Onhan sille tietysti jotain perustelujakin, että tuollainen "ulkomailla parempaa" ilmiö on jossain määrin tottakin. Eli kun joku käy lomalla ollessaan paikassa, jota ei Suomessa ole ja on ehkä sitä käyntiä pitkään odottanutkin, niin kyllähän sitä on kaikesta tuosta siinä määrin paremmissa fiiliksissä, että maistuu se ruokakin paremmalta. Ja sitten kun se sama pulju tulee Suomeen, niin se muuttuukin ihan arkiseksi, kun kokemuksesta puuttuu odotus, lomafiilikset yms.
Niin, ja ehkä enemmän kuin paremmasta, on kyse kuitenkin erilaisesta. Vaikka ymmärrän pointin, kun puhutaan, että kaikissa noissa on samaa kamaa, niin kyllähän ne kuitenkin tunnistettavasti toisistaan poikkeaa eri ketjujen annokset. Maistuu siis paremmalta, koska on vähän erilainen kuin normisti Suomessa syötävät mätöt. Jos/kun ketju tulee Suomeen, pujahtaa sitten sinne rutiinimättöjen lokeroon.