hammer lynx
Jäsen
Makuasioita. Itse pidän Naughtyn tuotteista enemmän. Esim. Cuban Frita on mukava erikoisuus.Social Burgerjoint on kyllä erinomaisen hyvä hampurilaisravintola. Vie Naughty Brgria jos nyt ei 6-0, niin ainakin 4-2.
Makuasioita. Itse pidän Naughtyn tuotteista enemmän. Esim. Cuban Frita on mukava erikoisuus.Social Burgerjoint on kyllä erinomaisen hyvä hampurilaisravintola. Vie Naughty Brgria jos nyt ei 6-0, niin ainakin 4-2.
Kauas on tultu niistä ajoista kun Morrisonissa oli ”stadin paras burgeri”.
Samaa mieltä. KotKot on onnistunut täydellisesti nimenomaan siinä, että ovat saaneet tavoitettua hampurilaisen ydinajatuksen ja tehneet sen oikeastaan maksimaalisella laadulla ja maulla. Se, että tuo on noin edullinen on lisäksi hyvä bonus. Rupesipa itseänikin himottamaan ajatus kanahampurilaisesta.Hinta-laatusuhteeltaan puhuttaessa PK-seudun ehdoton ykkönen on KotKot. Erikoista miten niin halvalla pystyvät myymään eikä ainakaan vielä ole hinnan nousua näkynyt. Pitäiskö sitä tänään tilata sitten parit lounas kot originalit.
Ehkä oleellinen kysymys onkin, että missä se raja menee, että mikä on pikaruokaa ja mikä ei? Jos puhtaasti mennään "pika" termiin vain kiinni, niin loppujen lopuksi Mäkkäri/Hese/BK vs paremmat bursamestat ei ole hirveästi ajallisesti eroa, milloin saat aterian nenän eteen. Rahallisesti puhutaan muutamasta eurosta, jolla saat paremman burgerin ja ranut.On muuten sinällään jännä, että tässä ketjussa on puhuttu paljon näistä paremman tason hampurilaisravintoloista. Niitä kun ei mielestäni voi enää laskea pikaruokaloiksi, vaan ovat tavanomaisia ravintoloita.
Hampurilainen itsessään kun ei tarkoita, että kyseessä olisi pikaruoka.
Sen sijaan esimerkiksi Taco Bell ja KFC ovat pikaruokaloita, kun katsoo näitä vähän uudempia tulokkaita Suomessa.
Näkisin, että kyse on ravintolan toteutustavasta, tai mikä se termi nyt olisikaan. Eli ravintolasta, jossa ruoka tilataan puhelimella, ravintolasta löytyvän ruudun kautta tai kassalta - ja maksetaan aina etukäteen. Ja sen ruoan saa aina halutessaan mukaan, eli ei oleteta ihmisten syövän ruokaansa ravintolan tiloissa. Silloin kyseessä on pikaruokaravintola.Ehkä oleellinen kysymys onkin, että missä se raja menee, että mikä on pikaruokaa ja mikä ei? Jos puhtaasti mennään "pika" termiin vain kiinni, niin loppujen lopuksi Mäkkäri/Hese/BK vs paremmat bursamestat ei ole hirveästi ajallisesti eroa, milloin saat aterian nenän eteen. Rahallisesti puhutaan muutamasta eurosta, jolla saat paremman burgerin ja ranut.
Viimeksi todelliseen pikaruokaan olen törmännyt jenkeissä, kun mäkkärissä tilatessa meni noin minuutti, kun ateria oli tarjottimella valmiina. Tuossa oli tosin kyseessä Times Squaren kupeessa jättimäinen ravintola, jossa henkilökuntaa taisi olla muutaman kymmenen luokkaa ja hamppareita puskettiin ulos jatkuvalla syötöllä. Ymmärrettävästi Suomessa 2-3 työntekijää ei samaan pysty.
Siinä mielessä tosin samaa mieltä, että paremman tason burgeripaikkojen vertaaminen pikaruokaravintoloiksi tuntuu vähättelyltä, koska Suomeen on viime vuosina pesiytynyt oikeasti laadukkaita hampurilaisravintoloita useampia.
Alunperin ehkä näin, mutta nykyään mielestäni ei ole syytä katsoa, että jos on kyse hampurilaisesta, niin se on pikaruokaa.Kai se hampurilainen kuitenkin määritelmällisesti nimenomaan on pikaruokaa. Hyvin yksinkertaisesti laadittu sämpylä, lähtökohtaisesti nopealla prosessilla ja yleensä myös varsin edullisesti laadittu. Aika lailla sieltä 1900-luvun alusta historialtaan näin. Tämähän ei estä tekemästä hampurilaista laadukkaista aineksista tai tarjoilemasta pöytään, mutta malliltaan se on kyllä pikaruoan määritelmällinen juttu, vaikka olisi lyötykin se veitsi pystyyn ja parikymppiä enemmän hintaa.
Miten tää muuten menee. Friends&Brgrs varmaan on* pikaruokaravintola, mutta Naughty Brgr ja Social Burgerjoint eivät? Miten sitten Kotkot ja Boneless? Missä raja menee, pöytävarausmahdollisuudessako?
*Ainakin se tuossa Prisman aulassa näyttää ihan heseltä, en ole käynyt.
Joo kyllä nämä mainitut menevät pikaruoka-kategoriaan. Itselle Social ei ollut aiemmin tuttu ja olin jostain syystä siinä käsityksessä, että ei uppoaisi pikaruokaravintola-määritelmän alle, mutta kyllähän se uppoaa.Ihan samanlaisia kädestä syötäviä annoksia nämäkin tarjoilevat, SBJ:lla taitaa olla oikein perusperiaatekin - kuten hampurilaisen kai määritelmällisesti pitäisikin olla. Ideahan on, että ne maut tulevat yhtaikaa. Ei hampurilaisesta mitään fine diningia tai ”ravintola-annosta” ole tarkoitettu tehtäväksi. Kuten yllä tuli sanottua, tämä ei estä käyttämästä laadukkaita raaka-aineita.
Tämä osuu määritelmällisesti täysin nappiin. Pikaruokaravintolan ero ravintolaan tiivistettynä:Näkisin, että kyse on ravintolan toteutustavasta, tai mikä se termi nyt olisikaan. Eli ravintolasta, jossa ruoka tilataan puhelimella, ravintolasta löytyvän ruudun kautta tai kassalta - ja maksetaan aina etukäteen. Ja sen ruoan saa aina halutessaan mukaan, eli ei oleteta ihmisten syövän ruokaansa ravintolan tiloissa. Silloin kyseessä on pikaruokaravintola.
Jos on kyse ravintolasta, missä lähtökohtaisesti syödään aina paikanpäällä, tilataan ruoka omalla paikalla istuen tarjoilijalta ja maksetaan ruokailun jälkeen, niin kyseessä ei ole pikaruokaravintola.
Tietysti löytyy jotain näiden välissä toimivia tapauksia, joissa on vähintäänkin lounasaikaan vähän eri meininki. Joka tapauksessa nämä ovat mielestäni ne nykyajan kriteerit sille, onko kyseessä pikaruokaravintola vai tavanomaisempi ravintola.
Ainakin vierastan sitä, ruokalajin mukaan lajitellaan, koska hampurilaiset eivät todellakaan ole aina pikaruokaa.
Loistava Tallinnassakin, jonne paikka taisi päätyä vähän sivutuotteena, kun Kim Mikkola osti Kampai -japanilaisravintolan Noblessneristä.Hinta-laatusuhteeltaan puhuttaessa PK-seudun ehdoton ykkönen on KotKot. Erikoista miten niin halvalla pystyvät myymään eikä ainakaan vielä ole hinnan nousua näkynyt. Pitäiskö sitä tänään tilata sitten parit lounas kot originalit.
Bastard Burgersin voisi nostaa vielä yhtenä vaihtoehtona esiin. Mielestäni menee Friends&Burgersin kanssa samalle tasolle. Kotkot myös omalla listalla korkealla.Nyt tähän hätään ei tule mieleen muita keskeisiä pienempiä burgeriketjuja.
Kävin vetämässä Bonelessissa jätkänsaaressa Señor Jalopenon. Oli varsin hyvä, perunat toimivat myös mutta ihan helvetisti kukkakärpäsiä pörräsi ilmassa ja ruoan ympärillä kun yritti syödä. Eli ei jatkoon, vaikka tuote toimiva, koska paskaista.En tiedä voiko näistä pikaruokana puhua, kun odotusajat on mitä on, mutta burgerimestaruussarjan jaetulla ykkössijalla on omalla kohdalla Boneless ja Buli Foodtruck.
Ainakin Mäkkärissä taitavat tehdä nykyään kaikki hampurilaiset vasta asiakkaan tilauksesta, joten senkin puolesta luonnollisesti etenkin ruuhka-aikaan saattaa se hampurilaisen saaminen kestää. Enää kun ei ole juustoja, tuplajuustoja tai bigmaceja odottelemassa lämpötasossa valmiina. Sitten kun kaikki 6-8 tilaustolppaa, autokaista, Wolt ja Foodora ovat käytössä, niin siinä saa olla hampurilaisia tekemässä melko tahdilla, että kaikki mussukat saavat sen oman hampurilaisensa 5 minuutissa "koska tämä on pikaruokaravintola!".Pikaruokalat eivät nykyisin tahdo olla enää pikaruokaloita. Oikein mistään ei saa annosta enää alle 5 minuutissa.
Nää oli ainakin erittäin maistuvia alkuvuodesta ja kuljetustarjouksella vieläpä älyttömän halpoja.Hinta-laatusuhteeltaan puhuttaessa PK-seudun ehdoton ykkönen on KotKot. Erikoista miten niin halvalla pystyvät myymään eikä ainakaan vielä ole hinnan nousua näkynyt. Pitäiskö sitä tänään tilata sitten parit lounas kot originalit.