Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 366 039
  • 1 772
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mitä hittoa pitää sisäällään MCteriyaki? Pakko on kysyä kun harvemmin tentattavana on useamman maan läpikäyneen vesselin tietotaito. Luulisi että MCBurger ei muutu matkalla maasta toiseen, eli sämpylä,pihvi jotain hörsseleitä, toinen sämpylä.
Sikäli kun muistan, niin ihan perushampurilainen ehkä ilman cheddar-juustoa, mutta johon oli ruutattu teriyaki-kastiketta pari ruokalusikallista sekaan. Saattaa olla että pihvikin oli marinoitu, en osaa varmaksi sanoa. Olisiko ollut jotain hienonnettua (jäävuori)salaatin tapaista kanssa. Kokeilusta on jotain 10 vuotta aikaa, hiukan on häilyvät muistikuvat. Mutta teriyaki-kastiketta oli välissä.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Sikäli kun muistan, niin ihan perushampurilainen ehkä ilman cheddar-juustoa, mutta johon oli ruutattu teriyaki-kastiketta pari ruokalusikallista sekaan. Saattaa olla että pihvikin oli marinoitu, en osaa varmaksi sanoa. Olisiko ollut jotain hienonnettua (jäävuori)salaatin tapaista kanssa. Kokeilusta on jotain 10 vuotta aikaa, hiukan on häilyvät muistikuvat. Mutta teriyaki-kastiketta oli välissä.

Maistuiko? Oliko makuelämys? Antaisitko toisen pallisi että pääsisit maistamaan uudemman kerran? Edellenkiin mukava on silloin tällöin näissä ffmestoissa käydä syömässä mutta tosiasiassa ne ovat vain lohturuokaa pahimmasta päästä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Maistuiko? Oliko makuelämys? Antaisitko toisen pallisi että pääsisit maistamaan uudemman kerran? Edellenkiin mukava on silloin tällöin näissä ffmestoissa käydä syömässä mutta tosiasiassa ne ovat vain lohturuokaa pahimmasta päästä.
Nojaa, aina jotain tuollaista uutta juttua kannattaa kokeilla. Jos pitää puolipakosti käydä suomalaisessa mäkkärissä ja olisi teriyakia tarjolla, niin voisin hyvinkin ottaa.

Teriyaki-hampurilaista on helppo simuloida Suomessakin. Osta ruokakaupasta teriyaki-maustekastikepullo. Niitä saa ihan yleisesti Siwaa ja Alepoita runsaammin varustelluista paikoista, jos ei kohta näistäkin. Sitten ostat minkä tahansa sopivan tuntuisen McHampurilaisen ja tuuttaat hyvän satsin teriyaki-kastiketta johonkin sämpylänpuolikkaiden väliin. Jos maistuu, niin tervetuloa Japaniin kokeilemaan aitoa McTeriyakia. Jos ei, niin sitten ei.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Eli toisin sanoen mene toiseen maahan ja siellä mcd mestaan ja saat kokea sielläkin mcd pettymyksen.

Mutta onko kukaan palstaveljistä käynyt paikanpäällä nauttimassa pikaruuan luvatussa maassa sikäläisistä pikaruokapaikoista? Omat kokemuksetkun taitavat olla juurikin tuota mcd/subway/whopper osastoa ja siitäkin tahtoo olla jo aikaa että ovatko ne parempia in the states vai onko siinä perus matkalla kaikki maistuu paremmalta meininkiä?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Keskimäärin pikkuisen maukkaampia ja annokset isompia in the states kuin Suomessa, ynnä tietty vitusti halvempaa. Yleensä löytyy helposti pikaruokaloita laadukkaampiakin low-cost ruokapaikkoja, joissa hinta-laatusuhde on näitä parempi. Jos taas tienvarsimättöön on pakko turvautua, niin alta 10 dollarilla syö isompikin kaveri itsensä turvoksiin jossakin ketjumestassa.

Jenkkilässä ja muuallakin suositeltavia paikkoja ovat gourmet burger -ravintolat, tai mitä nimitystä sellaisista kannattaa käyttääkään. Siis epäketjumaiset paikat, joissa hampurilaisia ei tehdä liukuhihnatyönä paperikääreeseen vaan suoraan lautaselle. Hinnat ovat toki selvästi korkeampia kuin perusmäkkäreissä, mutta palvelu yleensä nopeaa ja tuotteet kosolti maittavampia. Periamerikkalainen steak house taas ei täytyä pikaruokalan määritelmää, mutta näitäkin kannattaa suosia ison nälän yllättäessä. Kansanmestojen annokset ovat monin paikoin joko 3XL tai 4XL+, joten ylimääräiset alkupalat ja side orderit voi jättää tilaamatta.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei ne ranskikset mitään maagisia missään ole, in my honest opinion. Tai no, kahteen kertaan rasvakeitetyt Chez Leonin ranskikset ovat jo kohtalaisen messeviä.
Kiva kun tykkäät.

Mun suosikki on tietenkin El Maco -aterian maustepommit. Löllöjä raneja pahempaa ei ole. Niitä saa Amicasta lounasaikaan, jos on huono tuuri.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mutta onko kukaan palstaveljistä käynyt paikanpäällä nauttimassa pikaruuan luvatussa maassa sikäläisistä pikaruokapaikoista? Omat kokemuksetkun taitavat olla juurikin tuota mcd/subway/whopper osastoa ja siitäkin tahtoo olla jo aikaa että ovatko ne parempia in the states vai onko siinä perus matkalla kaikki maistuu paremmalta meininkiä?
Ihan samaa huttua ne ovat sielläkin. En havainnut Bic Macissa sanottavaa eroa kumpaankaan suuntaan. Isoin ero tulee siitä, että aamulla saa vain McAamiaista. En suosittele kenellekään. Enkä saanut Wendy'sissäkään mitään ahaa-elämystä.

Astetta fiinimmistä paikoista monien kuolaama TGIF saa mun puolesta pysyä poissa. Täällä on jo Amarillot ja muut keskinkertaiset ketjumestat. Suurena hampurilaisten ystävänä pitää sanoa, että parhaat olen syönyt Suomessa. Jos Weeruskan hampurilaisessa olisi parempi sämpylä, se olisi täydellinen.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Mutta sitten itse asiaan, jonka takia oheisen lainauksen tein. Kun puhutaan grilli-/pikaruuasta ja Lappeenrannasta, tulee kaikille asiaan perehtyneille ja paikallisille varmaankin ensimmäisenä mieleen atomit ja vetyt. En edes halua aloittaa mitään väittelyä näiden kahden välillä, koska vety luonnollisesti on parempi. Mutta entäs se oikea paikka mistä näitä pitää ostaa? Onko se kauppatori vain torin rannan grillikioskit? Missä siis parhaat atomit ja vedyt?
Ei niitä (parhaita) enää saa, koska kauppatorin kioskeista Lappalainen on lopettanut nämä hommat.

No joo, itse kyllä käyn hakemassa satamatorilta nykyään, jos kioskilta haen. Pääsääntöisesti kuitenkin ostan Kesämäen leipomon piirakat ja väsään itse himassa ne parhaat vedyt nykyään. En kuitenkaan myy teille, hähä.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
TGIF:ssa käytiin kavereiden kanssa syömässä Lontoossa ja en ole koskaan saanut niin surkeaa ruokaa ravintolassa. Aivan paska palvelu eikä tarvi mennä enää ikinä.

New Yorkissa taas poikettiin Wendysissä ja siellä oli oikeasti hyvä burgeri verrattuna näihin suomessa saataviin. Baconator ainakin on maukas vaikkakin kovin raskas ja sen syödäkseen piti olla oikeasti nälkä.

Ja kyllä mulle suomeen ja Tampereelle kävis KFC
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ei oo whopperin voittanutta kun puhutaan näistä isoista ketjuista. Jenkkien ruokakulttuurin noin yleisesti ottaen voi omalla otoksella todeta että se on aika surkeaa, mutta pienellä etsimisellä löytää sitten todella hyviä ja omaleimaisia mestoja.
 

InTheYear2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paras pikaruokaketju, missä olen syönyt, löytyy Kalliovuorten ja Tyynen valtameren välimaastosta. In-n-Out burger.
Ei ole löytynyt toista yhtä hyvää. Syykin on selvä. Ketju ei käytä _mitään_ pakastetta, ei edes ranskalaisia. Tosin, ei se ihan pikaruokaketjukaan kai ole, kun hampurilaista joutui odottamaan (otin mukaan) ja kaikki joutuivat hakemaan annoksensa tiskiltä!!

Double-double.Paras hampurilainen. Ikinä.

Ehdottomasti samaa mieltä. Double-double on paras hampurilainen, mikä on olemassa. Se tuoreus ja raikkaus mikä tässä hampurilaisessa maistuu on jotain uskomattoman hyvää. Madventuresin Rikua lainatakseni: "Kun tulette Kaliforniaan, niin älkää missään nimessä missatko In-N-Out Burgeria." Nykyään tosin muutamassa muussakin osavaltiossa on In-N-Out Burgereita.
 

ipaz

Jäsen
Ehdottomasti samaa mieltä. Double-double on paras hampurilainen, mikä on olemassa. Se tuoreus ja raikkaus mikä tässä hampurilaisessa maistuu on jotain uskomattoman hyvää. Madventuresin Rikua lainatakseni: "Kun tulette Kaliforniaan, niin älkää missään nimessä missatko In-N-Out Burgeria." Nykyään tosin muutamassa muussakin osavaltiossa on In-N-Out Burgereita.

Kerran myös In-N-Outissa käynyt Anaheimin kupeessa. Ruokalista on lyhyt, mutta ruoka sitäkin parempaa. Erittäin maukas hamppari. Toinen pikaruokaketju mihin Kaliforniassa tykästyin on Carl's Jr. Annokset on isoja ja niihin saa itse lisätä täytteitä maustetiskistä. Tai ainakin San Franzicsossa näin oli.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Nykyään tosin muutamassa muussakin osavaltiossa on In-N-Out Burgereita.

Nykyään kyllä. Aikaisemmin vain Kaliforniassa. Nyt myös Arizonassa, Nevadassa ja Utahissa.

Mulla on kesken In-n-Out-burger-organisaatiosta kertova kirja. Siinä on
mielenkiintoisia juttuja sen historiasta.

Mm. ihmiset lensivät yli 300 mailia Phoenixista LA:n Ontario International Airportille jotta pääsivät läheiseen In-n-Outiin 2,75 taalan hampurilaiselle. Kun Arizonassa ollut ketjun ravintolaa olemassa.

Tucsoniin avattiin 24.4 2007 In-n-Out-ravintola. Ketju ei mainostanut lainkaan missään avaamistaan, vain ravintolan ulkopuolella "Open soon"-kyltti. Mainostaminen kulki viidakkorummulla.

Ihmiset alkoivat jonottamaan päivää aikaisemmin klo 02 yöllä ravintolan edessä. Odotusaika avaamispäivänä melko pitkässä jonossa saattoi olla kaksi ja puoli, kolmekin tuntia. Avaamispäivänä kymmeneltä illalla drive-inissä oli vielä yli sata autoa jonossa.

Kuukausi avaamisen jälkeen drive-inin jono oli laskenut keskimääräisestä sadasta autosta viiteenkymmeneen. Sisällä odotusaika tilauksesta noutoon oli noin puoli tuntia.

Kaikki tämä ravintolaketjussa, jonka virallinen menu on ollut lähes muuttumaton vuodesta 1948. Kolme erilaista hampurilaista, ranskalaiset, pirtelö,limsoja tai mehua. Jotain nekin osaa tehdä oikein.

Pitäisköhän sitä katsella lentoja Kaliforniaan....?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Hesburger on totaalipaskaa nykyään. Jättikebab on ainoa tuote, mikä sieltä maistuu nykyään. Hinta-laatu, voi morjes. Otin tässä taannoin euron lisällä ranet ja niitä lyhyitä, löysiä, mauttomia ja vetisiä paskoja oli peräti 11 kappaletta. Megaburgeria ei voi verrata nykyään enää millään tavalla siihen, mitä se alkuperäinen Mega oli. Astetta isompi kerros, that´s it. Mihin helvettiin Giga-burger katosi? Ehdoton helmi Herpesburgerin historiassa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Lukiessa juttuja In'n'Out-burgerista nousee pieni vitutus päälle ettei näitä juttuja tullut bongattua kesällä kun oikeastaan oli päivä aikaa tapettavaksi länsirannikolla ja niitä "kulma-mäkkäri"-logoja näkyi vähän väliä, mutta ei vaan sytyttänyt. Ensi kerralla sitten.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Autolla rannikkoa pitkin Vancouveriin ei ois paha?

No ei olisi. Jos vielä löytää Vancouverista majapaikan, niin avot.
Koko matkaa SF -> LA ei tultu rannikon ykköstietä, sen tsunamivaaran takia, niin kaikkea ei nähnyt. Joten senkin puolesta.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Ettei raaka totuus unohtuisi, niin oheisen linkin takaa löytyy selvitys mistä eri raaka-aineet noihin Suomessakin myytäviin "hampurilaisiin" tulevat.
Mistttipekoni ja Scanburgerin XXL | Taloussanomat

Itse olin aiemmin paljon Ruotsissa töissä ja siellä oli todellista yritystä haalia mahollisimman paljon raaka-aineita Ruotsista. Mutta syökää te onnellisina näitä Puolalaisia jne pihvejänne noissa moskapaikoissa.

Teen itse hampurilaiset kun haluan niitä. Kunnon luomulihaa lähituottakjalta ja paikallisia kasviksia. Sämpylätkin ostan,kuten muunkin leivän paikallisesta pikkuleipomosta.

En tiedä tekeekö ikä sen, mutta en jaksa ymmärtää nykyistä pikaruoka "kulttuuria". Jos joku tuote maksaa euron tai kaksi, niin onko siinä silloin kaikki laadullisesti kohdallaan?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tiedä tekeekö ikä sen, mutta en jaksa ymmärtää nykyistä pikaruoka "kulttuuria". Jos joku tuote maksaa euron tai kaksi, niin onko siinä silloin kaikki laadullisesti kohdallaan?
Suomalaiset tuotteet ovat automaattisesti parempia? Voi morjes mikä asenne ja ennakkoluulo.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Tsot tsot, onko pakastettu ja kaukorahdattu hyvässä hiilipölyympäristössä kasvanut ja paskaa ruohon joukossa napaansa vetänyt Puolalainen nautaeläin parempi kuin kotoinen versio?

Itse kun sana/joudun työn puolesta näkemään sitä Puolalaista maaseutua ja toimintaa siellä niin morjens vaan itsellesi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tsot tsot, onko pakastettu ja kaukorahdattu hyvässä hiilipölyympäristössä kasvanut ja paskaa ruohon joukossa napaansa vetänyt Puolalainen nautaeläin parempi kuin kotoinen versio?

Itse kun sana/joudun työn puolesta näkemään sitä Puolalaista maaseutua ja toimintaa siellä niin morjens vaan itsellesi.
Olet oikeassa. Suomessa ei käytetä lisäaineita eikä varsinkaan lannotteita. Suomen mahtavassa ilmastossa kaikki viljatuotteet ja muut ruokakasvit kasvavat ympärivuotisesti. Myös naudat kirmaavat onnellisina vehreillä niityillä ympäri vuoden ja hymyilevät vielä paistinpannullakin onnekkaalle kokille, joka hymyilee takaisin saatuaan täydellistä siniristilipulla varustettua naudanlihaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Niinpä niin, taidan vaan olla niin saakelin onnellinen ja hyväosainen ihminen. Meinaan tuossa naapurissa asuu karjankasvattaja, joka kasvattaa täysin luomulihaa. Peltoja ei lannoiteta, paitsi nautojen omalla paskalla, mutta sehän on luomua.

Eläimet ovat ulkona aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ja se liha on vaan perkeleen hyvää. Sitä kun laittaa niin ei paremmasta väliä.

Mutta joku ostaa marketista, joku mäkkäristä, joku tuottajalta. Arvovalintoja mielestäni.

Annan mieluummin rahaani viljelijöille suoraan mahdollisimman monesta tuotteesta kuin keskusliikeiden Molokin kitaan.

Eipä osaltani aiheesta enempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös