Uusi hallitus?

  • 408 858
  • 4 597

Uusi hallitus?

  • Kokoomus(pääministeri)/persut

    Ääniä: 290 60,0%
  • Kokoomus(pääministeri)/demarit

    Ääniä: 130 26,9%
  • Persut (pääministeri)/kokoomus

    Ääniä: 40 8,3%
  • Demarit(pääministeri)/kokoomus

    Ääniä: 12 2,5%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 11 2,3%

  • Äänestäjiä
    483
Tila
Viestiketju on suljettu.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ministerinehdokkaaksi myös Sheikki Laakso (PS), joka kommentoi heti tuoreeltaan asiaa näin:

- Ministerin paikka kiinnostaa, mutta vain siinä tapauksessa, että kyseessä olisi liikenneministerin paikka.  Jos liikenneministerin paikka meille tulee tai jää, kuka muu se meistä olisi?
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Ei työllistäminen heidän osaltaan ole kuin pienesti mahdollista. Mutta jotain voi saada aikaan, jos löytyy poliittista halua muuttaa mm. työkyvyttömyyseläkkeen maksuja työnantajalle ja nuorempien osalta mm. koko äitiyspakettia, jossa työantajan velvollisuus pitää työpaikkaa/virkaa auki äitiyslomalle jäävälle voi venyä pariin vuoteen.

Lisäksi Suomessa on iso määrä henkilöitä työttömänä, joiden oikea paikka ei ole näissä jonoissa. Kuntoutus olisi yksi tie. Olen suullisesti saanut eräältä työvoimatutkijalta arvion, jonka mukaan noin puolet pitkäikaistyöttömistä on sellaisia, että heitä saa millään töihin. Se ei vaan ole mahdollista. En osaa sanoa hänen arvionsa osuvuudesta, mutta merkittävä määrä pitkäaikaistyöttömyydestä lienee kroonista.
Samaa mieltä kanssasi. Itse olen miettinyt monesti sitä, että pitkäaikaistyöttömille voitaisiin maksaa tietyn suuruinen perustulo yhdeltä luukulta ( yli 60 vuotias ). Jokainen tapaus on tietysti erilainen. Jos pitkäaikaistyötön on on yli 60 vuotias niin hänen on lähes mahdotonta saada työtä mistään. Tietenkin hän voi olla " töissä " vapaaehtoistöissä, mutta siinäkin pitää olla hereillä / todeta mitä töitä hän kykenee tekemään.

Kaikkein tärkeintä on saada työttömät tekemään töitä heti sen jälkeen kun he joutuvat jonkin syyn takia työttömiksi. Tällöin estetään se, ettei heistä tule uusia pitkäaikaistyöttömiä.

Aina kannattaa muistaa se, että työnteko on parempi vaihtoehto kuin olla tekemättä mitään.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Käytännössä siis näiden ostopalvelujen tuottamiseen menee helvetisti myös viranomaisten henkilöstöresursseja, kun pitää pyytää kirjallisia suostumuksia ja laatia lähetteitä näihin ostopalveluihin sekä vastailla palveluntuottajilta tuleviin kysymyksiin työnhakija-asiakkaiden tilanteisiin liittyen.
TE-hallinnon ostopalvelut on varsin laaja käsite, jonka avaaminen voi olla vaikeaa lyhyesti. Yritetään hieman raapaista pintaa:

Rahallisesti suurin ostopalvelu on koulutus. Koulutuksia on taas lyhyistä valmennuksista pitkiin ammatillisiin koulutuksiin. Eniten rahaa menee tietenkin sisällöltään laajimpiin koulutuksiin. Ennen kuin joku tulee arvostelemaan tempputyöllistämisestä, niin tässä Työmarkkinatorin tämän hetken hoiva-alan koulutukset Helsingissä. Varmasti kallista veronmaksajille, mutta tuottaa myös työntekijöitä pula-alalle. Siitä vinkiksi, jos joku palstalainen etsii töitä! Työllistyminen varmasti lähellä 100 % (ja on eniten itsestä kiinni, jos ei suorita opintoja kunnolla...)

Ostopalveluina on myös hankittu erilaista neuvontaa, jota antavilla ei ole virkamiehen oikeuksia päätöksentekoon. Hyöty on vähän kyseenalaista, mutta tuskin kovin paljon kalliinpaa kuin palkata virkamiehiä antamaan "kevyttä" neuvontaa. Kyse on myös samanlaisesta henkilöstöresurssien optimoimisesta kuin missä tahansa vuokratyövoiman käytössä. Tämä on varmasti yksi Kokoomuksen ajatuksista...

Sipilän hallituksen aikana oli tosiaan kokeiluja vähän luovemmistakin hankkeista, joissa osassa maksettiin vain tuloksesta. Mutta kyllä nekin hankkeet paljon pyörivät erilaisen kouluttamisen, valmentamisen, harjoittelemisen jne. ympärillä. Käytettiin vähän uudenlaisia yhdistelmiä, ja aina TE-hallinto ei itse määritellyt, mitä haluaa ostaa, vaan joskus palveluntuottaja sai luovemmin keksiä erilaisia tapoja auttaa palveluun osallistuvia henkilöitä kohti työelämää...

Tulosta TE-hallinnossa mitataan yleensä sillä, onko palveluun osallistunut henkilö työttömänä työnhakijana 3 kk palvelun päättymisen jälkeen. Siis itse palveluun osallistuminen kyllä katkaisee sillä hetkellä työttömyyden (mitä joku kutsuisi "tempputyöllistämiseksi"), mutta se ei ole tulos! Tulos nähdään vasta 3 kk palvelun (kuten koulutus, valmennus, jne.) päättymisen jälkeen - eli onko henkilö palannut työttömäksi työnhakijaksi palvelun päättymistä seuranneen 3 kuukauden aikana. Toki muitakin tapoja mitata tulosta on. Tuo vain yksi yleisimmistä...

Oikeisto perinteisesti vastustaa "tempputyöllistämistä" (kuten koulutusta), mutta kannattaa työttömyysturvan vastikkeellisuutta (kuten koulutuksiin osallistumista). Vasemmisto perinteisesti vastusta työttömien pakottamista (kuten koulutuksiin), mutta vaatii lisää aktiivitoimenpiteitä (kuten koulutusta)! Aika samojen asioiden ympärillä sitä vuodesta toiseen näytetään pyörivän riippumatta siitä, kuka on vallassa. Toki tulosvastuun kasvattaminen on positiivista. Mieluummin edes yritetään mitata työvoimapalvelun (kuten koulutuksen) vaikuttavuutta, kuin maksetaan pelkästä läsnäolosta (kuten koulutuksiin osallistumisesta).


Ps. niin, ja itsehän olen työskennelyt kohta pari kymmentä vuotta suomalaisen työelämäkysymysten parissa n. 7-8 eri organisaatiossa (tulkinnasta riippuen) ja kahden eri ministeriön hallinnonalalla (ja muutaman vuoden ministeriöissäkin), joten perspektiiviä on ehtinyt syntyä. Tällä hetkellä en ole missään tekemisissä mainittujen asioiden kanssa - paitsi onhan niistä hyvä jotain tietää...
 

Tuamas

Jäsen
Jos mietitään suuryritysnäkökulmaa, niin ensimmäisen toimen pitäisi olla työttömyysvakuutuksen omavastuulaskuttamisen lopettaminen.

Siinä on esimerkki himmelistä jolla on hyvä tarkoitus (nostaa kynnystä irtisanoa työuran loppupuolella), mutta joka johtaa siihen, että suurista yrityksistä joita tuo koskee tulee kiusaus irtisanoa porukkaa ennen kuin joutuu tuon piiriin.

Tuon ohjausvaikutushan on se, että ihminen kannattaa irtisanoa vähän ennen kuin se täyttää 56 vuotta ja ihmistä ei kannata tuon vanhempana enää palkata.

Toinen vastaava on työeläkkeiden työkyvyttömyysosan omavastuumaksut, joissa taas hieno tarkoitus, mutta nostavat kynnystä palkata, jos on pientäkin riskiä, että työntekijä voi joutua työkyvyttömyyseläkkeelle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No siinä on ainakin reunaehdot kohdallaan.

Lisäyksenä vielä se, että ei ala itseään tyrkyttämään (haastattelua Kouvolan Sanomissa tai siinä kertomaansa sananvaihtoa Petteri Orvon kanssa ei ilmeisesti lasketa), mutta suostuu kyllä jos pyydetään.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Pari syytä miksi toivon sinipunaa:

1. Vähemmän yhtenäinen oppositio.
2. En ole varma olisiko hallitus sen yhtenäisempi Perussuomalaisten kanssa kuin oppositio Perussuomalaisten kanssa. Mitä tulee yhteistyöhön mm. EU-, ilmasto-ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyen, niin isot linjat sotivat oikeastaan kaikkia puolueita vastaan.
3. Työmarkkinoiden rauhoittaminen.
4. Riski siihen, että porvarihallituksen jälkeen on taas vasemmistohallitus pyörtämässä aiemmin tehtyjä päätöksiä. Tämä on ikiliikkuja, joka aiheuttaa pysähtyneisyyden tilan ja on pidemmällä aikavälillä haitallisempi ilmiö kuin kompromissien tekeminen, koska se nakertaa äänestäjien luottamusta edustukselliseen demokratiaan.

Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että voimakkaita taloutta tasapainottavia toimenpiteitä joudutaan tekemään, kipeitäkin päätöksiä, mutta myös kompromisseihin on taivuttava niin pitkään kuin yksikään puolue ei omaa +40% kannatusta.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ministerinehdokkaaksi myös Sheikki Laakso (PS), joka kommentoi heti tuoreeltaan asiaa näin:
Kyllä Sheikin talousosaamiselle luulisi olevan käyttöä myös valtiovarainministerinä. Siinä määrin vahvat näytöt on antanut ihan jo henkilökohtaisen talouden hoitamisessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
En pidä mahdottomana sitä, että PS jää oppositioon sillä varjolla, että heille on epävirallisesti luvattu tiettyjä myönnytyksiä vastineeksi siitä, että eivät vastusta hallitukselle tärkeitä asioita. Ruotsi(demokraattie)n malliin.
 

Tuamas

Jäsen
En pidä mahdottomana sitä, että PS jää oppositioon sillä varjolla, että heille on epävirallisesti luvattu tiettyjä myönnytyksiä vastineeksi siitä, että eivät vastusta hallitukselle tärkeitä asioita. Ruotsi(demokraattie)n malliin.

Mutta eihän tällaiselle ole pienintäkään tarvetta, koska 99% varmuudella ollaan muodostamassa enemmistöhallitusta.

Ruotsissa tällaiselle oli/on tarve, koska vallassa on vähemmistöhallitus.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kuten edellä on arvioitu, on melkoisen iso riski perussuomalaisten kannatuksen lihominen oppositiossa. Varsinkin kun paljastuu, ettei heitä huolittu hallitukseen. Kaikesta huolimatta lähtee lähtee PS:n lappu uurnaan taas neljän vuoden päästä.
 

MendozaFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis-Jokerit
Kuten edellä on arvioitu, on melkoisen iso riski perussuomalaisten kannatuksen lihominen oppositiossa. Varsinkin kun paljastuu, ettei heitä huolittu hallitukseen. Kaikesta huolimatta lähtee lähtee PS:n lappu uurnaan taas neljän vuoden päästä.
En kehtaisi paljastaa tällaista edes anonyymisti nimimerkin takaa.
 

MendozaFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis-Jokerit
Liikuttavaa uskollisuutta päättää jo neljä vuotta etukäteen puolue jota äänestää riippumatta siitä mitä ko. porukka välissä touhuaa.
PS:n äänestäjät eivät tee asioita perustuen logiikkaan. Tämä on sitä porukkaa jotka eivät tiedä mikä on itselleen parhaaksi ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen on vastasyntyneen tasolla.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
PS:n äänestäjät eivät tee asioita perustuen logiikkaan. Tämä on sitä porukkaa jotka eivät tiedä mikä on itselleen parhaaksi ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen on vastasyntyneen tasolla.
Ja mikäs se sitten olisi PS-äänestäjien parhaaksi? Kun kerran niin hyvin tunnut maailmaa hahmottavan.

Ymmärrän erittäin hyvin jos PS (tai mikä tahansa puolue) ei nappaa, mutta käsittääkseni tässä maassa on vapaus äänestää. Pitäisin siitä kiinni.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kuten edellä on arvioitu, on melkoisen iso riski perussuomalaisten kannatuksen lihominen oppositiossa.

Tuskin PS:n kannatus lihoo mihinkään oppositiossa, jos ovat siellä yhdessä Kepun kanssa. Tällöin nettovaikutus kepun ja persujen välillä vaihtuvista äänistä lienee persujen kannalta parhaimmillaankin neutraali - todennäköisesti negatiivinen näissä vaaleissa persuja äänestäneiden kepulaisten palaillessa hiljalleen oppositiopolitiikkaa tekevään "kotipuolueeseensa". Kokoomuksesta taas tuskin suurta äänivuotoa persuihin tapahtuu, kun se todennäköisesti saa kasaan melko kokoomuslaista politiikkaa tekevän sinipunahallituksen. Kokoomuksella on myös hyvä rekordi siitä, ettei se hallitusvastuussakaan erityisesti tapaa romahtaa. Demareilta taas kannatusta ei merkittävästi vuoda persuihin, vaan todennäköisimmin sinne mistä sitä näihin vaaleihin tulikin.

Oppositiossakin PS:n kannatus pysynee suunnilleen nykyisessä tai todennäköisesti jopa laihtuu. Ainakaan kovin merkittävää nousua ei ole odotettavissa.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
PS:n äänestäjät eivät tee asioita perustuen logiikkaan. Tämä on sitä porukkaa jotka eivät tiedä mikä on itselleen parhaaksi ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen on vastasyntyneen tasolla.

Noh olen nyt äänestänyt perussuomalaisia kolmissa vaaleissa putkeen, sitä ennen oli pitkä KOK putki ja muitakin puolueita olen matkan varrella äänestänyt.

Taskussa on akateeminen tutkinto ja koen ymmärtäväni syy-seuraussuhteita ja elämää kohtuullisesti. Pitää ymmärtää, että viidennes äänesti PSää, se on tutkitusti suosituin puolue yrittäjien, duunareiden ja nuorten parissa. Sen - kuten minkään puolueen - kannattajista ei ole yhtä totuutta ja on minusta naurattavampaa esittää tuollaisia mietteitä toisten valinnoista demokraattisessa järjestelmässä kuin se että kertoo äänestäneensä PSää.

Yhtälailla ovat vanhempani kertoneet, että äänestävät SDPtä päätyyn asti, wau kuinka pöyristyttävää, pitäisi varmaan kertoa heille kuinka tyhmiä ovatkaan. Kyllä tekee osalle vaikeaa kunnioittaa toisten valintoja, jos sellainen ei maistu niin itänaapuri näyttää millainen herkku sellainen yhteiskunta on.
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Oppositiossakin PS:n kannatus pysynee suunnilleen nykyisessä tai todennäköisesti jopa laihtuu. Ainakaan kovin merkittävää nousua ei olisi odotettavissa.

Tämä on ehdottomasti näin. Katto lienee hyvinkin jo lähellä mitä maksimikannatus voi olla. Jos toisaalta vähän tulee lihomista oppositiosta niin toisesta päästä jo lähtee jos ei puolue ole valmis vastuuseen.

Ja tuskin pystyy käyttämään mitään ”ei huolittu hallitukseen”-korttia. Varmasti otetaan kun sopivasti joustaa tavoitteistaan. Se kun ei ole suurin puolue niin joutaa joustaa hieman isompaansa enemmän.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
En kehtaisi paljastaa tällaista edes anonyymisti nimimerkin takaa.
Liikuttavaa uskollisuutta päättää jo neljä vuotta etukäteen puolue jota äänestää riippumatta siitä mitä ko. porukka välissä touhuaa.
PS:n äänestäjät eivät tee asioita perustuen logiikkaan. Tämä on sitä porukkaa jotka eivät tiedä mikä on itselleen parhaaksi ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen on vastasyntyneen tasolla.
Ja mistä hän jo nyt tietää, mitä persuja äänestää neljän vuoden päästä. Vrt. siniset, vkk.
Palstan "älymystö" karautti taas paikalle viiltävine kommentteineen...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Alunperinkin pidin suht varmana, ettei Keskusta enää lähde uudestaan hallitukseen vaikka saisi mitä myönnytyksiä, mutta nyt kun on vähän sulatellut noita vaalituloksia niin onhan se nyt about täydellisen varmaa. PS murhasi heitä ydinalueillaan ja Keskustassa on varmaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä että syntyisi Kok-PS -perustainen hallitus. Nämä ovat kohtalonaikoja tälle hämmentävän menestyneelle ja poliittisen pelin osaavalle puolueelle, joka on uhmannut historiaa ja yhteiskunnallista muutosta jo ties kuinka monta vuosikymmentä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alunperinkin pidin suht varmana, ettei Keskusta enää lähde uudestaan hallitukseen vaikka saisi mitä myönnytyksiä, mutta nyt kun on vähän sulatellut noita vaalituloksia niin onhan se nyt about täydellisen varmaa. PS murhasi heitä ydinalueillaan ja Keskustassa on varmaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä että syntyisi Kok-PS -perustainen hallitus. Nämä ovat kohtalonaikoja tälle hämmentävän menestyneelle ja poliittisen pelin osaavalle puolueelle, joka on uhmannut historiaa ja yhteiskunnallista muutosta jo ties kuinka monta vuosikymmentä.

Samoin ajattelen minäkin. Marinin ilmoitus saattoi tosin nostaa verenpainetta myös kepussa, sillä uskoisin sinipunan olevan sen myötä huomattavasti helpompi sulattaa kokoomuksessakin. Ne sinimusta-jutut kirsikkana kakun päällä varmaan aidosti hiertävät monia. Ja ihan aiheestakin minusta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei kai voi käydä niin, että perussuomalaisten eliitti kahmisi ministeripaikat kansan ääniä saaneiden nenän edestä? Mauri, Sebastian ja Laura vain Riikan kanssa hallitukseen ja Jussista Eduskunnan puhis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös