Vain elämää – viihdeohjelma

  • 571 067
  • 3 127
Noilla youtube-klikkauksilla ei kyllä noiden artistien suosiota voi verrata kun nettijuttuja käyttää enimmäkseen vaan teinit, tai max. ehkä johonkin kolmevitoseen asti.

JVG:n ja Vicky Rostin suosiota ei voi vertailla YouTube-klikkausten perusteella, mutta jos suomenkielisellä kappaleella on YouTubessa yli viisi miljoonaa katselukertaa, kyseessä on silloin hitti ihan ilman mitään mutinoita. Niin vähän suomenkielisiä ihmisiä tässä maailmassa on.

Ei suuri yleisö noita tiedä jos ne soi vaan NRJ:llä ja Kissillä, tai jossain ala-asteen hyppynaruringeissä ja teinipissisten limudiscoissa.

Esim. Häissä taitaa olla minulle tuttu kappale jostain lätkän MM-lähetyksistä, ja Voitolla yöhön ja Huominen on huomenna tulivat hyvin tutuiksi viime syksynä koriksen MM-kisoissa. Siinä hotellin aulabaarissa, jossa ne soivat jokaikinen ilta, myytiin paljon muitakin juomia kuin limua, ja asiakkaista melkoisen merkittävä osa oli ehtinyt jo vähintään varhaiskeski-iän puolelle. Jos joku vanhempi setämies ei kuuntele koskaan nuorison radiokanavia tai käy alle 30-vuotiaille suunnatuissa juottoloissa, se ei tarkoita sitä, etteikö noissa paikoissa isosti soiva kappale olisi hitti. En minä itsekään kuuntele mitään YleX:ää, NRJ:tä tai Voicea tai arvosta tuota kielellisesti täysin lahjattomien lökäpöksyjen sanoittamaa jumputusta, ja siksi osa noista JVG:n biiseistä ei sanonut minullekaan mitään. Mutta "ei voi olla hitti, koska minä en ole kuullut" on argumentti, joka ontuu kahdella jalalla. Samalla logiikalla ne limudiscoissa heiluvat jonnet ja pissaliisat voisivat sanoa, että Vicky Rostin Menolippu tai Paven Pidä huolta eivät ole hittejä, koska eivät he ole niistä koskaan kuulleet.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vickyllä on hyviä lauluja sanoituksiltaan, mutta hänen äänensä on niin karmea, että esimerkiksi Kun Chicago kuoli kuulostaa hirveältä hänen tulkitsemanaan. Sama juttu on vaikkapa Dannyllä, jolla on kymmeniä hyviä biisejä.
 
Näin ilta- ja yötyöläisenä täytyy tosin JVG:lle antaa sen verran tunnustusta, että "huominen on huomenna, vaikka oltaskin jo sen puolella" on paikalleen sanottu.

Vickyllä on hyviä lauluja sanoituksiltaan, mutta hänen äänensä on niin karmea, että esimerkiksi Kun Chicago kuoli kuulostaa hirveältä hänen tulkitsemanaan.

Miellyttääkö tämä laulusuoritus korvaa?
The Night Chicago Died - YouTube
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Miellyttääkö tämä laulusuoritus korvaa?
The Night Chicago Died - YouTube
Kyllä, ehdottomasti.

One Way Ticket (To The Blues) on Menolipun alkuperäinen nimi ja vaikka biisi ensimmäistä kertaa soi radiossa jo vuonna -59, Eruptionin ja Precious Wilsonin vuoden 1970 tulkinta kyseisestä kipaleesta on minusta yksi parhaimmista diskobiiseistä koskaan. Asiaa myös auttaa se, että Precious on jumalainen ilmestys videolla. Precious Wilson (ERUPTION) - One Way Ticket (1979) - YouTube
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Uusi kausi starttasi ja aika pliisua oli. Itseä kyllä häiritsi suunnattomasti kuinka paljon esityksiä oli käsitelty jälkikäteen. Kyllähän tuosta live-versiointi on kaukana, melkeimpä studio-versioita olivat. Antti Tuisku teki ainakin hitin, jos ei muuta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Varmaan ensimmäinen kausi joka ei kiinnosta edes himpun vertaa. Aiemmilla kausilla on ollut edes jotain, mutta nyt ei kyllä mitään sellaista mikä saisi minut avaamaan telkkarin tämän aikaan. Varsinkin kun aika usein on liigakiekkoa menossa samaan aikaan.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Jahas, tämänkin sarjan arvuuttelu heräsi taas. Asenteeni kovin evvk, mutta kovana Suvi Teräsniska -fanina toivon leidiä vihdoin ohjelmaan.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Nyt kun tämä ketju pomppasi ylös niin käytän tilaisuuden valittaa viime kaudesta. Maija Vilkkumaan kappale Totuutta ja tehtävää. Taisi olla VilleGalle joka siitä biisistä väänsi jonkun aika tusinaversion. Selvästi tarkoituksena oli vain tehdä joku täytebiisi. Siis Totuutta ja tehtävää-biisi ja VilleGalle. Tuo biisihän on "epävirallinen" inttibiisi kertosäkeensä ansiosta. Ja VilleGalle pääsee sitä coveroimaan. Kylläpä meni metsään ja pahasti. Siinä olisi ollut potentiaalia tehdä oikein iso TJ0-biisi. Näitä biisejähän ei montaa ole, ainakaan tunnetuilta artisteilta. Taitaa Klamydian Mä lähden himaan olla kaikista tunnetuin, ja en tiedä montako kymmentä saapumiserää on sotilaspassit kerennyt tuon biisin tahdissa hakemaan. Tuossa olisi Villellä ollut se kuuluisa tuhannen taalan paikka. Vain elämäähän tulee telkkarista vielä syksyisin, joten kun sarja päättyy niin pojilla siellä jossain on TJ melko wäbä. Olisi ollut aivan loistava paikka rahastaa VMTK:lta viimeisetkin roposet, sillä hyvällä hitillä JVG olisi seuraavat pari vuotta lentänyt NH90:llä aina kotiutumispäivänä ympäri Suomea eri varuskunnissa huudattamassa kotiutuvia varusmiehiä. Harmi että tätä korttia ei tajuttu katsoa. Ainakin minulle erittäin suuri pettymys.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näköjään noudattelee parillisten/parittomien vuosien kaavaa, tänä vuonna voi jälleen antaa mahdollisuuden.
 

JKyykka

Jäsen
Nyt on kyllä heikko kattaus. Hector nyt on tietenkin ihan ykköskorin kamaa, mutta kaikki naiset ovat aivan hirveitä. Suhtautumiseni Lauri Tähkään on muuttunut viime aikoina positiivisemmaksi, joten hän nyt on ihan ok kaveri tähän. Gabriel ja Kuustonen aika mitäänsanomattomia. Kaikki jaksot tulen katsomaan, mutta pettymys tämä kyllä oli.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Peruskauraa luvassa. Kansa diggaa vain koska "tätä pitää katsoa".
Pääpointit, Hectorin huikea biisikatalogi, Chisun tunnelmointi, Lauri Tähkän maalaispojan rillumarei, Mikko Kuustosen kuiva huumori ja muutamat ikivihreet.
Miinuspointit, Suvi Teräsniska on tylsistynyt ja mammautunut sitten hittivuosien, Anna Puu on vara-Chisu eli hiukan iloisempi painos samasta tytöstä liian samanlainen samalle tuotantokaudelle, Mikael Gabriel on muuten vain outo ja huono, heikoin nuorisostara mitä tähän formaattiin on kiinnitetty.

_
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kuustosen päivä on mulle must se, koska Mikon eka kiekko pyöri aikoinaan mulla tiuhaan soittimessa ja muutenkin kiinnostaa ne hänen seurakuntanuoruusvuotensa. Ei niinkään, että se hengellinen puoli siinä iskisi, vaan kun hiukan samanlaisia polkuja olen itsekin tallaillut. Olisi aika huikea tunnevyöry kuulla jonkun herkän naisäänen tulkitsemana esim. "Jää kuuntelemaan", vaikka biisi melkoista paasaamista onkin. Tuli tuota kitaralla komppailtua kerta jos toinenkin.

Muutoin ei herätä kiinnostusta erityisesti, mutta tulee noita varmasti seurailtua taas. Ekaa metallimiestä odotellessa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nyt on kyllä heikko kattaus. Hector nyt on tietenkin ihan ykköskorin kamaa, mutta kaikki naiset ovat aivan hirveitä. Suhtautumiseni Lauri Tähkään on muuttunut viime aikoina positiivisemmaksi, joten hän nyt on ihan ok kaveri tähän. Gabriel ja Kuustonen aika mitäänsanomattomia. Kaikki jaksot tulen katsomaan, mutta pettymys tämä kyllä oli.

Jeps, henkilöissä ei tietenkään mitään vikaa ole, mutta eipä tuossa ole itselle kovin kiinnostavia tyyppejä tällä kertaa.

Vieläköhän Lauri Tähkä muuten harrastaa kavereidensa kanssa saunassa runonlausuntaa, kuten jossain haastattelussa aikoinaan mainitsi ;)
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika väsy kattaus tänä vuonna, Chisu on oikeastaan ainoa jonka vuoksi voisin yhden hurraa-huudon ilmoille kajauttaa.

Hectorilla on niitä tuttuja biisejä joo mutta muuten on jotenkin mulkku kuva miehestä, ja jotenkin luulen että muiden biisien versioista tulee semmosta äklöä tekonokkelaa paskaa. Mieluusti olisin väärässä.

Mikael Gabriel, kukavittu. Suvi Teräsniska, Lauri Tähkä, Anna Puu, hohhoijaa, kaikki varmaan ihan taitavia laulelemaan joten kai noilta naisilta ainakin voisi paria kivaa biisiä edes odottaa, ja ehkä Laurikin saa jostain kivan rämpätirenkutuksenkin aikaan, mutta muuten kiinnostaa kyllä yhtä paljon ku Mikael Gabriel tämä kolmikko. Ja karstana pohjalla sitten jumalauta Kuustosen Mikko kun ei Samu Haberia saatu, onhan tämä hassuttelijasetä joka on tehnyt maailmaan kaksi nättiä tytärtä ja kai jotain joskus vähän laulanutkin melkein samantasoinen janari ku Sunrise Avenuen keulahahmo. Hieno korvaus hei! Kas kun eivät Henkka Hyppöstä valinneet, se on kai rumpuja soittanut joskus.

No, aina ei voi voittaa, ja plussana täytyy pitää sitä että Jippu on yhä poissa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Minulta Suvi Teräsniskalle kyllä pieni "hurraa". Pitkästä aikaa naissolisti, jota oikeasti siedän. Hectorille ehkä se hitusta pienempi hurraa. Lauri Tähkään liittyen salainen toiveeni on vain, että muut vetäisi lähinnä Elonkerjuu-ajan hittejä. Niistä kun vahingossa jopa pidän parista biisistä.

Muut hieman niin ja näin.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Chisu, Suvi Teräsniska ja Hector itselleni ne mielenkiintoisimmat ja ehdotonta eliittiä Vain elämää -valinnoissa! Perässä sitten Lauri Tähkä (toivottavasti muut tosiaan löytäneet Elonkerjuu-ajan hittejä), Mikko Kuustonen ja Anna Puu. Mikael Gabriel nyt on aikamoinen vitsi, ja jos hänen tilalleen olisi saatu joku järkevämpi vaihtoehto, olisi tämä kausi ollut lähes erinomainen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Miinuspointit, Suvi Teräsniska on tylsistynyt ja mammautunut sitten hittivuosien
Isompi ongelma Terästytössä on se että on tehnyt aika vähän biisejään itse, tai ainakin mitä nyt uran alkupäähän tulee. Parilta ekalta levyltä ei taida löytyä kuin joku itse tehty sanoitus, muutenhan biisit oli monen muun tekemiä. Eikös se ollut Vain Elämää:n eka kausi kun Erin(?) esitti Jonne Aaronin tekemän "Jos menet pois" biisin, joka on siis Teräsniskan ekalta levyltä.

Ihan jees kuitenkin että Teris on nyt mukana, alkupään tuotannosta moni biisi on hyvinkin tuttu ja olen muutenkin ollut aina vähän salaa rakastunut Suvi Teräsniskaan.
 
Mistä meillä riittääkin näitä tähtiä joka vuosi tähän formaattiin. Joskus aikoinaan katsoin jonkin verran ensimmäistä vuosikertaa, sen jälkeen joskus sattunut apaatisena kanavasurffauksen vuoksi kuulemaan ja näkemään pätkiä sieltä täältä. Voi sitä kyynelten määrää, kun huippusävellyksiä esitetään uudelleen karismaattisten tähtien tulkitsemana. Melkein pääsee itku jo kirjoittaessa tätä.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Toisaalta, kun on tsekannut erään youtube-pätkän Yön keikalta, kiinnostaahan Suvin historia hitusen.

Rotuaari-piknikiltä joku tallentanut tällaisen: Kiertolainen / Suvi Teräsniska ja Yö - YouTube

Mielenkiintoista tuosta kuulla, miten ura lähti käyntiin. Yöllä toki jonkin verran roolia tuossa on, kun taustalaulajanahan Suvi oli ainakin juhlakiertueella.

Eikös se ollut Vain Elämää:n eka kausi kun Erin(?) esitti Jonne Aaronin tekemän "Jos menet pois" biisin, joka on siis Teräsniskan ekalta levyltä.

Tämä kieltämättä hieman häiritsevä tekijä. Suvin suurimpia hittejä kuitenkin. Jokaisella kaudellahan on mukana ollut noita iskelmälaulajia, jotka ei tosiaan itse omia biisejään ole tehnyt. Tuo ei minun päätäni vaivaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös