Vain elämää – viihdeohjelma

  • 570 920
  • 3 127

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hyvä jos korkealentoisen huono läppäni löysi jotenkin perille, koska itselläni oli tämä mainitsemasi fiilis kun seurasi sitä kolmannen kauden teennäistä nyyhkintää sekä palvontaa. Itselleni Loiri edustaa legendaarista viihdetaiteilijaa eikä hän todellakaan ansainnut nähtyä häpeänäytelmää osakseen. Sikälikin kun herra itsekin tajusi ettei ollut missään häävissä vedossa enää. Siinä on keskeinen ero että kunnioitetaanko legendaa vai tehdäänkö hommasta sirkusta.

Minuun ainakin kolahti. Koin itsekin tuon Vain elämää -kauden Loirin ruumiin palvontana. Samalla tuo oli itse asiassa ensimmäinen ja ainoa kausi jonka olen katsonut. Voi olla että muut kaudet eivät ole olleet yhtä pahoja, mutta nimenomaan tuo Loirin "tulkitsemisen" palvominen ja joka ainoasta Veskun henkäyksestä kyynelehtiminen alkoi vituttaa niin rankasti, että tuon jälkeen en ole ohjelmaa katsonut, enkä katso.

Ja sinänsä minusta on turha kiistellä mieltymyksistä. Olli Lindholm on hyvinkin voinut tehdä hienon uran, mutta ei se kyllä oikeasti laulaa osaa. Tai no, osaa se huutaa suunnilleen nuotilleen. Hakulisesta en oikeastaan tiedä sitäkään vähää, mutta voin ainakin todeta, että Joutsenlaulu on karmeaa pateettista paskaa. Ja tämähän, kuten ei oikeastaan mikään tässä viestissä kirjoittamani, ole missään tapauksessa faktaa, vaan ainoastaan minun voimakasta mielipidettäni.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Paskasti laulaminen onnistuu kyllä. En kuitenkaan usko, että pystyisin sillä elantoani hankkimaan. Ei pystyisi Ollikaan ellei olisi ratsastettavana Hakulisen Jussin biisejä ja bändiä, jolla ei ole ollut yhtään mitään tekemistä Yön kanssa aikapäiviin. Ilman Hakulista Lindholm ei olisi koskaan ollut mitään Servi Systemsin siivoojaa kummempaa.

Aika komeasti Olli on mennyt eteenpäin nekin vuodet, kun ei ole ollut Jussin biisejä millä "ratsastaa". Jos tutustut Yön tuotantoon, niin sieltä löytyy iso määrä myös hittejä missä Olli on mukana tekijänä. Perkeleen iso kunnioitus Jussia kohtaan, mutta hyvin useinhan menestyvien artistien ja bändien taustalla on se joku guru, joka niitä hittejä veivaa. Mutta loppupeleissä se on sitten se artisti tai yhtye, joka niistä tekee hittejä tai ei tee. Tää asia nousi hyvin esiin Suvi Teräsniskan Vain Elämää jaksossa. Yksikään niistä biiseistä ei todennäköisesti olisi koskaan löytänyt tietään ulos pöytälaatikoista ja varsinkaan suurhiteiksi ilman Suvin kaltaista ainutlaatuista laulajaa.

Ei urheilussakaan tarvitse olla aina paras tai edes kärkipäätä ilman, että voi tehdä uran. Ja löytyyhän noista maailmalla menestyneistä bändeistä ja artisteistakin sellaisia joiden laulutaidosta voidaan olla montaa eri mieltä. Mä en muutenkaan ymmärrä käsitettä laulutaito siinä kohtaa kun puhutaan henkilöistä jotka ovat jo mukana musiikkibisneksessä ja varsinkin jotka ovat siellä jo menestyneet. Mä puhun laulutaidosta siinä kohtaa, kun katson paikallisen pubin karaokeiltaa, missä joku naapurin Elli tai kiven alta yhdelle oluelle ryöminyt Pertti yrittää säväyttää osaamisellaan. Olli, Pelle Miljoona, Vesku Jokinen, TONI WIRTANEN... näitä punkkiäijiä on Suomi täynnä joiden laulaminen ei ehkä mene sen perkeleen oppikirjan mukaan, mutta se kokonaisuus mitä noi vetää, niin se myy ja se vetoaa jengiin.

Ps. Jonkun mielestä Jussi Hakulinen on laulajanakin valovuoden Ollia edellä. Jännä homma, ettei levyt vaan myy ja keikat on osastoa pubit arki-iltoina.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vähän kyllästyttää näiden suurimpien hittien esittäminen kun tietäisi että siellä olisi paljon tuntemattomampia helmia joita joku saattaisi hyvinkin innostua valitsemaan jos siihen annetaisiin mahdollisuus. Viimeksi varmaan tällaisen positiivisen yllätyksen kokenut kun Toni Wirtanen valitsi Veskun katalogista aika tuntemattomaksi jääneen Brontosauruksen yön.
Edelmannin päivänä kuultiin yllättävän paljon tällaista kamaa, Miten ja miksi, Sininen sointu ja Armaan läheisyys eivät kovinkaan usein radiossa soi, ja Samulilta tunnetaan aivan muut kappaleet.

Se nyt olikin mielestäni about ainoa positiivinen asia Edelmannissa tuolla kaudella. Älkää käsittäkö väärin, pidän miehen musiikista, muttei kyllä sovellu Vain elämää -formaattiin lainkaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Itseäni houkuttaisi ajatus kaudesta, jonka esiintyjälista koostuisi ns. hasbeeneista, ketkä eivät ole olleet esillä/tehneet menestynyttä musiikkia aikoihin. Tällä hetkellä poppoo voisi olla vaikka:

Janne Tulkki
Katri Ylander
Ari Koivunen
Lea Laven
Pikku G
Päivi Lepistö
Heikki Hela

Tiedän, ei tule toteutumaan, mutta saahan sitä toivoa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Itseäni houkuttaisi ajatus kaudesta, jonka esiintyjälista koostuisi ns. hasbeeneista, ketkä eivät ole olleet esillä/tehneet menestynyttä musiikkia aikoihin. Tällä hetkellä poppoo voisi olla vaikka:

Janne Tulkki
Katri Ylander
Ari Koivunen
Lea Laven
Pikku G
Päivi Lepistö
Heikki Hela

Tiedän, ei tule toteutumaan, mutta saahan sitä toivoa.

Olisi muuten melko mainio idea ja olisi jopa sopinut ensi syksyn sesonkiin. Pikku G virittelee paluuta ja olisi varmaan ihan omillaankin pitänyt huolta kauden suosiosta. Koivunen on myös puhunut jostain sooloprojektin tyyppisestä jo pidempään ja tuolta olisi ollut hyvä hakea vauhtia. Muutenkin Ari on muuttunut siedettävämpään suuntaan kun päätti opetella käyttämään ääntään ja lopetti sen heviangstailun. Ja luonnollisesti myös Idolsin käynyt Ylander mukaan kun nelonen ryösti formaatin itselleen. Molemmilta löytyy nykymenoon suhteutettuna hyviä biisejä jotka ovat runsasta radiosoittoa nauttineet aikoinaan. Kattauksen kruunaisi Movetron ja aina toimiva iskelmä.

Noilta tyypeiltä löytyisi varmasti myös kiinnostavia stooreja, koska menestyksen lisäksi on oikeasti kohdattu se toinenkin puoli.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika suoraan VV ilmaisi aamun Hesarissa ettei ole kiinnostunut "Elämää vain" konseptista

No joo, myös J. Karjalainen on noin sanonut ja enpä usko että Tehosekoittimen Ottokaan tuonne lähtisi, eikä Tarja Turunenkaan varmaan saisi siltä Nightwishin pianonsoittajalta lupaa että Tarjan päivänä laulettaisiin Nightwish-aikojen biisejä, ja Tarjan sooloura ei ole ikinä kiinnostanut yhtäkään ihmistä koko maailmassa. Lisäksi koko formaatti on päätetty nyt All Star -kauden jälkeen lakkauttaa, joten aika monta muttaa on matkassa. Kunhan vaan kelailin miten monta mielenkiintoista suomalaista artistia ei ole vielä käynyt Vain Elämää -kesäleirillä, olisi niitä vielä sen verran että lisäkausille keksisi helposti hyviä kattauksia. Mutku ihmiset on vaikeita ni ei sit.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Oli näemmä eilen joku etkot-lähetys, en katsonut. Sitä vastoin olen "etkoillut" kuuntelemalla aiempien kausien vetoja ja listannut satunnaiseen järjestykseen kymmenen parasta:

Jari Sillanpää - Liekeissä
Olli Lindholm - Lindholmin Ollie
Elastinen - Naurava kulkuri
Vicky Rosti - Jos mä oon oikee
Paula Vesala - Sori
Juha Tapio - Music Everywhere
Mikko Kuustonen - Woyczek (äärettömän hyvin esitti Mikko tämän eräällä keikallaan)
Vesa-Matti Loiri - Armo
Nikke Ankara - Miks ei
Hector - Tyttörukka

Kohtahan se uusi kausikin alkaisi, eniten kiinnostavat Kaija Koo (tästä minut varmaan lynkataan), Toni Wirtanen ja Siltsu. Toivottavasti Kaijan biiseistä Seuraavassa elämässä, Ajoin koko yön, Niin kaunis on hiljaisuus ja Erottamattomat älyttäisiin jättää rauhaan. Sanni vetää ihan varmasti kappaleen Supernaiset, enkä yllättyisi, jos Vartiainen olisi päätynyt valitsemaan Tuu lähemmäksi beibi -klassikon.
 

Ralph

Jäsen
Meikäläinen osaa listata vain neljä parasta:

Anssi Kela - Luokkakokous
Mikko Kuustonen - Woyzeck
Jari Sillanpää - Jealous Sky
Pave Maijanen - Tuolta saapuu Charlie Brown
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Musiikillisesti hieno avausjakso, muuten ei niinkään. Aika väsynyttä jaarittelua ja olisi tallennuksesta katsottuna voinut kelata vaikka yli noi välispiikit. Ja Sanni. Ei todellakaan mikään yllätys, että täysin seinäruusuna tossa porukassa. Esitysten osalta äijät ja Sillanpää veti mun papereissa kärkeen avausjaksossa. Juha Tapio on kyllä melkoinen mestari ja Wirtasen juttua on vaan niin makee seurata, lauloi se sitten vaikka Ukkonooaa. Sillanpään jutun pelasti kertosäe ja onhan toi ääni vaan niin makee. Muutakin kuin 2,5 promillen humalassa. Jenni Vartiainen on aina ollut upea nainen, mutta tänään oli jotenkin jumalaisen kaunis. Silmissä taisi olla jotain apukeinoja käytetty. Jennillä siis. Kaija Koo ihan jees. Sanni. Ei. Kun ei niin ei. Nenästä laulaminenhan piti olla kielletty Nylon Beatin lopettamispäätöksen jälkeen.

1) Juha Tapio
2) Toni Wirtanen
3) Jari Sillanpää
4) Jenni Vartiainen
5) Kaija Koo
6) Sanni

Ihan jees tää all stars konsepti. Tosin olisihan ton vajaan kahden tunnin setin voinut tiivistää vaikka tuntiin ja varttiin. Kun ei sitä vitun duettoakaan saada vieläkään telkkariin kokonaan ennen lopputekstejä. Ruutu ja pakkosyöttö voi pyyhkiä pölyjä mun puolesta.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Kyllähän Tapsan Juha ainakin itseni (ja varmaan kaikki muutkin) yllätti aika totaalisesti. Ehdottomasti jakson kovin veto. Sillanpää osaa kyllä tulkita mutta ensimmäisen kauden Liekeissä oli silti kovempi veto.

Ihan ok jakso, itse en kyllä jaksa jorinoita katsoa vaan skippaan nämä tallennusta katsoessani.
 
Tapio ja Wirtanen näyttivät sitä lyyristä osaamistaan, Tapio toki heittäytyi muutenkin. Sillanpäältä ja Vartiaiselta mahtavaa laulua. Kaija Koo veti takuuvarman. Sanni oli heikko.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ja Sanni. Ei todellakaan mikään yllätys, että täysin seinäruusuna tossa porukassa.
Sanni sentään tekee itse biisinsä, toisin kuin esim. Jenni Vartiainen tai hyvin suurelta osin vaikkapa Kaija Koo. Ja kyllä minäkin tykkään enemmän Vartiaisesta laulajana (vaikka se kuiskailu onkin alkanut ärsyttämään), mutta kyllähän Vartiaisen oman jakson aikana sisältö ja tarinat itse biiseistä tulee jäämään taas erittäin heikoiksi, aivan kuten viimeksikin.

Jenni Vartiainen tosiaan sai kuiskailtua tuon Cheekinkin biisin sillä omalla kuiskailullaan. En edes halua tietää millainen kähisijä tuo on joskus Paula Koivuniemen iässä, voi olla Paulan ääni aika heleä siinä rinnalla.

Ja edelleen, tykkään Jennistä kyllä mutta ei ole hänen formaattinsa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Wirtanen, Siltsu ja JT vei mitallit ekassa jaksossa aika selvästi. Sanni oli sitten neljäs IMO.

Spottarista kuuntelin biisit, joten jaksosta en muuta osaa sanoo.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hyvä avaus uudelle kaudelle. Wirtanen ja Tapio parhaimmat, Siltsu pelasti karismallaan (jota muuten löytyy) paljon, Vartiainen yllätti positiivisesti ja oli lisäksi helvetin seksikäs, Kaija Koo pelasi seiftiä olematta oikein mitään ja Sanni teki rohkeasti omannäköistä juttuaan. Kyllähän ne maneerit ärsyttävät aina kun naisen musiikkia kuulee, mutta Timantit on ikuisia sai kyllä syttymään.

Instant classic -kama antoi vielä odotuttaa itseään, jotenkin on kovat odotukset, että Kaija Koo räjäyttää pankin kappaleella "Tanssii kuin John Travolta".
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Pakko sanoo,että aikaisemmat kaudet ei oo juurikaan sytyttäny ekan jakson jälkeen,mutta tästä jäi sellanen fiilis,että äkkiä nopeesti lisää. Toki ruudusta vois jo mennä vakoilee uuden jakson,mutta kun on töitä niin ei viitti. Vaikka kaikki onkin olleet jo aikaisemminkin mukana tuolla niin silti tässä poppoossa on jotain sellasta joka kiinnostaa.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ei kyllä kiinnosta tämä kausi. Juha Tapio, Cheek ja Kaija Koo on sellasta musiikkia joka saa minut välittömästi vaihtamaan radiokanavaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei kyllä kiinnosta tämä kausi. Juha Tapio, Cheek ja Kaija Koo on sellasta musiikkia joka saa minut välittömästi vaihtamaan radiokanavaa.
Odotahan kun kuulisit mun karaokevedon Juha Tapion Sitkeä sydän -kappaleesta...

Ei kyllä tosiaan tuo eka jakso sytyttänyt yhtään mitenkään, Toni Wirtanen veti kyllä ihan normihyvällä toniwirtasen tasolla, mutta en kyllä sitten toisaalta syttynyt yhtään esim. tuolle Jari Sillanpäälle. Lisäksi tuntuu olevan trendinä nykyään tuo että biisien sanat vaihtuu lähes kokonaan. Pienet muutokset ymmärrän jos biisin uudelleen sovittaminen sen oikeasti vaatii, mutta Siltsu oli vetänyt tässä biisissä ihan kaiken uusiksi.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Odotahan kun kuulisit mun karaokevedon Juha Tapion Sitkeä sydän -kappaleesta...

Ei kyllä tosiaan tuo eka jakso sytyttänyt yhtään mitenkään, Toni Wirtanen veti kyllä ihan normihyvällä toniwirtasen tasolla, mutta en kyllä sitten toisaalta syttynyt yhtään esim. tuolle Jari Sillanpäälle. Lisäksi tuntuu olevan trendinä nykyään tuo että biisien sanat vaihtuu lähes kokonaan. Pienet muutokset ymmärrän jos biisin uudelleen sovittaminen sen oikeasti vaatii, mutta Siltsu oli vetänyt tässä biisissä ihan kaiken uusiksi.
No Sillanpäätä kyllä arvostan paljon muusikkona - onhan se pirun kova laulaja ja esiintyjä. Mutta sit joku Kaija Koo. Viiskymppinen nainen joka koittaa olla jotain 20 vee. En tiedä - se musiikki saa mut vaan voimaan pahoin. Juha Tapio taas tekee maailman yhdentekevintä musiikkia. Siis sellaista ihme rämpyttelyä. Cheek taas ehkä edustaa about kaikkea mitä vihaan nykymusiikissa.

Onneksi ei ole pakko katsoa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No Sillanpäätä kyllä arvostan paljon muusikkona - onhan se pirun kova laulaja ja esiintyjä. Mutta sit joku Kaija Koo. Viiskymppinen nainen joka koittaa olla jotain 20 vee. En tiedä - se musiikki saa mut vaan voimaan pahoin. Juha Tapio taas tekee maailman yhdentekevintä musiikkia. Siis sellaista ihme rämpyttelyä. Cheek taas ehkä edustaa about kaikkea mitä vihaan nykymusiikissa.

Onneksi ei ole pakko katsoa.
Joo siis ei Sillanpäässä sinänsä mitään vikaa ole, ihan hyviä biisejä löytyy uran ajalta ja tuotantokin on ihan monipuolista. Tykkäsin Sillanpäästä enemmän Tähdet, tähdet -ohjelmassa, hyvin veti kyllä siinä. Ja miksei myös silloin ekalla Vain Elämää -kaudella, se silloinen Cheek -cover oli ihan loistava.

Kaija Koo sai tosiaan jonkun uudelleensyntymän pissiksenä joitain vuosia sitten kun siitä tuli kaunis rietas onnellinen. Cheek on ihan järkyttävää tavaraa, vaikka pitää antaa kyllä pisteet siitä miten helvetin ja laskelmoidusti on onnistunut uraansa rakentamaan tuon ekan Vain elämää -kauden jälkeen.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaija Koo on kyllä järkyttävän huono.
Totta, kävikin mielessä ettei vaan KK:n ura alkaisi hiipumaan. Oli aikanaan vauhdikasta iskelmäpoppia ja kohtalaisen vetävännäköinen puumakin. Nyt alkaa näyttää väsyneeltä ja ei ole odotettavissa tyylikästä ikääntymistä Paula Koivuniemen tavoin joka on vetänyt aika haipakkaa nämä viiimeisimmätkin ikävuodet 60-70v.

_
 

Masentaja

Jäsen
Jenni Vartiainen kyllä oli aivan saakelin nätissä kunnossa, tuli hiukka mieleen TikTakin Petra?
Kaija Koo oli no Kaija Koo, jälleen biisi joita mahtuu 14 tusinaan.
Wirtasen energia on huikea, Siltsu on karismaattinen, JT hassutteli hiukka mutta muuten kyllä hyvin veti, Vartiainen huokaili mutta oli nätti. Sanni oli kyllä floppi tässä. Se kun ei oo ees nätti.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Wirtasen suoritukset vahvistaa sitä, ettei minusta Apulanta-fani pääse katoamaan oikein millään. Tuo Wirtasen, Loirin yms. kausi on edelleen kyllä suosikkini tämän sarjan kausista. Some kun huutaa "tämä oli kaikista vedoista paras" -kommenttia, niin en oikein osaa tuohon yhtyä.

Juha Tapiota pakko arvostaa, vaikkei niitä radion liiaksi renkuttamia hittejä oikein jaksaisikaan kuulla. Muusikkona laajemmin hänessä on kyllä monien makuun jotain. En vaan muista häneltä kakkoskaudelta mitään liian hienoa suoritusta. Tämä nujersi siis sen kauden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös