En ehtinyt eilen kirjoittelemaan Detroit-pelistä mitään, mutta laitetaan nyt sitten vähän vielä näin jälkikäteen;
Wings-peli oli etukäteen ajatellen hyvä mittari siitä missä mennään, sillä Detroit ei ollut hävinnyt ennen peliä 15 viimeisestä ottelustaan kuin kolme. Lisäksi kun vastaavasti Vancouver oli hävinnyt ennen peliä viimeisistä 15 pelistään neljä, niin mitattavaa oli varmasti molemmilla puolilla. Molemmat tulivat peliin vielä ns. normaalisti valmistuneina (ei mitään pitkiä peliryppäitä, eikä selkä-selkä -tilanteita takana), joten tuokin toi peliin lisää mielenkiintoa.
Ottelusta tuli lopulta aika kaksijakoinen, mutta mielestäni viihdyttävä, vauhdikas ja tapahtumarikas. Avauserässä Vancouver loi joukkueista enemmän maalipaikkoja - taisivat sanoa studiossa erän jälkeen, että Canucksin erän yhdeksästä laukauksesta peräti kahdeksan laskettiin maalipaikoiksi. Ykkössektorille tultiinkin kiitettävästi. Lisäksi avauserälle leimallista oli Canucksin ahkera taklauspeli - yhteen erään 18 taklausta Detroitin seitsemää vastaan.
Vancouver pystyikin monipuolisilla avauksillaan rikkomaan avauserässä aika hyvin Detroitin keskialueen ja kun lisäksi Wingsin puolustus nukkui pari kertaa, niin Canucks sai paikkoja sopivasti. Raymondille tyypillisestä "laitasyöksystä" tuli 1-0 Higginsin iskiessä karat sisään. Parinkymmenen sekunnin jälkeen Canucks meni CoHon hienolla laukauksella jo 2-0 johtoon, kun Wingsin keskialueen puolustus nukkui joulu-unta. Detroit tuli erässä maalin päähän Bertuzzin maalilla, kun Salo kompuroi Luongon niskaan, mutta Vancouver kuittasi osuman nopeasti, kun Burrows oli unohtunut Wingsin alakerralta maalin eteen vapaaksi.
Toinen erä jakoi peliä. Canucks alkoi pelaamaan kahden maalin johtoasemassa tavoilleen uskollisena astetta varmemmin. Ensimmäisestä erästä tuttuja pitkiä syöttöjä jätettiin pois valikoimasta ja karvausta laskettiin. Toiseen erään taklausmäärät laskivatkin ensimmäisestä huomattavasti, eikä Canucks taklannut enää kuin kolme kertaa. Peli näytti kuitenkin toimivan riittävän hyvin, kunnes Detroit pääsi yllättämään yhden hyvän painevaihdon jälkeen Drew Millerin ohjauksella erän loppuneljänneksellä. Toisesta erästä voisi poimia esiin Daniel Sedinin
jalkapallopuskun.
Kolmanteen erään lähdettäessä asetelmat olivat mielenkiintoiset Wingsin toisen erän lopun kavennuksen johdosta. Vancouverin tyylin kolmannen erän johtoasemassa tiesi etukäteen ja vaikka Canucksin tämän kauden saldo oli ennen peliä 15-0-0 peleissä, joita Vancouver oli johtanut kahden erän jälkeen, pieni pelko puserossa oli Detroitin kiekollisesti taitavan joukkueen kirikyky.
Erän ensimmäisen neljänneksen aikana nähtiin pelin lopputulokseen osittain vaikuttanut tapahtuma, kun
Niklas Krönwall taklasi päätään alhaalla pitänyttä Kesleria kovalla hyppytaklauksella. Tilanteesta seurasi taklaukseen ja tuomareihin hermonsa menettäneelle Keslerille jäähy ja Canucks joutui alivoimalle. Alivoimalla pelin Canucks-voimakaksikko Edler-Hansen karkasi maalintekoon. Zetterberg pisti mailaa Hansenin kainaloon ja tällä oli "hyvä paikka" kaatua Howardin päälle. Edler seurasi samalla hyökkäyksen loppuun ja pääsi tekemään irtokiekosta ratkaisevan 4-2 osuman.
Parista valas-pelaajasta poimintoja:
-
Ryan Keslerilta jälleen hieno taistelu. Kesler pelasi Datsyukin pois (Datyukille yksi laukaus) ja taklasi neljä kertaa. Miinusta Keslerille kuitenkin Kröwallin taklaukseen hermostumisesta (vaikka Canucks alivoimalla maalin tekikin) ja sen jälkeen ilkeästä jalkaosumasta Zetterbergia kohtaan. Kokonaisuutena Ryanilta kuitenkin jälleen peli, joka osoitti Keslerin suuren arvon kovissa peleissä.
-
Jannik Hansenille kaksi syöttöä, +2, kuusi taklausta, paljon kovaa työntekoa, erinomaista alivoimaa ja pelin kolmostähti. "Great Dane" on noin 50 pisteen ja 27 maalin vauhdissa kolmosketjusta käsin.
-
Roberto Luongolle jälleen kerran peli, jossa torjuntaprosentti pysyi 95%:n paikkeilla. Maaleille Luongo ei voinut mitään, kun Bertuzzi työnsi Wingsin ensimmäisessä osumassa Salon Luongon päälle ja toisen maalin Miller ohjasi juuri Luongon naaman alta. Isoa peliä etenkin kolmannessa erässä Canucksin vetäytyessä kahden maalin johdossa kilpeensä.
- Vancouverille neljä kakkosta ja Detroitille ei yhtään. Ei ole suuremmin valittamista Canucksin jäähyistä, mutta mielestäni tapahtumien perusteella tuntui oudolta, etteivät tuomarit nähneet yhtään rikettä toiseen suuntaan. Eivätkö he halunneet ratkaista peliä päästämällä Canucksia ylivoimalle?
- Hansenin päästyä tärkeissä peleissä isompaan rooliin V:n koulutusohjelmasta,
Cody Hodgson on ottanut aseman tuolla. Wingsia vastaan tuli maalista ja voitokkaasta aloitusprosentista huolimatta yhdeksän minuuttia peliaikaa, jolla CoHo oli vain aavistuksen enemmän kentällä kuin Ebbett. CoHo näytti maalissaan kuitenkin sitä osaamistaan laukojana, jota tullaan näkemään tulevaisuudessa vielä paljon.
-
Manny Malhotralle syöttö, +1, blokki, taklaus, pari riistoa, aloitukset 65% ja reilut 16 minuuttia peliaikaa - isojen pelien mies.
-
Alex Burrowsille jälleen maali - Burrows on osunut jo neljään peräkkäiseen peliin.
-
Alex Edlerilta hieno peli ja ykköstähti. Edler joutui jättämään kuitenkin pelin lopussa kesken selän vuoksi. Toivottavasti ei mitään vakavampaa, sillä kunnossa ollessaan Edlerilla on kykyjä olla peliä kääntävä pelaaja.
-
Bieksa - Hammer -parilta erittäin hyvää puolustuspeliä. Bieksalle syöttö ja kuusi taklausta, Hamhuisille selvästi pelin korkein blokkimäärä, viisi blokkia. Kaksikko pelasi päälle 25 minuuttia.
Vancouverin sarja 15 viimeisestä pelistä on jo hieno 12-2-1 ja maaliero noista peleistä 58-21, eli +37 osumaa. Samalla joukkue on noussut Läntisessä konferenssissa jo neljänneksi, vain pisteen päähän Läntisen konferenssin kakkosesta Minnesotasta - Wildilla on lisäksi kaksi peliä enemmän pelattuna. Ensi yönä pelataan Calgarya vastaan ja vaikka pelin katsonkin, niin siitä en ehdi kirjoitella. Toivonkin tässä rauhallista joulua kaikille!