nuck kirjoitti:
Joukkue ei ole tämän kauden alussa niin yhtenäisessä ja tasapainoisessa tilanteessa kuin vuosi sitten tähän aikaan.
No ei, Canucksilla ketjujen aivoitukset eivät vain nyt osu yhtään yksiin.
Puolustuspään pelissä, varsinkin parhaan vetosektorin puolustamisesta, on kommunikaatio kateissa. Jos pakit siirtyvät molemmat painolliselle puolelle, pois maalin edestä, tuntuu että sentteri ja laiturit eivät tiedä mihin menisivät. Yleensä Canucks sentteri tai laituri menee tuossa aluksi maalin eteen, pakin tonttia paikkaamaan, mutta ei sitten jostain syystä oikein otakaan sitä pakin roolia, vaan alkaa seurata kiekkoa. Tällöin Canucksilla on kolme pelaaja kiekon suuntaan sumpussa, ja kaksi muuta hyökkääjä ylempänä vastustajan pakkeja vastaan, keskustaan jää aukko, jota ei ota kukaan, ja kun pelin paino siirtyy sinne, on Canucks tässä vaiheessa aina askeleen vastustajaa jäljessä. Tähän soppaan kun vielä lisätään yksittäisiä aivopieruja, kuten tässä pelissä Alberts pyytää Henrikiltä mailan (kun oma on poikki), vaikka kiekko on metrin päässä omasta maalista ja Henrik on lähempänä kiekollista pelaajaa. Niin onhan se helppo Vigneaultin todeta, että vastustaja oli maalin edessä parempi.
Hyökkäyspään peli ja alueelle tuleminen ovat myös tuskaista katsottavaa. Kontrollia ei saada, syötöt eivät mene perille, kiekko pomppii. Blues pelin kolmannessa erässä Canucks ei avausminuutin ylivoimamaalin jälkeen saanut rakennettua oikeastaan ainuttakaan kunnon maalipaikkaa. Jos hyökkäyskalustossa on taitoa sen verran, mitä meilläkin pitäisi olla, on päivän selvää, että tätä taitoa ei saada hyödynnettyä, jos ainoa tapa ylittää siniviiva on kiekko päätyyn ja kulmaan painimaan.
Pitää myös muistaa, ettei hyökkäysten rakentaminen ole vain hyökkääjistä kiinni. Lähdöissä ovat Canucksilla pakit ja hyökkääjät monesti eri aaltopituudella. Kannattaa seurata, kun Canucks saa kontrolloidun hyökkäyksen vastustajan päätyyn, mikä pakkipari oli hyökkäyksen lähtiessä jäällä. Nyt esim Sedinien kentän, onnistuneen hyökkäyspään paineen alkusysäys lähtee usein, ehkä yllättäen, kolmospakkiparista Ballard-Sulzer. Tällä pakiston-hyökkääjistön saamisella samalle sivulle voi olla todella ratkaiseva merkitys. Väittäisin, että vaikka esim Toronton hyökkäys on juuri nyt todella tehokas, hyökkääjät sinänsä eivät viime kaudesta ole suuresti parantuneet. Suurin muutos on siinä, että he ovat löytäneet alakertaan parempaa kiekollista taitoa, varmempia syöttäjiä, joiden kautta peli virtaa puolustuksesta saumattomammin ylös hyökkäykseen.
Yksilötasolla puolustuksessa:
- Edler ei tunnu löytävän paikkaansa, pompottelu eri puolille ja eri pakkipareihin ei ole auttanut yhtään. Sama pätee Kevin Bieksaan.
- Saloa paikkaava Alberts pelasi alkukauden kolmosparissa hyvin, mutta nykyinen kakkosparin vastuu on aivan liikaa hänelle, mitä nopeampi pelitempo sitä suuremmissa vaikeuksissa Alberts on. Blues-pelin kolmannen erän viimeisen puolikkaan Alberts istui penkillä ja Canucks pelasi viidellä pakilla.
- Toimivin pari tasakentällisin on kolmospari Ballard-Sulzer ja näinhän sen ei pitäisi mennä. Tällä parilla ajatukset ovat kuitenkin parhaiten kohdallaan. Sulzerin rauhallisuus sopii Ballardille hyvin.
Hyökkäyksestä pari kommenttia näihin Blues-pelin havaintoihin:
nuck kirjoitti:
Alex Burrows joutui jättämään pelin kesken selkävaivan vuoksi (kuuleman mukaan day-to-day -tilanne). Burrows ei pelannut kuin reilu seitsemän minuuttia, mutta teki siinäkin ajassa yhden maalin, laukoi kolme kertaa ja otti yhden blokin. Burrowsilta onnistuu pelaaminen missä tahansa ja toivottavasti tuo selkävamma ei ole pitkäkestoinen.
Burrows - Kesler - Higgins vaikutti hyvältä ketjulta sen aikaa, mitä sai pelata. Mielestäni kyllä enemmän Burrowsin kuin Keslerin ansiosta, joka ei tosiaan näytä olevan vielä 100% kunnossa. Burrowsin merkitys vaikutti nyt aika suurelta, kun Sedinien pelin taso laski Burrowsin siirryttyä kakkoseen ja Keslerin peli näytti vastaavasti siksi aikaa piristyneen, mitä Burrows oli mukana.
nuck kirjoitti:
Jannik Hansen pelasi Sedinien ketjussa. Tanskalainen laukoi kaksi kertaa ja otti kaksi riistoa. Hän teki hyvin töitä ja täytti sikäli Burrowsin roolia, mutta ei näyttänyt riittävän vaaralliselta hyökkäyspäässä. En tiedä, ehkä tuo paikka sopii nyt Hansenille, jos Burrowsia ei tuossa paikassa kerran nähdä.
Hyvin vähän lisäarvoa Hansenista ketjulle oli, eikä Sedineilläkään kulkenut. Ykkösketju aloitti tasavoimin hyökkäyspäässä 11 kertaa ja puolustuspäässä vain kerran. Silti vastustaja sai Canucksia enemmän maalipaikkoja, kun Sedinit olivat jäällä.
Hansen ei olisi huono veikkaus jatkamaan ykkösketjussa, jos Burrows ei pysty pelaamaan, mutta ei hän tuossa paikassa nyt kyllä onnistunut. Hodgson, Booth tai Higgins voisivat myös olla kokeiltavissa tuohon paikkaan. Hodgson on ollut Sedinien jälkeen hyökkääjistä selvästi vaarallisimman oloinen ja pelannut hyvällä maltilla, antanut vastustajan ottaa jäähyjä, eikä ole itse turhautunut, toisin kuin Sedinit ja Kesler toisinaan. Jokeriveto voisi olla Lapierre ykkösketjuun, stunttaisi Burrowsia monessakin mielessä. Ongelma on vain siinä, että kannattaako tämän hetken parasta puolustavaa sentteriämme siirtää hyökkäävään rooliin laituriksi, kun puolustuspää on jo valmiiksi sekaisin.
nuck kirjoitti:
David Booth hakee vielä peliään ja tappelukin saattoi olla vain turhautumista omiin esityksiin, samoin kuin kolmannen erän "laiskan miehen jäähy" kampituksesta. Neljä kutia, joista vain kaksi kohti maalia ja reilu 15 minuuttia peliaikaa.
Booth oli nyt Hodgsonin ja Lapierren kanssa vielä enemmän hukassa kuin Keslerin ketjussa. Tuntuu ettei Booth saa yhtään syöttöä haltuunsa, hän yrittää nopeasti eteenpäin, mutta kannattaisi keskittyä siihen, että saisi kiekon mukaan. Nyt hän vain luistelee itsensä ulos tilanteista. Eikä Boothilla tunnu vedotkaan onnistuvan, lisäksi tuolla loukkaantumishistorialla, kun lähtee tappelemaan, voisi yrittää suojatakin. Ja tuo jäähy. Booth ja Steen olivat kaukana pelin ulkopuolella ja hieman jäljessä ollut Booth kamppasi Steenin takaapäin. Peliä jäljellä kuusi minuuttia, oma joukkue maalin tappiolla. Jos nelosketjun pelaaja ottaisi tuollaisen jäähyn, hän istuisi seuraavan pelin katsomossa.
Mainittakoon vielä Volpattin tilalla pelannut
Ebbett, joka tuhosi jatkomahdollisuuksiaan. Voittomaaliin johtava kiekonmenetys omalla alueella, ja seisoville jaloille jääminen sen jälkeen, kertovat ihan tarpeeksi. Pinizzotton kuntouduttua Ebbett taitaa löytää itsensä waivereista.
nuck kirjoitti:
Kausi jatkuu seuraavaksi Chicagossa, jossa Blackhawks tulee tekemään varmasti pelistä hyvin vaikean.
Sunnuntaina voi tulla rumat lukemat. Ehkä tässä tarvitaan kunnon rivalry tappio, jotta jengi saadaan hereille.