Vain elämää – viihdeohjelma

  • 571 000
  • 3 127

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
@Schadowan Robinista erinomaisesti sanottu. Kaipaisi nyt jonkun kunnon ojanpohja-alkoholismin tuohon, josta nousemalla voisi nousta syvien rivien suosioon. Euroviisut oli kauhea floppi. Todella umpikujassa ja yliyrittämistä ala Nelli Matula ja Saara Aalto nähtävissä. Vain elämää tietty hänelle Kliffa juttu.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Suomi, pieni maa, pienet piirit ja silleen...
Täällä voi sentään luetella ne, jotka nyt ei ihan sittenkään onnistuneet maailmanvalloituksessa kuten esim. Robin ja Diandra, vaikka ehkä "tekniset ominaisuudet" olisivat sellaiseen riittäneetkin. Loppujen lopuksi, jos karisma on puoleksi palaneen puuhevosen luokkaa, ei se valloitua vaan oikein tahdo lähteä...
Sitten on tää vahva joukko näitä Elli- ym. nooria, jotka vetää sitä samaa vuodesta toiseen... ja tykkääjät tykkää... Eikä siinä mitään, jos kerran tuollainen(kin) musiikki myy, mutta aika tappavan tasaista jöötiä pukkaa...
Oma lukunsa ovat nämä _oman_elämänsä_anna_puut_, jotka eivät sittenkään kasvaneet taivaisiin, eivät edes harjakorkeudelle asti. Ovat vain esiintymällä elantonsa tienaavia sarjajyriä, joista aina välillä joku saa nimensä lehtiin yhden pelin onnistumisen perusteella. Tietysti, oikeaan joukkueeseen signaaminen tuo näkyvyyttä, pääasiassa kaukalon ulkopuolella kylläkin, mutta näyttää sekin riittävän.
Ja sitten... sitten on nää muutamat pubiruusut, joiden ääni riittää hyvinkin jossain Pintti Pubin karaokeillassa Korsossa, kun saa kappaleekin aikanakin ottaa huikkaa ja vähän puhaltaa. Yksi epämilyttävimpiä esimerkkejä oli tää vast'ikään Tähdet, tähdet ohjelmassa puuskuttanut Meiju Suvas, jota, btw, on nyt hyysätty näissä formaateissa ihmeen paljon. Vicky Rosti on hieman terveemmän näköinen painos ao. kategoriassa, mutta ei ne kilsat ole hälläkään jääneet näkymättä ja kuulumatta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Jouni-setä neuvoo, että ”laula Suameks vaan, parempi niin” ja jo lähtee.
Laulajana kaveri on enemmän kuin keskiverto, joten eiköhän tämä tule olemaan sen uran kliimaksi, jos tätä siksi voi kutsua. Jos ei oikein ole karismaa, ei lauluääntä ja menneisyys tuo oman rasitteensa musiikillisesti, niin ei se siitä enää nousuun lähde. Niin hupipuheita olivat ulkomaanvalloitukset, jossa mahdollisuudet olivat luokkaa 0,0001%. Ihmisenä varmaan ihan jees.

Samahan tuo on Diandralla, ehkä hiukan enemmän laulutaitoa, mutta ei mitään karismaa, hyvin teennäistä ylilaulamista usein ja lopulta ei se äänikään ole edes niin mahtava. En muista yhtään omaa kappaletta, onko se edes tehnyt, on kai sitten.

Tämä Rosti on myös aika huippu. Milloin on viimeeksi tehnyt jotain uutta? Ei pysty laulamaan muuten kuin sillä ainoalla osaamallaan tavalla, koska se ääni ei muuten toimi. Kerran jouduin livenä kuuntelemaan, kestin sen 10 minuuttia ja poistuin, olen toki poistunut "pomonkin" keikalta, joten en ehkä osaa arvioida näitä riittävästi.
 

Schadowan

Jäsen
Eikös se Robinin ura lähtenyt alamäkeen juuri sen aiemmin VE-kauden jälkeen kun kuunteli Haberin korulauseita maailmanvalloituksesta? Nyt olisi hyvä sulkea ympyrä siltä osin.
Robinilla vähän Anttituisku-meno ennen kuin peto oli irti. Kädenlämpöinen ja tasapaksu hahmo, ja biisit on aikalailla täyttä paskaa. Ketään ei oikein kiinnosta - ei herätä mitään fiiliksiä puolesta tai vastaan. Sehän on kelle tahansa artistille karmea tilanne. Tuiskulla homma aukesi, kun löysi anatuden (ja Jurekin).

Omasta mielestäni Robin ei ole koskaan tehnyt yhtäkään hyvää biisiä, kotimaisella tai englannin kielellä. Se ei poista sitä kuitenkaan, ettenkö kunnioittaisi Robinia esiintyjänä, miksei laulajanakin. Kaveri on syntynyt esiintyjäksi. Se artisti-Robin tuntuu vain olevan hakusessa ja loppujen lopuksi pitää vaan olla hyviä biisejä. Saas nähä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Anna Puu, Ellinoora, Janna ihan päteviä artisteja, ja uskaltaako sanoa kaikista, biisintekijöitä.

Gaselleilla tuppaa olemaan hyvä groove vaikken tuotantoa totuuden nimissä ole valtaisasti kuluttanutkaan.

Kotiteollisuus & Hynynen oli eka bändi joka kolahti oman maun mukaan ja pitkälti vuosituhannen ensimmäinen vuosikymmen sen tahtiin.

CMX & Yrjänä kulkenut myös vahvasti mukana laajalla ja monipuolisella tuotannollaan, vaikka ehkä vähempi jaksanu kuunnella vanhempaakaan tuotantoa hetkeen.

Harvemmin tulee isoja odotuksia ohjelmaan ladattua. Voi olla ihan hyväkin kausi ja toki mielenkiinnolla kuuntelen miten Kt, CMX versioidaan ja saako Jouni mitään aikaseksi.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Toiveissa myös, että joku tekisi hyvän coverin Gasellien Jäniksen vuodesta!
Jo vuosikymmenen ajan, ihan niistä ensimmäisistä reppureissuista maailmalle ollut sellainen hyvän mielen reissuunlähtö biisi. Aina saa tunnelmaa ja jännitystä kohotettua matkalla lentokentälle.

Mutta kuka sen sitten vetäisi? Ei ainakaan Hynynen tai Rosti, Robin varmasti saisi sellaisen menevän poppibiisin, mutta ei ehkä kuitenkaan. Yrjänä olisi mielenkiintoinen, tai Ellinoora
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ole oikein Vain elämää moneen vuoteen kiinnostanut, mutta Hätiksen takia varmaan tulee muutama jakso katsottua. Gasellit ei vielä ihan JVG:n tasoisessa suosiossa ole, mutta veikkaan, että tulee ohjelman myötä suuren yleisön tietoisuuteen. Hätis melko varmasti on kauden suurin yllättäjä, koska häneltä ei nimenomaan kovin moni odota mitään, koska ei mahdollisesti ole edes montaa kappaletta kuullut.

@Anonyymi:n tavoin toivottavasti Jäniksen vuodesta tehdään hyvä versio. Se biisi tuli ensimmäisenä mieleen, kun mietti, mihin Gasellien kappaleeseen artistit tarttuvat. Monesta radiosoittoa paljon saaneesta kappaleesta voi olla vaikea tehdä kovin toimivaa versiota vaan enemmän tulee vaivaannuttava fiilis. Joku Jouni Hynysen "Mitä mä Lappeenrannas?" saattaa olla ihan hyvä vitsi, mutta tuskin kovin pitkälle kantava. Paremmin ohjelmassa ovat muutenkin toimineet rap-muotoon muutetut versiot jonkun muun genren kappaleesta.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Jotenkin haiskahtaa Robinin ja Ellinooran osalta epätoivoiselta pyrkimykseltä päästä taas soittolistoille, joilla eivät viime vuosina ole enää pyörineet omilla uusilla tuotannoillaan. Rostin mukanaoloa on vaikea ymmärtää.

Muilta osin joukossa sekä kiinnostavia että ei-niin-kiinnostavia muusikoita, mutta niinhän se on aina.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hynysen instagram on ollut liekeissä. Alkaa äijä lämmetä tähän Vain Elämää touhuun, tai sitten vain bromance kukoistaa Yrjänän kanssa ja keittoa kuluu. Ehkä sarja kaipaa just tähän kohtaan tällaisen koomikon joku roustaa ohjelmaa ja nyt vielä sisältä päin, kaikki on paskaa asenteella, soundcheck on vähemmän paskaa ja vois melkein olettaa että laulaessa Jouni jopa viihtyy tuolla.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Jotenkin haiskahtaa Robinin ja Ellinooran osalta epätoivoiselta pyrkimykseltä päästä taas soittolistoille, joilla eivät viime vuosina ole enää pyörineet omilla uusilla tuotannoillaan. Rostin mukanaoloa on vaikea ymmärtää.

Muilta osin joukossa sekä kiinnostavia että ei-niin-kiinnostavia muusikoita, mutta niinhän se on aina.

En ihan ymmärrä kritiikkiä Ellinooraa kohtaan. Tekee omat biisinsä ja on saanut kaiverrettua ihan oman lokeronsa suomimusiikkiin. Edellinen levy tullut 2021 ja se ymmärtääkseni menestyi ihan hyvin.

Lisäksi aiemmalla esiintymisellä Vain Elämäässä teki mielestäni ihan hyviä versioita.
 

Schadowan

Jäsen
Joo, Ellinoorahan on aivan älyttömän kova laulaja. Radiobiisit ovat sitten taas aivan sitä keskitien geneeristä kamaa, mikä ei vaan itselle uppoa. En ole albumikokonaisuuksia kuunnellut, koska kyllä se vaatisi, että edes jonkun biisin kohdalla viisari värähtäisi. Mutta ei värähdä ei.

Laulutyylistä vielä sen verran, että itselleni parhaiten osuu ne kohdat, kun mennään ns. säästöliekillä ilman suurempaa draamaa ja vääntämistä. Usein Ellinooran biisien sisällä on todella laajasti kaikenlaista äänenkäyttöä, joka on varmaan myös ihan tarkoituksella tehty. Itselle se vaan menee nopeasti tosi överiksi, ja tulee aika hengästynyty olo. Less is more.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jannasta sen verran, en pidä oikein mistään omasta biisistään, ne nyt ei vaan ole kovin hyviä enkä saa mieleeni yhtään sellaista jota on miettinyt että tämähän on hyvä, mutta hyvä laulaja on kuitenkin ja kaunis ääni joka soi hyvin, niin hänellä on saumat tehdä aika kivoja ja hienoja versioita kyllä muiden kappaleista.
 

Sirkkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo LFC
Hynysen instagram on ollut liekeissä. Alkaa äijä lämmetä tähän Vain Elämää touhuun, tai sitten vain bromance kukoistaa Yrjänän kanssa ja keittoa kuluu. Ehkä sarja kaipaa just tähän kohtaan tällaisen koomikon joku roustaa ohjelmaa ja nyt vielä sisältä päin, kaikki on paskaa asenteella, soundcheck on vähemmän paskaa ja vois melkein olettaa että laulaessa Jouni jopa viihtyy tuolla.

Samaa olen seurannut Instagramista. Erityisesti ”Kerrankin pääsee soittamaan bändissä jossa muusikot osaa soittaa” kommentti nauratti.

Pidän Hynystä yhtenä tämän maan parhaista sanoittajista ja biisin tekijöistä, vaikka viime vuodet olleet vähän hiljaisempia. Jännä nähdä mitä saa muiden biiseistä aikaiseksi. Kotiteollisuuden Sotakoira albumit ainakin omasta mielestä toimivat hyvin.

Vielä jatkan Hynysestä ja hänen Muistikuvia kirjasta, missä hän kertoo KT kappaleiden syntyhetkistä ja tarinoista sanoitusten takana. Varsinkin Vieraan sanomaa kappale avautui ihan uudella tavalla. On loistava kirja, jos yhtään Hynynen tai KT kiinnostaa niin suosittelen lukemaan tai kuuntelemaan.

Ihan mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Kulunut vitsini tällä kaudella on lähinnä, että kai Jouni vetää AW:n päivänä Vapaus Johtaa Kansaa. Kertoo paljon siitä, miten alkuperäinen innostukseni tähän sarjaan on kaikonnut.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joskus kauan sitten nuorena opiskelijana - olisikohan vuosi ollut 2002 tai 2003... - tuli Tammerfestissä nähtyä niin CMX kuin Kotiteollisuus Ratinanniemen keikalla... Sieltä jäi mieleen se, että Kotiteollisuuden esiinnyttyä keikan viimeisenä artistina, A.W. Yrjänä tuli yllättäen lavalle solistiksi viimeisen biisin ajaksi. Tuo biisi oli Satu Peikoista.

Olisikohan tuo sitten se biisi, jonka Yrjänä vetää Hynysen päivänä? En pitäisi ihan mahdottomana.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Kyllä nuo Yrjänän ja Hynysen versiot oli hyviä!

Tuleva näyttää, tuleeko Virvestä tämän kauden karaokevetäjä.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
A.W. Yrjänä tuli yllättäen lavalle solistiksi viimeisen biisin ajaksi. Tuo biisi oli Satu Peikoista.

Oho, tälle pieni hämmästys. Itse olen aika monta Kotiteollisuuden keikkaa tsekannut joskus 2004-2010 ajanjaksolla. Ruisrockissa 2007 muistan aiheuttaneeni pientä hämmästystä porukassani, kun tunnistin Holopaisen pimputtavan Satu Peikoista alkumelodiaa ja kiljahdin aika voimakkaasti. Eli toivon toki, että tuon biisin kuulisi.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Jannasta sen verran, en pidä oikein mistään omasta biisistään, ne nyt ei vaan ole kovin hyviä enkä saa mieleeni yhtään sellaista jota on miettinyt että tämähän on hyvä, mutta hyvä laulaja on kuitenkin ja kaunis ääni joka soi hyvin, niin hänellä on saumat tehdä aika kivoja ja hienoja versioita kyllä muiden kappaleista.
Sadistisesti joskus hiihtokenkillä kun voimat on loppu ja ylämäki jatkuu loputtomasti tullut mieleen Jannan "hiljaa nyt mennään mut henkiin sä jäät / hullu sä et ole mut juuri nyt on vaikeaa." Paha tilanne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös