Vancouver Canucks 2005-2006

  • 103 420
  • 872

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Saas nähdä pitääkö Burrows vielä hattutemppunsa lopullisissa tilastoissa. Keslerin laukaus meni Garonin kautta Kings-pakkiin ja siitä maaliin.
 

Yorgos

Jäsen
Joka tapauksessa hieno peli Burrowsilta! Huomattavaa tuossa suorituksessa oli, että hän sai joukkueessaan 5. vähiten peliaikaa vaikka pelasi kolmannen maalinsa jälkeen lähes joka toisen vaihdon.
 
Viimeksi muokattu:
miskaa78 kirjoitti:
Vancouver pöllyttää oikein huolella Los Angelesia, rookie Burrows juuri viimeisteli illan kolmannen osumansa ja Canucksit ottavat todella tärkeän voiton.

Mahtavaa! Elintärkeä voitto, ei voi muuta sanoa.

Burrows 3+0
Öhlund 0+3
Bertuzzi 0+2
Näslund 0+2
D. Sedin 1+1
Morrison 1+1
Carter 1+1

Nyt ainakin lauottiin (32), vaikka jäätiinkin Edmontonin lukemasta (38). Mutta kylmä totuus on, ettei laukauksista jaella tärkeitä pisteitä sarjataulukkoon. Tästä se lähtee...
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
miskaa78 kirjoitti:
Vancouver pöllyttää oikein huolella Los Angelesia, rookie Burrows juuri viimeisteli illan kolmannen osumansa ja Canucksit ottavat todella tärkeän voiton.

Kohtuullisesti Burrows katkaisi 21 peliä kestäneen maalittoman putkensa. Eikä juuri tärkeämpään paikkaan olisi voinut osua maalit, tasoitusmaali 3-3:een, voittomaali (5-3) ja lopullinen niitti (7-3).

Pahalta näytti tuo peli jo, kun Los Angeles karkasi 3-2 johtoon toisen erän alkuun. Onneksi toisen erän lopulla tehtiin kolmeen minuuttiin kolme maalia ja käännettiin peli.

Ilmeisesti Matt Cooke loukkaantui matsissa mikä tietää huonoa taas joukkueelle. Nyt on sitten Ruudun ja Burrowsin otettava lisää vastuuta taklauspelistä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Heh heh! Alexander Burrows ja kolmen maalin ottelu! Kuka olisi tätäkään uskonut ennen kauden alkua? Tosiaan erittäin tärkeät pisteet Canucksille ja playoff-paikasta taisteleminen saa näin jatkoa. Pelin ikävä puoli oli Cooken loukkaantuminen (jo tämän kauden part 3!). Entä mikähän Öhlundille tuli? Mies jäi Canucks-joukkueen peliajassa kahden sekunnin erolla vasta kakkoseksi jälleen hienon pelin pelanneen Carneyn jälkeen. Öhlundin kolme syöttöä ja tehopörssilukema +3 tosin paikkaavat tätä tilastotappiota.

Puolustuksessa Carneyn lisäksi fyysinen Sean Brown on ottamassa hyvää roolia. Kahdessa viimeisessä ottelussa hyvää puolustuspeliä ja jääaikaa näissä otteluissa noin 18 minuuttia. Hyökkäyksessä ykkönen saattaa olla tulossa. Ykkösen keskellä jälleen pelanneella Keslerilla jo viiden ottelun pisteputki sen jälkeen, kun hän sai hyökkäävämmän roolin Vancouverissa. Puheet Keslerin kädettömyydestä ovat jääneet Canucksin palstoilla jonnekin bittiavaruuteen. Kevät ja tärkeät pelit ovat Keslerin parasta aikaa. Se nähdään jälleen kerran.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Yorgos kirjoitti:
Onkos Salon pukemisesta ensi yön peliin vielä julkaistu päätöstä?
Ei ole. Salo kertoi viime viikolla itse, että mies ei pysty vielä edes laukomaan. Itse en ainakaan odottele tämän jälkeen häntä aivan heti takaisin. Tuosta Los Angeles pelissä tulleesta Cooken loukkaantumisesta on muuten seuraava video:

http://70.249.99.7/temp/brown.mpg

Pelissä kuului heti tämän taklauksen jälkeen jonkun Laa-Laa pelaajan Cookelle (joka oli verissäpäin) heittämä kommentti: "How's yer f*ckin' head". Kun penkillä on Sean Averyn kaltainen...no joo, sanotaan nyt sitten vaikka pelaaja, joka ei kunnioita muita kovinkaan paljoa, ei tarvitse ihmetellä tämän kommentin antajaa. Onneksi Canucks vastasi tähän taklaukseen hyvin maaleillaan ja Ruutu kävi ryntäämässä oman kostonsa pelin jo ratkettua.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Onneksi Matt Cooke sai vihdoin nenilleen. Propsit Brownille. Cooke on ehkä NHL:n munattomimpia pelaajia. Tökkii ja haastaa aina riitaa mutta luikkii viime hetkillä pakoon. No Respect jos ei pysty vastaamaan teoistaan. Ja mitä tulee Ruutuun ja Averyyn. Niin ottaisin Sean Averyn aina ennemmin joukkueeseeni kuin Ruudun. Minkäs teet kun Avery on parempi pelaaja :-)
 

TML

Jäsen
Matt Cooke. Aivan mahtava pelaaja. Loistavia taklauksia ja hyvää sähkötystä kentällä joka kerta kun hyppää laariin. Ottaisin kernaasti miehen omaan joukkueeseen. Juttuhan on siinä että jääkiekkokaukalossa vaan ei ole pakko tapella. Miksi Cooken täytyisi tapella, jos nyrkit heiluvat hitaasti ja tasapaino ei ole kunnossa? Cook saa vastustajat raivon partaalle ja hankkii vastustajalle jäähyjä.

Taklaus oli selkeä kyynerpäätaklaus ja penalttiahan tuosta pitäis tulla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Parker27 kirjoitti:
Onneksi Matt Cooke sai vihdoin nenilleen. Propsit Brownille. Cooke on ehkä NHL:n munattomimpia pelaajia. Tökkii ja haastaa aina riitaa mutta luikkii viime hetkillä pakoon. No Respect jos ei pysty vastaamaan teoistaan.
Et ole varmasti ainoa, joka ei Cookesta pidä. Mies todella kuuluu NHL pelaajien mustalle listalle. Todellinen rotta, joka pelaa koostaan huolimatta vastustajan kannalta todella ärsyttävää peliä. Omille Cooke on kuitenkin erittäin tärkeä pelaaja. NHL:stä ei löydy joukkueita, joille Cooke ei kelpaisi. Tämä kausi on mennyt loukkaantumisten vuoksi vihkoon, mutta kunnossa ollessaan Cooke on kuitenkin rooliinsa nähden hyvä viimeistelijä, hyvä puolustava hyökkääjä, erinomainen karvaaja, tsemppari ja erittäin ahkera ja hyvä taklaaja.

Pitää muuten mainita miehen taklauksista se, että Cooke olisi tälläkin kaudella aivan NHL:n kärkinimiä taklaustilastossa, jos hän olisi pelannut samalla tahdilla ehjän kauden. Cookella on kasassa kauden 45 ottelusta 129 taklausta. Tämä tekee hieman alle kolme taklausta (n.2.9) peliä kohden. NHL:n taklauspörssiä johtavalla Brenden Morrowilla on kasassa 71 ottelusta 215 taklausta. Morrowin taklaustahti on siis ollut periaatteessa tasan kolme taklausta.

Parker27 kirjoitti:
Ja mitä tulee Ruutuun ja Averyyn. Niin ottaisin Sean Averyn aina ennemmin joukkueeseeni kuin Ruudun. Minkäs teet kun Avery on parempi pelaaja :-)
Mielenkiintoinen näkemys hymiöineen. Voisitko myös perustella tätä parempi pelaaja-näkemystäsi?
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vaikka en Cookesta pidäkään niin pakkohan se on myöntää että omalle joukkueelle miehestä on varmasti paljon hyötyä ja on tärkeä mies.


No ensinnäkin Avery tekee paljon enemmän pojoja kuin Ruutu. Averyn tämän kauden saldo on 15+22=37pts. Joka on aika paljon hänen tyylisellä "rotalle". Myöskin jäähysarake on komee katsottavaa vaikka paljon on tullut turhia kymppejä miehelle. Tuo pisteiden ero miesten välillä jo kertoo siitä kumpi on parempi pelaaja. Molempien peliaika tällä kaudella on suht tasoissa. Ruutu on saanut peliaikaa 12:08min per peli kun taas Avery 13:42min. Avery on suht hyvä aloittaja. Miehen aloitusprosentti on 44. Joten miehestä on jonkinlaista hyötyä myös siinä suhteessa. Taklaustilastoja en tähän hätään miestään löytänyt mutta uskoisin että siinä myös ollaan suht tasoissa. Avery on parempi tappelija ja parempi ärsyttäjä. Mutta se on eriasia kuka sisäistää tappelut ja ärsyttämisen pelaamiseen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Parker27 kirjoitti:
No ensinnäkin Avery tekee paljon enemmän pojoja kuin Ruutu. Averyn tämän kauden saldo on 15+22=37pts. Joka on aika paljon hänen tyylisellä "rotalle". Myöskin jäähysarake on komee katsottavaa vaikka paljon on tullut turhia kymppejä miehelle. Tuo pisteiden ero miesten välillä jo kertoo siitä kumpi on parempi pelaaja.
Kyllähän Avery tekee enemmän pisteitä, ei tästä ole kahta sanaa kun katsoo miesten tilastoja. Mutta minulle Avery tuo mieleen paljon takavuosien Ruudun, joka otti joka toisessa vaihdossa yhden turhan jäähyn. Jäähypörssin ykkössija ei ole tullut Averylle suinkaan vahingossa ja myös minoreita Avery ottaa aivan järkyttävää tahtia (tällä kaudella jo 67 kakkosta). Miehen jäähyminuutit eivät siis todellakaan koostu pelkistä joukkuetta vahingoittamattomista kympeistä. Minun mielestäni Avery on tässä mielessä joukkueelle paljon turhempi energiapelaaja kuin Ruutu.

Pelillisesti Ruutu on mielestäni parempi puolustava hyökkääjä ja isompana pelaajana parempi maalin edessä sekä kulmissa. Ruutu on myös ahkerampi taklaaja ja mielestäni myös parempi taklaaja. Tällä kaudella Jarkko on niitannut 73 ottelussa 124 taklausta, kun Averyn vastaavat lukemat ovat 68 ottelua ja 87 taklausta. Koska miehiä pitää arvioida pitkälle myös omissa agitaattorin rooleissaan, ärsyttäjäkysymys nousee pintaan. Itse en pidä Averya ärsyttävämpänä pelaajana kuin enemmän taklaavaa Ruutua, sillä tuntuu, että siinä kun Ruutu tuottaa pelkästään vastustajille enemmän jäähyjä, Averylla puolestaan palaa hihat itsellä usein ja mies istuu kakkosiaan älyttömistä tempuista jatkuvalla syötöllä.

Ruudun yksi suurimmista ärsyttäjä-vahvuuksista on juuri miehen oma mielenhallinta useissa tilanteissa, joissa Avery olisi jo aikaa sitten hankkinut omia kakkosiaan ja kymppejään. Ruutu pelaa tilanteet iholle ja taklaa puskista, käyttää mailaansa ja kroppaansa Averya enemmän, mutta pitää usein kaikki tunteet piilossa. Tämä miehen aggressiivinen, mutta kuitenkin täydessä ymmärryksessä pelaama peli ärsyttää vastustajat usein raivon partaalle. Avery kyllä tökkii ja soittaa suutaan siinä kuin Ruutukin, mutta ei tee tätä samalla mielenhallinnalla.

Näin ollen minä kyllä ottaisin mielummin Ruudun joukkueeseeni.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Parker27 kirjoitti:
No ensinnäkin Avery tekee paljon enemmän pojoja kuin Ruutu. Averyn tämän kauden saldo on 15+22=37pts. Joka on aika paljon hänen tyylisellä "rotalle".....

Siinä missä Jarkko Ruutu ärsyttää vastustajiaan kaukalossa, Sean Avery on hankkinut vihamiehiä kaukalon ulkopuolisilla lausunnoillaan. Se ei mielestäni ole oikea tapa hoitaa asioita. Molemmat ärsyttäviä mutta kaukalon ulkopuolella Avery on se mulkvisti ja idiootti. Ainakin tällainen käsitys näiden kahden miehen persoonallisuuksista itselläni on.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Totta että Avery ottaa paljon turhia kakkosia. Mutta silti pidän miestä parempana pelaaja, ärsyttäjänä sekä hanskaajana. Kaukaloiden ulkopuoliset asiat onkin sitten eriasia. Avery ei hae kavereita kiekkopiireistä joka on toisaalta ihan hyväkin asia mutta liika on aina liikaa. Jotku lausunnut vois jättää vain päänsisälle eikä puhua mitä sylki suuhun tuo.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Mielenkiintoinen artikkeli Canucks ikoni Trevor Lindenistä:

http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/LAC.20060330.CANUCKS30/TPStory/TPSports/

"Trevor has given so much on the ice and an incredible amount off the ice, too," said Steve Tambellini, the Canucks' vice-president and assistant general manager. "I don't know what his long-term goals are, but he's such a fixture in our community. Whatever his plans are, we hope that he stays."
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Provincen artikkeli Cookesta

Vancouver Province kirjoitti jutun Canucksin (jälleen) loukkaantuneesta energiapelaajasta Matt Cookesta ja miehen tästä epäonnisesta kaudesta:

http://www.canada.com/theprovince/news/sports/story.html?id=a55787f1-020f-416a-9c5f-2f5ab1eea7ba

Jutun mukaan Cooke olisi sivussa vähintään noin viikon verran, joten tämänkertainen loukkaantuminen ei olisi tässä tapauksessa (edellyttäen, että loukkaantumisessa tosiaan puhutaan lähemmäs viikosta kuin kahdesta tai kolmesta) kovin paha. Miehen tämän kauden loukkaantumiset saavatkin sitten jäädä tähän.
 

grap

Jäsen
Suosikkijoukkue
habs, suomi
Otteluketjun puuttuessa laitan tänne:

1 17:25 37 J. RUUTU 2:00 Tripping
1 17:25 37 J. RUUTU 2:00 Roughing
1 17:25 37 J. RUUTU 2:00 Elbowing

Hahaha! Olisipa mahtavaa nähdä, mitä Jarski on toheltanut. Kolme kakkosta eri syistä samaan syssyyn on kuitenkin ihan saavutus, paitsi ehkä valmennusjohdon mielestä.

Edit: Hfboardsin mukaan taklasi rumasti Corey Perryä tämän ollessa polvillaan tuon siirretyn koukkujäähyn aikana.
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hienoa asiantuntemusta!

"Vancouver forward Jarkko Tutuu was assessed a rare triple minor penalty in the first period, 2 minutes each for tripping, elbowing and roughing. ." -NHL.COM
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jeda kirjoitti:
"Vancouver forward Jarkko Tutuu was assessed a rare triple minor penalty in the first period, 2 minutes each for tripping, elbowing and roughing. ." -NHL.COM
Ruma ja typerä temppu Jarkolta, mutta näitä vaan sattuu välillä kun pelataan "harmaalla alueella". Canucksin joukkueesta olisi tosin toivonut useammankin pelaajan pelaavan harmaalla alueella, sillä joukkue taklasi koko pelissä tasan kaksi kertaa ja Ankat iskivät maalinsa Vancouverin maalin edestä. Ihmeellistä, että tässä vaiheessa kautta pelataan fyysistä peliä kuin D-junioreissa. Playoff-paikan suhteen tämä vierastappio oli kirvelevä, mutta ei kuitenkaan mikään sinetti millekään lopulliselle. Tästä on vain noustava ja voitettava Laa-Laa seuraavassakin pelissä.

Anaheim-ottelun ennakossa:

http://canucks.com/theinsider/default.asp?sectionID=5&id=1535

kerrottiin muuten seuraavaa:

"The Vancouver Canucks may be getting healthy at the right time.
When the Canucks meet the Anaheim Mighty Ducks, they also may have three injured stars back in the lineup.

Starting goaltender Dan Cloutier (knee surgery) and defensemen Sami Salo (shoulder) and Ed Jovanovski are expected to return to the Canucks during a two-game California road trip that concludes Monday in Los Angeles."

Mielenkiintoista.
 

65536

Jäsen
Suosikkijoukkue
Takatukat
Jeda kirjoitti:
"Vancouver forward Jarkko Tutuu was assessed a rare triple minor penalty in the first period, 2 minutes each for tripping, elbowing and roughing. ." -NHL.COM

Kenties Jarkon balettihame kiristi liikaa nivusista?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Pudotuspelit, missä pelaa?

Se tästä kaudesta... 1-0 vrs Kings:

33.13: 1-0 Demitra (Corvom Visnovsky) PP

3 Stars:

Garon: 23 saves
Auld: 36 saves
Demitra 1 goal

Viisi peliä jäljellä - näistä pitäisi ottaa neljä voittoa..

"5-0 - in the playoffs, 4-1 - might make it, 3-2 - no chance..."

Standings:

6. Colorado 90 pts (7 games)
- SJ, STL, MIN, PHO, (at) CAL, (at) CAL, (at) EDM
7. Edmonton 88 pts (6 games left)
- (at) MIN, (at) CHI, (at) STL, (at) DET, ANA, COL
8. Vancouver 87 (5)
- CAL, ANA, SJ, (at) SJ ja COL
-----------------------
9. San Jose 85 (8)
- (at) COL, (at) LA, DAL, (at) PHO, (at) VAN, VAN, ANA, LA
10. Los Angeles 85 (6)
- (at) ANA, SJ, ANA, PHO, CAL, SJ

... vähän turhan paljonhan nuo pelaa ristiin: jokaisessa pelissä on se 2-3 pistettä tarjolla.

Mutta jos hieman spekuloidaan tilannetta: eli SJ on tosiaan 2 pts perässä ja kolme peliä enemmän. Jos SJ voittaisi vaikka 2/3 seuraavasta pelistä niin sitten SJ olisi 2 pts edellä ja saman verran pelejä - tällöin tämä tilanne olisi "omissa käsissä", kun ensi viikolla olisi nämä back-to-back ottelut SJ:ta vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Forceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tre Kronor, Timrå, Detroit, Washington, Jyp
HFBoardsilta lainattua: "Interesting comments today in Tony G's article.
When asked about the WCE not playing together Bertuzzi answered
I don't make the lines, that decision is with the man who runs the ship. "And you know how I feel about the man who runs the ship."

Nice of Bertuzzi to make this type of comment at this stage in the season..."

Tämä kielii jotakin joukkueen sisäisestä hengestä ja paniikin lisääntymisestä, ja yleensä tälläisissa tilanteissa ei kovin pitkälle pötkitä - ei urheilullisesti eikä individuaalisesti. Ehkä tämä on Bertuzzin tyyli "herätellä" joukkuettaan tai päättäjiään, mutta minun subjektiivinen mielipide on, että tällaisen vaikutus on juuri päinvastainen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Forceberg kirjoitti:
HFBoardsilta lainattua: "Interesting comments today in Tony G's article.
When asked about the WCE not playing together Bertuzzi answered
I don't make the lines, that decision is with the man who runs the ship. "And you know how I feel about the man who runs the ship."

Nice of Bertuzzi to make this type of comment at this stage in the season..."

Tämä kielii jotakin joukkueen sisäisestä hengestä ja paniikin lisääntymisestä, ja yleensä tälläisissa tilanteissa ei kovin pitkälle pötkitä - ei urheilullisesti eikä individuaalisesti. Ehkä tämä on Bertuzzin tyyli "herätellä" joukkuettaan tai päättäjiään, mutta minun subjektiivinen mielipide on, että tällaisen vaikutus on juuri päinvastainen.
Luin myös saman Gallacherin artikkelin eilen. Bertuzzi kertoi asiasta seuraavasti:

“We’ve hardly played together at all, but that’s not my decision, that the decision is for the guy who runs the ship and you know how I am with the guy who runs the ship,”
“But take a look at who assists on goals I’m scoring or who assists on goals Markus gets.”

Brendan Morrison ja Markus Näslund kertoivat myös asiaan omat mielipiteensä:

MO: “Time will tell. We haven’t been together for the last little while and we’ve played well at times, but we’ll see.”

MN: “I don’t really want to say much in that area but you always enjoy playing with those guys."

Bertuzzin purkautuminen ihmetyttää minua. Luotettavien puheiden mukaan Bertuzzi ja Crawford eivät ole parhaimpia ystäviä keskenään, mutta aikaisemmin Crawford on saanut Bertuzzin pelaamaan liigan huipulla. Kun tätä ei ole tänä vuonna nähty, Bertuzzi purkaa asiaa medialle ja syyttää omasta pelistään valmentajaa, joka ei ole muka antanut miehelle sopivaa paikkaa pelata. Bertuzzi voisi tosissaan katsella peiliä ja kysyä itseltään, eikö hänelle olla tosiaan annettu tällä kaudella riittävästi mahdollisuuksia ja peliaikaa ja onko miehen pelipaikka kolmosketjussa ollut ansaittu vai ei.

En tiedä, kuinka paljon tätä asiaa käsiteltiin Canucksin kopissa, mutta Crawford laittoi Bertuzzin Los Angeles-pelissä viime yönä pitkästä aikaa ykköseen. Päälle viiden miljoonan Buzz pelasi joukkueensa hyökkäyksen suurimmat minuutit (22:23), sai aikaan "peräti" kaksi laukausta kohti Laa-laa-maalia, otti kaksi kakkosta ja menetti kiekon kolmesti, ottamatta ainuttakaan riistoa. Bertuzzin pitäisi olla Vancouverille jo pelkästään palkkansa ja asemansa johdosta pelaaja, joka nousee esiin kovissa paikoissa, mutta koko tämän vuoden aikana tätä ei olla nähty, eikä nähty nyt kun olisi ollut pakkovoiton paikka. Kun tehoja ei ole tullut isoillakaan minuuteilla pelatessa, on selvää, että mies laitetaan kolmoseen hakemaan kadonnutta peliään. Turha tästä on valmentajaa syyttää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Prospect katsaus

Canucksin vuoden 2002 toisen kierroksen varaus Kirill Koltsov on pelannut uransa parasta peliä tällä kaudella Venäjän liigan Omskissa. Runkosarjassa Koltsov teki 44 ottelussa 17 (9+8) pistettä. Pudotuspeleissä Kirill on ollut joukkueensa Omskin paras puolustaja niin välieräsarjassa Moskovan CSKA:ta vastaan kuin myös semifinaalisarjassa Magnitogorskia vastaan. Koltsovin seura Omsk johtaa semifinaalisarjaa otteluvoitoin 2-1 ja Koltsov on valittu nyt kahdessa viimeisimmässä ottelussa ottelun tähdistöön.

Semifinaalisarjan ensimmäisessä ottelussa (Omsk voitti jatkoajalla 2-1) Koltsovin neljän pudotuspeliottelun pisteputki meni poikki, mutta nuori puolustaja nousi merkittävään rooliin heti seuraavassa ottelussa tekemällä pelin tasoitusmaalin, kun ottelua oli jäljellä alle yhdeksän minuuttia. Koltsovin ja Omskin epäonneksi Magnitogorsk kuitenkin käänsi ottelun itselleen varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla.

Canuckscornerin Euroopan toimittaja Gero Hertle on seurannut myös Koltsovin otteita tällä kaudella tarkasti. Tässä Hertlen näkemyksiä Koltsovin esityksistä sarjan toisessa ottelussa:

"Magnificent! Great! Fantastic! Outstanding! Extraordinary!
Koltsov was by far the best player on the ice. Offensively and defensively. Afterwards, Koltsov was named the second star of the game behind Vorobiev, who scored the winner that never went in.

Koltsov's energy level is unbelievable. The way he electrifies his teammates and the crowd with his play is breathtaking. Also, the more important the games, the better he plays. Koltsov already was good in the regular season, but now in the playoffs he is flying.
Talking about flying, a Russian paper characterized Koltsov as a vulture without the puck and a hawk with it...

Koltsov is not just an NHL-calibre player, he is on the verge of becoming a world-class two-way defenceman for years to come."

Sarjan kolmannessa ottelussa Koltsov varasti shown vielä toista ottelua selvemmin. Avauserässä Koltsov iski joukkueensa Omskin johtoon ylivoimalla pudotuspelien kolmannella maalillaan. Ottelun kolmannessa erässä Canucksin toinen prospecti, Magnitogorskin Evgeny Gladskikh, vei joukkueensa 2-1 johtoon, mutta pelin lopussa Omskin Sergei Gusev tasoitti ja tiukassa ottelussa mentiin jatkoajalle.

Jatkoajan alussa Koltsov nousi uudelleen esiin. Koltsov syötti hienolla syötöllään Vitaly Yachmenevin maalintekoon ja Yacmenev iski ottelun voittomaalin. Koltsov valittiin tehoilla 1+1 ottelun parhaaksi pelaajaksi ja yleisö antoi erinomaisesta ottelusta Koltsoville neljän minuutin "standing ovationit". Koltsov on ratkaisemassa sarjaa upeilla otteillaan Omskille ja näin Canucksin epätoivon hetkinä tuntuu todella hienolta, että edes jotain positiivista on joukkueen prospectien joukossa tulossa - olettaen tietysti, että Koltsoville annetaan ensi kaudella hyvä sopimus ja luvataan alustavasti joukkueesta rooli, josta Kirill ei voi kieltäytyä.

Tässä vielä Hertlen tuoreimmat kirjoitukset tästä sarjasta:

http://www.canuckscorner.com/weblog/euroblog/archives/2006/04/index.html

Koltsovin lisäksi Canucksin toinen prospecti, tanskalaishyökkääjä Jannik Hansen on ottanut tämän kauden aikana isoja askelia urallaan. Hansen oli Vancouverin yhdeksännen kierroksen varaus vuoden 2004 Draftissa ja itse olin aikanaan täysin varma, että Canucks vain tuhlasi tämän(kin) varausvuoronsa - eihän Tanskasta oikeasti voi NHL-pelaajaa tulla... Tämän kauden jälkeen en ole kuitenkaan tästä enää varma. Jos kerran Sloveniasta voi tulla NHL-pelaaja, ehkä tällä tanskalaisellakin on mahdollisuutensa.

Hansen matkusti Tanskasta WHL-joukkue Portlandin harjoitusleirille viime syksynä ja otti kovan yrityksen kautta paikan Portlandin riveistä. Lopulta Hansen ei pelkästään ottanut paikkaansa Portlandista, vaan nuori hyökkääjä nousi joukkueensa avainhyökkääjäksi. Hansen sijoittui WHL-tulokkaana Portlandin toiseksi parhaaksi pistemieheksi tekemällä 64 (24+42) pistettä 64 ottelussa. Hän oli myös joukkueensa toinen niistä hyökkääjistä, joka pääsi runkosarjan jälkeen plussalle joukkueen tehopörssissä. Hienon runkosarjan jälkeen irtosi myös koko WHL:n tulokkaiden pistepörssin kärkisija.

Portlandin valmentaja Mike Williamson oli runkosarjan jälkeen yllättynyt Hansenin valmiista pelistä WHL:ssä: "A lot of guys that you bring over from Europe are strictly skilled guys that you rely on to play on the power play and bring offense. But when Jannik sets his mind to it, he can do anything because he's willing and able to compete physically."

"He's stuck up for his teammates and shown some frustration when the team wasn't playing well."

"We had a lot of key injuries, and times in January and February when they were feeling the worst, we leaned on Jannik pretty hard. And he stepped up."

Myös Vancouverin pelaajakehityksestä vastaava ex-Canucks kapteeni Stan Smyl oli myönteisesti yllättynyt Hansenin otteista kauden aikana:

"Our amateur guys who watched him play in Denmark say he's a great skater with great hands. But you're taking a chance when players are playing in a country like Denmark. How competitive are they? How will they handle the physical part of the game? But he was so good over there and he's had so much experience at a very young age."

"Jannik doesn't take anything out there and he dishes as much as he takes. He competes hard. He's got a little bit of [Jarkko] Ruutu in him - but maybe he's got a bit more finish that Ruutu."

"He's really smart. He knows the game. Coming from over there, you think he's going to be a little soft, but he's not. He's a very intelligent player and he's very reliable."

Hansenin artikkeli kokonaisuudessaan:

http://www.canucks.com/subpage.asp?sectionID=29

Pudotuspeleissä Hansenin Portland on kuuden ottelun jälkeen otteluvoitoissa 3-3 Seattlea vastaan ja joukkueilla on ratkaiseva seitsemäs ottelu edessään tänä yönä. Hansenin tehot kuudesta ottelusta ovat mukavat 3+3 ja tehopörssissä nuori tanskalainen on plussalla neljän merkinnän verran.

EDIT: Hansenin joukkue Portland voitti Seattlea vastaan käymänsä seitsemännen ottelun ja eteni näin jatkoon. Ottelu oli erittäin jännittävä ja vaikka Seattle johti ottelua jo 3-0, Portland tuli vielä varsinaisella peliajalla tasoihin ja jatkoajalla ohi, voittaen lopulta maalein 3-4. Portlandin voittomaalista vastasi ykkösketjun hyökkääjä Jonathan Bubnick. Bubbickin maaliin ykkössyötön tarjosi Hansen ja toisen syötön joukkueen tehohyökkääjä Brandon Dubinsky. Hansenin tehot olivat tässä seitsemännessä ottelussa mukavat 1+3, eli tanskalainen oli mukana kaikissa Portlandin maaleissa. Tehojensa lisäksi Hansen keräsi +2 tehosaldon.

Portlandin seuraava vastustaja on Vancouverin tämän hetken paras joukkue Giants, joka on Gilbert Brulen johdolla erittäin hyvässä iskussa. Giants kaatoi ensimmäisellä kierroksella Prince George Cougarsin. Gilbert Brule valittiin tämän sarjan ansiosta WHL:n ja koko CHL:n viikon pelaajaksi. Brule iski kolmessa viimeisessä ottelussa kolme maalia ja antoi neljä syöttöä. Hän oli myös jokaisessa pelaamassaan pelissään pelin tähdistössä. Brule johtaa WHL:n pudotuspelien pistepörssiä tehoin 5+3=8.

Katsotaan nyt miten Hansen tulee menestymään kun vastus kovenee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös