Kyllä, harmittavaa kun raaputuksen syy selvisi. Toivottavasti Bitzin lonkassa ei ole nyt mitään sen pahempaa, sillä sen vuoksi mies on tosiaan kärsinyt urallaan ennenkin. Jos Bitz joutuu hyppäämään pois kyydistä tässä vaiheessa, Canucks tarvitsee mielestäni (Weisen hyvistä otteista huolimatta) sinne yhden vaihtoehdon lisää syvyyteen.Weise pelasi erittäin hyvän pelin. Harmi vaan, että Bitzin huilin syynä on kipeytynyt lonkka. Lonkkahan häneltä muun muassa leikattiin tuossa loukkaantumiskierteen aikana. Toivottavasti Bitz & Weise pysyvät pelikuntoisina, jolloin en itsekään lähtisi neloseen enää uusia kavereita hankkimaan.
Muistan vielä tuon Blues-pelin. Canucksilla oli tuolloin todella iso slumppi päällä ja Burrows antoi positiivisen kuvan heti alusta lähtien pelaamalla kaikki tilanteet täysillä - ehkä tuo Widemanin kanssa käyty avausottelun tappelukin kertoi jotain hänen asenteestaan. Tuon avauspelin jälkeen Burrows teki viidennessä pelissään 1+1 pisteet Torontoa vastaan pienellä jääajalla ja avasi tuossa pelissä NHL-uransa pistetilastot.Moustache Dave #44 kirjoitti:Canucks pelaa tänään Nashvillessä. Ottelu tulee olemaan Alex Burrowsille uran 500. NHL:n runkosarjaottelu. Melko nopeasti on aika mennyt Burrowsin debyytistä, tammikuusta 2006.
Avauskaudella Burrowsilla oli kuitenkin myös omat ongelmansa. Hän aloitti hyvin ja teki joitakin maaleja, mutta sitten iski pitkä maaliton putki päälle. Burrows veti ensimmäisen NHL-kautensa viimeiset 30 peliä muuten kokonaan maaleitta, mutta Los Angelesia vastaan hän syttyi ja iski hattutempun - tuohon aikaan se lähinnä huvitti, sillä eihän joku alexburrows ollut mitään muuta kuin nelosketjun ärsyttäjä. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olen miettinyt, että hän näytti jo tuolloin lahjakkuuttaan, mutta sitä ei vaan osattu arvostaa.
Tulokaskauden jälkeinen kausi oli Burrowsille kaikkein hankalin pisteellisesti (vain yhdeksän pistettä 81 pelissä), mutta samalla kaudella hänestä kasvoi lopullisesti alivoimapelin erikoismies yhdessä Keslerin kanssa. Burrows raatoi pelistä toiseen omassa näkymättömässä roolissaan pienellä jääajalla ja kunnostautui lähinnä ärsyttäjänä ja kiekkojen riistäjänä. Hänestä tuli joukkueelle arvokas pienemmän roolin pelaaja, mutta kiekollisen pelin piilossa pysyneet lahjat näyttivät estävän nousun joukkueen hierarkiassa ylöspäin.
Oikeastaan vasta kolmannen NHL-kauden jälkimmäisellä puolikkaalla Burrows alkoi viimein saamaan valmennukselta kunnon luottoa ja häneltä alettiin nähdä säännöllisesti päälle 15 minuutin iltoja ja myös enemmän pisteitä (kauden viimeiset 30 peliä tuottivat kolmosketjussa 15 pistettä). Roolina hänellä oli edelleen tuo puolustava räksyttävä rooli, mutta vastuuta alkoi tulla jo niin paljon, että hän sai peliä kohden enemmän tasakenttäjääaikaa kuin esimerkiksi Morrison, Pyatt (joka pelasi kuitenkin Kaksosten kanssa) tai Linden. Pitkälle Burrowsin ansiosta Canucksin toisen saman roolin pelaajan Cooken vastuu hiljalleen pieneni ja lopulta Cooke kaupattiin pois.
Neljännen NHL-kauden alussa Burrows oli jo liigan eliittiä puolustavassa roolissa. Hän pelasi isoja alivoima-aikoja, uurasti joka vaihto täysillä, teki rooliinsa nähden kelvollisesti tehoja, loisti kiekottomassa pelissä ja pelasi paljon. Burrows ja Kesler olivat erinomainen tutkapari Vancouverin kolmosessa (tai oikeastaan kakkosessa, sillä he pelasivat usein enemmän kuin esimerkiksi Sundin, Demitra, Pyatt tai Bernier) ja pidin tuota kaksikkoa tuon joukkueen parhaana yksittäisenä alueena.
Neljännellä kaudella Vancouver joutui kuitenkin pitkään tappioputkeen tammikuussa ja tuo saattoi jopa kääntää Burrowsin uraa. Tutkapari Burrows ja Kesler päätettiin erottaa viimein toisistaan joukkueen "viimeisenä ratkaisuna" ennen valmentajan vaihtoa - Kesler meni Sundinin ketjun laitaan ja Burrows tuli monen yllätykseksi Kaksosten ketjuun. Siirrot käänsivät heti koko joukkueen peliä, Canucks marssi voitosta voittoon ja Burrowsin tulon jälkeen Kaksoset nousivat uudelle tasolle.
Tuon kauden jälkeen Burrowsin ei ole tarvinnut katsella taakseen. Burrowsista on kasvanut varaamattomana pelaajana farmin nelosketjun kautta ensin NHL:n nelosketjun pienen roolin pelaaja, sittemmin erinomainen kolmosketjun pelaaja ja lopulta tämä nykyhetken Alex Burrows - viime kauden finalistijoukkueen ykkösketjun laituri. Burrowsin ura on harvinainen laatuaan ja se käy esimerkkinä kaikille siitä, että menestykseen ei tarvita välttämättä suurimpia lahjoja. Puhtaasti kovalla ja määrätietoisella työllä voi saavuttaa huipun, kun uskoo itseensä ja pitää jalat maassa.
Jos ihan rehellinen olen, niin en olisi koskaan uskonut Burrowsin pelaavan 500. NHL-peliä - saati sitten, että hän tulisi pelaamaan tuon merkkipaalun joukkueen ykkösketjussa. Loistava nähdä kuitenkin missä hän nyt menee. Hänestä on kasvanut tarinansa ja työnteon kautta yksi suurimpia suosikkejani ja joukkuepelaajana Burrows on esimerkillinen - hän oli pari kautta sitten valmis laskemaan tulevaa palkkaansa ja esitti lisäksi muille joukkueen pelaajille julkisen toiveen, että nämä seuraisivat perässä ja mahdollistaisivat tuota kautta paremman joukkueen kasaamisen.
Otan Canucks-lakin päästä ensi yönä Burrowsin pelatessa uransa 500. pelin. Burrows on pelaaja, jonka jokainen haluaisi omaan joukkueeseen, mutta kukaan ei haluaisi pelata häntä vastaan.
Vancouver Sunin Brad Ziemerin juttu Burrowsista.
Ensi yön Nashville-pelistä muuten sen verran, että Predators on:
- Saldossa 14-3 viimeisistä 17 kotipeleistään...
Ja liigan eniten vierasvoittoja kerännyt Canucks puolestaan:
- Saldossa 5-0 viimeisistä viidestä vieraspelistään, jonka joukkue on pelannut päälle 60%:n kotivoittoprosenttia pitävää joukkuetta vastaan.
Joten vastakkain ovat kovat koti- ja vierasjoukkueet. Mielenkiintoinen peli tulossa. Vancouver on voittanut tällä kaudella kaksi keskinäistä (toisen niistä tosin vasta rankuilla) ja Predators yhden (vaikka oli pelissä Trotzinkin mukaan täysi vastaantulija). Oikeastaan kaksikin todella mielenkiintoista peliä tulossa seuraavaksi, kun pelataan vieraissa Nashvillea ja Detroitia vastaan.
***
TSN:n mukaan Dallasin Steve Ott olisi mahdollisesti kaupan. Jos niin on, niin toivottavasti Gillis laittaa heti puhelua siihen suuntaan. Ott olisi juuri sellainen pelaaja, jonka haluaisin nähdä meidän kolmosessa Hodgsonin vierellä. Vancouverin arvo muiden joukkueiden listoillakin nousisi kivasti pykälän, kun Lapierren ja Burrowsin lisäksi riveistä löytyisi myös tuollainen kolmas rakastettava hyökkääjä.
Jos Ott olisi kaupan, niin mitähän hänestä pitäisi antaa: Ott <-> Mason Raymond + ?
***
reme: Canucks oli viime kaudella listan kakkonen ja meni finaaleihin seitsemään peliin. Viime kaudella Caps oli selvä ykkönen, mutta on nyt pudonnut, kun joukkue ei ole menestynyt totutusti. Vancouverin osakkeita nostaa tuossa varmaankin se, että joukkue voitti viime kauden runkosarjan ylivoimaisesti, mutta ei voittanut kuitenkaan mestaruutta. Minun puolesta voidaan olla pelaajien mielestä yliarvostettuja jatkossakin...
Viimeksi muokattu: