Mainos

Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 366 209
  • 1 772

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ketsupin ja ranskalaisten liitto on pyhä. Ja onhan ketsupille pari muutakin käyttötarkoitusta. Ihan turha sitä on dissata, mutta toki aika ja paikka pitää valita, milloin sitä kehtaa käyttää. Mäkkärissä otan äärimmäisen harvoin ranskalaiset, mutta aina ketsuppia kylkeen, jos otan.
Joo, ketsuppi ei avaudu minulle, ja minusta se sopii vain ruokiin joiden haluaa maistuvan ketsupilta. Jos ketsuppi on jonkun mielestä hyvää, niin tekee tietysti ihan oikein kun lisää sitä ruokaansa. Minusta ketsuppi on, jos ei nyt suoranaisen pahaa, niin aika tympeää kuitenkin, eikä tuo ruokaan mitään lisäarvoa, ts en syö koskaan mitään joka olisi ketsupilla parempaa kuin ilman. Joskus on työmaaruokalassa vähän kuivaa makaronilaatikkoa niin käy mielessä että pitäiskö pistää ketsuppia, mutta eipä se siitä yhtään parane, alkaa vaan maistua ketsupilta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
On ketsuppi parempaa kuin majoneesi ja siten kuuluu ennemmin purilaiseen.
Tämän takia diggailen mieluummin niistä mäkkärin tuplajuustoistakin kahdella eurolla kuin yhdestäkään muusta halvasta purilaisesta. Lihaa kaksi pihviä, cheddari suolagurgu sipuli... ei halpa taskupurilainen muuta tarvitse.

_
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Joo, ketsuppi ei avaudu minulle, ja minusta se sopii vain ruokiin joiden haluaa maistuvan ketsupilta. Jos ketsuppi on jonkun mielestä hyvää, niin tekee tietysti ihan oikein kun lisää sitä ruokaansa. Minusta ketsuppi on, jos ei nyt suoranaisen pahaa, niin aika tympeää kuitenkin, eikä tuo ruokaan mitään lisäarvoa, ts en syö koskaan mitään joka olisi ketsupilla parempaa kuin ilman. Joskus on työmaaruokalassa vähän kuivaa makaronilaatikkoa niin käy mielessä että pitäiskö pistää ketsuppia, mutta eipä se siitä yhtään parane, alkaa vaan maistua ketsupilta.
Kyse onkin siitä että ketsupin pitää itsessään maistua hyvälle, eli sille mitä ketsuppi alunalkaen on, eli tomaattikastiketta. Tuo että et halua ruoan maistuvan jollekkin asialle X on vähän huvittavaa, koska se on sama kuin sanoisi ettei haluaisi minkään muunkaan kastikkeen maistuvan sille kastikkeelle. Eikö se silloin vähän syö sen kastikkeen pointin? Liiterin lasipulloketsuppi on aivan loistava kastike.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyse onkin siitä että ketsupin pitää itsessään maistua hyvälle, eli sille mitä ketsuppi alunalkaen on, eli tomaattikastiketta. Tuo että et halua ruoan maistuvan jollekkin asialle X on vähän huvittavaa, koska se on sama kuin sanoisi ettei haluaisi minkään muunkaan kastikkeen maistuvan sille kastikkeelle. Eikö se silloin vähän syö sen kastikkeen pointin? Liiterin lasipulloketsuppi on aivan loistava kastike.
Olkoot vaikka kristallipullossa, mutta eipä se ketsuppi mitään lisäarvoa tuo mihinkään ruokaan. Eli ei, en halua sen paremmin ruoan kuin kastikkeen maistuvan ketsupille.
 

godspeed

Jäsen
Hesripulin puolustukseksi on sanottava että pekonipurkeri on sentään nykyään jonkinlainen kerran puolessa vuodessa syötävän oloinen, siinä missä se vanha lasten hamppari lähinnä sai irvistämään (suur)onnettomuudellaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tää nyt on ihan turhaa väittelyä, mutta se sopinee tähän ketjuun. Hesburgerin "hampurilaiset" ovat paskoja. Pihvit eivät maistu lihalle ja kaikissa hampurilaisissa maistuu vain majoneesi. Ei jatkoon.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuota ylläolevaa kommenttia kuulee harvase päivä. En keksi muuta kuin että runsaasta majoneesista pitävät suosivat näitä hesen tuotoksista.

Hesen pieneksi puolustukseksi täytyy sanoa että myyjät puhuu ja ymmärtääkin suomea joten toisen majon poisjättäminen jos sen muistaa tehdä kerrosta tilattaessa tekee purilaisesta huomattavasti siedettävämmän.

_
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ai siellä on kahta erilaista? Oletko kokeillut jättää vielä sen toisenkin pois?
Jos saa lisää pihvejä tilalle. Vakavasti puhuen kyse on kombosta burgerissa, paljonko pullaa suhteessa lihaan. Kerroksessa on niin paljon pullaa että vaatii snadin majon, mäkkärin kerroksessa ihan ok määrä. Mutta niin kuin yllä totesin mun makuun hintalaatu huomioinen on esim mäkkärin tuplajuusto missä sopivasti lihaa suhteessa pullaan. Ruoanlaitossa aineosien määrä ja suhde muihin osasiin on se juttu. Ja nyt puhutaan halvoista burgereista.

Kalliimmistakin joskus ollut jossain ketjussa puhetta, hyvä mutta kallis kädestä syötävä burgeri löytyy esim tuolta: Naughty BRGR

_
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olkoot vaikka kristallipullossa, mutta eipä se ketsuppi mitään lisäarvoa tuo mihinkään ruokaan. Eli ei, en halua sen paremmin ruoan kuin kastikkeen maistuvan ketsupille.

Makumieltymykset ovat tietenkin henkilökohtaisia mutta tuohon ketsupin tilalle voisi heittää ihan vaan vaikkapa sinapin, majoneesin tai sipulin. Toiset tykkää, toiset ei.

Edit. Hesen kebab burgeri on pirun hyvä mutta toistaiseksi ainoastaan sesonkituote. En ymmärrä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ranskalaisten päälle kaikkein mieluiten sulaa cheddar-kastiketta. Ja vitusti pippuria.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minä kävin jumbojetillä ämericassa ja nyyw yorkissa oli burger kingit, mcdonaldsit, coca-colat ja ranskalaiset paljon parempia kuin jossain säälittävässä suomessa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Minä kävin jumbojetillä ämericassa ja nyyw yorkissa oli burger kingit, mcdonaldsit, coca-colat ja ranskalaiset paljon parempia kuin jossain säälittävässä suomessa.
Tässä on ihan totuuden siemen, että se kokemus on amerikassa varmasti erilainen, ehkä makukin. Jossain vaiheessa kun suunnitteilla oli TGI Friday's Helsinkiin, niin kauhistelin, että kyllä se kokonaiselämys on erilainen amerikassa, kuin täällä asiakaspalvelukulttuurin kehitysmaassa, kun joku pissistarjoilija tulee naama norsunvitulla kyselemään tilausta.
 

Tuamas

Jäsen
Minä kävin jumbojetillä ämericassa ja nyyw yorkissa oli burger kingit, mcdonaldsit, coca-colat ja ranskalaiset paljon parempia kuin jossain säälittävässä suomessa.

Minäpä kävin laivalla Ruotsissa ja totesin, että paikallinen Max-burger on hampurilaisten osalta ihan järkyttävää kuraa.

Kuorelliset ranskalaiset olivat ihan jees.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tähän erittäin vahva sama. Heittämällä Hesen paras tuote. Pihvi on maukas ja majoneesin tilalla se hot sauce.

Oisko maksanut 4,90 € ja syötävää on kumminkin ihan hyvin. Pihvi todella hyvin maustettu ja chili majo sopii pirun hyvin. Lisäksi pitaleipä sopii tuohon aivan totaalisesti. Se onkin laadultaan parasta...kotimainen tuote.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Lisään vielä, että pikaruokaskenessä parhautta edustaa Wendy's, koska sen appeita ahmiakseen on siirryttävä pois kiisseli- ja talkkunavyöhykkeeltä, siis rajojemme ulkopuolelle. Tähän saakka mm. Taco Bell on edustanut jotakin samaa, mutta nythän tilanne muuttuu, kun ketju rantautuu tänne muikkukukko- ja kolikkopottuvyöhykkeelle. Silkkaa paskaa siis tiedossa. Ja muistakaa että asiakaspalvelu on silkkaa paskaa, kun hötöpullan väliin ähelletty jauhopihvi ojennetaan asiakkaalle, sillä tuohivirsukansan pojat ja tyttäret eivät mihinkään asiakaspalvelua muistuttavaan kykene. Korkeintaan pöllimetsään rankaa kiskomaan tai lantaa talikoimaan, ja parhaassakin tapauksessa jotain tarpeettomia lintupelejä suunnittelemaan. Notta ei onnistu kelvokkaan ruoan näppääminen paperikääröön heiltä, eikä minkään sortimentin palvelulla, ei kuuna kunniattomuuden päivänä. Mutta toista maata on Wendy's. Ellei Restelin saatana kyörää sitäkin pettu- ja nilavyöhykkelle, jolloin koko ketju vituttaa todella pahasti, niin pahasti että Wendy's -ateria tuskin maistuu vakipaikoissani kuten San Franciscossa tai Dubaissa. Saakelin talkkunakansa!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mistä tää kotimaa vs ulkomaat -hassuttelu nyt kumpuaa? Kenelle tässä on tarkoitus vittuilla?
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ja muistakaa että asiakaspalvelu on silkkaa paskaa, kun hötöpullan väliin ähelletty jauhopihvi ojennetaan asiakkaalle, sillä tuohivirsukansan pojat ja tyttäret eivät mihinkään asiakaspalvelua muistuttavaan kykene. Korkeintaan pöllimetsään rankaa kiskomaan tai lantaa talikoimaan, ja parhaassakin tapauksessa jotain tarpeettomia lintupelejä suunnittelemaan. Notta ei onnistu kelvokkaan ruoan näppääminen paperikääröön heiltä, eikä minkään sortimentin palvelulla, ei kuuna kunniattomuuden päivänä.
No mutta tottahan se on. Nykyään on sentään jotain pientä yritystä, mutta hyvä palvelu ja asiakkaan huomioon ottaminen vain ei tule luonnostaan täällä. Ystävällisyyttä ja small talkia pidetään täällä jotenkin hirveän teennäisenä. Ja kokeilluista amerikan ketjuista amerikassa paras voisi olla Five Guys.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Olkoot vaikka kristallipullossa, mutta eipä se ketsuppi mitään lisäarvoa tuo mihinkään ruokaan. Eli ei, en halua sen paremmin ruoan kuin kastikkeen maistuvan ketsupille.
Et nyt tainnut ihan ymmärtää. Sinusta on siis ihan se ja sama että vaikka pasta bolognese olisi vain pasta, koska muuten siinä maistuu se bolognese, tai joku bernaisekastike, niin ikinä ei saisi sotkea siihen ruokaan, kun se maistuu, saati että joku pekonikermakastike pastalle, niin hyi helvetti, kun pastaa syödään pastana, nih.

Kerros vielä meille kaikille sellasia ruokia missä se maku ei tule siitä kastikkeesta, koska minä olen aika tavalla elämässäni kokkaillut ja aika helskutin monessa ruoassa se kastike tekee sen maun. Olkoon se vaikka perus Pizza niin jo on pohjana se tomaattikastike, tai vaikka se lasagne, niin siihen tehdään se valkokastike. Sen ei tarvitse olla kuin uudet potut, niin niiiden kastike on se suussa sulava voi. Se jos et tykkää ketsupista on ihan jepa, mutta jos et ymmärrä että ketsuppi on kastike ja sen ruoan PITÄÄ maistua kastikkeelta, niin en voi auttaa.

Jatkossa vain arvostaisin että tyytyisit vain haukkumaan sitä ketsuppia pahan makuiseksi, et väittäisi että kastikkeen ei pidä maistua.
 
Kerros vielä meille kaikille sellasia ruokia missä se maku ei tule siitä kastikkeesta, koska minä olen aika tavalla elämässäni kokkaillut ja aika helskutin monessa ruoassa se kastike tekee sen maun. Olkoon se vaikka perus Pizza niin jo on pohjana se tomaattikastike, tai vaikka se lasagne, niin siihen tehdään se valkokastike. Sen ei tarvitse olla kuin uudet potut, niin niiiden kastike on se suussa sulava voi. Se jos et tykkää ketsupista on ihan jepa, mutta jos et ymmärrä että ketsuppi on kastike ja sen ruoan PITÄÄ maistua kastikkeelta, niin en voi auttaa.

Sen verta mielenkiintoinen vääntö, että pakko puuttua. Ketsuppi on maustekastike siinä missä tabasco tai sriracha - ja näiden funktio on tuoda pieni lisämauste ateriaan, ketsupin tapauksessa umamisuus/sokerisuus, tabascossa tulisuus/happo ja srirachassa tulisuus/suolaisuus. Nämä ruokailija lisää usein itse. Bearnaise tai bechamel taas ovat "mother sauceja" eli lisukekastikkeita, joilla on merkityksellisempi ja määrällisesti suurempi funktio aterian osana. Nämä ovat usein valmiina ruuassa tahi annoksessa. Toki olen nähnyt pieniä lapsia, joiden lautanen koostuu lähinnä siitä ketsupista, mutta ei se tee ketsupista kastiketta sanan varsinaisessa merkityksessä. Minkään ruuan ei pidä maistua ketsupilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös