Mainos

Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 369 363
  • 1 781

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pakko avautua tänne tuosta uudesta Subwayn Rewards - muutoksesta.

Aikaisemmin sai 1000 pisteellä 30cm subin. Subin hinta kun pyörii siinä 11-12€ tietämillä, tuo oli ihan näpsäkkää. Nykyään 1250 pisteellä saa noin 8€ alennuksen subista. Eli 25% enemmän pisteitä kun aikaisemmin, mutta saat noin 30% vähemmän. Eli lyhyellä matikalla sinun pitää ostaa noin 187,5€ (jokaisesta eurosta saa 10 pistettä) jotta saisit yhden "ilmaisen 30cm subin". Eli noin joka 16. 30cm subi on "ilmainen". On tää kyllä suolesta.
Aikaisemmin kotiin tuli myös niitä kuponkeja, että sai 2 x 30cm subia yhden hinnalla. Tämän kun maksoi vielä ”lounassetelillä” kuten epassilla, niin noin 7-8 eurolla sai kaksi 30 cm subia. Se oli kyllä varmaan vähän liian hyvä diili.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Sub oli aiemmin hyvä kun sieltä sai sen "päivän Subi" joka oli erittäin kilpailukykyinen hinta. Tuo kun loppui niin omat käynnit loppui lähes kokonaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Enpäs muista koska olisin viimeksi käynyt Subissa, mutta Subista tuli mieleen että nyt ihan hiljan Viiskulmaan Pursimiehenkadulle on auennut Eppu's Cheesesteaks voileipäravintola. Ravintola on jatkumoa saman putiikin rekalle.

Laittakaahan arviota jos paikalle eksytte!
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolmen voiton Lukko
Sub oli aiemmin hyvä kun sieltä sai sen "päivän Subi" joka oli erittäin kilpailukykyinen hinta. Tuo kun loppui niin omat käynnit loppui lähes kokonaan.
Itsekään en ole käynyt tuon jälkeen, samaan aikaan kupongit huononivat. Ihan hyviä leipiä mutta hinta ja laatu alkaa olla liian kaukana toisistaan.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tuli lauantaina testattua Kannelmäen Boneless ja täytyy sanoa että ei tuota turhaan ole arvostettu vuoden parhaaksi burgeripaikaksi Helsingissä. Aion mennä uudelleenkin.
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Pakko avautua tänne tuosta uudesta Subwayn Rewards - muutoksesta.

Aikaisemmin sai 1000 pisteellä 30cm subin. Subin hinta kun pyörii siinä 11-12€ tietämillä, tuo oli ihan näpsäkkää. Nykyään 1250 pisteellä saa noin 8€ alennuksen subista. Eli 25% enemmän pisteitä kun aikaisemmin, mutta saat noin 30% vähemmän. Eli lyhyellä matikalla sinun pitää ostaa noin 187,5€ (jokaisesta eurosta saa 10 pistettä) jotta saisit yhden "ilmaisen 30cm subin". Eli noin joka 16. 30cm subi on "ilmainen". On tää kyllä suolesta.
Subwaylla, kuten tosin monilla muillakin pikaruokaketjuilla on hinnat nousseet ainakin täällä Yhdysvalloissa ihan hurjasti viimeisen noin kymmenen vuoden aikana (tai voisi kai sanoa, että viimeisen viidenkin). Siinä missä vielä aiemmin yksittäisen footlongin hinta oli 6-8 dollarin paikkeilla, nykyään halvimmat taitaa olla päälle kympin. Tippaa en tosin tuossa paikassa koskaan. Olen myös huomioinut, että aiemmin nähdyt "5 dollar footlong"-tarjoukset ovat loistaneet täysin poissaolollaan, eivätkä ne taida enää takaisinkaan tulla. Yhtään tuttua en tiedä, joka enää kävisi Subwayssa aktiivisesti.

Ainoa oikeasti sopuhintainen pikaruokaketju nykyisellään on McDonalds, varsinkin mikäli käyttää heidän runsasta kuponkitarjontaansa.
 
Viimeksi muokattu:
Hinnoista ja niiden noususta puheenollen, mites Mäkkärin euron juusto (nykyään 2 e) tai kahden euron tuplajuusto (nykyään 3 e). Inflaatio on purrut näissäkin. Toki ihan kilpailukykyisiä hintoja edelleen verrattuna vaikkapa Hesen vastaaviin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itselleni Subway on nykyään se go to -mesta etätyölounailla, koska siellä voi maksaa epassilla ja ruoan saa nopeasti. Allekirjoitan uuden reward-systeemin paskuuden, plus että sovellus on aivan surkea. Niin, ja leivät ovat tosiaan vähän liian hintavia, mutta onneksi sentään alle tuon epassin ylärajan. Itse otan kuitenkin yleisimmin kanateryaki-salaatin tuplalihalla. Siinä on hinta huomattavan paljon paremmin kohdillaan.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hinnoista ja niiden noususta puheenollen, mites Mäkkärin euron juusto (nykyään 2 e) tai kahden euron tuplajuusto (nykyään 3 e). Inflaatio on purrut näissäkin. Toki ihan kilpailukykyisiä hintoja edelleen verrattuna vaikkapa Hesen vastaaviin.

Näinhän se menee, tosin olisi outoa jos inflaation laukatessa Mäkkäri edelleen myisi euron juustoja, varmaankin tappiolla.

Hesen lärpykkeet on kyllä älyttömän hintaisia. Just näin jossain bussipysäkillä (tms) Hesen mainoksen, jossa oli säälittävän näköinen kuva jostain kebab-lättänästä hintaan 6,95€.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Näinhän se menee, tosin olisi outoa jos inflaation laukatessa Mäkkäri edelleen myisi euron juustoja, varmaankin tappiolla.

Hesen lärpykkeet on kyllä älyttömän hintaisia. Just näin jossain bussipysäkillä (tms) Hesen mainoksen, jossa oli säälittävän näköinen kuva jostain kebab-lättänästä hintaan 6,95€.
Äläpäs nyt, kebabhampurilainen on kuitenkin hesen paras lärpyke mielestäni. Pitääkin käydä ostelemassa, turhan harvoin tarjolla.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Oli ennen. Sisältö ja maku muuttuneet. En tiedä mitä muuttivat mutta ei ole enää sama tuote.
Järkyttävää, jos näin on. Kävin katsomassa sivuilta, niin näyttäisi muuten aika samalta, mutta nyt välissä veke (kammottava nimi) majoneesia. Pitää tosiaan itse kokeilla onko tämäkin menty ryssimään.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Menee varmaan sopivimmin tähän ketjuun.

Olin kerran liikkeellä työasioissa Helsingissä aamupäivän, ja iltapäivällä piti olla jo toisaalla. Aikaa oli syödä hyvä ja kiireetön lounas ennen muualle siirtymistä. No juuri vapautuessani lounasta varten yksi tuttu soittaa ja kysyy, olenko mahdollisesti kulmilla ja ehtisinkö lounaalle. Sattuipa osuvasti. Kaveri oli sen verran lähellä, että otin hänet kyytiin, ja siitä sitten arpomaan lounaspaikkaa. Tiesin kyllä, että tämän kaverin kanssa ei kannata lähteä parempiin lounaspöytiin, ja sieltä sitten tulikin ehdotus syödä joko hampurilaista tai pizzaa.

Kaverilla olikin mielessä ehdotus; voisimme kokeilla suht lähellä kuulemma sijaitsevaa pizzeriaa, jonka hän on jo ehtinyt kokeilla ja todeta erinomaiseksi. Minulla välähti mieleen ajatus, että olisiko kaveri käynyt eräässä napolilaismestassa, josta olin kuullut pelkkää hyvää, vaikka omia kokemuksia ei paikasta ollutkaan. Koska tuttuni tiesi paikan, hän ryhtyi opastamaan reittiä perille.

Siinä sitten lähestyimme kuvittelemaani napolilaispizzeriaa, mutta eikös mitä, kaverini neuvoo vain ajamaan eteenpäin. Jonkin matkaa ajettuamme suositeltu pizzeria tulikin kohdalle. Paikka näytti aika suttuiselta ja väsähtäneeltä, minkä kaverini myönsi, mutta ”ei pidä antaa ulkokuoren hämätä”.

Teimme tilaukset, lounasvaihtoehdot olivat aika rajatut, mutta jotain suht normisettiä oli tarjolla. Menee tovi, ja pizzoja tuodaan pöytään. Katselin hetken läystäkettä, leikkasin palan, ja totesin että ei saatana, tämä on jotain Grandiosaa tai Dr. Oetkeria. Kaveri ihmetteli, eikö minulle maistu, kun ”nämä ovat niin parhaita pizzoja mitä olla voi”, ja ripotteli pizzaansa ankaralla kädellä oreganoa ja mitä muuta siinä pöydässä nyt olikaan.

Tarinan opetus on se, että kannattaa hieman käyttää suodattimia, kun jotakin ravintolaa tai ruokaa suositellaan.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Pisin Kääpiö 186cm meitähän on moneen junaan. Mulla on pari kaveria, jotka vuodesta toiseen tilaavat niitä turkkilaisten rasvalättyjä vaikka täältä meidän seudultakin löytyy nykyään todella hyviä napolilaista ja roomalaista pizzaa tekevää ravintolaa.

Kerran sain ylipyhuttua yhden näistä sankareista. Tykkäsi kyllä napolilaisesta pizzasta, mutta valitti kuinka piti maksaa 4 euroa enemmän pizzasta kuin hänen vakiopaikassa. Tääkin kaveri osaston johtaja tehtävissä, mutta 4 euroa oli liikaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mulla on pari kaveria, jotka vuodesta toiseen tilaavat niitä turkkilaisten rasvalättyjä vaikka täältä meidän seudultakin löytyy nykyään todella hyviä napolilaista ja roomalaista pizzaa tekevää ravintolaa.
Ymmärrän pointin esim. laadun suhteen, mutta on tässä toinenkin puoli. Ainakin itse olen täysin lopen kyllästynyt napolilaistyylisen pizzan jyystämiseen. Nykyään syön tuollaisen ehkä kerran vuodessa, jolloin mielenkiinto jaksaa jotenkin pysyä yllä. Kaikki se puhe kylmäkohottamisesta, hydraatioista ja erilaisista jauhoista menettää aika tehokkaasti teränsä, jos lopullisessa tuotteessa on täytteistä valunut lätäkkö keskellä, reunat ovat aivan ylisuuret suhteessa täyteosuuteen ja lopulta täytteissäkin on himmailtu sen takia, että aidon burratan sisäänostohinta on luokkaa 2-3 euroa per pallo.

Karvakäsilättylöissäkin on eroja. Meilläpäin on kolme tällaista perinteistä kebbe + pizza -ravintolaa, ja niistä yksi tarjoaa n. 9-12 eurolla todella laadukasta tavaraa: kinkku ei ole sitä tahnapuserretta, salami on oikeasti salamia, pohja on maukas ja juustokin tuntuisi olevan mozzarellaa, joskin tietysti sitä kuivaversiota. Niissä parissa muussa onkin sitten fiksua ottaa yksi ylimääräinen pahvimuki pöytään, taittaa pizza kouruksi ja kaataa ylimääräinen rasva siihen ennen ruokailun aloittamista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
@Pisin Kääpiö 186cm meitähän on moneen junaan. Mulla on pari kaveria, jotka vuodesta toiseen tilaavat niitä turkkilaisten rasvalättyjä vaikka täältä meidän seudultakin löytyy nykyään todella hyviä napolilaista ja roomalaista pizzaa tekevää ravintolaa.

Kerran sain ylipyhuttua yhden näistä sankareista. Tykkäsi kyllä napolilaisesta pizzasta, mutta valitti kuinka piti maksaa 4 euroa enemmän pizzasta kuin hänen vakiopaikassa. Tääkin kaveri osaston johtaja tehtävissä, mutta 4 euroa oli liikaa.
Ymmärrän pointin esim. laadun suhteen, mutta on tässä toinenkin puoli. Ainakin itse olen täysin lopen kyllästynyt napolilaistyylisen pizzan jyystämiseen. Nykyään syön tuollaisen ehkä kerran vuodessa, jolloin mielenkiinto jaksaa jotenkin pysyä yllä. Kaikki se puhe kylmäkohottamisesta, hydraatioista ja erilaisista jauhoista menettää aika tehokkaasti teränsä, jos lopullisessa tuotteessa on täytteistä valunut lätäkkö keskellä, reunat ovat aivan ylisuuret suhteessa täyteosuuteen ja lopulta täytteissäkin on himmailtu sen takia, että aidon burratan sisäänostohinta on luokkaa 2-3 euroa per pallo.
Vitsi onkin siinä, että vähänkin isommissa kaupungeissa on laaja ja monipuolinen valikoima erilaisia lounaita. Myös gastronomisesti ja ravitsemuksellisesti moneen lähtöön. Töissä käyvällä on lounasaikaan yleensä rajallinen määrä vaihtoehtoja, ja joillakin on vain yksi tai muutama vaihtoehto ilman auto- tai muuta kyytiä. Nyt tässä edellä mainitsemassani tapauksessa minulla oli auto alla, ja tietyllä tavalla vitutti joutua syömään jotakin grandiosaa, kun melkein mikä tahansa autolla siinä tilanteessa saavutettavissa oleva paikka olisi ollut mielestäni parempi. No, eipä tule käytyä tuon kaverin kanssa juuri ikinä syömässä, toki oli kiva nähdä, mutta lounaspaikan valinta meni vain täysin vitukkoon.

Kyllä V-G-:llä on selkeä pointti siinä, että samantapaisen ruoan jatkuva syöminen alkaa nyppiä vähänkin tolkullisempaa lounastajaa. Hyvät buffalounaspaikat pärjäävät, kun ruoka on vaihtelevaa, mutta kuitenkin aina maukasta ja toimivaa. Tuollainen yhteen tai ihan muutamaan kategoriaan panostava paikka on vähän sellainen satunnaisen lounaskäynnin kohde. Hyvin tehtyä napolipizzaa on mukava syödä, mutta harvakseltaan. Eivät ne italiassakaan jatkuvasti napolipizzaa mussuta.

Tosin napolilaisten pizzojen vitsi on siinä, että myös se taikinareuna on hyvää syötävää, eikä sitä ole tarkoitus jättää ronkelisti lautasen reunalle, kuten Suomessa tollot ovat sinänsä rationaalisesti oppineet tekemään jossakin raxin tapaisessa tollojen ruokaloissa. Niissä mestoissa syödään usein pizzoista vain keskiosat, joihin on vedetty pullasudilla vedellä laimennettua tomaattipyrettä ja ripsaistu sekaan muutama rihma halvinta kinkkua muistuttavaa lihajalostetta ja säilykeananasta. Kun tuota moskaa tunketaan maha ja puolikas kurkkutorvea täyteen, niin on ymmärrettävää, ettei sisuksiin kannata enää tunkea kuivakkaita vehnälätynreunoja, siis sitä osaa pizzapohjasta, johon vesitomaattia levittävän pullasudin karva ei ole yltänyt pyörähtämään.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kyllä pizzan reunojen syömättä jättäjille on ihan oma osastonsa helvetin pizzauunissa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä pizzan reunojen syömättä jättäjille on ihan oma osastonsa helvetin pizzauunissa.
Välillä viihdytän itseäni syömällä reunat ensin ja seuraamalla pöytäseurueen reaktioita.
Linkki vie videoon Donald Trumpista syömässä pizzaa. Hän tosin on tainnut sittemmin kertoa kuuluvansa siihen ihmisryhmään joka ei syö reunoja, joka tekee hänestä a) paskanpuhujan ja b) mänttipään, mutta kumpikaan nyt ei varmaan tullut uutena tietona.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Oli ennen. Sisältö ja maku muuttuneet. En tiedä mitä muuttivat mutta ei ole enää sama tuote.
No kohta tuon näkee, kun puoliso lupasi kotiin tullesaan tuoda mukanaan. Vittu, jos ovat tuon jotenkin ryssineet. On kyllä palautteen paikka. Ja hesen facesivuilla tietenkin. Muutenkin hesellä hinnat korkealla. No, eipä tule niin enää käytyä. Turussa on kyllä grillejä, joista saa hyvää burgeria ja joissa olenkin käynyt nykyisin.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Vittu, jos ovat tuon jotenkin ryssineet. On kyllä palautteen paikka. Ja hesen facesivuilla tietenkin.

Kiitos, asetun tähän jonoon. Pitäisi huomenna tai torstaina maistaa tuo aivan suosikkihampparini, mutta jos pettää, niin kiitos neuvosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös