Vancouver Canucks 2011-2012

  • 143 904
  • 496

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
David Clarkson on myös huhuissa mainittu buy-out kandidaattina, jos hänet saisi halvemmalla kiinnitettyä niin mikä ettei.

Mikäli Devils tosiaan miettii Clarksonin buy-outtia niin itse olisin GM:nä kysymässä, että minkälaisen paketin saisi Clarksonin mukaan. Joku Clarkson + 2nd <-> 3rd round niin kauppa olisi selvä. Clarksonilla on omaan silmään vieläkin realisoimatonta potentiaalia pisteiden tekoon. Toki kaveri alkaa olla 27-vuotias, mutta silti toissa kauden pelit (46 ottelua 11+13=24) näyttivät että hyvässä vireessä tehojakin alkaa tulla. Eikä toki edellisenkään kauden 17 maalia huonolta vaikuta.

Omissa suunnitelmissa Clarkson olisi loistava lisä kolmoseen ja Clarksonilla olisi potentiaalia ottaa jopa kakkosessa Erik Colen rooli. Clarkson - Malhotra - Hodgson vaikuttaisi oikein mukavalta ja hyvin roolitetulta (pelintekijä, puolustava sentteri, fyysinen maaleja tekevä laituri) kolmoselta. Eikä Clarkson - Kesler - Raymond kakkosketjuna huonolta maistuisi.
 
Sanotaan vielä kerran: Raymondia ei tulla noin vakavan vamman jälkeen kauppaamaan ainakaan vielä kesällä, jos Gillis noin tekisi, niin hänen arvokkuutensa laskisi aika alas muiden GM:ien ja suuren yleisön silmissä.

Ja eihän loukkaantunutta pelaajaa edes saa kaupata. Raymondin saikku saattaa kestää vaikka joulukuulle saakka.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sanotaan vielä kerran: Raymondia ei tulla noin vakavan vamman jälkeen kauppaamaan ainakaan vielä kesällä, jos Gillis noin tekisi, niin hänen arvokkuutensa laskisi aika alas muiden GM:ien ja suuren yleisön silmissä.
Ei tulla, mutta Vancouverissa voidaan silti suunnitella jo joukkuetta ilman Raymondin palkkaa. Kyllä hänelle varmasti ottajia löytyy, mikäli Canucks päättää hänestä luopua. Mutta voi olla, että joukkueen kannattaisikin kaupata ennemmin Samuelsson ja antaa vielä Raymondille mahdollisuus. Hän kärsi viime kaudella kädestään, eikä tehnyt kuin 15 maalia, mutta toissa kaudella osumia tuli 25 kappaletta.

Tuo Higginsin tilanne on kyllä vähän ikävä, sillä minäkin pidin hänestä. Monipuolinen pelaaja ja teki pari tärkeää maalia playoffeissa. Ihanteellisin paikka hänelle olisi ehkä kolmosketju, mutta hän ei mene siellä Hansenin edelle ja Hodgsonin'kin näkisin mielelläni siellä ennen Higginsia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
NHL:n varaustilaisuus lähestyy kovaa vauhtia, joten ajattelin kirjoittaa vähän Vancouverin tilanteesta. Kyseessä on neljäs varaustilaisuus Mike Gillisin johdolla. Kesällä 2008 Vancouver otti ykkösvarauksenaan Cody Hodgsonin ja kesällä 2009 Jordan Schroederin. Viime kesän ykkösvaraus myytiin varaustilaisuudessa puolestaan pois, kun Canucks hankki Floridasta puolustaja Keith Ballardin.

Organisaation tilanne on ollut kokonaisuutena sellainen, että menestystä on pitänyt hakea myymällä varausvuoroja. Siksi Canucks on kaupannut muitakin varausvuorojaan viime kausina: kesällä 2008 meillä ei ollut ollenkaan vuoroja kolmannella eikä neljännellä kierroksella ja viime kesänä puuttui kaikki kolmen ensimmäisen kierroksen varaukset (ensimmäinen Canucks-varaus nähtiin vasta numerolla #115, jolloin Vancouver huusi puolustaja Patrick McNallyn nimen).

Gillisin (ja omistajien) kunniaksi on sanottava kuitenkin se, että samalla kun joukkue on kaupannut noita vuorojaan pois, tulevaisuutta ei olla unohdettu - sitä on vain hankittu eri kautta kuin ennen. Vancouveriin on nähty tulevan enemmän nuoria vapaita agentteja kuin koskaan ennen. Viimeisen puolentoista vuoden aikana Canucks on tehnyt sopimukset vapaina agentteina Eddie Läckin, Bill ja Lee Sweattin, Aaron Volpattin, Chris Tanevin ja Darren Archibaldin kanssa.

Kuusi pelaajaa, joista hienon kauden pelannut Läck oli viime kaudella Manitoban ykkösmaalivahti, Tanev Moosen paras puolustaja, Sweatt'it (Lee ja Bill) pelasivat hyvin (Lee tosin loukkaantui), Volpatti pääsi 15 peliksi NHL:aan ja isokokoinen voimahyökkääjän alku Archibald teki OHL:ssa 41 maalia. Volpatti ja Lee Sweatt ovat jo vähän kokeneempia pelaajia, mutta arvokasta tulevaisuuden ryhmää on siis kuitenkin hankittu korvaamaan noita varausvuorojen menetyksiä.

Tänä vuonna Vancouverilla on jokaisella kierroksella varausvuoro ja odotan nyt noiden pitämistä paremmin kuin viime kesänä. Vancouver saa varata ensimmäisen kerran vasta ensimmäisen kierroksen 29. sijalla, mutta mielenkiintoisia pelaajia siellä on jäljellä vielä tuossakin vaiheessa. Kesän varaustilaisuus on syvä ja ensimmäisen kierroksen loppupuolelta lopulta melko tasainenkin. Canucks'kin tulee varaamaan "paras tarjolla oleva pelaaja -periaatteella", mutta jos saisi toivoa, niin satsaisin itse lähinnä isokokoisiin hyökkääjiin.

Oma top3-ranking (olen yrittänyt ottaa huomioon realistiset mahdollisuudet kyseisiin pelaajiin):

1. Matthew Puempel: LW, 6-1, 198

OHL-seura Peterboroughin viime kauden paras pistemies Puempel ei sovellu tuohon "tämän draftin ihannepelaajani" mittoihin, mutta kyseessä on niin lahjakas maalintekijä, että jos hän on vielä vapaana, niin toivon hänen varaamistaan. Puempel teki kaudella 2009-10 OHL:ssa 33 maalia. Viime kaudella hänen maalitahtinsa lupaili 34 maalia, mutta hän loukkaantui helmikuussa, kausi jäi kesken ja kauden maalisaldo jäi 34 osumaan. Samalla Puempel menetti 18-vuotisten MM-kisat ja tuolla saattaa olla tekemistä siihen, että hänen sijoituksensa putoaa vähän varaustilaisuudessa.

Laitahyökkääjä Puempelin paras puoli on laukauksessa ja hyökkäyspään lahjoissa. ISS rankkasi hänet jopa koko varaustilaisuuden parhaaksi maalintekijäksi. Lisäksi Puempelin luistelua pidetään pääosin hyvänä. Hänen pelinsä ei ole näyttävää eikä kovin tasaista, puolustuspeli kaipaa kehitystä ja fyysinen peli ei ole hänelle omiaan. Kyse on kaiken kaikkiaan mielestäni vähän riskipelaajasta ("boom or bust"), mutta maalinteon lahjakkuus huomioon ottaen riski on kannattava ensimmäisen kierroksen lopussa.

ISS vertaa Puempelia Chicagon Patrick Sharpiin.

TSN:n scoutti Grant McCagg:

A 33-goal season in 2009-10 netted him OHL Rookie of the Year honours, and high hopes from the scouts. On his way to 40+ goals when a hip injury sidelined him in late February. Strengths - Elusive skater with quick moves and gifted hands. Has a goal scorer's mentality and release, always dangerous in the offensive zone, adept at intercepting passes. Weaknesses - needs work on his defensive game, both effort-wise and positionally. Has to learn to work harder on a nightly basis, can't just get by on talent alone. Short stride, must work on top-end speed. NHL Upside - Things won't come so easily at the next level - has the offensive skill to play a top-six role but will have to earn it.

Rankkauksia: NHL Central Scouting: 28 NAS, International Scouting Services: No. 29, The Hockey News: No. 21, TSN: 27

2. Brett Ritchie: RW, 6-3, 210

OHL-seura Sarnian laitahyökkääjä on isokokoinen ja voimakas voimahyökkääjälupaus. Ritchie keräsi kesällä lisää lihasta useita kiloja ("15-20 pounds") ja aloitti kauden huonosti. Vuodenvaihteen tienoilla hän alkoi päästä kuitenkin erinomaiseen vireeseen ja teki 16 pelissä 10+12=22 pistettä. Hän oli menossa päälle 30 maalin kauteen, mutta loukkaantuminen katkaisi lupaavan hyökkääjän hyvän vireen ja samalla jäi väliin CHL:n tähdistöpelikin.

Keväällä hän oli Kanadan varakapteenina joukkueensa kolmanneksi tehokkain hyökkääjä 18-vuotisten MM-kisoissa (7 peliä, 7 pistettä). Ritchie teki USA:ta vastaan 2+1 pistettä ja pronssipelissä Venäjää vastaan 1+1 pistettä, joten ne Kanadan joukkueen tärkeimmät pelit menivät hienosti. Ritchie onkin Puempelin kanssa siinä mielessä samanlainen pelaaja, että loukkaantumisella oli merkitystä kauden onnistumiseen ja varausnumeroon.

Ritchiella on hyvä laukaus (ISS listasi hänet koko varausikäluokan neljänneksi kovimmaksi laukojaksi), iso koko, voimaa, pelisllmää ja hän osaa käyttää ulottuvuuttaan edukseen kiekonsuojauksessa ja kulmissa. Hän liikkuu hyvin kun pääsee vauhtiin, mutta lähtönopeudessa ja tasaisuudessa on puutteita. Lisäksi hän saisi pelata monen muun nuoren voimahyökkääjän tavoin fyysisemmin, sillä kokoa ja voimaa riittäisi parempaan fyysiseen peliin.

Kokonaisuutena Ritchien koolla ja voimalla varustettua pelaaja on hankala jättää varaamatta, mikäli mies on vielä vapaana ensimmäisen kierroksen lopussa. Vancouverille Ritchie olisi hyvä voimahyökkääjäprojekti Darren Archibaldin kanssa tulevaisuuteen.

ISS vertasi Ritchie'ta San Josen Ryan Cloween.

TSN:n scoutti Grant McCagg:

After a solid showing at the Ivan Hlinka tournament last August, he missed CHL Top Prospects game and several weeks of OHL action sidelined by mononucleosis. Had four goals and was an assistant captain for Canada in the U-18's. Strengths - Big, powerful straight ahead skater with good puck protection skills and a quick, hard shot. Strong along the wall, can handle himself pugilistically. Weaknesses - Limited agility, needs work on turns, not overly physical, could compete more consistently, especially in high traffic areas. Scouts would like to see more of an edge to his game. NHL Upside - might have second-line upside if he puts it all together. The physical skills are there, the desire is the question.

Rankkauksia: NHL Central Scouting: 36 NAS, International Scouting Services: No. 30, The Hockey News: No. 58, TSN: 36

3. Dmitri Jaskin: RW, 6-2, 196

Venäjällä syntynyt, mutta tsekeissä jo lapsuudestaan asunut Jaskin pelasi viime kauden Tsekin liigassa Slavia Prahan riveissä tehden 33 pelissä 10 pistettä. Melko isokokoinen ja aggressiivista voimahyökkääjän peliä pelaava Jaskin on yksi varaustilaisuuden suurimmista kysymysmerkeistä, sillä parhaimmillaan hän dominoi kenttää, mutta ei tee sitä illasta toiseen. Jaskin on KHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus.

Jaskinilla on kova laukaus ja hän on vahva hyökkäysalueen pelaaja. Hän osaa pitää kiekkoa hyvin ja hyödyntää kokoaan kiekollisessa pelissä menestyksellä. Hänellä on hyvä pelisilmä, hienot kiekonkäsittelytaidot, voimaa, hän tekee kiekottomana töitä, hän on kilpailullinen ja hän menee ahtaisiinkin tilanteisiin aristelematta. Heikkoudet löytyvät lähtönopeudesta ja tasaisuuden puutteesta.

Jaskin on nyt noin 189 senttinen ja 90 kiloinen 18 vuotiaana, mutta hän on edelleen kasvamassa. Hänen isoveljensä Mikhail on 195 senttinen, joten Dmitri'kin saattaa kasvaa vielä päälle 190 senttiseksi. Dmitri on menestynyt usein kansainvälisissä peleissä. Hän kärsi myös kauden aikana loukkaantumisesta ja joutui jättämään nuorten MM-kisat väliin, mutta oli 18-vuotisten MM-kisoissa Tsekin tehokkain pelaaja ja teki maansa kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelien voittomaalit.

En ole itse useinkaan tsekkipelaajien ystävä, mutta Jaskinin suhteen uskaltaisin ottaa riskin. Olen lukenut hänestä aika paljon hyvää ja uskonkin Jaskinin olevan yksi draftin mahdollisista "löydöistä".

ISS vertasi Jaskinia St. Louisin David Backesiin.

TSN:n scoutti Grant McCagg:

The big Czech winger impressed scouts at this spring's U-18 championship, netting four goals in five games. Played 33 games in the Czech elite league. Strengths - Big, strong player with decent hands and a heavy shot. Uses size and strength effectively along the wall, excellent balance, plays a smart, pro-style game, adept at protecting the puck, solid work ethic. Weaknesses - His feet are mediocre, will need to work on his quickness and agility. Not overly gritty considering his size. NHL Upside - has been compared to Guillaume Latendresse, but with a better skating stride. Also has been called a less skilled Bobby Ryan. If his feet come along may have second-line upside.

Rankkauksia: NHL Central Scouting: 5 ES, International Scouting Services: No. 40, The Hockey News: No. 30, TSN: 35
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kesän varaustilaisuus on syvä ja ensimmäisen kierroksen loppupuolelta lopulta melko tasainenkin.
Tuo kiinnitti huomion. Onko tosiaan näin? Joidenkin mukaan tämän kesän sato on tosiaan syvä, mutta toisten mielestä ei. Eli ekat 10-15 pickiä ovat taattua laatutavaraa, mutta sen jälkeen kyseessä on ns. "crapshoot", eli ihan riskillä otetaan ja on ihan tuurin kauppaa, jos ottamastasi pelaajasta kehittyy todellinen NHL-tason kyky.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo kiinnitti huomion. Onko tosiaan näin? Joidenkin mukaan tämän kesän sato on tosiaan syvä, mutta toisten mielestä ei. Eli ekat 10-15 pickiä ovat taattua laatutavaraa, mutta sen jälkeen kyseessä on ns. "crapshoot", eli ihan riskillä otetaan ja on ihan tuurin kauppaa, jos ottamastasi pelaajasta kehittyy todellinen NHL-tason kyky.
Mielestäni taso on aika syvä kun pelaajia on katsonut kauemmas. Detroitin pitkän linjan scoutti Håkan Andersson kertoili tästä draftista NHL.comin jutussa seuraavaa:

While secrets were not divulged, Murray and Andersson agreed that the 2011 Entry Draft in St. Paul, Minn., could be one of the deepest pools in recent memory.

"It looks pretty good; an above-average draft," Andersson said. "Whether it's going to be one of the deepest or a little over average, it's too early, but there are a good number of interesting players."

Omasta mielestäni kärki on kohtalaisen laadukas ja syvyys on melko hyvä, vaikka ei esimerkiksi kesän 2003 tasoinen olekaan.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Onkos ollut mitään Canucksien ensikauden farmi joukkueesta? Onko se Chicago Wolves sitten. Wolveshan voisi olla hyvin Chicagon farmiseura siinä tapauksessa ja Rockford taas Vancouverin, mutta lienee helpompi latoa Moosen jannut Wolvesiin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Onkos ollut mitään Canucksien ensikauden farmi joukkueesta?
Draftin yhteydessä on lupailtu tietoa farmikuvioista. Meiltähän lähti Moosen lisäksi, myös Victoria Salmon Kings ECHL:stä, joka lopetti toimintansa Victorian saatua WHL joukkueen (Victoria Royals). Aika tyhjän päällä tässä nyt odotellaan, katsotaan josko draftin jälkeen oltaisiin viisaampia.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mitäs mieltä olette arvon Canucks fanit voisiko Jannik Hansen nousta jopa kakkoskentän peluriksi? Mieshän ei ole kuitenkaan mikään ikäloppu, kun on syntynyt -86. Mitä nyt itse Canucksien pelejä kaudessa näin niin niissä peleissä Hansen pääsi kyllä hyvin nopeutensa ansiosta tekopaikoille, mutta kädet eivät tuntuneet riittävän maalintekoon, vaikka paikkoja olisi ollut. Tätä nyt tässä kyselen, kun symppaan oikeastaan kaikkia tanskalaisia änäripelaajia ja seuraan heidän otteitaan mahdollisimman paljon.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Mitäs mieltä olette arvon Canucks fanit voisiko Jannik Hansen nousta jopa kakkoskentän peluriksi? Mieshän ei ole kuitenkaan mikään ikäloppu, kun on syntynyt -86. Mitä nyt itse Canucksien pelejä kaudessa näin niin niissä peleissä Hansen pääsi kyllä hyvin nopeutensa ansiosta tekopaikoille, mutta kädet eivät tuntuneet riittävän maalintekoon, vaikka paikkoja olisi ollut.
Ihan oikean havainnon olet Hansenista tehnyt ja juuri tuon takia epäilen, että kakkosketjuun ei Hansenilla ole asiaa. Hansenin pelinlukeminen ja nopeus ovat huippuluokkaa, tuon takia hän on loistava puolustava hyökkääjä ja pääsee myös hyökkäyspäässä ratkaisutilanteisiin, mutta niissä taidot sitten loppuvatkin kesken ja Hansen hakee usein mieluummin syötön kuin yrittää omaa ratkaisua. Canucks tarvitsisi kuitenkin enemmän maalintekijää, kuin pelinrakentajaa kakkosketjuun.

Vaikka Hansen ei mikään ikäloppu ole, niin en jaksa uskoa, että yhdeksännen kierroksen varauksen taitotaso enää hirvittävästi kehittyisi, joten kyllä Hansenin upside tuohon kolmosketjuun taitaa jäädä. Vielä kun huomioidaan, että Hansen on kyllä saanut Canuckseissa tilaisuuksia myös ylemmissä ketjuissa, mutta tehoja vain ei ole tullut. Euroopassa Hansen voisi hakata koviakin tehoja hieman heikompia puolustajia / maalivahteja vastaan, mutta NHL:ssä hänen ominaisuutensa soveltuvat parhaiten alempiin ketjuihin.
 
Onkos ollut mitään Canucksien ensikauden farmi joukkueesta? Onko se Chicago Wolves sitten. Wolveshan voisi olla hyvin Chicagon farmiseura siinä tapauksessa ja Rockford taas Vancouverin, mutta lienee helpompi latoa Moosen jannut Wolvesiin.

Chicago Wolves tosiaan on Canucksin tulevan kauden farmijoukkue AHL:ssä. Tämä tieto ainakin twitterissä. Odotellaan jotain virallisempaa vahvistusta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin ensimmäisen kierroksen varaus oli tanskalaispelaaja Nicklas Jensen. Etukäteen laskin Jensenin olevan varattu ennen meidän vuoroa, joten monipuolisen hyökkääjän lipuminen vuorolle #29 oli hyvä yllätys. Pelaajatyyppinä Jensen täyttää ne kriteerit, joita tänä vuonna olisin ensimmäisen kierroksen varaukselta hakenut: iso koko, kiekollisessa pelissä mahdollisuus maalintekijäksi kakkosketjuun, korkea peliäly ja hyvä lähtönopeus. Puutteita oli viime kaudella lähinnä tasaisuudessa.

Jansen on OHL-seura Oshawa Generalsin laitahyökkääjä. Hän pelasi viime kaudella tulokaskauden OHL:ssa ja teki runkosarjassa 61 pelissä 29+29=58 pistettä. Hänen tehosaldonsa oli +14 ja jäähyllä hän istui 42 minuuttia. Playoffeissa Jansen pelasi 10 ottelua ja teki seitsemän maalia ja 11 pistettä. Jensen pelasi pääosin Oshawan kakkosketjussa laiturina, mutta sai joitakin pelejä sentterinäkin. Laitahyökkääjänä tanskalainen on kuitenkin parhaimmillaan.

Jensenin isä on kanadalainen ja kotoisin Ontarion alueelta. Isä-Jensen pelasi jääkiekkoa ja siirtyi Tanskaan omalla peliurallaan. Tanskan vuosina Dan Jensen tapasi nykyisen vaimonsa Majbritt'in ja Nicklas syntyi siis vuonna 1993 Herningissa. Jensenin kotona jääkiekko on kulkenut perintönä ja samoin Englannin kieli on tullut tutuksi jo kotona.

ISS:n Draft-julkaisu kirjoitti Jensenista seuraavasti:

Nicklas Jensen (ISS-rankkaus 22.)

Oshawa - OHL
Position: Right Wing
Born: 6.3.1993
Height: 6.02.25 (OHL:n sivut ilmoittavat pituudeksi 6'3), Weight: 188

Report Card:

Size/Strength: Very Good
Skating: Very Good
Puck Skills: Very Good
Shot: Very Good
Offensive Play: Very Goog
Defensive Play: Very Good
Physical Play: Very Good
Competitiveness: Very Good
Hockey Sense: Excellent

Strengths
1. Hockey Sense
2. Great hands
3. Core Strenght

Area's For Improvement
1. Overall Quicness
2. Execution

Skill:

He isn't the flashiest or most dynamic player, but at the end of the day he just gets the job done.

Scouting Report:

Jensen has been an ISS favorite since day one. His potential is off the charts. He is showing a lot more quickness and speed and has always shown a real understanding of the game. Jensen tied for the team lead with seven goals (7-4-11) in the 2011 playoffs before the Generals were eliminated in the second round. While displaying the ability to pruduce offensively, he plays an overall responsible game. He shows no hesitation playing in all the tough and ugly areas of the ice and is very effective in the high traffic areas while showing a willingness to take a hit to make a play. He displays a real touch when he has the puck. His balance and ability to protect the puck are outstanding.

NHL potential:

Has top 2 line skill and offensive upside. There are no major weaknesses & huge upside.

Style compares to: Ryan Kesler

***

TSN kirjoitti Jensenista puolestaan seuraavaa:

TSN Scout Grant McCagg:

Danish winger made his OHL debut this season and needed little time to adjust, notching 29 goals and 58 points in 61 games before adding seven goals in ten playoff games. Strengths - Moves well for a big man, has a pro release and shot, strong on the cycle, protects the puck well, soft hands, will drive to the net and battle for rebounds, likes scoring goals. Weaknesses - Doesn't bring it every night, needs to keep moving his feet, scouts would like to see a more consistent effort, not overly physical. NHL Upside - Scouts love his size/skill combo, has the physical attributes to be a top-line power winger.

***

OHL-prospecteihin erikoistunut Brock listasi Jensenin puolestaan omassa OHL-rankingissaan tämän ikäluokan seitsemänneksi parhaaksi pelaajaksi (taakse jäi mm. Matt Puempel).

***

Ja erilaiset julkaisut listasivat Jensenin seuraavasti:

TSN: 24, NHL Central Scouting: 21 NAS, International Scouting Services: No. 22, The Hockey News: No. 19

***

Kokonaisuutena Jensen on siis mielestäni mielenkiintoinen ja hyvältä vaikuttava varaus. Tuo ISS:n kuvaus ja vertaus Kesleriin kuulostaan oikein hyvältä monipuolisuuden ansiosta, mutta maalintekokykyä lukuun ottamatta tuo kuvaus voisi sopia hyvin myös toiseen Vancouverin tanskalaispelaajaan Jannik Hanseniin. Korkea peliäly on ison koon ja hyvän laukauksen johdosta asia, mikä minua eniten Jensenissa kiinnostaa.

Laitetaan vielä tähän loppuun Jensenista tehty video.

Ja tänään draft siis jatkuu. Toiveissa olisi puolustajan varaaminen kakkoskierroksella ja nimi voisi olla vaikka Xavier Ouellet, Tyler Wotherspoon tai Rasmus Bengtsson. Tämän päivän varatuista Canucks-pelaajista yritän kirjoitella lisää huomenna.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja tänään draft siis jatkuu. Toiveissa olisi puolustajan varaaminen kakkoskierroksella ja nimi voisi olla vaikka Xavier Ouellet, Tyler Wotherspoon tai Rasmus Bengtsson. Tämän päivän varatuista Canucks-pelaajista yritän kirjoitella lisää huomenna.
No eipä tullut minun toivetta, kun kaikki nuo kolme mainittua puolustajaa menivät ennen Vancouverin toisen kierroksen (#60) vuoroa (Ouellet#48, Wotherspoon#57, Bengtsson#59). Canucks kauppasikin tuon toisen kierroksen 60. vuoronsa Minnesotalle vaihdossa 71#- ja 101# (siis vuoroihin kolmannelta ja neljänneltä kierrokselta).

Mutta ihan mielenkiintoisia pelaajia sieltä lopulta haaviin tarttui, joten käydään niitä vähän läpi:

3. Kierros, (71.): DAVID HONZIK

Maalivahti, 6'3, 209, Victoriaville Tigres QMJHL

Runkosarja: 17-12-1, 88.4%, 3.54

Maalivahti Honzik nosti rankingiaan QMJHL:n playoffeissa. Red Line Reportin Kyle Woodlief rankkasi hänet tämän draftin kakkoseksi John Gibsonin jälkeen ja arvioi Honzikin menevän toisella kierroksella. TSN sijoitti hänet puolestaan omassa draft-listassaan 55. sijalle. Honzikin peli kehittyi kauden mittaan paljon ja Canucks näki tuon kehityksen vuoksi Honzikissa kiinnostavan maalivahdin. Ehkä tämä yksi varausikäluokkansa nuorimpiin pelaajiin lukeutuva maalivahti voisikin olla kehittyvä pelaaja siinäkin mielessä, että tämä kausi oli hänelle vasta koko uran ensimmäinen, jolloin hänellä oli apunaan maalivahtivalmentaja.

Honzikia kuvaillaan isosta koosta huolimatta ketteräksi maalivahdiksi ja hän on saanut vertauksia Pekka Rinteeseen. Sportsnetin jutussa Victoriavillen valmentaja Yanick Jean kuvasi Honzikin kautta seuraavasti;

"The first half he had lots of ups and downs like any 17-year-old goalie. You would never know what you're going to get before a game. Second half, he had streaks that you would say, 'Oh, my god. He won five or six in a row.'

"From the end of February to the end of the playoffs, he was just outstanding. The last six or eight games he played for us during the year he was phenomenal."

"He's just so down to earth. He has a lot of confidence, but if you didn't see him play you wouldn't believe he's a goalie. He's a very mature kid. He knows what he wants."

"The tougher the game, the calmer he is in his net," Jean said. "When the game is on the line, you know he's always going to make the big stop."

TSN:n scoutti Grant McCagg kirjoitti Honzikista puolestaan:

The Czech Republic native split netminding minutes during his first QMJHL regular season, but was handled the full-time duties and excelled during an unexpected playoff run in Victoriaville, posting a .919 save percentage and 5-3-1 record. Strengths - Really stepped up his game in the playoffs and converted a lot of scouts. First shot stopper. Takes up a lot of the net, doesn't get caught out of position very often. Weaknesses - sits deep in his net, more concerned about the pass across than challenging the shooter. Average athleticism, glove is just okay. Poor rebound control. NHL Upside - Will compete for a backup role after minor pro seasoning.

Vancouverin kannalta Honzik kiinnosti varmasti siksi, että hänellä ei ole ollut koskaan aikaisemmin maalivahtivalmentajaa, hän kehittyi kauden mittaan ja pelasi selvästi parhaat pelinsä playoffeissa ja hän on isokokoinen ja kuitenkin ketterä maalivahti. Maalivahtiprospectilta ei voisi juurikaan pyytää enempää. Ensi kauden alussa nähdään mihin suuntaan kehitys hänellä menee, mutta kokonaisuutena pidän Honzikia hyvinkin tuon kolmannen kierroksen varauksen arvoisena. Rollie Melanson varmasti ainakin hieroo käsiään kun saa pian tehdä töitä Halak-projektin jälkeen seuraavan tsekkiläisen maalivahdin kanssa.

3. Kierros (90.): ALEXANDRE GRENIER

Vasen laitahyökkääjä, 6-5, 200, Halifax Moosehead QMJHL

2010/11 Quebec Remparts QMJHL

Runkosarja: 31, 9+15=24, -1, 6PIM
Playoffit: 15, 8+8=16, 4PIM

Yksi varaustilaisuuden mielenkiintoisimmasta "tuntemattomista nimistä" ja yllättävä veto Vancouverilta. Pari vuotta sitten auto-onnettomuudessa loukkaantunut Grenier tuli draft-kartalle vasta kauden puolivälissä melkein täydestä tuntemattomuudesta (St. Jerome, Quebec AAA), kun hän teki sopimuksen kolmen ottelun koeajan jälkeen QMJHL-seura Quebec Rempartsin kanssa. Hyppy kakkosjunioritasolta QMJHL:aan oli kova, kun entisten kaksien viikkotreenien jälkeen Grenier alkoi harjoittelemaan käytännössä joka päivä, tekemään ohessa myös paljon enemmän punttitreeniä kuin ennen ja pelejäkin oli tiuhempaan.

Pitkään 19-vuotias Grenier näytti QMJHL:ssa keskenkuntoiselta pelaajalta (ymmärrettävistä syistä tosin), mutta QMJHL:n runkosarjan lopussa ja playoffeissa hän oli kovassa iskussa ja teki yli piste/ottelu -keskiarvolla tehoja Quebecin kolmosketjusta. Kauden jälkeen Halifax kauppasi Grenierin itselleen ja ensi kauden hän aloittaa Halifaxissa, jossa hänelle on luvassa myös suurempi rooli. Isokokoinen hyökkääjä on myöhäiskehittynyt pelaaja, jolla on todella taitavat kädet ja hyvä liike. Puutteita on puolustuspelaamisessa. Vertauksia on nähty ainakin Chicagon entiseen pelaajaan Eric Dazeen.

Grenierista tehdyllä videolla näkee, kuinka isolla miehellä riittää käsiä ja liikettä. Kokonaisuutena Grenierin varaus oli yllättävä, mutta tämä saattaa poikia vielä hyvän tuloksen. Grenier on hyvältä vaikuttava projekti, joka saattaa hyvinkin puhjeta kukkaan oikeanlaisella keskittymisellä urheilemiseen ja iso koko on aina plussaa. Täydestä tuntemattomuudesta tulleen pelaajan tulevaisuutta on toki vielä kovin hankala arvioida. Ensi kausi näyttää suuntaa.

4. Kierros (101.): JOSEPH LaBATE

Keskushyökkääjä, 6'4, 190, Holy Angels USHS

Runkosarja: 25, 27+22=49
Playoffs: 1, 2+1=3

Vancouverin draft-vuosikerran kolmas isokokoiset raamit omistava hyökkääjä LaBate on taitava ja nopea sentteri. Hän teki heikkotasoisessa USHS-liigassa kovia tehoja, mutta tuo ei vielä kerro sinällään mistään. Ensi kaudella nähdään LaBaten taso paremmin kun hän siirtyy Winconsinin yliopistoon hyvään kehitysohjelmaan. TSN:n listassa LaBate oli 60 ensimmäisen pelaajan jälkeen yksi "Honourable Mentions -joukkoon" päässyt pelaaja ja ISS listasi hänet 73. sijalle.

ISS kirjoitti hänestä seuraavasti:

LaBate is an offensive minded forward that possesses explosive speed, impressive physical tools and a great stick. He has a lean, slight frame that has the potential to fill out when he physically develops and matures. He is a very good skater, who reads the play really well. He likes to have the puck on his stick, and that is when he is the most noticeable. He carries the puck with confidence, and isn't afraid to attack a defender on-on-one.

LaBate on pelaamansa USHS-liigan vuoksi kysymysmerkki. Hän on pelannut siellä erittäin hyvin, mutta liigana USHS on vaikeasti arvioitava. Siellä voi dominoida ja huomata kyvyt yliopistosarjassa köykäisiksi. Tai sitten sieltä voi löytää todellisen helmen. LaBaten hyvänä puolena on kuitenkin se, että hänellä on hyvät raamit, joiden ympärille voi rakentaa ja hänellä on keskivertoa paremmat kiekolliset taidot. Täällä lisää LaBatesta:

"Huge, but physically under-developed center has a massive and athletic frame to grow into. He's tall and reed-thin right now, but will ultimately fill out to a 210-plus pound monster. Very good in front of the net and has excellent anticipation, always knows where the puck is going. Has a heavy shot with a quick release. Uses his wide base in the corners and (in) front of the net to gain and hold space in prime real estate and to protect the puck while getting his shot away. Outstanding puck-handler with soft, quick hands for such a big man-child. Has fine hockey sense in all three zones, but is raw in many aspects, such as defensive coverage and faceoffs. Already has a long stride, but must gain strength in his Bambi legs. He's all about projection at this point, but his long-term upside is sky-high.''

LaBaten varaus oli hyvä varausnumeroon nähden, sillä hän oli monissa arvioissa siellä 60-70 pelaajan paikkeilla. LaBatekin on Grenierin lisäksi ihan mielenkiintoinen projekti tulevaisuuteen.

Jatkuu..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
...Jatkuu

4. Kierros, (120.): LUDWIG BLOMSTRAND

Laitahyökkääjä, 6'1, 198, Djurgården Jr.

Runkosarja: 35, 3+4=7
Playoffit: 3, 0+0=0

Erikoinen varaus näin äkkiseltään. Hyökkääjä, joka ei tehnyt pisteitä edes junioreissa. Blomstrandia toki pidetään enemmän tulevaisuuden energiapelaajana, mutta NHL:ssä energiapelaajienkin pitää osata pelata kiekkoa. Tanner Glass'kin oli aikanaan BCHL:ssa piste/ottelu -pelaaja. Pelaajana Blomstrand on nopea ja kova tekemään töitä, mutta hänellä on todella vaatimattomat hyökkäystaidot.

Ehkä jos jotain positiivista pitäisi tästä varauksesta hakea, niin Blomstrand kuului Ruotsin 18-vuotisten MM-joukkueeseen ja vaikka tehot jäivät sielläkin nollille, niin hän pääsi sentään pelaamaan kaikissa maansa otteluissa. Minulla ei ole Blomstrandiin tällä hetkellä kuitenkaan juuri minkäänlaisia odotuksia, mutta jotain hyvää Tomas Gradin hänestä löytää kun Canucks varasi hänet "jo" tässä vaiheessa.

5. Kierros (150.): FRANKIE CORRADO

Puolustaja, 6'0, 190, Sudbury Wolves OHL

Runkosarja: 67, 4+26=30, 94
Playoffs: 8, 1+4=5, 8

Vancouverin ensimmäinen pakkivaraus Corrado on mielenkiintoinen tapaus. Corrado on erittäin hyvä luistelija todella räjähtävällä suoraluistelulla varustettuna, ja hän pyrkii pelaamaan fyysisesti. Suurimpia heikkouksia on puolustuspäässä ja välillä liioissakin riskeissä, mutta Corrado kehittyi viime kauden aikana oman pään pelissä hyvin askelin. Corrado muodosti pakkiparin Sudburyssa Justin Seftonin kanssa ja pari nousi kauden edetessä Sudburyn ykköspariksi saakka.

Täällä Corradosta on kerrottu enemmän:

41. Frankie Corrado - Defenseman - Sudbury Wolves
Corrado is one of the more interesting defenseman eligible for 2011, in my opinion. He's definitely a project, but he's a project that could pay off big in the future should his development take the right course. Once paired with fellow draft eligible defenseman Justin Sefton, the two of them really saw great improvements in their game. By the end of the season, they were probably Sudbury's top pairing. Corrado is a high risk player. He's a very good skater who has explosive straight ahead speed, which makes him a very dangerous player when leading the rush. He's also a physical player who loves to catch guys with their head down, entering the zone. But he can be prone to frustration offensively and will force passes up ice to make things happen. He's also a work in progress defensively and has lapses where he fails to tie up his man, or gets exposed/outworked along the wall. But the intangibles are there. He reminds me a lot of Jesse Blacker in his draft season, and we all know how well he's progressed throughout his OHL career.

Corradon nopeus näkyy hyvin tässä maalissa.

Myös täällä Corrado nousee varsin näyttävästi hyökkäykseen ja maalintekoon.

6. Kierros (180.): PATHRICK WESTERHOLM

Keskushyökkääjä, 5'11, 185, Malmö Jr.

Junioreissa: 26, 32+25=57
Allsvenskan: 34, 8+13=21

Toista kertaa varattavana ollut Pathrick Westerholm on taitava ja hyvällä pelisilmällä varustettu, mutta yksipuolinen hyökkäävä keskushyökkääjä, joka iski kovat tilastot Ruotsin junioreissa. Pathrick pelasi junioreissa yhdessä kaksoisveljensä Ponthuksen kanssa, jota ei ikävä kyllä varattu, sillä olisihan se ollut hieno saada molemmat kaksoset Vancouverin prospectikartalle. Pathrikia pidetään kaksosista lupaavampana, joten Canucks varasi ainakin oikean version veljesten väliltä. Ponthuskin kutsutaan kuulemma kuitenkin leirille mukaan.

Täällä on juttua Pathrickista:

64. Pathrik Westerholm, Center, Malmo-Allsvenskan

Pathrik Westerholm enters his second year of draft eligibility, and really bloomed offensively this year in Sweden, dominating the J20 league with the highest PPG rate and then continuing his contribution in Sweden's second-tier professional league. His puck skills are decent, and he likes to hold onto the puck and distribute it. I haven't seen much above-average stick-handling from Westerholm, but he can make moves at an average level. His offense comes from his vision, anticipation, and a solid finishing ability. His physical game is fringe just in relation to his frame, although he likely will be a grade above that as he grows, as he does notable work along the physical areas, is hard on his man assignments, and can win battles going against bigger guys.

He commonly makes plays off the cycle and I've seen power plays when he would be in front of the net for the duration of it, so he has no issues with the physical side of the game. Westerholm's hockey sense grades as above-average as he's smart with his stick work, anticipates the play well, and shows an effective defensive game. His skating is below-average and while I saw the occasional decent flash from him, he never hit the 50 grade mark with any form of consistency. I understand the skepticism on taking a second year draft eligible and one without much international exposure, but Westerholm's combination of smarts, work ethic and decent offensive tools are worth it.

Westerholm teki Ruotsin junioreissa niin kovat tehot, että kuudennen kierroksen käyttäminen häneen oli perusteltua. Kiekolliset taidot saattavat poikia hänelle hyvän uran ainakin Euroopassa, mutta NHL:aan päästäkseen hänen pitää saada lisää voimaa, liikettä ja opiskella paljon puolustuspelin saloja.

7. Kierros (210.): HENRIK TOMMERNES

Puolustaja, 6'0, 176, Frölunda SEL

47, 3+17=20

Tommernes on 20-vuotias Frölundan puolustaja. Hän on siis jo vähän kokeneempi, mutta hän teki hyvät tehot ikäisekseen Elitserienissa. Kiekollisena hyvä, hyvin liikkuva ja edelleen kehittyvä puolustaja olisi ollut mahdollista saada pian ehkä sopimukseen vapaana agenttinakin kuten toinen ruotsalaispakki Sebastian Erixon aikaisemmin tänä vuonna, mutta Canucks halusi ilmeisesti varmistaa Tommernesin oikeuksien saamisen näin.

Tommernasista oli juttua täällä

Tömmernes is very much the definition of an offensive defenseman. He's a great skater with good offensive instincts, making him an obvious option for a team that's looking for a powerplay quarterback in the future. He controls the play in the offensive zone, getting his shots through bodies in front of the net often as a result of his ability to control the puck along the offensive blueline.

It's not a secret that he's great in the offensive zone. Throughout the ranks of Swedish hockey, he's been consistently at the top in offensive numbers from the blueline. In 2007/08, he led the J18 Allsvenskan in assists and points by a defenseman and in 2008/09, he led the J20 SuperElit in goals and points by a defenseman. This carried on to the Allsvenskan last year (where he was third among players his age behind Phoenix's Oliver Ekman-Larsson and Nashville's Mattias Ekholm) and the Elitserien this season (where he was third among players his age behind Ottawa's David Rundblad and Nashville's Mattias Ekholm), performing near the top of his age group offensively.

While Tömmernes has very obvious skills in the offensive side of the game, his defensive game has some issues that need to be looked at and fixed before he even gets a sniff at NHL hockey. While not playing physically is an issue on it's own, it becomes an issue when a player can't play well enough positionally to compensate for it. Some think that maybe his physical play will develop as he gains strength, but this is far from a certainty.

Regardless, as a result of the lack of positional and physical play, some might view Tömmernes as passive or inactive in his defensive game, which is a pretty decent analysis. Often, he'll remain close to his man, but not really do anything to challenge for the puck.

Tommernesin mahdollisuudet NHL-puolustajaksi taitavat olla aika pienet, mutta seitsemännen kierroksen varauksen käyttäminen hänenkaltaiseen taitavaan ja edelleen kehittyvään puolustajaan ei ole koskaan huono sijoitus. Tulevaisuudessa Tommernesin pitää oppia muun kehittymisen ohella etenkin parempaa puolustuspeliä, jotta hänellä olisi edes pieniä mahdollisuuksia NHL-kentille.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kevin Bieksa on todennäköisesti sainattu. Nick Kypreos twiittaili siihen malliin, että pitkän sopimuksen caphit pyörii 4,7 miljoonan kieppeillä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Minä kans. TSN:n ukkelit huutelee 5v, $4.6m ja NTC.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
Hamhuis(4.5) - Bieksa(4.5)
Ballard(4.2) - Edler(3.25)
Rome(.750) - Salo(1.5)
Tanev(0.9)
Ennakoin ja toivoin Bieksalle 4.5 miljoonan sopimusta, mutta hän saikin 4.6 miljoonaa. Ei kuitenkaan mielestäni ollenkaan paha sopimus viime kauden pelillä ja uskonkin, että hän olisi saanut vapaana agenttina jostain yli 5 miljoonaa. Nyt Bieksa pelaa parhaat kautensa joukkueessa, jonka varauskin hän aikanaan oli ja tuo kentälle kiekollista taitoa, liikkuvuutta ja myös fyysisyyttä.

Jääkiekossa on joskus moni asia pienestä kiinni. Bieksa oli vielä vuosi sitten erittäin lähellä saada siirron toiseen joukkueeseen, mutta Sami Salon loukkaantuminen pelasti Bieksan uran Vancouverissa. Viime kaudella Bieksa ja viime kesän hankinta Dan Hamhuis täydensivät hienosti toisiaan ja pelasivat erittäin hyvän kauden vastustajan ykkösketjuja vastaan pelaavana pakkiparina.

Viime kaudella Hammerin tehosaldo oli +29 ja Bieksan +32. Molemmat pelasivat myös Vancouverin pakeista eniten alivoimaa (yhdessä Salon kanssa) peliä kohden. Bieksa pelasi kauden lopulla myös hyvät playoffit, jotka luultavasti olisivat vaikuttaneet tämän kesän tulevaan sopimukseen, mikäli hän olisi kokeillut arvoaan vapaiden agenttien markkinoilla. Hieno juttu kuitenkin, että Canucksissa jo moni pelaaja on näyttänyt haluaan pysyä kaupungissa.

Eihän Bieksa toki toisaalta mikään riskitön pelaaja ole. Edelleenkin hän on pelannut viime kausina kokonaisuutena jo edelliseen sopimukseensa verrattuna heikosti. Lisäksi hänen pelinsä ilman Hamhuisia eivät menneet viimekään kaudella täysin putkeen. Sitä taustaa vasten Bieksan uusi sopimus ei ole todellakaan mikään hyvä.

Mutta jos hän pelaa jatkossa sillä tasolla kuin viime kauden Hammerin kanssa pelasi, sopimus on hieno ja se takaa Vancouverille laadukkaan varjostavan pakkiparin yhdessä pysymisen seuraavat viisi vuotta. Varakapteeni Bieksalla on myös ilmeisen suuri rooli joukkueen sisällä henkisellä puolella, joten kokonaisuutena hänen menetyksensä olisi voinut tuoda joukkueelle suuremman loven, mitä moni ajatteleekaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lisää sopimus-uutisia: Canucks teki "kaikkien rakastaman" Maxim Lapierren kanssa kaksivuotisen jatkon (ch: 1 miljoona).

4. Torres(1.5?) - Lapierre (1.3?) - Oreskovich(0.7?)
Itse kaavailin ja toivoin Lapierrelle 1.3 miljoonan jatkoa, joten tuossa sopimuksessa otettiin nyt tuo Bieksan "reilu" ylipalkkaus kiinni.

Mielestäni Lapierre on oikein hyvä nelosketjun sentteri. Hän pelasi playoffit kolmosen keskellä ja onnistui tuossakin paikassa hyvin. Hän oli kaikista hyökkääjistä ahkerin taklaaja, otti yhdeksän riistoa ja vain yhden menetyksen ja aloituksetkin tulivat kotiin voittopuolisesti. Vastustajien leirissä vihattu, mutta omat pääasiassa pitävät hänenkaltaisista pelaajista, jotka menevät vastustajan ihon alle ja taklaavat paljon.

Lapierren sopimuksella Vancouverin sentteritilanne on nyt paketissa:

H. Sedin
Kesler
Malhotra
Lapierre

Hyvä joukkue on keskeltä vahva, ja Vancouverilla on nyt kasassa vahva nelikko: Henrik Sedin on todellinen ykkössentteri, Kesler on erinomainen kakkonen, Malhotraa parempaa kolmossentteriä olisi vaikea löytää ja Lapierre tuo oman lisänsä mielestäni laadukkaana nelossentterinä. Pisteitä on odotettavissa. Taklaus- ja aloitusvoimaakin löytyy. Kolme isoa, hyvin luistelevaa ja voimakasta sentteriä Henrikin takana. Kätisyydetkin sopivat, kun kaksi senttereistä laukoo oikealta ja kaksi vasemmalta.

Edit:

Vancouverin kokoonpano tällä hetkellä:

CAPGEEK.COM CAP CALCULATOR

FORWARDS
Daniel Sedin ($6.100m) / Henrik Sedin ($6.100m) / Alexandre Burrows ($2.000m)
Mikael Samuelsson ($2.500m) / Ryan Kesler ($5.000m) / Mason Raymond ($2.550m)
Cody Hodgson ($1.666m) / Manny Malhotra ($2.500m) /
/ Maxim Lapierre ($1.000m) /

DEFENSEMEN
Kevin Bieksa ($4.600m) / Dan Hamhuis ($4.500m)
Keith Ballard ($4.200m) / Alexander Edler ($3.250m)
Aaron Rome ($0.750m) / Chris Tanev ($0.900m)

GOALTENDERS
Roberto Luongo ($5.333m) / Cory Schneider ($0.900m)

CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(these totals are compiled without the bonus cushion)
SALARY CAP: $64,300,000; CAP PAYROLL: $53,849,999; BONUSES: $850,000
CAP SPACE (17-man roster): $10,450,001

Pari hajahuomiota:

- Tällä hetkellä vielä RFA-pelaajina olevat Jannik Hansen ja Victor Oreskovich täyttänevät kaksi laiturin paikkaa kolmosesta ja nelosesta.

- Mason Raymond on alkukauden varmuudella sivussa ja saattaa joutua olemaan sivussa melko pitkäänkin. Hän pelasi viime kaudella kolmosessakin, joten hän saattaa ottaa Hodgsonin paikan, mikäli Hodgson ei alkukaudesta onnistu.

- Uuden vahvistuksen pitäisi tulla kakkosketjuun. Samuelsson saattaa olla kaupattavana, jotta tilaa vapautuisi vielä enemmän.

- Maalivahtitilanne saattaa vielä sanoista huolimatta muuttua, mikäli Canucks saa riittävän hyvän tarjouksen (prospecti?) Schneiderista. En kyllä toivo Coryn kauppaamista, vaikka Läck pelasikin erittäin hyvän kauden Manitobassa.

- Keith Ballardinkin tilanne on vielä epävarma. Itse antaisin hänelle nyt kuitenkin mahdollisuuden top4-ryhmässä ja yrittäisin sitten ensi kesänä Weberia pitkällä sopimuksella tuonne puolustuksen top4-ryhmään Edlerin, Bieksan ja Hammerin kaveriksi.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Per Bob McKenzie Christian Ehrhoff on vapaata riistaa 1. heinäkuuta ja Canucks yrittää parhaillaan myydä saksalaispuolustajan oikeuksia: http://twitter.com/#!/tsnbobmckenzie
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Per Bob McKenzie Christian Ehrhoff on vapaata riistaa 1. heinäkuuta ja Canucks yrittää parhaillaan myydä saksalaispuolustajan oikeuksia: http://twitter.com/#!/tsnbobmckenzie
Ja sinnehän oikeudet ja Hoff menivät. NY Islanders osti ne neljännen kierroksen varauksella, joten saatiin edes jotain takaisin. Toivottavasti tekisi sen sopimuksen sitten Itäiseen konferenssiin, ettei tulisi kiusaamaan meitä ylivoimilla.

Ehrhoff saatiin San Joselta toissa kesänä melkein ilmaiseksi ja hän oli Vancouverille kaksi kautta hyvä kiekollinen puolustaja. Hoff oli sellainen selkeä ylivoimapakki, mikä Canucksilta oli pitkään puuttunut ja varmasti osittain hänenkin ansiosta Vancouver oli runkosarjassa NHL:n paras yv-joukkue. Playoffeissa Ehrhoff oli harmittavasti loukkaantunut ja hänen pelinsä Vancouverissa päätyivät tavallaan huonoimpiin hänen otteluihinsa valaspaidassa. Viimeiset muistot eivät ole siis hyviä, mutta kokonaisuutena Ehrhoffin panosta ei voi olla arvostamatta.

Omasta mielestäni Ehrhoff oli kuitenkin Vancouverin puolustuksen top4-ryhmän heikoin lenkki viime kaudella ja siksi jätin hänet noiden omien kokoonpanosuunnittelujen ulkopuolelle. Hän pelasi kahta vaille kaikki pelit, mutta otteissa oli epätasaisuutta ja puolustuspään tiettyjä ongelmia tasakentin. Tasakentin Edler ja Bieksa tekivätkin enemmän tehoja kuin Ehrhoff pelattuihin peleihin nähden (Hamhuis'kin yhtä paljon). Ylivoimilla Ehrhoff oli Edlerin loukkaantumisen vuoksi joukkueen tehokkain puolustaja ja koko NHL:ssä neljänneksi tehokkain.

Kiekollisena pakkina Vancouver jää kaipaamaan Hoffia. Ylivoimalle hänen merkitystään ei voi olla väheksymättä, mutta ehkä Hoff'kin vähän hyötyi siitä, että sai pelata ylivoimaa Sedinien ja Keslerin kanssa yhdessä. Voi olla, että ilman tuota yv-vastuuta noiden pelaajien kanssa, Ehrhoff ei tulisi saamaan noin isoa palkankorotusta (veikkaaan jonnekin 5.5-6 miljoonan paikkeille). Hyvä paikka hänelle nyt kuitenkin lähteä testaamaan markkinoita, kun Bieksa ja Pitkänen tekivät jatkot ja takana on ehjä runkosarja hyvässä yv-koostumuksessa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vancouver varmaan nyt yrittää pitää Salon, kun ylivoimapelaamiseen tuli tuollainen viivamies-aukko? Loukkaantumishistoriansa takia Salo varmaan saataisiin suostuteltua johonkin lyhyeen 2 millin caphitin jatkoon, joka olisi vitospakille suht sopiva.

Tai muuten Sammy Samuelsson joutuu taas viivaa pelaamaan...
 

Ferris

Jäsen
Vancouver varmaan nyt yrittää pitää Salon, kun ylivoimapelaamiseen tuli tuollainen viivamies-aukko? Loukkaantumishistoriansa takia Salo varmaan saataisiin suostuteltua johonkin lyhyeen 2 millin caphitin jatkoon, joka olisi vitospakille suht sopiva.

Tai muuten Sammy Samuelsson joutuu taas viivaa pelaamaan...

Ei muuta kuin tarjousta Washingtonin suuntaan ja Mikke Vihreä ylivoimaa pyörittämään!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämän hetkinen Vancouverin puolustuksen sopimustilannehan on seuraava:

Hamhuis-Bieksa
Ballard-Edler
Rome-Tanev

Itse näkisin erittäin mielelläni Tanevin joukkueessa mukana ja Rome on ihan hyvä syvyyspakki (parempi kuin esimerkiksi Alberts mielestäni), joten Canucks voisi melkein lähteä jo tuolla top6- ryhmällä ja hankkia pari pakkia syvyyteen mukaan - edellyttäen tietenkin, että Ballard onnistuu kun saa pelaavan roolin top4 -ryhmän sisältä, Tanev jatkaa viime kauden tasollaan tai kehittyy ja puolustus säästyisi paljon paremmin loukkaantumisilta kuin viime kaudella.

Mutta kieltämättä tuossa on ehkä liikaa riskejä ja siksi kokoonpano kaipaa etenkin laadukkaita syvyyspakkeja, mutta myös ylivoimaan yhtä pakkia. BC-lähtöisen Weberin perään huutelen niin kauan kunnes hän tekee sopimuksen muualle (tai jatkon Nashvilleen) ja jaksan odottaa sitä vaikka yhden kauden. Siksi en nyt sitoisi mitään kallista miestä top4- porukkaan monivuotisella sopimuksella vaan antaisin ennemmin Taneville ja Ballardille lisää vastuuta.

Salon jatko ja paluu ylivoimaan olisi aika ihanteellinen tähän paikkaan, vaikka se puolestaan tarkoittaisi Rome/Tanev -kaksikosta toisen putoamista syvyyspakiksi (ilman loukkaantumisia) ja se saattaisi myös tarkoittaa Ballardin putoamista portaissa taas tuonne kolmospariin (Salo ja Edler ovat ennenkin pelanneet yhdessä hyvin), missä hän ei ole selvästikään omimmilaan pienten minuuttien kanssa. Canucks kuitenkin tarvitsee syvyyteen pakkeja, joten yhden Romen tai Tanevin (+ yhden hyvän kasipakinkin) mukanaolo toisi helpotusta pitkän kauden varalle.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
Myöskään Albertsia Vancouver ei välttämättä tarvitse - ei etenkään päälle miljoonan dollarin sopimuksella.
Joukkue oli tästä eri mieltä ja teki Albertsin kanssa kaksivuotisen ja 2.45 (ch 1.225) miljoonan sopimuksen.

Nyt puolustus näyttää sitten tältä:

Hamhuis - Bieksa
Ballard - Edler
Rome - Tanev/Alberts

Eli nyt sitä syvyyttä tuli lisää, mutta joukkue ehkä kaipaa vieläkin sitä yhtä ylivoimapakkia mukaan (ellei sitten Bieksan yv-vastuuta nosteta). Tällä hetkellä kokoonpanossa on kuitenkin seitsemän NHL-tason pakkia ja farmissa vielä Ryan Parent ja Yann Sauve haastamassa, joten tuo puolustus alkaa hahmottumaan maalivahtien ja senttereiden lisäksi muotoonsa.

Albertshan pelasi paljon paremmin viime kaudella kuin keväällä 2010 tultuaan Carolinasta (rannevamma tosin vei kaudesta 30 ottelua). Hän oppi joukkueen systeemit ja Läntinen konferenssi tuli tutuksi, joten siinä mielessä on toisaalta ihan hyväkin saada jatkoa hänen kanssaan. Iso pelaaja (6-5, 220), näkemykseni mukaan hyvä joukkuepelaaja ja ahkera sekä kova taklaaja. Heikkoudet löytyvät kiekolliselta puolelta, mutta syvyyspakkina Alberts täyttää roolinsa.

Päälle miljoonan kahden vuoden sopimus mahdolliselle seiskapakille on tässä kuviossa kuitenkin mielestäni se huono puoli, mutta eipä tämä sopimus vielä venettä kokonaan kaada. Kun vielä ajatellaan, että etenkin Tanevin peli on vielä kysymysmerkki (hänellä on lähdössä toinen kausi ja takana siltä ensimmäiseltäkin runkosarjasta vain 29 peliä), joten tuohan Albertsin jatko tiettyä vakautta ja varmuutta puolustukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös