Uusi jäähalli!

  • 674 056
  • 3 945

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Kevennyksenä ajankohtainen Jarla.
 

Liitteet

  • 378677597_319380324084174_3678618795934499943_n.jpg
    378677597_319380324084174_3678618795934499943_n.jpg
    38,4 KB · kertaa luettu: 223

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Alkon lähtö torin laidalta oli niskalaukaus toribusinekselle. Joku muistaakseni luonnehti, että nykyinen väkimäärä olisi noin kolmannes siitä ajasta.

Loogisesti ajateltuna näin. Alko veti alueelle ihmisiä, jotka samalla tekivät asiointeja (tai ainakin maleksivat) torilla. Nythän, kuten täälläkin on jo monesti sanottu, tori ei ole minkään kauttakulkureitillä.

Lappeenranta, vanhusten kaupunki. Rebrändäys lehmusten kaupungista on kovaa vauhtia menossa.
 

Kämmenrumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston
Tämä ei kyllä yllättänyt yhtään. Toivottavasti ymmärrätte tuossa toriporukassa, että mitä olette tekemässä. Perinteiden vaaliminen tuntuu olevan teille tärkeämpää kuin se, että kaupunki voisi joskus jopa kehittyä.

Pyysing ainakin on henkeen ja vereen SaiPan miehiä. Siitäkin näkökulmasta tämä koko touhu on ihan täysin absurdia, sillä torin siirron vastustaminen johtaa vain Kisapuistopäätökseen. Kisapuistopäätös johtaa SaiPan konkurssiin ja siten myös juniorijääkiekon laadun heikkenemiseen, mitä sinäkin omalla erikoisella tavallasi koetat ”edistää”. Melko huonosti on asiat, jos Kisapuistosijainnin huonoutta ei ymmärrä ja on valmis laittamaan 50 miljoonaa euroa Kisapuistoon vastustaakseen SaiPaa ja toriareenaa. Melko kallis mielenilmaus, kun se tarkoittaa suoraan sitä, että veronmaksajat kärsivät 50

En kyllä ole missään toriporukassa, ellei kerran kesässä torilla käynti täytä vaaditut kriteerit..

SaiPan konkurssi on todennäköisempi keskustassa, katsojia ei sen enempää paikalle tule, ellei lähellä olevat palvelutalot asukkaitaan sinne raahaa.. Kulut vaan suuremmat.

Ja jäähallihankkeen kaupungin kustantamana pitää olla perusteltu yleishyödyllisyydellä ja kisapuistossa se sellainen on, lasten ja nuortenliikuntaa edistää.
SaiPa ry:n toimintaa ei juurikaan vaikutusta, toki ei tarvitsisi vanhempien pakotettuna olla makkaraa myymässä liigapeleissä.
 

Kurra

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

SaiPan konkurssi on todennäköisempi keskustassa, katsojia ei sen enempää paikalle tule, ellei lähellä olevat palvelutalot asukkaitaan sinne raahaa.. Kulut vaan suuremmat.
Tuo nyt on täyttä valetta. Itse olen toistaiseksi elävä esimerkki. Olen aikeissa muuttaa keskustaan ja mikäli areena siihen tulee, tulen varmasti sitä käyttämään ja SaiPan peleissä käymään. Areenan valmistuessa olen varmaan jo eläkeiässä, mikäli arerna on keskustassa todennäköisesti hankin kausikortin. Sen sijaan mikäli Kisapuisto vaihtoehto toteutuu, jää kotipelit syksyyn ja hyville keleille talvella. En vaan näe itseäni enää silloin kävelemässä Kisapuistoon, autosta hankkiudun eroon ja ei täpötäysi bussikaan tunnu houkuttelevalta vaihtoehdolta. Enkä taatusti ole ainut näin ajatteleva. Keskusta sijainti taatusti lisää kävijöitä.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Jotain liiketoiminnan loppumista / vuokrien muuttumisen väliltä kai nuo torikauppiaat pelkäävät. Piirakoiden tussaajat eivät ole ilmeisesti näistä pystyviä neuvottelemaan tai ainakaan siihen ei ilmeisesti ole halukkuutta.

Juntteja tai mitä lie. Säälittävää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
SaiPan konkurssi on todennäköisempi keskustassa, katsojia ei sen enempää paikalle tule, ellei lähellä olevat palvelutalot asukkaitaan sinne raahaa.. Kulut vaan suuremmat.

tätä ei puolla hankeet maailmalta. Keskusta areenat ovat menestyneet hyvin ympäri Eurooppaa ja varsinkin USA/Kanada akselilla (toki toimintaympäristön takia verrannollisuus on vähän niin ja näin). Kun Areena sijaitsee paikassa, missä on ihmisvirtoja muutenkin, on synergiat sekä Areenalle että ympäröivälle yritysklusterille selkeitä ja helposti osoitettavissa. Kun Tampere ei käy esimerkistä (hassua, vaikka on Suomessa ja tuore), niin yksi esimerkki on vaikkapa Karlstad (67k asukasta) johon Kaupungin ja paikallisen ison kaffefirman yhteistyöllä synti FBK:lle Lila Arena 2001 (joo, ruattalaiset on ollu ajan hermolla, USA/Kanada akselilla tää modernisaatio alko jo ysärin puolella). Tuottoisa Areena kaikkinensa ja joukkue on SHL eliittiä, kun resursseja riittää. Kaupunki oli aluksi maksumiehenä junnu ja koululaisvuorkien muodossa, mutta sittemin hallibisnes jyrää eikä FBK:kaan pelannut sponssiväreissä kuin muutaman vuoden.

Ja jäähallihankkeen kaupungin kustantamana pitää olla perusteltu yleishyödyllisyydellä ja kisapuistossa se sellainen on, lasten ja nuortenliikuntaa edistää.

Kyse ei ole jäähalli -hankkeesta, vaan monitoimiareenahankkeesta, jonka yhteiskunnalliset vaikutukset eivät siis rajaannu liikunta ja urheilutoimeen, vaan on osa elinkeinotoimea, kulttuuritoimea ja matkailua, sekä maankäyttöä ja kaavoitusta (keskustaasumisen kautta)
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kai se nyt on ihan selvä asia, että areena Lappeenrannan keskustassa olisi lottovoitto etenkin keskusta-alueen ravintoloille ja hotelleille sekä piristysruiske koko kaupungin elinkeinoelämälle ja elinvoimalle.

Jos seitsemän vetykioskia ja yksi kymmenen metrin kauppahalli eivät voi vaihtaa paikkaa, ”koska torin paikka on tässä” ja ”koska toriareena tuhoaa pienyrittäjät” (jotka siirtyessään parisataa metriä kaupungintalon edustatorille todennäköisesti moninkertaistaisivat myyntinsä ja näkyvyytensä), niin ei kai siinä. Sammuttakaa valot.

Ja sitten palstallakin olleiden lehtijuttujen paino on näissä ”tori säilytettävä” argumenteissa. Ihan jees, mutta kun minusta se Lpr:n nykyinen tori ei tosiaan ole mikään tori, vaan hiljainen ja betoninharmaa tyhjä tila kaupungin ydinkeskustan korttelissa. Jossa on ne seitsemän vetykioskia ja noin kymmenmetrinen ”rivarikauppahalli”. En ole nähnyt missään kaupungissa vastaavaa ratkaisua. En missään.

Tämä johtuu siitä, että tori on normaalisti julkishallinnon rakennusten ja/tai kauppakeskusten ja/tai kirkon ja/tai luontaisten asiointireittien äärellä ja/tai toriparkin päällä. Lappeenrannassa tori ei ole nykyään mitään näistä (mikä on tosiaan saavutus sinänsä) – mutta olisi yhtäkkiä näitä kaikkia, jos se siirretäisiin kaupungintalon edustalle. Vetykioskeineen kaikkineen.

Aivan kaupungin keskustan ytimeen, valmiiden kerrostalojen lomaan rakennettu halli olisi puolestaan täysin ainutlaatuinen Suomessa, todellinen Square Garden: osoitus siitä, että heikoista suhdanteista ja huonoista väestöennusteista huolimatta uskalletaan tehdä, yrittää ja uskoa tulevaan.

Lappeenrannan strategiassa näkyy olevan edellä mainittujen green-juttujen (jotka vahvasti puoltavat toriareenaa) lisäksi yhtenä arvona rohkeus. Tällaisessa asiassa se todella punnitaan: Kisapuisto on ratkaisu, jossa ei varsinaisesti tehdä mitään muuta kuin jatketaan vanhaa ja valmistaudutaan hiipumaan pois. Keskusta-areena sen sijaan olisi tosiaankin rohkea, ennakkoluuloton ja uudenlainen avaus, jolla olisi varmasti valtava uskottavuusbuusti Etelä-Karjalalle ja koko Kaakkois-Suomelle – sekä varmasti mielenkiintoa Euroopassa asti herättävä hanke.

Valintojen maailma.

PS. Jatkiksen verkkolehdessä oiva kannanotto tänään:
 
Viimeksi muokattu:

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Edustatoristahan oli käsittääkseni tehty myös simulaatioita, josta havaittiin sen olevan keskustan vilkkaimpia kohtia. Vaikka kuinka menisi tunteisiin, pitää aina muistaa argumentoida asiallisesti. Se tekee meistä vahvempia Kisapuiston kannattajiin nähden, sillä heidän argumenttinsa ovat yleensä tunneperäisiä, ei faktoihin tai dataan perustuvia.

Ruuhkien osalta on myös hyvä muistuttaa, että sitäkin on simuloitu. Merkittäviä aamuliikenteestä poikkeavia ruuhkia ei syntynyt.

Muita ideoita:
- Tapahtumateollisuus ry keskusta-areenan takana. Sivuilta voi katsoa, siellä satoja toimijoita takana (Live Nationit, lippufirmat jne.).
- Kansalaistorin alta voisi kaupunki luovuttaa pysäköintitason käyttöön.
- Autot saadaan kyllä riittävän lähelle torikojuja tavaroiden kuskaamisen näkökulmasta.
- Merkittävät liikemiehet ja yliopiston rehtori näkevät Kisapuistosijainnin huonona, vaikuttaa siis tulevaisuusinvestointeihin. (Esim. Ari-Pekka Salovaara, Kimmo Rauma, Juha Itkonen ym.)
- Päätös kertoo päättäjien uskosta kaupunkiin. Jos laitetaan Kisapuistoon, antaa signaalin siitä, etteivät päättäjätkään usko kaupungin kasvuun ja kehittymiseen.
- Keskusta-areena on vuositasolla 200k Kisapuistoa edullisempi kaupungin taseeseen laitettuna. Erotus kuroutuu siis umpeen investointiaikana.
- Keskusta-areena tukee kaupungin vihreää ajattelua, kun helposti saavutettava muullakin kuin omalla autolla. Päästöt pienenevät, päästään lähemmäs hiilineutraaliutta.
- Kaupungin strategia tukee tiivistä kaupunkikeskustaa, helppoa saavutettavuutta sekä hiilineutraaliutta. Kisapuistoon rakentaminen on kaikkea tätä vastaan.
Joo mutta kato kun nämä simulaatiot, suunnitelmat ja raportit on tehnyt se kuuluisa ilkeä konsultti. Näillä siis ei ole mitään arvoa, jos ei ole samaa mieltä. Jos usko on tarpeeksi kova, niin se on paljon kovempi juttu, kuin esim jonkun tieteellinen tutkimus tai selvitys.

Tästä ei puutu enää, kuin Youtubesta (tai mieluummin jostain vähemmän totuudentarkastusta suorittavasta videopalvelusta) muutama dokumentti, jossa TotuusTM toriareenasta kerrotaan. Uskoisin menevän, kuin kuumille kiville uskontoa harrastavalle keskustavastustajalle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
osoitus siitä, että heikoista suhdanteista ja huonoista väestöennusteista huolimatta uskalletaan tehdä, yrittää ja uskoa tulevaan.

Ja tässä on oikeasti koko jutun ydin.. siis toki kiakko, Saipa, tapahtumat.. mutta se, millainen henki, ja ennen kaikkea, imago syntyy. Tässä Tampere on hyvä esimerkki. Ei täällä asuvien mielestä paikassa ole kehumista, mutta imago on ollut jo pitkään kärkipaikka Suomessa muuttohalujen suhteen. Se syntyy juurikin tämösestä uskalluksen ja eteenpäinmenon hengestä ja sen luomasta imagosta.

Pitää tämmösiä asioita hölynpölynä itse tai ei, niin niillä on tukitusti isoja vaikutuksia siihen, miten kaupungin talous ja väestö kehittyy.
 

Ferris

Jäsen

Ja olennaisin tieto kyseisestä jutusta:

Kauppatorilla esillä olleisiin vihkoihin nimensä sai laittaa vapaamuotoisesti. Lappeenrannan Toriyhdistyksen sihteeri Anne Rantanen haluaa korostaa, ettei nimiä mitenkään kerätty adressiin, vaan ihmiset saivat halutessaan laittaa nimensä kahvioissa esillä olleisiin vihkoihin.

Uutisoitiin kuitenkin adressina ainakin Etelä-Saimaassa ja Ylellä?
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC

Ja olennaisin tieto kyseisestä jutusta:



Uutisoitiin kuitenkin adressina ainakin Etelä-Saimaassa ja Ylellä?
Naurattaisi, jos ei itkettäisi. Ihan puhdasta harhaanjohtamista ja sumutusta kymmenien miljoonien päätöksessä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä @Kämmenrumpu ja "muut mikään ei saa muuttua" väki, tulee suht pitkä viesti ja toivon että luette sen ja jaatte eteenpäin, setä kertoo pari faktaa miksi se uusi areena pitää rakentaa keskustaan.

Eli uusi halli rakennetaan, vanhaa ei voi korjata. Vaihtoehtoina siis legendaarinen kisapuisto pientaloalueella tai nykyaikaan kuuluva halli keskustaan. Päävuokralainen tulee lähtökohtaisesti olemaan SaiPa, jota täytyy myös kuunnella, joka on yksi asia mistä Lappeenranta on tunnettu ja SaiPa liputtaa keskustahallin puolesta, tottakai, koska se avaa mahdollisuuden kasvuun osakeyhtiönä ja keskustahalli on myös Lappeenrannan arvojen mukainen ratkaisu. Noh, jos käy niin surullisesti, että SaiPa ajautuu konkurssiin niin halliratkaisua pitää myös miettiä tältä kantilta. Keskustassa on tälläisenkin tapahtuman sattuessa mahdollisuudet tehdä investoinnista tuottava tapahtumien, kahvila/ravintolatoiminnan ja muun urheilun kautta.

Nyt jos rakennetaan kisapuistoon niin nämä mahdollisuudet suljetaan pois ja tulee vain kallis monumentti missä juniorit treenaa ja PePo HC pelaa rautaliigaa. Täysin typerää ja edesvastuutonta veronmaksajien rahan tuhlausta, varsinkin kun kustannuserot on pienet.

Ja tapaus tori. Siirto marianaukiolle on paras ratkaisu, 500m heitto ei karkoita asiakkaita vaan lisää niitä varsinkin yömyynnin osalta kun juhlakansa poistuu yökerhoista ja baareista, keskustaan tulee elämää ja se Lemin hampaaton perunakauppiaskin sinne hienosti mahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Tänään oli hyvä yleisönosaston kirjoitus Jaakko Hyypiältä. Hän kuvasi lappeenrantalaista keskustelukulttuuria minusta erittäin osuvasti. Allekirjoitan täysin. Hän oli törmännyt 20 vuotta vanhaan yleisönosastokirjoitukseen lappeenrantalaisesta päätöksenteosta.

Hänen pointtinsa oli se kuinka täällä aina harataan vastaan mikäli joku ehdottaa jonkun uudistamista. Täysin irrationaalisilla argumenteilla perustellaan jotakin vanhaa ja hyvää.

Itsekin junan tuomana ihmettelen kuinka täällä aina karsastetaan muualta tulleiden ajatuksia. Vain täällä syntyneillä on oikeus mielipiteeseen, muukalaiset eivät tiedä mikä täällä on parasta. Toki tänne tuodut veroeurot tuntuvat kyllä kelpaavan.

Edit: Persanas. Sehän löytyy esaimaan verkkosivulta ilman maksua: Lukijalta | 20 vuotta lappeenrantalaista soutamista ja huopaamista
 
Viimeksi muokattu:

DoctorDoctor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPajunnut, Hermannin Nuorisoseura
Nyt jos rakennetaan kisapuistoon niin nämä mahdollisuudet suljetaan pois ja tulee vain kallis monumentti missä juniorit treenaa ja PePo HC pelaa rautaliigaa. Täysin typerää ja edesvastuutonta veronmaksajien rahan tuhlausta, varsinkin kun kustannuserot on pienet
Kisapuistoon tarvitaan uusi halli, kun nykyinen ykköshalli jää pois käytöstä. Kaupungin tehtävä on hoitaa tämä, koska siten turvataan jääurheiluseurojen tulevaisuus tässä kaupungissa. En jaksa uskoa, että keskustan halli, jos se joskus valmistuu, olisi tiloiltaan riittävä ja hinnaltaan sopiva kaikille kiekon, jääpallon ja taitoluistelun harrastajille. Selvää on, että Liiga-SaiPa tarvitsee paremman hallin, mutta myös muiden jäätä tarvitsevien tarpeet on otettava huomioon.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Kisapuistoon tarvitaan uusi halli, kun nykyinen ykköshalli jää pois käytöstä. Kaupungin tehtävä on hoitaa tämä, koska siten turvataan jääurheiluseurojen tulevaisuus tässä kaupungissa. En jaksa uskoa, että keskustan halli, jos se joskus valmistuu, olisi tiloiltaan riittävä ja hinnaltaan sopiva kaikille kiekon, jääpallon ja taitoluistelun harrastajille. Selvää on, että Liiga-SaiPa tarvitsee paremman hallin, mutta myös muiden jäätä tarvitsevien tarpeet on otettava huomioon.
Kun en asiaa tunne, niin voitko kertoa miten paljon Etelä-Karjalassa on jääurheilun harrastajia ja miten paha tilanne on treenipaikkojen suhteen? Olen ollut käsityksessä, että jääurheilupaikkoja on tällä hetkellä ihan kohtuullisesti: Kisapuisto 4 kaukaloa jäähalleissa + iso tekojää ja ulkokaukalo, Kimpisen tekojää, Voisalmen tekojää, Joutsenon tekojää, Rauhan jäähalli, Imatran jäähalli 2 kaukaloa, Savitaipaleen jäähalli, Taavetin jäähalli.

Toki toivon, että harraste- ja treenipaikkoja on jatkossakin riittävästi - ihan lajista riippumatta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
.En jaksa uskoa, että keskustan halli, jos se joskus valmistuu, olisi tiloiltaan riittävä ja hinnaltaan sopiva kaikille kiekon, jääpallon ja taitoluistelun harrastajille.
Ei pidä ollakaan. Jos keskustaan rakennetaan, jää Kisapuistoon silti kolme kaukaloa. Siellä ne harrastajat yhä pyörisi. Eikä ole kallista tehdä nykyisen jäähallin paikalle vielä neljättä. Silloin Lappeenrannan jäätilanne jopa paranisi nykyisestä
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit & KalPa
Nyt kun oli puhetta, että estareiden viestikenttä voitaisiin ottaa haltuun, niin tässä on toinen asia, joka voitaisiin ottaa haltuun. Itselläni ei ole Etelä-Saimaan tilausta, jotta keskustelemaan pääsisi, mutta vakavasti harkitsen. Nämä ”Willimiehenrannat” ja ”Siksakit” terrorisoivat tuota alustaa öyhöttämällä jatkuvasti virkamiesten huonoudesta, ja siitä, että mikään uusi ei sovi minnekään. Minusta nimenomaan Jarva, Grönlund, Pimiä, Leimi, Sallinen ja kumppanit ovat tuoneet tähän kaupunkiin uskoa tulevaan. Kommentit siis ylempänäkin mainitusta mielipidekirjoituksesta: Lukijalta | 20 vuotta lappeenrantalaista soutamista ja huopaamista
 

Liitteet

  • IMG_0851.jpeg
    IMG_0851.jpeg
    616,6 KB · kertaa luettu: 131
Viimeksi muokattu:

juza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä nämä areenakeskustelut korpeaa pahasti. Olen myös äärimmäisen yllättynyt ja jopa surullinen, että aihe saa aikaan näin lihavan riidan. Kun näin Kisakentän suunnitelmat, olin hyvilläni siitä, että tässä ollaan luomassa jotain, josta hyötyy koko seutukunta, mutta etenkin se torina tunnettu aaltopeltikojuilla koristeltu asfalttikenttä. Jotenkin jopa hämmentävää, että hyvin harva vastustamisen ilosta vastustava vastustaa Kisapuistoon rakennettavaa 40 miljoonan areenaa, jossa liiketoimintaa tekisi ainoastaan SaiPa. Harrastajat saavat massiiviset olosuhteet tarpeeseen johon riittäisi ehkä 1-2 miljoonaa €, maksimissaan 5. Pitäisi ehkä olla täysin utopistinen suunnitelma vaikkapa Kaupunginlahdelle tai linnoitukseen, niin sen jälkeen kukaan ei panisi toria pahakseen.

Tässä ei nyt jotenkin ymmärretä, että emme vertaa omenaa omenaan. Puhutaan siitä, että tänne ei saada Iron Maidenia tai Metallicaa esiintymään oli se halli missä tahansa. No vaikka nekään nyt täysin mahdottomia eivät olisi, niin ei sitä varmasti haetakaan. Tapahtumien kavalkadi uudessa areenassa olisi aivan tolkuton. Pienistä muutaman ihmisen kokouksista täpötäyteen areenaan, siihen väliin mahtuu aika paljon. Kokoustiloissa yritystapahtumia, ravintoloissa ja aulatiloissa stand up -iltoja, pieniä trubaduuri- ja bändikonsertteja, yritystilaisuuksia, aina 1500 ihmiseen asti. Ja silloin ei tarvitsisi edes jäävuoroja peruuttaa.

Kaukalossa ns. black box -iltoja, jolloin katsomot peitetään verhoilla. Saadaan hyvä ja intiimi tapahtuma 500 - 2000 ihmiselle. Isommista tapahtumista puhumattakaan. Niiden ei tarvitse olla maailman luokan konsertteja, vaan vaikkapa kaupunginorkesterin esiintymisiä tai muuta korkeakulttuuria, esports-tapahtumia, assemblyja, pienempien lajien PM, EM tai MM-kisoja. Fight Nighteja.. Alueen pienempien seurojen erikoistapahtumia. Voi veljet, kukaan meistä ei ollut 10 v sitten kuullut hallit täyteen vetävistä esports- tapahtumista. Mitä on 10 v päästä? Aivan takuulla massatapahtumat eivät ole pois muodista, siihen ei edes korona pystynyt.

Ja ajatellaampa niitä SaiPan pelejä. Normaali katsoja arkena tulee kotoa peliin, syö lihiksen, juo kaljan ja menee kotiin. Siinä ei ole eroa onko se Kisapuistossa vai keskustassa. Toki moni katsoja saattaisi syödä herkemmin ennen peliin tuloa kaupungilla tai siinä torin kojussa. Viikonloppuna peli on aloittelupaikka josta hajaannutaan alueen baareihin. Se aika ja raha joka taksissa ja taksijonossa menee käytetään alueen palveluihin.

Mutta se potentiaali on vielä jossain muualla. Ajatellaanpa vaikka arkiperjantain SaiPa-Pelicans peliä. Lahtelainen Pelicansin yhteistyökumppani haluaa järjestää asiakastilaisuuden pelin yhteyteen. Kisapuistoon tullaan bussilla ja lähdetään bussilla pois.

Keskustan synergiat mahdollistavat sen, että yritysvieraat saapuvat bussilla areenan yhteydessä olevalle hotellille. Vievät laukut ja takit huoneeseen. Siitä areenan kokoustiloihin viettämään minimessuja, syövät hallin ravintolassa, menevät aitioon katsomaan peliä, pelin jälkeen jäävät sporttibaariin kuuntelemaan paikallista bändiä, siitä hotellin yökerhoon, siitä hotellihuoneeseen nukkumaan ja vasta aamulla uloskirjautuessa tuo päällystakki otetaan taas sieltä huoneesta mukaan. Kummassa esimerkissä alueelle jää enemmän rahaa ja kumpi malli on helpompi myydä yritykselle? Ja näitä Liiga-paikkakuntia ja yrityskumppaneita on 14:llä SaiPan vastustajalla. Ja tämä on vain pieni esimerkki myyntimahdollisuuksista. Ilmaiseksi nämä mikään ei tule, mutta kyllä karjalainen kansa myydä osaa. Kun vain osattaisi itsellemme tämä mahdollisuus myydä.

No, eipä tässä ollut asioita joita me alueen tulevaisuudesta huolestuneet emme olisi jo aiemmin tuoneet esiin, mutta jotenkin tämä nyt vaan pitäisi saada taottua änkyröiden kalloon. Me olemme tässä teidänkin asialla!
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Kisapuistoon tarvitaan uusi halli, kun nykyinen ykköshalli jää pois käytöstä. Kaupungin tehtävä on hoitaa tämä, koska siten turvataan jääurheiluseurojen tulevaisuus tässä kaupungissa. En jaksa uskoa, että keskustan halli, jos se joskus valmistuu, olisi tiloiltaan riittävä ja hinnaltaan sopiva kaikille kiekon, jääpallon ja taitoluistelun harrastajille. Selvää on, että Liiga-SaiPa tarvitsee paremman hallin, mutta myös muiden jäätä tarvitsevien tarpeet on otettava huomioon.
Jos kymmenien miljoonien arvoisen investoinnin kohdalla pohditaan, mikä sijainti olisi paras jääpallon ja taitoluistelun harrastelijoille, niin silloin mennään aika pahasti metsään. Sitä Kisapuiston hallin myötä lähtevää harjoitustilaa on mahdollista rakentaa noille aika paljon halvemmallakin. Se on sinänsä hienoa, että tuota liigahalliakin voidaan hyödyntää myös yleishyödylliseen toimintaan silloin kun sillä ei ole muuta käyttöä, mutta ei tuollaiset harrastetreenit maksa ikinä tuollaista kymmenien miljoonien investointia takaisin.

Eniten tässä keskustelussa ihmetyttää se, että tuota keskustavaihtoehtoa pidetään jollain tavalla "SaiPalle rakennettavana" hallina, vaikka oikeasti nimenomaan se Kisapuistoon rakennettava halli tehtäisiin SaiPaa varten. Kisapuistossa hallin käyttäjinä olisivat edelleen vain SaiPa (30 ottelutapahtumaa + mahdolliset pudotuspelit/vuosi) ja muuten tuota hallia käytetään käytännössä vain sellaiseen toimintaan, jota voitaisiin suorittaa jossain huomattavasti halvemmassakin tilassa. Siinä tulee sille yhdelle pelille aika paljon hintaa ja ihan nopeasti ei tuota investointia maksettaisi takaisin.

Se keskustavaihtoehtohan nimenomaan hyödyttäisi niitä, jotka eivät SaiPan peleissä käy ja silloin investointia voitaisiin pitää enemmän kaikkien kaupunkilaisten asiana. Minusta tuntuu, että edelleen se ongelma on siinä, että moni ajattelee torin paikalle tulevan uuden jäähallin, vaikka siihen on tulossa monitoimihalli, jossa todennäköisesti vuosittain olisi jotain heitäkin kiinnostavaa tapahtumaa, jolloin siitä hallista hyötyisivät muutkin kuin SaiPa, SaiPa-kannattajat ja siellä höntsäävät harrastejoukkueet. Kun niitä oikeasti tuollaiseen halliin soveltuvia tapahtumia olisi enemmän kuin se 30 vuodessa, niin investointi (vaikka se olisi suurempi) maksaisi itsensä myös huomattavasti nopeammin takaisin sekä suoraan tapahtumien määrän kasvulla että välillisesti sillä, että tapahtumat olisivat lähellä kaupungin muita palveluita.

Sen voin vielä ymmärtää, jos joku vastustaa hallin rakentamista kauppatorin paikalle vedoten siihen, millainen paikka se kauppatori on joskus kauan aikaa sitten ollut ja toivoo sen joskus palautuvan ennalleen (ei ole tapahtumassa). Sitä en kuitenkaan voi ymmärtää, jos jonkun mielestä olisi järkevää rakentaa uusi halli Kisapuistoon. Se olisi järkyttävän suuri investointi, mikä ei toisi kaupunkiin mitään uutta ja mikä ei tulisi sen myötä myöskään ikinä maksamaan itseänsä takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Hyviä puheenvuoroja yllä. "Keskustelukulttuuri" kuitenkin teilaa nuo hyvät ajatukset ja argumentit vain esimerkiksi seuraavilla esimerkeillä:
- En usko kenenkään tulevan tänne
- En käy ainakaan itse missään muualla kuin pelissä
- En käy itse ainakaan noissa tapahtumissa
- En tiedä ketään kuka kävisi noissa tapahtumissa
- SaiPa pelaa huonosti, ei tarvia hallia
- SaiPa on ahne
- Yrittäjä on ahne
- Hullua laittaa 30/40/50/100/200 miljoonaa keskustaan
- Mitä sitten kun on tyhjä halli?

Kaikki argumentit kuultu livenä. Ihan sama mitä sanotaan.
 

Sportsguy

Jäsen
Hyviä puheenvuoroja yllä. "Keskustelukulttuuri" kuitenkin teilaa nuo hyvät ajatukset ja argumentit vain esimerkiksi seuraavilla esimerkeillä:
- En usko kenenkään tulevan tänne
- En käy ainakaan itse missään muualla kuin pelissä
- En käy itse ainakaan noissa tapahtumissa
- En tiedä ketään kuka kävisi noissa tapahtumissa
- SaiPa pelaa huonosti, ei tarvia hallia
- SaiPa on ahne
- Yrittäjä on ahne
- Hullua laittaa 30/40/50/100/200 miljoonaa keskustaan
- Mitä sitten kun on tyhjä halli?

Kaikki argumentit kuultu livenä. Ihan sama mitä sanotaan.
Muistanko väärin, että SaiPalla olisi 5 miljoonaa laitettavana keskustan halliin? Jos se on konkreettista rahaa eikä hallia keskustaan tule niin sillähän ostaa vaikka Suomen maajoukkueen sirklaamaan Kisapuistoon. Ihme, ettei tuota argumenttia ole kuultu.
 

DoctorDoctor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPajunnut, Hermannin Nuorisoseura
Sitä en kuitenkaan voi ymmärtää, jos jonkun mielestä olisi järkevää rakentaa uusi halli Kisapuistoon. Se olisi järkyttävän suuri investointi, mikä ei toisi kaupunkiin mitään uutta ja mikä ei tulisi sen myötä myöskään ikinä maksamaan itseänsä takaisin.
Kisapuiston neljästä kaukalosta yksi on ollut tiensä päässä jo pitkään, eikä muidenkaan kunto ole enää kehuttava. Kaupungin on pakko satsata jäähalliin, jotta tulevaisuudessa on joku tila, jos harrastajat voi harrastaa. Kysymykseen voisi tulla esim. Imatran hallin tapainen kahden kaukalon ratkaisu. En usko, että sellaista hallia kannattaa tehdä muualle kuin Kisapuistoon, jonne sen saisi verrattain edullisesti. Veronmaksajien rahalla investointi tulevaisuuteen ja seudun nuoriin. Kokonaan eri asia on, missä Liiga-SaiPa sitten pelaa. Kannatan keskusta-areenaa, mutta en ole vakuuttunut siitä, että vaikka torikauppiaat ja muut esteet saataisikin raivattua areenan tieltä, jostain löytyisi nopealla aikataululla riittävästi rahaa ko. hankkeeseen. En myöskään usko, että areena olisi niin hyvä bisnes kun jotkut kirjoittajat tällä foorumilla uskovat sen olevan.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hyviä puheenvuoroja yllä. "Keskustelukulttuuri" kuitenkin teilaa nuo hyvät ajatukset ja argumentit vain esimerkiksi seuraavilla esimerkeillä:
- En usko kenenkään tulevan tänne
- En käy ainakaan itse missään muualla kuin pelissä
- En käy itse ainakaan noissa tapahtumissa
- En tiedä ketään kuka kävisi noissa tapahtumissa
- SaiPa pelaa huonosti, ei tarvia hallia
- SaiPa on ahne
- Yrittäjä on ahne
- Hullua laittaa 30/40/50/100/200 miljoonaa keskustaan
- Mitä sitten kun on tyhjä halli?

Kaikki argumentit kuultu livenä. Ihan sama mitä sanotaan.
Mikäli kaikkien asenne olisi tuo, niin jäähockeyta pelattaisiin edelleen pakkasessa ulkona ja puhelimet olisivat lankamallisia...

Iso miljoonainvestointi toriareena luonnollisesti on, mutta mikäli Lappeenranta haluaa pysyä elinvoimaisena maakuntakeskuksena ja saada väkilukunsa taas kasvu-uralle, visiota tulevaisuudesta on oltava ja riskejäkin otettava.

Maailmalla kuohuu, ilmastonmuutos huolettaa, Suomi polarisoituu... Mielestäni negailun sijaan nyt jos koskaan tarvitsemme rohkeutta kohdata huominen täynnä tarmoa ja positiivisella asenteella. Nyreä pessimismi ei koskaan johda menestykseen.

SaiPa ja muut toimijat tarvitsevat ajanmukaiset olosuhteet huippu-urheilulle. Rakentaakko kerralla, merkittävältä osin yksityisellä rahalla monitoimiareena keskustaan, vai ilman yksityistä rahaa kauas kaikesta? Olen pahoillani saipalaisten puolesta, mikäli lappeenrantalaiset ovat näin laajalti jälkimmäisen kannalla.

Nyt olisi aika ottaa kantaa tifon muodossa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistanko väärin, että SaiPalla olisi 5 miljoonaa laitettavana keskustan halliin? Jos se on konkreettista rahaa eikä hallia keskustaan tule niin sillähän ostaa vaikka Suomen maajoukkueen sirklaamaan Kisapuistoon. Ihme, ettei tuota argumenttia ole kuultu.
SaiPan konkurssilla spekuloidaan eri ketjuissa, vaikka SaiPalla on laittaa tuon verran rahaa uuteen keskussa sijaitsevaan halliin. Ehkei tausta-asiat olekaan niin persilleen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös