Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 366 025
  • 1 772

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kävin vetämässä Bonelessissa jätkänsaaressa Señor Jalopenon. Oli varsin hyvä, perunat toimivat myös mutta ihan helvetisti kukkakärpäsiä pörräsi ilmassa ja ruoan ympärillä kun yritti syödä. Eli ei jatkoon, vaikka tuote toimiva, koska paskaista.
Ok, tällaista ongelmaa ei ole ollut niissä toimipisteissä, joissa itse olen vieraillut.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Lähimmässä Hesburgerissa kyllä on valmiita hampurilaisia usein odottamassa, eli kaikkea ei tehdä tilauksesta. Yhtä nuhjaantuneita ja kuivia joka tapauksessa ne tilauksesta tehdytkin ovat olleet, mikä on saanut minut lopettamaan tyystin käymästä siellä.
Mäkkärissä, ei Hesessä. Kaksi eri puljua.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ainakin Mäkkärissä taitavat tehdä nykyään kaikki hampurilaiset vasta asiakkaan tilauksesta, joten senkin puolesta luonnollisesti etenkin ruuhka-aikaan saattaa se hampurilaisen saaminen kestää. Enää kun ei ole juustoja, tuplajuustoja tai bigmaceja odottelemassa lämpötasossa valmiina. Sitten kun kaikki 6-8 tilaustolppaa, autokaista, Wolt ja Foodora ovat käytössä, niin siinä saa olla hampurilaisia tekemässä melko tahdilla, että kaikki mussukat saavat sen oman hampurilaisensa 5 minuutissa "koska tämä on pikaruokaravintola!".

Vastaavasti nyt saat aina tuoreen hampurilaisen, juuri tilaustasi varten tehdyn. Toki siinä menee varmaan hieman kauemmin, mutta aina saa tuoretta tavaraa. Varmaan molemmissa puolensa, että saa tuotteensa nopeasti vs. odottaa hieman kauemmin ja saa tuoreen hampurilaisen. Välttämättä McDonald'siin mennessä se laatu ei aina ole ensisijainen prioriteetti, vaan juurikin se nopeus, eli hieman komsiikomsaa-tilanne.
Olihan ne ennenkin lähes yhtä tuoreita. Olen kuullut Mäkkärissä työskenneeltä kaverilta, että vartin sai annokset seistä lämpötasolla. Jos eivät käyneet siinä ajassa kaupaksi, niin menivät roskiin. Ymmärrän toki, että näin ei nykypäivänä enää toimita ja hyvä niin. Tuntuu vain vähän väärältä, että puhutaan edelleen pikaruuasta vaikka odotusajat alkavat vastaamaan jo ”normaaleja” ravintoloita.
 
4

444

On muuten aika iso ero mäkkärin ja hesen mobiilisovelluksissa. Hese vie suunnilleen 100-0. Jos tiedän jo ennakkoon käyväni vaikka hesessä, niin voin tehdä tilauksen haluamaani ravintolaan ja valita vaikka syönkö paikan päällä vai otanko mukaan, ja voin vaikka esittää toiveen valmistumisajasta. Jälkimmäinen toimii useimmiten, ei aina. Mutta joka tapauksessa äppiin kilahtaa ilmoitus, kun sapuska on noudettavissa tiskiltä, halusi sen paikan päällä tai mukaan.
Mäkkärissä jos tilauksen haluaa syödä paikan päällä, niin pitää antaa pöytänumero, johon sapuskansa haluaa. Eli käytännössä voi tilata vasta paikan päällä, ellei satu varmasti tietämään ulkoa niitä numeroita ja ole varma siitäkin, että pöytä on vapaa. Jos tavarat haluaa mukaan, niin valitsee noudon tiskiltä. Mitään ilmoitusta äppiin ei tule eikä numerotaululla raflassakaan ole mainintaa siitä, että mobiilitilaus olisi valmiina. Sitä siis pitää mennä kyselemään tiskiltä. Tämä selvisi viimeksi, kun olin raflassa odotellut 20 minuuttia tilausta (olin lisäksi tilannut sen 20 minuuttia aiemmin), ja aikani siinä tiskillä odoteltuani (kukaan ei ollut siinä palvelemassa eikä keittiöstä ehtinyt yleiseltä seurustelulta palvelemaan) joku sitten siihen saapui ja kyseli, että voiko jotenkin olla avuksi. Kävi nappaamassa säkin sieltä jostain ylähyllyltä ja totesi kuittia lukiessaan, että täähän on ollut jo puolisen tuntia tässä. Että valmistavat sen aina saman tien ja pitää vain mennä kyselemään. Hieno äppi kuitenkin vielä silläkin hetkellä tiesi kertoa, että tilaus on työn alla.

Siinä missä hesen kanssa voi sentään vähän ennakoida ja vähentää sitä turhaa notkumista paikan päällä, niin mäkkärin sovellus palvelee käytännössä vain niitä, jotka istuvat jo pöydässä eivätkä halua tökkiä niitä itsepalvelupisteen näyttöjä tai asioida kassalla. Ruoan ja ranskalaisten puolesta toki valitsisin kymmenen kertaa kymmenestä mieluummin sen mäkkärin näistä kahdesta.
 
Suosikkijoukkue
Los Wengeles - Jyske takorautainen
Mäkkärin ruuat on paskaa. Hesen ruuat on paskaa. Jos haluaa ranuja ja hampparia niin silloin mennään grillille.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
En tiedä voiko näistä pikaruokana puhua, kun odotusajat on mitä on, mutta burgerimestaruussarjan jaetulla ykkössijalla on omalla kohdalla Boneless ja Buli Foodtruck.
No jaa, kaikki on suhteellista. Viime lauantaina menin Bonelessiin, ja siellä ei ollut lainkaan jonoa, joten ruuan odotus kesti vähemmän kuin tällä viikolla Hesessä, jossa oli puolestaan runsaasti jonoa ja tilaukseni isohko, kun otin kebabaterian lisäksi pehmyt jäätelön.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
No jaa, kaikki on suhteellista. Viime lauantaina menin Bonelessiin, ja siellä ei ollut lainkaan jonoa, joten ruuan odotus kesti vähemmän kuin tällä viikolla Hesessä, jossa oli puolestaan runsaasti jonoa ja tilaukseni isohko, kun otin kebabaterian lisäksi pehmyt jäätelön.
Redin Bonelessissa odotusajat ihan normi sunnuntaina luokkaa 20-45 min. Muissa toimipisteissä saanut huomattavasti nopeamminkin, mutta useimmiten tulee vaan käytyä tuolla Redissä.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On muuten aika iso ero mäkkärin ja hesen mobiilisovelluksissa. Hese vie suunnilleen 100-0. Jos tiedän jo ennakkoon käyväni vaikka hesessä, niin voin tehdä tilauksen haluamaani ravintolaan ja valita vaikka syönkö paikan päällä vai otanko mukaan, ja voin vaikka esittää toiveen valmistumisajasta. Jälkimmäinen toimii useimmiten, ei aina. Mutta joka tapauksessa äppiin kilahtaa ilmoitus, kun sapuska on noudettavissa tiskiltä, halusi sen paikan päällä tai mukaan.
Mäkkärissä jos tilauksen haluaa syödä paikan päällä, niin pitää antaa pöytänumero, johon sapuskansa haluaa. Eli käytännössä voi tilata vasta paikan päällä, ellei satu varmasti tietämään ulkoa niitä numeroita ja ole varma siitäkin, että pöytä on vapaa. Jos tavarat haluaa mukaan, niin valitsee noudon tiskiltä. Mitään ilmoitusta äppiin ei tule eikä numerotaululla raflassakaan ole mainintaa siitä, että mobiilitilaus olisi valmiina. Sitä siis pitää mennä kyselemään tiskiltä. Tämä selvisi viimeksi, kun olin raflassa odotellut 20 minuuttia tilausta (olin lisäksi tilannut sen 20 minuuttia aiemmin), ja aikani siinä tiskillä odoteltuani (kukaan ei ollut siinä palvelemassa eikä keittiöstä ehtinyt yleiseltä seurustelulta palvelemaan) joku sitten siihen saapui ja kyseli, että voiko jotenkin olla avuksi. Kävi nappaamassa säkin sieltä jostain ylähyllyltä ja totesi kuittia lukiessaan, että täähän on ollut jo puolisen tuntia tässä. Että valmistavat sen aina saman tien ja pitää vain mennä kyselemään. Hieno äppi kuitenkin vielä silläkin hetkellä tiesi kertoa, että tilaus on työn alla.

Siinä missä hesen kanssa voi sentään vähän ennakoida ja vähentää sitä turhaa notkumista paikan päällä, niin mäkkärin sovellus palvelee käytännössä vain niitä, jotka istuvat jo pöydässä eivätkä halua tökkiä niitä itsepalvelupisteen näyttöjä tai asioida kassalla. Ruoan ja ranskalaisten puolesta toki valitsisin kymmenen kertaa kymmenestä mieluummin sen mäkkärin näistä kahdesta.

Samaa mieltä, että Hesen sovellus on paljon parempi. Mäkkäristä on ensimmäiseltä kerralta sama kokemus ennakkoon sovelluksella tilatessa. Eli tilausta ei näkynyt missään, vaan pitu kysellä perään. Toisella kerralla tilaus oli taululla kuten muutkin tilaukset. Onkohan tähän tullut parannus nyt viime aikoina?

Mieluiten toki hakisi ruuat muualta kuin näistä mainituista paikoista, mutta aina ei viitsi itselle hakea erikseen.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, juridiset esteet
Kuka tilaa hampurilaisen grilliltä? Jestas sentään.
Ymmärrän tämän näkemyksen helsinkiläiseltä, koska Helsingin grilleiltä saa aivan puistattavia paska-annoksia lähes poikkeuksetta. Viime talvena nappasin kotimatkalle aurajuustoburgerin siitä Elielinaukion Wotkins-grilliltä vai mikä nyt olikaan, ja ei jumalautsi. Sämpylät kuin vesitiivistä, kiinteää vaahtomuovia, pihvit palaneet, kastiketta ehkä sormustimellinen, salaatit kaikki käärepaperissa, kuten myös aurajuusto. Varsinkin näissä viikonloppukojuissa näyttäisi ainakin olevan vallalla sellainen kulttuuri, että tyrkätään jotain rasvaista jätettä käärepaperissa kätöseen, 7€ kiitos, ja aivan vitun sama mitä asiakas siitä miettii.

Pienemmissä kaupungeissa on tosi hyviä grillejä, jotka ovat ansainneet annoksilla ja palvelulla itselleen uskollisen asiakaskunnan. Lappeenrannassa tällaisia on muun muassa Tuen grilli ja aikanaan Big Burger(?) grilli (onko se vieläkin?)
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Roomalaistyylistä palapizzaa tarjoava Pizzarium on ilmeisesti kadonnut kuvasta Nokia-areenaa lukuunottamatta, niin päätin testata aika äskettäin Kallioon avatun palapizzaria Izzan. Palat taisivat olla hieman isompia kuin muistikuvani mukaan Pizzariumissa, niin päätin tyytyä vain yhteen (hinta 5,90), mutta kyllä niitä jälkiviisasti olisi helposti mahtunut kaksikin, kun oli päivän pääruokailusta kyse.

Tuon perusteella menee helposti jatkoon, eikä haittaisi jos aukeaisi toimipiste jonnekin lähemmäs kotinurkkiakin. Tuo Kallion mesta sijaitsee Porthaninkadulla tilassa, jossa oli vielä jokunen vuosi sitten Subway.

 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Miten tää muuten menee. Friends&Brgrs varmaan on* pikaruokaravintola, mutta Naughty Brgr ja Social Burgerjoint eivät?
Käväisin eilen Lönkan Naughtyssä, kun en muutakaan keksinyt. Tuon visiitin perusteella menee mulla pikaruokaravintolan piikkiin. Toki annokset valmistetaan vasta tilauksesta, mutta muuten ei eroa henkisesti Heseistä tai Mäkeistä.

Hinnat premiumin puolella, mutta laatu ei. Burgerissa ei sinänsä mitään vikaa, mutta aika paljon parempiakin syönyt (otin nimikkoannoksen mealina). En ehkä välttämättä pikaruokapaikoissa, joten siinä kategoriassa ihan ok suoritus.. Mitä tuohon ateriaan tulee, ranskalaiset olivat tasoa Hese. Rapsakoita olivat, mistä plussaa. Mutta maku puuttui, eikä dippi (chipotle-aioli) tuonut asiaan riittävää korjausliikettä. Tykkään muutenkin enemmän dippailla Heinziin kuin majoon. Se on sitten henkilökohtainen juttu, mitä mieltä on burgerin koosta. Eihän se mikään jättiläinen ole, mutta mulle riittävä. Puolet ranskalaisistakin lensi roskiin, kun niitä sitten taas oli aika huolella.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä tuohon ateriaan tulee, ranskalaiset olivat tasoa Hese. Rapsakoita olivat, mistä plussaa. Mutta maku puuttui, eikä dippi (chipotle-aioli) tuonut asiaan riittävää korjausliikettä.

Itselle Naughtyn pimpatut ranskalaiset uppoavat kovasti. Se hampurilainen on sarjaa "ihan jees" mutta joskus olen käynyt vetämässä pelkästään ne ranskalaiset. Niissä on siis jotain srirachan tyyppistä soosia, aurajuustomurua ja kevätsipulia.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Naughtyn nimikkoburgeri on aina uponnut itselle todella hyvin (chilihillo ja sinihomejuusto todella erikoinen mutta hyvä yhdistelmä), mutta hintatasosta johtuen ei tule kyllä käytännössä ikinä käytyä. Tarjouksiakin on aika laihan puoleisesti näkynyt. Jos alle 15€ joskus pääsisi, niin miksipäs ei.

Kauhukseni Bites on sulkenut keskustan molemmat ravintolat, toivottavasti aukeaa vielä uudestaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
" Kahden kastikkeen kombo on todella hyvä. Jos muissakin olisi kahta kastiketta, ne yltäisivät tämän tasolle.". "Majoneesi korostuu, ja se on hyvä asia."
Mitä luin: "Kummankin sisaruksen parhaat piirteet korostuvat hienosti. Jos muidenkin lasten vanhemmat olisivat keskenään sisko ja veli, hekin pitäisivät Hesburgerin majoneesien kanssa lotraamisesta".

Toinen mikä jaksaa ihmetyttää on tuo Burger Kingin butaanissa haudutetun pihvin kehuminen. No, toisaalta tuo onkin Iltalehti eikä Michelin-opas.
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Toinen mikä jaksaa ihmetyttää on tuo Burger Kingin butaanissa haudutetun pihvin kehuminen. No, toisaalta tuo onkin Iltalehti eikä Michelin-opas.
Tämä. Nestekaasun sivumaku ei ole se, mitä ensimmäisenä kaipaa mättöönkään. Näissä on kyllä maakohtaisia eroja. Tuolla balkanilla ja muissa sloboissa aikanaan pyöriessä tuli paljonkin käytyä Burger Kingissä. Avotuli toimi eikä maistunut kaasulta. Mäkkäri oli monesti taas aivan perseestä, koska pihvit olivat vastenmielisen makuisia.

Nykyään, jos ketjupikamättöä kaipaa, tulee haettua Mäkiseltä QP. Perusasiat kunnossa ja toimii.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös