Välierät kevät 2011: HIFK - Lukko

  • 76 508
  • 352

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onko alemmuuskompleksi joku kansantauti siellä Raumalla. Ihme vääntöä ja nillitystä, jos joku erehtyy vähänkin aliarvioimaan Lukon pelaajia, tai ylipäänsä sortuu arvioimaan jonkun osa- alueen HIFK:lla paremmaksi. Toivottavasti pelaajanne ovat yhtä herkkähipiäisiä, niin tulee helppo sarja;)
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Lukolla on reservissä puolustukseen kapteeni Tomi Pettinen. Hyökkäyksessä Justin Morrison pääsee koko lailla tuoreena IFK:n kimppuun huilattuaan lähes koko KalPa-sarjan. Hyökkäyksessä Lukolla on muutenkin reservissä ketjullinen miehiä.

OK. Kiitos tiedosta, aikalailla tasan taitaa siis mennä nämäkin palikat. No onneksi huomenna alkaa ja sitten ollaan taas vähän viisaampia.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Sikäli mikäli Lukolla ei vastaavaa reserviä ole.

Sitahan lukon touhuissa moni on kuittaillut etta ostetaan 5 ketjua pelimiehia ja sitten kaikki ei mahdu pelaamaan. Eli reservia on kylla, esimerkiksi Eero Elo on nyt istunut viltissa pidemman aikaa, on varmasti paras luontainen maalintekija joka on reservissa millaan jengilla mutta valitettavasti kokonaisvaltainen pelaaminen ei viela ole silla tasolla mita vaaditaan. Kylla lukolla miehia loytyy, rotaatiota on ollut pakko harrastaa kun Morrison oli lahes koko kalpa sarjan sairastuvalla. Nyt saa sitten nahda etta ketka pelaa seuraavassa matsissa. Tuomainen joutui myos olemaan poissa aikansa loukkaantumisen takia, mutta eikohan se IFK:ta vastaan pelaa.

Hyvin samanlainen tilanne siis lukolla
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Joo ei oo Lukolla jakoa. Siellä on vastassa Haatajaa ja Riksmannia. Lukekaapa HIFK-ihmiset mitä olette noistakin kauden mittaan kirjoitelleet. Granlund ja Peltonen on loistavia pelaajia ja Lukolla ei ole heittää lähellekään samantasoisia vastaan. Myös Kuhta on liekeissä. Lukolla on vaan jotain Lindgreniä, Petruzalekia, Tukosta, MacLeania ja Morrisonia. Ihan paperia.

Ja tämän pätkän pointti oli..? Niin just. Tuleeko seuraavaksi nimimerkki psychodad kertomaan, että se olikin Ville Peltonen, joka ohjasi lentokoneen pilvenpiirtäjään? Ei joka asiasta tarvitse heti ruveta vääntämään ja provoamaan. Meistä suurin osa ei ole Porista.

Kieltämättä juuri päättyneen, loistavan, puolivälieräsarjan jälkeen on hieman vaikea asennoitua uuteen sarjaan. En rupea tekemään tulosveikkauksia, ettei kukaan rupea vääntämään. Toivon vaan, että pelataan monta HYVÄTASOISTA peliä. Molemmat joukkueet ovat siinä tikissä, ettei toiveeni ole lainkaan kohtuuton.

Hyvillä fiiliksillä eteenpäin!
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselläni katosi kaikki kiima tuon Jokeri-sarjan jälkeen. Me ei voitettu siinä yhtään mitään, mutta se tuntui ihan mestaruuden voitolta. Nyt pitäisi jostain saada se uusi vauhti päälle. Noh, eiköhän se huomenna taas ala vähän jännittää ja kiinnostus nousemaan.

Ei joka asiasta tarvitse heti ruveta vääntämään ja provoamaan. Meistä suurin osa ei ole Porista.

Näinpä. Ei ole mikään tarkoitus vittuilla Lukon kannattajille, tai mitään, mutta miten minusta tuntuu että te olette täällä jatkoajassa se sakki joka provoaa ja vetää herneet nenään kaikista nopeinten? Voi olla vääräkin kuvitelma, mutta tällainen on vain pikkuhiljaa ruvennut pistää silmään.

E: Suoraan sanottuna tämä ketju on nyt jo ihan hirveätä paskaa.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Tuleeko seuraavaksi nimimerkki psychodad kertomaan, että se olikin Ville Peltonen, joka ohjasi lentokoneen pilvenpiirtäjään?

Hah! Ei Ville taida osata lentaa, enka usko etta Ville osaa taikoa joten jos se olisi lentanyt pilvenpiirtajaan se olisi varmaan kuollut. Jatan nama elavat itsemurhalentajat muiden ketjujen punnittavaksi.

Villella kai on enemman taipumusta hyokata pelastusajoneuvojen kimppuun ilman aseita, joten sekaan ei puhu tuon puolesta.

Itse asiassa minua tassa sarjassa hirvittaa eniten juuri tuo MM-95 jannu, se on aina ollut isojen pelien mies ainakin minun kirjoissani, monta kertaa tullut naureskeltua etta onhan se pelannut ihan paskat kisat ja ollut aika statisti mutta kun pelataan jotain kuoleman ottelua niin eikohan se mene jostain Villen perseen kautta sisaan tai vastaavaa. Sen verran huikeasta pelimannesta on kyse.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Kaikki odottaa tasaista sarjaa, koska millään osa-alueella ei saa oikein selkeää etua toiselle. Jos jotain eroa kuitenkin väkisin yrittää löytää, menee edge hyökkäyksessä ehkä lievästi Lukolle. Puolustus ja valmennus taasen menee vähintään saman verran HIFKille. Lisäksi pelityylit ovat aika yhtenevät, sijoitukset sarjataulukossa lähellä toisiaan ja pelit runkosarjassa olleet tiukkoja vääntöjä. Molemmilla on 7 ottelun pudotuspelisarja taustalla, jotka molemmat joukkueet ovat vieneet oltuaan ensin 2-0 tappiolla. Molemmat niittasivat viimeisessä pelissä vastustajansa näytöstyyliin 5-1.

Silloin kun kaikki puhuu tasaisesta pitkästä sarjasta, menee sarja toiselle 4-0 tai 4-1. Saa nähdä kummalle. Itselleni tilanne on erittäin miellyttävä, sillä sympatiseeraan HIFKiä erittäin suuresti sen samankaltaisen taustansa johdosta. Molemmat ovat alisuorittaneet vuosi toisensa jälkeen, joten molempien kannattajat tietävät tarkalleen toistensa tuskan.

VIIMEINKIN jompikumpi näistä joukkueista pelaa finaalissa. Sitä ei voi enää mikään viedä pois ja se jos mikä on positiivista.

Näinpä. Ei ole mikään tarkoitus vittuilla Lukon kannattajille, tai mitään, mutta miten minusta tuntuu että te olette täällä jatkoajassa se sakki joka provoaa ja vetää herneet nenään kaikista nopeinten? Voi olla vääräkin kuvitelma, mutta tällainen on vain pikkuhiljaa ruvennut pistää silmään.
Ei ole väärä kuvitelma. Vaikka katson asiaa Lukkolasien läpi, olen todennut aivan saman. Tämänkin ketjun lukeminen suorastaan hävettää "omien" takia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Joku natiainen keltaisessa lehdessä totesi jo moraalisen finaalin pelatun, kun Helsingin joukkueiden ottelusarja loppui. Ei ole väliä, kuka jatkossa homman vie nimiinsä. En tiedä tästä joka näin kirjoitti, mutta toivottavasti samanlainen tunne on myös petolauman keskuudessa. Nuo keltaiset lehdet sitten asiantuntevia. Ilmaiseksi siis tuota paskaa erehdyin lukemaan.

Sarjan ratkaisu piilee hermokontrollissa, yksilöissä ja tietenkin kuntopohjassa. Ottelutahti on niin tiivis, että kovakuntoiset porskuttaa eteenpäin. HIFK tekee kaikkensa ensimmäisessä pelissä, jotta saisivat voiton kotiin. Tämä voi lataantuminen voi johtaa myös lamaantumiseen, jolloin näennäisen pörräämisen keskellä Lukko tekee ne maalit. HIFK tulee olemaan se enemmän kiekkoa pitävä joukkue ja varmasti jokusen laukauksenkin tekee ottelua kohti enemmän kuin Lukko. Kyse onkin siitä, mistä päin nuo laukaukset oikein tulevat.

Molemmat joukkueet suosivat suoraviivaista peliä. Molemmilla joukkueilla on taitavia pelaajia. Kummallakin on kovaa pelaavia pelaajia. Erittäin hyvät maalivahdit löytyy myös molemmista päistä. Kestääkö Riksmanin selkä ja kestääkö Norosen hermo? HIFK:n penkin takana seisoo hieman pölvästin oloinen petturi. Lukolla puolestaa puujumala, joka ei osaa reagoida aina tilanteen mukaan. Aktiivinen yleisö löytyy molemmista kaupungeista. Eli kaiken kaikkiaan tasaista tulee olemaan.

Mitenkä sitten, jos molemmilta himmennetään tähdet? Kuka sitten ne maalit tekee? Peltosenkaan naama ei tuohesta ole, kun siihen vähän hanskaa antaa. Itseasiassa Peltoselta saa pakan sekaisin aika helposti. Runkosarjassa ei mm95 ehkä tottunut erikoiskäsittelyyn, mutta kyllä minä ainakin laittaisin jonkun Kangasmäen pimentämään Peltosen vintin joko henkisesti tai fyysisesti. Granlund nyt on katollaan milloin missäkin, huuli tai pää turpeessa. Silloin Kankaanperä alkaa ottamaan minuutteja koston himossaan.

Lukon ulkomaalaisilta voi puolestaan hävitä peli-ilo milloin vaan. Rantanen yrittää laittaa stadilaista turpaan ja ottaa tyhmiä jäähyjä. Kuukka vetää kiekon katsomoon. Perttu on pelannut jo paljon...

Tähtien sammuessa ratkaisurooliin siirtyvät mm. Petrell, Nurmi, Wärn, Tuomainen (joka saattaa tietysti vaan heikentää Lukon tilannetta mahdollisen HIFK-sopimuksen vuoksi), Liivik, Kivimäki yms.

Toivotaan rehtiä taistelua, jossa nähdään maaleja ja kovia tilanteita. Lukko vie sarja tutuin lukemin 1-4. Sen jälkeen punahakit, arttuharkit, heikelät sun muut keltaisen median edustajat saavat niellä sanansa takaisin. Ja se vitun Alkio voi ottaa jo housujaan pois jaloista
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno homma, että saatiin juuri Lukko vastaan. Hyvä joukkue mukavasta kaupungista ja loistavat fanit. Edellisestä pudotuspelikohtaamisesta raumalaisia vastaan on hyvät muistot.

Lukko on todella vaarallisen hyökkäyskaluston joukkue ja heillä on loistava maalivahti. Puolustuskin taitaa olla ihan OK. Fyysisyyttäkin Lukolla on yllin kyllin, mikä tietää hyvää tätä sarjaa ajatellen. Toivottavasti ylilyöntejäkin nähdään. Vähän kyllä pelkään, että tämä hurja ottelutahti syö mehuja joukkueista, mutta taidokkaita suorituksiakin varmasti nähdään.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Puolustuksessa HIFKillä on heittää koko kauden fanien suosiossa oleva Vallin. Kehuja on satanut pitkin kautta loistavista otteista.

Vallin on tosiaan pelannut huonon kauden, mutta lauantaina ja maanantaina Jokereita vastaan ihan parasta mitä on nähty.

Muuten en avautumistasi tai suurinta osaa muutenkin Lukko-fanien avautumisista ymmärrä, pelkoko siellä jäytää vai mikä?

Minulle on vain IFK, jonka vuoksi en monestakaan muusta jengistä maalintekijöiden lisäksi montaa tiedä, mutta kyllähän Lukon monen vuoden panostukset huippupelaajiin on meikäläisenkin kirjoissa havaittu. Varsinkin neloskentän raatajien tietämättömuuteen ei voi sanoa kuin, että sori. Ei vaan ole osunut silmään teidän(=vastustajajoukkueiden) Jami-Petterit. Eikä varmasti suurimmalla osalla muistakaan otteluita seuraavista, muttei se niistä huonoja pelaajia tee.

Kyllä siellä Jokereillakin esim. Henri Heino tuli tietoisuuteeni ensimmäistä kertaa perjantaina 18.3.. Vaikka tosiaan noita paikallispelejä jo aika monta on menty tälläkin kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Muuten en avautumistasi tai suurinta osaa muutenkin Lukko-fanien avautumisista ymmärrä, pelkoko siellä jäytää vai mikä?
Eiköhän kyseessä ole vain ja ainoastaan aseltelmat maalaisjuntit vs. snadilaiset? Herneitä vedetään onteloihin molemmin puolin. Kummallakin on kova paine menestyä etc.

Hieno sarja tästä tulee. Jompi kumpi erinomainen joukkue menee tästä ansaitusti finaaliin. Veikkaan sen olevan silti Lukko.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
No en nyt tiedä kannattaako siitä junttiudesta nyt niin kovaa alemmuudentuntoa silti tuntea. Noh, jokainen rakentaa oman helvettinsä. Mutta kai se on hyvä, että saadaan tähänkin sarjaan jotain tunnetta tuon paikallissarjan jälkeen, maanantaina ei kyllä tuntunut enää mikään miltään, minulle tuon sarjan voitto oli mestaruus. Toisaalta pelaajien kommentteja kun kuunteli ottelun jälkeen, niin heille se ei riittänyt.

Itse uskon toki IFK:n vievän tämän sarjan helpohkon oloisesti 4-0 tai 4-1, ihan runkosarjan perusteella.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
No en nyt tiedä kannattaako siitä junttiudesta nyt niin kovaa alemmuudentuntoa silti tuntea. Noh, jokainen rakentaa oman helvettinsä.
Niin no, juntteja löytyy Erottajaltakin. Maalaisistahan tuo kylä loppujen lopuksi koostuu. Eli jäljillä ollaan. Suurin osa täälläkin länkyttävistä hakkaa näppistään jossain Jakomäessä tai Kontulassa, tai varallisuuden puutteessa ehkäpä Hyvinkäällä. Se siitä ja off topic.

Kylläiseltä vaikutti ainakin muutama helsinkiläispelaaja sarjan jälkeen. Piirimestaruus näyttäisi olevan se tavoite ja hyvä niin. Jotain mahdollisuuksia ketuillekin.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Ensimmäinen osa - olkoon johdanto ja joukkue

Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors on täällä taas.

Mutta missä ovatkaan vanhat tutut Pena, rotta, vesipää ja imuri Vokoun? On tuolla joku tuttukin vielä. Siellähän on Lennu. Se oli se poika, joka alkoi käskystä tönimään ja sitten alkoi nukuttamaan. Voi niitä aikoja ja sitä mennyttä sarjaa. Eihän täällä ole edes yhtään samanlaisia herjoja kuin aikanaan, ainakaan vielä. Kuvaako tämä myös nykyisen joukkueen herkempää kauniimpaa asennetta elämään ja kiekkoon?

Olen eri mieltä siis monen raumalaisen kanssa, tämähän on ollut tässä ketjussa aika kesyä ja tuntuu, että Helsingissä ollaan henkisesti oikeasti kylläisiä. Taitavat pojat olla vielä juopuneita eilisestä voitostaan, kun se Helsingin pienempi seura nousi jälleen ykköseksi. Hieno suoritus sekin, onnittelut siitä. Nyt onkin hyvä suunnata vaikkapa pronssipeliin, Lahteen vai Venäjälle, minne nyt kukin onkaan sarjan jälkeen menossa. Joukkue tulee hajoamaan kuin jalosen eväät. Mieli palaa nyt menestystä saaneena jo uusiin haasteisiin vai vielä kerran rakkaan punapaidan puolesta?

En malta olla hieman katselematta Kamraternin joukkuetta. Esittelen sitä lähinnä Lukon kannattajille, jotka tuntuvat tuntevan sen huonosti. Onhan se kohta vastassa, ei yleensä nämä etelän vetelät seurat luonnollisesti paljon innostakaan. Pahoittelen mahdollisia asiavirheitä jo etukäteen ja odotan innokkaana tarkennuksia, kaikki virheet ovat luonnollisesti minun.

Kukaan ei muuten uskonut, että Kamraterna olisi vielä jatkossa. Siinä syy miksi halli on varattu muodostelmaluistelijoille käsittääkseni 6.4.-10.4.. Se taas johtaa ennätykselliseen pelitahtiin, joka sisältää kaksi kahden ottelun putkea ja välissä päivä. Voi todella tulla kapeamman materiaalin joukkueelle ongelmia, kumpihan se on?


Maalivahdit

Lindström, Timo #0
Niemi, Timo #30
Norja, Mika #30
Riksman, Juuso #34
Lundell, Jan #60

Hui. Onpa Kamraterilla monta maalivahtia, tuosta riittää pari gooniksikin. Riksman on ilmeisesti pelikykyinen, kun näytti pelanneen kaikki seitsemän pitkää peliä. Noinkohan selkä ja muut paikat kestää? Jos Riksmanin paikat kestää, niin onhan se paha äijä. Se oli jo silloin kuin oli häviämässä Satakunnan mestaruuksia aikoinaan.

Komeat ovat tilastot.
2. Riksman, Juuso HIFK 1,55 maalia/peli ja 93,96 torjunta%

Ne ovat jopa pudotuspelien toiseksi parhaat. Todella kovat on tuollaiset tilastot.

Jos Juuson paikat ei kestä, ei hätää onhan siellä Lundell. Jani on tuttu mies. Se oli joskus aikoinaan Lukossakin kokeella. Tosin ei raukka saanut mitään kiinni, joten toivottavasti nähdään se vielä tositoimissa.

Yhteenveto: Maalivahdit menee selvästi HIFKille.


Puolustajat

Vallin, Ari #3
Kousa, Mikko #8
Kankaanperä, Markus #12
Kurvinen, Mikko #15
Söderholm, Toni #26
Ahonen, Rony #28
Kovanen, Tommi #29
Melart, Ilari #41
Järventie, Martti #77

Onpas taas nippu miehiä. Luulisi ettei nämä lopu kesken, tosin onhan sinne täytynyt hankkia tuttu vegaani kesken kauden, joten kai siellä sitten on ollut puutetta tekijämiehistä.

Katsotaanpa nyt tarkemmin vielä tilastoja, niin saadaan selvyyttä tähän ketkä pelaavat ja ketkä eivät.

Tilasto on järjestetty peliajan mukaan pelit, pisteet, pluspisteet, laukaukset ja peliaika
1. Kousa, Mikko 7 0+3=3, -1, 32, 24.20
2. Söderholm, Toni 7 1+3=4, 3, 17, 24.11
3. Järventie, Martti 5, 0+1=1, -2, 30, 23.26
4. Kankaanperä, Markus 6, 0+0=0, -1, 8, 21.51
5. Kovanen, Tommi, 3, 1+0=1, 2, 1, 8, 18.57
6. Kurvinen, Mikko 6, 0+0=0, 0, 7, 18.27
7. Vallin, Ari, 4, 0+0=0, 0, 5, 14.29
8. Melart, Ilari 4, 1+1=0, 8, 13.55

Viimeisessä pelissä pakkiparit aloittivat

Järventie - Kankaanperä
Vallin - Kousa
Söderholm – Kurvinen

Käytännössähän homma näyttää siltä, että vegaani on poissa ja Kousa on ykköspakki.

Mikko Kousa joukkueen ykköspakki. Siis se sama lahtelainen ”Pelikaanimies”, joka höntsäili Lahdessa tähän kauteen asti? Huhhuh. Nyt alkoi pelottaa, lähinnä kuitenkin Kamujen puolesta. On se aikamoinen hukkapätkä. Ei sinänsä ihme, että HIFK sai häthätää suoriin pudotuspeleihin selvinneiltä Jokereilta kolme peliä neniin. Kousa on kiistatta vähän kuin Tikkanen, mutta ei yhtä taitava ja sijoittuu huonommin.

Tuolla on oikeastaan nelikko, joka muodostaa kokeneen selkärangan. Söderholm, Järventie, Kankaanperä ja Vallin. Kutsutaan sitä vaikka 70-lukulaiseksi rungoksi, vaikka Kankaanperä taisi putkahtaa maailmaan vasta Moskovan kisojen alla.

Järventie oli kyllä aikoinaan ihan lupaava kiekkoilija, nääs. Muistan pojan hyvin, kävi Ipan junnu näytillä meilläkin. Ei silloin vanhaan hyvää aikaan ennen bosmaneja turhia miehiä tullista tullutkaan. Meillä taisi muuten olla kautta aikaisemmin Jalonen niminen oululainen riveissä. Se vasta kova mies olikin kikeä leipomaan - hurja peräänantamaton karpaasi ja taitava kuin Väinö ikään.

Söderholm oli oikeasti joskus ok ja on pitkälle koulutettu mies, kunnioitan aina näitä alemman korkeakoulututkinnon miehiä. Järventie ja Kankaanperä ovat kovia ukkoja. Tönivät myös lujaa meidän miehiä, jos saavat kiinni. Voi tulla tiukka ajojahti, kun vaikkapa Keränen, Petruzalek ja Palola laittavat luistinta toisen eteen.

Pitkän kierroksen tehnyt Tapparan miäs Vallin, on ollut Jalosen luottopakki ennenkin. Vallin kuitenkin on vain alkanut vanhoilla päivillään kääntyä kuin maapallo, vakaa heppu siis.

Kurvinen ilmeisesti koitetaan pitää pois kaukalosta. Vahinko sinänsä. Muistan monta hienoa hetkeä, jotka sisältävät Mikko Kurvisen omassa päässä kiekon kanssa.

Penkiltä? löytyy vielä Melart, jolle on kaavailtu samaa roolia kuin Lennulle aikoinaan. Oletettavasti samalla menestyksellä.

Yhteenveto: puolustus menee selvästi HIFKille.

Hyökkäys

Poistin pari pahinta junnua HIFKin sivujen listauksesta. Tosin olen ollut kuulevinani ainakin yhdestä niistä, siitä oululaisesta pikkuveljestä.

Wärn, Max #4, Ah, vanha kunnon Max ”kuka vitun Wärn” Wärn. Pahoittelen epäasiallisuuttani, en voinut mitään. Max on oikeasti ihan ok ja edustaa HIFkin juniorimyllyn uutta tulemista. Samassa jengissä kuin mm. Liivik, Pöysti, Ahtola, Petrell ja Nyholm. Wärn on vääntäjä parhaasta päästä, kova vääntämään. Nämä junioreista nostetut miehet ovat syy siihen, ettei Kamraterna enää ajelehdi. Siinä on joukkueen rungon ydin.
Kuhta, Kimmo #9, tämä on ollut paha äijä ja lupaava - 90-luvulla.
Hyvönen, Hannes #11 – tämä taisi mennä jo, vaikka HIFKin sivut väittävät muuta.

Wirtanen, Petteri, #13, Voi pahus, tämän olisin kyllä ottanut Lukkoon. Wirtanen on tuon jengin arvokkain pelaaja, jonka ottaisin heti Raumalle. No, ehkä sitten tulevaisuudessa. Respect.

Peltonen, Ville, #16, Sankari, Ruotsin tappaja, Maailman Mestari. Nyt hattu päästä, siis oikeasti tämä mies pelasi joskus samassa jengissä kuin Eepi. Muu joukkue onkin melkein kokonaan tajunnut jo lopettaa. Ei sinänsä, ainoa mies, josta oli Pertulle uhkaa pörssivoitossa ja voitti missikisat lehdistöäänestyksessä. Kovin on siis lutunen ja saanut taas hampaatkin.

Nyholm, Robert, #18, Moni lähtisi tässäkin Robertti ”kuka vitun Nyholm” Nyholm –linjalle. En tee sitä virhettä. Tosin ei mulla Nyholmista myöskään oikein mitään sanottavaa ole, köyhän miehen Kivimäki.

Järvinen, Turo #19, tämä mies on ollut lupaava kauan ja taitaa jäädäkin sellaiseksi. Otan toisen vertauksen – Koponen vain vähän pienempi.

Ahtola, Jerry #21, Ahtolassakin olisi ainesta, jos vain saisi tilaisuuden.

Haataja, Juha-Pekka #27, voi pojat, vieläköhän se saadaan kiehumaan, kuten ennen? Tällä miehellä ei tule päänuppi kestämään, lyödäänkö vetoa?

Petrell, Lennart #32, Lennulla on aina paikka mun sydämessä. Pääsihän se jo EHT:lle näyttämään, ei siis mikään turha jannukaan.

Töykkälä, Joni #43, Töykkälästä voisi tulla ihan oikea jääkiekkoilija. Mutta jotenkin tässä miehessä tiivistyy se, kun on aina väärässä paikassa väärään aikaan.

Ramstedt, Teemu #46, Tämä mies taitaa olla rikki. Sääli sinänsä, pelimies.

Hamilton, Jeff #51, Lukon kannalta toivottavasti tämäkin mies on rikki vielä pitkään. Tässä olisi potentiaalia melkein sarjan parhaaksi ulkomaalaiseksi, siis McLeanin ja Petruzalekin jälkeen. Vahinko vain Kamraterin kannalta ettei taida pukea.

Granlund, Mikael #64, Oulun lahja suomalaiselle kiekolle. Jos ei olisi pikkuinen, niin voisi olla edessä hieno NHL-ura. Mutta on pikkuinen ja loukkaantumisherkkä, joten saapa nähdä mihin asti taidot lopulta riittää. Taklauspeli on parasta antia näin vastustajajoukkueen kannalta. Kaksi hammastako siltä meni poikki taklatessaan itseään seinään aivotärähdyksen arvoisesti?

Pöysti,Eetu #71, Mä olen ”diggailut” Pöystistä jo junnusarjoista asti, ei voi mitään. Pitäisikö julistautua oikein faniksi. Pöystille vain tekisi todella hyvää lähetä etsimään peliaikaa muualta. Ei näytä pääsevän läpi tuossa jengissä.

Liivik, Siim #72 Siimistä voisi tulla Viron maajoukkueen kantava voima, olkoon vain pelannut HIFKin junnuissa pikkuisesta asti. Noinkohan Lehkonen onnistuisi vielä houkuttelemaan mukaan Suomen junnuedustuksista huolimatta, ei pitäisi olla pelikelvoton. Voi toki olla, että on pysyvästi luopunut isiensä heimosta.

Hyökkäys on tehnyt aika säälittävästi pisteitä. Mutta se johtui vain Jokerien hyvästä träpistä, kuten luin tästä ketjusta. Joten antaa tilastojen olla.

Näin aloitettiin viime pelissä maanantaina ja varmaan aloitetaan huomennakin.
Peltonen - Granlund - Haataja
Kuhta - Wirtanen - Petrell
Järvinen - Töykkälä - Ahtola
Nyholm - Liivik - Pöysti

Olen siinä uskossa, että ketään ei enää saada kursittua kasaan, vaikka ainakin yksi loukkaantuneista on kuulemma nähty luistimilla.

Ykkönen on taitava, onhan siinä kaksi oululaista ja Peltonen. Kakkonen osaa pelata kyllä hyvin pois ketjun kuin ketjun. Oma peli ei vakuuta. Sitten on kaksi nelosketjua. Näitä kun katsoo, niin tulee väistämättä mieleen, että tässä on passiivisen, puolustukseen keskittyvän joukkueen ketjut.

Yhteenveto: Hyökkäys menee selvästi HIFKille
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Toinen osa - olkoon vaikka muuta ja synteesi

Valmennus

Mitä voi sanoa kaiken voittaneesta Kari Jalosesta. Onko sillä liput ostettuna jo Venäjälle? Turha kuvitella, että tämä mies jättäisi leikkiä kesken. Se pelaa loppuun asti, ihan aina. Kohta se kertoo, miten vastustaja on taas suosikki. Haukkuukohan se jo toisen raumalaisen ämmäksi tänä keväänä? Pelottava mies ja varsin taitava puhuja. Odotan jo verbaalista ilotulitusta, joka kohta sinkoaa.

Yhteenveto: Valmennus menee selvästi HIFKille

Pelitaktiikka

Jos HIFKin pelitaktiikka tulee muuttumaan yhtään, niin lupaan syödä virtuaalisesti hattuni. Jalonen on pelannut samalla kuviolla jo pitkään. On sitä toki vähän hiottu, mutta yllätyksiä tai muutoksia peluutuksessa. Tuskinpa.

HIFK tulee puolustamaan rajusti ja häikäilemättömästi maaliaan. Isot pakit pystyvät pelaamaan kovaa maalin edessä ja maailmanluokan maalivahti poimii loput. Oma peli rakentuu lähinnä keskialueen träpille, joka voidaan tarvittaessa muuttaa kovaksi karvaukseksi kahdella tai jopa kolmella. Milloin vain tämä taktisesti kypsä joukkue päättää iskeä kuin rantakäärme ikään.

Parasta antia joukkueella on ylivoimapeli, jolla se ratkaisi viimeksi maanantaina. Jäähyjä ei parane ottaa tai Oulun pojat veivaavat meidät solmuun.

Jalosen jengit ovat aina olleet vähän pehmeitä. Mutta pudotuspeleissä liikkuvat hyvin ja roikkuvat tarpeen mukaan. Näyttää siltä, että siellä on kuusi kenttäpelaajaa kentällä. Taklauspeli taitaa olla ainoa asia, jossa Lukko vie tätä sarjaa. Me ei tosin pystytä henkisesti järkyttämään tätä joukkueetta. Se noutaa ja pelaa meidät pois kaukalosta, sen voi lukea vaikka Jatkoajasta.

Yhteenveto: Pelitaktiikka menee selvästi HIFKille

Cheerleaderit ja muu kotietu

H I FKoo muita ei oo. Kannustus on huikeaa, kun oma joukkue johtaa. Kun se on tappiolla, niin se kuulostaa samalta kuin Isomäki tappion koittaessa. Raumalaiset tietävät kyllä mistä tässä on kyse. Tytöt ovat kauniita ja musiikki soi lujaa.

Yhteenveto: Cheerleaderit ja kotietu menee selvästi HIFKille


Summa summarum

Kovalta näyttää, kovalta näyttää. Yhteensä kaikki näyttää menevän ihan kuusi nolla HIFKille. Ainoastaan taklauspelin annan selvästi Lukolle. Jos sarja päättyy muuten kuin 4-0, niin lupaan olla yllättynyt.

Ennustus. Tämä sarja on taputeltu ennen muodostelmaluistelukisoja. Niitä on sitten kiva katsella siellä Helsingissä, kuten oli ilmeisesti suunniteltu.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kai olekkaan, kun elämä loppuu kehä kolmosen ulkopuolelle...?

Ai mä oon kyllä aina luullut, että sielläkin jotenkin eletään.

Sitten vähän tilastoja:
Keskinäisten parhaat pistemiehet
Perttu Lindgren 3+3=6
Ville Peltonen 3+2=5
JP Haataja 2+2=4
Petteri Wirtanen 0+4=4
Mikael Granlund 0+4=4
Kimmo Kuhta 2+1=3
Lauri Tukonen 1+2=3
Jakub Petruzalek 1+2=3

Eli ei mitenkään erityisen yllättävästi parhaat pelaaja ovat olleet parhaita keskinäisissäkin.

Laukaukseti:
HIFK 56(v)+64(k)+59(v)+47(k)=226
Lukko 68(k)+44(v)+68(k)+46(v)=226
Torjunnat
HIFK 34+22+32+34=122
Lukko 21+30+32+34=117

Aika tasaiselta näyttää nämäkin tilastot, tosin Lukolla on maalissa ollut vain kerran Noronen.

IFK on tehnyt 13/14 maalistaan 1,5m päästä maalista, ja sen neljännentoistakin Peltonen laittoi B pisteen kaarelta.
Lukko sen sijaan on tehnyt 5/9 maalistaan samalta etäisyydeltä.
Eli IFK on ainakin hitusen paremmin maalien edustat hallinnut tilastojen valossa.

Enempää en nyt näin iltasella jaksa tilastoja kaivaa. Jatkakoon ken tahtoo. Lukkofaneille sen verran vo kuitenkin sanoa, että ei nyt niin hirveän kauhean ihme ole, ettei täällä päässä niin paljoa Lukon pelureista tiedetä, kun eivät nuo Lindgreniä lukuunottamatta ole pahemmin loistaneet paikallisissa. Aika vähän ehtii oman joukkueen ulkopuolelta seurailemaan otteluita tällä nykyisellä ottelutahdilla. Minäkin väitän, ettei Lindgrenkään niin paha vastus ole, kun Janne Lahti, joka on kevyesti dominoivin ja paras tällä kaudella näkemäni peluri. Oli jäällä jopa parempi kuin Ville Peltonen ja se on paljon se. Tasaista tulee, mutta uskon me hoidetaan tämä kuudessa matsissa.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muuten en avautumistasi tai suurinta osaa muutenkin Lukko-fanien avautumisista ymmärrä, pelkoko siellä jäytää vai mikä?

Ei kai pelko sentään, mutta jännitys. Mä olen ainakin täysin täpinöissäni. Eilisen voiton jälkeen ei meinannut saada silmäystäkään unta ja työpäivä oli sen mukaista tuskaa. Huomenna kun saadaan homma alkuun, niin olo vapautuu.


Varsinkin neloskentän raatajien tietämättömuuteen ei voi sanoa kuin, että sori. Ei vaan ole osunut silmään teidän(=vastustajajoukkueiden) Jami-Petterit. Eikä varmasti suurimmalla osalla muistakaan otteluita seuraavista, muttei se niistä huonoja pelaajia tee.

Onhan näitä joka joukkueessa, siis toisille tuntemattomia pelaajia. Joku mainitsi HIFK:n Bobby Nyholmin (joka on itselle hyvin tuttu) esimerkkinä tuntemattomasta raatajasta ja nimimerkki "janneojanenonjumala" mainitsi toisaalta hänet tunnetuksi NHL-varauksen vuoksi. Yhtä hyvin monille edelleen tuntematon Lukon nelosketjun Miikka Tuomainen on varattu NHL:ään ja samaisen ketjun sentteri Juhani Jasu oli voittamassa hopeaa 18-vuotiaiden MM-kisoista. Mainitsin nämä siis esimerkkinä, että useat alaketjujen (nuorista) pelaajista voivat olla toisen joukkueen faneille aivan tuntemattomia, mutta silti he ovat hyviä pelaajia ja omaavat mainitun kaltaisia saavutuksia kuin Nyholmilla, Tuomaisella ja Jasulla.

Nostetaan taas esille yksi mies Lukon reservistä, kuten olen monesti ennenkin Jatkoajassa tehnyt. Kaksi peliä KalPa-sarjassa pelannut voimahyökkääjä Aki Kangasmäki on varmasti monille HIFK:n kannattajille täysin tuntematon nimi, vaikka juuri hän tappeli Pitsiturnauksessa pari vuotta sitten HIFK:n Ilari Melartin kanssa. Mylly oli molemmille ensimmäinen aikuisten peleissä, mutta kuten arvata saattoi ei kummallekaan viimeinen.

Huh huh. Kutkuttavan hieno sarja tulossa.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minäkin väitän, ettei Lindgrenkään niin paha vastus ole, kun Janne Lahti, joka on kevyesti dominoivin ja paras tällä kaudella näkemäni peluri. Oli jäällä jopa parempi kuin Ville Peltonen ja se on paljon se. Tasaista tulee, mutta uskon me hoidetaan tämä kuudessa matsissa.

Kai se sitten näin on kun kaikki niin sanovat. Aina kun itse runkosarjassa kaiffarin pelejä näin niin aina se oli milloin mistäkin hipaisusta katollaan ja vinkumassa tuomareille. Pulkkinen tuntui paljon vaarallisemmalta.

Kai se siellä mömmömeissä on. Näistä liigan maalitykeistähän on hyviä kokemuksia maajoukkuetasolla.

Onhan se nyt aivan täysin väärin väittää tuon ämmän kuuluvan liigan kolmen parhaan pelaajan joukkoon.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Aika tasaiselta näyttää nämäkin tilastot, tosin Lukolla on maalissa ollut vain kerran Noronen.

Tuossa yksi aika olennainen asia joka on lukon peleissa muuttunut. Jos joku odottaa tasta runkosarjan perusteella jotain 4-0 sarjaa HIFK:lle (kuten on nahty tassa ketjussa) niin saattaa tulla yllatyksena etta siella ei heilukaan Wiikman imemassa kiekkoja sisaan, ja joukkue on niista paivista kehittanyt pelaamistaan aivan helvetisti koska nyt on takana maalivahti.

Lindgrenista sen verran etta ehka sitten sarjan jalkeen alkaa olemaan miehen osaaminen vahan tutumpaa stadilaisillekin.
 

Selootti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kylläiseltä vaikutti ainakin muutama helsinkiläispelaaja sarjan jälkeen. Piirimestaruus näyttäisi olevan se tavoite ja hyvä niin. Jotain mahdollisuuksia ketuillekin.

Jos jossain näkyi kylläisiä pelaajia ja katsojia, niin Turussa vuosi sitten välieräpaikan varmistuttua. Noh, tuolloin oli tepsukoilla sattuneesta syystä hieman enemmän aikaa kerätä nälkää. Ja kuinkas sitten kävikään...

Sikäli mielenkiintoinen sarja, että kurssin kääntämiseen ei parin tappion jälkeen paljon aikaa anneta. Ja Lukon kohdalta tuohon nyt olisi vaikea uskoa muutenkaan. Ainakin oli ennen viime maanantaita. Että saas nähdä, viimeisen noin viiden pelin kuntopuntari molemmilla joukkueilla kohtalainen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuossa yksi aika olennainen asia joka on lukon peleissa muuttunut. Jos joku odottaa tasta runkosarjan perusteella jotain 4-0 sarjaa HIFK:lle (kuten on nahty tassa ketjussa) niin saattaa tulla yllatyksena etta siella ei heilukaan Wiikman imemassa kiekkoja sisaan, ja joukkue on niista paivista kehittanyt pelaamistaan aivan helvetisti koska nyt on takana maalivahti.

Lindgrenista sen verran etta ehka sitten sarjan jalkeen alkaa olemaan miehen osaaminen vahan tutumpaa stadilaisillekin.

No ei odota kovin moni. Mutta ei kannata Raumallakaan odotella vuoden 2005 toisintoa. Silloin teillä oli vastassa ylimielinen "tähtisikermä", nyt näyttäisi siltä, että kaukaloon luistelee vahva, ja Jokerit- sarjassa entistä yhtenäisemmäksi hioutunut joukkue, jonka henkinen kantti ei ole ihan heti pettämässä. Ja kun maalivahtipeli on edelliseen sarjaan viitaten kunnossa, niin hyvää sarjaa odottelen. Pertun tekemisiä olen katsellut, ja hyvältä on näyttänyt. Jos saa lentovaihteen päälle välierään, niin paha on pideltäväksi. Tosin teillä löytyy ainakin yhden käden sormien verran pelaajia, joita on paha pidellä, siinä sarja ainakin eroaa edellisestä. Ja kyllä meilläkin on nähty, että vaikka kaikki ketjut eivät niin nimekkäitä olekaan, niin nämä "kuka helvetin"- Nyholmit ovat kyllä pistäneet vastustajaa ahtaalle ihan tosissaan. Eikä ne nimekkäämmätkään ole ihan huonosti pelanneet. Granlund ja Haataja alkavat vasta lämmetä sitä paitsi. Toivottavasti Hade ei lämpene liikaa sentään entistä seuraansa vastaan;) Paras voittakoon.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ihmeellistä vertailua Janne Lahden ja Perttu Lindgrenin välillä. Kyseessä kuitenkin kaksi täysin erilaista pelaajaa. Lahti on röyhkeä ja vahva voimahyökkääjä / maalintekijä kun taas Perttu on klassinen taitosentteri.

Perttu nimenomaan, porilaisittain sanottuna, dominoi peliä. Pitää kiekkoa suvereenisti ylivoimalla, rakentaa peliä ja omaa Petruzalekin kanssa uskomattoman yhteispelin / yhteyden.

En kyllä oikein osaa vielä täysin orientoitua tähän sarjaan, mutta eiköhän se tuossa kymmenisen tunnin päästä ole korjaantunut. HIFK lienee ennakkosuosikki tässä sarjassa jo ihan keskinäisten kohtaamistenkin vuoksi, mutta uskon, että Lukolla on hyvät saumat mennä tästä jatkoon. Raumalla on havaittavissa pientä tyytyväisyyttä "kasvonpesuun", joka seurasi semifinaalipaikasta, mutta uskoakseni joukkueessa ei ole havaittavissa minkäänlaista tyytyväisyyden tunnetta.

BIG STEAL. Se on illan teema.
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Onhan taas huumoripitoinen ketju, hyvin te vedätte! Stadi rankaisee, pitsit kurkkuun, Rauma mereen, Petru on paska Lindgrenistä puhumattakaan! Me ollaan voitettu tää sarja, menkkä ny gotii jo vai miten siellä päin asia ilmaistaan?

Toissapäivänä kyllä purkautui melkoiset määrät kevätfiaskoilumurheita ainakin omalta osaltani. Jokereiden tiputtaminen seitsemännessä pelissä näytöstyylin nyt vain väistämättä aiheuttaa melkoisen tunnevyöryn. Toivon todella, että pelaajat ovat nyt nollanneet tuon sarjan eikä kukaan muistelee mitään Jokereita enää. Hietsussakin on kylmä ja eilen muuten stikkas koko iltapäivän snögee, Kuhta on ainakin tänään liekeissä.

Sarjaa on totta kai vaikea lähteä ennustamaan sen kummemmin. Niin kuin täällä ainakin osa kirjoittajista on todennut, materiaali on samantasoinen ja myös samantyylinen aika pitkälti. IFK:n kohdalla oli myös mukava huomata, että Peltoselle kun sattui hieman vaisumpi peli maanantaina, ratkaisijoita löytyi. Muutenkin erittäin vähämaalisessa sarjassa maalinteossa ovat onnistuneet myös Kovanen, Wärn, Nyholm ja Ahtola sekä totta kai Kimmo "floppaan aina playoffeissa" Kuhta ja Juha-Pekka "enpä taas alkukaudesta olisi osunut ladon oveenkaan metrin päästä" Haataja. Kolmessa viimeisessä pelissä IFK:n avausmaalin on tehnyt Mikael Granlund. Jonka kausikin (edit: siis ura) oli *sniff* melkein ohi avausmatsin jälkeen.

Lukkoa ei hirveästi ole tullut kauden aikana seurattua, koska tässä ihmeellisessä modernissa maailmassa voi katsoa vaikka kaikki oman jengin matsit. Pudotuspeleissä olen nähnyt maali/tappelukoosteet KalPa-sarjasta. Kovia pelimiehiä on sielläkin ja olen tyytyväinen, että juuri Lukko meni puolivälieristä jatkoon. Lindgren ja Petruzalek kyllä pelottaa, sen verran hyvin yli piste/peli -tahtiin molemmat ovat pelanneet keväällä. Noronen ja Riksman aika tasan ennakkoon, veikkaan että toinen tulee loistamaan ja toinen ei niinkään. Enemmän maaleja tässä sarjassa tullaan näkemään kuin Stadin väännössä.

Tänään taas jatkuu ja tahti on todella hurja. Perjantai-illasta eteenpäin pelataan neljä matsia viidessä päivässä. Uskon kyllä, että potkua riittää molemmilla joukkueilla. Tuokoon tämä sarja hyvää, fyysistä lätkää, maaleja, tunnetta. Ja yritetään täälläkin keskustella eikä vain vittuilla.

Peace and love brothers and sisters! Come on IFK, let's play hockey!
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Tänään sitten alkaa uudestaan sarja.
Todella herkku sarja luvassa.

Jos voimasuhteista jotakin pitäisi arvioida niin ehkä hyökkäys menee hitusen Lukolle tulikuumien ulkkareiden takia, toisaalta Hifkillä on mielestäni paremmat puolustajat, maalivahti peli menee aika tasan.

Kotiedun (sen ettei tarvinnut matkustaa) turvin sanoisin että Hifk on millin edellä mutta se on niin vähän ettei keikauta venettä mihinkään suuntaan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös