Vancouver Canucks 2003-2004

  • 34 556
  • 278

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Paluu voittojen tielle ja Sarno

Tulihan sieltä taas voitto, tosin jalkapallo lukemin 1-0. On ne vaan Sedinit hirveässä iskussa tällä hetkellä. Onneksi. Ykkösketju ei ole ollut aivan parhaimmillaan ja nyt on sitten muiden vuoro avittaa.

Nyt saisi tosin myös työmyyrät Cooke, Chubarov, Linden ja May välillä kerätä onnistumisia. Harvassa on ollut viimeaikana kyseisten herrojen pisteet. Myös hyvin pisteitä keränneet Sopel ja Ohlund ovat viimeisissä viidessä pelissä keränneet yhteensä 0+1. Alkaako minuutit jo painamaan? Jovanovskin toivoisi nopeasti palaavan kokoonpanoon.

Sitten Moss - Sarno kaupasta. Itselle ei ainakaan heti selvinnyt mitä tällä kaupalla haettiin. Marginaalimiehiä molemmat ja kumminkin tuo hyökkäyskalusto farmissakin ihan hyvää tasoa. No, laajuutta saadaan sinne, mutta maalivahtiosasto jää varsin nuoreksi kaksikolla Auld / McVicar. Tosin itse näkisin mieluummin kaksikot Cloutier / Auld ja Hedberg / McVicar.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Paluu voittojen tielle ja Sarno

Minnesota ottelussa nähtiin, mitä Näslund merkitsee joukkueelle, etenkin henkisellä puolella. Joukkue etsi peliään 60 minuuttia ja pelasi kauden huonoimman pelinsä. Tälläistä peliä en olisi uskonut tällä kokoonpanolla enää näkeväni. Takavuosien ajat, jolloin Harry York orkestroi ykkösketjua, palasivat mieleeni synkkinä, kaukaisina muistoina. Canucks oli todella huono, enempää ei tästä pelistä halua muistaa.


Viestin lähetti Mr. Smith
Tulihan sieltä taas voitto, tosin jalkapallo lukemin 1-0. On ne vaan Sedinit hirveässä iskussa tällä hetkellä. Onneksi. Ykkösketju ei ole ollut aivan parhaimmillaan ja nyt on sitten muiden vuoro avittaa.

Onneksi, sillä kolmen kotipelin tappioputki alkoi jo rasittamaan. Onneksi näitä ei enää kovin usein nähdä. Edellinen vastaava oli kaksi vuotta sitten. Tämä kertoo aika paljon joukkueen tasaisuudesta nykyisellään ( lukuun ottamatta Minnesota ottelua ).

Joukkue on pelannut ihmeellisesti koko kauden. Canucks ottaa turpiinsa Ankoille, Atlantalle ja Minnesotalle ( 2-6 ) mutta voittaa Coloradoa, Ottawaa ja New Jerseyta. Kahden viimeisen pelin maaliero näitä kovia Coloradoa ja Jerseyta vastaan on komea 0-5 ja kolmen viimeisen maaliero näitä Atlantaa, Willeja ja Anaheimia vastaan on 3-12! Tämä kertoo jotain. Ainakin se kertoo jotain
joukkueen keskittymisestä kaikkiin peleihin.

Toivottavasti joukkue alkaisi pelaamaan myös kotona paremmin, sillä loppukaudesta kotipelejä on selvästi vieraspelejä enemmän. Tähän mennessä kotiyleisö ei ole hylännyt joukkuettaan, vaan kauden kaikki pelit ollaan myyty loppuun - tällä hetkellä Canucks on myynyt loppuun 70 edellistä kotipeliään - ja sama tahti tuntuisi jatkuvan, koska ennakkoon lippuja ollaan myyty ennätystahtia.

Kotiyleisön edessä pitäisi pelata yksinkertaisemmin, jotta saataisiin voittoja. Tällä hetkellä joukkue yrittää kontrolloida liikaa kiekkoa ja häviää. Hyvin tyypillinen esimerkki tästä oli Atlantalle kärsitty 1-4 tappio. Canucks vei avauserää miten tahtoi ja voitti laukaukset 13-1. Samalla se keitti liian vaikeilla kuvioilla kuitenkin Nurmanaattorin kiehuvaksi ja Nokkijat ottivat hurjassa vireessä olleen maalivahtinsa loistopelistä saaman energian avulla selvän voiton. Samalla kun Nokkijat saivat maalivahdistaan lisäpuhtia, Canucks alkoi sitä menettämään ja lopulta hävisi.

Tälläisiä pelejä ollaan kotona nähty tällä kaudella jo ihan tarpeeksi. Canucks ei lähes koskaan häviä maalipaikoissa, kiekonhallinnassa tai laukauksissa, mutta joukkue pelaa liian monimutkaisesti. Tämä näkyy lisäksi vahvasti ylivoimalla, jossa on koko kauden ajan ollut vaikauksia.

Sedinit ovat tosiaan olleet erittäin hyvässä vireessä viimeiset kaksi kuukautta. Tällä hetkellä molemmat ovat menossa yli 50 pisteen ensimmäistä kertaa urallaan. Danielhan rikkoi jo oman piste-ennätyksen NHL:ssä ja Henrik on rikkomassa kohta omansa. Kun kautta on vielä parikymmentä peliä jäljellä, niin
nykytahtia kaksoset hätyyttelevät jopa 60 pisteen rajaa.

Se olisi loistava saavutus Vancouverissa ja kun muistaa vielä tämän kauden lamajakson, niin saavutus vain nostaa arvoaan. Joillakin pelaajilla vain kestää toisia kauemmin kehittyä ja nyt Sedinit näyttävät tunkevan itseään lopullisesti läpi. Seurajohdon ja kaksosten oma kärsivällisyys palkitaan nyt.

Jos ajatellaan, että Canucks saisi vielä hankittua yhden 60 pisteen pelaajan playoffeihin, niin hyvältä alkaisi näyttämään. Tällöin joukkueella olisi kuusi päälle 60 pisteen pelaajaa ( Sedinit ovat olleet viimeiset kaksi kuukautta päälle 60 pisteen pelaajia, itse asiassa he ovat olleet 80 pisteen pelaajia ) ja pari näistä ( Näslund ja Bertuzzi ) vielä 80-100 pisteen pelaajia. Kovinkaan
monella muulla joukkueella ei tälläistä hyökkäysvoimaa ole.

Viestin lähetti Mr. Smith
Nyt saisi tosin myös työmyyrät Cooke, Chubarov, Linden ja May välillä kerätä onnistumisia. Harvassa on ollut viimeaikana kyseisten herrojen pisteet. Myös hyvin pisteitä keränneet Sopel ja Ohlund ovat viimeisissä viidessä pelissä keränneet yhteensä 0+1. Alkaako minuutit jo painamaan? Jovanovskin toivoisi nopeasti palaavan kokoonpanoon.

Totta. Grinderit ja muut työläiset saisivat onnistua paremmin hyökkäyspäässä. Tässä on selkeästi joukkueen yksi heikoista kohdista tällä hetkellä. Silloin kun Canucks on parhaimmillaan, nämä työntekijät laittavat kiekkoa maaliin hyvällä tahdilla, mutta nyt on tosiaan ollut hiljaista. Cookelta tätä ei pysty pitkän loukkaantumisen jälkeen vielä vaatimaan ja Lindenia painaa
"ennätysapina", mutta Ruutu, May ja Chubarov ovat pelaajia, joille onnistumisia toivoisi myös hyökkäyksessä. Erityisesti näitä onnistumisia näiltä miehiltä kaivattaisiin nyt kun Näslund on sivussa.

Muuten nämä työmyyrät ovat tehneet oman hommansa hyvin. Canuckshan on tällä hetkellä NHL:n alivoimatilaston kakkosena San Josen jälkeen ja tästä joukkue voi olla ylpeä. Ei tarvitse nimittäin mennä kauhean kauas taaksepäin ( pari kautta ) kun joukkue oli alivoimatilastossa jossain sijoilla 27-29. Nousu tästä
on ollut tasaisen hyvää ja paljon tässä auttaa se, että nuorille, kuten Chubarov ja Cooke, on tullut kokemusta alivoiman pelaamisesta.

Erityisesti mailankäyttö alivoimalla on nykyään selvästi järkevämpää kuin joskus Schaeferin, Stapletonin ja Pedersonin aikoina. Tällä hetkellä joukkueessa pelaa monta hyvää alivoimapelaajaa. Puolustajista Mattias Öhlundin merkitys on valtavan suuri ja hyökkäyksessä Mike Keane, Trevor Linden, Artem
Chubarov, Matt Cooke ja Jarkko Ruutu ovat tärkeitä pelaajia. Hyvien alivoimapelaajien ansiosta Canucks ei joudu kuormittamaan avainpelaajiaan alivoimalla ja tämä näkyy avainpelaajien tehoissa.

Puolustuksessa Jovanovskin puuttuminen on näkynyt eniten kiekollisessa pelissä. Avaussyöttöjä tai hyökkäysten tukemisia ei Öhlundilta, Salolta tai Sopelilta nähdä samassa mittakaavassa kuin Jovanovskilta ja ehkä puolustus, joka on pelannut pääosin viidellä pakilla, on vähän väsynyt. No, toisaalta Salo on ollut erittäin tehokas Jovanovskin loukkaantumisen jälkeen ja muutenkin koko puolustus pelaa kyllä pääosin ( Minnesota ja Atlanta ottelut tästä poikkauksena ) hyvin. Jovanovski on muuten vielä kahdesta neljään viikkon sivussa.

Nolan Baumgartner kutsuttiin ylös juuri kiekollisen taidon puuttumisen vuoksi ( samalla fyysinen Martin Grenier lähti alas ), mutta Baumgartnerista ei taida valitettavasti löytyä vastausta puolustuksen kiekolliseen peliin ( lisäksi Baumgartner voi katsoa peiliin Minnesota ottelun paria ensimmäistä maalia ). Näin ollen yksi pakki tekisi terää tässä vaiheessa kautta kun pelit ovat
rankimmillaan jo ilman, että puolustus joutuu taistelemaan viidellä pakilla. Sillä, onko uusi tulokas fyysinen, puolustava vai offsiivinen, ei olisi niin kauheasti väliä - ainoa mitä kaivataan, on mahdollisimman riskitöntä pelaamista. Itse en laittaisi kovinkaan paljon vastaan esimerkiksi Chicagon Poapstin hankkimista.

Viestin lähetti Mr. Smith
Sitten Moss - Sarno kaupasta. Itselle ei ainakaan heti selvinnyt mitä tällä kaupalla haettiin. Marginaalimiehiä molemmat ja kumminkin tuo hyökkäyskalusto farmissakin ihan hyvää tasoa. No, laajuutta saadaan sinne, mutta maalivahtiosasto jää varsin nuoreksi kaksikolla Auld / McVicar. Tosin itse näkisin mieluummin kaksikot Cloutier / Auld ja Hedberg / McVicar.

Sehän oli aika marginaalikauppa, mutta omasta mielestäni tässä kaupassa voittivat vähän kaikki - joskaan mitään mullistavaa
ei Sarnolta tai Mossilta kannata tietenkään odottaa. Edmonton tarvitsi maalivahtia kun Ty Conklin loukkasi kaksi luuta oikeasta kädestään viime viikon perjantaina Torontoa vastaan ja he ottivat yhteyttä Burkeen.

Moss oli jäänyt farmissa kakkoseksi Auldin palattua ja Moss - jonka sopimus päättyy tämän kauden jälkeen - oli tavallaan liian arvokas kakkosmaalivahdiksi farmitasolla. Näin Burke tarjosi hyvälle tsempparille Mossille uutta tilaisuutta uudessa joukkueessa, jolla on maalivahtiongelmia. Edmonton ja Moss
olivat varmasti molemmat tyytyväisiä.

Vaihdossa Oilers tarjosi Sarnoa, joka kelpasikin Canucksille. Vancouverilla on farmissaan, kuten Mr.Smith tuossa totesikin, kohtalaisen hyviä hyökkääjiä, mutta nämä ovat Kingia ja Reidia lukuunottamatta aika paljon grindereita tai puolustavia hyökkääjiä ( Bouck, Kesler, Smith, Ready, Pronger, Morrison... ) ja
tälläiset Sarnon kaltaiset enemmän playmaker tyyliset pelaajat puuttuvat. Fedorovista voisi olla myös tähän playmakerin tehtävään jos pelaisi kykyjensä mukaan, mutta turha uneksia. Sarno täyttää farmissa täten paikkansa.

Uskon Canucksinkin olevan suhteellisen tyytyväinen, koska Auldin vuoksi ei Mossia enää välttämättä tarvita ja McVisar on pelannut niin hyvin ECHL:ssa, että hänellä on luottoa kakkosen hommiin. Lisäksi takaa on tulossa vielä Mensator, jolla on mahdollisuuksia pelata ensi kaudella AHL:ssa kakkosena. Canucks teki siis treidilla tilaa nuorille maalivahdeilleen maalivahtiosaston kovinkaan paljon heikkenemättä, sai lisää kiekollista taitoa Manitobaan ja pääsee testaamaan nyt McVisarin AHL valmiutta ( jos Auld nousee NHL:ään ensi kaudella, joukkueen pitää tietää McVisarin valmiudet ).

Tuosta Sarnosta sen verran, että en ole seurannut häntä hänen loistavien juniorivuosien jälkeen AHL tasolla kovinkaan paljon, mutta mitä muistan, niin aika pehmeän oloinen kaveri on kyseessä. Hänhän pelasi samassa juniorijoukkueessa Matt Cooken kanssa aikanaan ( Windrorissa ) ja voitti kahdella kaudella peräkkäin OHL:n pistepörssin, joten hän oli joskus lupaavakin.

Cooke-Sarno kaksikko varattiin hyvin lähellä toisiaan myös Draftissa. Cooke oli Canucksin 144 draftaama pelaaja vuoden 1997 Draftissa ja samassa Draftissa Sarno otettiin Edmontoniin numerolla 141. Tämän jälkeen kaksikon kehitys on mennyt täysin eri rataa ja joutuihan Sarno hakemaan välillä vauhtia Suomestakin. Mutta tällä kaudella Sarno on päässyt ( Edmontonin loukkaantumisten vuoksi ) pelaamaan muutamia pelejä NHL:ssä ja onnistunut maalinteossakin. Lahjoja hänellä voi hyvinkin olla ja toivottavasti maisemanvaihdos tekisi Sarnolle hyvää.

Sitten ikävimmistä asioista...

Näslund sai siis Mooren taklauksesta aivotärähdyksen ja NHL:n pistepörssin kärki joutuu olemaan sivussa viikon tai kaksi. Onneksi tämä oli Näslundille vasta uran ensimmäinen aivotärähdys, joten Deadmarshin tai Lindrosin kaltaista vaaraa ei vielä ole. Mutta tämä ei silti tee oloa yhtään helpottuneeksi.
Ikävällä taklauksella saattoi olla hyvinkin merkittävä vaikutus Näslundin päätökseen lähteä vuoden - kahden jälkeen takaisin Ruotsiin. Näslundin lapsille on varmaan paljon mukavampi katsella isäänsä normaalina perheenisänä kuin vihanneksena, jolla on jatkuva päänsärky.

Nähtyäni Steve Mooren taklauksen, en pitänyt sitä niin epäpuhtaana kuin Burke, Crawford, Canucksin pelaajat, lukuisat toimittajat ja monet muut Canucks fanit. Mielestäni taklaus ei täyttänyt täysin sääntökirjan mukaisen rikkeen tunnusmerkistöjä. Mutta tämä ei poista sitä tosiaa, että taklaus ei olisi ollut ajojahdin tulos. Steve Moore tiesi tarkalleen ketä taklaa ja sai polvilleen mentyään Näslundin päähän kohdistuneen taklauksen perille.

Näslundhan oli tilanteessa kurkottamassa kiekkoon keskialueella ja Moorella olisi ollut mahdollisuuksia saada kiekko, mutta hän näki tilaisuutensa tulleen ja jysäytti Näslundia taklauksella päähän. Itse taklauksessa ei ollut suurta vääryyttä ( tosin kyynerpää oli vain osittain kiinni vartalossa ), mutta sillä oli, että Näslund oli kiekoton pelaaja ja jos Moore ei olisi kyykistynyt
polvilleen, taklaus ei olisi osunut päähän. Nyt osui ja tulos on ikävä.

Tuskin Moore tätä sivustoa lukee, mutta laitetaan tännekin. Steve Moorelle tiedoksi; NHL:ssä sattuu olemaan muutama kirjoittamaton sääntö, josta kaikki pelaajat pitävät kiinni enemmän kuin mistään rikkeestä. Sääntöjä, joita ei laiteta mihinkään sääntökirjaan tai kirjoiteta pukukoppien seiniin, mutta joita jokaisen pelaajan on velvoitettu ymmärtämään ja noudattamaan. Näitä ovat mm:

1. Raskassarjalainen tappelee ainoastaan toisen vastaavan kanssa.
2. Pelaajaa ei taklata takaapäin jos hän on laidassa selkä kentälle päin.
3. Polveen ei taklata siten, että se lopettaa uran.

Ja sitten on vielä yksi sääntö, jota Steve Moore ei näemmä tiedä tai välitä tietää. Vastustajan supertähteä ei taklata loukkaantuneeksi "cheap shotilla". Mooren taklaus ei ollut törkeimmästä päästä sääntökirjan mukaan ( mm. Pavel Burella oli aikanaan huomattavasti törkeämäpi kyynerpäätaklaus Shane Churlaa päähän ), mutta koko tilanne oli sitä. Tulokas taklaa päähän NHL:n yhtä kirkkainta supertähteä menemällä polvilleen. Tulokkaan taklauksen johdosta pistepörssin kärkinimi saa
aivotärähdyksen ja joutuu olemaan kentiltä pois kaksi. Ja lopuksi tulokas kertoo lehdistölle, että "taklaus oli ollut puhdas ja ei tiennyt kuka oli vastassa".

Brian Burkea lainatakseni; "That's just complete bullshit. Checkers like that ( Moore ) know exactly who's on the ice when they're out there, especially when he's supposed to be checking the NHL's top scorer. Of course, he knew it was Naslund, it's his job to."

Totta joka sana mitä Burke sanoi. Jos Steve Moore voi väittää peilin edessä itselleen rehellisesti, että hän ei tosiaan tiennyt kuka oli vastassa, Mooren olisi syytä vaihtaa ammattiaan sellaiseksi, jossa ei tarvita silmiä tai aivoja. Jokaisen pelaajan on pakko tietää ketä taklaa ja missä asennossa toinen pelaaja
milloinkin on. Ei kukaan voi kertoa lehdistölle rehellisesti, että "ei tiennyt että laita oli niin lähellä" tai ei tiennyt, että "polvi oli juuri siinä" tai että, kuten tässä tapauksessa, "kuka oli vastassa."

Jos Brad May tai Jarkko Ruutu taklaisivat Mario Lemiauxin tai Joe Sakicin sairastuvalle, puheet olisivat samanlaiset ja Ruutu tai May eivät saisi edes omien arvonantoa. He menettäisivät samalla kanssapelaajien arvostuksen. Niinpä ihmettelenkin suuresti Coloradon managerin Pierre Lacroixin sanoja taklauksen jälkeen. Lacroixin mielestä Näslundin ei pidä saada erityisvapauksia vain koska on supertähti. Katsotaan seuraavassa Colorado-Vancouver ottelussa, mitä mieltä hän on tämän jälkeen jos Joe Sakic tai Peter Forsberg saisi vastaavan päähän kohdistuneen taklauksen vastaansa.

Kenenkään ei tietenkään pitäisi saada taklausta päähänsä, mutta se onko vastassa supertähti vai Mike Keane, on merkitystä. Näslund myy peleihin lippuja. Näslundilla on valtava merkitys koko joukkueen peleihin. Hänellä on suuri merkitys muille paikkakunnille kun Canucks vierailee muualla. Hänellä on koko NHL:lle suurta merkitystä. Näslund ei taklaa itse koskaan sääntöjen vastaisesti. Miten kukaan voi väittää tuollaista mitä Lacroix väittää?

Näslund on kaunis pelaaja, ehkä liiankin kaunis nykypäivän NHL:lle. Hänen kaltaisia pelaajia on harvassa. Kausi kauden jälkeen NHL:n pistepörssin kärjessä keikkuvia pelaajia on nykypäivän ultrakuluttavassa sarjassa todella vähän. Ja Näslund on näistä harvoista paras. Hänen merkityksensä koko joukkueelle on valtava. Kapteenin merkitys nuorelle joukkueelle näkyy
kaikkialla. Steve Mooren ja Pierre Lacroicxin pitäisi todellakin miettiä sanojaan ennen kuin sanovat mitään jos suusta ei tule kuin paskaa.

Lopuksi sanottua:

"Whether it's an elbow or not, it's clearly a head-hunting shot on a star player by a marginal player. It's obvious the player dropped down to get him at head level. This was a change to take out a star player and he took it." - Brian Burke

"I'm for the point that the league, if they apply the rules, they should apply them consistently. Not with the emotion of the game. It's just unfornunate that the guy gets hurt, but that's kind of game we were involded in. They're entitled to respond the way they want. For us, it's a closed file and we're moving on." - Pierre Lacroix

"It was a cheap shot by a young kid on a captain, a leading scorer in the league, and we get no call." - Crawford

"The reason star players get different treatment is because they cause a disproportionate loss to your team when they're out. As cold blooded as that sounds, it's the truth." - Burke

"That was a player ( Naslund ) who didn't have the puck and i don't know if it was an elbow or not at this point. But this is a player ( Naslund ) who was stumbling at the time and it's clear to me that Moore drops his shoulder to get him in the head. Even if he keeps his elbow down, he's still headhunting in that shot." -Burke

"Players who have the biggest impact on a hockey team's success have always been protected to a higher level. Whether people want to admit it publicly or not, it's true." - Burke

"I'm not saying the stars are above the game itself. If Markus has his head down and someone catches him with a clean check that's fair game. I have no problem with that. It happened to Gretzky. Nazzy's been hit a fair number of times and he's never complained. But a head-hunting hit away from the puck is
complete garbage and that's not done to star players." - Crawford

"It's the Naslunds of this league who fill the buildings. He's kind of player who sells tickets. We can't afford to have players like that sitting on the sidelines because some grinder decides to take him out with a cheap shot to the head." - Crawford

"It's very mystifying there would be nothing done. From the view that we had -- and it was right in front of the bench -- it looked like Moore knew what he was doing. And it was a vicious hit, and a vicious hit against a star player should not be tolerated." - Crawford

"That would be wrong if it was any player. Markus Naslund didn't have the puck... did not have the puck." - Crawford

"Injuries are unfortunate and they're part of the game. But senseless ones aren't part of the game, and that's what we have to get out of the game. It's at least two weeks. I can't imagine at league headquarters today that they're too happy about this incident." - Crawford

"The league treats its stars like pieces of meat. So why should we be surprised when Vancouver's Markus Naslund... was knocked to his hands and knees Monday night, unable to rise after a dangerous hit by Colorado foe Steve Moore and the
referees all turned blind? The injustice of it should anger anybody who loves the speed and skill of this game." - Denver Postin kolumnisti Mark Kiszla

"It just mystifies me why this happens in this league. They talk about players not having respect for players -- how about the officials? Should they not have respect for the leading scorer in the league. When does that come?" - Crawford

"I don't remember that much about it. But I've seen it on TV and I know that I was in vulnerable position and basically he took advantage of that. He got me with an elbow to the jaw and that's how I got knocked out, and that's how I hit my head on the ice twice." - Näslund kertoi sairaalasta.

"It was a blatant attempt from a marginal player to take a star out of the game. There was no possession... the guy was in a vulnerable position and ( Moore ) took advantage." - Trevor Linden, jolla pelaajayhdistyksen presidenttinä ei ole lähes koskaan mitään pahaa sanottavaa kenestäkään toisesta pelaajasta.

"That kid's a piece of shit. We play them twice more, and hopefully they'll keep him ( in the lineup ). It's called respect. Things like that kid... shows the respect we have around the league. The issue is: Markus is reaching and the puck's not there and this guy blindsides him. It's bullsh--, it's a joke." - Todd Bertuzzi, Naslundin hyvä ystävä ja ketjukaveri.

"There's definitely a bounty on his head. Clean hit or not, that's our best player and you respond. It's going to be fun when we get him." - Brad May.

"The puck went right to their guy and i just came out and finished my check. I didn't even know who it was. I just finished my check the way we always do and it ended up being Naslund and I guess they weren't too happy about that." - Steve Moore, jonka vuoksi seuraavista Canucksin ja Avalanchen otteluista on
tulossa melkoista myllyä.

Nimi ja joukkue on rekisteröity. Seuraavassa Colorado ottelussa tapahtuu...
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Paluu voittojen tielle ja Sarno

Viestin lähetti nuckhead
Nimi ja joukkue on rekisteröity. Seuraavassa Colorado ottelussa tapahtuu...
Tuskin. NHL lähettänee komitean paikalle ja joka hipaisusta tulee pelikieltoa tai ainakin tulisi.

Peli oli Vancouverille äärimmäisen tärkeä voitettavaksi, mutta silti on sanottava, että pallo tipahti pahan kerran. Näslund on ollut Vancouverin pelin keskipiste ja johtokaksikon toinen napa koko seuran uuden tulemisen ajan. May oli kentällä Näslundin loukkaantuessa, mutta ei päässyt käsiksi Mooreen.

Sen sijaan peliä oli pitkät ajat jäljellä ja Vancouverilla oli täydet mahdollisuudet pistää gooniviisikko jäälle ja laittaa sellaiseksi rähinäksi, jolla nyt uhataan. Maaliskuun kolmas päivä Moore tuskin on edes kokoonpanossa. Ruutu ja May voivat uhota nyt lehdille vaikka millaisilla nyrkkitalkoilla, mutta se on kuollutta puhetta. Aika meni jo, ja arvon herrat voisivat nyt pitää pienempää suuta, sillä heidän ja Brookbankin asia olisi pitänyt hoitaa. Oma moka.

Peter Forsberg muuten päätti alkulämmittelyn jälkeen jättää seuraavan pelin väliin, joidenkin tietojen mukaan, koska ei ollut toipunut mielestään tarpeeksi Vancouver pelin rääkistä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Re: Re: Paluu voittojen tielle ja Sarno

Viestin lähetti Muksu
Tuskin. NHL lähettänee komitean paikalle ja joka hipaisusta tulee pelikieltoa tai ainakin tulisi.

Peli oli Vancouverille äärimmäisen tärkeä voitettavaksi, mutta silti on sanottava, että pallo tipahti pahan kerran. Näslund on ollut Vancouverin pelin keskipiste ja johtokaksikon toinen napa koko seuran uuden tulemisen ajan. May oli kentällä Näslundin loukkaantuessa, mutta ei päässyt käsiksi Mooreen.

Sen sijaan peliä oli pitkät ajat jäljellä ja Vancouverilla oli täydet mahdollisuudet pistää gooniviisikko jäälle ja laittaa sellaiseksi rähinäksi, jolla nyt uhataan. Maaliskuun kolmas päivä Moore tuskin on edes kokoonpanossa. Ruutu ja May voivat uhota nyt lehdille vaikka millaisilla nyrkkitalkoilla, mutta se on kuollutta puhetta. Aika meni jo, ja arvon herrat voisivat nyt pitää pienempää suuta, sillä heidän ja Brookbankin asia olisi pitänyt hoitaa. Oma moka.

Peter Forsberg muuten päätti alkulämmittelyn jälkeen jättää seuraavan pelin väliin, joidenkin tietojen mukaan, koska ei ollut toipunut mielestään tarpeeksi Vancouver pelin rääkistä.

Minun mielestäni oli vain hyvä, että tuo peli pelattiin järkevästi loppuun ja saatiin ne erittäin tärkeät kaksi pistettä. Kolmannen erän hölmöily ja Avalanche olisi todennäköisesti kuitannut kaksi pistettä mennessään. Uskon, että Crawfordilta tuli paljon sanaa tästä ennen kolmatta erää - peli piti voittaa ja jäähyltä sitä voiteta. Tätä todistaa myös Wade Brookbankin kolmannessa erässä saama peliaika. En näe tätä siis omana mokana, vaan tuossa vaiheessa erittäin järkevänä tekona.

Seuraavaan peliin Canucks voi lähteä heti pelin alusta saakka fyysisemmin ja uskon, että Baumgartnerin paikalla pelaa ainakin Grenier. Uskon myös, että Brookbank, May, Grenier, Ruutu ja muut fyysisimmät pelaajat saavat paljon peliaikaa. Toivottavasti mitään typeryyksiä ei kuitenkaan nähdä. NHL voi lähettää rauhassa millaisen komitean tahansa, mutta mikään komitea ei voi kieltää tai rauhoittaa kovia taklauksia ja muuta fyysistä peliä. Typeryydet voivat vähentyä ja niitä en itse edes toivo.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Vancouver loves Danny Sedin...

Eli loistava voitto Vancouverille: 4-2 Detroitia vastaan. Ottelun ehdoton number one star oli Daniel Sedin 4+0.

Daniel on todella päässyt "zoneen" tämän vuoden puolella. Jos katsoo miehen pisteita/kuukausi:

Lokakuu: 11 peliä, 2+7=9
Marraskuu: 14, 1+7=8
Joulukuu: 1+3=4
Tammikuu: 3+8=11
Helmikuu: 9+5=14 (ongoing)

Olisiko tämä vuosi The Year Vancouverille?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Näslund back!

Canucksin kippari palasi kentille paljon odotettua nopeammin - onneksi. Näslundin merkitys joukkueelle huomattiin heti loukkaantumisen jälkeen kun Canucks pelasi varmaan kahteen vuoteen heikoimman pelinsä ja he ottivat Minnesotalta turpiin maalein 6-2. Tämän jälkeen joukkue pelasi vähän paremman pelin Edmontonia vastaan, mutta hävisi tämänkin ja kolmas peli oli jälleen tätä Oilers peliä parempi - voitto Detroitista. Kapteenin merkitys näkyi kuitenkin kentällä selvästi ja hänen paluunsa antaa koko joukkueelle paljon lisää voimia. Todella positiivinen uutinen.

Näslund oli mukana kaatamassa San Josea tiukassa jatkoaikapelissä, jonka Canucks oli jo lähellä hävitä. Joukkueen puolustajat nousivat kuitenkin jälleen hyvin esiin ( kuten Detroitiakin vastaan ) ja ratkaisivat pelin. Brent Sopelilla on tapana pelata aika lailla on / off vaihteella hyökkäyssuuntaan ja nyt oli pitkästä aikaa "on-päivä". Kaksi maalia, joista toinen jatkoajalla riittää hyvin yhdelle puolustajalle. Näslund oli puolestaan heti paluunsa jälkeisessä ensimmäisessä pelissä pisteillä, kun hän antoi syötön Sopelin jatkoaikamaaliin. Muutenkin Markus oli varsin hyvin mukana pelissä; päälle 20 minuuttia peliaikaa ja kolme laukausta kohti Toskalan maalia.

Sedinit jäivät pitkästä aikaa pisteittä, mutta ovat kyllä muuten kannatelleet joukkuetta jo pitkään. Tämä Danielin neljän maalin ilta Detroitia vastaan oli huikea suoritus ja velipoika Henrik nauttii tällä hetkellä erittäin kuuman laituriveljensä pelistä. Bertuzzi pelasi Sedineiden kanssa hyvin, mutta mistä saataisiin tähän ketjuun laituri, jonka voisi laittaa playoff vaiheessakin tähän? Wade Brookbankin seuraavan kolmen kauden maalit kun taitavat olla jo tehdyt.

Ai niin, tähän vuoden aikaan pakollinen. Tuoreimman huhun mukaan Washingtonin Brendan Wittia ollaan sitomassa Canucksiin. Witt olisi sopivan fyysinen pelaaja playoff vääntöihin.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Re: Näslund back!


Ai niin, tähän vuoden aikaan pakollinen. Tuoreimman huhun mukaan Washingtonin Brendan Wittia ollaan sitomassa Canucksiin. Witt olisi sopivan fyysinen pelaaja playoff vääntöihin. [/B]


Jatketaan juoruilua... Radio CKNWssä puhuttiin Jeff O'Neill:sta ja ennenkaikkea Brian Leetchista.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
"The Canucks were bad. Then they hired Burke. Now they're good. See how that works?"

Nuckheadin kolumnin herättämiä ajatuksia seuraavassa.

Ei ole ensimmäinen kerta kuin McCammon/McCaw päästävät sammakoita suustaan. Orca Bay:n kaverit eivät todellakaan ole mitään urheilumaailman suurimpia neroja. Burke tilanteessa ei todellakaan näytä juuri järkeä olevan mutta jos miettii taaksepäin eipä ollut Messier / Quinn tilanteessakaan tai ylipäätään missään mitä edesmenneen Vancouver Grizzlies koripallojoukkueen kanssa tehtiin.

Organisaation kannalta olisi ehdottomasti paras ja ainoa järkevä ratkaisu, että Burken kanssa tehdään sopimus ja mieluiten lähiviikkojen aikana. Yhdessä keskusteluryhmässä veikkailivat kauanko Burke pysyy Vancouverissa jos mies pääsee vapaille markkinoille ja taisivat veikkaukset olla keskiarvona luokkaa 30 sekuntia :-) Toisaalta myös Burke varmasti tietää oman arvonsa. Saattaa olla, että asiaa on paisuteltu liikaakin ja itse asiassa tässä pelataan vain perinteistä sopimusneuvottelujen aikaista mediapeliä puolin ja toisin.

Huonommassa skenaariossa omistus saattaa suuressa viisaudessaan ajatella, että Nonis tekee Burken duunin halvemmalla ja on vielä helpompi persoonakin. Mutta tosiasia on, että vaikka Nonis / Tambellini ovatkin tehneet erittäin hyvää työtä organisaatiossa en usko, että kumpikaan pystyisi korvaamaan Burkea tältä istumalta. Tulokas GMltä kestää varmasti aikansa ennen kuin pääsee uuteen toimenkuvaan ja sen tuomaan vastuuseen sisälle. Nonis tulee varmasti olemaan hyvä GM NHLssä jonakin päivänä mutta tällä hetkellä Canucksilla ei ole varaa maksella tulokas managerin oppirahoja kun joukkue on ehkä muutaman palasen päässä Cupista. Burkekin maksoi oppirahansa aikoinaan Drake Berehowskyjen muodossa, uudelta managerilta vie aina aikansa saada kuviot kohdelleen ja nyt kun ne Vancouverissa ovat mallillaan ei olisi mitään järkeä katkaista kehitystä vaihtamalla manageria.

Mitä pelaajahankintoihin tulee Burke on sittemmin korjannut, että hänen sopimustilanteensa ei siihen vaikuta, eikä missään kädet pystyssä tilanteessa asian suhteen olla. Burke totesi keskittyvänsä ainoastaan siihen, että Canuckseilla on paras mahdollinen joukkue kasassa 10.3, joka lienee myös omistajien ykkösprioriteetti tällä hetkellä.

Yksi asia mitä ilmoille on myös heitelty on, että Canucksia vedetään viimeisen päälle myyntikuntoon. Pitkiä merkittäviä taloudellisia sitoumuksia ei juuri ole sopimusten muodossa, myöskään Burkea ei haluttaisi sitoa pitkällä sopimuksella. Joukkue tekee juuri nyt hyvää tulosta kentällä ja tuloslaskelmilla ja joukkueen arvo myyntiä ajatellen lienee omistajien kannalta hyvinkin miellyttävällä tasolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: "The Canucks were bad. Then they hired Burke. Now they're good. See how that works?"

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Nuckheadin kolumnin herättämiä ajatuksia seuraavassa.

Ei ole ensimmäinen kerta kuin McCammon/McCaw päästävät sammakoita suustaan. Orca Bay:n kaverit eivät todellakaan ole mitään urheilumaailman suurimpia neroja. Burke tilanteessa ei todellakaan näytä juuri järkeä olevan mutta jos miettii taaksepäin eipä ollut Messier / Quinn tilanteessakaan tai ylipäätään missään mitä edesmenneen Vancouver Grizzlies koripallojoukkueen kanssa tehtiin.

Totta. McCawlla on kyllä valtavasti rahaa, mutta ei juurikaan
jääkiekkotietämystä. Hänen sisäänmarssinsa Vancouveriin oli jo huvittava kun hän ensimmäiseksi aikoi ostaa Wayne Gretzkyn suurella rahalla ja tehdä muutenkin Kanadalaisesta joukkueesta rahalla kasatun huippujoukkueen. Muuten varmaan ihan hyvä ajatus, mutta tämä strategia kun ei Kanadalaisella joukkueella vain yleensä toimi.

Kanadalaisen joukkueen pitää varata keskivertoa paremmin, treidata hyvin, hankkia hyvän hinta / laatusuhteen omaavia vapaita agentteja, kasvattaa joukkueensa yhteen samanikäisistä pelaajista pitkällä aikavälillä ja onnistua omien sopimuksissa muita paremmin. Ehkä tämä McCawn strategia olisi toiminut
hänen kotiseudullaan Seattlessa, mutta ei Vancouverissa.

McCaw oli alkuun sokea ja käytti paljon rahaa, hankkien mm. Mark Messierin huikealla sopimuksella. Tällä linjalla oli odotetun huonot seuraukset ja hän menetti päälle 140 miljoonaa dollaria heti ensimmäisten viiden kauden aikana. Tämän jälkeen McCawn linja onneksi muuttui ja talous elpyi, päästen nyt kahden viime kauden aikana plussalle. Toivottavasti hän oppi jotain, mutta joutui kyllä maksamaan kovan hinnan alkuaikojen toilailuistaan.

Mutta jotta tämä ei menisi pelkästään McCawn piikittelyksi, niin onhan hänessä hyvääkin. Hän on viimeisen päälle urheilumies ( ei ehkä tiedä jääkiekosta paljon, mutta pitää siitä ja haluaa menestyä siinä ), hän palkkasi Burken, hänellä on ( kuten todettua ) valtavasti rahaa ja lisäksi hän on satsannut
joukkueeseen. Tämä satsaus ei ole näkynyt niinkään uusien pelaajien hankinnassa kesällä, vaan omien, kuten Bertuzzin, Näslundin, Jovanovskin, Öhlundin, Cloutierin, Lindenin ja Morrisonin kanssa tehdyillä jatkosopimuksilla. Itse asiassa, hän ei ole vielä kertaakaan nostanut käsiään pystyyn kun kyse on ollut elintärkeiden pelaajien pitämisestä omilla.

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Organisaation kannalta olisi ehdottomasti paras ja ainoa järkevä ratkaisu, että Burken kanssa tehdään sopimus ja mieluiten lähiviikkojen aikana. Yhdessä keskusteluryhmässä veikkailivat kauanko Burke pysyy Vancouverissa jos mies pääsee vapaille markkinoille ja taisivat veikkaukset olla keskiarvona luokkaa 30 sekuntia :-) Toisaalta myös Burke varmasti tietää oman arvonsa. Saattaa olla, että asiaa on paisuteltu liikaakin ja itse asiassa tässä pelataan vain perinteistä sopimusneuvottelujen aikaista mediapeliä puolin ja toisin.

Burken kanssa olisi tosiaan pakko päästä sopimukseen heti, eikä odottaa kauden loppua, kuten McCammon radiossa kertoi. McCammonin mukaan organisaatio haluaa kuitenkin Burken jatkavan seurassa, mutta tosiasia on hyvin suurella
todennäköisyydellä se, että jos seurajohto viivyttelee ja päästää Burken vapaille markkinoille, hänen statuksensa siellä ei ehdi kuin vilkahtaa ja hänestä tulee toisen seuran omaisuutta. Burke oli muuten samanlaisessa tilanteessa kolme vuotta sitten. Silloinkin seurajohto halusi odottaa kauden loppua, ennen kuin tekivät hänen kanssaan sopimuksen. Tällä kertaa heidän ei kuitenkaan kannattaisi leikkiä minkäänlaista mediapeliä, vaan tehdä sopimus
heti.

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Huonommassa skenaariossa omistus saattaa suuressa viisaudessaan ajatella, että Nonis tekee Burken duunin halvemmalla ja on vielä helpompi persoonakin. Mutta tosiasia on, että vaikka Nonis / Tambellini ovatkin tehneet erittäin hyvää työtä organisaatiossa en usko, että kumpikaan pystyisi korvaamaan Burkea tältä istumalta. Tulokas GMltä kestää varmasti aikansa ennen kuin pääsee uuteen toimenkuvaan ja sen tuomaan vastuuseen sisälle. Nonis tulee varmasti olemaan hyvä GM NHLssä jonakin päivänä mutta tällä hetkellä Canucksilla ei ole varaa maksella tulokas managerin oppirahoja kun joukkue on ehkä muutaman palasen päässä Cupista. Burkekin maksoi oppirahansa aikoinaan Drake Berehowskyjen muodossa, uudelta managerilta vie aina aikansa saada kuviot kohdelleen ja nyt kun ne Vancouverissa ovat mallillaan ei olisi mitään järkeä katkaista kehitystä vaihtamalla manageria.

Burken jatkaminen olisi tosiaan ehdottomasti paras vaihtoehto. Tämä kehityksen vaihtumisen riski on merkittävä tekijä tässä ja toisekseen minustakin tuntuu, että Nonis olisi vielä liian raaka ykkös GM:n palille. Ykkösmanagerit kun ovat perinteisesti erittäin kokenutta porukkaa ja Burkekin on suurimman osan rinnalla vielä nuori, vaikka on jo 49-vuotias. Koko NHL:stä Burkea nuorempia
managereita taitavat olla vain McPhee, Feaster, Wilson, Armstrong, Lowe, Sutter, Regier ja Waddell. Nonis ei ole täyttänyt vielä edes 40-vuotta ja hän olisi nuorin kaikista managereista ja poika erottuisi kyllä näiden harmaapäisten kävelykeppimiesten joukosta hyvin.

No ikähän ei ole merkittävä tekijä tässä, mutta kokemus on. Nonis on kyllä kieltämättä erittäin lupaava manageri ja kuten sanoit, hänen päivänsä tulevat vielä. Hänellä ja Burkella on pitkä yhteinen taival jääkiekkomaailmassa ja Burke on sanonut, että Nonis tekee apulaismanagerin hommat paremmin kuin hän
aikanaan ( tälläistä kommenttia Burkelta en ole muussa yhteydessä kuullut - että joku tekisi jossain asiassa saman työn paremmin... :) ) Nonis olisi minun suosikkini Burken työn jatkajaksi, ellei Burken kanssa sopimukseen jostain syystä päästä.

Nonis / Burke kaksikko jakaa tällä hetkellä pitkälle työnsä keskenään, mutta luonnollisesti Burkella on tässä viimeinen sananvalta, vastuu ja kunnia. Noniksen harteille Burke on laittanut lähinnä pelaajasopimukset ( omien pelaajien päättyneet sopimukset ja uusille pelaajille tarjottavat sopimukset ), farmiin liittyvät asiat ja scouttausosastoston vastaavan tehtävät. Näistä
scouttipuoli on hyvässä kunnossa, pelaajasopimukset ollaan saatu Canucksin pelaajabudjetilla loistavaan kuntoon ja farmitoimintaa ollaan selvästi pyritty pyörittämään nuorella joukkueella, jossa suurimmat minuutit keräävät omat nuoret pelaajat ja suuria vahvistuksia varta vasten farmiin ei olla hankittu.

Noniksen tämän hetkinen työnkuva on hänelle varmasti haastava. Erityisesti tämä pelaajasopimusten hierominen on hyvinkin raskasta työtä, sillä tässä hommassa hänen pitäisi pitää Burke ja fanit tyytyväisinä, saada pelaajat tuntemaan, että he saavat oikeuden mukaisen sopimuksen ja päälle tulevat vielä nämä pelaaja-agentit, jotka Burke on usein saanut riitautettua. Hyvä esimerkki näistä agenttien ja Burken välisistä riidoista on mm. Scott Lachancen agentti Don Meehan, jonka Burke haukkui median edessä rotaksi kun tämä ei suostunut Canucksin tarjoamaan kolmivuotiseen ja 4.5 miljoonan taalan sopimukseen.

Burkella on luonteensa vuoksi paljon vihamiehiä agenttien joukossa ja Nonis saa usein syyt päällensä kun Burke kertoo median rakastamia kommenttejaan. Yksi nimeltä mainitsematon agentti sanoi Noniksesta kerran; "At least he understands the game, and that's something you can't always say about the lawyer trained by the league" - ketähän tällä tarkoitettiin... ;)

Sen verran tuosta Noniksen pelaajaurasta ja taustasta muutenkin, että Nonis pelasi itse juniorijääkiekkoa Burnabyssa, saaden sittemmin stipendin Mainen yliopistoon, missä pelasi Black Bearsien kapteenina. Nonis oli pienikokoinen ja hyvin luisteleva puolustaja aikanaan ja pääsi kokeilemaan Boston Bruinsin
harjoitusleirille, mutta ei saanut sopimusta. Tämän jälkeen hän matkusti pelaamaan Tanskaan ja ennen kuin lähti sinne, hän sai ensimmäisen kosketuksensa Brian Burkeen.

Burken hyvä ystävä ja Mainen yliopiston valmentaja, Shawn Walsh oli suositellut 1980-luvun lopulla Nonista Burkelle kun Burke oli tullut ensimmäistä kertaa Vancouveriin. Burke soitti Nonikselle vuonna 1988 ja pyysi tätä Canucksin harjoitusleirille, mutta kun Nonis vaati osallistumisestaan vähintään
farmisopimuksen, Burke toivotti hyvää matkaa Tanskaan. Tämä Noniksen tiukka linja teki kuitenkin Burkeen vaikutuksen ( Burken mukaan kaikki muut leirille osallistuneet tulokkaat olivat kuin lampaita ) ja hän otti Nonikseen myöhemmin yhteyttä.

Nonis pelasi vuoden Tanskassa ja vielä kolme kautta tämän jälkeen Mainessa saaden grudunsa valmiiksi. Hän lopetti pelaajauransa tämän valmistumisensa jälkeen.

"I quit playing at a pretty young age when I still had opportunities to play. A lot of people quit when they have nowhere else to go. I came to grips that I probably wasn't going to be an NHL player. Could I have played in the minors or played in Europe until I was 30? Yes, but that wouldn't have put me any further in life. Looking back now, I could have pushed it harder. I wish I would have gone to the Canucks' camp"

Burke tarjosi Nonikselle Vancouverista töitä vuonna 1990 ja tämän jälkeen kaksikko on kulkenut yhdessä. Alkuun Nonikselle tarjottiin Canucksin toimistolta sekalaisia toimenkuvia ja hänen ensimmäinen työnsä oli koordinoida joukkueen kauden 1990-1991 vieraspelimatkojen matkajärjestelyt. Burke muisteli tästä joskus myöhemmin, että häntä nauratti ja samalla hän oli ihmeissään kun Nonis pisti heti ensimmäisenä päivänä koko kauden pakettiin ja tuli seuraavana aamuna pyytämään lisää töitä. Noniksella oli heti alusta saakka aivoja, itseluottamusta ja hän oli valmis laittamaan itsensä todella peliin.

Nonis työskenteli Burken alaisuudessa Canucksissa 1990-luvun alun, saaden koko ajan haasteellisempia tehtäviä. Kun Burkelle tarjottiin töitä NHL:n päämajasta, Burke otti Noniksen sinnekin apurikseen. Noniksesta tuli koko liigan kolmosmies. Ja hän oli 28-vuotias. Hänellä oli vähän kokemusta johtamisesta ja kertoi, että
joillekin ihmisille piti olla nöyrä, koska nämä ihmiset olivat korkeassa asemassa omassa joukkueessaan. Tämä opetti ihmisistä paljon, mutta hän sai myös tätä kautta hyviä kontakteja erilaisiin managereihin. Nonis yllättyi siitä, että NHL:n vereraanimanagerit, kuten Harry Sinden, Glen Sather ja Lou
Lamoriello olivat helpoimmin lähestyttäviä. He eivät pitäneet koskaan tulokasta alemmassa arvossa ja keskustelivat asiallisesti.

Vuonna 1994 Nonis sai haasteellisen tehtävän. Hänen tehtävänään oli laittaa alulle uusi CBA ( Collective Bargaining Agreement ), eli uusi työehtosopimus, joka oli päättynyt ja johtanut pelaajien työsulkuun. Nonis löysi näin ensimmäistä kertaa itsensä suuren tehtävän edestä. Hänen tehtävänään oli auttaa joukkueita keskustelemaan pelaajien kanssa, tutkia palkkakehitystä ja lopullisena tavoitteena oli tietenkin saada osapuolet jälleen yhteen. Lakko kesti kauan, mutta saman kauden aikana pystyttiin kuitenkin jälleen jatkamaan pelaamista. Nonis pitää edelleen näitä vuosiaan hänen uransa tärkeimpinä. Hän sai tästä valtavasti tietotaitoa sopimusten tekemiseen, mikä on sittemmin auttanut häntä Canucks pelaajien sopimuksissa.

Kun Burkesta tuli Canucksin manageri vuonna 1998, Burke palkkasi ensimmäiseksi Noniksen hänen lähimmäksi apulaisekseen. Tämä oli unelmatyö Vancouverissa syntyneelle kolmikymppiselle miehelle, jonka lapsuus meni pitkälle seuratessa
Canucksia. Noniksella on muuten edelleen entisen Canucks kapteenin Andre Boudriaksen nimikirjoituksella varustettu maila kokoelmissaan. Nonis sai Burken ohella läheiseksi työkaverikseen Steve Tambellinin, jonka Nonis tunsi hyvin jo entuudestaan. Noniksen ja Tambellinin vanhemmat kun olivat ( Tambellinin isä
kuoli reilu viikko sitten ) hyviä ystäviä.

Nonis / Tambellini kaksikkohan oli sittemmin samalla apajalla kun molemmat hakivat Calgaryn managerin paikkaa. Molemmat pääsivät tässä kisassa pitkälle, mutta Canucksin onneksi eivät saaneet paikkaa. Tambellinihan oli sittemmin ehdolla myös Toronton manageriksi ja Pat Quinn olisikin halunnut Tambellinin
seuraan. Canucksin onneksi tästäkään ei kuitenkaan tullut loppujen lopuksi mitään. No, molemmilla on niin vahvat näytöt tällä hetkellä, että ennemmin tai myöhemmin he löytävät itsensä jonkin seuran managerin pallilta. Se, onko se seura Canucks vai joku toinen, saattaa ratketa jo ennen tämän kauden loppua.
Jos ( toivottavasti ) Burkelle tehdään esim. kolmivuotinen jatkosopimus, uskon, että tämän kolmivuotiskauden aikana näistä ainakin toinen lähtee.

Viestin lähetti Moustache Dave #44
Mitä pelaajahankintoihin tulee Burke on sittemmin korjannut, että hänen sopimustilanteensa ei siihen vaikuta, eikä missään kädet pystyssä tilanteessa asian suhteen olla. Burke totesi keskittyvänsä ainoastaan siihen, että Canuckseilla on paras mahdollinen joukkue kasassa 10.3, joka lienee myös omistajien ykkösprioriteetti tällä hetkellä.

Totta. Burke hakee tosiaan vahvistuksia vielä siirtotakarajalla. Washingtonin Witt yhdistetään koko ajan kovemmin Canucksiin ja Vancouver Provincen Ben Kuzma kertoi, että Canucks on lähettänyt scoutin seuraamaan Washingtonia. Witt voisi olla hyvä pari Ed Jovanovskille kunhan tämä palaa kentille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Trade deadline lähestyy, mitä tekee Burke?

Viime aikoina NHL:n siirtomarkkinat ovat käyneet kuumina kun monet playoff joukkueet ovat vahvistaneet rivejään. Myös lännessä useimmat joukkueet ovat olleet aktiivisia; Detroit hankki Langin, Colorado Hendricksonin, Boughnerin ja Sauerin, Calgary Simonin, San Jose Marshallin, Nashville Sullivanin lisäksi Bombardinin ja Zholtokin, Edmonton Nedvedin, Canucks Sarnon... Joku on ollut vähän vaatimattomampi. Mitä mahtaa Burke ajatella?

Nashvillen hankkima kolmikko Sullivan, Bombardir ja Zholtok olisivat kelvanneet joka suhteessa paremmin kuin hyvin Canucksille, mutta ei. Nashville menetti näiden kolmen kaupassa kaksi kakkoskierroksen varausta ( joista harvoin tulee mitään ), yhden kolmoskierroksen varauksen ( joista vielä harvemmin tulee
mitään ) ja yhden neloskierroksen varauksen ( joista ei oikein koskaan tule mitään ) ja sai tilalle kolme hyvää ja suhteellisen halpaa palaajaa, joista on varmasti apua playoffeissa.

Miksi tämä kolmikko ei kelvannut Canucksille? No, ensinnäkin siksi, että Burken mielestä näistä kakkos- ja kolmoskierroksen varauksista kannattaa ehdottomasti pitää kiinni. Tällöin voitaisiin jatkossakin varmistaa hyvä tulevaisuus. Fedor Fedorovia, Kiril Koltsovia, Brett Skinneria, Thatcher Bellia, Tim Branhamia, Rene Vydarenya, Justin Morrisonia, Regan Darbya, Ryan Bonnia, Harold Drukenia, Kyle Freadrichia, Chris Stanleyta ja Zenith Komarniskya ei olisi ilman näitä varausvuoroja. Puhumattakaan Larry Courvillesta, Jonas Solingista, Lloyd Shawsta tai Chad Allanista! Nämä pelaajat kun ovat olleet kaiken tekemisen kivijalka ja siksi tälläisiä pelaajia pitää jatkossakin saada.

Toisekseen, vaikka kakkosesta puuttuukin laituri kun Magnus Arvedsson on loppukauden sivussa, Steve Sullivan ei olisi millään korvannut sitä taitoa, mitä Fedor Fedorov toisi tähän halutessaan. Sullivan olisi ollut myös erittäin huono vaihtoehto, jos häntä vertaa kahteen kakkoskierroksen varaukseen ( esimerkiksi Robb Gordoniin ja Ryan Bonniin ) mitkä Burke olisi joutunut huonoimmassa tapauksessa menettää. Eli onneksi Burke ei suostunut näistä varausvuoroistaan luopumaan ja nyt Canucksilla on erittäin hyvät saumat menestyä myös jatkossa kun näitä Bonneja ja Gordoneita tulee!

Vakavasti puhuen, Burken olisi pakko tehdä nyt jotain, eikä satsata tulevaisuutta näihin toisen ja kolmannen kierroksen varausvuoroihin. Canucksin tulevaisuus on nyt, eikä viiden vuoden päästä, jolloin parhaassa mahdollisessa tapauksessa näistä varausvuoroista saataisiin jotain irti. Toivottavasti jotain tapahtuu siirtotakarajalla ja vaikka se tarkoittaisi luopumista varausvuoroista... Anna mennä Burke! Menestys tällä hetkellä on tärkeämpää kuin pitää kiinni prospecteista ja varausvuoroista. Aina ei voida ajatella pelkästään tulevaisuutta. Kerran viidessä vuodessa voitaisiin ajatella puhtaasti nykytilaa.

Näillä toiveilla kohti tiistaita...

Tähän loppuun pientä kommenttia viime aikojen peleistä. Canucksilla oli kolmen vieraspelin putki, joka päättyi Columbus otteluun. Tämän lyhyen putken aikana joukkue kohtasi kaksi lännen huippujoukkuetta, Coloradon ja Detroitin, sekä mainitun Columbuksen ja tuloksena oli kolme pistettä. Tulos on kohtalainen vieraspeleistä vastustajien tasoon nähden.

Canalplussalta nähdyssä Colorado-ottelussa joukkue teki omassa päässä hirveitä virheitä ja sai olla tyytyväinen pisteeseen. Steve Moorelle ei kostettu ja joukkue halusi pelata vain voitosta välttäen jäähyjä ( muutama turha jäähy otettiin silti, kuten Todd Bertuzzin 2+2 Adam Footeen kohdistuneesta hyökkäyksestä ). Detroit ottelussa Canucksilla oli vaikeuksia, kuten aina Detroitissa ja tässä ottelussa saatettiin ratkaista lopullisesti se, että Canucks ei ole tänäkään vuonna lännen ykkönen. Seitsemän pisteen kurominen Detroitiin 15 jäljellä olevasta ottelusta on varmaankin liian kova urakka. Columbus ottelusta otettiin varmat kaksi pistettä. Mielenkiintoista, että Johan Hedberg pelasi jo toisen peräkkäisen nollansa tässä ottelussa. Hedberg haastaa Cloutierin vielä tosissaan. Tämä on hyvä merkki playoffeja ajatellen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oiskohan Vancouverilla kiinnostausta Jeff O'neillin suhteen? Jotenkin mies tuntuisi sopivalta Canucks-palettiin. Tätä ei tosin ole huhuttu missään, mutta ehkä se tuleekin yllätyksenä. ;)
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
On huhuttu kyllä O'Neillia ja Francisiä Canucksiin. Vastalahjana huhun mukaan menisi Reid, Baumgartner, Ruutu ja varausvuoroja. Mutta tämä on taas vain tällainen pisara huhumeressä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
O'Neill? Rucinsky? kakkosketju?

Onhan Jeff O’Neilistä joitakin huhuja ollut ja kieltämättä O’Neilin monipuolisuus tekisi hänestä varsin sopivalta vaikuttavan pelaajan Canuckseihin. O’Neill pystyy pelaamaan sekä oikeaa että vasenta laitaa, joka antaa paljon vaihtoehtoja ketjuja rakennettaessa.

Jos lehdistöä on uskominen Canucksien realistisin vaihtoehto on kuitenkin Rangersin Martin Rucinsky. O’Neil tuskin lähtee ihan pelkkiä varausvuoroja tai mainittua Ruutu, Reid, Baumgartner komboa vastaan ja palkkaakin O’Neill nauttii huomattavasti Rucinskyä enemmän. Rucinskyn sen sijaan voisi kuvitella olevan saatavana vaikka varausvuoroja vastaan. Toisaalta lehdistö on perinteisesti onnistunut ennustamaan Burken liikkeet todella huonolla prosentilla. Tiettävästi myös San Jose on kiinnostunut Rucinskystä.

Jotain varmasti tapahtuu, ei Burke voi deadlinen jälkeen selitellä, että ketään ei ollut saatavana kun lähes kaikki muut lännen kilpailijat ovat vahvistuksia hankkineet ihan kohtuu hintaan. Noh, ainakin puolustukseen Canucks saa playoffeihin kovemman vahvistuksen kuin mikään muu lännen joukkue ja tästä vahvistuksesta ei Burke joudu edes maksamaan mitään, puhun tietenkin Ed Jovanovskista :-)

Kunnon kakkosketjua ei Canuckseilla edelleenkään ole. Vaikka Sedinit ovat tehneet kiitettävästi pisteitä on mielenkiintoista huomata, että oikeastaan Sedinit saavat edelleenkin kolmosketjun peliaikaa. En tiedä kiinnostavatko nämä peliaikatilastot ketään mutta laitetaan nyt tähän kuitenkin. Pari päivää vanhaa tietoa mutta sen verran on kautta jo takana, että aika hyvin antaa kuvan kuinka on pelattu. Huomionarvoista, että Arvedson on loppukauden(?) sivussa.

Hyökkääjien viidellä viittä vastaan peliaika keskimäärin per ottelu

1 Todd Bertuzzi 16.18
2 Brendan Morrison 14.70
3 Markus Naslund 14.56
4 Trevor Linden 11.64
5 Magnus Arvedson 11.24
6 Matt Cooke 11.19
7 Henrik Sedin 10.88
8 Daniel Sedin 10.82
9 Artem Chubarov 10.76
10 Ryan Kesler 10.41
11 Jason King 10.38
12 Fedor Fedorov 9.29
13 Jarkko Ruutu 9.25
14 Brandon Reid 9.00
15 Brad May 8.72
16 Mike Keane 8.54
17 Tyler Bouck 7.75
18 Nathan Smith 5.00
19 Wade Brookbank 3.26

Kokonaispeliajan (eli erikoistilanne minuutit mukaan) suhteen tilasto on seuraava. Sedinit ohittavat ainoastaan Cooken.

1 Todd Bertuzzi 21.18
2 Brendan Morrison 20.20
3 Markus Naslund 19.45
4 Trevor Linden 16.24
5 Magnus Arvedson 14.49
6 Henrik Sedin14.03
7 Artem Chubarov 13.56
8 Daniel Sedin 13.55
9 Matt Cooke 13.22
10 Jason King 12.73
11 Jarkko Ruutu 11.50
12 Fedor Fedorov 11.43
13 Mike Keane 11.30
14 Ryan Kesler 11.00
15 Tyler Bouck 9.50
16 Brandon Reid 9.33
17 Brad May 9.07
18 Nathan Smith 5.00
19 Wade Brookbank 3.48
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
O'Neill

Jeff O'Neill olisi todellakin enemmän kuin tervetullut Vancouveriin, mutta eniten tässä taitaa painaa miehen sopimustilanne - O'Neilista tulee kauden jälkeen RFA, mikä Canucksin tapauksessa tarkoittaa välimieskäsittelyyn menemistä. O'Neililla on varaa pyytää seuraavasta sopimuksestaan sen verran, että tämä saattaa pelottaa Burkea. Canuckseista välimiehen eteen menevät muutenkin jo Cloutier ja Morrison, joten kolmen kalliin pelaajan meneminen välimiehen eteen ei ole joukkueen kokonaistilanteen kannalta hyvä asia.

Tästä kaikesta huolimatta Jeff O'Neillin siirrosta on ollut kuitenkin puhetta. O'Neill on entinen Todd Bertuzzin ketjukaveri OHL:n Guelphista ja tämä kaksikko muodostaísi vieläkin kovan parin - edellyttäen, että WCE ketju rikottaisiin. Joissakin huhuissa O'Neillia ollaan oltu treidaamassa Brendan Morrisoniin, mutta näille puheille ei löydy järkeviä perusteita. Canucksin ei kannattaisi rikkoa ykköstään, lisäämällä siihen fyysisyyttä ja maalintekovoimaa - nopeuden ja puolustusosaamisen kustannuksella. Ketju toimii nykyisellään hyvin ja Morrisonilla on liian vahva rooli joukkueessa, jotta häntä kannattaisi siirrellä mihinkään.

O'Neill kiinnostaa, mutta millä hinnalla hänet saisi? Niin kuin Moustache tuossa jo sanoikin, Ruutu, Reid ja Baumgartner ei välttämättä riittäisi Carolinalle, enkä toisaalta olisi halukas myymään Jarkkoa. Hänen parhaat pelinsä ovat vasta edessäpäin ja hän on varmasti erittäin arvokas pelaaja jälleen playoffeissa. Ruudusta on tullut yksi NHL:n parhaista energiapelaajista ja hän saa vastustajan pelin sekoamaan ärsyttämällä ja taklaamalla. Tämän lisäksi Jarkolla on roolia alivoimassa, mikä on toiminutkin erittäin hyvin koko kauden.

Lähtisiköhän O'Neill vaihdossa Umbergeriin, Kingiin, Koltsoviin ja kolmoskierrokseen? Sullivan lähti kahteen kakkoskierroksen varaukseen ja King on kyllä arvokkaampi kuin kakkoskierroksen varaus - vaikka hänestä sellaisen, eikä ykköskierrosta, saisikin -, Umberger on käytännössä kakkoskierroksen varaus ja Koltsov on kakkoskierroksen varauksen tasolla. Näin ollen kaupassa olisi Vancouverin puolelta kolme kakkoskierroksen varauksen tasolla, ehkä parempanakin olevaa nuorta pelaajaa, eikä pelkkiä "toivotaan, että saamme Bryan McCaben, mutta käytännössä saamme Ryan Bonnin" varauksia.

Mutta tämä treidi olisi mahdollinen vain, jos Burke uskoo O'Neillin kanssa sopimuksen syntyvän suhteellisen helposti ( ja tietenkin jos Carolina haluaisi tulevaisuuden pelaajia, ei valmiita pelaajia ).

Tällä hetkellä raha ei ole ongelma tässä. O'Neill tienaa noin 3.5 miljoonaa taalaa ja pienellä karsinnalla Canucksilla on hyvät saumat saada se vapaaksi. Magnus Arvedson on ilmoittanut lopettavansa ja Canucks säästää hänen sopimuksestaan 1,5 miljoona taalaa. Toinen päälle miljoonan tienaava pelaaja, joka voisi hyvin pakata laukkunsa ensi kaudella ( nyt nähdyillä esityksillä ) on Brad May.

Arvedsonin korvaa O'Neill ja Mayn Kesler / Brookbank, joten korvaajat löytyvät. Myöskään raha ei ole ongelma. Maysta ja Arvedsonista saatavat rahat, 2.6 miljoonaa ovat käytettävissä ja jos O'Neill saa välimieheltä vaikka 4.3 miljoonan taalan sopimuksen, Canucksilla on tämän kauden voitoilla helppoa paikata erotus. Mutta tässä tullaan jälleen tähän välimieskäsittelyyn. Kuinka korkealle Burke uskoo O'neillin uuden sopimuksen tulevan, jos hän pelaa hyvät playoffit ( ja huonoja playoffeja varten ei kannattaisi häntä välttämättä hankkia ;) )?

Sitten tuohon peliaikavertailuun. Canucksilla on todellakin mielenkiintoisesti jakautunut nuo peliajat. Joukkueellahan on selkeä ykkönen ja kaksi kakkosta tai kolmosta - miten asian haluaa ajatella. Perinteisesti kakkosena on pelannut hyökkäävää peliä pelaava ketju ja kolmosena on enemmän puolustava ketju, mutta Trevor Lindenin saama kokonaispeliaika peittoaa kyllä selvästä Sedinien ketjun peliajan ja tätä taustaa vasten voidaan ajatella, että kolmonen olisikin kakkonen. No, minä pysyn - huolimatta näistä peliajoista - edelleen tässäkin siinä ajatuksessa, että kakkosen tehtävänä on saada tehoja ja kolmosen enemmän puolustaa ja siksi Sedinien ketju olisi kakkonen - joskin vain nimellinen, ei välttämättä käytännössä.

Näistä peliajoista voidaan nähdä hyvin, kuinka Sedinien peli on ollut tehokasta saatuun jääaikaan nähden. Erittäin vahvan ykkösen vuoksi joukkue ei ole kaivannut kakkoselta älyttömän vahvaa hyökkäävää panosta ( ei ainakaan samalla lailla mitä monet muut joukkueet ) ja puolustavat ketjut ovat saaneet isoa roolia kun joukkue on luottanut maalien tekemisen pitkälle ykkösen harteille. Tässä syvyydessä on joukkueen vahvuus ja joukkueelta löytyy neljä hyvää ketjua, joita kaikkia voidaan peluuttaa. Viime aikoina Sedinit ovat olleet tietenkin iskussa ja jos tähän ketjuun saataisiin joku vakituinen hyökkäävään peliin kykenevä kolmas lenkki, tämän ketjun peliaika nousisi.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Ei siinä mitään, hienoa porukkaa te ootte!
-Bertuzzi niittas Moorea törkeästi takaapäin
-Teiän maalivahti on ihan täys ääliö, otti kolme kakkosta.
-May sai turpaansa kunnolla, kahesti, yritti olla kovaa poikaa ja haastaa Worrellia
-Ette vissiin pahemmin hallin ruoasta tykkää, ensin piti heittää jäälle sitä ja sit Worrellin päälle. Antakaa kokeillenne kenkää jossette tykkää.

Edit: Sen verran pitää viel lisätä, et mä en oo vielä nähny tota Bertuzzin tekoa, mut Moorelta tuli oikein kunnon lammikko verta, selostajat puhu VÄHINTÄÄN tän kauden kestävästä pelikiellosta ja Granato oli huutanut naama punaisena teiän Marc "Cindy" Crawfordille. Oikeustoimetkaan ei kuulemma ole pois laskuista vielä.
 
Viimeksi muokattu:

45shelley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihan sama, kunhan tapellaan!
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Ei siinä mitään, hienoa porukkaa te ootte!
-
-May sai turpaansa kunnolla, kahesti, yritti olla kovaa poikaa ja haastaa Worrellia
-Ette vissiin pahemmin hallin ruoasta tykkää, ensin piti heittää jäälle sitä ja sit Worrellin päälle. Antakaa kokeillenne kenkää jossette tykkää.


Mä katsoin noi molemmat tappelut 2 kertaan ja en kyllä nähnyt Mayn saavan kummallakaan kerralla "kunnolla turpaan".Jos nyt kookkaampi Worrell 198 106/May 184cm 94kg antoi muutaman iskun enemmän ja kampesi Mayn jäähän, niin ei siitä kannata vielä juhlia laittaa pystyyn.Mulla on koneella tommonen 3 gigaa tappeluita ja osassa niissä toinen saa "kunnolla turpaansa", noi tappelut ei täytä mun mielestä "kunnolla turpaan" kriteerejä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Re: Re: Paluu voittojen tielle ja Sarno

Viestin lähetti Muksu
"nuckhead: Nimi ja joukkue on rekisteröity. Seuraavassa Colorado ottelussa tapahtuu... "

Tuskin. NHL lähettänee komitean paikalle ja joka hipaisusta tulee pelikieltoa tai ainakin tulisi.
Canucksin lukivat Jatkoaikaa ja olivatkin sitten niin ovelia että viivyttivät yhden pelin ajan kostoa. Kivaa nähdä, että kun kapteenia otetaan niin kuittivihko toimii (vaikka temppu täysin väärä olikin ja sopi täysin minun käsitykseeni Bertuzzista).

Moore, what goes around comes around.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti 45shelley
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Ei siinä mitään, hienoa porukkaa te ootte!
-
-May sai turpaansa kunnolla, kahesti, yritti olla kovaa poikaa ja haastaa Worrellia
-Ette vissiin pahemmin hallin ruoasta tykkää, ensin piti heittää jäälle sitä ja sit Worrellin päälle. Antakaa kokeillenne kenkää jossette tykkää.


Mä katsoin noi molemmat tappelut 2 kertaan ja en kyllä nähnyt Mayn saavan kummallakaan kerralla "kunnolla turpaan".Jos nyt kookkaampi Worrell 198 106/May 184cm 94kg antoi muutaman iskun enemmän ja kampesi Mayn jäähän, niin ei siitä kannata vielä juhlia laittaa pystyyn.Mulla on koneella tommonen 3 gigaa tappeluita ja osassa niissä toinen saa "kunnolla turpaansa", noi tappelut ei täytä mun mielestä "kunnolla turpaan" kriteerejä.

Kyllä toi ihan tarpeeks kunnolla on jos kahdesti häviää.

Edit: Joo sori, mulla oli tossa alkuperäisessä pilkkuvirhe. Piti olla "May sai turpaansa kunnolla, kahesti yritti olla kovaa poikaa ja haastaa Worrellia" eikä "May sai turpaansa kunnolla, kahesti, yritti olla kovaa poikaa ja haastaa Worrellia"

Mut noi tappelut on nyt oikeestaan ihan yks hailee ton teiän Bertuzzin tempauksen takia.
 

45shelley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihan sama, kunhan tapellaan!
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Kyllä toi ihan tarpeeks kunnolla on jos kahdesti häviää.

Satuitkos katsomaan noita pituuksia ja painoja?Worrelin pitäis todellakin "mopata" Maylla tota jäätä.Mun mielestä May pärjäs ihan OK, noin isoa miestä vastaan.En muuten oo mikään Vancouver fani.Halusin vaan kommentoida tätä tappelua.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti 45shelley
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Kyllä toi ihan tarpeeks kunnolla on jos kahdesti häviää.

Satuitkos katsomaan noita pituuksia ja painoja?Worrelin pitäis todellakin "mopata" Maylla tota jäätä.Mun mielestä May pärjäs ihan OK, noin isoa miestä vastaan.En muuten oo mikään Vancouver fani.Halusin vaan kommentoida tätä tappelua.

Ai niinku Bertuzzi teki Moorella?
 

45shelley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihan sama, kunhan tapellaan!
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Ai niinku Bertuzzi teki Moorella?

Paha kommentoida, kun en oo nähnyt vielä kyseistä tilannetta, mutta mitä olen täältä lukenut, niin Bertuzzin teko on kyllä raukkamainen/ääliömäinen.Olis vaikka pudottanut hanskat ja tapellut Mooren kanssa.

EDIT:Nyt näin sen pätkän ja ei toi ollutkaan niin paha juttu, kun luulin.Mä luulin että se niitattiin selästä laitaan.Noitahan nyt sattuu toisinaan.
 
Viimeksi muokattu:

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Oiskos tästä tapauksesta/ottelusta kuvausta tai raporttia, en ainakaan NHL:n kotisivuilta kyennyt löytämään mitään tilastoja tarkempaa?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
http://www.hockey-fights.com/videos/20040308/BertuzziSuckerPunch.wmv

Että "let's go Canucks. To the court..."

Niinpä niin, joopa joo. Tuollaisia mooreja on 13 tusinassa ja mikäli ne telovat pistepörssin kärjen ja joukkueen tähden, ei se jää rankaisematta. Bertuzzille voi pelikieltoa tulla, muttei todellakaan playoffeihin ulottuvaa ja oikeusjuttuun en usko pätkääkään. Toivottavasti kohdataan pleijareissa ja saadaan matseihin tunnetta mukaan.

Aebischerin ämmä ei uskaltanut vastata Hedbergin kutsuun. Olis nyt ollut mies!
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Tällaista Bertuzzi heitteli ilmoille Gauthier-Salo -tapahtuman jälkeen:

"He's (Gauthier) been over the line for how many years?" snapped Todd Bertuzzi. "That's not how you play hockey, that's dirt."

"Playing hockey is hitting a guy clean, not going for knees and trying to hurt people like that. It shows what kind of respect that's around this league right now.

"Very few guys can ruin it for a lot of people in the league."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös