Vancouver Canucks 2005-2006

  • 103 370
  • 874

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
teemu_s kirjoitti:
Kun kaikki Canucks-sairaat tervehtyvät, on joukkueen puolustus varmasti NHL:n paras.

Jovanovski-Salo
Öhlund-Allen
Carney-Weinrich

Pakkipareista en tietenkään mene takuuseen mutta jotain tuollaista joka tapauksessa. Varmasti isokokoisin mutta kuitenkin liikkuvia ja hyvin luistelevia kavereita oikeastaan kaikki. Myös kiekko liikkuu riittävän hyvin. Todella hyvää tietää ajatellen pudotuspelejä. Tosin Lännessä voi noutaja tulla sitten Kipperin hahmossa ennen isoja finaaleja. Tällä hetkellä joukkueethan kohtaisivat ensimmäisellä kierroksella.

Mikä Jovanovskin/Öhlundin/Salon tilannne on? Siis arvioitu tervehtymisaikataulu?

Ymmärrän hyvin Carneyn ja Weinrichin hankinnan, mutta yllättävän kokemattomilla maalivahdeilla Canucks aikoo lähteä pudotuspeleihin. Norosesta en perusta paljon paskaakaan ja Auld on tosipeleissä katsomaton kortti. Muutenhan joukkue vaikuttaa todella hyvältä. Mutta kai palkkakatto-aikana aina joku alue jää muita heikommaksi ja Vancouverissa se näyttäisi olevan maalivahtipeli. Siis NÄYTTÄISI olevan, pelit sen vasta näyttää miten asiat todella ovat.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
heikkik kirjoitti:
Mikä Jovanovskin/Öhlundin/Salon tilannne on? Siis arvioitu tervehtymisaikataulu?

Ohlund pelasi viime yönä jo reilut puol tuntia, joten hän pystyy jo pelaamaan. Jovanovskin ja Salon suhteen ei sitten varmuutta paluusta olekaan. Luulisi, että heidän paluu on varsin kaukana, kun noita pakkeja hankittiin jopa kolme (-1).
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Ankaraa vitutusta

Omia mielipiteitä vaihdoista:

Vancouveriin - Muihin joukkueisiin

Sean Brown (NJ) <---> 4. kierroksen varausvuoro ensi kesän draftiin.
Eric Weinrich (STL) <---> 3. kierroksen varausvuoro ja Tomas Mojzis.
Varausvuoro (ATL) <---> Steve McCarthy
Mika Noronen (BUF) <---> 2. kierroksen varausvuoro ensi kesän draftiin.
Keith Carney ja oikeudet Juha Aleniin (ANA) <---> Brett Skinner ja 2. kierroksen varausvuoro ensi kesän draftiin (alunperin NY Islandersin varausvuoro).

Ei näin. Ei näin. Henkilökohtaisesti olen erittäin pettynyt. Hankimme 3 puolustajaa sekä varamaalivahdin, ja treidasimme yhden puolustajan pois.

Brownin hankkimista en ymmärrä mitenkään. Hankitaan Brown ja annetaan McCarthy pois? Ei näin. 4. kierroksen varausvuoro Brownista on aivan liikaa, kun vielä McCarthysta saadaan vain 4.(?) kierroksen vuoro. McCarthylla on paljon enemmän potentiaalia kuin Brownilla ja viime otteluissa Steve oli todella parantanut peliään verrattuna alkukauteen, hän oli yksi Vancouverin parhaista pelaajista olympiatauon jälkeen. Kun Jovo ja Salo parantuvat niin Brown löytää itsensä farmista, se on varma. Toinen varma asia on se, että Brown lähtee Canuckseista tämän kauden jälkeen. Tietääkseni hän on UFA tämän kauden jälkeen..

Eric Weinrichin tulo taasen oli todennäköistä. Häntä vastaan minulla ei ole mitään, ainoastaan hänestä pyydetty korvaus vaikuttaa aika suurelta. 3. kierroksen varaus ja Mojzis, joka on kumminkin hyvä farmipuolustaja ja tarpeen tullessa kohtalainen apu NHLlään, on ehkä liikaa. Kerran Brad Lukowichin sai pelkällä 3. kierroksen varauksella, niin miksi Weinrichin hankintaan tarvitaan vielä NHL-tasoinen puolustaja?

Norosen hankintaa en ymmärrä. Miksi ihmeessä hankimme lisää kakkosmaalivahteja? Emme me ole sentään mikään Edmonton... No ei, kyllä Auld on osoittanut olevansa pätevä ykköskassari. Oullet olisi ajanut aivan saman asian kuin Noronen, eikä olisi tarvinnut menettää 2. kierroksen varausvuoroa, mikä on suuri menetys verrattuna saamaamme korvaukseen siitä.

Carneyn ja Alenin hankkinnoista ei juuri mitään sanottavaa ole. Alen luultavasti ei tule koskaan pelaamaan Canuckseissa ja Carneyn hankinnalla haettiin puolustukseen kokemusta.

Pienenä tiivistyksenä: olen erittäin pettynyt. McCarthyn treidaukseen olen todella raivostunut. Ei riitä sanat kertomaan. Ja suurin kysymys, miksi ihmeessä Canucks ei hankkinut Minnesotan Willie Mitchelliä? Itse olin aika varma että Minny ei suostu luopumaan hänestä, mutta kuitenkin hän vaihtoi seuraa ja meni Brokeback Mountainin poikien seuraksi. Martin Skoula ja Shawn Belle Mitchelliin ja toisen kierroksen varaukseen? Helpolla näytti lähtevän. Miksi Nonis ei esim. tarjonnut vaikka Norosta ja Carneyta/Brownia ja varausvuoroa Minnyyn vaihdossa Mitcheliin? Minnesota kuitenkin menetti kakkosvahtinsa Edmontoniin...

Ei edelleenkän näin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin siirtotakaraja

Eilinen päivä oli Vancouverin toimistolla ehkä tapahtumarikkaampi kuin koskaan. Seuraa ensimmäistä kautta päämanagerin pallilla operoiva Dave Nonis yritti korjata rikki mennyttä pakkilaatikkoaan kiivaasti ja osti tähän laatikkoon kaupasta osia pitkin iltaa. Hieman yskähtelevän alun jälkeen lopputuloksena Nonis sai kasaan kuitenkin laatikon, jollaista ei olla nähty Vancouverin kaupungissa ehkä koskaan. Käydään vähän läpi Nonisin rakentamaa hienoa ja uutta laatikkoa sekä sitä, miten mies onnistui naapureiden laatikkoihin nähden.

Sean Brown <-> 4:th'06

En ymmärtänyt tätä kauppaa alkuun, enkä ymmärrä tätä yön yli mietittyänikään. Canucks sai toki puolustukseensa aina tärkeää fyysisen osaston syvyyttä, mutta onko Wade Brookbankia muistuttava Brown vastaus yhtään mihinkään? Veikkaan, että mies ei paljon pelaamaan pääse, sillä jos kaikki pakit ovat kunnossa, hänen edelleen menevät varmuudella Jovanovski, Öhlund, Salo, Carney, Allen ja Weinrich. Henkilökohtaisesti pidän myös Bieksaa ja Baumgartneria parempina NHL-puolustajina nykyliigassa. Toivotaan kuitenkin, että Brown tekisi yllätyksen.

Lopputulos: Mitään sanomaton kauppa. Menetettiin neljännen kierroksen varausoikeus, jolla ei kovin isoja voi lähtökohtaisesti odottaa, saatiin mahdollinen fyysinen kutos-/ seiskapakki.

Mika Noronen <-> 2:nd'06

Canucksin tiedettiin hakevan kakkosmaalivahtia, sillä Crawfordin luotto Maxime Ouellettia kohtaan tuntui olevan nollissa ja tätä kautta ykkösvahdista Alex Auldista tuli ylityöllistetty. Huhuissa Vancouveriin oli pitkään Curtis Josephin ja Dwayne Rolosonin kaltaisia kokeneita maalivahteja, mutta kun huomasi Oilersin maksavan ensi kesänä UFA:ksi tulevasta Rolosonista ykköskierroksen varauksen, toivoin Canucksin pysyvän maltillisempana. Ykköskierroksen varausta ei missään nimessä saataisi käyttää pelkästään loppukauden palveluksista.

Onneksi Nonis myös pysyi toiveiden mukaisesti maltillisena, eikä lähtenyt hankkimaan Vancouveriin maalivahtia "hinnalla millä hyvänsä". Noronen on pieni riski pelituntuman vuoksi, mutta hänellä on kuitenkin lahjoja olla NHL:ssä voittava maalivahti. Parhaimmassa tapauksessa Noronen jopa haastaa Auldin. Huonoimmassa tapauksessa hän antaa Auldille yhtä vähän lepotaukoja kuin Ouellet. Uskon kuitenkin, että Noronen pelaa selvästi Ouellettia enemmän. Mikäli mies pelaa loppukaudella kolme ottelua, hän on ollut jo parempi kakkonen kuin Ouellet.

Suhteellisen nuorestä iästä johtuen Noronen on myös selvästi kaksikkoa Joseph-Roloson enemmän hyödynnettävä pelaaja tulevaisuudessa. Norosesta tulee kauden jälkeen RFA, joten Canucks sai toisen kierroksen varauksella maalivahdin, josta on hyötyä myös tulevaisuudessa ja säästi itsensä näin maalivahdista, josta olisi pitänyt maksaa ykköskierroksen varaus pelkästään loppukauden palveluksista. Mielenkiintoista on se, että tämän kauden jälkeen Vancouverilla on kolme NHL-tason maalivahtia (Cloutier, Auld ja Noronen). Joukkueen on siis mahdollista treidata näistä yksi ja saada tuo nyt maksettu toisen kierroksen varaus takaisin.

Lopputulos: Norosen siirrolla Canucks hankki syvyyttä ja lisää kilpailua joukkueen tärkeimmälle paikalle. Menetetty korvaus on tuntuva, mutta joukkueella on edelleen mahdollisuus saada varata ykköskierroksen lisäksi myös kakkoskierroksella ja lisäksi joukkueella on mahdollisuus hyödyntää Norosta myöhemmin kauppaamalla vaikka Cloutier. Noroselle siirto on uuden mahdollisuuden antaminen uudessa ympäristössä. Miehen motivaatio on varmasti kohdallaan loppukauden ajan ja kuka tietää, vaikka tällä siirrolla oltaisiin saatu joukkueeseen pidempiaikainen varteen otettava ykkösvahti-ehdokas.

Keith Carney+Juha Alen <-> 2:nd'06+Brett Skinner

Carney on puolustaja, jota olen toivonut Vancouveriin viimeiset 10 kautta. Tässä mielessä tämä oli kauppa on toiveiden täyttymys. Mutta kauppa on erinomainen myös siitä syystä, että Carney on erittäin hyvä vastaus Canucksin tämän hetken suurimpaan ongelmaan, oman alueen puolustuspeliin. Carney on erittäin kokenut, hyvän liikkeen, riitävän fyysisyyden ja riittävien kiekollisten taitojen omaava puolustaja, joka on pelannut koko uransa vastustajien ykkösketjuja vastaan pääosin voitollista peliä.

Tällä vuosituhannella Carney on pelannut kahdessa keskitason NHL-organisaatiossa Phoenixissa ja Anaheimissa varjostaen vastustajan ykkösketjuja ja mies on kerännyt kokonaisuudessaan rooliinsa nähden kiitettävän tehosaldon, +56. Hän oli tälläkin kaudella Anaheimissa joukkueensa puolustuksen paras (jaettu Ruslan Salein kanssa) tehopörssissä +13 lukemalla. Myös Vancouverissa Carney menee heti puolustuksen kärkipakkien joukkoon yhdessä Jovanovskin, Öhlundin ja Salon kanssa. Tässä on kasassa sellainen nelikko, että ei aivan heti tule mieleen vastaavaa Canucks-puolustuksessa.

Saadakseen Carneyn, Nonis joutui antamaan ehkä merkittävääkin tulevaisuutta. Brian Burken hyvin tuntema Brett Skinner on lahjakas kiekollinen puolustaja ja hän kuului farmijoukkue Manitoban avainpakkien joukkoon. NHL-maailmaan päästäkseen Skinnerilla on kuitenkin vielä muutama kausi edessään. Mies on tällä hetkellä fyysisesti vielä raakile ja tätä puolta miehen pitää kehittää jatkossa. Kiekolliset lahjat kyllä riittävät aika pitkälle. Tulevaisuudessa näen Skinnerin jonkin NHL-joukkueen 5-6 puolustajana.

Kaikista odotuksista huolimatta tämä menetys ei kuitenkaan ollut niin kova, etteikö tätä pystyttäisi paikkaamaan. Vancouverilla on tulossa puolustukseensa vähintään Skinnerin tasoisia puolustajia Luc Bourdonin, Alexander Edlerin ja Kiril Koltsovin muodossa ja myös Bryan Allen sekä Kevin Bieksa kuuluvat selkeästi tähän tulevaisuuden pakkien joukkoon. Yhden Skinnerin tai yhden Mojzisin menetys ei ole tässä mielessä tuntuva. Toisen kierroksen varausoikeus olisi tietenkin ollut mukava pitää itsellään ja hankkia kerrankin Draftista syvyyttä, mutta kun tällä saatiin Keith Carneyn tasoinen puolustaja, tämänkään menetys ei ole tuntuva.

Lopputulos: Hyvä siirto, vaikka tulevaisuutta menetettiinkin. Canucks vahvisti tällä siirrolla juuri oikeaa osa-aluettaan merkittävästi ja henkilökohtaisesti pidin myös Alenin saamisesta Canucksin listoille. Carney on vain loppukauden vuokra, mutta tuo mukavasti kokemusta ja ennen kaikkea varmuutta Canucksin takalinjoille. Hän menee Mattias Öhlundin kanssa heti joukkueen parhaimmaksi oman pään puolustajaksi. Joukkue antoi vaihdossa jo toisen kakkoskierroksen varauksen eilisen päivän aikana, mutta tästä huolimatta joukkueella on mahdollisuudet päästä varaamaan ensi kesän Draftissa myös toisella kierroksella (mikäli Anaheim menee playoffeihin).

Anaheimin ja Canucksin kannalta katsottuna tämä siirto oli muuten siinä mielessä mielenkiintoinen, että mikäli Ducks menee tällä kaudella playoffeihin, Nonis vaihtoi Carneyn (ja Alenin) loppukaudeksi käytännössä pelkästään Brett Skinneriin. Tämä hinta ei ole Carneyn tasoisesta puolustajasta kauden tärkeimmille hetkille yhtään mitään.

TSN:n Pierre McGuire tästä kaupasta:
"In the 2003 playoffs, he was a horse, he was a match-up guy, he was a top penalty-killer. Carney logged a lot of minutes and showed all kinds of veteran savvy. This is a tremendous move for Dave Nonis and the Vancouver Canucks. The thing I really like about this trade is that it doesn't upset anything going forward for Vancouver. They didn't have to hurt their roster to add Carney, so this is a really positive move."
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
osa kaksi...

Eric Weinrich <-> Tomas Mojzis+3:rd'06

Dave Nonisin entinen joukkuekaveri Eric Weinrich oli pitkään huhuissa mukana ja sanoihan mies itsekin Vancouver Sunille, että olisi erittäin hienoa pelata "Nonisin joukkueessa". Tässä mielessä tämä kauppa ei yllätä ollenkaan. Yllätys ei ollut myöskään se, että Blues sai takaisin varausvuoron sekä yhden nuoren puolustajan. Weinrich on iästään huolimatta vielä varsin kelvollinen NHL-puolustaja ja mies pelasi St. Louisissa paljon. Hän on ollut aina erinomainen sijoittumaan kentällä, eikä joudu vanhoillakaan päivillä juoksemaan ympäriinsä. Kahden suunnan puolustaja Weinrich tuo Vancouverin puolustukseen paljon kokemusta ja tiivistää pakkaa mukavasti. Lisäksi kun tiedetään miehen olevan joukkuepelaaja viimeisen päälle, tämä hankinta oli mielestäni pelkästään hyvä.

Vaihdossa Canucks antoi jälleen varausvuoron sekä yhden nuorehkon puolustajan, joka pääsi loukkaantumisten vuoksi pelaamaan ylhäällä tällä kaudella. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että henkilökohtaisesti en jaksa uskoa Mojzisin mahdollisuuksiin vakituisena NHL-puolustajana. Lisäksi tämä kolmannen kierroksen varausvuoro on kauppatavarana sellainen, jota en jää kaipaamaan. Toki tällä varausnumerolla on aina mahdollisuudet saada tuleva NHL-pelaaja, mutta kun Canucks on varannut viimeisten 15 vuoden aikana tällä kierroksella vain kaksi NHL-pelaajaa (Jarkko Ruutu ja Peter Schaefer), tämä ei kirpaise.

Lopputulos: Canucks hankki lisää osaamista sinne, missä sitä eniten tarvittiin. Pelaajana Weinrich on aika pitkälle juuri sellainen, mitä Canucks kaipasikin: kokenut ja rauhallinen, hyvin sijoittuva ja hyvä joukkuepelaaja. Mojzisia en näe menetyksenä Canucksin muuten varsin kohtuullisen nuoren puolustajatilanteen vuoksi ja tuo kolmannen kierroksen varaus on meidän tapauksessa kuitenkin turha.

4:th'07 <-> Steve McCarthy

McCarthy hankittiin Chicagolta viime kesänä vaihdossa vuoden 2007 kolmannen kierroksen varaukseen ja myytiin nyt saman vuoden neljännen kierroksen varausta vastaan Atlantaan. Tässä mielessä Canucks menetti kaupassa yhden varausportaan. Kuitenkin tämä kauppa piti tehdä, sillä McCarthy olisi muuten pudonnut joukkueen uudessa pakkihierarkiassa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle, eikä Canucks olisi hyötynyt miehestä mitenkään. Henkilökohtaisesti pidin McCarthysta ja vaikean alun jälkeen hän pystyi myös parantamaan otteitaan Canucksissa, mutta kokonaisuutena Canucks ei ollut McCarthylle sopiva paikka pelata. Atlantan puolustuksessa vastuuta on tulossa enemmän.

Yhteenveto viimeisestä kauppapäivästä: Canucks vahvisti joukkueen puolustusta merkittävästi, hankki tärkeimmälle pelipaikalle vahvistuksen ja luopui varauksiensa lisäksi vain yhdestä joukkueen marginaalipelaajasta. Useiden varausten menetysten jälkeen joukkueella on kuitenkin ensi kesänä mahdollisesti niin ykkös- kuin kakkoskierroksen varaukset hallussaan. Nonis pelasi siirtotakarajalla uhraamalla tulevaisuutta vuosien päästä, mutta sai mahdollisuuden voittaa tällä kaudella jotain. Tämä linja onkin Vancouverin nykyiseen joukkueeseen, jossa Bertuzzi, Näslund, Morrison, Jovanovski ja Öhlund pelaavat viimeisiä kausiaan huipulla, ainoa oikea.

Nonis panosti, panosti hyvin ja oikein ja tästä kaikki kunnia ja kiittely tulokasmanagerin suuntaan. Hienoa työtä Dave!
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
heikkik kirjoitti:
Norosesta en perusta paljon paskaakaan ja Auld on tosipeleissä katsomaton kortti.

Norosesta olen valitettavasti samaa mieltä, mutta ei Auld ole pudotuspeleissä täysin katsomaton kortti. Kuten nuck totesi silloin Cloutierin loukkaannuttua Auldin vahvuudeksi juuri pelaamisen paineen alla, jonka hän osoitti edellis kauden pudotuspeleissä Calgaryä vastaan. Sarjassa Cloutier loukkaantui ja Hedberg petti pahasti ja siten tuli Auldin vuoro. Humauksessa kolmosesta ykköseksi noussut Auld pelasi varsin kelvollisesti lopulta seitsemännen ottelun jatkoajalla päättyneessä sarjassa, Canucks ei kaatunut Auldiin. Ja ainakin minä uskon, että juuri nuo parin vuoden takaiset näytöt 04 keväältä olivatkin yksi syy antaa Auldille loppukaudeksi ykkösmoken vaativa paikka...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Pistetäämpäs oma lusikka vielä soppaan tuon siirtorajan tapahtumia koskien. Nimittäin oli mielestäni erittäin hyvä, että panostetaan tämän kauden joukkueeseen toden teolla, sillä menetykset tulevaisuutta ajatellen eivät olleet kuitenkaan mitään järjettömiä, kuten nuck tuossa aiemmin totesi.

En tiedä muista, mutta olen jo Sm-liigankin puolelta jo liian kyllästynyt "ensi kaudella sitten ehkä" lausuntoihin. Nyt meillä on parhaimmillaan kasassa kaksi huiekaa hyökkäysvitjaa ja erittäin leveä materiaali puolustukseen. Carpe diem sanottiin jo muinaisessa Roomassakin. Allekirjoittaneelle on aina ollut mieleen pieni uhkapeli ja sehän on nyt tarpeen sillä meillä on kasassa jo valmiiksi erittäin hyvä joukkue.

Nyt voisi jopa sanoa, että meillä on lohkomme nimellisesti paras hyökkäys että puolustus. Ja jos Auld loistaa keväällä tämä voi olla meille se "The year".

Lopuksi en malta olla tekmättä loppu kauden kenttä hahmotelmiä, kun kaikki ovat parantuneet:

Sedins
Näslund-Mo-Cooke
Jakke-Kesler-Bert
Burrows-Linden-Park

Jovo-Carney
Öhlund-Allen
Salo-Weinrich
Baumer

yv:

Sedins
Jovo-Salo

Näslund-Mo-Bertuzzi
Öhlund-Baumer

Selitetään noita ehdotelmiani hieman. Ensinnäkin noilla hyökkäsvitjoilla meillä löytyisi tulivoimaa sopivasti kolmeen kenttään. Pakkipareista sen verran, että tietämäni perusteella Carney on erinomainen stay at home puolustaja ja täten hyvä valin Jovon pariksi. Toisesta parista sen verran, että Allenin pelatessa Öhlundin parina voisi hänelle Mattiakselle antaa hieman tavallista enenmän hyökkäysvastuuta Allenin hoitaessa puolustuspään varmistuksen. Ylivoiman pakkiparit suunnittelin käytännössä kätisyyksien ja vahvuuksien mukaan. No nämä kenttä variaatiot tulevat ajankohtaisiksi vasta hamassa tulevaisuudessa, mutta en vain malttanut olla suunnittelematta. Tervetttä rosteria ja kevättä odotellessa Hiisi kuittaa tältä erää...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja ainakin minä uskon, että juuri nuo parin vuoden takaiset näytöt 04 keväältä olivatkin yksi syy antaa Auldille loppukaudeksi ykkösmoken vaativa paikka...
Ne, ja lisäksi tämän kauden vahvat näytöt. Auld on mennyt kokonaisuutena eteenpäin tästä vuodesta 2004 ja kantanut joukkuetta useissa tämän kauden otteluissa. Canucksin puolustus ei ole pelannut tällä kaudella samalla tasolla kuin edellisillä kausilla, joten kokematon maalivahti on joutunut todelliseen testiin tämän kauden aikana. Toistaiseksi Auld on kestänyt valtavan urakan yksinäisenä maalivahtina kiivaassa pelirytmissä kiitettävästi. Kun joukkue nyt lisäsi puolustuksensa tasoa ja hankki vielä kakkoseksi maalivahdin, johon ainakin lähtökohdiltaan voi luottaa Ouellettia enemmän, Auldin pelin voi odottaa parantuvan entisestään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
...Nimittäin oli mielestäni erittäin hyvä, että panostetaan tämän kauden joukkueeseen toden teolla, sillä menetykset tulevaisuutta ajatellen eivät olleet kuitenkaan mitään järjettömiä, kuten nuck tuossa aiemmin totesi...
...Allekirjoittaneelle on aina ollut mieleen pieni uhkapeli ja sehän on nyt tarpeen sillä meillä on kasassa jo valmiiksi erittäin hyvä joukkue.
Allekirjoitan tämän täysin.

Canucks pelasi viimeisenä siirtopäivänä uhkapeliä uhraamalla kärkipään varausvuorojaan ja joitakin nuoria puolustajiaan, mutta Nonis onnistui kuitenkin tasapainoilemaan köydellään niin, että mies pääsi perille ja taskuista ei pudonnut mitään korvaamatonta. Nonis vahvisti joukkuettaan sieltä, mistä pitikin ja miehen hankinnat (kokeneet puolustajat ja kakkosmaalivahti) olivat juuri sellaisia mitä pitikin.

Canucks säilytti vahvistumisestaan huolimatta parhaat prospectinsa ja ensi kesän ykkös- sekä mahdollisesti kakkosvarauksensa. Myöskään kesän 2007 Draftista ei kaupattu kahta kärkivarausta pois. Lähteneet prospectit olivat sellaisia, joilla saattaa olla mahdollisuuksia NHL-paikkaan, mutta ei sellaisia, joilla saattaisi olla mahdollisuuksia NHL:ssä suureen rooliin.

Vancouverin joukkue on sellaisessa tilanteessa, että manageritaholta vaaditaan riskejä kun on niiden paikka. Riskien on oltava kuitenkin hallittuja riskejä, eli ykkösvarauksia ja kärkipään varauksia pitää välttää viimeiseen asti kauppaamasta. Tässä onnistuttiin täydellisesti. Kaikkia mahdollisia päiväunia ei onnistuttu täyttämään, mutta toiminta oli kiitettävää.

Vancouverilla on kärsimättömiä ja usein liiankin kriittisiä faneja. Arvostusta ei tule helposti ja hyvää työtä Vancouverin managerina vuosia tehneen Brian Burken jälkeläisellä Dave Nonisilla ei ole ollut helpoin mahdollinen paikka managerin pallilla. Mies on ollut toimessaan alle vuoden ja ainakin minä annan tähän astisesta toiminnasta arvosanan kiitettävä.

Monet muutkin alkavat taipua pikku hiljaa positiiviselle linjalle. Tässä on yksi äänestys Nonisin toimista viimeisenä kauppapäivänä:

http://www.canuckscentral.com/forums/index.php?showtopic=2735&st=0

Ääniä on annettu tähän mennessä noin 100 ja näistä 80 pitää eilistä päivää erinomaisena. Yksikään ei ole vielä tyrmännyt Nonisin toimia. Tämä on aika hyvin jos/kun tietää, kuinka helposti paskaa tulee rajatapaus-treideistä Canucksin kannattajilta yleensä niskaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Nyt on uusi kvartettimme liittynyt joukkueen vahvuuteen ja ensimmäiset treenit ovat takanapäin. Canucks.com haastatteli Carneytä ja Weinrichiä. Lisäksi Crawfordilta kyseltiin uusista miehistä ja hän totesi, että Carney ja Weinrich aloittavat todennnäköisesti pakkiparina. Hän sanoi myös, että Nortti pelannee joko Dallasia tai Nashvilleä vastaan. Samassa jutussa on myös Dan Cloutierin haastattelu, jossa hän kertoo aloittaneensa jääharjoittelun ja häneltä kysytään toipumisesta.

http://www.canucks.com/theinsider/default.asp?sectionID=5&id=1503
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Nyt on uusi kvartettimme liittynyt joukkueen vahvuuteen ja ensimmäiset treenit ovat takanapäin. Canucks.com haastatteli Carneytä ja Weinrichiä. Lisäksi Crawfordilta kyseltiin uusista miehistä ja hän totesi, että Carney ja Weinrich aloittavat todennnäköisesti pakkiparina. Hän sanoi myös, että Nortti pelannee joko Dallasia tai Nashvilleä vastaan. Samassa jutussa on myös Dan Cloutierin haastattelu, jossa hän kertoo aloittaneensa jääharjoittelun ja häneltä kysytään toipumisesta.

http://www.canucks.com/theinsider/default.asp?sectionID=5&id=1503
Canucks elää mielenkiintoisia aikoja. Neljä uutta pelaajaa tuo joukkueen kemiaan varmasti lisää virtaa, mutta alku voi olla perinteisesti pelillisesti hankala. Onneksi Carney ja Weinrich ovat molemmat niin kokeneita pelaajia ja ovat pelanneet niin monissa eri ympyröissä, että sopeutuminen voi olla helpompaa kuin nuoremmilla pelaajilla.

Itsa laittaisin pakkiparit alkuun näin:

Allen - Baumer
Öhlund - Bieksa
Carney - Weinrich
Brown

Wade Brookbank on näin turvallisesti seitsemännen puolustajan paikan ulkopuolella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
nuck kirjoitti:
Onneksi Carney ja Weinrich ovat molemmat niin kokeneita pelaajia ja ovat pelanneet niin monissa eri ympyröissä, että sopeutuminen voi olla helpompaa kuin nuoremmilla pelaajilla.

Ja ovat myös toisilleen tuttuja Chicagon ajoilta, mikä helpottaa sopeutumista entisestään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
secord kirjoitti:
Ja ovat myös toisilleen tuttuja Chicagon ajoilta, mikä helpottaa sopeutumista entisestään.
Totta, silloin joskus kun Chicagolla vielä oli puolustus. ;) Muistatko Secord enää sitä, miten Chicagon pakkiparit tuolloin menivät? Pelasivatko esimerkiksi Weinrich ja Carney paljonkin yhdessä?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
nuck kirjoitti:
Muistatko Secord enää sitä, miten Chicagon pakkiparit tuolloin menivät? Pelasivatko esimerkiksi Weinrich ja Carney paljonkin yhdessä?

Itse muistelen esim kaudelta 96-97 että neljä pakkia (Chelios, Suter, Weinrich, Carney) tuolloin lähinnä pakistossa pelasi. Muut pakit pelasivat lähinnä jämäminuutteja tai olivat loukkaantuneita (Smith, Gronman, Russell, Sykora) tai istuivat jäähyllä (Ciccone). Pakkipareja en sitten kyllä muistakkaan.

Tuota kautta kun tarkastelee plus/miinus tilastosta niin Carney (+26), Weinrich (+19) ja Chelios (+16) ovat tukevasti plussalla, Suter (-4) ei. Joten ei tuostakaan pakkipareja oikein pysty päättelemään.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Itse muistelen, että Carney pelasi Chelioksen kanssa varmistavassa roolissa, ja Weinrich Suterin parina samalla logiikalla. Olen melko varma ainakin tuosta Carney-Chelios parista, mutta ihminen on erehtyväinen.

Ciccone, Smith ja Russel (+Grönman) pyörivät näin ollen kolmosessa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En kyllä tarkkaan muista noita pakkipareja enää. Kaudesta riippuenhan ne vähän vaihtelivat. Chelios ja Smith olivat pitkään parina ja vielä senkin jälkeen, kun Gary Suter kaupattiin Windy Cityyn. Wienrich pelasi Suterin parina alkuun, mutta Smithin loukkaantumisen ja tästä johtuvan pelillisen taantumisen jälkeen Chelios sekä Carney saattoivat pelata tasaviisikoin yhdessä, ylivoimalla luonnollisesti Chelios ja Suter. Carney nousi vaihvihkaa kolmosparista luottopakiksi ja todelliseen arvoonsa vasta Anaheimissa, sillä suurimmat otsikot aikoinaan, kun Chicagossa oli vielä se puolustus vei Chelios tai Suter.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En kyllä oikein tajua tätä Norosen bashausta. Johtuuko se siitä yhdestä MM-ottelusta joka sitten pistettiin Nortin piikkiin kokonaan tappiona? Mietin vain että harvalla Suomen maalivahdilla nykyisistäkään on esittää recordi, jossa on MM-kultaa 18-vuotiaista, EM&MM-kultaa 20-vuotiaista(tätä ei löydy keltään muulta nykyisistä huippukassareilta ainakaan), AHL'n vuoden rookie, AHL'n vuoden paras maalivahti. Ja kaveri ole vieläkään mitenkään menetetty lupaus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks esitteli viime yönä uudet puolustuksen kasvonsa, kun Eric Weinrich, Keith Carney ja Sean Brown pelasivat ensimmäisen ottelunsa vancouverilaisyleisön edessä. Näistä kolmesta puolustajasta Brown pelasi vain noin neljä minuuttia ja senkin näkymättömästi, joten hänen esityksiään ei voi arvioida. Carney ja Weinrich jättivät sen sijaan varsin positiivisen kuvan pelistään. Kaksikko pelasi odotusten mukaisesta pakkiparina, he pitivät Dallas-hyökkääjät hyvin pois maalilta ja liikuttivat kiekkoa tehokkaasti ylöspäin.

Ensimmäisessä ottelussaan Vancouverissa Weinrich-Carney kaksikko pelasi vähän alle 22 minuuttia. Kaksikko sai peliaikaa niin ali- kuin ylivoimallakin. Alivoimalla kaksikko pelasi Vancouverin joukkueen eniten (kumpikin 4:25) ja ylivoimallakin kaksikko sai peliaikaa noin kolme ja puoli minuuttia. Kokonaisuudessaan Canucksin puolustuksesta vain Mattias Öhlund pelasi enemmän kuin Carney-Weinrich kaksikko. Öhlundin peliminuutit olivat tällä kerralla miehelle loukkaantumisen jälkeen siedettävät 25:28.

Vancouver tuntuukin saaneen uusien miesten avustamana puolustuksensa jälleen kuntoon. Tämän hetken ongelmaksi on kuitenkin noussut joukkueen hyökkäys. Kolmessa viimeisessä ottelussaan Vancouver on tehnyt neljä maalia ja hävinnyt tämän tehottomuutensa johdosta pelit St. Louisia, Nashvillea ja Dallasia vastaan. Canucksilla ei ole tällä hetkellä (eikä ole ollut pitkään aikaan) kuin yksi hyvä hyökkäävä ketju, Sedinin kaksosten ketju.

Sedinit ovat joukkueen moraalinen ykkönen, vaikka peliminuuteista päätellen kaksosten ketju onkin vain kakkosketju. Sedineiden ketju on tehoillut viimeisten 10 ottelun aikana kakkosketjun peliajalla tehot 11+16=27. Pääosin isommalla peliajalla pelaavat ykkösketjun hyökkääjät Brendan Morrison ja Markus Näslund ovat saaneet toiselle laidalleen Matt Cooken, mutta pisteellisesti tämä vaihto ei ole ollut sen parempi kuin aikaisemmin Todd Bertuzzin kanssa pelatessa.

Canucksin hyökkäyspelin ongelmien yksi avainpelaaja on ykkösketjun sentteri Brendan Morrison. Sääntömuutosten odotettiin sopivan hyvin luistelevalle Morrisonille hienosti, mutta totuus on ollut toisenlainen. Morrison on tehoillut nyt viimeisissä 22 ottelussaan vain neljä maalia. Nämä hurjat maaliluvut mies on iskenyt pääosin noin 20 minuutin peliajalla. Morrisoniin verrattuna selvästi pienempiä peliminuutteja pelaava energiapelaaja Jarkko Ruutu on ollut Canucksin ykkössentterin kanssa yhtä tehokas maalintekijä viimeisten reilun 20 ottelun aikana.

Jatkossa Canucksin pitääkin saada huolestuttavan tehottomasti pelanneen ykkösketjun peli toimimaan. Yhdellä tehoja tekevällä ketjulla kun ei pitkälle mennä. Nykyisen joukkueen ilmettä katsellessa ei voi kuin kaiholla muistella niitä aikoja, jolloin meillä oli vielä kasassa Morrisonin vetämänä Markus Näslundin ja Todd Bertuzzin muodostama ykkösketju, joka pystyi ratkomaan pelejä. Nykyisessä joukkueessa pelaavat miehet ovat samat, mutta tehot hyvin erilaiset.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Canucksin hyökkäyspelin ongelmien yksi avainpelaaja on ykkösketjun sentteri Brendan Morrison. Sääntömuutosten odotettiin sopivan hyvin luistelevalle Morrisonille hienosti, mutta totuus on ollut toisenlainen. Morrison on tehoillut nyt viimeisissä 22 ottelussaan vain neljä maalia. Nämä hurjat maaliluvut mies on iskenyt pääosin noin 20 minuutin peliajalla. Morrisoniin verrattuna selvästi pienempiä peliminuutteja pelaava energiapelaaja Jarkko Ruutu on ollut Canucksin ykkössentterin kanssa yhtä tehokas maalintekijä viimeisten reilun 20 ottelun aikana.

Morrisoninhan tarkoitus ykköskentässä on aina ollut puolustavan roolin muistaminen, ja pisteiden teko on jäänyt Näslundin ja Bertuzzin huoleksi. Morrisonin pisteille pääsy on suurimmaksi osaksi johtunut Bertin ja Nazzyn hienosta pelistä. Pakollahan siinä tulee pisteitä tehtyä kun kaksi loistavaa pelaajaa jakaa hienoja syöttöjä ja pistää limppuja sisään.

En sano että olisin tyytyväinen Morrisonin peliin tällä kaudella, sillä hänellä on ollut paljon paikkoja kasvattaa maalisaldoaan. Olen vain sitä mieltä, että hänen pisteiden tekoon on eniten vaikuttanut Bertuzzin ja Näslundin heikko peli.

Mitä muuten nuck luulet, mikä on syynä tähän WCE-ketjun "floppaamiseen" tällä kaudella? Näslundin pienimuotoinen nivusvamma on varmasti haitannut hänen peliään. Itse haluaisin nähdä paljon suoraviivaisempaa peliä tältä Canucksin "ykköskentältä", kuin olemme tähän mennessä nähty.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
En sano että olisin tyytyväinen Morrisonin peliin tällä kaudella, sillä hänellä on ollut paljon paikkoja kasvattaa maalisaldoaan. Olen vain sitä mieltä, että hänen pisteiden tekoon on eniten vaikuttanut Bertuzzin ja Näslundin heikko peli.
Toisaalta Morrison on ollut urallaan aina parempi mies myös hyökkäyssuuntaan, kuin hänen maineensa (tähtien keskellä pelaavana sentterinä, joka saa puolivahingossa pisteitä) antaisi ymmärtää. Hän on joutunut pelaamaan selvästi puolustavampaa peliä Näslundin ja Bertuzzin kanssa, mutta silloin kun mies on saanut enemmän offensiivista vastuuta, hän on pystynyt tämän roolin täyttämään ja jopa nostamaan pisteidensä määrää WCE-ketjussa pelaamiseen nähden.

Viimeisin esimerkki tästä nähtiin kaudella 2003-04, jolloin Morrison pelasi runkosarjan lopussa Bertuzzin pelikiellon johdosta Näslundin ja Matt Cooken kanssa (siis samassa muodostelmassa kuin tällä hetkellä). Morrison sai tuolloin Crawfordilta enemmän hyökkäysvastuuta ja iski runkosarjan kuudessa viimeisessä ottelussa kahdeksan pistettä sekä tehosaldoon lukeman +10. Myös playoffeissa Morrison jatkoi erittäin vahvaa peliään.

Hän oli siis todellisissa liekeissä tuolloin ilman Bertuzzia. Jos vertaa tuolloista Morrisonia tämän hetken Morrisoniin, miehiä ei tunnista samaksi pelaajaksi ilman selässä olevaa nimeä ja numeroa. Tällä kaudella Morrisonin, jonka vahvuutena on ennen kaikkea hyvä pelisilmä ja luistelu, pitäisi olla periaatteessa vielä enemmän omimmillaan estämislinjan löystymisen vuoksi, mutta tätä ei ole näkynyt. Hän on ollut joukkueen nimellisenä ykkössentterinä liian usein joukkueen pelillinen kolmossentteri.

Chip Whitley kirjoitti:
Mitä muuten nuck luulet, mikä on syynä tähän WCE-ketjun "floppaamiseen" tällä kaudella? Näslundin pienimuotoinen nivusvamma on varmasti haitannut hänen peliään. Itse haluaisin nähdä paljon suoraviivaisempaa peliä tältä Canucksin "ykköskentältä", kuin olemme tähän mennessä nähty.
Vaikea sanoa, mistä peli tökkii. Näslundilla on pieni nivusvamma, Bertuzzilla muita ongelmia (tapaus-Moore tuntuu vaikuttavan ainakin jotenkin miehen peliin - ainakin tähän on hyvä turvata jos ei tule onnistumisia) ja Morrisonilla ei kulje vain muuten. Toivottavasti kolmikko löytää kuitenkin toisensä vielä runkosarjan lopussa. Canucks kun ei yhdellä hyvällä offensiivisella ketjulla pääse mihinkään, mutta kaksi tälläistä ketjua olisi erittäin vaikea pelata ulos - etenkin nyt, kun Sedinin kaksosten peli on parempaa kuin koskaan ja joukkueella on terveenä ehkä kaikkien aikojen paras Canucks-puolustus.
 

Forceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tre Kronor, Timrå, Detroit, Washington, Jyp
Mikä kumma voi olla syynä siihen, ettei "kakkosketju" vieläkään pelaa enemmän, vaikka syytä siihen olisi? Sedineille peliaikaa rapiat 15 minuuttia ja Carterille 11 minuuttia! Näistäkin peliajoista osa meni alivoimalle kaksosilla. Mitä kummaa Crawfordin päässä pyörii?! Johtuisikohan se ehkä siitä, että Sedinien sopimus on vain yksivuotinen, ja heille ei haluta antaa ykköskentän pelaajien paikkaa isompien palkkashekkien takia.

Alan kohta uskomaan, että valmentajan vaihdos tekisi terää rämpivälle Canucks ryhmälle. Crowlla ei näytä enää löytyvän aseita sytyttääkseen joukkuette parempiin peliesityksiin. Tokihan, vaikka kakkosketjua peluuttettaisiin enemmän, pitäisi myös muittenkin ketjujen pelata paremmin; siinäpä Crawfordilla pohdittavaa tulevaisuudeksi.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Eilisessä TV-matsissa Stars - Canucks selostajat kertoilivat että Noronen aloittaisi tänään maalissa Nashvilleä vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Forceberg kirjoitti:
Mikä kumma voi olla syynä siihen, ettei "kakkosketju" vieläkään pelaa enemmän, vaikka syytä siihen olisi? Sedineille peliaikaa rapiat 15 minuuttia ja Carterille 11 minuuttia! Näistäkin peliajoista osa meni alivoimalle kaksosilla. Mitä kummaa Crawfordin päässä pyörii?! Johtuisikohan se ehkä siitä, että Sedinien sopimus on vain yksivuotinen, ja heille ei haluta antaa ykköskentän pelaajien paikkaa isompien palkkashekkien takia.
En tiedä, mikä on koko kauden pyörinyt Crawn mielessä, mutta tässä pelissä ykkönen koottiin jälleen tauon jälkeen yhteen ja miehet tuntuivat pelaavan ihan hyvän pelin, vaikka tehoja ei tietenkään tullut. Todd Bertuzzi ja Markus Näslund laukoivat pelkästään toisessa erässä yhteensä kuusi kertaa kohti Turcoa ja painoivat peliä muutenkin hyvin Dallasin alueelle. Miesten hyvän pelin johdosta he saivat peliaikaa myös kolmannen erän alussa, kun Canucks pääsi aloittamaan erän (tilanne tässä vaiheessa 2-2) ylivoimalla.

Valitettavasti ykkösen päällä on tyynenmeren kokoinen maalinteon-apina tällä hetkellä, eikä ketju onnistunut kääntämään peliä tässä vaiheessa. Kuitenkin nyt kun ykkönen on pakko saada loppukaudesta toimimaan, peliajan antaminen (silloin kun miehet muuten pelaavat kohtuullisen hyvin) on mielestäni ihan oikein. Onnistumisilla kun tämä apina saattaisi lähteä pois ja ilman vastuullista peliaikaa tärkeillä hetkillä onnistumisia on hankalampi saada.

Kokonaisuudessaan olen kyllä ihmetellyt aiemmin tämän kauden aikana sitä, miksi Sedinin kaksosia ei voida käyttää ykkösylivoimassa enemmän ja sitä, miksi heille ei tule suurempia minuutteja. Sedinien ja Carterin peli kun on ollut erittäin vahvaa läpi kauden. Henrik Sedin otti muuten viime yönä paikkansa Vancouverin sisäisen pistepörssin kärjestä. Hänellä on nyt 66 ottelusta 65 (17+48) pistettä. Markus Näslund tippui Sedinin tehojen johdosta kakkoseksi, vaikka hän on pelannut keskimäärin päälle kaksi minuuttia enemmän ottelua kohden niin ylivoima-aikaa kuin myös kokonaisaikaa.

Vancouverin uudet puolustajat Keith Carney ja Eric Weinrich pelasivat muuten jälleen hyvän ottelun. Carney pelasi 25:48, pelasi joukkueen eniten ylivoimalla, sai tehosaldoon lukeman +1 sekä taklasi joukkueen toisiksi korkeimmat taklausmäärät neljä taklausta. Weinrich pelasi puolestaan 24:51 ja sai hänkin pakkiparinsa tavoin tehosaldoon lukeman +1. Mattias Öhlund oli jälleen Vancouverin eniten pelannut puolustaja 26:04 lukemilla, mutta Carney ei siis jäänyt edes Öhlundista paljon jälkeen.

Forceberg kirjoitti:
Alan kohta uskomaan, että valmentajan vaihdos tekisi terää rämpivälle Canucks ryhmälle. Crowlla ei näytä enää löytyvän aseita sytyttääkseen joukkuette parempiin peliesityksiin. Tokihan, vaikka kakkosketjua peluuttettaisiin enemmän, pitäisi myös muittenkin ketjujen pelata paremmin; siinäpä Crawfordilla pohdittavaa tulevaisuudeksi.
Canucks on ollut alisuorittaja pitkään ja joukkueella on juuri tällä hetkellä pelillinen lama, mutta minulla riittää kuitenkin tästä huolimatta uskoa valmennusjohtoon. Katsotaan nyt ensin tämä kausi loppuun ja mikäli joukkue ei saa peliään kasaan, pohditaan valmennusjohdon asemaa vasta tässä vaiheessa. Uskon, että edessä olevat ajat ovat tämän hetken lamasta huolimatta kuitenkin positiivisempia. Joukkue ei yksinkertaisesti voi pelata näin munattomasti koko loppukautta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
CorporalSyd kirjoitti:
Eilisessä TV-matsissa Stars - Canucks selostajat kertoilivat että Noronen aloittaisi tänään maalissa Nashvilleä vastaan.
Todennäköisesti aloittaakin, sillä Auld pelasi viime yönä. Kaikki sormet pystyyn sille, että Noronen saisi hyvän startin uudessa joukkueessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös