Välierä: Suomi-Venäjä 16.5.2008 klo 20

  • 50 787
  • 268
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Iltalehti tänään: "Suomellakin olisi varaa suihkukomennuksen uhalla "uhrata" joku Ruotsin Murrayn kaltainen vähäpätöisempi pelaaja kuumentamaan venäläisiä."

MitäHäh? Jääaika neljännesfinaalissa tsekkejä vastaan 19:48, NHL runkosarjassa plus-miinus tilastossa sijalla 24. +/- 20 ja myös San Josen plus-miinus tilaston paras. Vähäpätöisempi pelaaja?

Usko Suomen voittoon on kova.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Yleensä yritän aina uskoa Suomen voittoon viimeiseen saakka mutta tänään on jotenkin sellainen fiilis että Venäjä takoo tauluun jopa yllättävän rumat lukemat.
Täysin samanlainen on sivullekirjoittaneen fiilis. En todellakaan ole niitä ensimmäisiä, joka maansa on myymässä kannattamansa joukkueen puolesta, mutta nyt ei vaan riitä uskoa leijoniin, kuin korkeintaan 30 prosenttisesti.

Kisat avannut Saksa-ottelu oli hyvää katsottavaa, mutta sen jälkeen ei olekkaan näkynyt mitään ihmeellistä kaukalossa. Olihan toki tuo USA-ottelun kaksi ensimmäistä erää ihan tiivistä puolustamista, jossa myöskin omaa hyökkäyspeliä yritettiin rakentaa. Mutta sen pelin kolmas erä oli niin järkyttävää katsottavaa, ettei pahemmasta väliä. Pelkkää peruuttamista maalivahdin syliin, ja oli vain ajan kysymys, koska kiekko löytää tiensä Suomen maaliin.

Vuosi sitten tuo yllätys vastaavassa pelissä onnistuttiin tekemään, mutta nyt ei vaan usko vastaavaan oikein riitä. Kun Venäjä sai vielä tuon Nabokovin maaliinkin, niin vastus tällä osastolla on monta luokkaa kovempi, mitä se oli viime vuoden kisoissa.

Bäckströmiltä vaaditaan tänään ehdottomasti kisojen paras peli, sekä hyökkääjien on onnistuttava maalipaikoissaan kovalla prosentilla, jotta voitto on mahdollinen. Muuten ei ole juurikaan mahdollisuuksia mennä loppuotteluun.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Taito vs. Henki

...On homman nimi tänään aika pitkälti. Suomi osoitti USA-pelissä pystyvänsä kaatamaan tiukassa paikassa ihan kenet vain, mutta toisaalta samaisessa ottelussa tuli ilmi myös puutteet; Paketti kesti kasassa vain 55 minuuttia, ei täyttä 60:tä, vaikka peli voitettiinkin.

Tänään ei ole enää varaa oman pään virheisiin, niistä Venäjä rankaisee armotta. Kovalchukin poissaolo on hyvä asia, mutta ei kuitenkaan millään tapaa ratkaiseva asia pelin kannalta.

Tiivis viisikkopuolustaminen ja maalipaikkojen 100%:nen hyväksykäyttö, siinä avaimet voittoon.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Nyt kun tämä Venäjä -ottelu lähestyy, täytyy sanoa että on ikävä Jarkko Ruutua.

Itsekin odotan hieman pelonsekaisin tuntein ottelua. Todella helppo kuvitella venäläisten pujottelevan näitä Suomen liigapakkeja ja takovan taululle ensimmäisessä erässä 5-0. Toisaalta on ollut koko kisojen sellainen kutina - huolimatta lievästä perseilystä alkusarjassa - että nyt mennään pitkälle.

Nabokov on tilkitsemässä Venäjän maalin suuta, mutta on takuuvarmasti tottunut San Josessa erilaiseen pelitapaan ja puolustukseen, kuin mitä Venäläiset pelaavat.

Huipputaitaitava joukkue Suomella vastassa, joka voi viedä pelin pahimmillaan 6-7 maalin erolla, mutta uskon että Suomen joukkuehenki ja peräänantamattomuus takaavat meille tällä kertaa jopa suht helpon voiton. Torikokouksia, hiillostamista, ärhäkkää hyökkäyspeliä, taklauksia, tarkkaa puolustusta ja Bäckströmille unelmaottelu. Bykovilla palaa hermot, ja venäläiset alkavat veivailla taas piruetteja kun ei tahdo osua. Suomen pelitapa tulee puremaan Venäjään jopa yllättävän tehokkaasti.

Näin uskon ja toivon, vaikka paperilla tilanne ei ole ihan näin helppo. Odotan Torinon välierän kaltaista ottelua. Realistinen veikkaus: joko tiukka peil, jonka Suomi vie 1-2 maalin erolla tai sitten Venäjä tulee kovaa ja jyrää Suomen alle. Tähän en kuitenkaan usko.

Suomi on näissä kisoissa voittanut kaksi kovaa peliä, ollut ahtaalla monta kertaa, jatkoajalta voitto on jouduttu hakemaan kaksi kertaa, Kanadaa vastaan soi omissa liian monta kertaa. Välierissä peruuteltiin USA tasoihin kun alle 5min peliä jäljellä. Nämä kaikki tekijät ovat opettaneet ja koulineet joukkueesta sellaisen, ettei samoihin virheisiin enää sorruta. Shedden ei tule enää liikaa jarruttamaan taktiikkaa ja hoitaa psyykkauksen ja peluutuksen viimeisn päälle. Näillä eväillä mennään tänään jopa yllättävän helposti finaaliin.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ottelun alku näyttää taas jälleen kerran ottelun suunnan. Toisin Suomi tuskin alkaisi omia tekemään mikäli peli olisi parin minuutin pelin jälkeen 2-0 tappiolla.

Mikäli viisikkopuolustaminen maittaa ja toimii luulen pelistä tulevan tasainen. Itse jos pelaisin niin laittaisin rahani tasurille.

Salmela voisi olla kyllä kokeilemisen arvoinen yv:ssä!
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Salmela voisi olla kyllä kokeilemisen arvoinen yv:ssä!

Salmelahan pääsi "huikeat" muutaman sekuntia pelaamaan yv:ssä Kanada tai USA-pelissä. Ihan hyvät pyöräytykset viivalla, ja puolivälierä oli erittäin rohkaiseva.

Suomen yv-peliin on viivalle kuitenkin hyviä vaihtoehtoja ainakin OJ, Niskala, Lepistö, Luoma, Koistinen ja Salmela, joten kaikki eivät voi varmastikaan pelata. OJ oli hyvä viivalla ja myös puolustuspäässä, vaikka Mertaranta huikealla pelisilmällään taas näki aivan jotain muuta. Eli OJ ainakin jatkakoon. Jos Niskalaa aiotaan jossain peluuttaa, sitten viivalla ja vaikkapa OJ:n parina. Mikäli Niskala ei olisi tehnyt maalia, Salmela pääsisi mahdollisesti Niskalan paikalle. Koistinen on taas myös sellainen, että hänestä on tällä hetkellä hyötyä juuri lähinnä viivalla, eli 3. yv-paikka Koistiselle. Jäljelle jäävästä paikasta taistelevat Luoma ja Lepistö, joista jälkimmäiselle on tullut onnistumisia ja jokunen hyvä oivallus.

Salmela on tulevien kisojen ykkös tai kakkosviivamies, näissä kisoissa ei valitettavasti todennäköisesti pääse edellämainituista syistä hierarkiassa nousemaan.

Vielä yksi päästetty maali yv:llä, niin Koistinen muilutetaan siperiaan. :)
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Niin kuin muutamalla muulla, myös meikäläisellä on jotenkin kummallisen levollinen olo tämän pelin suhteen. Suomi on pelissä ilman muuta altavastaajana ja näen sen vahvuutenamme; se sopii mentaliteettimme paremmin kuin ennakkosuosikkina oleminen. Nöyrää viisikkopuolustamista ensi sekunnista alkaen ja Niken huippupeli, niin hyvä tulee... Ellei, niin huomenna sitten "pikkufinaalissa" Ruotsin kimppuun. No, eipäs mennä asioiden edelle.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joko Suomen yhden maalin voitto tai Venäjän murskavoitto ovat mahdollisia.

Uskon, että ykkönen on lopullisesti herännyt pelaaman ja USA-pelissä hyväksi havaittu 1-2-2 pelitapa nopeine vastahyökkäyksineen toimii 60 minuuttia. Venäläiset primadonnat vuorollaan jäävät viimeistään hyökkäyssinisellä jyrän alle tai ohjataan kulmiin. Ja venäläisten kitinän ja komeitten sukellusten saattamana Suomi menee finaaliin.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näin unta että meillä oli heittää kentälle Kimmo Timonen pitämään Ovy kurissa ja Jarkko Ruutu aiheuttamaan hämmennystä, mutta sitten heräsin ja totesin että näillä mennään. Toivottavasti paljon puhuttu keskialueen sumppu toimii. Toivottavasti Venäjän hyökkääjien ja puolustuksen etäisyys hieman karkaa ja saamme ylivoimahyökkäyksiä. Ovechkinin vauhdin tietävät kaikki ja siihen osataan varautua, mutta Pilhlström saattaa yllättää venäläispuolustajat housut kintuissa.

Saapa nähdä yrittääkö AO & Semin (?) kaksikko samaa kuviota kuin edellisessä ottelussa: AO lähti nousemaan kiekon kanssa kaartaen yhtäkkiä lähempänä puolta kenttää takaisin omaa päätyä kohti. Sitten yllättäen omalla alueella liinat kiinni ja läpisyöttö Seminille joka karkaa läpiajoon. En muista oliko tuossa sellainen pitkä vaihto alla ja AO hämäsi tuolla vastustajan pakit vaihtoon, mutta Semin pääsi kyllä todella reilusti karkuun. Eiköhän valmennusjohtokin ole tuonkin huomannut ja keksinyt siihen lääkkeen.

Kovia taklauksia, turhauttavaa sumputusta ja USA pelin kaltaista laukausten blokkausta. Siihen päälle Niken loistopeli ja terävyyttä maalipaikkoihin, niin finaalissa nähdään. Ei me ennenkään ole Venäjää vastaan materiaalilla voitettu, vaan taktiikalla. Tehdään tästä väkisellä huono päivä Venäjän tähtisikermälle!
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Mission impossible? Suomen pitää tänään onnistua jokaisella osa-alueella täydellisesti, jotta päästään finaaliin. Yksi helppo maali naapureille ja homma voi olla siinä, joten varsinkin Bäcktrömin pitää vieläkin parantaa otteitaan, jota hän tekikin jenkkejä vastaan huonon Kanada-matsin jälkeen. Venäjä on sen verran tunteita herättävä vihollinen, että uskon ykkösen heräävän nyt tosissaan taistelemaan. Teemu ja Saku pelaavat tänään kisojen parhaan matsinsa, sillä mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. Pillu oli hieman pimennossa viime matsissa, mutta tänään hän niittaa varmasti Tuomon kanssa sloboja seinille.

Mielenkiintoista nähdä kumman puolelle kanukkiyleisö asettuu. Voisi luulla, että Suomen, mutta varmasti koko maa odottaa silti finaalia nimenomaan Venäjää vastaan.

Paha paikka, mutta Talvisodan hengellä voittoon.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, kyllä tässä nyt on tietyt asiat puhumassa sen puolesta, että Venäjä voidaan yllättää:

- Venäjän paperilla oleva materiaaliylivoima ei ole konkretisoitunut mestaruuksiksi, jotain on silti jäänyt puuttumaan
- EHT kertoo ehkä vain Venäjän liigan tasosta verrattuna SM-liigaan/muihin eurooppalaisiin liigoihin; nyt on kuitenkin ihan eri kisat menossa
- Venäjällä on alla aika helppo alku- ja jatkosarja
- puolivälierässä Sveitsi katkaisi itse selkärankansa omilla maaleilla, Suomea vastaan ei tule olemaan niin helppoa, eli miten venäläisten hermot ja pelihuumori kestävät tiukemman vastuksen
- Suomella on tiukkoja otteluita alla ja siten tuoretta kokemusta paineen alla pelaamisesta
- Leijonilla ehkä pienoinen henkinen ote Venäjästä viimeaikaisten arvokisavoittojen myötä

Mielestäni ottelun alussa on Suomella yllätyksen mahdollisuus, ennen kuin Venäjä pääsee paremmin peliin sisälle.
 
Viimeksi muokattu:

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Eipäs kuin tämä: http://www.youtube.com/watch?v=afUFvbVwq-I

Ei ihan kotimainen esitys, mutta erinomainen veto silti.

http://www.youtube.com/watch?v=1Bhk7ZtGZ3M

Eiköhän tuo silti lopulta soi aika monenkin suomalaisen kodissa tänä iltana, mikäli Suomi Venäjän pystyisi kaatamaan. Tämä on niin legenda...

Pelottavat ja jännittävät fiilikset tällä hetkellä. Itsellä ei kyllä ole kovin luottavaisia mieliä tällä hetkellä tämän illan pelistä, mutta kyllähän kaikki mahdollisuudet ovat olemassa siihen finaalipaikkaan.

Ja noilla resepteillähän se Venäjä tulee kaatumaan jos tulee, mitä tuossa on jo esille tuotukin. Tänään täytyy nähdä kaukalossa jokaisen pelaajan kohdalla sitä suomalaista SISUA. Venäläiset täytyy pystyä horjuttamaan fyysisellä pelillä. Oi jospa meillä nyt olisi se Ruutu joka voisi mällätä vaikkapa Oveen sellaisen niitin, että Ove vielä pelin jälkeenkin kyselisi milloin se bussi sinne kisahallille lähtee...

Loisto peliä vaaditaan Bäckströmiltä tänään. Niin vaaditaan myös viisikkopuolustuksen täydellistä onnistumista. Venäläiset on saatava hermostumaan sillä, että eivät saisi maaleja eikä hyökkäystilanteita aikaan.

Pahin skenaario (koputin kolme kertaa puuta) on se, että Venäjä takoo ekaan kymppiin jo taululle lukemat 3-0, suomalaispakkien virheiden edesauttamana. Tämä ei todellakaan valitettavasti ole mikään kaukaa haettu skenaario kun ottaa huomioon maamme laadukkaan pakiston näissä kisoissa.

Se paras skenaario, se ihanin, olisi sitten taas se, että Suomi pystyisi heti alkuun laittamaan kovalla tahdolla lukemiksi 2-0. Sen jälkeen sitten armotonta sumputusta ja venäläiset hermostuisivat.

Odotan tänään ykköskentältä paljon. Teemu Selänne on sellainen pelaaja, jolla riittää varmasti tahtoa viedä Suomi finaaliin ja päättää uransa kultaan sekä myös taitoa ja nimenomaan taitoa ratkaista nämä tärkeät pelit vaikka yksilösuorituksillaan. Koivu nuoremman johtama "kakkoskenttä" mikä taitaa olla oikeasti se ykkönen odotetaan taas paljon, ja tuskin tarvitsee pettyä. Myös Pillu on parhaimmillaan todella hyvä lisä joukkueeseen mielestäni Venäjä-peliinkin.

Tuo puolustus tässä eniten pelottaa. Yhtä ainutta virhettä ei ole varaa tehdä ja tämä voi olla valitettavasti liikaakin pyydetty meidän pakistoltamme...

Pähkinäkuoressa tässä pelissä on vastakkain Taito vs. TAHTO.

Pystyykö ärjyvä Leijonalauma kumoamaan tieltään pois äärimmäisen taitavat venäläiset kiekkoilijat? Jännitys kohoaa ja pelkokerroin kasvaa. Kaikki sormet ja varpaat pystyyn, tämän täytyy olla meidän päivä!
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä se Suomen pakkikalusto Moskovassakaan kovin kaksinen ollut. Kiekollinen ykköspakki Nummelin pois pelistä, Koistinen aamukahvilta Tampereelta suoraan välierään kylmänä miehenä... Nyt on sentään kaikilla puolustajilla mukavasti pelejä alla ja kaikki pelaajat ehjinä. Ei kannata katsoa pelkästään pelaajamateriaalia, ennemminkin avainasia on se, että kaikilta Suomen pelaajilta tarvitaan nappisuoritus ja omien kykyjen ylärajoilla pelaamista koko 60 minuuttia + mahdollinen jatkoaika. Taktiikan pitää myös toimia kuin se kuuluisa ajatus. USA-pelissähän se toimi jo 55 minuuttia, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Kanada-matsissa taisi vain jaloissa painaa liikaa, sen pelin kääntyminen saattoi olla niinkin pienestä kuin Peltosen tolppalaukauksesta kiinni, joten ei siitä sen enempää. Nyt on saatu viettää välipäivä, joten virtaa pitää löytyä riittävästi Venäjän kaatamiseen. Ilman Nabokovia Suomi olisi omissa silmissäni jopa lievä ennakkosuosikki otteluun, mutta nyt pitää vain tehdä vielä sen verran enemmän töitä, että kiekon mentävät raot löytyvät jostain sieltä San Josen veskarin suojien väleistä.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Yksi seikka tässä sentään lohduttaa; mielestäni Olli Jokinen pelasi jo turnaukseen parhaan pelinsä USA:ta vastaan puolivälierissä. Mielestäni edelleen M.Koivun ketju on paras ketjumme, ja tällä kertaa Olli pelasi samaa peliä kuin ketjukaverit. Vieläkin voi paljon parantaa, mutta jotain positiivista olin näkeväni touhuissa.

Lähtökohta tämän illan kamppailuun on, että USA-peli ei kannattele enää tippaakaan, vaan jälleen on parannettava. Pakisto voi olla pulassa Seminin, Ovetschkinin ja kumppaneiden kanssa, neppailuun sortuessa omissa soi blues, sointu kohtalon.

Ylipelaamisen ja koohottamisen on koko joukkueelta, mutta erikoisesti pakkien osalta päätyttävä ennen kuin tämän illan välieräpeli alkaa. Se on jo vähentynyt, mutta nyt sen on loputtava.
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
Täällä moni on tuonut jo esille "pienehkön" materiaalieron joukkueiden välillä.

Hyviä puoliä nään suomen pelissä venäjää vastaan:

- Nikke. Perinteisesti ryssät ei oo tullu haastamaan maalivahtia niin paljoa vaan ovat heitelleet sivuttaisliikkeeseen molaria ja siitä laukomaan. Tämä käy pitäisi olla nikken parhaita alueita.

-Pakisto. Voitte lukea oikein siinä lukee pakisto. Perinteisesti venäjä ei ole jäänyt vääntämään hurjasti vaan liikkeellä hakenut tilaa. Suomen pakisto on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyvin liikkuva. Mun mielestä luoman peluutus tulee olemaan fiasko tässä pelissä, kun vähän jännitän väänästäkin, mutta ossiin luotan että osaa kokemuksella ja pelisilmällä sijottautumaan oikeen.


Huonoja puolia on monia ja vaikeuksia tuottaa se että venjän pelaajat eivät enää ole niin perinteisiä vaan sielläkin on vääntö tilanteissa voimakkaita jätkiä ja röyhkeyttä.

Jos henkistä yliotetta halutaan niin suunta on helppo hyvä vauhti ja nabokovin päälle pari kertaa. Eiköhän siitä ryssä kuumene.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi etu tässä pelissä on se, että Suomen mikkihiiri-pakiston ei tarvitse olla jatkuvasti kusisukassa omassa päässä peläten jonkun tulevan niskaan. Jenkkejä vastaankin tuli muutama hätäri pakeilta laitettua koska kiekosta haluttiin luopua nopeasti.

Toisaalta tätä samaa asetta pitää ehdottomasti käyttää Venäjää vastaan, eli Pihlströmit ja Ruudut saavat luvan pommittaa aina kun paikka on. Jos Venäjän puolustajille saa epämukavan illan alkavat hyökkäjätkin pian turhautua.

Jos Suomi pääsee johtoon niin Itänaapurit aloittavat tutun 1 vs 5 yrityksensä.
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
Yksi etu tässä pelissä on se, että Suomen mikkihiiri-pakiston ei tarvitse olla jatkuvasti kusisukassa omassa päässä peläten jonkun tulevan niskaan. Jenkkejä vastaankin tuli muutama hätäri pakeilta laitettua koska kiekosta haluttiin luopua nopeasti.

Toisaalta tätä samaa asetta pitää ehdottomasti käyttää Venäjää vastaan, eli Pihlströmit ja Ruudut saavat luvan pommittaa aina kun paikka on. Jos Venäjän puolustajille saa epämukavan illan alkavat hyökkäjätkin pian turhautua.

Jos Suomi pääsee johtoon niin Itänaapurit aloittavat tutun 1 vs 5 yrityksensä.

Toivottavasti eivät luota tähän. Ainakaan kun on Ovechkin kentällä. Tässä vähän alexander taklaus hommissa. Paha kombinaatio kun osaa luistellakkin mokoma ja vielä taklailee.

http://www.youtube.com/watch?v=e2NJipsmFMA&feature=related
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti eivät luota tähän. Ainakaan kun on Ovechkin kentällä. Tässä vähän alexander taklaus hommissa. Paha kombinaatio kun osaa luistellakkin mokoma ja vielä taklailee.

http://www.youtube.com/watch?v=e2NJipsmFMA&feature=related
Joo meinasin vielä lisätä että Ovechkin on kova pommittamaan. Mutta yleisesti joukkue on kyllä USA:ta pehmeämpi.

Eikä se materiaali erokaan mielestäni mikään paha ole. Venäjällä on Markov pakistossa ja muut on ihan noubadeja. Jotkut Kalininit ja Grebeshkovit mitään tähtiä ole. Loput Venäjän liigasta.
Hyökkäyksessä Venäjällä on ehkä muutama kärkipelaaja hieman terävämpiä, mutta samalla moni pelaaja melko yksipuolinen. Varsinkin kun ottaa huomioon että roolitus monta luokkaa Suomea huonompaa.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomi on ollut perinteisesti vahva välierissä, jotka ovat kuoleman pelin jälkeen ennen kaikkea suuri mahdollisuus, hävittävää ei tässä kohdin juurikaan ole - voitolla finaaliin, mutta tappiollakin pääsee vielä taistelemaan pronssista. Finaalissa Suomella ei sitten olekaan mitään muuta kuin hävittävää, mutta se onkin tarina erikseen.

Tätä henkistä asetelmaa helpottaa vielä tällä kertaa se, että kamppailuun lähdetään selkeänä altavastaajana, onhan Venäjä voittanut kaikki ottelunsa turnauksessa. Asetelma on siis tältä osin samanlainen kuin viime vuoden kisoissa, jolloin Suomi kukisti Venäjän juuri välierissä. Venäjällä ei ole kuitenkaan tällä kertaa kotikisojen paineita ja miehistötkin ovat muuttuneet viime vuodesta, joten kyseessä on kuitenkin täysin eri peli kuin vuosi sitten.

Maalivahtipeli on hyvin ratkaisevassa asemassa tänään, Bäckström vastaan Nabokov, kumpi vie lopulta pidemmän korren? Maalivahtipeli oli se ratkaiseva tekijä, joka käänsi USA-ottelun Suomen hyväksi, mutta tämä ei kuitenkaan johtunut suoranaisesti Bäckströmin hyvyydestä vaan Eschen heikkoudesta. Nabokovilta tuskin nähdään heikkoa peliä, joten Bäckströmin täytyy olla tällä kertaa loistava viedäkseen maalivahtien taiston.

Ovetshkin on suuri kysymys Suomen joukkueen kannalta, kuinka pitää tämä NHL:n maalikuningas kurissa? Timonen näytti pleijareissa, että Ovetshkininkin voi saada hyvällä puolustamisella pimentoon. Timosen valttina oli nimenomaan liikkuvuus, Ovetshkinia ei yksinkertaisesti saa päästä missään vaiheessa karkuun vaan on pystyttävä pysymään iholla.

Väänänen on Suomen paras puolustava puolustaja, mutta ei nähdäkseni ole paras mahdollinen päällystakki Ovetshkinille, sillä Väänäsellä ei yksinkertaisesti riitä liikenopeus. Luoma on kankeudessaan omassa luokassa ja häntä ei saa päästää missään vaiheessa pelaamaan Ovetshkinia vastaan, koska siinä vaiheessa verkko heiluu.

Laittaisin Salmelan pelaamaan Ovetshkinia vastaan, koska hänellä riittää liike ja pystyy myös vastaamaan Ovetshkinin fyysiseen peliin. Aina Ovetshkinin ollessa kentällä on jäälle syytä laittaa myös Mikko Koivun vitja, joka pystyy vahvaan puolustuspelaamiseen ja iskemään vastaan. Venäjällä on tietysti kotietu, joten heillä on periaatteessa peluutusetu, mutta ainakin aikaisemmin venäläiset ovat olleet aivan liian ylimielisiä lähteäkseen tällaiseen mukaan.

Ylimielisyydestä puheen ollen myös asenne on tänään ratkaisevassa roolissa. Kyse ei ole siitä, etteivätkö molemmat haluaisi voittaa aivan yhtälailla, vaan siitä mitä voiton eteen ollaan valmiita tekemään. Suomalaiset antavat varmasti kaikkensa ja pistävät kroppansa likoon Leijona-joukkueen puolesta, mutta entäpä venäläiset? Se on ennenkin nähty, että venäläiset luottavat omaan ylivoimaisuuteensa ja eivät anna kaikkea, selät alkavat suoristua ja taklauksia ei viedä loppuun asti.

Fyysisyys ja kova taklauspeli onkin ennakkoon Suomen ase, jolla saadaan venäläiset raiteiltaan. Toisaalta venäläiset jäävät tunnetusti jäähän makaamaan puhtaankin taklauksen jälkeen, mistä on seurannut näissä kisoissa lähes automaattisesti ulosajo. Joten vaikeaa tällä tuomarilinjalla on pelata fyysistä peliä, kun puhtaastakin taklauksesta voi lentää pihalle. Rangaistuksia Suomi ei saisi missään nimessä ottaa, mutta olen silti sitä mieltä, että venäläisiä vastaan on pelattavaa kovaa. Sille ei sitten mitään voi, jos tuomarit eivät salli taklauksia, mutta pehmeällä pelillä Suomi häviää varmasti.

Yllä mainittujen asioiden lisäksi tiivis viisikkopelaaminen ja tehokas ylivoima sekä alivoima, niin Suomi pääsee finaaliin ottamaan viime vuodesta revanssin Kanadaa vastaan.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Ei muuta kuin tsemppiä Leijonille illan matsiin. Venäjän tähtisikermän kaataminen tuntuisi orgastiselta, aivan kuten vuosi sitten. Hakkaa päälle Suomen poika, ettei meitä ryssät voita!
 

Jacobus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Minulla alkaa olla USA-ottelun rasitukset ja hyvänolontunne takanapäin. Toivottavasti näin on myös joukkueella, ettei enää leijuta. Heti ottelun alusta asti pitää olla hereillä.

Suomella on ollut viime vuosina hyvä historia Venäjää vastaan arvokisojen pudotuspeleissä, toisaalta tämän kauden EHT:llä Venäjä on ollut niskan päällä. Aikaisemmat ottelut eivät kanna tänään mihinkään. Uskon kuitenkin, että Suomella on hyvät mahdollisuudet finaaliin, mikäli joukkue jatkaa samanlaisia otteita kuin USA-ottelussa reilut pari erää (+ jatkoaika).

USA-ottelun kaltaista 37 sekunnin mustaa hetkeä ei saa tulla ja etenkin ylivoiman olisi parannuttava. Neljän hyökkääjän yv ei selvästikään toimi, joten tässä toivoisi pelattavan normaalisti kolmella hyökkääjällä ja kahdella pakilla. Muuttaako Shedden tätä? Epäilen ettei muuta, mutta toivossa on hyvä elää. Muutenkin yv:llä pitäisi pelata tarkemmin, ettei vastustajaa päästettäisi maalintekoon.

Muuten suurta pelillistä valitettavaa Suomen pelissä ei USA-ottelun perusteella ollut, virheet minimiin ja ainahan pientä parannusta voi joka sektorilla kai aina tehdä. Voiko sitten tällä perinteiselle suomalaiselle panikoinnille tehdä mitään? USA:ta vastaan ei sentään menty kokonaan kipsiin, vaan pystyttiin ratkaisemaan jatkoajalla ja tästä kokemuksesta voi olla hyötyä tänään.

Venäjä on aina vaarallinen, se on selvä. Venäjän yksilötaito on usein hienoa katseltavaa, mutta ikuisuuskysymys venäläisten kohdalla on, pystyvätkö he pelaamaan joukkueena. Etenkin, jos alussa ei tule onnistumisia, alkaako sooloilu, kuten jotkut muutkin ovat täällä pohdiskelleet. Taitoa venäläisillä riittää ja uskoisin heidän tekevän hyvällä prosentilla maaleja, jos kunnon paikan saavat. Bäckströmin on ehdottomasti pelattava huippupeli, mutta kaikkea ei Bäckströmkään välttämättä pysty pelastamaan, jos puolustus sählää liikaa.

Maalivahtiosastoon Venäjän ei pitäisi kaatua tällä kertaa. Useissa kisoissa maalivahti on ollut Venäjän heikoin lenkki, mutta nyt Nabokovin ollessa maalilla näin ei pitäisi olla. Suomen kannalta tietysti toivoo, etteivät Leijonat tee Nabokovista ottelun sankaria, vaan ne vaadittavat maalit pystytään tekemään.

Ilja Kovaltshuk on pelikiellossa, mutta Venäjän materiaalin tietäen, tämän ei pitäisi olla ongelma. Kovaltshukin ollessa poissa kokoonpanosta, otteluun pukee Aleksandr Radulov, joka sai Quebecissä kovasti kannustusta alkuotteluiden aikana. Miten joukkueisiin vaikuttaa, jos tai kun Radulov ja sitä kautta Venäjä saa kovasti kannustusta? Hyötyykö siitä jompi kumpi vai kumpikaan?

Hieno ilta jälleen luvassa. Pettymys on varmasti kova, jos Suomi ei selvitä tietänsä finaaliin ja se on varmaa, että Sheddeniä kohtaan lentää kovaa kritiikkiä ottelun jälkeen, jos tappio tulee. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Tulosveikkaus: Suomi voittaa 3-2.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Innolla odotan illan peliä. Suomi on juottanut Venäjälle parina viime vuotena välierissä katkeria kalkkeja, joten miksikäs ei kolmatta kertaa peräkkäin. Venäjällä on vahva joukkue, mutta Suomenkin joukkue on vahvistunut viime vuodesta. Nyt tarvittaisiin Nikeltä samanlainen peli kuin jonka Kari Lehtonen pelasi viime vuonna välierässä. Lehtonen oli silloin aikamoinen muuri. Nikke pystyy kyllä hyvän päivän tullen olemaan samantapainen muuri, mutta illalla olisi pakkokin, sillä Nabokov asettaa kovan haasteen Nikelle. Tosin ovathan huippumaalivahdit ennenkin päästäneet ties minkälaisia liruja Suomea vastaan.

Teemu Selänteeltä ja Ville Peltoselta odotan illalla jonkinasteista tasonnostoa, jotta Suomen ykkösen peli saataisiin toimimaan ja Suomen finaalimahdollisuudet kasvaisivat. Puolustuspäässä ei olisi varaa virheille. Venäläisiin vaan jatkuvasti taklauksia ja ärsytystä, niin eiköhän joidenkin pää jo kuumene. Tässä vaiheessa usko finaalipaikkaan on vielä kova.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ovechkin on hyvin epätyypillinen venäläinen jääkiekkoilija. Häntä ei nimittäin taida pystyä taklaamaan ollenkaan. Ei voi sanoa, etteikö Ovechkinin peli sekoaisi kunnon taklauksesta, koska häntä ei ole kukaan koskaan kunnolla pystynyt taklaamaan. Jumalauta olis hieno nähdä jonkun tänään vetävän Alexanderin puhtaalla kovalla niitillä täysin pystyyn ja että mitä sen jälkeen tapahtuisi. Ruudulla on hyvä, tosin välillä yliraju taklaustekniikka - eli siitä vaan.

Tosin Ovechkin on niin saatanan hyvä pelaaja, että hänen jatkuva hakeminen olisi sama, kuin ampuisi itseään jalkaan.


Alex Ovechkin - hieno pelaaja, vittumainen vastustaja:

http://www.youtube.com/watch?v=RiMTtsPeu1c
http://www.youtube.com/watch?v=nbya_LL9eBE&feature=related



EDIT: Näitä tänäänkin. Ryssää seinään, niin että paukkuu!

http://www.youtube.com/watch?v=Ac5sf3E-MFA

haha, jälkimmäisessä joku raukkaparka otti vielä poikkarijäähyn
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös