Vancouver Canucks 2007-08

  • 113 982
  • 672

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kolmosketjun sentterinä jatkaa kehittyvä Ryan Kesler, jonka kanssa tehdään kolmevuotinen ja 1.7 miljoonaa kaudessa maksava sopimus. Keslerin luistelua, taklausvoimaa ja puolustustaitoja Vancouver olisi kaivannut kipeästi kevään playoffeissa ja oikeastaan vasta nuoren hyökkääjän poissa ollessa menneen kauden aikana sitä tosissaan huomasi kuinka tärkeästä pelaajasta onkaan lopulta kysymys.
Keslerin sopimuksen vuosiarvoksi ilmoitetaan 1.75 miljoonaa dollaria, joten aika lähelle veikkaus tällä kerralla osui. Hyvä sopimus, kun ottaa huomioon Keslerin potentiaalin kiekkoilijana. Veikkaan, että lähitulevaisuudessa aika moni yllättyy Keslerin monipuolisuudesta pelaajana. Hänellä on mielestäni puheista huolimatta mahdollisuuksia kahteen ensimmäiseen ketjuun saakka ja lisäksi Kesler on ollut nuoresta iästä huolimatta mielestäni jo kahtena kautena (oikeastaan Kesler on pelannut vasta puolitoista todellista kautta NHL:ssä) joukkueen paras alivoimahyökkääjä - kahden eri valmentajan alaisuudessa vielä, joten ei voida edes puhua "yhden miehen suosikista".

Kesler odottaa myös itseltään ensi kaudella aikaisempaa suurempaa hyökkäysroolia:

"The team is going to be even better next year and I do think I can be a top-six forward and produce — I know I can produce — and now I just have to go out and prove myself," Kesler said Thursday after agreeing to the deal that will pay the 22-year-old speedster $1.75 million next season.

"This means a lot. I appreciate that management has a lot of faith in me and it's going to make my summer a lot easier mentally. Last summer wasn't much fun for me."

Tällä sopimuksella Nonis sitoi joukkueen parhaan alivoimahyökkääjän aika pitkäksi aikaa tulevaisuuteen. Toivottavasti Keslerista kehittyisi tulevaisuudessa se puhuttu "Canucksin Joel Otto", eli tasaisesti hyvällä tasolla kahteen suuntaan pelaava joukkueen johtaja, joka tekisi jonkin verran pisteitä, paljon tärkeitä maaleja, ja jonka varaan huipputason puolustavan kentän voisi jatkossa kasata. Tällaisella pelaajalla olisi luonnollisesti valtavan suuri merkitys koko joukkueelle.

Ja seuraavaksi sitten odottelemaan Cory Schneiderin tilannetta sekä joukkueen mahdollisia vahvistuksia maalinteko-puolelle.

***

Mr. Smithilta jälleen todella hyvä kartoitus joukkueen prospekteihin. Ei noihin kuvauksiin ole juurikaan lisättävää, eikä pois otettavaa. Etenkin tästä yhteenvedosta olen Mr. Smithin kanssa täysin samaa mieltä;

Mr. Smith kirjoitti:
Yhteenvetona vuosina 2004-06 saatiin täytettyä tyhjä hyökkäysosasto viidellä potentiaalisella hyökkääjällä (Grabner, Simek, Raymond, Hansen, Shirokov). Lisäksi vielä potentiaalisin maalivahti sekä kolme hyvää pakkia, joten kokonaisuutena todella hyvin menneet varaukset.

Ja tämä antaa paljon toivoa myös jatkon suhteen. Nonisin satsaukset scouttitoimintaan alkavat kantaa hedelmää ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että Vancouverilla olisi pitkästä aikaa toimiva organisaatio tällä tärkeällä "näkymättömällä" puolella. Vaikka todellisia tulevaisuuden supertähtivarauksia tuohon joukkoon ei tunnu osuvan (parilla pelaajalla mahdollisuuksia kahteen ensimmäiseen ketjuun / kahteen ensimmäiseen pakkipariin), aika moni tuosta ryppäästä on kehittynyt hyvin varauksen jälkeen ja tavoittelee tosissaan tulevaisuudessa NHL-paikkaa. Tilanne näyttää hyvältä syvyyden suhteen - scoutit ovat tehneet hyvää työtä, kun hyvien varausten lukumäärä on korkeaa tasoa.

Tulevassa draftissa on kaksi varausta ensimmäisten 34 varauksen joukossa. Pitää toivoa, että hyvä suunta jatkuu silloin ja Canucks onnistuisi ottamaan noilla kahdella varauksella kaksi tulevaisuuden NHL-pelaajaa.

Edit:

Canucks.comin video Keslerista
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
http://www.canada.com/topics/sports...=35691925-ba3e-4f9f-98da-0655abab6ede&k=38741

Hiljaista on ollut viime aikoina, mutta ylempänä viimeiset uutiset. Cowan olisi mukava nähdä ensi kaudellakin Canucksissa, joten toivon että sopimus saadaan aikaiseksi.
Samoin toivotaan täälläkin. Cowan tuo joukkueen hyökkäykseen hyvin kokoa, voimaa, kovuutta ja jonkin verran myös tehoja. Viime kaudella Cowan oli minulle tehojen puolesta pieni yllätys (tosin ei ollut tätä kun katsoo miehen historiaa), ja pelasi hyvät playoffit loukkaantumiseen saakka. Toivottavasti uusi sopimus saadaan aikaan nopeasti. Sopimuksen arvoksi voisi toivoa vaikka 650.000USD ja pituudeksi kaksivuotista paperia.

Canucks jatkaa neuvotteluja myös Taylor Pyattin kanssa. Canucks on tarjonnut kaksosten kanssa hyvän kauden pelanneelle isokokoiselle Pyattille lähteiden mukaan kaksivuotista sopimusta. Luultavasti Pyatt jatkaisi Vancouverissa noin 1.3-1.5 miljoonan hintaan. Tämä olisi ihan kohtuullinen sopimus päälle 20 maalia ampuneelle isokokoiselle hyökkääjälle, jolla on toivottavasti uran parhaat kaudet vielä edessä.

Cowanin ja Pyattin sopimuksilla Vancouver kiinnittäisi kaksi UFA-markkinoille heinäkuun 1. päivä muuten menevää hyökkääjää itselleen. Hyvä, että miesten sopimuksista puhutaan jo tässä vaiheessa - uskon puheilla olevan olevan sen verran perää, että sopimuksiin päästään kummankin laiturin kanssa ennen tuota deadlinea.

Edit:

Farmihyökkääjä Brandon Reid siirtyy Saksaan
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Slovakkisentteri Mario Bliznak Vancouveriin 3-vuotisella sopimuksella.

http://tsn.ca/nhl/news_story/?ID=209360&hubname=nhl

Odotettu sopimus. Ensi kaudella Bliznak pelailee joko Moosessa uskoakseni puolustavassa roolissa, tai sitten Salmon Kingsissa hieman hyökkäävämmässä roolissa. Ottaen kuitenkin huomioon Canucksin tulevaisuuden syvyyden sentterin paikalla, on mahdollista että Bliznak saisi vaikkapa kakkossenun paikan Moosessa, sillä Rick Rypienin jälkeen Bliznak on meidän paras sentteriprospect, ja tämähän kertookin jo kaiken olennaisen.

http://www.canucks.com/pressreleases.asp?sectionID=31&id=720

Ja Salmon Kings jatkaa myös tulevalla kaudella Canucksin ECHL-farmina:

http://www.canucks.com/pressreleases.asp?sectionID=31&id=721

http://www.salmonkings.com/mms/view.asp?ID=280#
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bliznakin sopimus tuli nuorukaisen kovasta työstä ja loppukauden hyvistä peleistä. Memorial Cupin finaalissa Mario teki tehot 1+1, kun Vancouver Giants voitti historiansa ensimmäisen Memorial Cupin, ja muutenkin Bliznak pelasi niin Memorial Cupin, kuin koko playoffit vahvasti.

Tulevaisuudessa hänestä saattaa kehittyä NHL-tasolle nelosketjun pelaaja, mutta tämä ottanee aikaa kahdesta kolmeen kautta. Mikään taitava prospecti Bliznak ei tosiaankaan ole, mutta hyvä puolustava hyökkääjä / alivoimapelaaja ja sitkeä tekemään joka vaihdossa töitä.

Ensi kaudella uskoisin Bliznakin ottavan paikan Moosesta. Tämä lisää vielä entisestään mielenkiintoa Moosea kohtaan ensi kaudella.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja nyt viimeinen osa prospectien katsauksessa, tällä kertaa muuten kuin draftaamalla hankitut.

Drew MacIntyre (Detroit, 2007 conditional pick) on Detroitin neljännen kierroksen varaus 2001, joka osoittautui viime kaudella tärkeäksi lenkiksi Manitobassa. Näyttää siltä, että MacIntyre voisi päästä kohtuu nopeasti kokeilemaan NHL:ääkin. Ilman muuta ansaitsee jatkosopimuksen.

Juha Alen (Anaheim, Keith Carney ja Juha Alen <-> Brett Skinner ja toisen kierroksen varaus 2006) pelasi odotuksia heikomman kauden ja vaihtoi kesken kauden Ilveksestä Bluesiin. Tuskin on apua Vancouverin organisaatiolle.

Jozef Balej (Rangers, Jozef Balej ja conditional pick <-> Fedor Fedorov) pelasi kauden Sveitsissä ja teki 30 pistettä, jolla oli joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja. Samassa tiimissä oli muitakin "hyviä" Vancouver/Manitoba pelaajia (Josh Holden, Peter Sarno). En näe käyttöä Jozefille kuin korkeintaan Manitobassa, mutta sinne hän tuskin enää tulee.

Patrick Coulombe (vapaa, 3 vuoden sopimus 11/2006) pääsi pelaamaan alkukaudesta Vancouverissa hyvän training campin jälkeen. Pelit eivät oikein sujuneet ja suuntana oli AHL ja siitä vielä ECHL. Osakkeet tippuivat training campin jälkeen melkoisesti kauden aikana. Todella pienikokoisena täysi arvoitus tällä hetkellä. Tuleva kausi sitten Manitobassa suuremmalla vastuulla?

Colby Genoway (Anaheim, Colby Genoway <-> Joe Rullier) hankittiin kesken kauden Manitobaan, mutta kohtuu vaisun loppukauden Colby pelasi. Genoway pelasi NCAA:ssa hyvän viimeisen kauden (44 p, enemmän pisteitä kuin saman joukkueen Travis Zajac tai Drew Stafford) ja sen jälkeen loistavan ensimmäisen AHL-kauden tehden 61 pistettä. Mennyt kausi oli pettymys, mutta sopimus jatkuu vielä kauden ja odotukset ovat varmasti suuret. Voi käääntyä kumpaankin suuntaan vielä.

Shaun Heshka (vapaa, 3 vuoden sopimus 07/2006) pelasi AHL:ssä sekä ECHL:ssä ja kausi ei täysin odotusten mukaisesti mennyt. Loppukaudella paransi huomattavasti ja tulevalla kaudella vastuu lisääntynee. Katsomaton kortti.

Jesse Schultz (vapaa, 1 vuoden sopimus 08/2006) sai vyölleen uransa ensimmäiset NHL-ottelut (2 kpl), mutta kausi Manitobassa oli pettymys. Pisteet laskivat 67:stä 39:ään. On RFA, mutta tiedä sitten tarjoaako Vancouver edes sopimusta.

Prestin Ryan (vapaa, 1 vuoden sopimus 08/2006) on jo 27 vuotias, joten hän ei ihan enää prospectista mene, mutta laitetaan hänetkin tähän listaan. Ryan kärsi loukkaantumisista viime kaudella, joten kausi ei ollut täysin onnistunut. Ura näyttää jäävän AHL-tasolle, millä tasolla Ryan on kieltämättä ihan hyvä.

Tuosta joukosta löytyy parhaana Drew MacIntyre, joka näytti olevansa oikea maalivahtiprospecti. Myös pakistoon on tarjolla potentiaalia Heshkan ja Coulomben muodossa. Genoway onkin sitten hyökkäyksen ainoa, jolta voisi odottaa pelejä NHL:ssä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitokset Mr. Smithille prospect-listoista. Näiden jälkeen olisi paikallaan pieni yhteenveto siitä, missä Canucks tällä hetkellä tällä osastolla menee. Yritän katsoa kokonaisuutta enemmän kuin pelkkiä prospecteja, sillä kokonaisuus on lopulta se tärkein asia tulevaisuuden kaavailussa.

Maalivahdit;

Maalivahtiosasto on jopa loistavassa kunnossa tuleviksi kausiksi. Canucksin maalilla pelaa ehkä maailman paras maalivahti, joka on vielä huippumaalivahdiksi nuori ja pystyy pelaamaan noin 10 kautta huipulla. Luongon vuoksi Vancouver ei välttämättä tarvitsisi ollenkaan tulevaisuuden maalivahteja, mutta näitäkin on kaiken varalta tulossa.

Cory Schneider oli viimeisimmässä Hockey Newssin Future Watchissa kaikkien NHL-prospectien listalla 38. sijalla ja maalivahtiprospectien listoilla samassa numerossa 7. sijalla (edellä Price, Rask, Irving, Bernier, Pogge ja Varlamov). Nämä listat eivät kerro koskaan lopullista totuutta, mutta hyvän lähtökohdan ne antavat, kun rankkauksen tekivät 22 NHL-scouttia. Ensi kaudella Schneider pelaa toivottavasti Moosessa, tai sitten hänet kaupataan (toivottavasti nuoreen hyökkääjään).

Schneiderin kakkosena "prospect-joukkueessa" pelaa Drew MacIntyre, joka meni farmissa menneellä kaudella hienosti eteenpäin ja oli yksi AHL:n parhaista maalivahdeista. Menneen kauden tilastot olivat D-Macilla on hienot; 24 voittoa, 14 tappiota (näistä kaksi tappiota rankuissa), 2.17 päästettyä maalia ottelussa ja 92.2%. D-Mac saattaa päästä ensi kaudella Luongon kakkoseksi NHL:ään, mutta minä peluuttaisin häntä vielä ennemmin AHL:ssa, jossa hän saisi ainakin enemmän pelejä.

Maalivahtien järjestys tällä hetkellä + tulevaisuutta katsottuna:

1. Luongo
2. Schneider
3. MacIntyre

Näistä maalivahdeista lahjakas Schneider saattaa olla kaupan, mikäli Canucks saa hyvän tarjouksen. Luongo ja MacIntyre varmasti riittävät tulevaisuuteen.

Maalivahtiosaston tulevaisuuden arvosana: 10-


Puolustajat:

Vancouverin toinen tulevaisuuden vahva alue on puolustus. Tällä hetkellä NHL:ssä pelaa jo tulevaisuuden puolustajista Kevin Bieksa ja Lukas Krajicek. Mattias Öhlundilla ja Willie Mitchellilla riittää pelivuosia vielä reilusti päälle viisi kautta, ja myös Sami Salo pelaa ainakin neljä kautta (nykyisen sopimuksensa loppuun saakka).

Joukkueen ykkösprospecti löytyy myös puolustuksesta. Kaksi kertaa nuorten MM-kullan voittanut, ja kertaalleen nuorten MM-turnauksen tähdistöön valittu Luc Bourdon on joukkueen alakerran tulevaisuuden nimi. Viimeisin Hockey Newsin Future Watch rankkasi Bourdonin NHL-scouttien toimesta koko liigan 9. lahjakkaimmaksi prospectiksi, joten tulevaisuus vaikuttaa hyvältä.

Bourdonin rinnalla polkee nuori yllättäjä Alexander Edler, joka pelasi NHL:ssä jo menneellä kaudella 22 ottelua. Isokokoinen, äärimmäisen rauhallinen ja hyvin peliä lukeva ruotsalaispakki on ollut mielestäni Kevin Bieksan (2001, #151 pelaaja) ja Jannik Hansenin (2004, #287) kanssa tämän vuosikymmenen paras Canucks-varaus.

Bourdonin ja Edlerin takana tulisi kiekollisessa pelissä erinomainen puolustaja Kirill Koltsov, mutta hän taitaa jäädä lopullisesti Venäjälle. Entinen OHL-seura Toronto St. Michaelsin kapteeni Nathan McIver ja viime kesän kolmannen kierroksen varaus Daniel Rahimi ovat puolestaan minun papereissa mahdollisia tulevaisuuden puolustajia.

Näistä etenkin Rahimi on ikäisekseen poikkeuksellisen fyysinen ja kova alakerran pelaaja - tämän sai kokea mm. Erik Johnson viime nuorten MM-kisoissa. Kummallakin puolustajalla on hyvät mahdollisuudet kehittyä tulevaisuuden kolmosparin (ja alivoiman ykkösparin) fyysisiksi puolustajiksi. McIver kävi vetämässä jo menneellä kaudella yhden ottelun NHL:ssä ja pärjäsi tappelussa Anaheimin Travis Moenia vastaan ihan kohtuudella.

Tämän listan ulkopuolisista nimistä en usko kenenkään prospectin ottavan paikkaa NHL:stä.

Tulevaisuuden puolustus (viisi kautta):

Mitchell - Bieksa
Öhlund - Edler
Bourdon - (Salo) Krajicek
Rahimi
McIver

Kokonaisuutena puolustus on mielestäni riittävän fyysinen, hyvin liikkuva ja iso, mutta selvä kiekollinen huippupakki (tyylia Rafalski / Jovanovski) tuosta puuttuu - ellei sitten Bieksa mene jälleen ensi kaudella eteenpäin ja nosta tasoaan 40 pisteen puolustajasta päälle 50 pisteeseen.

Joka tapauksessa Canucksin puolustus on tällä hetkellä sitä tasoa viiden (+) seuraavan kauden tulevaisuutta silmällä pitäen, että joukkueen ei välttämättä tarvitsisi varailla ollenkaan puolustajia (käytännössä varataan varmasti kuitenkin, sillä käytäntö on aina erilainen kuin paperisuunnittelu).

Tulevaisuuden puolustuksen arvosana: 9½


Hyökkäys;

Jos Canucksin maalivahti- ja puolustus-osastot näyttävät olevan hyvällä mallilla, hyökkäys herättää tällä hetkellä pitkästä aikaa huolta. Ykkösketjun kaksi paikkaa on tosin lukittu pitkäksi aikaa tulevaisuuteen koko ajan eteenpäin menevien Sedineiden toimesta ja mahdollisesti kaksosten kanssa samanikäinen Taylor Pyatt voisi olla heille tulevaisuuden ketjun kolmas hyökkääjä. Ykkösketju on siis paperilla kunnossa.

Kakkosketjusta Brendan Morrison ja Markus Näslund ovat laskeneet kahden viime kauden aikana tasoaan selvästi (kaksikolla on tosin ollut erilaisia loukkaantumisia) ja heidän tilalleen joukkueen pitäisi ajaa sisään nuoria pelaajia. Viime kesän ykkösvaraus, Marian Gaborikiin verrattu Michael Grabner kärsi kauden aikana loukkaantumisista hänkin, eikä vakuuta minua täysin tulevaisuuden kakkosketjun hyökkääjänä.

Periaatteessa Grabnerilla olisi kaikki kiekolliset lahjat olemassa, mutta asenteessa (koskee fyysistä peliä ja pelaamista fyysisessä paineessa) tuntuisi olevan jotain pielessä. Toisaalta hänelle pitää antaa aikaa, eikä viime kauden maalitahti WHL:ssä (päälle 50 maalin kausivauhdissa huonossa joukkueessa, mikäli olisi pelannut tasaisen vauhdin taulukolla ehjän kauden) mitenkään huono saavutus ollut.

Grabnerin kanssa samassa aallossa tulee nopea Mason Raymond, joka oli kesällä 2005 täydellinen yllätysvaraus toisella kierroksella. Raymond pelasi loistavan kauden Minnesotan yliopiston joukkueessa; valinta sarjan ykköstähdistöön ja oman joukkueen pistepörssin ylivoimainen voitto - omassa joukkueessa 18 pisteen ero ennen seuraavaa hyökkääjää, joten apuja ei juuri tullut. Raymond pelasi loppukaudella Moosessa ja onnistui sielläkin hyvin. Raymond voisikin hyvin olla tulevaisuuden kakkosketjun hyökkääjä, kunhan saa lisää voimaa.

Grabnerin ja Raymondin lisäksi tulevaisuuden kakkoseen pieniä saumoja voisi olla viime kesän varauksista venäläishyökkääjä Sergei Shirokovilla. Shirokov oli menneellä kaudella CSKA:n toiseksi paras pistemies, vaikka sai aika vähän peliaikaa. Hänen suhteen pitää ottaa kuitenkin huomioon "Venäjä-kortti" (Shirokov on tosin itse kertonut, että haluaa tulla Pohjois-Amerikkaan pelaamaan) ja se, että hän on Grabnerin ja Raymondin kanssa puhdas taitopelaaja (kolmea pienikokoista taitohyökkääjää ei samaan ketjuun voida mielestäni laittaa ja kaikille kolmelle pitää saada hyökkäävä rooli kärkiketjuissa).

Näiden kolmen hyökkääjän lisäksi Canucksin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat WHL:n Brandonissa onnistunut viime kesän varaus Juraj Simek (puhdas taitohyökkääjä hänkin) sekä tanskalaishyökkääjä Jannik Hansen. Minun näkemyksen mukaan Hansen ei ole tulevaisuuden kahden ensimmäisen ketjun materiaalia (menisi lähinnä kolmosketjuun) ja Simek on nähdäkseni vielä kolmen-neljän kauden päässä NHL:stä.

Mikäli (ja kun) Vancouverin tulevaisuuden ykkönen kasataan siis Sedineiden ympärille ja heidän kanssaan laitetaan ketjuun isokokoinen ja saman ikäinen Pyatt, tämä olisi kunnossa. Kakkoseen ei ole puolestaan tarjolla ollenkaan edes lähes "varmoja" kortteja. Grabner, Raymond, Shirokov ja Simek kuuluvat kaikki jollain tavoin epävarmoihin tapauksiin pelkkinä prospecteinakin. Tälle osastolle toivoisin kipeästi apuja tulevassa draftissa ehkä kolmenkin ensimmäisen varauksen osalta.

Ykkösen ohella myös tulevaisuuden kolmosketju näyttää hyvältä. Ryan Kesler on etenkin ikäisekseen kovan luokan kolmosketjun pelaaja ja hänestä on kehittymässä koko liigan mittarilla eliittitason puolustava hyökkääjä, energisellä ja hyvällä puolustavalla hyökkääjällä Matt Cookella riittää vielä hyvin pelivuosia ja lisäksi Jannik Hansen voi olla hyvinkin tulevaisuudessa hyvä kolmosketjun pelaaja. Nelosketjuunkin riittää tulevaisuuden pelaajia Alexandre Burrowsin, Rick Rypienin, Nathan Smithin ja Mario Bliznakin johdolla.

Vancouverin tulevaisuuden hyökkäys:

Sedin - Sedin - Pyatt
Raymond / Shirokov - ? - Grabner / Simek
Cooke - Kesler - Hansen
Burrows - Bliznak / Smith / Rypien - Rypien

Tulevaisuuden hyökkäyksen arvosana: 8½

Kakkosketjua tullaan vahvistamaan varmuudella kesällä 2008, kun Canucksin budjetista vapautuu Morrisonin ja Näslundin sopimusten rauetessa päälle yhdeksän miljoonaa dollaria (tähän päälle tulee mahdollisesti palkkakaton nosto vielä entisestä). Silti tulevan varaustilaisuuden ykköstoiveena olisi saada hyökkääjiä, joiden voidaan odottaa ottavan paikka hyökkäävästä ketjusta. Nonis tulee tosin varaamaan ennen kaikkea listan mukaan ja jättää prioriteettiasiat faneille.

Vancouverilla on tulevassa draftissa oman ykköskierroksen varauksen (sija 25) lisäksi kaksi varausta toisella kierroksella. Kerron omia suosikkeja näille numeroille tässä ketjussa myöhemmin.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Samoilla linjoilla ollaan nuck, mutta jotain kommenttia sieltä täältä:

Maalivahtiosasto on jopa loistavassa kunnossa tuleviksi kausiksi. Canucksin maalilla pelaa ehkä maailman paras maalivahti, joka on vielä huippumaalivahdiksi nuori ja pystyy pelaamaan noin 10 kautta huipulla. Luongon vuoksi Vancouver ei välttämättä tarvitsisi ollenkaan tulevaisuuden maalivahteja, mutta näitäkin on kaiken varalta tulossa.

Kyllä, maalivahtiosasto on hienossa kunnossa. Näkisin että tällä hetkellä suurin kysymysmerkki on Schneider ja hänen sopimuksensa, tai itse asiassa sen puute. Jos Schneider on edelleen ilman sopimusta parin-kolmen viikon kuluttua (draftin aikoihin), treidi on lähes 100% varma, sillä Nonis ei ota sitä riskiä että Corysta tulisi vapaa pelaaja ensi kesänä. Muutenkin ihmeellistä touhua Coryn puolesta; hän on omistanut NCAA-tasoa jo muutaman kauden, luulisi että olisi aika ottaa uudet haasteet vastaan. Ehkä Luongo-kortti pelottaa, ja näin ollen hän ei halua tehdä sopimusta Canucksin kanssa?

Ja vaikka Luongolla on tällä hetkellä vielä 3 vuotta sopimusta jäljellä, hänen jatkonsa joukkueessa tuon sopimuksen jälkeen ei ole mitenkään varma asia. Jos Schneider treidataan, maalivahtien varailua ei kannata missään nimessä unohtaa, sillä saatamme tarvita uuden ykkösmaalivahdin jo muutaman kauden kuluttua. Itse tarjoisin Luongolle 3-4 vuoden jatkoa nykyiseen sopimukseen jo tänä kesänä, mutta en tiedä mitä Luongo haluaa loppu-uraltaan.

Kokonaisuutena puolustus on mielestäni riittävän fyysinen, hyvin liikkuva ja iso, mutta selvä kiekollinen huippupakki (tyylia Rafalski / Jovanovski) tuosta puuttuu - ellei sitten Bieksa mene jälleen ensi kaudella eteenpäin ja nosta tasoaan 40 pisteen puolustajasta päälle 50 pisteeseen.

Puolustuskin näyttää erittäin hyvältä. Bieksan sopimus tosin loppuu ensi kesänä, ja hän saa varmasti tuntuvan korotuksen palkkaansa (ehkä noin 3mil/yr, riippuu ensi kaudesta). Puhtaasti kiekollinen pakki ylivoimasta puuttuu jos Koltsov päättää jäädä Venäjälle eikä Krajicekista kehity Kaberlen tasoista puolustajaa, mutta pitää kuitenkin muistaa että niin Bourdon kuin Edlerkin pystyvät pelaamaan ylivoimaa hyvällä tasolla (ainakin tähän mennessä on pystynyt).

Ja on myös tietenkin mahdollista että hyvä tulevaisuuden maalivahti- ja puolustustilanne mahdollistaa osa-alueiden ”tasoittamista”, eli toisin sanottuna maalivahti/puolustusprospectien vaihtamista hyökkäysprospecteihin.

Grabnerin ja Raymondin lisäksi tulevaisuuden kakkoseen pieniä saumoja voisi olla viime kesän varauksista venäläishyökkääjä Sergei Shirokovilla. Shirokov oli menneellä kaudella CSKA:n toiseksi paras pistemies, vaikka sai aika vähän peliaikaa. Hänen suhteen pitää ottaa kuitenkin huomioon "Venäjä-kortti" (Shirokov on tosin itse kertonut, että haluaa tulla Pohjois-Amerikkaan pelaamaan) ja se, että hän on Grabnerin ja Raymondin kanssa puhdas taitopelaaja (kolmea pienikokoista taitohyökkääjää ei samaan ketjuun voida mielestäni laittaa ja kaikille kolmelle pitää saada hyökkäävä rooli kärkiketjuissa).

Shirokov ei mielestäni kuulu ollenkaan samaan ryhmään kuin kolmikko Grabner/Raymond/Simek. Siinä missä nämä kaikki 3 ovat puhtaita kiekollisia kavereita, Shirokovilla on pelissään muutkin osa-alueet hyvässä kuosissa. Jos Shirokovia pitäisi nyt verrata yhteen kaikkien tuntemaan NHL-kaveriin, olisi se mielestäni Tuomo Ruutu; näillä kahdella pelimiehellä on monia yhtäläisyyksiä. Shirokovin erottaa tästä yllämainitusta kolmikosta myös se, että hän on fyysisiltä ominaisuuksilta jo nyt valmis NHL-kiekkoon, eri asia onkin milloin se siirto Atlantin yli tapahtuu.

Nonisin puheista kauden jälkeen oli myös kuultavissa, ettei hän ollut vakuuttunut Pyattin olevan "se" laituri Sedinien vierelle, joten en tätä paikkaa vielä lukitsisi Pyattille. Huomion arvoista on myös se, että meiltä puuttuu sentteriprospectit oikeastaan kokonaan. Näin siis uskon että Morrison saa uuden sopimuksen vuoden päästä kesällä, uskoakseni hän haluaa jatkaa Canucksissa uransa loppuun asti. Turrisin tapainen kaveri tämän vuoden draftista ei tekisi pahaa ;)

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että ensi kausi mennään aika pitkälle samoilla kavereilla kuin mennyt kausi, ja vasta vuoden päästä kesällä ajetaan uusia kavereita sisään.

Vancouverilla on tulevassa draftissa oman ykköskierroksen varauksen (sija 25) lisäksi kaksi varausta toisella kierroksella. Kerron omia suosikkeja näille numeroille tässä ketjussa myöhemmin.

Mielestäni meillä on vain yksi toisen kierroksen varaus, sekin on Kingsin (Cloutier-kaupassa saatu) 33th overall. Smolinski-kaupassa nimittäin meni yksi Chicagoon, ja Sopel-kaupassa meni yksi Losiin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos Schneider on edelleen ilman sopimusta parin-kolmen viikon kuluttua (draftin aikoihin), treidi on lähes 100% varma, sillä Nonis ei ota sitä riskiä että Corysta tulisi vapaa pelaaja ensi kesänä. Muutenkin ihmeellistä touhua Coryn puolesta; hän on omistanut NCAA-tasoa jo muutaman kauden, luulisi että olisi aika ottaa uudet haasteet vastaan. Ehkä Luongo-kortti pelottaa, ja näin ollen hän ei halua tehdä sopimusta Canucksin kanssa?
Kyllä, Nonis tulee uskoakseni treidaamaan Schneiderin, mikäli hän on ilman sopimusta vielä draftin aikaan. Cory on sanonut kertovansa päätöksen (siirtyäkö ammattilaiseksi, vai jatkaako vielä yliopistossa) kesäkuun alussa, joten pian tämä varmasti nähdään.

Ihmeellistä touhua Schneiderilta tosiaan, sillä yliopistokiekko ei enää kehitä miestä mihinkään ja AHL:ssa tähän olisi mahdollisuudet. Mutta aivan varmasti Schneiderkin tietää sen, että Vancouver tulee tekemään kaikkensa jatkaakseen Luongon sopimusta aikanaan (aivan varmasti Canucks on valmis maksamaan parhaalle pelaajalleen sen mitä hän haluaa sopimuksen jälkeen) ja siksi Schneiderille joku toinen organisaatio olisi parempi.

Chip Whitley kirjoitti:
Ja vaikka Luongolla on tällä hetkellä vielä 3 vuotta sopimusta jäljellä, hänen jatkonsa joukkueessa tuon sopimuksen jälkeen ei ole mitenkään varma asia.
Näkisin, että jatko on aika varma asia, mikäli yhtään on luottamista Luongon sanoihin (mediassa) ja tekoihin (kaukalossa / kaukalon ulkopuolella). Kun tähän lisätään vielä se, että Canucks tulee varmasti maksamaan Luongolle niin paljon kuin tämä haluaa, niin selvästi todennäköisemmältä Luongon jatkaminen tuntuu kuin lähteminen. Jatkokin tosin riippuu myös koko joukkueen menestyksestä.

Tosin tässä puhutaan kolmen kauden päässä olevista asioista, joten kuka tietää mitä tapahtuu. En minäkään olisi uskonut kolme vuotta sitten, että Vancouverilla olisi joskus mahdollisuus tällaiseen maalivahtiin.

Chip Whitley kirjoitti:
Jos Schneider treidataan, maalivahtien varailua ei kannata missään nimessä unohtaa, sillä saatamme tarvita uuden ykkösmaalivahdin jo muutaman kauden kuluttua. Itse tarjoisin Luongolle 3-4 vuoden jatkoa nykyiseen sopimukseen jo tänä kesänä, mutta en tiedä mitä Luongo haluaa loppu-uraltaan.
Kyllä maalivahtien varailua kannattaa aina jonkin verran jatkaa, mutta ei mielestäni ainakaan kärkipäässä. Luongo tuskin haluaa tehdä jatkoa vielä tässä vaiheessa, mutta luotan siihen, että aikanaan hän tulee tämän tekemään.

Chip Whitley kirjoitti:
Puolustuskin näyttää erittäin hyvältä. Bieksan sopimus tosin loppuu ensi kesänä, ja hän saa varmasti tuntuvan korotuksen palkkaansa (ehkä noin 3mil/yr, riippuu ensi kaudesta).
Bieksa saanee varmasti ison korotuksen palkkaansa, jos pelaa yhtään samalla tasolla kuin menneellä kaudella. Ja kokemuksen kartuttua uskon, että hän ennemmin nostaa tasoaan kuin laskee. Canucks joutuu nostamaan hänen palkkaansa ehkä 2.5 - 3.0 miljoonaa. Toivottavasti katto nousee tämän verran (tai ainakin lähes), niin Morrisonin ja Näslundin sopimusten raukeamisesta kertyneet rahat on sitten mahdollista käyttää vielä paremmin hyökkäykseen. Voi tosin olla, että Morrisonin kanssa tehdään jatko, mutta selvästi pienemmällä palkalla kuin miehen nykyinen sopimus.

Chip Whitley kirjoitti:
Puhtaasti kiekollinen pakki ylivoimasta puuttuu jos Koltsov päättää jäädä Venäjälle eikä Krajicekista kehity Kaberlen tasoista puolustajaa, mutta pitää kuitenkin muistaa että niin Bourdon kuin Edlerkin pystyvät pelaamaan ylivoimaa hyvällä tasolla (ainakin tähän mennessä on pystynyt).
Pystyvät kyllä, mutta kumpikaan heistä ei ole mitään kovin hyviä kiekon ylöstuojia tai älyttömän hyviä pelin järjestäjiä. Kummallakin on kova laukaus ja he pelaavat ylivoimaa ennemmin yksinkertaisesti, kuin pystyvät ottamaan esim. Jovanovskin kaltaisia riskejä. Ja näitä puolustajia, jotka pystyvät ottamaan riskejä onnistuneesti, Canucksin puolustus olisi tarvinnut menneen kauden playoffeissa.

Vancouverin puolustajat eivät tehneet kiekolla riittävästi peliä avaavia liikkeitä playoffeissa ja joukkueen ylivoima oli nähdäkseni tämän vuoksi tehotonta. Tosin aina voidaan jossitella tässäkin asiassa; jos Sami Salon ylärimaan osunut laukaus olisi mennyt maaliin Ducks-sarjan viidennessä pelissä, Canucks olisi ehkä hoitanut tuon pelin ja sarjassa oltaisiin palattu kotiin. Ehkä tämän jälkeen joukkueen ylivoimaan ei olisi huudeltu niin paljon enemmän peliä avaavia kiekollisia pakkeja.

Chip Whitley kirjoitti:
Ja on myös tietenkin mahdollista että hyvä tulevaisuuden maalivahti- ja puolustustilanne mahdollistaa osa-alueiden ”tasoittamista”, eli toisin sanottuna maalivahti/puolustusprospectien vaihtamista hyökkäysprospecteihin.
Tätä toivotaan ja ehkä tämä nähdäänkin, ellei Schneiderin kanssa päästä sopimukseen.

Chip Whitley kirjoitti:
Jos Shirokovia pitäisi nyt verrata yhteen kaikkien tuntemaan NHL-kaveriin, olisi se mielestäni Tuomo Ruutu; näillä kahdella pelimiehellä on monia yhtäläisyyksiä. Shirokovin erottaa tästä yllämainitusta kolmikosta myös se, että hän on fyysisiltä ominaisuuksilta jo nyt valmis NHL-kiekkoon, eri asia onkin milloin se siirto Atlantin yli tapahtuu.
Erona Ruudun ja Shirokovin välillä on vain se, että Shirokov on Martin St. Louisin kokoinen pelaaja (tosin kevyempi) ja tuskin pystyy menestymään NHL:ssä millään muulla keinolla kuin taidoillaan. Vaikka hän onkin Euroopassa "in-your-face-tyylinen" pelaaja, NHL:ssä tämä tuskin onnistuu niin hyvin ja siksi minä en kyllä voi laskea Shirokovia mihinkään muuhun lokeroon kuin puhtaiden taitopelaajien lokeroon.

Chip Whiltey kirjoitti:
Nonisin puheista kauden jälkeen oli myös kuultavissa, ettei hän ollut vakuuttunut Pyattin olevan "se" laituri Sedinien vierelle, joten en tätä paikkaa vielä lukitsisi Pyattille.
Ei lukita varmaksi, mutta sopimusta ollaan kuulemma tekemässä ja Pyatt voi hyvinkin parantaa jatkossa (yhteistyö kaksosten kanssa oli jo menneellä kaudella hyvää), joten hän on ainakin hyvä vaihtoehto tähän paikkaan. Hinta/laatusuhteeltaan Pyatt taitaa ainakin olla aika ihanteellinen pelaaja kaksosten ketjuun nykyisessä tilanteessa - pitkällä tähtäimellä tämä tilanne voi toki muuttua.

Chip Whiltey kirjoitti:
Huomion arvoista on myös se, että meiltä puuttuu sentteriprospectit oikeastaan kokonaan. Näin siis uskon että Morrison saa uuden sopimuksen vuoden päästä kesällä, uskoakseni hän haluaa jatkaa Canucksissa uransa loppuun asti. Turrisin tapainen kaveri tämän vuoden draftista ei tekisi pahaa ;)
Jep, Turrista kehiin vain ;)

Morrison voi hyvin saada jatkoa ensi kesänä, mutta järkevällä palkalla. Tällä hetkellä Morrison on mielestäni keskitason kakkosketjun sentteri ja miehen uran kehitys tulee kulkemaan uskoakseni väistämättä lähivuosina kohti kolmosketjun sentterin paikkaa.

Siksi Canucks kaipaa mielestäni ensi jo ensi kaudella jonkun uuden vaihtoehdon kakkosen keskelle. En tiedä, olisiko Keskerista ottamaan roolia tältä paikalta, vai kannattaisiko joukkueen hankkia ulkopuolelta kakkosen sentteri. Mikäli päädytään tähän ulkopuoliseen vaihtoehtoon, Kesleria voidaan peluuttaa yhtä hyvin laidallakin.

Chip Whiltey kirjoitti:
Mielestäni meillä on vain yksi toisen kierroksen varaus, sekin on Kingsin (Cloutier-kaupassa saatu) 33th overall. Smolinski-kaupassa nimittäin meni yksi Chicagoon, ja Sopel-kaupassa meni yksi Losiin.
Kyllä niitä käsitykseni mukaan on kaksi.

Chicagon virallisilla sivuilla lukee näin:

May become '08 2nd round pick - Based on Los Angeles' decision to use Vancouver's '07 or '08 pick.

Sopel-kaupassa annettiin siis oma toisen kierroksen varaus joko tältä kesältä tai ensi kesältä (Los Angelesilla on oikeus päättää kummalta kesältä). Smolinski-kaupan toisen kierroksen varaus oli puolestaan sidoksissa tähän Los Angelesin valintaan (Chicago saa meidän toisen kierroksen varauksen joko tältä tai ensi kesältä - riippuen Los Angelesin valinnasta).

Vancouverille jäi siis toisen kierroksen varauksista Cloutier-kaupassa saatu toisen kierroksen varaus (33.) sekä Ducksin toisen kierroksen varaus, joka tuli meille, kun Burke hankki Carlylen Anaheimiin kesken sopimuksen Moosesta (tähän siirtoonhan sisältyi se, että Canucks olisi saanut vain kolmannen kierroksen varauksen, mikäli Anaheim ei olisi mennyt viime kaudella playoffien toiselle kierrokselle).
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Pystyvät kyllä, mutta kumpikaan heistä ei ole mitään kovin hyviä kiekon ylöstuojia tai älyttömän hyviä pelin järjestäjiä. Kummallakin on kova laukaus ja he pelaavat ylivoimaa ennemmin yksinkertaisesti, kuin pystyvät ottamaan esim. Jovanovskin kaltaisia riskejä. Ja näitä puolustajia, jotka pystyvät ottamaan riskejä onnistuneesti, Canucksin puolustus olisi tarvinnut menneen kauden playoffeissa.

Totta, tosin uskon että Bourdonilla on mahdollisuudet tähän rooliin taitojen perusteella. Bourdonhan on täydellinen esimerkki "boom or bust" pelaajasta, sillä jos Luc saa aivot toimimaan kehon kanssa yhteisymmärryksessä, hänestä tulee tähti (perustaidot kuten luistelu, laukaus jne. erinomaisella tasolla). Mutta jos Luc ei saa sitä tärkeintä asiaa joka esimerkiksi Edlerillä on hyvin hallussa, eli peliälyä kuntoon, en usko että hänestä tulee edes NHL-tason puolustaja.

Tällä hetkellä ainoa mies Canucksin omistuksessa joka pystyy näihin Jovanovski-tyyppisiin high risk-high reward -tyyppisiin vetoihin on Koltsov. Mutta Koltsov on kuitenkin kääntämätön kortti NHL-tasolla, ja on hyvin mahdollista että hänen ottamat riskit tuottaisivat NHL'ssa enemmän takaiskuja kuin onnistumisia (olettaen että hän tulee kokeilemaan jossain vaiheessa).

Erona Ruudun ja Shirokovin välillä on vain se, että Shirokov on Martin St. Louisin kokoinen pelaaja (tosin kevyempi) ja tuskin pystyy menestymään NHL:ssä millään muulla keinolla kuin taidoillaan. Vaikka hän onkin Euroopassa "in-your-face-tyylinen" pelaaja, NHL:ssä tämä tuskin onnistuu niin hyvin ja siksi minä en kyllä voi laskea Shirokovia mihinkään muuhun lokeroon kuin puhtaiden taitopelaajien lokeroon.

Katsoin itse mitä erinäiset lähteet ilmoittavat Shirokovin pituudeksi/painoksi, ja yllätyin kyllä todella paljon. Esimerkiksi Canucksin omat nettisivut sanoo noin 180cm/80kg, ja tähän kun verrataan myös Canucksin nettisivuston Koltsovin mittoja (noin 180cm/83kg), jokin on pahasti pielessä. Koltsovin mitat voivat pitää jokseenkin paikkansa, mutta en todellakaan usko että Shirokovin mitat ja painot ovat lähellekään oikeita määriä. Ettei vaan olisi käytössä muutaman vuoden vanhat nuorten MM-kisojen tilastot? Muutaman pelin viime kaudella kuitenkin näin, ja sanoisin että Shirokovin tapauksessa 90kg on lähempänä kuin 80kg, ja pituuskin on todellisuudessa pari senttiä enemmän.

All in all; olen nähnyt herralta muutaman pelin, ja pysyn tuomoruutu-mielipiteessäni. Ei niin kova taklaaja kuin pikku-rudi, mutta ei todellakaan pelkää kulmavääntöjä/fyysistä kontaktia ja on erittäin vahva luistelija. Myös pelin muut osa-alueet kunnossa, joten uskon että olisi jo ensi kaudella NHL-tason materiaalia.

Morrison voi hyvin saada jatkoa ensi kesänä, mutta järkevällä palkalla. Tällä hetkellä Morrison on mielestäni keskitason kakkosketjun sentteri ja miehen uran kehitys tulee kulkemaan uskoakseni väistämättä lähivuosina kohti kolmosketjun sentterin paikkaa.

Siksi Canucks kaipaa mielestäni ensi jo ensi kaudella jonkun uuden vaihtoehdon kakkosen keskelle. En tiedä, olisiko Keskerista ottamaan roolia tältä paikalta, vai kannattaisiko joukkueen hankkia ulkopuolelta kakkosen sentteri. Mikäli päädytään tähän ulkopuoliseen vaihtoehtoon, Kesleria voidaan peluuttaa yhtä hyvin laidallakin.

Allekirjoittaneen toiveissa olisi että Kesler pystyisi ottamaan 2. kentän sentterin roolin haltuunsa ensi kauden jälkeen, ja näin Morrisonin voisi sainata kolmoseen noin 1.5 miljoonalla. En kuitenkaan todellisuudessa usko Keslerin olevan pisteitä tekevän kentän pelaaja, joten homma saattaa mennä hieman kinkkisemmäksi. Gomez tämän kesän markkinoilta ei tekisi ollenkaan pahaa, mutta se tarkottaisi suosikkini Morrisonin ulostamista...

Kyllä niitä käsitykseni mukaan on kaksi.

Ok, hyvä että tämäkin saatiin selvitettyä. Nonisilta vielä varmistusta odottaen...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Totta, tosin uskon että Bourdonilla on mahdollisuudet tähän rooliin taitojen perusteella. Bourdonhan on täydellinen esimerkki "boom or bust" pelaajasta, sillä jos Luc saa aivot toimimaan kehon kanssa yhteisymmärryksessä, hänestä tulee tähti (perustaidot kuten luistelu, laukaus jne. erinomaisella tasolla). Mutta jos Luc ei saa sitä tärkeintä asiaa joka esimerkiksi Edlerillä on hyvin hallussa, eli peliälyä kuntoon, en usko että hänestä tulee edes NHL-tason puolustaja.
Samaa mieltä "boom or bustista", joskaan minä en näe Bourdonilla niin taitavia käsiä, että hän pystyisi luomaan tyhjästä tilaa. Bourdonhan rankattiin omassa draft-ikäluokassaan toiseksi parhaaksi luistelijaksi Crosbyn jälkeen ja hän voitti menneellä kaudella Canucksin oman taitokilpailun luisteluosuuden.

Lisäksi Luc laukoo 95 mailin kuteja ja on ikäisekseen erittäin voimakas pelaaja. Mutta peliälyn kanssa on ollut ongelmia - tämä tosin korjaantui raporttien mukaan menneellä kaudella Cape Bretonissa ja toivottavasti tämä lupailee hyvää jatkoon.

Joka tapauksessa vaikka Bourdonilla on moni asia ikäisekseen erittäin hyvässä kunnossa, taitavia käsiä ja maagista pelinrakentajaa en hänestä saa millään. Esimerkiksi ero entiseen juniorikaveriin Kristopher Letangiin on mielestäni selvä tällä alueella, vaikka Bourdon onkin mielestäni kokonaisuutena parempi prospecti.

Chip Whitley kirjoitti:
Katsoin itse mitä erinäiset lähteet ilmoittavat Shirokovin pituudeksi/painoksi, ja yllätyin kyllä todella paljon. Esimerkiksi Canucksin omat nettisivut sanoo noin 180cm/80kg, ja tähän kun verrataan myös Canucksin nettisivuston Koltsovin mittoja (noin 180cm/83kg), jokin on pahasti pielessä.
Shirokovhan on siitä erikoinen pelaaja, että hän kutistuu jo nuorella iällä ;)

CSS rankkasi Shirokovin vuoden 2004 listoilla 6-0 / 176lbs kokoiseksi pelaajaksi. Menneen kauden alussa oikeastaan kaikki scouttijulkaisut kuten esimerkiksi Sports Forecaster ilmoittivat kuitenkin mitoiksi vain 5-10 / 176. NHL:n "Official Guide & Record book" ilmoittaa Shirokovin mitoiksi myös tämän 5-10 / 176 ja luotan yleensä tähän lähteeseen (toki poikkeuksia löytyy).

Mutta minä en ole nähnyt Shirokovilta yhtään peliä menneellä kaudella. Aikanaan nuorten maajoukkueista sain kuvan pienikokoisesta, mutta hyvän tasapainon ja hyvän mailatekniikan omaavasta energisestä kaverista. Mutta kun sanot hänen pelejä nähneesi, niin luotan siihen ja tuoreempiin näkemyksiin Shirokovista. Toivottavasti olet arviosi kanssa oikeassa ja hän tulisi näyttämään osaamistaan Pohjois-Amerikkaan jo ensi kaudella. Ei ollenkaan haittaisi yksi Tuomo Ruudun kopio Vancouverin paidassa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Nyt on Pyattin sopimus varmistunut, 3.2 miljoonaa dollaria kahdesta kaudesta. Caphit siis 1.6mil, joten ihan ok soppari kun kaverilla on kuitenkin mahdollisuudet 30 maaliin. Pyattia voidaan peluuttaa myös missä tahansa kentässä, joten monipuolisuuttakin tällä rintamalla löytyy.

http://tsn.ca/nhl/news_story/?ID=209536&hubname=nhl

http://www.canada.com/topics/sports...=60bda04d-9075-4da3-a75d-7d17860ef6ae&k=63802

Nyt vielä Krajicekille ja Cowanille nimet pahviin ennen draftia niin olen tyytyväinen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pyattin sopimuksesta

Toisella laidalla minä näkisin mielelläni edelleen Taylor Pyattin, joka isona ja vahvana pelaajana pelasi kaksosten kanssa yllättävän hyvän kauden ja tuo kärkiketjuun mukavasti kokoa...Vancouverissa jatkaessaan Pyattin sopimus tullee kuitenkin pysymään maltillisena - veikkaan 1.3 miljoonaa kaudesta kaksivuotisella sopimuksella.
Keslerille veikkaamani sopimus osui hyvin, tässä palattiin sitten tuttuun arkeen ja vedettiin vihkoon summia alakanttiin. Kaksivuotinen jatko sentään osui.

Hyvä sopimus molemmille osapuolille. Pyatt pelasi hyvän kauden, hän ei laantunut playoffeissa, hänellä on kykyjä nostaa pelinsä tasoa ensi kaudella lisää ja hän on selvästi valmentaja Vigneaultin suosiossa isokokoisena ja hyvänä kahden suunnan laitahyökkääjänä. Sedinin kaksoset taisivat saada tällä sopimuksella kahdeksi seuraavaksi kaudeksi tutun pelaajan vierelleen - jotakin sellaista harvinaista herkkua, mihin Sedinit eivät olekaan Vancouverissa vielä tottuneet.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tämän päivän Provincessa oli juttua viime kauden "toisesta maalivahdista", Dany Sabourinista (UFA). Jutussa ei suljeta paluuta Canucksiin pois kuvioista, mutta Saboun päätavoitteena on löytää joukkue jossa peliaikaa tulisi enemmän kuin Canucksissa Luongon takana. Ja tällaisen paikan löytäminenhän on hyvinkin helppoa, joten en usko että Dany pelaa ensi kaudella Vancouverissa. Sabourinhan pelasi alkukauden parin ottelun jälkeen oikein hyvän kauden, ja oli ohittamaton playoffeissa, joten uskon että ainakin muutama tarjous miehelle sikiää.

Kun Sabourin luultavasti lähtee, Luongon apuna ensi kaudella saattaa olla Moosen MacIntyre. Enkä myös laskisi Flahertya pois kuvioista vaikka miehelle ikää alkaakin jo kertyä. Schneiderin mahdollinen sopimus/treidi on myös tässä kohtaa melko suuri muuttuja.

http://www.canada.com/topics/sports...=8f7c1a20-0bfa-4639-b53b-59773e793219&k=78700

Edit: Pyattin sopimuksen yksityiskohdat ovat varmistuneet, ja oletettu 3.2 miljoonan palkka pieneni vielä 0.2 miljoonalla, joten Pyatt siis kuittaa 1.5 miljoonaa vuodesta. Kuten aikaisemminkin todettiin, hyvä sopimus.

http://tsn.ca/nhl/news_story/?ID=209822&hubname=nhl
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja tällaisen paikan löytäminenhän on hyvinkin helppoa, joten en usko että Dany pelaa ensi kaudella Vancouverissa. Sabourinhan pelasi alkukauden parin ottelun jälkeen oikein hyvän kauden, ja oli ohittamaton playoffeissa, joten uskon että ainakin muutama tarjous miehelle sikiää.
Sabourinin tilanteen ymmärtää hyvin, sillä kukapa ei haluaisi pelata enemmän ja Vancouverissa tämä ei ole helppoa Luongon vuoksi.

Mutta ei Sabourinin välttämättä ole kovin helppoa löytää toistakaan hyvää vaihtoehtoa. Uuden joukkueen kun pitää olla samalla paitsi joukkue, jolla ei ole varteen otettavaa kakkosvahtia tällä hetkellä riveissään, mutta samalla myös joukkue, joka voisi luottaa ennen kauden alkua siihen, että viime kaudella alle kahdeksan ottelua pelannut Dany voisi ottaa todellisen (pelata vähintään parikymmentä peliä) kakkos- tai ehkä jopa ykkösvahdin roolin.

Vancouverissa Sabourin pelasi ihan hyvän kauden kakkosvahtina, mutta pitää muistaa se, että häntä ei testattu tosissaan menestyksellä kuin Anaheimia (voitto) ja Buffaloa (rankkutappio) vastaan. Ja ei hän ollut ohittamaton playoffeissakaan (toki pelasikin vain reilut 14 minuuttia)...

Minun mielestä Sabourin sopii Vancouveriin vähän pelaavaksi kakkosvahdiksi niin hyvin, että toivoisin hänen jatkavan meillä. Toki miehen puolesta voi olla vain iloinen, mikäli hän saa jostakin toisesta joukkueesta paikan todellisena kakkosvahtina ja onnistuu muualla hyvin. Kyllä Vancouverilla muitakin vaihtoehtoja tässä tapauksessa riittäisi, sillä Luongon takana ei tosiaan tarvitse montakaan peliä jaksaa pelata hyvällä tasolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pyattin sopimuksen yksityiskohdat ovat varmistuneet, ja oletettu 3.2 miljoonan palkka pieneni vielä 0.2 miljoonalla, joten Pyatt siis kuittaa 1.5 miljoonaa vuodesta. Kuten aikaisemminkin todettiin, hyvä sopimus.

Canucks.comilla on parikin juttua Pyattista, joita voisi laittaa tähän perään.

SMALL TALKISSA uskotaan vahvasti Pyattin olevan oikea pelaaja kaksosille

One of the Canucks’ biggest problems prior to Christmas last year was a lack of familiarity with the new coach, his style and with each other as teammates. Once they got all that figured out, they were one of the best teams in hockey over the second half of the season. A big part of the team’s second half success was Pyatt who scored 13 of his career-high 23 goals over the final 37 games of the Canucks season.

If Taylor Pyatt can stay healthy and spends an entire season – including some power play time – on the team’s top line with the twins, there is no reason why he shouldn’t be a 30-goal and 50-point player.

He’s a big man who’s tough to contain, but he’s also got plenty of skill and a solid shot, too. The knock on him has always been the inability to use his size effectively on a regular basis and that some nights he’s a harder to find than a 6’ 4” 230 pound guy should be.
Pyatt on tosiaan todella iso kaveri ja saattaa kehittyä vielä entisestään 25-vuotiaana. Jokainen muistanee esimerkiksi toisen Islanders-varauksen Todd Bertuzzin alkuaikojen tehot saman ikäisenä; varauksen jälkeen kovat odotukset, mutta tulosta ei tullut millään. Sitten 25 maalia ja 50 pistettä 25-vuotiaana, kun Pyatt teki menneellä kaudella 23 maalia. Seuraavallakin kaudella Bertuzzi teki vielä samat 25 osumaa, ennen kuin nosti pelin tasoa vasta 27-vuotiaana lyöden itsensä lopullisesti läpi.

Voimahyökkääjillä voi kestää joskus yllättävänkin kauan, ennen kuin he saavat ison ja painavan kroppansa mukaan tasaisesti koko kauden ajaksi käyttöönsä. En nyt mene tässä luomaan kuvia Pyattista uutena Bertuzzina, mutta en pitäisi ollenkaan mahdottomana ajatusta, että Pyattista tulisi lähivuosien aikana päälle 30 maalin hyökkääjä. Viime kauden jälkimmäinen puolikas lupaili tällaista tahtia, mutta kun syksy oli koko uudistuneella joukkueella heikko, niin Pyattinkin kokonaismaalimäärät jäivät tuohon 23 maaliin.

Chemistry 101

Tässä Canucks.comin jutussa Pyatt kertoo lisää menneestä kaudesta sekä luo tavoitteita tulevaisuuteen. Nonisin mielestä Pyattin pitää saada otteisiinsa juuri lisää tasaisuutta;

“There were nights when he was clearly a dominant player,” said Nonis. “He used his size, he was physical in all three zones and found the back of the net more than he has throughout his career, but there were nights when he wasn’t that player. Pie’s challenge is going to be more consistent. He knows it and knows that it’s part of becoming a more dominant player and we expect it.”
Toivottavasti tätä tasaisuutta nähtäisiin ensi kaudella, niin 30 maalin raja voisi olla Pyattille hyvinkin seuraavaksi haarukassa.

***

Loppuun laitetaan vielä Nonisin Canucks.comin haastattelu, jossa Nonis kertoo ympäripyöreitä suunnitelmia kesälle (mieshän on muuten selvästi aloittanut kuntokuurin, kun fanit alkoivat soittaa suutaan):

http://www.canucks.com/view_archive.asp?sectionID=5&id=2108
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lisäksi Nonis/Heisinger saattaa hankkia Mooseen yhden kokeneen NHL-taustaisen veteraanin Lee Gorenin (Gorenia ollaan huhuamassa Eurooppaan) tilalle.

Ja Eurooppaan (tarkemmin Ruotsiin) lähti sitten Lee Goren. Menneellä kaudella Goren pääsi pelaamaan vain 2 peliä ylhäällä, loput hän tahkosi alhaalla tehden hyvät pisteet (68) ja ollen Manitoban kolmanneksi paras pistemies. Myös Suomesta oli tarjottu Gorenille sopparia, mutta yllättäen hän valitsikin Ruotsin.

Manitobassa Goren olisi ollut kova pistemies tulevallakin kaudella, mutta muuten hän ei juuri menetys ollut. Lisää vastuuta vaan nuorille, kuten Hansenille ja Grabnerille.

Edit. Ja samantien Gorenille paikkaaja hankittu Manitobaan, Greg Classen. Eipä toi Classen oikein Ässissä vakuuttanut ja myös Saksassa tehot olivat kohtuu vaisut. No taitaa Classen enemmän olla kahdensuunnan sentteri, joten katsotaan nyt mihin rooliin Classen on hankittu. Ja tarkennuksena vielä, että sopimus on Vancouverin kanssa, tosin kahdensuunnan soppari.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Farmisiirtoja

Lee Goren jätti odotusten mukaan kotiseuransa Manitoban ja suuntaa Skellefteån riveihin yhden vuoden sopimuksella. Goren sai tarjouksen myös Suomesta (olisikin ollut hienoa nähdä hänet täällä), mutta Ruotsi veti tässäkin tapauksessa pidemmän korren. Gorenin lähdön jälkeen Mooselta puuttuu menneen kauden kokoonpanosta jo kaksi avainpelaajaa, sillä seuran jätti aikaisemmin myös taskuraketti Brandon Reid.

Joukkue on tehnyt samalla yhden lisähankinnan, kun viime kaudella Hampurissa pelannut Greg Classen tulee joukkueen riveihin. Classen muistetaan myös SM-liigasta ja Ässistä NHL:n työsulkukaudelta. NHL:ssä Classen on pelannut tämän vuosikymmenen alussa Nashvillen paidassa 90 ottelua ja tehnyt näissä peleissä 7+10=17 pistettä. Jos kaikki menee oikein huonosti, Classen saattaa olla ensi kauden aikana yksi varteenotettava farmin hätäapu myös Vancouverille.

Gorenin ja Classenin siirrosta lisää täällä.

***

Vigneault peräänkuulutti ensi kaudelle lisää kovuutta:

http://www.canada.com/topics/sports...=59c1cba9-4b6f-416d-9aa5-3ed6eba59f5f&k=79296

"There's a lot of good in the new NHL -- less clutching and grabbing and a bigger reliance on speed," Vigneault said. "But, for me, I'm always going to be a fan of hitting and checking and -- I know a lot of people aren't going to like to hear this -- fighting.

"I think fighting is part of the game. It makes games more passionate, and more emotional when you have that element. It needs to stay part of the game.

"Anaheim had the most fighting majors in the NHL. I'd like us to be a little more grittier in that side of the game."

Vigneault felt the Canucks were making big strides toward the end of the year in becoming a tougher bunch to play against, especially when they had Jeff Cowan, Ryan Kesler and Matt Cooke all in the same lineup against Dallas in the team's first playoff game.

"We were getting tougher," Vigneault said. "It's unfortunate that in the first playoff game we had to play seven periods. That was like playing 10 games for us. We became a banged up team and it showed against Anaheim."

Both Cooke and Kesler were sidelined with injuries after that epic first postseason contest.
Viime kesänä Nonis antoi Vigneaultille hyvin tämän haluamia pelaajia. Saapa nähdä, jatkuuko tämä linja tänäkin kesänä.

EDIT: Mr. Smithin kanssa samaan aikaan linjoilla ja vielä samasta asiasta... ;)
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Viime kesänä Nonis antoi Vigneaultille hyvin tämän haluamia pelaajia. Saapa nähdä, jatkuuko tämä linja tänäkin kesänä.

Uskon että Nonis hankkii Vigneaultille pelaajia joita hän haluaa, ja nyt tässä tapauksessa tänä kesänä hakusessa olisi fyysisempää kaveria. Ja minun mielestä tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia; lisää kovuutta kaipaan Canucksilta siinä missä lisää maalejakin.

Mitä te tekisitte? Hankkisitteko goonia kuten Godard turvaamaan tähtiä ja antamaan otteluille viihdearvoa, vai olisiko toiveissa Cowanin tyyppinen energiakoohottaja, vai kenties vuorotellen molemmat? Burrowsilla on luultavasti varma paikka nelosessa samoin kuin Rypienilla (nämä lausunnot vaan parantavat Rypin asemaa, Vigneaulthan tykkää kaverista jo entuudestaan erittäin paljon) mikäli vain pysyy terveenä, joten yksi paikka jäisi neloseen vapaaksi. Rypienin ja Burrowsin tapainen energiapelaaja, vai enforcer?

Tällä hetkellä joukkueemme hyökkäys on vielä melko pahasti auki, yhtään kolmen pelaajan koostumusta ei olla lyöty lukkoon. Sedinit ovat varma parivaljakko ykkösessä ja Cooke-Kesler kolmosessa, mutta muut paikat ovat enemmän tai vähemmän auki. Kahden viikon päästä tiedämme varmasti enemmän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitä te tekisitte? Hankkisitteko goonia kuten Godard turvaamaan tähtiä ja antamaan otteluille viihdearvoa, vai olisiko toiveissa Cowanin tyyppinen energiakoohottaja, vai kenties vuorotellen molemmat?
Ennemmin Cowan kuin Godard, sillä Cowanista on huomattavasti enemmän kokonaishyötyä joukkueelle (pystyy pelaamaan mahdollisesti lyhyitä pätkiä nelosta ylempänä) ja hänen sopivuutensa Vigneaultin porukkaan tietää paremmin (ei käy niin helposti "chouinardeja").

Mutta Vancouverilla on kyllä mielenkiintoinen tilanne hyökkäyksen kokoonpanossa tällä hetkellä. Ykkösessä on tosiaan Sedinit ja kolmosessa Cooke-Kesler. Lisäksi kaksosille tuttu Pyatt voisi olla kaksosten kanssa edelleen ykkösessä - odotan häneltä ensi kaudella pientä tason nostoa jo hyvään menneeseen kauteen nähden. Nelosessa on sitten luultavasti juuri mainitsemasi Burrows ja Rypien.

Sopimuksen alaisia pelaajia ovat hyökkäyksessä lisäksi menneellä kaudella enemmän pelanneista pelaajista Näslund ja Morrison, jotka siirtyvät pelaamaan sopimuskauttaan. Onko kaksikon seuraava joukkue sitten Vancouver, vai joku toinen, selviää pian. Näslund on luvannut julkisesti ensi kaudella parantaa otteitaan hyökkäyspäässä, mutta saapa nähdä. Mikäli hän pelaa Canucksissa ensi kauden, niin menneen kauden playoffien kaltaiset otteet riittäisivät minulle oikein hienosti.

Näiden lisäksi toivottavasti ikisuosikkini Linden jatkaa ja toivottavasti myös Cowan tekee sopimuksen, jotta peleissä nähtäisiin rintaliivejä. "Ongelmana" on vain se (vai onko tämä edes ongelma), että mielestäni sekä Linden, että Cowan ovat nykyisellään runkosarjassa lähinnä nelosen pelaajia (Linden nousee sitten playoffeissa lähemmäs ykkösen roolia) ja neloseen on jo kaksi pelaajaa (Burrows ja Rypien).

Entä kolmonen? Keslerin ja Cooken rinnalle voisi yrittää farmista Hansenia, tai sitten jotain varmempaa ja mahdollisesti parempaa vaihtoehtoa kaupalla. Myös Cowan saattaisi käydä tähän paikkaan, vaikka tässä(kin) tapauksessa (kuten Hansenin tapauksessa) Keslerilta ja Cookelta ei sitten tulisi paljon tehoja. Kolmosen suunnittelua sotkee vielä lisäksi Keslerin mahdollinen pysyvä läpimurto kahteen ensimmäiseen ketjuun ensi kaudella.

Kokonaisuutena Vancouverin hyökkäys on tällä hetkellä vielä pahasti sekaisin ja siksi tästä kaavailustakin tuli sekava. Yhtä top6 hyökkääjää joukkue hakee varmasti ja Vigneaultin puheiden perusteella tämä tulisi olemaan myös fyysisen osaston miehiä. Hartnell ja Walker kelpaisivat minulle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Yhtä top6 hyökkääjää joukkue hakee varmasti ja Vigneaultin puheiden perusteella tämä tulisi olemaan myös fyysisen osaston miehiä. Hartnell ja Walker kelpaisivat minulle.

Kyllähän nuo olisivat parhaat UFA-pelaajat mitä voisi kuvitella Vancouveriin, hyvin kelpaisivat itsellekin. Hartnell on nyt 4 vuotta tahkonnut suht paikallaan, joten voisi kuvitella hänen etsivän uutta ympäristöä.

Scott Walkerille puolestaan ikää alkaa kertymään, mutta silti hänet olisi mukava nähdä vielä Vancouverissa. Näistä jos pitäisi valita niin Hartnellin puoleen kääntyisin. Jotenkin hänessä näkee vielä paljon piilevää potentiaalia.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
"Ongelmana" on vain se (vai onko tämä edes ongelma), että mielestäni sekä Linden, että Cowan ovat nykyisellään runkosarjassa lähinnä nelosen pelaajia (Linden nousee sitten playoffeissa lähemmäs ykkösen roolia) ja neloseen on jo kaksi pelaajaa (Burrows ja Rypien).

Näin asian itsekin näen. Hyvistä playoffeista huolimatta Linden on mielestäni neloskentän 10 minuutin hyökkääjä runkosarjassa, ja mielestäni hän ei oikein sovi joukkueeseemme tällä hetkellä, sillä:

- Kolmoskenttään Keslerin ympärille V uskoakseni yrittää rakentaa Påhlsson-tyylistä kovaa puolustavaa ja fyysistä kenttää, jonka toinen laituri on Cooke. Toisen laiturin paikka on vielä auki, mutta Vigneaultin suunnitelmat menevät kyllä pahasti pieleen jos tämä paikka täytetään Hansenilla tai Lindenilla. Itse en usko että Kesler nousisi kakkoskenttään, sillä en edelleenkään usko että hänen taidot siihen riittävät, ja muistetaan myös se, että kolmoseen Kesler on loistava pelaaja mikäli kehitys vain jatkuu samanlaisena.

- Tuosta artikkelista ylempää (Province) taas on luettavissa se, että neloskenttään haetaan enemmän kovuutta kuin viime kaudella, joten Linden ei oikein sopisi sinnekään, vaan paikka annettaisiin mieluummin Cowanin/Godardin tapaiselle pelimiehelle.

Tästä syystä Lindenin tulevaisuudesta oltiin niin hissukseen playoffien jälkeen; ei yksinkertaisesti tiedetä onko hänelle paikkaa ensi kauden kokoonpanossa.

Kokonaisuutena Vancouverin hyökkäys on tällä hetkellä vielä pahasti sekaisin ja siksi tästä kaavailustakin tuli sekava. Yhtä top6 hyökkääjää joukkue hakee varmasti ja Vigneaultin puheiden perusteella tämä tulisi olemaan myös fyysisen osaston miehiä. Hartnell ja Walker kelpaisivat minulle.

Kyllä, mutta uskoakseni Hartnellin kimpussa on 30 NHL-joukkuetta, joten hinta on varmasti tämän mukainen (Anaheimin menestys vain nosti arvoa, kaikki haluaa nyt Hartnellin tapaista pelaajaa rosteriinsa). En ihmettelisi ollenkaan jos Hartnellin vuosittainen palkka nousisi 5 miljoonan paikkeille, joka tapauksessa, en usko että Canucksilla on mieheen mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin Näslundin 6 miljoonaa ovat kiusanamme.

Ja Walkerista sen verran, että toki hän minulle kelpaisi vuoden sopimuksella (noin 2.5mil maksimissaan), mutta kaverilla alkaa olla ikää jo niin paljon (loukkaantumishistorian tietäen), ettei Nonisin kannata kauhean suurta satsausta tehdä.

Uusi juttu Schneiderista:

http://www.globesports.com/servlet/...y/?page=rss&id=RTGAM.20070611.wsptschneider11
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tästä syystä Lindenin tulevaisuudesta oltiin niin hissukseen playoffien jälkeen; ei yksinkertaisesti tiedetä onko hänelle paikkaa ensi kauden kokoonpanossa.
Olisi aika erikoista, mikäli Canucksin menneen kauden parhaalle playoff-hyökkääjälle, joukkueen henkiselle johtajalle ja todelliselle kapteenille ei paikkaa löytyisi, vaan tämä annettaisiin ennen kautta ennemmin esimerkiksi äärimmäisen loukkaantumisherkälle Rypienille tai maksimissaan neljä minuuttia pelissä pelaamaan pystyvälle Gorardille.

Linden saisi puolestani pelata runkosarjan vaikka tehoilla 0+0, ja hän kuuluisi silti joukkueeseeni johtajana ja playoff-taistelijana. Lindenista ollaan hiljaa vain siksi, että ei tiedetä hänen päätöstään jatkaa uraa.

Kyllä, mutta uskoakseni Hartnellin kimpussa on 30 NHL-joukkuetta, joten hinta on varmasti tämän mukainen (Anaheimin menestys vain nosti arvoa, kaikki haluaa nyt Hartnellin tapaista pelaajaa rosteriinsa). En ihmettelisi ollenkaan jos Hartnellin vuosittainen palkka nousisi 5 miljoonan paikkeille, joka tapauksessa, en usko että Canucksilla on mieheen mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin Näslundin 6 miljoonaa ovat kiusanamme.
Varmasti Hartnelliin löytyy kiinnostusta koko NHL:stä, mutta kun tietää aivotärähdys-taustan, niin mitään älytöntä ei hänellekään ehkä kannata maksaa. Mikäli hänen palkkansa alkaa vitosella, menköön sitten toiseen joukkueeseen. Muussa tapauksessa Hartnell olisi erittäin kiinnostava hyökkääjä. Kuten Mr. Smith tuossa aikaisemmin totesi, Hartnellissa näkee vielä myös paljon piilevää lahjakkuutta.

Ja Walkerista sen verran, että toki hän minulle kelpaisi vuoden sopimuksella (noin 2.5mil maksimissaan), mutta kaverilla alkaa olla ikää jo niin paljon (loukkaantumishistorian tietäen), ettei Nonisin kannata kauhean suurta satsausta tehdä.
Walker olisi myös loukkaantumistaustaisena pelaajana riski, mutta hänenkin kohdallaan katsoisin mielellään kortin. Kyllä tässä on vuosien aikana jo kaivannut Walkeria takaisin Vancouveriin ja hän voisi olla fyysisenä pelaajana myös hyvä apu hyökkäyksessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös