Vancouver Canucks 2004-05

  • 19 971
  • 205

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: World Cup Canucks

Hyvin samoilla linjoilla olen minäkin näiden Canucks pelaajien otteista. Lyhyet kommentit näihin mainitsemiisi pelaajiin.

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Mattias Öhlund, Ruotsi

Harmi, että monelle jää varmaan päällimmäisenä mieleen Tšekin 3-0 maaliin johtanut hasardinousu. Tuota tilannetta lukuun ottamatta Öhlund teki hienosti ajoitettuja nousuja viivasta, luki peliä hyvin ja sijoittui fiksusti. Myös taklauksia Öhlund jakeli kiitettävästi. Tilanteita oli parempiinkin tehoihin mutta ratkaisupaikoissa tuntuivat kädet jäätyvän.

Öhlund pelasi tasaisen hyvän turnauksen. Hän ei noussut esiin aivan kuten odotin, mutta pelasi tosiaan viimeistä peliä lukuun ottamatta hyvin. Olisi ansainnut mielestäni enemmän peliaikaa kuin sai, mutta Hardy luotti enemmän Lidströmiin ja Johnsoniin. Parempana puolustavana pakkina Öhlund olisi ollut Lidströmille parempi pari kuin Johnsson, mutta minkäs teet...

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Markus Näslund, Ruotsi

Hyökkäyspäässä aivan kateissa. Puolustuspäässä Näslund jätti usein oman miehensä vapaaksi. Yllättäen Näslund intoutui myös taklailemaan. En sitten tiedä oliko tuo osoitus siitä, että tahtoa olisi riittänyt vaiko turhautumisesta. Vaikea käsittää miksei peli kulkenut, liekö jotain henkimaailman juttuja. Myös ylivoimalla Näslund oli yllättävän hukassa vaikka Näslundin ollessa jäällä Ruotsin ylivoima pyrki pelaamaan hyvin samantyyppistä kuviota kuin mitä Vancouverin ykkösYV pelaa.

Suurin pettymys näistä Canucks pelaajista. Ei pelannut koko turnauksessa edes yhtään hyvää vaihtoa (hänen mittapuussa). Olisi ollut myös pelaaja, jota olisi pitänyt kokeilla muissa ketjuissa. Markuksella ei ollut jostain syystä motivaatio kohdallaan missään vaiheessa. Säästeli turhaan laukaustaan ja silloin kun ampui, ampui onnettomista paikoista.

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Veljekset Sedin, Ruotsi

Paljonko meni hodareita? Tilastoja? Mikä on paras hodaritilasto teidän mielestä? Onko HDA (Hot Dogs per game avarage) luotettava, entä TMSH (Total Money Spent on Hot Dogs)? Mielelläni olisin nähnyt kaksoset edes yhdessä pelissä, vaikka puolustusroolissa ja alivoimalla mutta kun Hardyn kuningasajatus on peluuttaa Jörgen Jönssönssönsössöä vähintään joka toisessa vaihdossa niin minkäs teet. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten tuo Sedinien puolustuspään pelaaminen olisi toiminut maailman huippuja vastaan. Vancouverissa kun tunnutaan olevan sitä mieltä, että kaksoset osaavat myös puolustustyöt loistavasti ja muualla ei ehkä niinkään. No totuushan on se, että Sedinit voisivat hyvinkin pelata AV:tä Vancouverissa mutta koska Canucksilla on mitat täyttäviä AV erikoismiehiä kolmos- ja nelosketjuissa ei ole mitään järkeä kuormittaa kahta ensimmäistä ketjua AV minuuteilla..

Heh, HDA kohdallaan?! Tai sitten tyypillisesti Ruotsalaiseen tapaan PGA (Palttu per game avarage). Ihmeellistä tosiaan, että kaiken maailman Jönssönssönsit ja pienen roolin NHL:n nelosketjulaiset menevät edelle. Hardy olisi voinut antaa kaksosten pelata edes YHDEN pelin, se ei olisi ollut liikaa vaadittu ja ehkä tämän jälkeen kaksoset olisivat saaneet pitää paikkansa. Tämä 'kokeilemattomuus' oli sikälikin ihmeellistä, että Sedinit olivat kuulemma pirteitä harjoituspeleissä ja onnistuivat maalinteossakin.

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Artem Chubarov, Venäjä

Yksinkertaisen virheetöntä peliä melko näkymättömässä roolissa. Käänsi paikan tullen pelin nopeasti vastahyökkäyksiin tuoden kiekkoa terävästi ylös.

Chubarov täytti mielestäni hyvin paikkansa Venäjän joukkueessa, vaikka peliaika olikin odotetun vähäinen. Pääsi peliajastaan johtuen esiin oikeastaan vain alivoimalla, jolloin tarjosi kaksi hyvää maalipaikkaa - toisesta tuli alivoimamaali.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Jatketaan World Cupista pudonneilla.

Jaroslav Obsut, Slovakia

Paljon parjatussa Slovakian puolustuksessa Jaroslav Obsut hoiti oman ruutunsa vähintään kunnialla. Yllättävän varmoja otteita ja hyökkäyspäässäkin hyviä ratkaisuja. Obsutilla ei ole juurikaan kokemusta NHLstä mutta hän oli turnauksessa aivan kotonaan vaikka vastassa oli illasta toiseen NHL:n parhaat hyökkääjät, siinä mielessä hieno suoritus. Vastuuta tuli myös erikoistilanteissa ja ajoittain oli havaittavissa myös pelinrakentajan oireita. Toivottavasti Obsut ei ole kokonaan haudannut ajatusta NHLssä pelaamisesta sillä kyllä noilla näytöillä miehelle luulisi paikka liigasta löytyvän, mahtaisiko siirto pois Vancouverista auttaa asiaa? Canucksilla kun on aika vakinainen tuo pakki kuusikko.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sedinit sopimuksiin

Kaksosten sopimuksista päästiin kuin päästiinkin loppujen lopuksi yhteisymmärrykseen. Toisaalta tämä oli odotettua, toisaalta aina näissä asioissa saa olla vähän pelko puserossa. Sopimukset hinta/laatusuhteiltaan loistavia, mutta kuitenkin vain yksivuotisia, mikä tarkoittaa sitä, että Sedinit vain päättivät pelata ensi kauden NHL:ssä jos siellä pelataan - suurempien rahojen aika on seuraavassa sopimuksessa. Kuitenkin erittäin helpottunut tunne kun kakkosketjusta kaksi kolmasosaa kasassa. Yksi lenkki puuttuu enää...

Samalla Canucks julkaisi jo vähän aikaa 'varmana' pidetyn Alex Auldin kaksivuotisen pahvin. Näin ollen lupaava, mahdollinen tulevaisuuden ykkösmaalivahtikin saatiin sidottua joukkueeseen ja sopimus mahdollistaa Auldin pelaamisen farmijoukkue Manitobassa mikäli kautta ei pelata. Moni uskoo Auldin haastavan jo ensi kaudella Cloutierin tosissaan. Saapa nähdä. Itselläni on kaikesta huolimatta vankka luotto Cloutieriin.

Kiekkoyö sai viimeisen loistavan sinetin näiden sopimusten myötä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uudet omistajat?

Jo vähän myöhässä tulee, mutta laitetaan silti kun mitään ei varmaan tapahtu ihan vähään aikaan. Eli kuten Jounikin tänne jatkoaikaan jo aiemmin kirjoitti, Canucks on jälleen myynnissä ja tällä kertaa jopa ihan oikeasti... Hyvä linkki näistä joukkueen mahdollisista uusista omistajista Gaglardista ja Beediesta löytyypi täältä;

http://www.canada.com/sports/hockey/canucksstory.html?id=fb5849fb-b59b-4b68-9e0b-6542a491d16d

Canucks fanit ovat ottaneet tämän ainakin todella hyvällä mielellä vastaan ja minuakin kiinnostaisi henk.koht. aika paljon nähdä paikalliset omistajat Jenkki McCawn sijaan (vaikka McCaw ei olekaan mustalla listalla). Kun kaksikko on vielä kovia kiekkofaneja molemmat, niin mikäs olisi sen parempi tilanne. Mielenkiintoinen muuten myös tuo jutussa mainittu Brian Burken tilanne. Mies saattaa sittenkin palata kaupunkiin, jossa hän todella viihtyi ja ohjasi joukkueensa alkuaikojen 100 miljoonaa kolmessa kaudessa tuottavasta mätäkasasta taloudellisesti menestyväksi kiekkojoukkueeksi.

------------------------

Nonis kertoi muuten Vancouver Provincelle, että Canucksin ensi kauden pelaajabudjetti tulee olemaan 49 miljoonan luokkaa jos kausi aloitettaisiin nyt ja vanhoilla sopimusehdoilla. Tämähän tietäisi noin neljän miljoonan dollarin nousua tämän hetkisiin palkkoihin nähden ja mahdollistaisi samalla ainakin yhden hyvän luokan vahvistuksen hankkimisen.

Nyt sen sitten huomaa (ehkä?), että joukkue on tehnyt kahden viime kauden aikana 36 miljoonaa Kanadan taalaa voittoa ja ensi kauden osalta tilanne näyttäisi ainakin kausikorttien osalta vieläkin paremmalta. Nyt olisi todella hyvä aika takoa kuumaa rautaa, mutta minkäs teet. No, Nonis on itsekin tietysti sitä mieltä, että ennen pelit eivät ala, ennen kuin jotain järkevää paremmasta on paperilla luvassa.

------------------------------

Brian Burke kertoi viime viikolla medialle näistä NHL joukkueiden tappioista (516 miljoonaa kahden edellisen kauden aikana) ja pelaajien suhtautumisesta näihin lukuihin. Pelaajathan ovat kautta linjan epäilleet näiden paikkansa pitävyyttä ja Burken mukaan ennen viime kautta ketään ei edes kiinnostaneet nämä luvut. Nyt asiasta ollaankin yhtäkkiä hyvin kiinnostuneita, mutta ei siten, että asiasta oltaisiin jollakin tavalla huolissaan, vaan siten, että 'omistajat kusettavat kuitenkin. Kusettivathan ne jo Gordie Howea...'

"Every year I ran the Canucks I made the offer to the union: 'You can look at our books -- team and building.' I made that offer to the player rep and Trevor Linden and no one looked.
It's not even a case of believing me."

"They [NHLPA] looked at four teams [books]. They know darn well this industry's in trouble. I don't think they've communicated half of what they know to the players."
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Miljoonatappiot

Vancouver Province kertoi eilen, että Canucks on saamassa miljoonatappiot niskaansa tämän työseisauksen ansiosta jo pelkästään vedonlyönnin kautta.

Tämä Canucksin ja vedonlyöntitoimisto SportsActionin välinen sopimus on ollut Canucksille hyvä rahabisnes viime kausina. Dave Cobb neuvotteli aikanaan hyvän sopimuksen vedonlyönnistä vastaavan firman (SportsAction) kanssa ja viime kaudella tämä pelaaminen, jonka kiekkopelaamisesta Canucksille tulee 15% voittoa, tuotti joukkueelle kokonaisuudessaan reilun miljoonan dollarin nettovoiton.

Canucks painatti esim. viime kaudella 600.000 kiekkoarpaa ( Scratch & win ), joita SportsAction sitten myi 10 dollaria kappaleelta. Kaikki arvat myytiin loppuun ja Canucks sai pelkästään näistä arpojen myyntivoitoista itselleen 900.000 dollaria voittoa.

Tällä hetkellä vedonlyönnistä saadut rahat menevät muille urheilulajeille ja firman edustajan mukaan tämä näkyy selvästi firman taloudessa. Kiekkobisnes kun on selvästi eniten voittoa tuottava pelibisnes Kanadassa.


Tässä linkki tuohon juttuun, mutta jutun lukeminen vaatii lehden tilauksen;

http://www.canada.com/sports/hockey/canucksstory.html?id=6790a0a9-dc02-4d73-864b-8a2fad5d5eb3
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Dave Nonisin haastattelu

NHL:n virallisilla kotisivuilla oli Canucksin managerin Dave Nonisin haastattelu, jossa Nonis käy läpi mm. uraansa managerin pallille. Jos joku ei tätä juttua huomannut, linkki olisi tässä.

http://nhl.com/intheslot/read/features/nonis_qa092404.html

Aika paljon olen Nonisin kanssa samaa mieltä noista läpimurron tekevistä pelaajista. Allen ja Auld ovat tosiaan lyömässä itseään pikku hiljaa koko liigan tietoisuuteen. Näiden 'paras A-ryhmä' miesten jälkeen tulevatkin Kolme Kovaa Koota; Kesler, Koltsov ja King.
 
Viimeksi muokattu:

NHL

Jäsen
Canucksiin kunnon ykkössentteri

Mielestäni Vancouverin pitäisi hankkia kunnon ykkössentteri. Morrison ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvä -> siirto kakkosketjuun.

Ajatelkaapa ketjua Näslund-Allison-Bertuzzi. Siinä olisi selvästi liigan kovin paketti.

Selailin äsken jatkoajan vanhoja uutisia ja löysin tälläisen:
Plakaatti jossain ottelussa:
"IT´S BETTER TO HAVE A BIG JOHNSON THAN A SMALL COOKE"
Vancouverissa on ainakin yksi small cooke :D
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mielestäni Vancouverin pitäisi hankkia kunnon ykkössentteri. Morrison ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvä -> siirto kakkosketjuun.
Ajatelkaapa ketjua Näslund-Allison-Bertuzzi. Siinä olisi selvästi liigan kovin paketti.


Mistäköhän sä NHL revit näitä sun juttujas? Jostain Pro Hockey lehdestä? Allison ei ole pelannut kiekkoa yli vuoteen ja hyvin mahdollisesti ei koskaan enään pelaakaan niin miten hänestä olis enemmän hyötyä Vancouverille kuin Morrisonista? Kysyn vain.

Morrison on juuri oikea pelaaja Vancouverin ykkösnyrkkiin ja kyllä mies pystyy pelaamaan sillä tasolla. Siitä kertovat jo uran pisteet ja tehot..
 

NHL

Jäsen
Viestin lähetti Parker27
Allison ei ole pelannut kiekkoa yli vuoteen ja hyvin mahdollisesti ei koskaan enään pelaakaan niin miten hänestä olis enemmän hyötyä Vancouverille kuin Morrisonista? Kysyn vain.

Toisessa ketjussa vaan oli puhetta näistä NHL:n marginaali ykkös-senttereistä, joihin Morrison ehdottamasti kuuluu.

Parker27: Mainitseppa muutamia joukkueita joissa Morrison olisi ykkönen Vancouverin lisäksi. Korkeintaan pariin "Suosikkijoukkueeseesi" mahtuis ykköseen :D
Kieltämättä fiksua "jakaa rahat" moneen kohteeseen, niin riski on pienempi. Taidat olla olla meklari.

Mielestäni Vancouver tarvitsee voittaakseen Stanley Cupin kunnon ykkössentterin. Vertaa lännen muita huippujoukkueita joukkueita Canucksiin. Detroit (Lang, Datsjuk), Colorado (Sakic, (Forsberg?) + Damphousse), Dallas (Modano, Arnott), puhumattakaan idän huipuista. Morrison ei vaan ole tarpeeksi hyvä ykkönen, hän on tehnyt pisteitä Näslundin ja Bertuzzin siivellä. Vancouverilta on puuttunut kunnon ykkössentteri Messierin lähdön jälkeen. Trevor Lindenkään ei ole enää sillä huipputasolla kuin 10v sitten. Käsitääkseni hän pelaa nykyisin myös laitahyökkääjän paikalla.

Allison oli nyt vaan esimerkki, ehkäpä huono sellainen. Kolme vuotta sitten muistaakseni Allison teki 96 pistettä. Kaveria on huhuttu tänä kesänä moneen joukkueeseen. Toinen saman tason kaveri on Lindros, mutta tuskin hän on yhtään terveempi kuin Allison. Ja Allison pelaa vielä NHL:ssä jos NHL:ää pelataan vielä joskus.

Nää mun jutut tulee Seiskasta. Ei kannata ottaa vakavasti.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Canucksiin kunnon ykkössentteri

Viestin lähetti NHL
Mielestäni Vancouverin pitäisi hankkia kunnon ykkössentteri. Morrison ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvä -> siirto kakkosketjuun.

Ajatelkaapa ketjua Näslund-Allison-Bertuzzi. Siinä olisi selvästi liigan kovin paketti.

Selailin äsken jatkoajan vanhoja uutisia ja löysin tälläisen:
Plakaatti jossain ottelussa: "IT´S BETTER TO HAVE A BIG JOHNSON THAN A SMALL COOKE" Vancouverissa on ainakin yksi small cooke :D

Minä en oikein ymmärrä pointtiasi tässä asiassa. Morrison on tällä hetkellä Canucksille mielestäni aika ihanteellinen ykkössentteri ja en todallakaan vaihtaisi häntä Allisoniin edes siinä tapauksessa, että Allison pystyisi pelaamaan ehjän kauden. Morrisonia parempia senttereitä NHL:stä toki löytyy,
mutta hinta- /laatu- /tulevaisuus-suhteiltaan Brendan on aika ideaali ykkössentteri joukkueessa, jossa ykkösketjun laiturit ovat isopalkkaiset Bertuzzi ja Näslund.

Pitkälle Morrisonin ansiosta ykkönen on pystynyt pelaamaan hyökkäysvoittoista peliä parin viime kauden aikana ja Morrisonista on tullut tasainen 60-70 pisteen pelaaja, jonka paras ominaisuus tässä ketjussa on oman pään pelissä. Koko
liigasta ei löydy montaakaan vastaavaa sentteriä, joka loistaisi sekä hyökkäyksessä ja puolustuksessa samalla tavalla kuin Brendan. Niitä senttereitä, jotka tekevät vähän enemmän pisteitä toki löytyy, mutta useimmassa tapauksessa nämä
eivät pelaa tätä puolustuspäätä samalla tehokkuudella, maksavat rutosti enemmän ja ovat vanhempia. Liigasta löytyy myös parempia oman pään senttereitä, mutta nämä eivät taas pystyisi tukemaan tämän ketjun laitureita yhtä hyvin.

Jotkut voivat väittää, että Morrisonin pistesaldot ovat kovat juuri laituriensa ansiosta, mutta asiassa on toinenkin puoli. Laidat hyötyvät nimittäin sentteristään tässä ketjussa enemmän kuin sentteri laidoistaan. Sekä Näslundin että Bertuzzin saldot olisivat varmuudella reippaasti pienemmät ellei keskellä pelaisi nopeaa ja vahvaa oman pään pelaajaa joka mahdollistaisi laituriensa nousemisen ja pystyisi nopeutensa ansiosta olemaan samalla vastahyökkäksissä mukana. Morrison oli viime kauden lopulla hyvinkin tehokas pelaaja kun sai hyökkäävämmän roolin. Tämä kertoi aika hyvin siitä potentiaalista, mikä Morrisonilla olisi käytössään jos hän saisi ketjussaan hyökkäävän roolin.

Pitää muistaa, että molemmat laiturit nousivat liigan huipulle vasta siinä vaiheessa kun he siirtyivät pelaamaan Morrisonin kanssa. Ykkösketjun kokonaisuus on se mikä tässä ketjun toimivuudessa ratkaisee, ei yksittäisten pelaajien panos. Mikäli Canucks laittaisi kolme hyökkäävää pelaajaa samaan ketjuun (minkä se tekisi jos esim. Allison pelaisi tässä), ketju ei olisi enää yhtä hyvä mitä se on nyt.

Jos joukkue siis hankkisi samaan ketjuun Morrisonia tuplasti kalliimman pelaajan, ketju ja joukkue tuskin menestyisi yhtä hyvin kentällä. Taloudellisesti joukkue menestyisi nousevien palkkojen puolesta nykyistä heikommin. Tämän vuoksi pidän Morrisonia ideaalina sentterinä tässä ketjussa.

Canucksin haaveet Stanley Cupista eivät missään nimessä kaadu ykkössentteri Morrisoniin. Viime kaudella Canucks kasasi enemmän pisteitä Morrisonilla kuin Colorado Sakicilla ja Forsbergilla tai Dallas Arnottilla ja Modanolla. Kyse oli KOKO joukkueen tasapainosta ja roolituksista, ei yksittäisten pelaajien henkilökohtaisesta osaamisesta. Viime kaudella myös Calgary Flames eteni aina Stanley Cupin finaaleihin ja heillä oli riveissään ykkössentterinä Craig Conroy, mies joka ei ole Morrisonin tasoinen pelaaja vaikka omassa päässä onkin parempi.

Kokonaisuutena Canucksilla on muuten mielestäni varsin hyvät sentterit. Morrison on tähän ketjuun erittäin hyvä sentteri, Henrik Sedin on kakkosessa lahjakas tulevaisuuden sentteri, joka tullee rikkomaan aínakin 50 pisteen rajan seuraavalla kokonaisella kaudella, Chubarov on kolmosessa hyvä puolustava sentteri ja Kesler on tulevaisuudessa loistava puolustava sentteri, joka saattaa päästä pelaamaan aina kakkosketjussa saakka.

Mikä ihmeen läppä tuo Cooke-Johnson vertaus oikein oli? Minä en vaihtaisi edes Cooken toista pelisukkaa Johnsoniin ja tuskin Noniskaan vaihtaisi. Minnesotalle Cooke kyllä varmasti kelpaisi, mutta Canucks ei häntä tule vaihtamaan, etenkään
nykyisellä miljoonan dollarin kausipalkalla. Vaihtoa Matt Johnsonin tasoiseen "pelaajaan" ei voi kukaan edes kuvitella vaikka Johnson olisi tuplasti Cookea suurempi.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti NHL
Mielestäni Vancouver tarvitsee voittaakseen Stanley Cupin kunnon ykkössentterin. Vertaa lännen muita huippujoukkueita joukkueita Canucksiin. Detroit (Lang, Datsjuk), Colorado (Sakic, (Forsberg?) + Damphousse), Dallas (Modano, Arnott), puhumattakaan idän huipuista. Morrison ei vaan ole tarpeeksi hyvä ykkönen, hän on tehnyt pisteitä Näslundin ja Bertuzzin siivellä.

Kuinka kaukana Morrison on mielestäni lännen huippusenttereistä? Valintakriteereinä käytän Canucksin ja monen muun järkevästi rakennetun joukkueen arvoja, eli lahjakkuutta ja taitoa, sopivuutta joukkueeseen, pelaajan ikää ja pelaajan hintaa. Ehkä tämä kertoo samalla sen, miksi arvostan Morrisonia ja pidän häntä ideaalina sentterinä tähän ketjuun. Kommentoinnit puolesta ja vastaan otetaan vastaan sillä tiedän, että erilaisia mielipiteitä tästäkin asiasta löytyy.

Alkuun pitää kyllä kysyä, että mitä tuo Damphousse tuolla sinun listassasi tekee? Onhan mies ollut joskus hyvä ykkössentteri, mutta on tällä hetkellä kokonaisuudessa aika kaukana Morrisonista.

Sitten noihin sinun mainitsemiisi muihin senttereihin;

DETROIT: Datsyuk teki viime kaudella kahdeksan pistettä enemmän kuin Morrison ja hän on kolme vuotta nuorempi, joten ero ei ole kauhea. Yksi-yhtä vastaan pelissä ottaisin Canucksiin mielummin Datsyukin, nykytilanteessa Morrisonin. Lang on Morrisonia viisi vuotta vanhempi ja kaksi miljoonaa kalliimpi. Hän oli viime kaudella erittäin hyvä, mutta ei ole muuten ollut urallaan Morrisonia parempi pisteellisesti ja lisäksi hän häviää puolustuspelissä. Canucksiin mielummin Morrison, jolla tulevaisuutta enemmän, hintaa vähemmän ja sopivaa roolia enemmän.

COLORADO: Sakicin ottaisin koska tahansa Canucksiin, mutta en yhdeksällä miljoonalla dollarilla jos Morrison maksaa kolme. Sakic on ehdottomasti yksi suosikkejani koko liigassa ja olisi ollut hienoa nähdä hänet 'kotijoukkueessaan', mutta tällä hetkellä Sakic on jo kuusi vuotta Morrisonia vanhempi, joten taloudellisesti ja tulevien pelien mukaan mielummin Morrison, yhtä kautta valintakriteerinä käyttäen ehkä Sakic (vaikka kuka hoitaisi silloin Morrisonin ruudun omassa päässä?). Forsberg on ehkä maailman paras kiekkoilija ja tietenkin mielummin hänet kuin Morrisonin, mutta kun Canucks joutuisi maksamaan myös kymmenen miljoonaa taalaa palkkaa jotta hänet saataisiin, niin...?

DALLAS: Modano on viisi vuotta vanhempi, maksaa kuusi miljoonaa enemmän ja on tehnyt edellisillä kolmella kaudella 208 pistettä Morrisonin 198 pistettä vastaan. Pisteissä eroa ei ole mitään, hinnassa ja tulevissa pelivuosissa sitä löytyy. Arnott voisi olla Canucksissa pelatessaan hyväkin, mutta ei Morrisonia parempi tässä Canucksissa tarjoutuvassa roolissa, jossa ennen kaikkea kysytään nopeutta ja puolustuspeliä. Kun mies on urallaan ollut myös tehottomampi ja maksaa vähän enemmän, niin ei ole järkeä vaihtaa vain pelkästä kokeilemisen riemusta.

Entä Idän mainitsemasi huippujoukkueet;

TAMPA BAY: Tampan nuoret huippusentterit Lecavalier ja Richards ovat kokonaisuudessa Morrisonia parempia. Molemmat ovat viisi vuotta nuorempia, lahjakkaampia ja hinnassakaan ei ole kauheasti eroa. Lähes ainoa asia missä Morrison on näitä parempi, on puolustuspeli, mutta näiden suhteen voisin tehdä vaihdon ja rikkoa Canucksin ykkösen.

PHILADELPHIA: Primeau on loistava kakkossentteri. Canucksissa pelatessaan voisi olla pelottava kaksikko fyysisessä mielessä Bertuzzin kanssa ja tämä olisi mielenkiintoinen testattava. Toisaalta edelleen tässäkin tapauksessa Morrison sopii juuri Canucksiin paremmin (nopeus, puolustuspeli) ja tämän lisäksi Morrison on neljä vuotta nuorempi kuin Primeau. Roenick oli aikanaan loistava kiekkoilija ja on tehnyt erittäin hienon uran, mutta pelivuodet alkavat olla väistämättä lopuillaan. J.R on tehnyt kolmen edellisen kauden aikana 25 pistettä vähemmän kuin Morrison ja lisäksi hän maksaa seitsemän miljoonaa taalaa, jota Canucksin ei kannata sen ikäisestä miehestä maksaa. Lehdistön edessä Roenick olisi parempi vaihtoehto, kentällä Morrison.

TORONTO: Sundin on pelannut Roenickin tavoin loisteliaan uran, mutta kuinka kauan Mats jaksaa vielä? Tehnyt noin 30 pistettä enemmän kolmen edellisen kauden aikana (10 per kausi ) kuin Morrison, joten tehoja löytyy. Kahdeksan miljoonan palkkalappu rasittaa kuitenkin ikävuosien lisäksi. Olisi varmasti hyvä vaihto jos pelaisi viisi vuotta samalla tasolla kuin viisi edellistä on pelannut ja jos NHL joukkueiden ei tarvitsisi maksaa palkkaa. Kumpaankaan mahdollisuuteen en kuitenkaan usko.

BOSTON: Thornton olisi loistava ykkössentteri joukkueelle kuin joukkueelle. Ehkä kaikkein mieluiten kaikista senttereistä ottaisi juuri hänet jos saisin vapaasti valita. Tulevaisuus, lahjakkuus ja sekä kiekolliset, että fyysiset taidot loistavassa nipussa. Palkkakin vielä alle seitsemän miljoonan taalan, joka ei hänen tasoiselle pelaajalle ole vielä liian suuri. Nyt Nonis soittamaan äkkiä Bostoniin ja tehkää vaihto! Jotenkin en tähän vaan jaksa uskoa...

OTTAWA: Spezzaan voidaan liittää parhaassa tapauksessa ensi kauden jälkeen samat sanat kuin Thorntoniin nyt. Tässä olisi toinen sentteri, jonka näkisin hyvin mielelläni Canuckseissa, mutta kun ajatellaan asiaa realistisesti, niin Ottawa ei tule vaihtamaan tulevaisuuden tähteään pois ellei saa tilalle vähintään vastaavaa. Ja jos Morrison ei ole menneisyyden tähti, ei hän ole kyllä Spezzan kaltainen tulevaisuuden tähtikään.

NEW JERSEY: Gomez on loistava syöttäjä, joka on tehnyt kolmen edellisen kauden aikana 25 pistettä vähemmän kuin Morrison. Voisi tehdä tuhoisaa jälkeä NHL:n parhaan maalintekijän Näslundin ketjussa ja olisi hinnaltaankin vähän halvempi kuin Morrison. Puolustuspelissä kuitenkin selvästi heikompi kuin Morrison. Ylivoimalla olisi varmasti hyvä lisä tähän ketjuun, mutta ei pystyisi ottamaan Morrisonin paikkaa alivoimasta, eikä pystyisi tasapainottamaan Näslundia ja Bertuzzia yhtä hyvin tasakentin. Siinä ja siinä vaihto, jollaisia ei mielestäni kuitenkaan kannata tehdä kun nykyisellään homma toimii erittäin hyvin.

Yhdeksän huippujoukkuetta käyty läpi ja harvassa olivat ne sentterit, joihin Morrisonia vaihtaisin. Monessa tapauksessa siirto kariutuisi joko hintaan tai vastakappaleen ikään, eli niihin syihin, joihin ne Canucksin(kin) tapauksessa monesti "oikeassa elämässä" kariutuvat. Paperilla näitä siirtoja on mukava miettiä, mutta todellisuudessa Canucks on yrittänyt elää suhteellisen tiukan dollarin budjetilla ja tämä on estänyt monen siirron jo ennenkin. Toisaalta tämä linja on taannut menestystä ja parantanut taloutta huomattavasti. Fanihan usein haluaisi kuun ja taivaan ostettuina, mutta itse olen ollut paljon tyytyväisempi niihin moniin treideihin, joita entinen manageri Brian Burke onnistuneesti suoritti.

Viestin lähetti NHL
Vancouverilta on puuttunut kunnon ykkössentteri Messierin lähdön jälkeen. Trevor Lindenkään ei ole enää sillä huipputasolla kuin 10v sitten. Käsitääkseni hän pelaa nykyisin myös laitahyökkääjän paikalla.

Totta, Linden pelaa pääosin laiturin paikalla ja miehen roolihan on nykyisin kovin erilainen kuin 10 vuotta sitten. Johtajana ja puolustavana pelaajana Linden on joukkueelleen äärimmäisen arvokas, mutta näitähän ei huomaa monessakaan otsikossa tai peliraportissa, vaikka ne helvetin tärkeitä asioita todellisuudessa ovatkin.

Mikä ihmeen kunnollinen ykkössentteri Messier mielestäsi oli? Mark takoi Canucks vuosinaan silloisessa hyökkäävämmässä pelityylissä noin 50 pisteen kausia kuuden miljoonan taalan sopimuksella, mikä siihen aikaan oli helvetin iso nippu rahaa. Kaikki kunnia miehen loistavalle uralle, mutta ei hän rehellisyyden nimissä ollut enää Vancouverissa pelatessaan se sama mies, joka joskus voitti Hart Trophyn NHL:n arvokkaimpana pelaajana kahdesti. Ihme juttu jos pidät Markia 'kunnon ykkössentterinä' ja Morrisonia marginaalisena ykkössentterinä. Taitaa miehen nimi painaa tässä enemmän kuin teot.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Katsausta Manitoba Mooseen

AHL:n pelit lähestyvät ja nyt alkaa näyttämään paremmalta jo Manitobankin kannalta. Pakisto on varsin kokenut AHL-tasolla ja eri tyylisiä pelaajia on riittävästi. Pakit rosterissa ovat:

Aitken
Koltsov
Baumgartner
Mojzis
DiPenta
Huskins
Bieksa

Naumenko TRYOUT

Eastman ECHL
Lutz UHL
Ellis-Toddington ECHL
Amadio ECHL

Naumenko on melko pätevä kiekollinen pakki AHL:ään. 50-pisteen kausia on kaksi tällä vuosituhannella. Uskoisin että sopimus sorvataan kun sopimuksellinen Eastman laitettiin ECHL-liigaan. Lisäksi sisäisissä harkkapeleissä 4 ottelua ja 4 pistettä. Pakisto on varsin hyvä, kun ottaa huomioon, että kesäkuussa oli kolmen pakin kanssa sopimus. Baumgartner ja Aitken luottopakit, Koltsov ja Mojzis lupaavat ja nyt olisi aika lunastaa lupauksia.

King
Heerema
Kesler
Goren
Sarno
T.Smith
Brookbank
N.Smith
J.Roy
Nolan
Schultz
Morrison
Burrows

Fitzpatrick TRYOUT
Green PTO?

Campbell ECHL
Lehoux UHL
Bruce ECHL
M.Roy ECHL
Busniuk ECHL

Schultz, Morrison ja T.Smith olivat parhaat pisteissä reenimatseissa ja suuret odotukset omaavat Sarno ja Goren varsin vaisuja. Kahdessa ekassa kentässä luulisi kaudella pelaavan Sarno, Goren, King, Kesler ja Heerema. Tosin Tim Smith saattaa ottaa toisen ketjun sentterinpaikan, jolloin Sarno tai Kesler on kolmosessa. Kesler kyllä sopii hyvin kolmoseenkin. Jätetään yksi paikka auki, jotta valmennusjohdollakin on jotain virkaa. Harkoissa ekat ketjut ovat olleet:

King/T.Smith/Heerema
Nolan/Kesler/Goren (Kesler, Sarno, T.Smith vaihdellut sentterinä)

Fitzpatrick tuskin sopimusta saa, mutta Josh Green on ihan mielenkiintoinen tapaus. Ensimmäisen kierroksen varaus, jolla pelejä NHL:ssä jo reilut 200 kappaletta. Isokokoisena kaverina saattaa vielä innostua hieman vanhemmalla iällä. Muuten hyökkäys on valmis ja ECHL/UHL-liigoista löytyy ihan päteviä korvaajia.

Maalivahdit ovatkin sitten aivan liigan huippua.

Auld
Flaherty
McVicar
Minard

Flaherty johdatti Milwaukeen mestaruuteen viimekaudella, joten Auld / Flaherty kaksikko ei tule pettämään. McVicar hyvä lupaava maalivahti ja Minardilla hyvin pelejä alla AHL-liigasta. Minard ja McVicar ilmeisesti lähinnä ECHL-liigassa.

Eikun kautta odottelemaan...
 

NHL

Jäsen
Viestin lähetti nuckhead
Mikä ihmeen kunnollinen ykkössentteri Messier mielestäsi oli? Mark takoi Canucks vuosinaan silloisessa hyökkäävämmässä pelityylissä noin 50 pisteen kausia kuuden miljoonan taalan sopimuksella, mikä siihen aikaan oli helvetin iso nippu rahaa. Kaikki kunnia miehen loistavalle uralle, mutta ei hän rehellisyyden nimissä ollut enää Vancouverissa pelatessaan se sama mies, joka joskus voitti Hart Trophyn NHL:n arvokkaimpana pelaajana kahdesti. Ihme juttu jos pidät Markia 'kunnon ykkössentterinä' ja Morrisonia marginaalisena ykkössentterinä. Taitaa miehen nimi painaa tässä enemmän kuin teot.

Tuntuu jo pahalta mainita Morrison ja Messier samassa lauseessa.
Toinen kaveri on legenda ja vielä 43-vuotiaana pelaa korkealla tasolla. Toisen kaverin paras ominaisuus on "puolustustaito". Kaverit jotka eivät muuta osaa, puolustavat näin se on.

Messier:
1997-98 Vancouver Canucks NHL 82 22 38 60
1998-99 Vancouver Canucks NHL 59 13 35 48
1999-00 Vancouver Canucks NHL 66 17 37 54

Ihan kovat tehot Mark teki Canucksissa.
Kun Messier pelasi Canucksissa joukkue oli huomattavasti heikompi kuin nyt.

Canucks oli ulkona playoffeista vuosina 1997-00, kuten varmaan tiedätkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti NHL
Tuntuu jo pahalta mainita Morrison ja Messier samassa lauseessa.
Toinen kaveri on legenda ja vielä 43-vuotiaana pelaa korkealla tasolla. Toisen kaverin paras ominaisuus on "puolustustaito". Kaverit jotka eivät muuta osaa, puolustavat näin se on.

Messier:
1997-98 Vancouver Canucks NHL 82 22 38 60
1998-99 Vancouver Canucks NHL 59 13 35 48
1999-00 Vancouver Canucks NHL 66 17 37 54

Ihan kovat tehot Mark teki Canucksissa.
Kun Messier pelasi Canucksissa joukkue oli huomattavasti heikompi kuin nyt.

Canucks oli ulkona playoffeista vuosina 1997-00, kuten varmaan tiedätkin.

Kun Messier pelasi Canuckseissa, NHL:ssä tehtiin huomattavasti enemmän maaleja kuin nyt ja henkilökohtaiset pisteet olivat järjestäen kovemmat kuin nyt. Canucks oli toki heikompi joukkueena, mutta Messier sai pelata samassa ketjussa ja samassa joukkueessa mm. Pavel Buren, Alex Mogilnyn, Markus Näslundin, Todd Bertuzzin ja Andrew Casselsin kanssa.

Et voi väittää rehellisesti, että joukkueen menestys olisi suoraan verrannollinen henkilökohtaisiin pisteisiin. Räikein esimerkki mikä tulee mieleen on Joe Sakicin Quebec kaudella 1989-1990 jolloin Sakic voitti 31 runkosarjapistettä keränneessa Quebecin joukkueessa (joukkue oli selvästi NHL:n heikoin ) joukkueen sisäisen pistepörssin 68 pisteellä. Nykypäivän NHL:stä löytyvät pelkästään parin viime kauden ajalta mm. Nash, Kovaltchuk, Heatley, Lemieux, Iginla (voitti NHL.n pistepörssin kaudella 2002-2003 lännen 11. parhaassa joukkueessa), Kovalev, Conroy ja Satan jotka ovat loistaneet heikoissa joukkueissa . Siinä olen toki samaa mieltä, että yksilöt tarvitsevat vierelleen yleensä hyviä pelaajia jotta nousisivat esiin. Mutta myös Messierilla oli siis näitä.

Silloin kun Messier tuli Vancouveriin, Markin ketjukaveri Pavel Bure iski samassa joukkueessa ja samassa ketjussa 90 pistettä, Markin jäädessä Buresta 30 pisteen päähän. Kun kerrot Morrisonin hyötyvän ketjukavereistaan paljon, yhtä hyvin minä voisin väittää, että Messier hyötyi selvästi Buresta. "Siinä paikassa olisi kuka tahansa tehnyt pisteitä". En halua kuitenkaan dissata Messierin uraa Vancouverissa sen enempää. Ei hän missään nimessä huono ollut, mutta selvästi heikompi kuin Morrison tällä hetkellä kuitenkin. Eli jos pidät Morrisonia marginaalisena ykkössentterinä, todella ihmettelen Messierin nostamista jalustalle. Kysynkin sinulta kun tunnut Canucksin asioista noin hyvin olevan perillä, että mikäli Morrison olisi marginaali ykkössentteri, miksi Canucks ei ole edes yrittänyt treidata häntä ja jotain muuta kunnolliseen ykkössentteriin?

Siitä olen toki samaa mieltä kanssasi, että Messierin ura on ollut kokonaisuudessaan loistelias ja on ihme yleensäkin, että hän jaksaa edelleen noin hyvällä tasolla. Nostan hattua korkealle Markin uran suhteen, mutta jos kysytään, kumman ottaisin tällä hetkellä Canucksiin (vaikka pelattaisiin ilman rahaa), Canuckseissa pelanneen Messierin vai nykykuntoisen Morrisonin, vastausta ei tarvitse edes miettiä.

Mikä ihmeen fakta tuo "kaverit jotka eivät muuta osaa, puolustavat" oli? En tiedä pitäisikö tässä alkaa itkemään vai nauramaan. Tarkoititko heittosi tosissasi vai pitikö sen olla hyvä vitsi? Mietipä esim. John Maddenia, Jere Lehtistä, Wes Waltzia, Kris Draperia, Jay Pandolfoa, Alyn McCauleyta, Kirk Maltbya, Mike Pecaa tai vaikka Brendan Morrisonia, Mike Modanoa, Keith Primeauta, Michal Handzusia tai Fredrik Modinia. Eivätkö nämä pelaajat muuta osaa kuin puolustaa?

Siis esimerkiksi Morrison, joka oli juniorivuosinaan Hobey Baker voittaja ja teki yliopistosarjassaan 43 pelissä 88 pistettä, pelaa tällä hetkellä ehkä NHL:n parhaassa ketjussa sentterin paikalla ja on takonut noin 200 pistettä kolmen viime kauden aikana, ei muuta osaa kuin puolustaa? Puolustaminen on hänen ykköstehtävänsä tässä ketjussa koska laitureilta sitä taitoa ei löydy ja puolustamalla otetaan pitkässä juoksussa eniten voittoja. Hänellä on siis hyvin tärkeä tehtävä tasapainon tuomisessa muuten hyökkäävään ketjuun. Hän on näyttänyt kuitenkin osaavansa aina hyökätä kun tällainen rooli on annettu. Canucksin ei tätä roolia tällä hetkellä vaan kannata antaa.
 

NHL

Jäsen
Viestin lähetti nuckhead
Mikä ihmeen fakta tuo "kaverit jotka eivät muuta osaa, puolustavat" oli? En tiedä pitäisikö tässä alkaa itkemään vai nauramaan. Tarkoititko heittosi tosissasi vai pitikö sen olla hyvä vitsi? Mietipä esim. John Maddenia, Jere Lehtistä, Wes Waltzia, Kris Draperia..?

No joo se oli vaan tollanen heitto, mutta mielestäni Morrison ei silti ole yhtä hyvä puolustamaankaan kuin Selke voittajat Lehtinen, Draper, Madden. Tosiasia on kuitenkin niin ettei kavereiden kuten Bure, Lemieux, Kovalchuk "tarvitse" puolustaa, koska he osaavat pelata aivan toisella tasolla kuin monet muut. Siispä jos et saa kiekkoa pömpeliin niin pitää puolustaa. Tuskin Jere Lehtistäkään olisi puolustushommat hirveästi urallaan kiinnostaneet jos hän olisi tehnyt tulokaskaudellaan 132 pistettä.

Viestin lähetti nuckhead
Kysynkin sinulta kun tunnut Canucksin asioista noin hyvin olevan perillä, että mikäli Morrison olisi marginaali ykkössentteri, miksi Canucks ei ole edes yrittänyt treidata häntä ja jotain muuta kunnolliseen ykkössentteriin?

Tosiasiassa en tiedä Vancouverista paljon mitään (enkä mistään muustakaan). Kunhan koitan saada jonkilaista keskustelua aikaiseksi, nykyään niin hiljaisella, NHL-palstalla. Ajattelin vaan, että Canucksiakin kiinnostaa Stanley Cupin voitto lyhyellä tähtäimellä. Eikä tuo sentteriosasto vakuuta, vaikka miten kehuisit Morrisonia ja Sediniä. Morrison on ihan ok kakkossentteri, muttei mielestäni tarpeeksi hyvä ykkönen. Tarkoitan ykkössentterillä lähinnä Sakic/Thornton/Sundin tasoista kaveria. Ei Morrisonia tarvitse mihinkään treidata, vaan hankkia esim. vapailta markkinoilta toinen parempi/samantason pelaaja. Jos Morrison on ykkösketjulle niin tärkeä kuin väität niin voihan hän jatkaa siinä silti vaikka kokoonpanossa olisi parempi pisteitä tekevä sentteri. Ehkä Canucksin kannattaisi hankkia myös yksi maalintekijä lisää. Pakisto joukkueella on ihan hyvä.

Toinen keskustelun aihe voisi olla maalivahti. Nuckhead mitä mieltä olet Dan Cloutierista? Itse uskoisin, että se on tulos tai ulos. DC ei todellakaan ole halpa maalivahti. Palkka 3miljoonaa taalaa? SAMA kuin Kipperillä.

Edit: muutama juttu
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti NHL
Eikä tuo sentteriosasto vakuuta, vaikka miten kehuisit Morrisonia ja Sediniä. Morrison on ihan ok kakkossentteri, muttei mielestäni tarpeeksi hyvä ykkönen. Tarkoitan ykkössentterillä lähinnä Sakic/Thornton/Sundin tasoista kaveria.

Ei perkele voi sanoa, ettei Morrison ole riittävän hyvä, mutta Sundin olisi?!? 80-72-75 vastaan 67-71-60. Toissa kaudella Morrison jäi jopa pisteen Sundinista! Ja Sundin ei tienaa kuin reilut 120 % enemmän. Tähdellisempää on täydentää niitä osa-alueita, joissa on vikaa, kuten yksi kova laituri kakkoseen kelpais. Elikkäs tyyliin Morrow-Guerin-Murray ja mieluusti jollain max 3 millin palkalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti NHL
No joo se oli vaan tollanen heitto, mutta mielestäni Morrison ei silti ole yhtä hyvä puolustamaankaan kuin Selke voittajat Lehtinen, Draper, Madden. Tosiasia on kuitenkin niin ettei kavereiden kuten Bure, Lemieux, Kovalchuk "tarvitse" puolustaa, koska he osaavat pelata aivan toisella tasolla kuin monet muut. Siispä jos et saa kiekkoa pömpeliin niin pitää puolustaa. Tuskin Jere Lehtistäkään olisi puolustushommat hirveästi urallaan kiinnostaneet jos hän olisi tehnyt tulokaskaudellaan 132 pistettä.

Ei olekaan, mutta mainitut herrat eivät ole tehneet Morrisonin tavoin päälle 70 pistettä kaudessa. Tarkemmin sanottuna Morrison on enemmän kahteen suuntaan pelaava sentteri, jonka pääpaino on puolustuksessa. Hän ei ole missään nimessä Markus Näslundin tasoinen pelaaja hyökkäyksessä, mutta toisaalta Näslund ei ole läheskään yhtä hyvä omassa päässä. Uskon vahvasti, että Morrison pystyisi pelaamaan koska tahansa sellaista peliä, että sinäkin alkaisit pitämään häntä hyvänä ykkössentterinä. Tällä hetkellä hänen on kuitenkin pakko keskittyä puolustuspelaamiseen koska ketjukavereilla ei ole osaamista tähän ja toisaalta ne hyökkäävät enemmän jotka siinä ovat parempia. Minä en näkisi kuitenkaan, että Morrison olisi mitenkään heikko hyökkäämään jos hän häviää NHL:n parhaalle maalintekijälle ja parhaalle voimahyökkääjälle tässä kategoriassa. En tiedä kuinka hyvin seurasit esimerkiksi viime kauden loppua kun Morrison sai hyökkäävämmän roolin Todd Bertuzzin pelikiellon jälkeen. Viimeisessä kuudessa pelissähän Brendan iski kahdeksan pistettä ja sai tehotilastoon +10. Hän oli todella näkyvä pelaaja koko loppukauden ja olisi hyvin voinut tehdä enemmänkin pisteitä ellei Näslund olisi kärsinyt loppukaudesta tehottomuudesta.

Olen usein kuullut, että hyvä puolustuspelaaminen olisi pelkästään asenteesta kiinni. Tosiasiassa asia ei ole näin mustavalkoinen ja itseasiassa hyvä puolustuspelaaminen vaatii pelaajalta usein paljon kokemusta ja ominaisuuksia juuri tähän tehtävään. Lähtökohtaisesti lähes jokainen pelaaja on uransa alussa (junioreissa) hyökkäävä pelaaja. Jos pelaajalta löytyy kuitenkin hyviä puolustavan pelaajan ominaisuuksia kuten nopeutta, sijoittumistaitoa, pelin lukua myös omaan päähän katsottuna, aloitustaitoa, asennetta sekä uhrautuvuutta, pelaajasta saattaa kasvaa hyvä puolustava pelaaja. Tämä ominaisuus ei ole niin vahvasti lahjoista kiinni kuin hyökkäävän pelaajan ominaisuudet eikä tätä huomata samalla tavalla kuin hyökkäävän pelaajan luistelua, laukausta tai kiekonhallintaa, mutta joukkueelle nämä pelaajat ovat usein yhtä arvokkaita kuin näkyvämmätkin pelaajat. Monet puolustavat pelaajat ovat lähtötasoltaan hyviä pelaajia myös hyökkäyspäässä ja yksi tällainen on juuri Morrison.

Viime aikoina NHL joukkueet ovat alkaneet kiinnittää omissa tulevaisuuden visioissaan yhä enemmän ja enemmän huomiota näihin puolustuspään pelaajiin. Roberto Luongo oli 1990-luvun lopulla kaikkien aikojen korkeimmalla varattu maalivahti ja tämän jälkeen joukkueet ovat yht'äkkiä varanneet draftin ykkösenä kaksi maalivahtia ja kakkosena yhden maalivahdin. Myös puolustavien hyökkääjien arvo on noussut joukkueiden silmissä viime aikoina paljon. Vancouver Canucks varasi mm. 2003 ykkösvarauksenaan Ryan Keslerin, jonka lahjat ovat lähes puhtaasti puolustuspelaamisessa. Takavuosina tällaisia varauksia ei juurikaan tehty vaan joukkueet yrittivät saada mahdollisimman paljon kiekollista taitoa. Toki joukkueet varaavat edelleen näitä tulevaisuutensa Francise pelaajia (mm. Ovetchkin, Malkin, Kovaltchuk, Crosby, Heatley, Brule) kärjessä, mutta selvä linja on ollut näiden puolustavien pelaajien arvonnousu.

Jere Lehtinen on ollut aina joukkueelleen erittäin arvokas pelaaja ja NHL:ssä hänen tehtävänsä on ollut koko ajan puolustuspäästä vastaaminen. Pelaaminen Mike Modanon ja Brett Hullin ketjussa toi myös Jerelle hyvin pisteitä, mutta kyllä hän niitä on aina muutenkin osannut tehdä. Sama asia on Morrisonilla, jonka voidaan väittää hyötyvän ketjukavereistaan, mutta pitää muistaa, että hän on aina osannut tehdä myös henkilökohtaisesti pisteitä. Teemu Selänne teki aikanaan lähes 80 maalia, mutta silti hän piti (olisikohan ollut Veikkaaja lehti) itseään parempana pelaajana vasta myöhemmin kun hän oppi pelaamaan puolustuspäätä paremmin.

Sain sellainen kuvan, että ylipäänsä arvosta hyviä puolustavia pelaajia samalla tavalla kuin hyviä hyökkääviä pelaajia. Minä puolestani katson pelaajia aika paljon kokonaisuuksina. Esimerkiksi minä pidän Matt Cookea parempana pelaajana kuin Daniel Sedinia (ainakin tällä hetkellä) vaikka Daniel enemmän pisteitä tekisikin. Vastaavasti minä pidän Trevor Lindenia saman tasoisena pelaajana nykyisin kun 10 vuotta sitten. Hän oli aikanaan paljon enemmän esillä hyökkäyspäässä, mutta nykyisin Linden on parempi puolustamaan ja suurempi johtaja. Minun mielestäni puolustusominaisuus on hyvin tärkeä ominaisuus, vaikka suhteellisen harva tätä katsoo. Ehkä se kuitenkin kertoo jotakin, että NHL joukkueiden scoutit katsovat tätä koko ajan enemmän.

Viestin lähetti NHL
Tosiasiassa en tiedä Vancouverista paljon mitään (enkä mistään muustakaan). Kunhan koitan saada jonkilaista keskustelua aikaiseksi, nykyään niin hiljaisella, NHL-palstalla. Ajattelin vaan, että Canucksiakin kiinnostaa Stanley Cupin voitto lyhyellä tähtäimellä. Eikä tuo sentteriosasto vakuuta, vaikka miten kehuisit Morrisonia ja Sediniä. Morrison on ihan ok kakkossentteri, muttei mielestäni tarpeeksi hyvä ykkönen. Tarkoitan ykkössentterillä lähinnä Sakic/Thornton/Sundin tasoista kaveria. Ei Morrisonia tarvitse mihinkään treidata, vaan hankkia esim. vapailta markkinoilta toinen parempi/samantason pelaaja. Jos Morrison on ykkösketjulle niin tärkeä kuin väität niin voihan hän jatkaa siinä silti vaikka kokoonpanossa olisi parempi pisteitä tekevä sentteri. Ehkä Canucksin kannattaisi hankkia myös yksi maalintekijä lisää. Pakisto joukkueella on ihan hyvä.

Kyllä sinä tiedät NHL:stä yleisesti ja itselleni on vain hyvä, että saan kirjoittaa Canuckseista myös suomalaisella keskustelu palstalla. Asiathan voidaan nähdä monelta kantilta joten sikälikin hyvä saada erilaisia näkemyksiä näihin sinimustiin laseihin.

Tottakai Canucksia kiinnostaa Stanley Cupin voitto, mutta kuten jo aikaisemmassa viestissäni kirjoitin, se ei ole missään nimessä Morrisonista kiinni. Morrison on mielestäni erittäin hyvä sentteri joukkueelle ja hän on ollut joukkueensa yksi peruspilareista jo pitkään. Homma on toiminut sen verran hyvin, että hänen johtamastaan ketjustaan on tullut ehkä NHL:n paras kokonaisuus, jota ei ole missään nimessä järkevää mennä rikkomaan. Stanley Cupin voitto on loppujen lopuksi aika pienistä asioista kiinni ja monet joukkueet ovat erittäin tasaisia. Viime kaudella oli Canucksin etsikkoaika, mutta homma lopahti seitsemännen pelin jatkoajalle Calgarya vastaan, joka meni lopulta finaaleihin saakka ja pudotti matkalla mm. Detroitin ja San Josen kovat joukkueet. Pitää muistaa, että Canucks pelasi ilman ykkösmaalivahtiaan ja ykkösketjun laituriaan, jotka olisivat saattaneet kääntää sarjan, mutta toisaalta turha niistä on enää spekuloida.

Olisi muuten aika vaikea hankkia vapaiden agenttien markkinoilta Sakicin/Thorntonin tai Sundinin tasoisia pelaajia. Canucks ei ole ollut joukkue, jonka johdosta pelaajien palkat ovat nousseet niin paljon, että tällä kaudella ei pelata, eikä se sitä tule olemaan jatkossakaan vaikka omistajan rahoista se ei olekaan kiinni. Joukkuetta on pakko ajatella rakennettavaksi pitkällä tähtäimellä, eikä sotkea sen kemiaa liikaa yhden kauden varalta. Voitaisiin aina miettiä, että mitä esimerkiksi New York Rangers on hyötynyt pelaajien hankkimisesta tai mitä Colorado Avalanche hyötyi viime kaudella Teemun ja Kariyan liittymisestä. Jos Canucks hankkisi suurella rahalla jonkun nimekkään pelaajan, kukaan ei voisi olla varmoja joukkueen menestyksestä. Ainoa asia, mikä olisi varmaa olisi pelaajabudjetin huima nousu ja kemioiden muuttuminen. Yleisömääriin suuren tähden hankkiminen ei kuitenkaan vaikuttaisi, sillä halli on jo muutenkin loppuunmyyty.

Henrik Sedinin paikka on joka tapauksessa kakkosessa, sillä ellei hän siinä pelaa, hänet voidaan samalla vaihtaa pois ja peluuttaa kolmosessa pelaajaa joka pelaisi oman pään vielä paremmin. Henrik on tällä hetkellä noin 50-60 pisteen pelaaja, joka riittää kyllä kakkossentterille varsin hyvin. Myös yhteistyö kaksoisveli Danielin kanssa on hyvä pistää merkille. Minä olen melko varma, että Henrikistä tulee vielä erittäin hyvä kakkosketjun pelaaja ja en haluaisi missään nimessä nähdä hänen kehitystään jossakin toisessa joukkueessa. Hän on yksi Canucksin tulevaisuuden pelaajista ja siksi tärkeä pitää joukkueessa.

Yksi laitahyökkääjä on hakusessa ja viimeistään siinä vaiheessa kun näemme Jason Kingin kehityksen asiaan saadaan lopullinen varmistus. Mikäli King jatkaa kehitystään, kakkosketjun toisen laiturinpaikan kohtalo on selvitetty. Mikäli King epäonnistuu, Canucks tulee hakemaan vahvistusta tähän paikkaan. Manageri Dave Nonis on kertonut, että joukkueen budjetti saattaa nousta seuraavalle kaudelle nelisen miljoonaa taalaa ja näiden rahojen kohde on edelleen avoinna. Jotkut veikkaavat Paul Kariyan tuloa, mutta Kariyaa havittelee moni muukin joukkue. Puolustuksen kanssa olen samaa mieltä kanssasi. Canucksin puolustus on sen seurahistorian paras ja puolustuksen ikärakenne on monen seuran silmissä kadehdittavan hyvä.

Viestin lähetti NHL
Toinen keskustelun aihe voisi olla maalivahti. Nuckhead mitä mieltä olet Dan Cloutierista? Itse uskoisin, että se on tulos tai ulos. DC ei todellakaan ole halpa maalivahti. Palkka 3miljoonaa taalaa? SAMA kuin Kipperillä.

Dan Cloutier on hyvä maalivahti, mutta playoffeissa tulos ei ole ollut paras mahdollinen. Runkosarjan tilastojen perusteella Cloutier on samaa luokkaa mm. Lalimen ja Turcon kanssa ja uskon että tämä riittää runkosarjan osalta. Itse asiassa NHL:stä ei löydy tällä hetkellä kuin yksi maalivahti, jolla on enemmän runkosarjavoittoja kolmen edellisen kauden aikana ja hän on Martin Brodeur. Canucks on ollut kärsivällinen Cloutierin suhteen jo aika pitkään ja hän on joukkueensa yksi johtajista myös kentän ulkopuolella. Mutta tästä huolimatta Cloutierin aika saattaa tosiaan olla käsillä ellei playoff menestystä tule.

Cloutier kärsii selvästi hyvässä joukkueessa pelaamisesta ja monikaan ei arvosta maalivahteja, jotka pelaavat hyvissä joukkueissa. Viime kaudella Cloutier oli kuitenkin pitkään joukkueensa arvokkain pelaaja vaikka samassa joukkueessa pelasi mm. loukkaantumiseensa saakka pistepörssiä johtanut Markus Näslund. Canucksin käyttämä offensiivinen pelityyli (run&gun) ei ole helpoimpia pelityylejä maalivahdeille, sillä vastahyökkäyksiä syntyy molempiin päihin. Tähän pelityyliin nähden Cloutierin tilastot olivat viime kaudella erittäin hyvät.

Alex Auld ottanee ensi kaudella entistä suuremman roolin Canucksin maalilta ja tämä aiheuttaa jälleen kilpailutilannetta. Joukkueen entiset kakkosmaalivahdit Skudra ja Hedberg eivät täysin onnistuneet kakkosmaalivahdin rooleissaan, mutta minulla on luottoa Auldia kohtaan heitä enemmän. Canucksilla on tällä hetkellä myös maalivahtitilanne, jota sillä ei ole ollut ehkä koskaan. Lupaavia maalivahteja on tulossa ja näistä lupaavimmat ovat Auld ja viime kesän ykkösvaraus Cory Schneider. Richard Brodeur, Kirk McLean ja Dan Cloutier ovat joukkueen historian parhaat maalivahdit ja siksi kaupunkia pidetäänkin "maalivahtien hautausmaana". Saapa nähdä, pystyykö Cloutier nousemaan haudastaan vai heittääkö manageri Dave Nonis ensi kauden jälkeen mullat päälle.

Clouterin palkasta sen verran, että vaikka se onkin kovalta kuulostava 3 miljoonaa, niin ei tämä ole mitenkään paljon ykkösmaalivahdille, joka ottaa joka kausi päälle 30 voittoa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Älkäähän nyt hermostuko herrat Smith ja Nuckhead. NHL tässä yritti saada keskustelun poikasta käyntiin, mutta tyrmäys ekassa erässähän tässä tuli. Meillä kun on näitä erilaisia mielipiteitä erilaisista asioista ja ilmeisesti tämäkin foorumi on niiden ilmaisemista varten, eikö?

Mitä itse asiaan tulee, niin pitkälti samoilla linjoilla nuckheadin ja Smithin kanssa. Morrison on varmasti riittävän hyvä sentteri, eikä investointi huippusentteriin olisi mikään tae paremmasta mahdollisuudesta Cupiin. Mielestäni Nucks on joukkue, joka on pienen hienosäädön päässä Stanley Cupista ja voi sen nykyiselläkin rosterilla voittaa. Ehkä juuri maaleja sylkevä laituri, joka tosin voi löytyä vielä D.Sedinistä ja maalivahti voisivat olla ne puuttuvat palaset. Auldista tosin voi kasvaa ´"voittava" maalivahti, joka vie Vancouverin loppuun asti, mutta Cloutier on osoittanut pystyvänsä pelejä voittamaan runkosarjassa ja miksei pystyisi pitämään virettä yllä myös poffseissa. Ja kuten jo useasti mainittu fraasi siitä, että pelkillä huippunimillä ei saavuteta mitään vaan homman pitää toimia joukkueena pätee tässäkin tapauksessa.

Ja se plakaati oli kait humoristinen viittaus lähinnä tuonne miehen housunpunttiosastoon...

edit: ehdit sitten väliin nuckhead
 
Viimeksi muokattu:

NHL

Jäsen
Viestin lähetti Mr. Smith
Ei perkele voi sanoa, ettei Morrison ole riittävän hyvä, mutta Sundin olisi?!? 80-72-75 vastaan 67-71-60. Toissa kaudella Morrison jäi jopa pisteen Sundinista! Ja Sundin ei tienaa kuin reilut 120 % enemmän. Tähdellisempää on täydentää niitä osa-alueita, joissa on vikaa, kuten yksi kova laituri kakkoseen kelpais. Elikkäs tyyliin Morrow-Guerin-Murray ja mieluusti jollain max 3 millin palkalla.

Älä viitsi, Sundin on yksi maailman parhaista pelaajista. Kyllähän näit sen itsekin äsken pelatussa World Cupissa. Ruotsin selkeä ykkössentteri maajoukkueessa viime turnauksessa ja jo muutenkin 10 vuoden ajan. Sundin pelaa idässä ehkä kuitenkin hieman kovempia joukkueita ja lähes aina vastustajan parasta ketjua vastaan. Toisekseen hän on johtaja, mitä Morrison ei ole.

Vielä tuosta Morrisonin ykkösketjuun laittamisesta. Kävin katsomassa TSN.ca sivustolta heidän mielipiteensä Morrisonista.
------
Assets
Is an excellent skater and playmaker. Has racked up points at every level. Does a lot of damage with the man advantage.
Flaws
Needs to avoid heavy traffic areas, since he's smallish in stature at only 5-11, 190 pounds. Lacks the consistency needed to play a first-line role.
Career potential
Second line center.

------
Kävin katsomassa tuon jutun vasta äsken, en silloin kun kirjoitin Canucksin tarvitsevan kunnon ykkössentterin. Taidan sittenkin tietää jotain, sorry.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti NHL
Älä viitsi, Sundin on yksi maailman parhaista pelaajista. Kyllähän näit sen itsekin äsken pelatussa World Cupissa. Ruotsin selkeä ykkössentteri maajoukkueessa viime turnauksessa ja jo muutenkin 10 vuoden ajan. Sundin pelaa idässä ehkä kuitenkin hieman kovempia joukkueita ja lähes aina vastustajan parasta ketjua vastaan.

Juu, oli hyvä World Cupissa, jossa Ruotsi pääsi loistamaan. Ja mikäli Vancouver hakisi sentteriä 1994 niin Sundin olisi varmasti hyvä valinta, mutta realiteetti on että vuosi on 2004.

Itse olen pitänyt länttä vahvempana, mutta nämä nyt ovat mielipideasioita. Lännessä muistaakseni yleensä tarvittu kovempi pistemäärä pleijareihin. Lisäksi viime vuosina Detroit-Dallas-Colorado joskus jotain voittanutkin. Viimeiset 10 ovat 6-4 lännelle.

Ja vielä se, että mielestäni Sundin pelaa lähinnä vastustajan kolmosta-nelosta vastaan eli pitokenttiä. Samoin kun tekee Morrisonin ketju.

Edelleenkään en suostu myöntämään, että Vancouver olisi yhtään parempi mikäli sinne tulisi Sundin vaan kelkka voisi kääntyä Coloradon tyyliin. Nyt pakka on hyvin kasassa ja ainoa mikä puuttuu on menestys pleijareissa... Pikku vikoja, helppo korjata.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti NHL
Älä viitsi, Sundin on yksi maailman parhaista pelaajista. Kyllähän näit sen itsekin äsken pelatussa World Cupissa. Ruotsin selkeä ykkössentteri maajoukkueessa viime turnauksessa ja jo muutenkin 10 vuoden ajan. Sundin pelaa idässä ehkä kuitenkin hieman kovempia joukkueita ja lähes aina vastustajan parasta ketjua vastaan. Toisekseen hän on johtaja, mitä Morrison ei ole.

Sundin on ollut NHL:ssä takuuvarma 70-80 pisteen pelaaja, Morrison on ehkä lähempänä 60-70 pisteen pelaajaa. Ero ei ole kauhean suuri. Jos tiedostetaan, että Morrisonilla on pelivuosia enemmän jäljellä, hän sopii takuuvarmasti Canucksin ykköseen, on parempi puolustamaan ja hän on reilusti alle puolet halvempi, niin minäkin ottaisin Canucksin tapauksessa mielummin Morrisonin. Toronto fanit eivät puolestaan varmasti antaisi Sundinia. Sundin on johtaja, mutta Canucksilla on suurempi johtaja Lindenissa ja lisäksi joukkueesta löytyy mm. Näslund, Jovanovski ja Cloutier, jotka ovat erittäin vahvoja johtajia. Joukkue ei johtajaa välttämättä tarvitse, eikä muuten Morrisonkaan ole heikoimpia henkisiltä ominaisuuksiltaan.


Viestin lähetti NHL
Vielä tuosta Morrisonin ykkösketjuun laittamisesta. Kävin katsomassa TSN.ca sivustolta heidän mielipiteensä Morrisonista.
------
Assets
Is an excellent skater and playmaker. Has racked up points at every level. Does a lot of damage with the man advantage.
Flaws
Needs to avoid heavy traffic areas, since he's smallish in stature at only 5-11, 190 pounds. Lacks the consistency needed to play a first-line role.
Career potential
Second line center.

------
Kävin katsomassa tuon jutun vasta äsken, en silloin kun kirjoitin Canucksin tarvitsevan kunnon ykkössentterin. Taidan sittenkin tietää jotain, sorry.

Tottakai tiedät jos TSN.ca on samaa mieltä kanssasi. Muista jatkossakin, että kaikki mitä luet lehdistä tai nettisivustoista, on täyttä faktaa. Älä missään nimessä katso peliä, sillä voisit pahimmassa tapauksessa muuttaa mielipiteesi asioiden suhteen.

Jos NHL:n viime vuosien parhaan ketjun sentteriä sanotaan kakkosketjun pelaajaksi, jotain on jossakin vialla ja pahasti. Kahdella pelaajalla kun ei ketju toimi enää nykypäivänä NHL:ssä ja tässä puhutaan ketjusta, joka on tehnyt viimeisten kolmen kauden aikana hyvin lähelle 700 pistettä. Tällaisen ketjun sentteriä ei tietenkään voi pitää ykkösketjun pelaajana. Sehän olisi tilastoharha.

Tämä 'arvostettu' nettisivusto kertoo muuten faktana Morrisonin tarvitsevan tasaisuutta, jotta hän saisi ykkösketjun sentterille kuuluvan tittelin. Kysynkin vaan, että mitäköhän tämä sivusto tällä maininnalla mahtaa tarkoittaa? Canucksin joukkueesta kun ei ainakaan oikein tasaisempaa pelaajaa tahdo löytyä. Morrisonilla oli toki uransa alussa epätasaisuutta ja välillä pitkiäkin pisteettömiä putkia, mutta hän on päässyt näistä eroon. Hän on pelannut neljän viimeisen kauden aikana kaikki mahdolliset ottelut yhdenkään pelin jäämättä väliin ja kolmen viimeisen kauden aikana hänen pistemääränsä ovat menneet 67-71-60. Eikö tämä ole tasaisuutta?

Toisena faktana sivusto heittää ilmoille totuuden torven Morrisonin 'tuhoista ylivoimalla'. Ylivoima on tosiasiassa ollut Morrisonin tehoja jarruttava tekijä, ei parantava. Viime kaudella Morrison sai pelata keskimäärin 3:41 ylivoimaminuuttia peliä kohti ja teki näissä kokonaiset viisi maalia ja 14 pistettä. Hän jäi ykkösketjun ylivoiman aloittavana sentterinä ylivoimapisteissä mm. puolustajien Sami Salo ja Brent Sopel taakse.

Toissa kaudella Morrison urakoi ylivoimalla keskimäärin 5 minuutia pelissä ja iski silloin kuusi ylivoimamaalia ja 28 pistettä kun samassa ylivoimassa samat minuutit pelanneet Markus Näslund teki 24 maalia ja 54 pistettä sekä Todd Bertuzzi 25 maalia ja 42 pistettä. Tasakentin Morrison ei jäänyt Näslundista kuin yhdeksän pistettä vaikka kokonaissaldossa eroa tulikin pistepörssikakkoseen 33 pistettä. Juuri tätä ylivoimaa moni oikeasti joukkueen asioista perillä oleva pitää Morrisonin heikkoutena tällä hetkellä, ei vahvuutena. Samat ihmiset tiedostavat sen käyttämättömän potentiaalin, joka Morrisonilla olisi jos hän saisi tehoja ylivoimalla. Sillä niin kuin tämä "kaiken tietävä" sivusto meille kertoo, Morrison "Is an excellent skater and playmaker".
 
Viimeksi muokattu:

NHL

Jäsen
Viestin lähetti nuckhead
Canucksilla on suurempi johtaja Lindenissa ja lisäksi joukkueesta löytyy mm. Näslund, Jovanovski ja Cloutier, jotka ovat erittäin vahvoja johtajia. Joukkue ei johtajaa välttämättä tarvitse, eikä muuten Morrisonkaan ole heikoimpia henkisiltä ominaisuuksiltaan.

Siirrytäämpä Morrisonista muihin Canucksia koskeviin asioihin.
Itse olen ihmetellyt sitä miksei Lindenille annettu C:tä rintaan kun hän palasi Washingtonista takaisin Canucksiin? Onko Näslund hyvä kapteeni? Ei Wc:ssä ainakaan jäällä kovin kummoinen johtaja, jos vertaa Sundiniin ja Alfredsoniin. Pukukoppipuolella en sitten tiedä.

Canucks teki muuten Lindenille aika paskamaisen tempun treidaamalla hänet Islanderssiin. Ihme, että kaveri yleensäkin suostuu vielä pelaamaan Canucksissa. Tosin kauppa oli Canucksille loistava heidän saatuaan Bertuzzin. Olen sitä mieltä, että joukkueen kapteenin treidaaminen on älytöntä. Tätä hommaahan harrastavat perinteisesti kanadalaiset joukkueet.

Viestin lähetti nuckhead
Toisena faktana sivusto heittää ilmoille totuuden torven Morrisonin 'tuhoista ylivoimalla'. Ylivoima on tosiasiassa ollut Morrisonin tehoja jarruttava tekijä, ei parantava. Toissa kaudella Morrison urakoi ylivoimalla keskimäärin 5 minuutia.

Miksei Morrison sitten pääse pelaamaan tarpeeksi ylivoimaa? Paljonko Näslund & Bertuzzi pelaavat keskimäärin yv:tä? Tulee mieleen tapaus Selänne. Hän ei päässyt pelaamaan edes tuota määrää. Joku väitti ettei hän ansaitse ylivoima aikaa. Jos ylivoima aika vaikuttaa noinkin paljon pisteisiin kuin kerroit niin ihmettelen miksi Selänteeltä vaadittiin samanlaisia pisteitä kuin Anaheimin aikana. Siellä hän pelasi kuitenkin todella paljon ylivoimaa.

Viestin lähetti nuckhead
Morrisonia parempia senttereitä NHL:stä toki löytyy,
mutta hinta- /laatu- /tulevaisuus-suhteiltaan Brendan on aika ideaali ykkössentteri joukkueessa, jossa ykkösketjun laiturit ovat isopalkkaiset Bertuzzi ja Näslund.

Kolmanneksi vielä yksi asia. Morrison on jo 29-vuotias. Jos NHL starttaa vasta kahden vuoden päästä Canucksilla ei todellakaan ole enää "nuorta" sentteriä. Tuossa iässä ei oikein voi puhua enää tulevaisuudesta. Alamäki alkaa 30+ iässä. Mites muuten laiturien palkat vaikuttavat sentterin hyvyyteen? Eikös se Morrisonkin saa ihan kohtuullisen kovaa palkkaa (3milliä?). Enkä oikein tiedä kannattaako Bertuzzillekaan maksaa 7milliä kaudessa. Viesteistäsi on saanut nimittäin sellaisen käsityksen, että Canucks olisi köyhä joukkue.

Viestin lähetti secord
Mitä itse asiaan tulee, niin pitkälti samoilla linjoilla nuckheadin ja Smithin kanssa.

Secord mitäs sanot vaihtokaupasta T. Ruutu -> B. Morrison? ;>


Edit: Lisäyksiä
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti NHL
Siirrytäämpä Morrisonista muihin Canucksia koskeviin asioihin.
Itse olen ihmetellyt sitä miksei Lindenille annettu C:tä rintaan kun hän palasi Washingtonista takaisin Canucksiin? Onko Näslund hyvä kapteeni? Ei Wc:ssä ainakaan jäällä kovin kummoinen johtaja, jos vertaa Sundiniin ja Alfredsoniin. Pukukoppipuolella en sitten tiedä.

Näslund on hyvä johtaja. Hän johtaa pitkälle pelillisesti joukkueensa tähtipelaajana ja on enemmänkin roolimalli kuin perinteinen äänekäs huutaja. Aika paljon saman tyylinen johtaja kuin Joe Sakic Coloradossa, eli aina tyyni, erittäin urheilullinen ja toiset huomioon ottava. Eli vaikka hän ei ole ehkä niin äänekäs johtaja kuin jotkut toiset kapteenit, hänen sanaansa kuunnellaan tarkasti. Markus on pelannut samassa joukkueessa mm. Mark Messierin kanssa ja hän kertoi joskus ammentaneensa Markilta paljon neuvoja tulevaisuuttaan varten.

Samassa joukkueessa on hyvä olla erityylisiä johtajia ja näitähän Canucksilla on. Näslund näyttää esimerkkiä enemmänkin ottamalla jokaisen huomioon, Linden, Cloutier ja Jovanovski johtavat enemmän äänellään. Viime kaudella Canuckseissa pelasi Mike Keane, joka oli hänklin vahva johtaja. Nämä johtavat pelaajat ovat todella tärkeitä etenkin NHL:n tulleille tulokkaille. Keane otti viime kaudella Canucks tulokas Jason Kingin läheiseksi oppilaakseen ja opetti hänelle Kingin mukaan enemmän asioita mitä hän olisi voinut edes kuvitella. Tämä Keanen johtamistyyli saattaa hyvinkin tarttua taas nuoriin pelaajiin ja tulevaisuudessa tästä on varmasti hyötyä.

Linden ei itse halunnut kapteenin nauhaa tullessaan Washingtonista. Hän sanoi heti alkuun kun joku toimittaja kysyi häneltä mahdollisesta kapteenin roolista, että hän antaa Markuksen johtaa, mutta hän tulee tukemaan Markusta tässä asiassa. Linden on ollut Näslundille suurena tukena ja kun joukkueella on vaikeat ajat, entisen kapteenin rooli korostuu. Voisi olla joukkueensa henkinen johtaja edelleen joidenkin pelaajien mielestä. Linden on aina ollut johtajatyyppiä, heti tulokaskaudestaan saakka. Johtaa taistelullaan joukkueen puolesta, äänellään ja ammattimaisuudellaan.

Viestin lähetti NHL
Canucks teki muuten Lindenille aika paskamaisen tempun treidaamalla hänet Islanderssiin. Ihme, että kaveri yleensäkin suostuu vielä pelaamaan Canucksissa. Tosin kauppa oli Canucksille loistava heidän saatuaan Bertuzzin. Olen sitä mieltä, että joukkueen kapteenin treidaaminen on älytöntä. Tätä hommaahan harrastavat perinteisesti kanadalaiset joukkueet.

Linden ajautui pahoihin riitoihin silloisen Canucks valmentaja Mike Keenanin kanssa. Joukkuella meni siihen aikaan todalla heikosti ja Keenan halusi herättää joukkuettaan tyypilliseen tapaansa huutamalla ja tekemällä todella herätteleviä tekoja. Hän ripitti Lindenin pukukopin keskellä koko joukkueen edessä kuulemma sanoin, joita ei pukukopissakaan koskaan kuule. Lindenin peliin tämä riita päävalmentajan kanssa vaikutti, vaikka selvästi huomasi, että hän ei olisi halunnut sen vaikuttaa. Linden tappeli juuri ennen lähtöään Buffalon poliisin Rob Rayn kanssa pelissä, jossa Canucks sai Buffalolta selkään jotain 7-1 tms. Linden ei Rayta tietenkään voittanut, mutta selvästi huomasi, että hän yritti antaa vielä kaikkensa joukkueelleen.

Paskamaisen tempun pääarkkitehdit olivat juuri Keenan ja silloinen johtoporras, jossa etenkin Stan McCammonilla oli Mike Keenaniin liian hyvät välit jotta hän olisi uskaltanut sanoa tälle jotain. Miksi Linden olisi kuitenkaan vihainen teosta nykyjoukkueelle? Eihän tähän ole mitään perusteita. Ei ole nykyjoukkueen pelaajien, valmentajien, huoltajien, kaupunkilaisten tai fanien vika, että hän joutui lähtemään. Toisaalta olen Mike Keenanille hyvinkin suuressa kiitollisuuden velassa. Ilman häntä Canuckseissa ei pelaisi tällä hetkellä Todd Bertuzzi eikä Henrik Sedin (tosin Henrikin oikeudet treidasi vasta Burke myöhemmin...). Lindenin lähtö oli Vancouverin asukkaille aikanaan valtava menetys ja oli todellinen onni, että hän palasi. Tässä siirrossa ei yhden ykköskierroksen menetys tuntunut missään.

Tuo viimeinen lauseesi on niin älytön, että jätän kommentoimatta siihen kokonaan.

Viestin lähetti NHL
Miksei Morrison sitten pääse pelaamaan tarpeeksi ylivoimaa? Paljonko Näslund & Bertuzzi pelaavat keskimäärin yv:tä? Tulee mieleen tapaus Selänne. Hän ei päässyt pelaamaan edes tuota määrää. Joku väitti ettei hän ansaitse ylivoima aikaa. Jos ylivoima aika vaikuttaa noinkin paljon pisteisiin kuin kerroit niin ihmettelen miksi Selänteeltä vaadittiin samanlaisia pisteitä kuin Anaheimin aikana. Siellä hän pelasi kuitenkin todella paljon ylivoimaa.

Niiden pelaajien kohdalla, jotka ylivoimaa pääsääntöisesti pelaavat, se vaikuttaa usein paljonkin pisteisiin. Selänne keräsi esimerkiksi kaudella 1999-2000 ylivoimalla 28 pistettä, seuraavalla kaudella 31 pistettä ja sitä seuraavalla kaudella 23 pistettä. Viime kaudella Coloradossa Selänne keräsi ylivoimalla yhdeksän pistettä. Coloradossa oli kuitenkin vaikea päästä pelaamaan ylivoimaa, sillä Sakic, Forsberg, Tanguay ja Hejduk ovat hyviä ylivoimapelaajia.

Morrison pelasi viime kaudella tarpeeksi ylivoimaa, mutta ei saanut siinä pisteitä. Paikkoja joukkueella oli paljonkin, mutta jostain syystä joukkueen ylivoima ei päässyt oikein missään vaiheessa pyörimään kuten edelliskaudella. Canucks pelaa ylivoimaansa paljon Markun Näslundin, Todd Bertuzzin ja Ed Jovanovskin muodostaman sivukolmion kautta ja Morrison jää toiselle laidalle usein ilman kiekkoa. Joku Canucks toimittaja sanoi joskus viime kaudella, että Morrisonin tehtävä ylivoimassa on vain voittaa kiekko joukkueelle ja jäädä tumput suorina seisomaan b-pisteen kaarelle odottamaan tilanteiden menemistä ohi. Käytännössä tämä ei ole aivan näin, mutta olen usein toivonut, että häntä käytettäisiin ylivoimalla enemmän. Toisaalta on ymmärrettävää, että ylivoima pyritään pelaamaan mahdollisimman yksinkertaisesti ja kun joukkueessa on Näslundin, Bertuzzin ja Jovanovskin kaltaista kiekollista taitoa, niin saa olla aika fakiiri jos aikoo ottaa näiltä kiekollisen pelaajan roolin yv:llä. Ehkä tulevaisuudessa tämä kiekollinen vastuu on Morrisonillakin edessä.

Viestin lähetti NHL
Kolmanneksi vielä yksi asia. Morrison on jo 29-vuotias. Jos NHL starttaa vasta kahden vuoden päästä Canucksilla ei todellakaan ole enää "nuorta" sentteriä. Tuossa iässä ei oikein voi puhua enää tulevaisuudesta. Alamäki alkaa 30+ iässä.

No ei voi, mutta jos vertaa Morrisonia moneen muuhun tämän hetken ykkössentteriin, niin ikä ei ole ollenkaan huolestuttava. Morrison on esimerkiksi Sundinia neljä vuotta nuorempi, Sakicia kuusi vuotta nuorempi ja Modanoa viisi vuotta nuorempi. Kun vastustajien ykkössentterit ovat muutaman vuoden päästä jo lähellä lopettaa, Morrisonilla on kuitenkin vielä vuosia jäljellä. En ole samaa mieltä tuosta alamäen alkamisesta kolmikymppisenä. Monet pelaajat ovat vasta siinä iässä oppineet liigasta sen mitä pitää ja pelaavat vielä huipputasolla. Coloradon Sakic oli viime kaudella pistepörssin kolmas 35-vuotiaana, Detroitin Lang oli pistepörssin yhdeksäs 34-vuotiaana, Toronton Sundin oli pistepörssin 13. 33-vuotiaana, Philadelphian Recchi oli pistepörssin 14. 36-vuotiaana ja Rangersin Jagr oli pistepörssin 15, 32-vuotiaana. Näitä pelaajia on vaikka kuinka paljon muitakin.
 

NHL

Jäsen
Hyvää tekstiä nuckhead. Tiedät todella paljon NHL:stä ja erityisesti Canucksista. Työskenteletkö jääkiekkoalalla jossain tehtävissä?

Sinun kanssa on mukava väitellä.
Pitää keksiä taas joku Canucksiin liittyvä juttu josta voidaan kiistellä. :)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
nuckhead toimii Kyröskosken kabinettiosaston hallituksen puheenjohtajan pallilla. Tuolta pallilta on tuleva myös jatkossa analysoimaan pelaajia sekä käymään laajamittaista älyllistä keskustelua jääkiekosta ylipäätään. Hyvässä, mutta valitussa seurassa tietty. Joten ei ole sattumaa kanukkipään kattava tietous NHL:sta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös