The Original Jags kirjoitti:
Näillä otteilla Koltsovin luulisi mahtuvan myös Venäjän MM-joukkueeseen ensi keväänä.
Näin minäkin uskon. Tietysti kokeneet NHL-puolustajat pelatessaan voisivat olla tälle kuviolle esteenä, mutta toivottavasti Venäjällä annetaan mahdollisuus myös nuorille, tulevaisuuden puolustajille.
The Original Jags kirjoitti:
Canucks joutunee tarjoamaan Koltsoville yhden suunnan sopimuksen, jos haluavat saada hänet joukkueeseen ensi kaudeksi. Roman Abramovitsh varmasti tarjoaa tälle kultakimpaleelleen roimaa palkankorotusta ensi kaudeksi, joten Canucks joutunee pistämään paremmaksi mikäli haluaa hänet riveihinsä.
Luulisin yhden suunnan sopimuksen olevan varma tämän kauden sekä tämän Abramovitsh-kortin johdosta. Koltsovia ollaan varmasti scoutattu tällä kaudella tarkasti muidenkin kuin Sergei Chibisovin toimesta ja mikäli häneen yhtään uskotaan, mahdollisuus annetaan. Canucks tullee kuitenkin tekemään sopimustarjouksensa lyhyellä (vuoden tai maksimissaan kahden) mallilla, joka olisi mahdollisimman riskitön vaihtoehto kummallekin osapuolelle. Tämä jättäisi myös Koltsoville mahdollisuuden triplata palkkansa sopimuksen päätyttyä ja onnistuessaan miehellä olisi mahdollisuus NHL:ssä Venäjän liigaa suurempiin tuloihin tulevaisuudessa.
Kiekollisesti taitavan ja hyvän offensiivisen pelinäkemyksen omaavan Koltsovin sopeutumista NHL:aan epäiltiin aikanaan eniten puolustajan suhteellisen pienen koon (5-11, 185) johdosta. Myös nuorukaisen oman pään kestävyyttä kritisoitiin laajalti. Koltsovhan tiedettiin yleisesti nuoreksi mieheksi, jolla oli liiankin kova usko itseensä ja tämän johdosta hänet hyllytettiin aikanaan niin Venäjän nuorten maajoukkueesta (tappeli valmentaja Vladimir Plyuschevin kanssa), kuin myös Omskista. Kiekollisesti Koltsov oli jo nuorena erittäin lupaava puolustaja (valinta aikanaan mm. Venäjän liigan vuoden tulokkaaksi), mutta nämä ongelmat (pieni koko ja kasetin kesto) yhdessä karkottivat monet joukkueet miehen ympäriltä.
Erilaisissa Draft-ennakoissa muita varattavia pelaajia vuoden vanhempi ja näin ollen ehkä vähemmän upsidea omaava Koltsov sijoittui kuitenkin korkealle. Hän oli Central Scouting Bureaun listoilla kuudes tuon vuoden europelaajista ja Hockey News rankkasi hänet tuon Draft-kerran ennakossaan sijalle 21. Kuitenkin NHL-joukkueet eivät katsoneet tämän suhteellisen pienikokoisen ja huonon asenteen omaavan puolustajan päälle tämänkään vertaa ja näin ollen Kirill meni vasta numerolla 49 Vancouveriin.
Nämä pari vanhaa scouttiraporttia kertonevat Koltsovista varausiässä hyvin:
"He is an extremely offensive player with great skills, but there are question marks about his mental toughness and attitude."
"There is a risk because of his attitude. He's not disciplined on the ice. He just does his own thing and goes his own way a lot of the time."
"I saw him play and have a fight. When the game is being played, he's there. He is outstanding."
Itse olin aluksi tyrmistynyt tähän varaukseen, sillä miehestä joka puolelta kuuluneet henkisen puolen ongelmat eivät todellakaan aiheuttaneet minussa varauksen tultua minkäänlaisia juhlia. Kun tähän päälle lisättiin se fakta, että muut NHL-joukkueet selvästi hyljeksivät miestä henkisen puolen johdosta -taidollisesti kun hän olisi ollut varma ykköskierroksen varaus-, ihmettelin kovasti miksi juuri Canucks (kiitos Fedor Fedorovin ja Libor Polasekin) aina "onnistuu" ottamaan itselleen nuoren pelaajan, joka tiedetään jo valmiiksi huonoksi asennepelaajaksi.
Kun Koltsov sittemmin siirtyi Manitobaan, nämä asenneongelmista tulleet käsitykset vain vahvistuivat. Moosen läheltä tulleiden tietojen mukaan Kirill oli kuulemma joukkueessaan samanlainen yksinäisen tien kulkija kuin hän oli aikanaan Venäjällä. Näitä käsityksiä vain vahvistivat myöhemmin se, että Kirill lähti kävelemään Moosesta kesken sopimuskautensa - myöhemmin tälle toiminnalle löytyi kuitenkin selvä ja ymmärrettävä syy: Kirillin Venäjällä asuva äiti, joka oli kasvattanut Koltsovia jo pienestä lapsesta saakka yksin, oli vakavasti sairas ja Kirill halusi palata tämän vuoksi Venäjälle.
Jos unohdetaan siviilipuolen asiat ja keskitytään pelillisiin asioihin, niin kiekollisesti ongelmia ei AHL:ssa kovinkaan paljoa esiintynyt. Monet puhuivat miehen Moose-aikoina, että hän olisi ollut oman pään virheistään huolimatta selvästi keskitasoa parempi kiekollinen NHL-puolustaja jo tuolloin, mutta että Canucks ei koskaan nostaisi joukkueeseensa puolustajaa, joka menestyy oman maalin edessä yhtä huonosti kuin Kirill tuolloin menestyi. Kun näiden henkisen puolen ongelmien ja oman pään ongelmien lisäksi Koltsov teki alimpana miehenä mainittuja virheitä, luovutin toivoni hänen suhteensa jo lähes kokonaan.
Ilmeisesti mies on saanut näistä ajoista kuitenkin lisää voimaa ja kaksinkamppailukovuutta, kun tätä koosta tullutta ongelmaa ei ole monien erilaisten raporttien mukaan tällä kaudella nähty. Lisäksi koska Koltsovin fyysinen peli on ilmeisesti noussut uudelle tasolle harjoitusten kautta (miehelle on tullut ainakin lisää painoa) ja koska uuden NHL:n estämislinjan mukaisesti fyysistä peliä esimerkiksi oman maalin edessä on keneltä tahansa puolustajalta hankala tehdä, muut puolustajat eivät saa Koltsoviin nähden tästä enää niin paljon etua. Nykytrendin mukaisesti puolustajillakin taito ja pelinäkemys nopeaan peliin nostaa entisestään päätään ja tätähän Koltsovilla on aina riittänyt.
Kiekollisten taitojensa ja offensiivisen pelinäkemyksensä johdosta Koltsov olisi NHL:ssä jo nyt mahdollisesti kahden ensimmäisen parin puolustajia ja etenkin ylivoimalla hänestä olisi mitä ilmeisemmin suurestikin hyötyä. Hockey Newsin prospect-numerossa Koltsov oli rankattu näiden ominaisuuksiensa johdosta Canucksin sisäisessä prospectien marssijärjestyksessä kolmanneksi - jopa ohi neljäntenä majailevan late-bloomer-puolustajan Kevin Bieksan. Vancouverin manageri Dave Nonis kuvaili Koltsovia tässä julkaisussa seuraavasti; "In terms of ability, Kirill does things that other players on our reserve list can't do. He has offensive instincts you can't teach. But in his own end, it's still a chellenge."
Mielenkiintoinen puolustaja siis, joka pelaa tällä hetkellä erinomaista kiekkoa. Asennepuolesta en mene sanomaan mitään, sillä Omskin tilannetta en tunne riittävän hyvin. Kuitenkin, oli miehellä sitten edelleen asenneongelmia tai oli mies kasvanut kitisevästä pojasta mieheksi, Koltsov on ehdottomasti kortti, joka pitää kääntää. Hänenkaltaisiaan kiekollisia puolustajia kun ei kasva joka oksalla.
The Original Jags kirjoitti:
Mikä muuten on Koltsovin sopimustilanne Omskin kanssa ensi kauden osalta?
Sopimus loppuu tähän kauteen.