Vancouver Canucks 2008-2009

  • 168 482
  • 784

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Saako sanoa suoraan? Okei (ottaa huomioon todennäköisen palstapahoinpitelyn kohteeksi joutumisen), Olli on kyllä hyvä pelaaja, mutta.. Mielestäni OJ on yliarvostettu pelaaja, eikä missään nimessä sellainen difference maker, joka nostaa yhtäkkiä Phoenixin pleijareihin tai Vancouverin Stanley Cupin finaaliin. Eipä ollut Vancouver ainoa joukkue, joka sanoi ei kiitos O.Jokisen kohdalla. Loistaa huonossa joukkueessa, mutta miten pärjää astetta kovemmassa seurassa? Get over with it, it´s not a big deal!

Mahdotonhan tuo on sanoa miten Jokinen muualla pärjää, mutta puhtaasti pelillisesti ja "skill setiltään" OJ olisi sopinut Canucksiin paremmin kuin täydellisesti. Näin nopeasti ajateltuna NHL'ssa on kolme sentteriä tuolla "skill setillä" varustettuna, OJ, Lecavalier ja Getzlaf, ja juuri tuollaista pelaajaa Canucks tarvitsisi enemmän kuin mitään muuta. Oletus että Jokinen jatkaa siitä mihin Floridassa jäi, plus lisämotivaatiota siitä että joukkueella on oikeasti mahdollisuudet menestyä olisi ainakin minulle riittänyt perusteluina hankintaan. Lähinnä eniten vituttaa se, että Jokinen pelityyleineen on niin harvinaista herkkua, ja kun tuollainen kaveri vapaana on mutta se tilaisuus möhlitään muualle... Ihan sama vaikka välillä pilvi maistuisi, tai että strippiklubi veisi voiton golf-turnauksesta (Wellwoodin kohdalla tämä ei kuitenkaan ollut ongelma). Jokisen tyylistä pelaajaa ei tänä kesänä enää löydä. Tuskin ensi kesänäkään.

Malone taisi sitten jäädä Tampaan. Sportsnetin mukaan sopimus on 7-vuotinen ja arvoltaan reilu 30 miljoonaa. Pakko sanoa että nyt on huojentunut fiilis. Pelko persiissä sitä odotteli että Malone liittyisi Canucksiin vastaavanlaisella sopimuksella. Hyvä näin. Ainoa miinus tässä on se, että nyt lähes tulkoon varmistui ensi kauden Canucksin top 6 hyökkäyksen olevan yhtä pehmeä ja suoraviivaton kuin viime kaudella (jos ei Gillis yllätä myöhemmin kesällä treidillä). Secordin mainitsema Cole <-> Bieksa on ollut suhteellisen suosittu huhu eri palstoilla, mutta en itse tuohon tarttuisi. Bieksalla on sopimusta kuitenkin hyvin jäljellä (toisin kuin Colella), enkä mielellään lähtisi karsimaan puolustuksesta sitä väriä ja tunnetta mitä Bieksa mukanaan tuo.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Pelko persiissä sitä odotteli että Malone liittyisi Canucksiin vastaavanlaisella sopimuksella. Hyvä näin. Ainoa miinus tässä on se, että nyt lähes tulkoon varmistui ensi kauden Canucksin top 6 hyökkäyksen olevan yhtä pehmeä ja suoraviivaton kuin viime kaudella (jos ei Gillis yllätä myöhemmin kesällä treidillä).

Toinen huono asia tässä on se, että varsinkin jos Tampa vielä Rolstonin nappaa on selvää, että niiden vapaiksi agenteiksi jäävien hyökkääjien hinnat nousevat entisestään mitä vähemmän heitä on.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Toinen huono asia tässä on se, että varsinkin jos Tampa vielä Rolstonin nappaa on selvää, että niiden vapaiksi agenteiksi jäävien hyökkääjien hinnat nousevat entisestään mitä vähemmän heitä on.

Nopeat syövät hitaat... Tampa on extremely aggressive.

No onhan niitä hyökkäjiä vielä tarjolla. Ottaisivat Kristian Huseliuksen tai Tuckerin. Vaikka kummatkin koska Nucksin hyökkäys on sen heikkous. Ei ainakaan maalivahtipeliä voi syyttää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mennään tällä kerralla vähän rohkeammalla tyylillä, vaikka tämä ei Canucks-fanina kannatakaan.

Mutta kun jälleen kerran pohdin tätä tilannetta, niin tärkeintä olisi nyt hankkia laatua yli määrän.
Luonnollisesti näin. Kun katsoo Canucksin kokoonpanoa, niin pakkohan sen on myös niin päin mennä. Joukkueella kun on jo täynnä bottom6-paikat (Kesler, Burrows, Pettinger, Wellwood (minun papereissani ainakin aloittaa täältä), Brown, Cowan, Rypien, Hansen, ehkä Grabner'kin. Viimeisin ei tosin sovi alimpiin ketjuihin pelityylinsä vuoksi. Ei tosin sovi Wellwood'kaan, mutta yksi tuollainen katkaravun kokoinen vielä menee.

Joukkueella on siis jo nyt kiveen hakattuina alimmat seitsemän tai jopa kahdeksan bottom6-pelaajaa ja laatuakin on näissä ihan mukavasti. Tämä ainakin toivottavasti varmistaa sen, että tänä kesänä ei nähdä ritchieiden ja isbistereiden joukkomarssia Garagen porteille viime kesän tapaan. Tosin, yhdellä suomalaisella agitaattorilla on edelleen voimassaoleva kausikortti minun papereissani Canucksin koppiin, mikäli hän niin haluaa.

Sen sijaan joukkueella on nyt rahaa käytössään ja kerrankin niin paljon, että kunnollisiin (=ykkös/kakkosketjutason pelaajat) pelaajahankintoihin on realistisia mahdollisuuksia. Jokainen asiansa osaava manageri yrittäisi tässä tilanteessa ainakin Hossaa - kenelle ei vielä alle kolmekymppinen, ehjää uraa pelannut ja kuusi kertaa päälle 30 maalia tehnyt slovakki kelpaisi - vaikka sitten ylipalkkauksella (=Canucksin viime kauden jälkeen ainoa mahdollisuus saada todellinen tähti mukaan)?

Mainitsemasi Sundin olisi myös hyvä vaihtoehto lyhyellä sopimuksella tähän rakoon, mutta minäkään en usko hänen tuloonsa. Vaikka hän nimittäin saisikin kuunnella Abbaa muiden ruotsalaisten kanssa, epäilen vahvasti miehen jaksamista lennellä ympäri mannerta viime kaudella playoffien ulkopuolelle jääneen ryhmän kanssa.

Monissa paikoissa puhuttu Ryder olisi maalintekijänä Sedinien ketjuun ehkä sopiva pelaaja. Vahvalla 'ehkällä', mutta voisi olla kuitenkin kokeiltava pelaaja. Ryder olisi kuitenkin tavallaan myös määrän lisäämistä yli laadun. Kokonaisuutena hän ei täytä nimittäin ykkösketjun pelaajan titteliä, mutta jos hän löytää kaksosten kanssa sopivan yhteistyön kaksosten kanssa, hän voi hyvin tehdä ansoncarterit. Pitäisin sitä jopa enemmän mahdollisena kuin mahdottomana.

* * *

Alla oleva Secordin fantasia-ajatus saa kokonaisuutena kannatusta. Paria kohtaa kuitenkin epäilen, kun todellisuudessa hommat eivät mene yleensä niin hyvin, kuin paperilla. Minunkin hahmotelmani on tosin yltiöpositiivinen kaikessa karuudessaan, mutta laitetaan se nyt tänne kuitenkin.

Secord kirjoitti:
Jos Näslund ei jatka Canucksin paidassa, olisin Gillisinä erittäin aktiivinen Marian Hossan suhteen. Unohdetaan Demitrat, kyllä Hossa osaa rahaa arvostaa ja isketään pöytään sellainen tarjous, josta on vaikea kieltäytyä. Kuusi vuotta Näslundia nuorempana ja selvästi laadukkaampana pelaajana ei juuri parempaa korvaaja voisi ex-kapteenille toivoa. Ykkösprioriteetti.
Ymmärrän hyvin ykkösprioriteetin (kerrankin huippuluokan oikea laita) ja Näslundin korvaajan, mutta Hossalle löytyy varmasti montakin ottajaa, jotka ovat valmiita maksamaan miehelle erittäin kovia summia. Monilla muillakin joukkueilla on joko nyt suoraan tilaa katossa Hossan isoon sopimukseen tai sitten sitä pystyy parilla liikkeellä sinne melko helposti tekemään - jos Hossa vaan kiinnostaa. Ja kuten sanottu, miksi ei vielä alle kolmekymppinen, ehjää uraa pelannut ja kuusi kertaa päälle 30 maalia tehnyt slovakki kelpaisi?

Mikäli homma menisi niin helpoksi, että Hossa valitsisi Vancouverin ihan pelkästä rahasta, niin hienoa. Aquilinit ovat käsittääkseni valmiita maksamaan, jotta Canucksista saadaan menestyvä joukkue. Aina kovasanainen Gillis on luultavasti valmis käyttämään rahaa, jotta sama tavoite täyttyisi. Ja fanit sekä media ovat nälkäisinä odottamassa, kun joukkue tulee ehkä kerrankin käyttämään rahaa.

Mutta minulla on kuitenkin se tunne, että rahalla Canucks ei pysty kisaa niin selvästi viemään, että Hossa valitsisi Vancouverin sen vuoksi. Canucks ei pysty myöskään taistelemaan Hossasta sen varjolla, että "tulevaisuutemme näyttää niin loistavalta". Emmekä me pärjää viime kauden jälkeen enää edes "meillä on realistiset mahdollisuudet Stanley Cupiin -kisassa". Hossalle ei ehkä kelpaa edes hieno kaupunki.

Millä me voimme sitten menestyä? Vahvalla ehkällä erittäin isolla rahalla ja Demitran hankinnalla (vaikka en tätä suoranaisesti tuekaan). Demitra on käsittääkseni monille slovakkipelaajille eräänlainen isähahmo tämän hetken NHL:ssä ja hänen avullaan Hossakin voisi kokea olonsa meillä paremmaksi. Demitraan uskon myös mahdollisuuksiemme - Gillisin entinen asiakas kun on - hyviksi, joten homma tuskin tökkää tähän.

Mikäli Gillis onnistuisi saamaan isolla rahalla mukaan sekä Demitran, että Hossan, joukkueen kakkosketjusta (Demitra - Morrison - Hossa) tulisi kiekollisessa pelissä olemaan varmasti hyvä. Tämä tietäisi vain sitä, että Mason Raymondille tai Michael Grabnerille ei paikkaa aukeaisi kahdesta ensimmäisestä ketjusta (ykköseenkään kaksikko ei vielä sovi).

Olisihan tuo ketju pehmeä, mutta kerrankin Vancouverilla olisi maalintekoon kykenevä kakkonen sopimuskauttaan pelaavien Sedinien takana / edessä. Tähän yhdistettynä korkean tason kolmosketju, uudistettu ja toivottavasti viime kautta toimivampi nelonen, Luongon toivottavasti (uskon tähän vakaasti) paranevat otteet vaikean viime kauden jälkeen ja ainakin terveenä hyvä puolustus, niin tilanne voisi olla jo ihan hyvä.

Rahaahan tuossa palaisi, mutta maassa olisi ainakin toistaiseksi rauha, eikä Robson Streetia tuhottaisi. Joukkue olisi kiekollisessa pelissä selvästi viime kautta parempi kokonaisuus (kun mukana on myös toivottavasti onnistuva Wellwood - ainakin parantamassa ylivoimaa) ja Gillisin kuvia nostettaisiin ympäri kaupunkia lipputankoihin.

Ainoa paperilla näkyvämpi ongelma olisi fyysisen pelin mahdolliset ongelmat, mutta mestaruutta ei viety viime kaudella, eikä myöskään kaudella 2005-06 niinkään fyysisellä pelillä, vaan enemmän hyvällä kiekollisella kahden suunnan pelillä. Eikä tätä pidä tulkita niin, ettenkö arvostaisi Brenden Morrowia tai Jarome Iginlaa hyvin korkealle myös Vancouverissa.

Näkemykseni mukaan joukkue vain kaipaa kaikkein eniten maalintekotaitoa. Lisäksi uskon siihen, että kannua voidaan nostella ilman voimahyökkääjää, mutta ei ilman kahta hyökkäyspäässä toimivaa ketjua (+hyvää maalivahtipeliä ja hyvää puolustusta).

Ja vielä; Onneksi myös Vigneaultin ketjulottoon tottuneena voisin uskoa siihen, että Raymondille tai Grabnerille saattaisi kuitenkin aueta myöhemmin kauden mittaan paikka kahdesta ensimmäisestä ketjusta. Kun myös loukkaantumisilta ei voi koskaan välttyä, niin näidenkin kautta nuorille tulevaisuuden hyökkääjille aukeaisi varmasti mahdollisuuksia hyökkäävissä ketjuissa.

Eli ketjut voisivat olla vaikka mallia:

Sedin - Sedin - Pyatt (3.575 + 3.575 + 1.575)
Demitra - Morrison - Hossa (3.5 + 2.7 + 8.5)
Burrows - Kesler - Raymond (kokeillaan, josko onnistuisi tuossa) / Pettinger (0.487 + 1.75 + 0.883 / 1
Brown- Wellwood - Pettinger / Raymond (mikäli ei onnistu Keslerin ketjussa) ( Cowan, Rypien, Hansen, Grabner, Jaffray ) (0.525 / 0.725? + 1 / 0.883)

Hyökkäys yhteensä 13 hyökkääjällä n. 28.7 miljoonaa USD.

- Ykkösketjussa Kaksoset ja Pyatt muodostavat tutun kolmikon toissa kaudelta. Viime kaudella tuota kokoonpanoa ei jostain syystä nähty niin paljon yhdessä, vaikka se selvästi toimi aikaisemmin. Viime kaudella Daniel Sedin oli Läntisen konferenssin laitahyökkääjien TOP10:ssa maaleissa, vaikka jäi heikosti hyökänneessä joukkueessa seitsemän maalia edelliskaudesta.

Nyt Daniel tekee taas toivottavasti päälle 30 maalia, Pyatt toivottavasti taas päälle 20 osumaa ja Henrik Sedin ottaa sen tyypillisen 60-70 syöttöä, vaikka pelaisi wadebrookbankien kanssa. Ketjun kokonaisuutta nostaa puolustuspeli - kaksoset osaavat pitää hienosti kiekkoa kaukana omasta maalista ja isokokoinen Pyatt tekee hyvin töitä kulmissa.

- Kakkosketju olisi tuollaisenaan puolestaan selvästi viime kautta terävämpi kokonaisuus, ja se alue, mikä erottaisi viime kauden hyökkäyksen ensi kauden hyökkäyksestä. Hossalta voitaisiin odottaa Canucksin'kin systeemissä varmaa 30 maalia ja takuuvarmaa ylivoimapelin parannusta pariin viime kauteen. Demitra on edelleen kunnossa pysyessään yli 60 pisteen hyökkääjä, jos pelaa laidalla.

Morrison jäisi seuraan tuomaan kipeästi kaivattua johtajuutta ja terveenä pysyessään hän on hyvän puolustuspelin lisäksi takuuvarma vähintään 20 maalin ja 50 pisteen hyökkääjä. Mikäli Morrisonin kausi muistuttaisi hänen paria viime kauttaan loukkaantumisten kanssa, tilalle olisi heittää NHL:ssä aikaisemmin tasonsa näyttänyt Wellwood, jota "viimeinen mahdollisuus" toivottavasti piristää.

- Kolmosketju oli mielestäni meidän viime kauden paras hyökkäyksen alue. Kesler on mennyt joka kausi eteenpäin, eikä kehitykselle näy ainakaan vielä loppua. Viime kaudella hän oli joukkueen paras puolustava hyökkääjä, selvästi paras aloittaja ja lisäksi hän blokkasi hyökkääjistä selvästi eniten vetoja. Maalimääräkin (21) yli tuplaantui miehen edelliseen ennätykseen nähden.

Pitkän tien NHL-pelaajaksi tehnyt, ankara työntekijä Burrows on mennyt laidalla myös hienosti eteenpäin parin viime kauden aikana. Etenkin viime kauden 31 pistettä oli hänen roolissaan kunnioitettava suoritus. Toiselle laidalle kokeilisin viime kaudella lupaavia otteita esittänyttä Raymondia, joka toisi ketjun hyviin vastaiskuihin lisää vaarallisuutta nopeudella ja kiekonpitotaidoilla. Tarvittaessa hänen tilalleen voisi heittää yhden ylimääräisen hyökkääjän (Brown, Cowan) tuomaan ketjuun kovuutta, mikäli sille on tarvetta.

jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
...jatkuu...


- Nelosketjun kasaisin tässä paletissa viime kautta hyökkäävämmäksi; kiekkoa pystyttäisiin pitämään kauemmin omilla, keskialueella pystyttäisiin voittamaan peliä viime kautta useammin, vastahyökkäyksistä tulisi vaarallisempia ja pelaajien taidot pitäisivat vastustajia paremmin varpaillaan. Taklausvoimassa hävittäisiin, mutta sentteriä lukuun ottamatta ei puolustustaidoissa.

Laituteista Pettinger olisi Wellwoodille uskoakseni hyvä laiturivaihtoehto, sillä hän pelaa laitojen vieressä hyvin ja tekee likaista työtä (mistä Wellwoodia ei puolestaan tunneta). Petty osaa myös kohtalaisesti maalinteon ja puolustuspelin. Ehkä Wellwood'kaan ei turhautuisi niin paljon, kun viereltä löytyisi pelaaja, jolle voi kiekkoa lainailla pelkäämättä, että ei saisi sitä takaisin.

Rypien (Wellwoodin korvaajana) tai Cowan toimisivat 13. hyökkääjinä tässä paletissa niitä pelejä varten (ehkä kolmosketjuun Raymondin tilalle), joissa tarvitaan kovempia otteita.

Eli kokonaisuutena tämä hahmotelma olisi jonkinlainen kopio Detroitista siinä mielessä, että Canucksilla olisi yksi selkeä ja laadukas jarruketju ja kolme ketjua, jotka osaisivat (toivottavasti) laittaa kiekkoa maaliin. Joukkueeseen kahden viime kauden aikana kipeästi kaivattu "secondary scoring" olisi ainakin varmasti parempaa.

Valmennus peluuttaa ketjuja tunnetusti aika solidaarisesti (moniin muihin verrattuna), joten joukkue tulisi antamaan kaikille ketjuille ihan mukavasti peliaikaa ja vastuuta. Perinteisten nelosketjun pelaajien tyypit (Cowan, Brown, Rypien) saisivat myös varmasti vastuuta, sillä heitä tarvittaisiin koviin fyysisiin peleihin. Lisäksi loukkaantumisia tulee aina kaikille joukkueille, joten tämäkin nostaa näiden paikkaansa odottavien pelaajien mahdollisuuksia.


Puolustus:

Jos hyökkäys olisi tuollainen, puolustukseen näkisin periaatteessa tarvetta yhdelle fyysiselle peruspuolustajalle. Ongelma on vain se, että sopivan hintaluokan hyviä fyysisiä puolustajia ei kovin montaa ole. Siispä antaisin mahdollisuuden omista Nathan McIverille, joka on ottanut joka kausi askeleita lähemmäs NHL-paikkaa. Lisäksi hankkisin farmin ja NHL:n väliä kulkemaan hyökkäävämmäksi puolustajaksi Nolan Baumgartnerin, joka on ennenkin onnistunut meillä / Moosessa hyvin.

Puolustus voisi olla seuraavanlainen melko tuttu kokonaisuus:

Mitchell - Bieksa (3.5 + 3.75)
Öhlund - Edler (3.5 + 0.55)
Salo - Krajicek (3.5 + 1.1)
McIver / Baumgartner (0.55 + 0.55)

Puolustuksen palkat yhteensä 7 puolustajalla: n. 16.5 miljoonaa USD.

Kesällä Luc Bourdonin menettänyt puolustus kärsi viime kaudella hirveästi loukkaantumisista - Canucksin puolustuksessa oli NHL:n eniten loukkaantumisia. Tämä oli yhtenä syynä joukkueen kehnoon menestykseen, sillä viime kauden joukkue oli rakennettu pitkälle juuri puolustuksen varaan ja loukkaantumisten kautta koko joukkueelta vietiin parasta osaamista pois.

Joukkueen alakerrassa pelaavien puolustajien taidot ovat hyvällä mallilla (etenkin nyt, kun nuori Edler on osoittautunut kovemmaksi pelaajaksi, mitä häneltä pystyi edes odottamaan), mutta onhan tuo porukka loukkaantumisherkkä. Silti, viime kauden tapaista loukkaantumissumaa ei tule yhden joukkueen yhdelle osastolle kuin kerran 20 vuodessa.

Ihan pelkästään parempi terveenä pysyminen riittäisi varmasti parempaan peliin, joten mitään mahdotonta ei nyt kysellä. Henkilökohtaisesti minä odotan tuosta porukasta selvästi viime kautta enemmän toissa kauden ykköspuolustaja Bieksalta, jonka viime kausi meni totaalisesti penkin alle loukkaantumisten vuoksi. Myös Edlerin kehitys tullee jatkumaan ja ehkä ensi kaudella ei nähdä viime kauden lopussa tullutta pientä tason putoamista.

Kokonaisuutena Canucksin puolustuksesta puuttuu selkeä eliittiluokan suurpuolustaja, mutta Bieksa, Salo, Öhlund ja Mitchell ovat kaikki Läntisen konferenssin TOP30 puolustajan sisällä ja Edler'kin tekee sinne kovaa nousua. Myös Krajicekilla on kykyjä nähtyä parempaan, mutta hänen peliään leimaa epätasaisuus. Toivottavasti kokemuksen kerääntyminen auttaisi häntä tuossa.

Puolustus on kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvällä mallilla ja joukkueen menestys rekentuu jatkossakin sen ympärille - edellyttäen tietysti, että parhaat puolustajat ovat kentällä.


Maalivahdit:

Maalilla Luongolla oli viime kaudella kentän ulkopuolisia ongelmia, jotka nähdäkseni heijastuivat myös kentälle. Hänen tasoonsa nähden Luongo ei pelannut normaalia kautta, mutta oli tästä huolimatta joukkueen arvokkain pelaaja. Ensi kaudellakin Vancouverin on helppo uskoa pelinsä Luongon varaan ja parhaimmillaan Luongolla on täydet mahdollisuudet olla NHL:n paras maalivahti.

Kakkosvahdiksi on ollut joissakin huhuissa entistä Canucks-vahtia Alex Auldia ja viime kaudella Rangersissa pelannutta parimetristä Steve Valiquette'a. Minä antaisin kuitenkin nyt näyttöpaikan Moosessa viime kaudella itsensä AHL:n toiseen tähdistöön torjuneelle Drew MacIntyrelle. MacIntyre on tosin VI-ryhmän rajoittamaton vapaa agentti, joten hän saattaa vaihtaa maisemaa joukkueeseen, jossa hän saattaa päästä pelaamaan enemmän.

Maalivahdit:

Luongo (6.75)
MacIntyre (0.55)

Maalivahdit yhteensä: n. 7.3 miljoonaa dollaria.

Vancouverin tulevaisuuden tilanne on mielenkiintoinen. Luongolla on vielä kaksi vuotta jäljellä nykyistä sopimusta. Aikaisemmin oli täysin selvää, että Canucks olisi yrittänyt tehdä hänen kanssaan jatkoa, mutta tällä hetkellä tätä pitää miettiä tarkasti. Takaa on nimittäin nousemassa Vancouverin kesän 2004 ykkösvaraus Cory Schneider, jonka viime kausi AHL:ssa oli vähintäänkin hyvä.

Schneider olisi tällä hetkellä joko hyvä kauppatavara, tai sitten parin kauden päästä mahdollisesti Vancouverin ykkösmaalivahti. Canucksin pitääkin tehdä mahdollisesti jo tämän kauden aikana pitkälle tulevaisuuteen tähtäävä suunnitelma, luottaako Schneideriin joukkueen tulevaisuuden maalivahtina ja jos näin, niin missä vaiheessa Luongolla hankitaan apuja toisaalle. Joka tapauksessa maalivahtiosastolla tilanne näyttää puolustuksen lisäksi hyvältä.

Koko joukkueen palkat:

Hyökkääjät: n. 28.7 miljoonaa dollaria
Puolustajat: n. 16.5
Maalivahdit: n. 7.3

Yhteensä: 52.5 miljoonaa dollaria.


Näin, seuraavien päivien aikana se sitten nähdään, mitä käy. Todennäköisempi ensi kauden joukkue tulee kuitenkin olemaan suunnilleen tämän näköinen;

D. Sedin - H. Sedin - Pyatt
Näslund - Wellwood - Raymond
Burrows - Kesler - Pettinger
Brown - Rypien - Cowan

Mitchell - Bieksa
Öhlund - Edler
Salo - Krajicek
McIver

Luongo
Valiquette (kesän ykköshankinta!)

secord kirjoitti:
Saako sanoa suoraan? Okei (ottaa huomioon todennäköisen palstapahoinpitelyn kohteeksi joutumisen), Olli on kyllä hyvä pelaaja, mutta.. Mielestäni OJ on yliarvostettu pelaaja, eikä missään nimessä sellainen difference maker, joka nostaa yhtäkkiä Phoenixin pleijareihin tai Vancouverin Stanley Cupin finaaliin. Eipä ollut Vancouver ainoa joukkue, joka sanoi ei kiitos O.Jokisen kohdalla. Loistaa huonossa joukkueessa, mutta miten pärjää astetta kovemmassa seurassa? Get over with it, it´s not a big deal!
Samaa olen minäkin miettinyt aika usein. Jokinen on hyvä pelaaja, mutta välillä kun O.J:n peliä katsoo, niin pistää tosissaan miettimään, miten mies on tehnyt parilla viime kaudella niinkin kovia tehoja (siis 40 maalia ja 90 pistettä kaudessa). Ensi kaudella se nähdään, mitä Jokisen pelille tekee Läntisen konferenssin puolustavampi pelityyli.

Kysyn tätä ihan ilman mitään vinoilua; Osaako Chip Whitley muuten O.J:n uskollisena tukijana sanoa syyn sille, miksi Jokisesta ei annettu varaustilaisuuden yhteydessä muuta kuin yksi melko hyvä puolustaja, keskinkertainen varausvuoro ja yksi waiver-täyte? Mies tiedettiin ennen varaustilaisuutta lähtijäksi hyvissä ajoin ja joukkueet saivat tehdä tarjouksia hänestä, mutta loppujen lopuksi aika laihalla paketilla O.J. siirtyi Phoenixiin.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Monissa paikoissa puhuttu Ryder olisi maalintekijänä Sedinien ketjuun ehkä sopiva pelaaja. Vahvalla 'ehkällä', mutta voisi olla kuitenkin kokeiltava pelaaja. Ryder olisi kuitenkin tavallaan myös määrän lisäämistä yli laadun. Kokonaisuutena hän ei täytä nimittäin ykkösketjun pelaajan titteliä, mutta jos hän löytää kaksosten kanssa sopivan yhteistyön kaksosten kanssa, hän voi hyvin tehdä ansoncarterit. Pitäisin sitä jopa enemmän mahdollisena kuin mahdottomana.

Minä kyllä kokeilisin onneani Ryderin kohdalla. Hänen on ounasteltu saavan noin 3 miljoonaa ensi kaudesta, joten hän mahtuisi tuon sinun tekemän hahmotelma joukkueen palkkakaton alle.

Toisekseen mielestäni Sedinit kaipaisivat mielestäni laidalleen rightin pelaajan. Ja koska heitä ei ole paljoa tarjolla ja Ryder ei maksaisi (tod näk) maltaita. Sedinien toimivin ketjukokonaisuus oli -kuten totesimme- Anson Carterin kanssa tehty kokonaisuus. Anson teki lähes kaikki maalinsa aivan maalin edestä, kun tarjoilu oli niin hyvää. Ja tätä maalinedus peliä nopeuttaisi huomattavasti se, että tämä laituri olisi rightin jätkä.

Ja mitä siihen argumenttiin tulee, ettei Ryder kokonaisuudessaan täytä ykkösketjun pelaajan titteliä, niin en rupea kiistämään sitä väitettä (koska näin Montun pelejä vasta loppukaudesta kun kyseinen kaveri ei ollut kokoonpanossa). Mutta kuitenkin jos mietitään ykkösketjun laituriksi Taylor Pyatt'ia, niin ei hänkään mikään ykkösketjun laiturin perikuva ole. Pyatt on ihan hyvä kiekkoilija, ei siinä mitään, mutta en minä hänelle mitään juuri 20 maalia enempää osaa ennustaa.

Tosin Ryderin lisääminen tuohon ehdottamaasi kokoonpanoon vähentäisi jälleen Raymondin ja muiden lupausten peliaikaa. En panisi pahiitteksi, jos vaikka Pyatt tässä tapauksessa myytäisiin tuomaan tilaa nuorille...
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nuck kirjoitti:
Mutta minulla on kuitenkin se tunne, että rahalla Canucks ei pysty kisaa niin selvästi viemään, että Hossa valitsisi Vancouverin sen vuoksi. Canucks ei pysty myöskään taistelemaan Hossasta sen varjolla, että "tulevaisuutemme näyttää niin loistavalta". Emmekä me pärjää viime kauden jälkeen enää edes "meillä on realistiset mahdollisuudet Stanley Cupiin -kisassa". Hossalle ei ehkä kelpaa edes hieno kaupunki.

Millä me voimme sitten menestyä? Vahvalla ehkällä erittäin isolla rahalla ja Demitran hankinnalla (vaikka en tätä suoranaisesti tuekaan). Demitra on käsittääkseni monille slovakkipelaajille eräänlainen isähahmo tämän hetken NHL:ssä ja hänen avullaan Hossakin voisi kokea olonsa meillä paremmaksi. Demitraan uskon myös mahdollisuuksiemme - Gillisin entinen asiakas kun on - hyviksi, joten homma tuskin tökkää tähän.

Pitää varmasti paikkansa, että Hossan ratkaisussa menestyvä joukkue on tärkeä tekijä. Tiedä sitten miten Hossa Canucksin menestymismahdollisuudet näkee, mutta jos Demitran kautta hänet saadaan kiinnitettyä (+ISO RAHA) niin luulisi slovakkitähden uskovan seuran potentiaaliin. Jos Hossan ratkaisussa painaa eniten ystävyyssuhteet, niin silloin Boston taitaa olla vahvoilla?

Hossan perään taitaa tällä hetkellä kuolata useat joukkueet ja luulisin, että tulevat tarjotut sopimukset ovat pitkälti samankaltaisia pituudeltaan ja arvoltaan. Tällöin lopulliseen päätökseen saattaa kyllä hyvinkin vahvasti vaikuttaa ystävät, mentorit ja muut hengenheimolaiset.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Eli kokonaisuutena tämä hahmotelma olisi jonkinlainen kopio Detroitista siinä mielessä, että Canucksilla olisi yksi selkeä ja laadukas jarruketju ja kolme ketjua, jotka osaisivat (toivottavasti) laittaa kiekkoa maaliin. Joukkueeseen kahden viime kauden aikana kipeästi kaivattu "secondary scoring" olisi ainakin varmasti parempaa.

En minäkään tuolle kehittelemällesi hyökkäykselle "ei kiitos" sanoisi. Joskin ei tuo minun mielestäni paraskaan mahdollinen tämän kesän tarjonnasta olisi. Jos itse saisin valita, jättäisin Demitran hankkimatta ja ottaisin tilalle halvemman Ryderin ja sijoittaisin hänet ykköseen kaksosten vierelle, kun taas Pyattin kakkoseen Morrisonin ja Hossan vierelle. Toki pitää muistaa tuo mainitsemasi pointti, että Hossa tuskin tulisi ilman Demitraa, joten "pakkohankinnaksihan" tuo taitaa mennä mikäli Hossaa tosissaan mielitään kauas Vancouveriin.

En myöskään pidä järkevänä peluuttaa Raymondia/Grabneria kolmos/neloskentissä mikäli paikkaa top 6 ei löydy. Ainakaan pitkää aikaa. Kyllä Moose ja siellä johtavan hyökkäyspelaajan rooli ainakin minulle kuulostaa paremmalta kuin peliaika ei-hyökkäävässä ketjussa NHL'ssa.

Muutenkin tuntuu vähän oudolta ja turhauttavalta kun monta vuotta toistellaan kuinka nyky-NHL'ssa tarvitsee nuoria ja halpoja pelaajia menestyäkseen, ja nyt vihdoin kun tällaiseen tilanteeseen on edes osittain päästy, lähdetään haavit auki heinäkuun ensimmäiseen ja viedään peliaika juuri niiltä nuorilta pelaajilta joita ollaan hiki hatussa kehitetty viimeiset pari vuotta. Ei sillä ettenkö haluaisi ihan oikeaa tähtivahvistusta Canucksiin, mutta juuri tällaiset mahdolliset Demitrat laittavat kuupan varmasti kiehumaan (Ryder ei niinkään, sillä hänet hankittaisiin kaksosten kenttään, eikä meillä ole ketään omasta takaa tuohon paikkaan).

Pakistosta ja maalivahdeista samaa mieltä. Itsekin antaisin paikan mieluummin MacIntyrelle kuin UFA'lle.

Näin, seuraavien päivien aikana se sitten nähdään, mitä käy. Todennäköisempi ensi kauden joukkue tulee kuitenkin olemaan suunnilleen tämän näköinen;

Heh, eiköhän siinä tosiaan noin käy. Tosin Näslund tuskin tuohon kokoonpanoon liittyisi (luojalle kiitos), joten kakkoskenttä saattaisi olla muodossa Raymond-Morrison-Grabner. Morrisonille kahden vuoden pahvi, ja Hodgson sen jälkeen sisään. Eihän tuolla vielä ensi kaudella mitään voitettaisi, mutta 2-3 vuoden päästä, parhaimmassa tapauksessa, voisi olla mahdollisuudet pitkällekin.

Samaa olen minäkin miettinyt aika usein. Jokinen on hyvä pelaaja, mutta välillä kun O.J:n peliä katsoo, niin pistää tosissaan miettimään, miten mies on tehnyt parilla viime kaudella niinkin kovia tehoja (siis 40 maalia ja 90 pistettä kaudessa). Ensi kaudella se nähdään, mitä Jokisen pelille tekee Läntisen konferenssin puolustavampi pelityyli.

Jokinenhan ei tunnetusti tue palkatonta ylityötä, joten heikot MM-kisat sekä nollakokemus playoffeista selittyvät tällä.

Kysyn tätä ihan ilman mitään vinoilua; Osaako Chip Whitley muuten O.J:n uskollisena tukijana sanoa syyn sille, miksi Jokisesta ei annettu varaustilaisuuden yhteydessä muuta kuin yksi melko hyvä puolustaja, keskinkertainen varausvuoro ja yksi waiver-täyte? Mies tiedettiin ennen varaustilaisuutta lähtijäksi hyvissä ajoin ja joukkueet saivat tehdä tarjouksia hänestä, mutta loppujen lopuksi aika laihalla paketilla O.J. siirtyi Phoenixiin.

Jacques Martin on idiootti, ja koko Floridan organisaatio pro-scoutteja myöten on täynnä idiootteja.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Sedinien toimivin ketjukokonaisuus oli -kuten totesimme- Anson Carterin kanssa tehty kokonaisuus. Anson teki lähes kaikki maalinsa aivan maalin edestä, kun tarjoilu oli niin hyvää. Ja tätä maalinedus peliä nopeuttaisi huomattavasti se, että tämä laituri olisi rightin jätkä.

Tuolla kaudella Sedinit eivät myöskään olleet "ykköskenttä", vaikka ylivoimaisesti Canucksin paras kenttä olikin. Eli siis olen samaa mieltä tuosta rightin pelaajasta, mutta korostan myös sitä, että Sedinit tarvitsisivat joukkueeseen toisen hyökkäyskentän joka ottaa hieman painetta heiltä pois, ja vastaavasti painostaa vastustajakoutsia reagoimaan. Kun laiturikaksikkona viilettää Jaffray ja Näslund, mitä vastustajan valmentaja tekee? Nauraa räkäisesti vai laittaa laatuviisikon meidän viisikkoa vastaan (jotta tuo laatuviisikko ei heti seuraavassa vaihdossa pääse kaksosia vastaan)? Aivan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Eli siis olen samaa mieltä tuosta rightin pelaajasta, mutta korostan myös sitä, että Sedinit tarvitsisivat joukkueeseen toisen hyökkäyskentän joka ottaa hieman painetta heiltä pois, ja vastaavasti painostaa vastustajakoutsia reagoimaan.

Olen täysin samaa mieltä.

Illan kannalta siltä, että ainakin lähes pahin vaihtoehto on toteutumassa. Nimittäin tällä semilandella alkaa jyrhädellä siihen malliin, että voisi päätellä, että illalla ukkostaa ja mitä se taas tarkoittaa, sähkökatkoja.

Eipä oisi kiinnostanut seuratakkaan kenet Gillis saa poimittua (tätä iltaa on odotettu lähes puoli vuotta). Tosin minun tuurillani sitä parempia uutisia tulee mitä vähemmän pystyn seuraamaan. No kattellaan, jos ei muuten niin kännykällä ...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Minä kyllä kokeilisin onneani Ryderin kohdalla. Hänen on ounasteltu saavan noin 3 miljoonaa ensi kaudesta, joten hän mahtuisi tuon sinun tekemän hahmotelma joukkueen palkkakaton alle.
Ei Ryder välttämättä huono vaihtoehto olisikaan. Kaksi peräkkäistä 30 maalin kautta työsulun jälkeen osoittaa hänen tasoaan. Viime kaudella hän jäi tosin vain 14 maaliin, oli terveenä raaputuksena kymmenen kertaa ja sai pukea vain neljään playoff-peliin, kun istui terveenä raaputuksena katsomossa. Itse asiassa Carbonneau syytti Ryderia suoraan epätasaisuudesta ja laittoi Ryderin tilalle Bruins-sarjaan puolustajan (Mark Streit).

Menneellä kaudella Ryder tienasi Montrealista 2.95 miljoonaa ja nyt onkin selvää, että Canadiens haluaa rahoilleen parempaa vastinetta kuin katsomossa istuvan kolmen miljoonan dollarin hyökkääjän. Vancouverille hän kelpaa kuitenkin poistamaan maalinteon ongelmia, ehkä vielä isommilla rahoilla? Kuulostaa vähän "ei niin ensimmäiseltä vaihtoehdolta". Minä en ole siis ihan täysillä hyppäämässä tähän kelkkaan mukaan, mutta pitää yrittää katsoa "isoa kuvaa".

Ryderin suhteen voidaan mennä hyväänkin lopputulokseen, kun annetaan hänelle paikka Sedinien ketjusta. Kyllä hän maalintekotaitoa on sen verran urallaan näyttänyt, että ei häntä miksikään "toivotaan toivotaan -mieheksi" tarvitse kutsua. Ja kuten sanoin, minulla on suurempi usko siihen, että Ryder tekisi Kaksosten ketjussa 30 maalia kuin olisi tekemättä.

Se mitä vähän karsastan, on Ryderin sopimuksen mahdollinen pituus. Hänen pelissään on ollut tiettyjä ongelmia, eikä Carbonneau ole ollut häneen aina kovin tyytyväinen. Nyt jos Ryder hakee pidempää sopimusta, kuten uskon, tämä ei ole välttämättä kovin hyvä ratkaisu Canucksille.

Se voi olla hyvä ratkaisu, mutta vähän on sellainen kutina, että kannattaako hänestä maksaa esim. neljää vuotta ja 14 miljoonaa parin hyvän kauden jälkeen. Montreal'kin antoi hänelle aina yksivuotisia sopimuksia - tämä kertoo aina jostain, kun seura ei halua kiinnittää pelaajaa pidemmäksi aikaa.

No, kun puhutaan kuitenkin 30 maaliin pari kertaa päässeestä pelaajasta ja Sedinien ketjun vaikutuksesta Ryderiin, niin tuo Ryderin odotettu sopimuksen hinta olisi varmastikin kokeiltavan arvoinen sijoitus.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Mutta kuitenkin jos mietitään ykkösketjun laituriksi Taylor Pyatt'ia, niin ei hänkään mikään ykkösketjun laiturin perikuva ole. Pyatt on ihan hyvä kiekkoilija, ei siinä mitään, mutta en minä hänelle mitään juuri 20 maalia enempää osaa ennustaa.
Totta, mutta minä pidän kyllä Pyattia monipuolisempana ja uskon, että siinä kun Ryderilla on mahdollisuuksia 35 maaliin, Pyattilla on onnistuessaan mahdollisuudet 25-30 maaliin. Ryder on tosin minun papereissani varmempi 30 maalin hyökkääjä kuin Pyatt olisi 25 maalin hyökkääjä.

Pyattin etuna Ryderiin nähden on kuitenkin Ryderia parempi kulmapeli, maskipeli ja puolustuspeli. Ja se mitä ajoin aiemmin takaa: kun Pyatt'kaan ei täytä täysin ykkösketjun hyökkääjän vaatimuksia, niin kannattaako Canucksin roudata toinen "ei välttämättä niin ykkösketjun hyökkääjä, mutta kokeillaan tuossa paikassa -pelaaja" TOP6 osastoon?

Ehkä kannattaa, mutta en hyppää torin suihkulähteeseen, jos Ryder tulee. Vielä kun hänen kanssaan ehkä joutuisi tekemään muutaman vuoden sopimuksen ja tämä veisi ehkä vuoden tai parin vuoden päästä mahdollisuuksia nuoriltamme.

Chip Whitley kirjoitti:
En myöskään pidä järkevänä peluuttaa Raymondia/Grabneria kolmos/neloskentissä mikäli paikkaa top 6 ei löydy. Ainakaan pitkää aikaa. Kyllä Moose ja siellä johtavan hyökkäyspelaajan rooli ainakin minulle kuulostaa paremmalta kuin peliaika ei-hyökkäävässä ketjussa NHL'ssa.
En minäkään, mutta jos nelosesta löytyy keskeltä Wellwood, kolmonenkin saa paljon vastaiskuja aikaan ja Canucks satsaa viime kausia enemmän "secondary scoringin" löytymiseen kolmen hyökkäävän ketjun käytöllä, tässä paikassa Raymondille tai Grabnerille voisi antaa mahdollisuuksia. Ei peluuttaa heitä siellä välttämättä koko kautta, mutta antaa ainakin peliaikaa myös NHL:ssä ja pitää näin heitä motivoituneina / hereillä alhaalla.

Chip Whitley kirjoitti:
Muutenkin tuntuu vähän oudolta ja turhauttavalta kun monta vuotta toistellaan kuinka nyky-NHL'ssa tarvitsee nuoria ja halpoja pelaajia menestyäkseen, ja nyt vihdoin kun tällaiseen tilanteeseen on edes osittain päästy, lähdetään haavit auki heinäkuun ensimmäiseen ja viedään peliaika juuri niiltä nuorilta pelaajilta joita ollaan hiki hatussa kehitetty viimeiset pari vuotta.
Samaa mieltä tästä. Lähtökohtaisesti haluan antaa nuorille peliaikaa, sillä NHL:ää pelataan myös ensi kauden jälkeen. Lähinnä tuossa kaaviossani oli Demitran nimeä käytetty siinä tapauksessa, että hänen avullaan saataisiin mahdollisuus Hossaan. Mikäli Hossaan ei olisi mahdollisuuksia, niin ilman muuta petaisin paikkaa esim. Raymondille ennemmin kuin antaisin tuon paikan Demitralle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver signasi Wellwoodiin hintaan $997 500 yhden vuoden sopparilla. Lisäksi ilmeisesti tarjottu Sundinille sopparia 20 000 000 / 2 vuotta... Huh huh.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Hiipiipä vain sellainen ikävä mietelmä päähän että olisiko Nonisin aikana lähdetty moisiin dollarikarnevaaleihin. Toivottavasti pysyy huhuasteella tämä. Sundin on hyvä, muttei 10milj/kausi hyvä...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan tuo tietysti aika eksoottinen tarjous. Tekeekö Sundin Vancouverista contenderin? Ei. Tekeekö Sundin Vancouverista playoffs-joukkueen? Kyllä. Tarvitseeko tuollaiseen uhrata 10 miljoonaa dollaria? Ei. Onko uudella GM:llä kenties pallo hukassa ja ylimääräistä näyttämisen halua? Kyllä, ja se ei ole organisaation kannalta hyvä asia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onhan tuo tietysti aika eksoottinen tarjous. Tekeekö Sundin Vancouverista contenderin? Ei. Tekeekö Sundin Vancouverista playoffs-joukkueen? Kyllä. Tarvitseeko tuollaiseen uhrata 10 miljoonaa dollaria? Ei. Onko uudella GM:llä kenties pallo hukassa ja ylimääräistä näyttämisen halua? Kyllä, ja se ei ole organisaation kannalta hyvä asia.

Mutta tuossa tarjouksessa olennaisin seikka on mielestäni sen pituus. Kaksi vuotta on lyhyt aika, vaikka dollareita siinä palaakin. Antaa mukavasti aikaa Hodgsonille kehittyä ja parin vuoden päästä on taas kymmenen miljoonaa tuhlattavaksi. Unohtamatta, että Mats Sundin on yhä liigan ehdotonta eliittiä, toisin kuin Jokinen. Kymmenen miljoonaa kuulostaa eksoottiselta, mutta ei se nyt niin paljon enemmän ole esim. kuin kahdeksan miljoonaa. Eikä kyse ole mistään elinkautissopimuksesta, joita nykyään solmitaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tekeekö Sundin Vancouverista contenderin? Ei.

Tuossa on kyllä Henkka väärässä. Sundin toisi Vancouveriin tullessaan niin paljon karakteria mukanaan, että pakko olis Sedineillekin jotain jäädä jo pelkästä läsnäolosta. Ja sehän tietäis Cuppia heti Vancouveriin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
10 miljoonaa kaudesta on roima ylipalkkaus, ei sitä voi kiistää, mutta ei se Canucksia niin paljoa hetkauta etteikö sitä voisi maksaa. Tilaa jää edelleen kattoon suhteellisen hyvä määrä, eikä toisten pelaajien tarjontakaan mikään hyvä ole, joten kyllä tuon voi minun puolestani maksaa (mihin muuhun tuon kaiken kattotilan käyttäisi - ei muutama miljoona ylimääräistä tässä tilanteessa tapa). Onhan Sundin kutenkin erinomainen pelaaja joka selvittäisi kakkoskentän sentteripaikan erinomaisesti.

Ongelma minulle tässä on tuo toinen vuosi. Ensi kesänä pitäisi vääntää jatkoa ainakin Sedineille ja Edlerille, ja jos tällöin Sundin vielä kuittaisi 10 miljoonaa kaudesta, se pistäisi Gillisin todella kikkailemaan mikäli katto ei taas viittä miljoonaa nouse. Plus pitää ottaa huomioon Sundinin ikä. Jossain vaiheessa tuonkin kaverin on pakko alkaa hiipumaan, ja tähän lisättynä loukkaantumiset joita varmasti muutama nähdään (Canucksin tuurilla Sudde paskoo nivusensa ensimmäisellä viikolla ja on loppukauden sivussa), riskit sopimuksessa kasvaakin toisen kauden myötä yhtäkkiä todella suureksi.

Ja tämähän tarkoittaisi vielä sitä että Näslund palaisi Canucksiin. Tämä tekisi hallaa niin Canucksille kuin Sundinillekin (V varmasti laittaisi kaksikon samaan kenttään), puhumattakaan pelaajasta kuten Raymondista.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Gillis ryöstöretkellä:

Offer sheet David Backesista, 2,5 milliä per kausi, 3 vuotta. Bluesilla viikko aikaa vastata tarjoukseen tai hyväksyä kakkoskierroksen varaus kompensaationa.

Lähteenä ainakin TSN.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
10 miljoonaa kaudesta on roima ylipalkkaus, ei sitä voi kiistää, mutta ei se Canucksia niin paljoa hetkauta etteikö sitä voisi maksaa. Tilaa jää edelleen kattoon suhteellisen hyvä määrä, eikä toisten pelaajien tarjontakaan mikään hyvä ole, joten kyllä tuon voi minun puolestani maksaa (mihin muuhun tuon kaiken kattotilan käyttäisi - ei muutama miljoona ylimääräistä tässä tilanteessa tapa). Onhan Sundin kutenkin erinomainen pelaaja joka selvittäisi kakkoskentän sentteripaikan erinomaisesti.

Ongelma minulle tässä on tuo toinen vuosi. Ensi kesänä pitäisi vääntää jatkoa ainakin Sedineille ja Edlerille, ja jos tällöin Sundin vielä kuittaisi 10 miljoonaa kaudesta, se pistäisi Gillisin todella kikkailemaan mikäli katto ei taas viittä miljoonaa nouse. Plus pitää ottaa huomioon Sundinin ikä. Jossain vaiheessa tuonkin kaverin on pakko alkaa hiipumaan, ja tähän lisättynä loukkaantumiset joita varmasti muutama nähdään (Canucksin tuurilla Sudde paskoo nivusensa ensimmäisellä viikolla ja on loppukauden sivussa), riskit sopimuksessa kasvaakin toisen kauden myötä yhtäkkiä todella suureksi.

Ja tämähän tarkoittaisi vielä sitä että Näslund palaisi Canucksiin. Tämä tekisi hallaa niin Canucksille kuin Sundinillekin (V varmasti laittaisi kaksikon samaan kenttään), puhumattakaan pelaajasta kuten Raymondista.

Olen kutakuinkin samoilla linjoilla Chipin kanssa, hyväksyisin Sundinin ylihintaisen sopimuksen. Näslundin paluun kieltämisen kanssa en ole yhtä jyrkkä.

Sundinin kanssa suurin pelkoni on se, että Gillis pistäisi kaikki tämän yhden hieman epävarman kortin varaan ja samalla muut kiinnostavat nimet valuisivat läpi sormien. Päätös Sundinin kohdalla pitäisi saada nopeasti ja valitettavasti en usko, että Sundin päättää jatkostaan vielä tänään...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Offer sheet David Backesista, 2,5 milliä per kausi, 3 vuotta. Bluesilla viikko aikaa vastata tarjoukseen tai hyväksyä kakkoskierroksen varaus kompensaationa.

Eipä kyllä itselle oikein aukea tämäkään. Itse pidän Backesia tällä hetkellä kolmosen laiturina ja se meillä on jo täynnä. Lisäksi 2,5 milliä on kohtuullisesti sille paikalle ja vielä 2. kierroksen varaus Bluesille.

Toisaalta Backes on isokokoinen rightin peluri, joten voihan olla että hän innostuisi kakkosessa takomaan pisteitä yliopistokausien malliin. No, katsellaan nyt eka mitä Blues tekee asiassa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Sundinin kanssa suurin pelkoni on se, että Gillis pistäisi kaikki tämän yhden hieman epävarman kortin varaan ja samalla muut kiinnostavat nimet valuisivat läpi sormien. Päätös Sundinin kohdalla pitäisi saada nopeasti ja valitettavasti en usko, että Sundin päättää jatkostaan vielä tänään...

Jep, näin on. Tässä käy vielä samanlailla kuin Nonisilla Forsbergin kanssa. Merkkejä oli varastossa mutta hukkaan meni se pihtaaminen. Toisaalta, eipä tuolla ole kuin Hossa joka Sundinin viivyttelyn takia menisi sivusuun. Suuremmaksi ongelmaksi näen, mikäli Sundin Vancouveriin tulee, ensi kesän UFA-markkinat. Melkein voin taata että Canucksilla ei tule olemaan yhtään rahaa käytössä, ja ymmärtääkseni ensi kesänä laatu on parempi kuin nyt. Edelleen painotan että mieluummin antaisin Sundinille maksimin (reilu 11mil) pelkästään tästä kaudesta, kuin 20 miljoonaa kahdesta kaudesta.

Mr. Smith kirjoitti:
Toisaalta Backes on isokokoinen rightin peluri, joten voihan olla että hän innostuisi kakkosessa takomaan pisteitä yliopistokausien malliin. No, katsellaan nyt eka mitä Blues tekee asiassa.

Backes saattaisi sopia hyvin kaksosten kenttään. Isokokoinen, fyysinen ja kova taklaamaan, ei ainakaan paikoista tulisi pula. Jos ei viimeistely onnistu, ei haittaa, tuollaiselle pelaajalle on aina käyttöä jossain muualla kokoonpanossa (kakkos/kolmoskenttä). Kellään Anssi Salmelan numeroa? Häneltä saisi varmasti lisätietoja...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Gillis ryöstöretkellä:

Offer sheet David Backesista, 2,5 milliä per kausi, 3 vuotta. Bluesilla viikko aikaa vastata tarjoukseen tai hyväksyä kakkoskierroksen varaus kompensaationa.

Lähteenä ainakin TSN.

Matchattu jo, mies pysyy Bluesissa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Varmistus: Canucks Sign Free Agent Forward Darcy Hordichuk

Hienoa! Odotin joko Vorosia tai Hordinuckia, tyytyväisiä ollaan. Näen sieluni silmin kentän Hordichuk-Rypien-Brown jynssäämässä vastustajia olan takaa.
Loistava uutinen. Nyt vain Cowan hiuksista vit** (hittoon). Tuon Chipin mainitsema neloskenttä kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Jokainen heistä on suht hyvä luistelija ja kova taklaaja sekä pystyvät myös pudottamaan kinttaat jos tilanne sitä vaatii. On siinä vastustajalla kova homma pitää pää ylhäällä ettei tule taklatuksi. Onneksi olkoon Canucks.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös