Re: Re: Re: Re: Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?
Viestin lähetti ilja
Hyvä että lisäsit sanan "jonkunlainen". Pelaajia, jotka ovat tehneet urallaan nuo 60-70 pistettä, löytyy kauppa-arvoltaan moneen ryhmään, ja eiköhän tuolla paketilla ja halvemmallakin saada "jonkunlaisen" pelaajan. Tosin loppupeleissä Arvedsonin hintalaatusuhde saattaa olla parempi kuin tämän mysteerisen herra X:n.
Mainittakoon vielä, että olen edelleen sitä mieltä, etteivät Doan, Daze tai Carter ole "jonkinlaisia" pelaajia.
Kun kerran "jonkunlainen pelaaja" herätti mielenkiintoasi noin paljon, niin kerron mitä sillä hain.
Tarkoitin tällä "jonkunlaisella pelaajalla" juuri tälläistä Dazen tai Carterin tasoista pelaajaa. "Jonkunlainen pelaaja" ei ole mikään halventava nimitys kakkosketjun pelaajasta, vaan käytin sitä vain koska en jaksanut alkaa spekuloimaan kaikilla mahdollisilla 2-ketjun nimillä, jotka olisivat Canucksia kiinnostaneet ja joihin joukkueella olisi ollut realistinen mahdollisuus. Jos Daze ja Calder eivät sitten tähän "jonkunlaisen pelaajan" ryhmään mielestäsi
kuulu, kerro ihmeessä, minkänimiseen ryhmään sinä arvon herrat rankkaisit.
Canucksin puhuttiin hakevan tälläistä "jonkunlaista pelaajaa", eli käytännössä se olisi tarkoittanut pelaajaa, joka on syntynyt vuosien 1978 ja 1973 välillä, pelannut tasaisesti ( samalla tasolla, ei yhden kauden piikkejä ), tehnyt noin 60 pistettä useampana jonkunlaisena kautena ja jonkunlainen palkkalappu olisi pitänyt olla alle neljän miljoonan taalan. Tälläistä "jonkunlaista pelaajaa"
joukkue haki, mutta päätyi Arvedssoniin. Osittain siksi, että Magnus oli erinomainen hinta-laatu suhteeltaan ja osittain, koska useat joukkueet pyysivät Burken mielestä liikaa tälläisestä "jonkunlaisesta pelaajasta".
Urallaan 60-70 pisteen rajan rikkoneita pelaajia on tietysti paljon ja näiden joukossa on tietysti paljonkin eri hintaluokan pelaajia, mutta pelaajan olisi pitänyt mahtua myös ikähaitarinsa puolesta muun avainryhmän sisälle. Eli mitään Steve Thomaksen tai Adam Gravesin kaltaista, uransa parhaat hetkensä nähnyttä veteraania joukkue ei hakenut ( en ala tässäkään erittelemään sen tarkemmin muita veteraaneja joita joukkue ei varmasti hakenut... ), vaan haki edellä mainittua "jonkunlaista pelaajaa".
Burke on tietoisesti kasannut Vancouveriin jonkunlaista joukkuetta, jonka ikärakenne on siinä 26 - 28 vuoden sisällä ( Bertuzzi, Jovanovski, Öhlund, Morrison, Malik, Sopel, Cloutier, Lindgren, Ruutu, Cooke... ) ja tätä pidetään yhtenä joukkueen jonkunlaisista vahvuuksista, koska näillä on urallaan menossa
suunnilleen sama vaihe ennen siirtymistä kolmenkympin klubiin. Moni on ikänsäkin puolesta puhjennut parin viime kauden aikana parhaaseen peli-ikään. Tulevan herra-X:n, eli siis jo kuuluisan "jonkunlaisen pelaajan ryhmään" kuuluvan pelaajan olisi pitänyt olla suunnilleen saman ikäinen.
Ja olen edelleen sitä mieltä, että Canucksilla olisi ollut mahdollisuuksia hankkia tälläinen "jonkunlainen pelaaja" jonkunlaisella kaupalla, johon olisi sisältynyt mm. jonkunlaisia nuoria, jo NHL uran alun tehneitä pelaajia ja lisänä jonkunlaisia varausvuoroja tai jonkunlaisia toivotaan - toivotaan prospecteja. Jonkunlaisella seuralla olisi varmasti ollut kiinnostusta saada
vahvistusta jonkunlaiselle tulevaisuudelleen antamalla nykyjoukkueensa top 3 tai top 4 laituri.
Moustachelle;
Aivan. Näillä mennään varmasti ensi kauteen. Olen varma, että ennen kauden alkua ei uusia vahvistuksia enää tule. Mielestäni joukkue on ensi kaudelle lähdettäessä paperilla parempi, mitä viime kauden lopulla nähtiin ja selvästi parempi, mitä viime kauden alussa. Selkein plussa on mielestäni maalin suulla ja myös mainitsemasi alivoimapelaaminen on kunnossa. Niin, ja erikoistilannepelaaminen kokonaisuudessaankin, koska myös ylivoimaan joukkueella on heittää kentälle viisikko, jollaista harvalla joukkueelta löytyy.
Joukkue on muuten myös todellakin eurooppalaistunut. Menetyksistä Klattin lähtö harmittaa, mutta Murray Baronin paras ominaisuus olisi ollut ensi kaudella kopissa. Baron ei olisi mielestäni enää mahtunut kunnolla top kuuden joukkoon pakeista ( uskon Allenin ajaneen jo ohi ) ja kun Slegr saatiin Baronia halvemmalla, mitään ei ole menetetty. Arvedsson puolestaan korvaa Klattin, joten tässäkään mielessä joukkue ei ole heikentynyt. Päinvastoin. Magnus voi olla vielä erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle.
Sitten huolestumisen aihetta; Olen veikannut Canucksille vahvaa kauden alkua kahdella edellisenä kaudella. Mutta mitä on jäänyt näiden kausien aikana käteen? Surkea alku. Canucks on joutunut viime kausina tekemään treidejä melko nopeasti kauden alusta ( toissa kaudella hankki Lindenin, Hlavacin, Letowskin, Warrinerin ja Bouckin ja viime kaudella Malikin+Langdonin ja Salon ). Nytkin
veikkaan hyvää alkua. Saapa nähdä, joutuuko joukkue tekemään jälleen treidin.
Toisaalta tässä mahdollisessa treidissä olisi se hyvä puoli, että Burke on hyvä niissä. Hän on pystynyt jäämään selvästi plussalle edelliskausilla ja nyt kesällä hän on tehnyt mielestäni ainakin näin ennen kautta ajatellen erinomaisia treidejä. Kariya menetettiin kun kaksikko Kariya - Selänne halusi muuttaa kimppaan, mutta Hedbergin treidi kakkoskierroksen varaukseen saattoi olla
pidemmällä tähtäimellä loistohankinta, samoin Arvedssonin treidi.
Menetyksinä näissä kahdessa treidissä on kakkoskierroksen varaus ja rahaa. Nämä eivät ole kuitenkaan suuria tappioita, sillä molemmat uudet pelaajat ovat hinta-laatu suhteeltaan erinomaisia ja joukkue on nuori, joten kakkoskierroksen varaus ei merkitse älyttömästi. Niin, ja toisaalta rahaakaan ei olla paljon tuhlattu uusiin pelaajiin. Klattin, Baronin, Letowskin ja Skudran palkat pois ja tilalle Mayn, Arvedssonin, Hedbergin ja Slegrin palkka.
Keane on mielenkiintoinen tapaus. Hän ei onnistunut Coloradossa viime kaudella ja nyt tämä kolminkertainen Stanley Cup voittaja, kolmessa eri joukkueessa vielä, ja ex-Montreal kapteeni joutuu tyytymään tryoutiin. Hän saa mielestäni aivan vapaasti taistella paikastaan leirillä, sillä joukkue ei menetä mitään. Korkeintaan saa yhden kaiken peliin pistävän, kokeneen pelaajan leirilleen ja harjoituspeleihin.
Keane toisi - saadessaan sopimuksen - johtajuutta ja kokemusta muuten melko nuoreen joukkueeseen. Hän ei tehnyt viime kaudella kuin viisi maalia ja toissakaudella kuusi, mutta uskon hänen pystyvän ( vaikkakaan hänen paras ominaisuutensa ei ole maalinteossa ) tekemään vähän enemmän. Viime kaudella hän pelasi 1.5 miljoonan taalan palkalla ja mikäli saa nyt sopimuksen,
palkka on varmasti alle miljoonan taalan. Moni pitää Keanea jo menetettynä pelaajana, mutta onhan hän nuorempi kuin Joe Nieuwendyk tai Igor Larionov, esimerkiksi.
Olen kovasti yrittänyt miettiä, miksi Keane tuli juuri Canucksin
harjoitusleirille. Jostain muualta Keane olisi hyvinkin saanut helpommin NHL paikan ja hän varmasti tietää, kuinka Burke suhtautuu nelosketjun pelaajien palkkaamiseen. Jos joukkueella on nelosessa jo yksi May, joka saa yli miljoona taalaa kaudesta, Burke ei halua maksaa toisella nelosen pelaajalle edes sitä, mitä tämä muualta NHL:stä saisi.
Keane halusi siis itse tulla joukkueeseen, jolla on jo ennestään varsin hyvä nelosketju, kilpailemaan paikasta ja kaiken mennessä hyvin Keane palkittaisiin tästä tsempistään pienemmällä palkalla, mitä hän muualta saa. Kuulostaako järkevältä? Mielestäni ei, mutta ehkä tuloon olivat jotkin muut syyt.
Keane uskoo itseensä. Sen vaikutelman ainakin saa kun hän tuli Canucksin leirille. Toisekseen Canucks valmentaja Crawford pitää Keanesta ja kaksikko tekikin hyvää työtä yhdessä jo aikanaan Coloradossa, jossa Keane oli voittamassa mestaruutta vuonna 1996. Kolmas tekijä saattaa olla se, että Winnipegista kotoisin oleva Keane on hyvin läheinen ystävä Canucksin farmijoukkueen Manitoba Moosen GM:n Craig Heisingerin kanssa. Ehkä Hirvien
laumanjohtajalla on sorkkansa pelissä.
Harjoitusleiristä
Canucksin harjoitusleiri on nyt takana. Kuusi päivää intensiivistä harjoittelua ja näiden aikana ehti tapahtua paljon. Leiri vietettiin Vernonin pikkukylässä ja kuuden päivän aikana tätä Canucksin leiriä kävi seuraamassa peräti 17.000 ihmistä. Canucks manageri Burke sanoi paikkaa erinomaiseksi leiripaikaksi ja lupasi tulla joukkueineen ensi vuonna uudestaan.
Kiekkobuumi on todella korkealla Vancouverissa jo nyt, vaikka peliäkään ei olla pelattu. Tästä kertoo myös se, että ensi kaudelle kausikortteja on myyty jo nyt 15.000. Yleisökeskiarvo ennätys tehtiin viime kaudella ja ensi kaudesta voidaan odottaa vielä parempaa. Hankala saada lippuja siis jos haluaa lähteä katsomaan paikan päälle pelejä.
Darren Langdon on kunnossa! Hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin, kahdessa ottelussa kolme maalia. Ehkä Langdon ottaa paikan ykkösestä Todd Bertuzzin paikalta... Toinen veteraanipelaaja, joka näyttää olevan erinomaisessa kunnossa, on Trevor Linden. Linden näytti useiden mielestä olevan leirin paras luistelija. Itse Linden kertoi olevan paremmassa kunnossa kuin edellisten viiden - 10 vuoden sisään, koska on viettänyt paljon aikaa Peter Twistin kuntokoulussa. Canucksin entisen kuntovalmentajan koulussa ei tunnetusti koskaan löysäillä.
Leirin suurin pettymys oli Fedor Fedorov. Tämä on harmi, sillä nuoremmalla Fedorovilla olisi pelillisiä lahjoja vaikka mihin, mutta miehen, vai pitäisikö sanoa pojan, pää ei kestä. Viime kaudella Fedor suututti asenteellaan Burken ja nyt hän myöhästyi joukkueen yhteisestä jääharjoituksesta. Kun Fedor sitten vaivaantui paikalle, hänet käännytettiin takaisin huoneeseensa. Hän oli leirille tullessa lisäksi surkeassa kunnossa. Tällä asenteella ei NHL paikkaa tulla koskaan saamaan. Kuka saisi kaivettua hänestä asennetta?
Nuori Tsekkipakki Tomas Mojzis oli ehdottomasti leirin positiivisin nuori pelaaja. Viime kaudella erittäin kovat tehot pakille WHL:n Seattle Thunderbirdsissa tehnyt Mojzis näytti olevan jo valmis pelaaja NHL:ään. Canucks kapteeni Markus Näslund sanoi Mojzisista; "Hän voi olla tähti NHL:ssä. En ymmärrä kuinka Toronto saattoi luopua hänestä. Hän on todella hyvä pelaaja."
Mojzis on erinomainen hyökkäävä puolustaja. Hänestä saattaa hyvin kasvaa tuleva ykkösylivoimapakki. Hän olisi tähän tehtävään jo nyt valmis - nyt nähdyillä näytöillä -, mutta on muistettava, että takana ei ole kuin kuusi leiripäivää.
Brent Sopelilla ei mene hyvin. No, hän vietti kesän yhdessä kauniin tyttöystävänsä Kelly Reevesin kanssa, mutta kuuli jatkuvasti erilaisia treidihuhuja. Hän varmaan pelästyi niitä niin paljon, että ajoi huikeat kutrinsa kesän aikana pois. Nyt leirillä, oudon näköinen, lyhytlettinen Sopel kuuli Crawfordilta, että
Canucks aikoo peluuttaa kahta parasta pakkia Ed Jovanovskia ja Mattias Öhlundia yhdessä. Sopelin peli on aikaisempien kausien aikana käynyt hyvin yhteen Öhlundin kanssa, mutta ei kenenkään muun. Nyt Sopel joutuu etsimään pakkikaverikseen tämän 'muun'.
Sedinin kaksoset näyttivät leirillä olevan kovassa kunnossa. Kaksoset antoivat medialle lausuntoja, joissa kertoivat myös itse tietävänsä, että lopullisen läpimurron paikka on nyt ensi kaudella eikä myöhemmin. Sedinit ovat saaneet kesällä lisää voimaa ja nopeutta. Toivottavasti peli käy myös kun kiekko putoaa jäähän lokakuun 9. päivä. Nyt olisi todellakin aika lunastaa odotukset.
Brandon Reid ja Jason King näyttivät myös olevan hyvässä kunnossa. Reid oli saanut kesällä kuusi kiloa lisää massaa ja Mattias Öhlund kertoi Reidin astuneen selvästi yhden portaan eteenpäin. Viime kaudella tämä entinen QMJHL liigan tähtipelaaja teki viisi pistettä seitsemässä pelissä. King teki puolestaan vaikutuksen manageri Burkeen. Burke sanoi Kingin olevan valovuoden viime kautta edellä. Myös King pääsi jo viime kaudella pelaamaan NHL:ssä muutaman ottelun.
Canucksilla on nyt edessään 10 harjoituspelin maratooni. Nämä 10 peliä pelataan seuraavien 17 päivän aikana ja joukkueen
mukana on edelleen 47 pelaajaa. Jesse Schultz ja Jason Lahoux on laitettu jo farmin mukaan, ykkösketjussa harjoituspeleissä pelannut Marc-Andre Bernier, Triston Grant ja Tsekkimolari Lukas Mensator on puolestaan laitettu juniorijoukkueisiin.
Jäljellä olevista 47 pelaajasta yhtä pelaajaa kohden ei tule kuin ehkä viisi tai kuusi harjoitusottelua ja parhaille ei sitäkään. Nuoret saavat näyttöpaikan ja esimerkiksi Markus Näslund ja Todd Bertuzzi pelaavat vain harvoin. Ensimmäinen harjoituspeli käydään jo tätä kirjoitettaessa kun Canucks kohtaa Minnesotan.
Näistä harjoituspelien tuloksista ei voi tehdä kovinkaan pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta edelleen muutama mielenkiintoinen kysymys leijuu ilmassa:
Nelosen laiturin paikka on auki. Jarkko Ruutu, Brandon Reid, Jason King vai Mike Keane? Magnus Arvedsson ei ole kysymysmerkki, mutta on hienoa nähdä hänen pelaamisensa Sedinin kaksosten kanssa. Entä mitä tekevät pakkiprospectit Tomas Mojzis ja Kiril Koltsov? Vaikea mahtua pelaamaan, mutta entä tulevaisuus? Miten he pelaavat kun vastassa on toisen joukkueen parhaat prospectit ja jo NHL:ssä paikkansa vakiinnuttaneet pelaajat? Entä maalivahti Johan Hedbergin esitykset harjoituspeleissä? Ainakin näihin kysymyksiin saadaan joitakin vastauksia seuraavien 10 pelin aikana.
Edittinä: Canucks voitti Minnesotan ensimmäisessä harjoituspelissä maalein 1-0. Maalintekijänä Mats Lindgren, syöttäjinä tryoutilla oleva Mike Keane ja Mikko Jokela. Laukaukset menivät aika kirkkaasti Vancouverille, Minnesotavahti Manny Fernandez oli kiekon tiellä 42 kertaa, Canucksin torjuntahommat jakoivat Alex Auld ja Tyler Moss ja nämä joutuivat torjumaan vain 12 kertaa. Auld ja Moss ovat molemmat farmimaalivahteja. Toivottavasti seuraavassa ottelussa nähtäisiin maalin suulla ensimmäistä kertaa Moose Hedberg.
Ottelun toisessa erässä Minnesotan idioottigooni Matt Johnsson taklasi Mattias Öhlundin pään laitaan kuuleman mukaan erittäin rumasti. Johnssonilta tälläistä temppua näinkin "tärkeässä" pelissä voitiin odottaa. Toivottavasti Öhlund on kunnossa. Harmi, että Gaborik ei pelaa. Seuraavassa ottelussa Canucksin Langdon ja May voisivat nimittäin taklailla vuorostaan häntä sääntöjen vastaisesti. Tai no ei kuitenkaan. Toivottavasti Canucksin pelaajat eivät syyllisty tälläiseen idioottimaisuuteen.