Ehdottomasti kolmosketjun kokonaisuus pitäisi olla parempi näin - sanon pitäisi, koska vielä ketju ei ole pelannut yhtään kokonaista runkosarjapeliä yhdessä. Alku oli ainakin lupaava ja uskon, että myös varsinaiset runkosarjan pelit menevät ketjulta mallikkaasti.Tuohon Mr. Smithin tämän / viime kauden rosterivertailuun. Näen itsekin, että bottom 6 osasto on nykyisellään toimivampi. Higginsin pelikäsitys on valtavasti Torresia edellä.
Ketjusta tekee paremman se, että Higgins on yksinkertaisesti jääkiekkoilijana parempi kuin Torres ja toivottavasti Malhotra on nyt lisäksi ratkaisupeleissä mukana. Monet tuntuvat muuten unohtaneen jossakin toisissa keskusteluissa kokonaan Mannyn viime kauden otteet kolmosketjussa. Kauden puolivälissä esimerkiksi nhl.com rankkasi hänet kauden siihen mennessä parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi koko NHL:ssä ja sivuston näkemykseen oli helppo yhtyä. Hänen merkityksensä joukkueelle oli erittäin iso ennen silmävammaa, joten pitää toivoa nyt vammojen olevan mennyttä.
Mitä Higginsiin tulee, niin hän oli viime kauden playoffeissa (etenkin ennen loukkaantumistaan) hyvä jopa kakkosketjussa Keslerin kanssa, mutta parhaimmillaan Higgins on kuitenkin mielestäni kolmosessa. Hän on erinomainen kaivamaan kiekkoja itselleen laitojen läheltä, ottaa hyvin osaa puolustukseen ja pystyy käyttämään ketjukavereitaan hyödyksi selvästi paremmin kuin Raffi. Eikä hän ole mikään maailman pehmeinkään pelaaja, vaikkei Torresin tasoinen taklaaja olekaan.
Olen ihan samaa mieltä kanssasi tuosta, että Torres oli viime kaudella kolmosketjun yksinäinen sooloilija. Toisaalta pidin hänen panoksestaan sikäli, että hän oli kova taklaaja ja juuri tuollainen taklaaja Vancouverin hyökkäyksestä on puuttunut. Canucks kärsi aikaisemmin esimerkiksi Chicagoa vastaan usein siitä, että Blackhawksin fyysiset kolmen ensimmäisen ketjun hyökkääjät kuten Ladd, Byfuglien ja Brouwer dominoivat meitä vastaan kovilla niiteillä, eikä Canucksilla ollut laittaa oikein ketään isomman roolin hyökkääjää vastaamaan.
Minulla ei olisi ollut mitään Raffin jatkoa vastaan, mutta jos hän olisi jatkanut, hänen paikkansa olisi ollut nelosketjussa. Kolmeen ensimmäiseen ketjuun Torresin pelisilmä ja otteiden tasaisuus ei täysin riitä, jos meillä on mahdollisuus laittaa Higgins ja/tai Hansen samaan rooliin. Minulle jäi Torresista kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan positiivinen kuva omassa roolissaan. Vaikkei hän ketjun kokonaisuutta juurikaan edistänyt, hän täytti miljoonan dollarin palkkansa kaiken kaikkiaan ihan kelvollisesti.
...Niin kuin meni meilläkin runkosarjan lopun ja playoffit päälle ja onnistui vielä tuossa kolmosketjun roolissa. Playoffeissa Lappy oli kaikista NHL-hyökkääjistä ahkerin taklaaja, otti yhdeksän kiekonriistoa ja vain yhden menetyksen ja aloitti voittopuolisesti. Hän täytti nelossentterinä puolustavan kolmossentterin haalarit hienosti, vaikka etenkin finaaleissa miehen hermokontrolli oli parissa kohtaa koetuksella.Moustache Dave #44 kirjoitti:Toinen iso parannus on Maxim Lapierre. En oikeastaan pitänyt Lapierrestä yhtään hänen tullessaan Canuckseihin. Hänellä oli huono maine ärsyttävänä, rottamaisena pelaajana, hänen taitotasostaan en tiennyt juuri mitään. Nyt kun olen nähnyt hänen pelaavan enemmän, ja jos miettii pelkästään pelillisiä ominaisuuksia, en äkkiseltään keksi liigasta montaakaan parempaa nelosketjun sentteriä, joissain jengeissä Lapierre voisi mennä kolmosestakin.
Hän oli minulle viime kaudella pelaaja, joka oli alkuun suurennuslasin alla. Minullakin kun oli Lapierren tullessa pelko puserossa, eikä sitä vähentänyt se, että Canucks oli hänelle viime kaudella jo kolmas joukkue. Väkisin sitä hiipi ajatus joukkueen syövästä. Toisaalta luotin siihen, että Lapierrea junioreissa valmentaneelta Vigneaultilta oltiin kysytty millainen persoona hän on, ja mitä Canucks hänestä saisi.
Kaiken kaikkiaan Lapierren kausi Vancouverissa oli erittäin hyvä ja mies sai sen vuoksi ansaitusti kahden vuoden jatkosopimuksen. Tällä hetkellä en vaihtaisi häntä ehkä keneenkään toiseen nelosketjun sentteriin. Hänen merkityksensä on joukkueelle siinä mielessä vielä arvokas, että vaikka hän on nelosketjun sentteri, viime kauden perusteella hänet voidaan nostaa kolmoseenkin (toki siinä hommassa Malhotra on selvä ykkösvaihtoehto).
Kokonaisuutena Vancouverin kaksi alinta ketjua ovat menneet kiitettävästi eteenpäin viimeisen noin vuoden sisään. Malhotra ja Higgins ovat suuria parannuksia kolmoseen vertailussa Wellwoodiin ja Bernieriin (jotka ovat kummatkin ehkä ilman vakipaikkaa tätä nykyä). Lapierre on taas huomattava tason nosto edellisiin nelosketjun senttereihin kuten Marc Chouinardiin, Alex Bolduciin tai taistelija Ryan Johnsoniin. Kun noiden kolmen pelaajan lisäksi oma varaus Jannik Hansen on kehittynyt hyvin askelin arvokkaaksi kolmosketjun laituriksi, niin kokonaisuus on paljon toimivampi kuin aikaisemmin.
***
Yleensä näihin aikoin tulee omasta suosikkijoukkueesta esiin pelaajia, joiden otteet kiinnostavat tavallista enemmän. Minulla nuo pelaajat ovat usein niitä vähän pienemmän roolin pelaajia tai sitten nuoria tulevaisuuden pelaajia. Ensi kaudelle Vancouver yrittää ilmeisesti ajaa sisään kahta meille poikkeuksellisen mielenkiintoista nuorta pelaajaa, sentteri Cody Hodgsonia ja puolustaja Chris Tanevia.
Hodgsonista riittää puhetta vähän joka puolella, mutta minulle tavallaan vielä mielenkiintoisempi tapaus on puolustaja Tanev, jonka otteita tuli ihasteltua jo viime kaudella ja joka on nyt ajanut ohi ilmeisesti Aaron Romesta (toki loukkaantuminenkin vaikuttaa tähän, mutta jo ennen sitä vaikutti kuin Tanev olisi ohittanut Romen), Andrew Albertsista ja Alexander Sulzerista. Tanev on pelaaja, joka hyötyy Christian Ehrhoffin lähdöstä, mutta hän olisi varmasti ottanut paikan viime kauden näytöillä muutenkin lähitulevaisuudessa.
Vancouverin joukkueesta lentäviin lauseisiin erikoistunut puolustaja Kevin Bieksa sanoi hänestä jo viime kaudella hyvin; "He could have played with a cigarette in his mouth.” Tuo vertaus kuvastaa Tanevin peliä mielestäni aika hyvällä tavalla. Hän lukee peliä ja liikkuu kentällä niin hyvin, että hän voisi samalla poltella luistellessaan tupakkaa, eikä hänen pelinsä kärsisi.
Vancouver Sun kirjoitti jutun tästä kokonaan varaamattomasta pelaajasta.
Vancouverin kakkosvalmentaja Rick Bowness sanoi Tanevista tuossa jutussa seuraavaa mielestäni täysin osuvaa tekstiä;
“The game is not going 100 miles an hour in his head. He's able to see 1-2 steps ahead and let the seam open up for a pass, or let the forechecker come at him hard and roll off him. Players with as much hockey sense and feel for the game as Chris has, they see the game a little slower.”
“It's rare that a player comes right out of the woodwork like Chris did. There is no question it is rare. These kinds of players don't put up big numbers, which doesn't draw attention to them. When I was in Phoenix, we had Zbynek Michalek, who was never drafted but had so much hockey sense and look where he's ended up. Chris certainly has that hockey sense as well. Hockey people recognize hockey sense.”
Bieksa jatkaa samasta aiheesta;
“Usually when you have a young guy back there with the puck, they're jittery and they want to get rid of it. He makes those unbelievable outlet passes and sometimes you're sitting on the bench in awe. I think everybody has seen from the beginning how composed he is on the ice.”
Totta, Tanev ei näytä jäävän mistään tilanteesta ulos tuon pelisilmänsä vuoksi, eikä hänen ole tarvinnut rikkoa vastustajia. Tuntuu erikoiselta tilastolta, että 21-vuotias pakki on vetänyt jo 34 NHL-peliä ottamatta ainuttakaan jäähyä. Seuraan missä vaiheessa mies tuon kuparisensa tulee rikkomaan. Toivottavasti siihen menee vielä aikaa.