Uuden hallituksen uudet kujeet

  • 1 100 156
  • 2 463

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vinnie on myymässä seuraa miljonäärille ja samalla järjestelee uutta osakeantia. Kätevää, ainakin kiirettä pitää.

Tällä viikolla tulee varmaan vielä ''uutinen'' että lisää NHL-pelaajia hankitaan Rajamäen ja Driesin lisäksi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vinnie on myymässä seuraa miljonäärille ja samalla järjestelee uutta osakeantia. Kätevää, ainakin kiirettä pitää.

Tällä viikolla tulee varmaan vielä ''uutinen'' että lisää NHL-pelaajia hankitaan Rajamäen ja Driesin lisäksi.

Tai sitten on kyse vedätyksestä, missä potentiaalisia osakeantiin osallistuvia aktivoidaan tekemään ostoksia kun ilmassa on sähköä uudesta mysteerimiljonääristä. Jota ei sitten ilmaannnukaan.

Tai sitten kymmenen vuoden päästä ollaan tässä samassa tilanteessa uuden osakeannin ja 81-vuotiaan omistajan kanssa.
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tai sitten on kyse vedätyksestä, missä potentiaalisia osakeantiin osallistuvia aktivoidaan tekemään ostoksia kun ilmassa on sähköä uudesta mysteerimiljonääristä. Jota ei sitten ilmaannnukaan.

Tai sitten kymmenen vuoden päästä ollaan tässä samassa tilanteessa uuden osakeannin ja 81-vuotiaan omistajan kanssa.

Aamen...

Mielenkiintoista nähdä, että miten meinaavat tällä kertaa saada osakeannin onnistumaan. Suomesta ei nimittäin löydy enää yhtään idioottia, joka on valmis sijoittamaan rahaa Ilvekseen, MIKÄLI Vinnien valta ei kaadu. Vaatisi käytännössä kaikkien nähtäville paperin, missä Manngard tähän sitoutuu allekirjoituksella... ja sitä allekirjoitusta ei ole saatu tähänkään mennessä mihinkään vastaavaan.

Lupaukset ei enää riitä, nyt tarvitaan tekoja... luottamus on jo tuhottu!
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Raipeko esteenä pelaajahankinnoille?

Raipen vastainen kampanjointi alkoi hämmästyttävästi sillä hetkellä, kun Juupe siirrettiin viime kaudella sivuun. Nyt näyttää manipulointi edenneen jo siihen vaiheeseen, että Raipe estäisi kovat hankinnat. Tämä ei pidä paikkaansa. Tiedän pomminvarmasti, että Raipe olisi ottanut avosylin vastaan pelaajan, mutta kyllä hankinta tyssäsi hänen yläpuoliseen henkilöön. Pätäkkää piti olla, mutta kun oikeaa rahaa olisi pitänyt käyttää, niin sitä ei ollutkaan. Eli se siitä manipuloinnista...

Raipen luonteen tuntien on hänen harteilleen helppo vierittää ylimääräisiäkin syytöksiä. Hän ei todennäköisesti itse tule ikinä väistämään vastuuta Ilveksen asioista ja ottaa muille kuuluvat iskut myös omaan vartaloonsa suojaten muita. Kun pakki teki alimpana miehenä kardinaalimunauksen, mietti koikkarilainen, miten hän olisi voinut pelata tilanteen toisin. Kun urheiluruudun toimittaja kysyi luotatko sinä vielä Vincentiin, piti Raipe hetken hiljaisuuden ja sanoi, minä luotan ... Ilvekseen.

En tarkoita, että Raipe on valmentajana huippu tai välttämättä edes tulossa sellaiseksi. Toki kokemattomuus muuttuu päivä päivältä kokemukseksi. Mutta muistakaa, että Raipe otti ohjat ehkä Ilveshistorian heikoimmalla hetkellä. Rautakorpi ei varmasti parhaalla tahdollakaan ottaisi Ilveksestä 3-4 pelaajaa enempää. Vastaavasti Tapparan vitoskenttä Männikkö-Lucenius-Palola saattaisi meillä pelata ylivoimassa. Materiaaliero on raju.

Lyökää miestä oikeissa kohdissa, mutta älkää syyttäkö Ilves-legendaa aivan kaikesta. Jos meille tarjotaan kansainvälisen tason pelimiestä, niin ei Raipekaan nyt niin tyhmä ole, ettei haluaisi seuransa saavan potentiaalista menestystä. Toki Raipe varmasti on sillä tavallakin lojaali, ettei halua vaarantaa entuudestaan suojattiensa palkan saantia. Onkohan Raipe edes itse saanut kaikkia palkkojaan ajallaan? Viimeinen kysymys on pelkästään omaa arveluani.
 

Fordél

Jäsen
Raipen vastainen kampanjointi alkoi hämmästyttävästi sillä hetkellä, kun Juupe siirrettiin viime kaudella sivuun.

En nyt tiedä oliko se niinkään Raipe-vastaisuutta vaan aika paljon hänen ajaman pelitavan vastaisuutta. Sen ei nähty olevan ideaali Ilveksen materiaalille eikä pelitapa näyttänyt toimivan. Juupen johdolla käynnistettiin muutosprosessi ja se näytti käynnistyvän hyvin, mutta sitten tulikin potkut eikä tätä ratkaisua ymmärretty.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Raimo Helmisen Ilves on taistellut viimeiseen saakka jokaisessa ottelussa. Jokainen jätkä Ilveksessä antaa kaikkensa, selkä ei suoristu, kaikki tehdään niin hyvin kuin osataan. Joukkue tuntuu/näyttää/kuulostaa kaukalon laidalta katsottuna uskomattoman yhtenäiseltä. Raipe ja Vesku ovat mielestäni aivan uskomattoman hyvin saaneet pelaajat unohtamaan muun taustahälinän. Raipe joutuu lisäksi käyttämään aikaansa myös valmennuksen ulkopuolisiin asioihin. Normaalissa tilanteessa valmentajan ei tarvitsisi ottaa näihin asioihin missään määrin kantaa julkisuudessa... Koita siinä ny sitte tehrä parhaansa.

Pro Raipe!
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Raipe kertoi tämän päivän Aamulehdessä, että Dries ei kuulunut hänen ameriikanreissullaan scouttaamiin pelaajiin: "Tämä ei ollut siinä porukassa, mutta yksi kaveri, joka pelaa nyt aika hyvin HV 71:ssä Elitserieniä oli." Toimittajan mukaan kyseessä lienee Rhett Rakhshani. Tämä taas on jo tasonsa näyttänyt AHL-laituri, joten luultavasti rahasta jäänyt kiinni se siirto (miksi muuten Raipe olisi asiasta maininnut?)
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Raipen vastainen kampanjointi alkoi hämmästyttävästi sillä hetkellä, kun Juupe siirrettiin viime kaudella sivuun.

Mun mielestä tässä ei ole mitään hämmästyttävää. Päinvastoin.

Oma kritiikkini Raipen kohdalla on kohdistunut kahteena asiaan. 1) Minusta hänen olisi pitänyt olla lojaali päävalmentajalle, joka vei joukkuetta oikeaan suuntaan. Sen sijaan hän päätti olla lojaali Hiitelälle ja Manngardille. 2) Raipen ei olisi pitänyt ottaa tosiasiallista päävalmentajuutta vastaan viime kaudella, koska ei ollut siihen vielä valmis. Niin Ilves leganda kuin onkin, hän olisi voinut harjoitella valmentamista Lekissä.

Kun mietin, miksi Raipe toimi viime syksyn kriisissä siten kuten toimi, niin vastaukseksi tulee 1) Hän ajatteli Ilveksen pelitavasta eri tavalla kuin Pajuoja, jonka vuoksi ei pitänyt Pajuojan potkuja välttämättä huonona asiana 2) Hän ajatteli kykenevänsä hoitamaan postin paremmin kuin Pajuoja

Raipe on yksi suuri osasyy, siihen, että kauden 2010-2011 käänne suli kuin kusi lumeen. Jos Raipe olisi viestittänyt Manngardille ja Hiitelälle, että jos Pajuoja lähtee, niin sitten lähtee hänkin, olisi kynnys typerille potkuille noussut huomattavasti korkeammalle. Yhteen hiileen puhaltanut Pajuoja-Helminen kaksikko, jossa Pajuoja olisi ollut päävalmentajana, olisi kääntänyt Ilveksen vielä pois karsijan paikalta.

Sittemminhän hän on vetänyt vankkureita etiäpäin. Joukkue on saatu taistelemaan kyllä, mutta kovin moni pelaaja ei ole ominaisuuksiltaan mennyt eteenpäin. Lahjakkaat ja luisteluvoimaiset Sointu, Korhonen ja Keränen ovat palanneet toki kauden 2010-2011 uralle. Jokipakka ei uralta ole koskaan pudonnutkaan. Sen sijaan nuorten kiekollisten lupausten, kuten Mäkinen ja Wilenius kehityksessä ei ole tapahtunut juurikaan mitään näinä kahtena vuotena, joina he ovat olleet Raipen valvovan silmän alla. Päinvastoin pelitavan yksinkertaistaminen saattaa johtaa tälläisten pienikokoisten mutta taitavien yksilöiden taantumiseen.

Mitä noihin pelaajahankintoihin tulee, niin Raipe voisi yksinkertaisesti sanoa miten asiat ovat (siis että rahaa ei ole), eikä antaa mitään sekavia meriselityksiä: "ne varustelevat, jotka haluavat" (jos tämä nyt oli sitten se oikea muoto).

Ja jos rahaa oikeasti on, niin sitten voi sanoa, että nyt mietitään neljästä sentteristä, kuka näistä meille sopisi parhaiten. Ja sitten oikeasti hankittaisiin omasta mieleestä paras vaihtoehto.

Ilveksen tiedottaminen on avutonta, ristiriitaista ja epäselvää, eikä tilannetta paranna ollenkaan kieli keskellä suuta operoiva Helminen.

Ja hei. Se että ei sanota mitään, ei voi olla nykypäivänä mikään vaihtoehto.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Raimo Summanen totesi, että "Ilves on erittäin hyvin organisoitu joukkue". Ilves on saatu joukkueena toteuttamaan juuri niitä periaatteita, joilla sen on mahdollista kompensoida pelaajamateriaalinsa puutteita. Tämän asian lausuminen ääneen (tai kirjoittaminen tänne) viiden pelin tappioputkessa on omiaan herättämään voimakkaita reaktioita, mutta antaa tulla.

no annetaan ;-)

Siis Raipe on saanut joukkueen pelaaman taitotasonsa ylärajoilla, mutta toi materiaalin kapeus sitten vaan on se fakta, johon homma kaatuu, kun kärkimiehet on poissa.

Mutta jotta pelitapa olisi sellainen, jolla saa kompensoitua taitopuutetta?

Olen täysin eri mieltä tästä. Nopea pystysuunankiekkohan tarkoittaa nimenomaan sitä, että tulis osata antaa tarkkoja syöttöjä ylöspäin pitkiä matkoja, ja syötön vastanottajan pitäisi kyetä ottamaan syöttöjä vastaan näkökentän raja-alueilta tulevia kiekkoja (mikäli ryhmitys toimii ja liikesuunta on kohti vastustajan maalia, muutenhan liike pysähtyy ja peli menee roiskimiseksi). Se että syöttö menee sitten metrin eteen tai taakse on juuri taitokysymys, varsinkin kun pelataan nopealla reagoinnilla, jolloin nimenomaan kiekollinen taito korostuu.

Hyvin organisoitu joukkue on aina parempi kuin huonosti organisoitu, totta kai, ja Ilves on parhaimmillaan ollut hyvin organisoitua peliä pelaava joukkue, mutta että pelitavalla kompensoitaisiin taitoeroa, niin päinvastoin, pelitapa vaatisi hemmetin hyvää syöttö- ja syötönvastaanottotaitoa toimiakseen optimaalisesti. Ja ei, meillä ei sitä ole tarpeeksi. Se johtaa siihen, että kiekoista joudutaan tappelemaan paljon laidoissa vähänkin huonomman jalan päivinä (kuten tässä pari viimepeliä). Ja tästä taas puuttuu paupua varsinkin Kantolan, Masin ja Maran ollessa telakalla (sinänsä Rajamäen pelaajatyyppinä hankinta tähän hetkeen oli hyväasia).

Kun luisteluherkkyys on kunnossa, ja vauhtia piisaa, tulee ilvekselle paljon tilanteita. Tilanteita tulee nopeista käännöistä ja riistoista, joista syntyvät tilanteet ovat siis nopeita ja aina erilasia (ei ennustettavia). Tämäkin korostaa taas kiekkotaidon merkitystä. Eli selkäytimellistä laukasutaitoa tilanteesta ja asennosta riippumatta.

Pelitapa vaatisi enemmän Marjamäkiä ja Keräsiä, voimaa, vauhtia ja taitoa. Ymmärrettävistä syistä näitä ei ole joukkueessa ”liikaa”. . . Kiva ois saada miähiä joilla luistin kulkee, on papua ja ovat kiekkotaitavia syötöissään.

… Eli puolet jätkistä vaihdettava :-D
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ilveksen peli on ollut paljon parempaa kuin viime kaudella. Eilenkin Pelicansia vastaan pienet marginaalit (Wiikmanin imaisu ja Laaksosen tulkinnat) käänsivät pelin väärään suuntaan.

Joukkueen ongelma on lähinnä siinä, että meillä pelaa liigatason raakileita liikaa ja kärkiosaamista ei ole tai se on vajavaista (Niinimäki,Marjamäki).

Mihinkään paniikinlietsomiseen ei ole aihetta, mutta samaan hengenvetoon on sanottava että ei ole sytä juhliakaan kun ollaan tehty vähiten ja päästetty eniten maaleja liigassa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Joukkueen ongelma on lähinnä siinä, että meillä pelaa liigatason raakileita liikaa ja kärkiosaamista ei ole tai se on vajavaista (Niinimäki,Marjamäki).

Tämä on mielestäni tämän hetken suurin ongelma. Joukkue saattaa olla pelissä hyvin mukana ja johtaakin, mutta materiaalin takia tarjotaan vastustajalle aina maalintekopaikkoja yksittäisten virheiden takia. Välillä se on maalivahdin imaisu, välillä karmea harhasyöttö, välillä pakki ajaa itsensä ulos tilanteesta jne jne. Kun pelissä päästään johtoon, niin se syö rotan lailla kun yksittäisen virheen seurauksena pelin taas tasan. Varsinkin kun Ilves joutuu tekemään taitovajeen takia käsittämättömän määrän työtä yhden maalin eteen.

Toki pelitavassakin on ongelmansa, mutta mielestäni siellä on isompiakin ongelmia tällä hetkellä. Vaikka Dries ei mikään sateentekijä liene, niin jos hän pystyy tuomaan jonkinlaista tasaisuutta edes hitusen tohon porukkaan niin hän on pitämisen arvoinen.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta jotta pelitapa olisi sellainen, jolla saa kompensoitua taitopuutetta?

Kerrotko vielä oman näkemyksesi, mikä pelitapa on sellainen jolla kompensoidaan taitopuutetta? On helppo sanoa, että tämä joukkue ei ole optimi tähän pelitapaan, mutta mihin pelitapaan se sitten on?

Mä tavallaan ymmärrän kyllä, minkä takia Raipe peluuttaa sellaista kiekkoa kun peluuttaa, mutta olen silti sitä mieltä, että kiekollisempi pelitapa kehittäisi meidän junnuja parempaan suuntaan. Toisaalta viimeksi näkemissäni peleissä on ollut viitteitä siitä, että taktisia kiekosta luopumisia ollaan vähennetty. Joka tapauksessa niin kauan kun peli näyttää siltä, että meillä on edes teoriassa mahdollisuus voittaa niin tällä materiaalilla se riittää mulle.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kerrotko vielä oman näkemyksesi, mikä pelitapa on sellainen jolla kompensoidaan taitopuutetta? On helppo sanoa, että tämä joukkue ei ole optimi tähän pelitapaan, mutta mihin pelitapaan se sitten on?

Mä tavallaan ymmärrän kyllä, minkä takia Raipe peluuttaa sellaista kiekkoa kun peluuttaa, mutta olen silti sitä mieltä, että kiekollisempi pelitapa kehittäisi meidän junnuja parempaan suuntaan. Toisaalta viimeksi näkemissäni peleissä on ollut viitteitä siitä, että taktisia kiekosta luopumisia ollaan vähennetty. Joka tapauksessa niin kauan kun peli näyttää siltä, että meillä on edes teoriassa mahdollisuus voittaa niin tällä materiaalilla se riittää mulle.

En ole Tarinankertoja, mutta laitanpa pari kommenttia kuitenkin:

Kohta meillä on oikeastikin taitopuutetta, kun ajetaan Raipen pelitapaa kuin käärmettä pyssyyn materiaalille, jolle se ei sovi.

Okei. Nyt on sitten ryhdytty hankkimaan pelaajia, joille se Raipen tyyli sopii, mutta ne muutamat pelaajat eivät poista sitä ongelmaa, että 3/4 osaa joukkueesta suorittais paremmin kiekollisemmalla pelitavalla kuin mitä Ilves tavoittelee tällä hetkellä.

Tietenkin siihen tarvittaisiin ne tarpeeksi taitavat sentterit, joita nyt ei tässä joukkueessa montaa ole. Kahden kärkisentterin vajehan siellä on.

Tässä sarjassa on useampikin joukkue, joka lähti aikoinaan pelaamaan kiekollista peliä joukkueilla, joiden taitotaso oli huonompi kuin millä Ilves viime kauden aloitti. Kauden 2010-2011 noste kustiin viime kaudella ja sitä jatketaan tällä kaudella.

Nyt A-junnuille rakennetaan kiekollista pelitapaa, mutta edustuksessa läiskitään kiekkoa päätyyn. Mikä logiikka tässä on. Itse en näe siinä mitään logiikkaa.

Ja totta kai Summanen tykkää tämän pelin rakenteesta, sillä pyrkiihän Helmisen Ilves pelaamaan kuten Summasen Suomi aikanaan. Mutta missä ovat Pärssinen, Hentunen, N. Kapanen, Tomi Kallio ja Mikko Eloranta, joiden varassa summaslainen kiekko pärjäsi.
 

Mr_T

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Raimo Helmisen Ilves on taistellut viimeiseen saakka jokaisessa ottelussa. Jokainen jätkä Ilveksessä antaa kaikkensa, selkä ei suoristu, kaikki tehdään niin hyvin kuin osataan. Joukkue tuntuu/näyttää/kuulostaa kaukalon laidalta katsottuna uskomattoman yhtenäiseltä. Raipe ja Vesku ovat mielestäni aivan uskomattoman hyvin saaneet pelaajat unohtamaan muun taustahälinän. Raipe joutuu lisäksi käyttämään aikaansa myös valmennuksen ulkopuolisiin asioihin. Normaalissa tilanteessa valmentajan ei tarvitsisi ottaa näihin asioihin missään määrin kantaa julkisuudessa... Koita siinä ny sitte tehrä parhaansa.

Pro Raipe!

Aika väsynyttä tämä... Ei tasan tarkkaan kyllä ole taistellut viimeiseen saakka.

Ensimmäistä kertaa yli 30-vuotisen Hakametsässä käymisen aikana lähdin viime pelistä toisella erätauolla pois. Ilves oli aivan hukassa - ei ollut osaamista eikä yritystä. Siis aivan hävettävä suoritus. Ehkä jotain näennäistä hallintaa sitten oli kolmannessa erässä, en ollut näkemässä, mutta se on kyllä aivan silmänlumetta kun vierasjoukkue on neljä-muna johdossa ja selkä on jo suoristunut.

Kyllä positiivisesti on hyvä asioita tarkastella, ei siinä mitään. Ei nyt kuitenkaan suljeta silmiämme siltä että tuloksellisesti Ilves pelaa tällä hetkellä huonommin kuin kahdella edellisellä karsintaan johtaneella kaudella. Ottaen huomioon kotipelipainotuksen, voisi sanoa että selvästi huonommin.
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Ensimmäistä kertaa yli 30-vuotisen Hakametsässä käymisen aikana lähdin viime pelistä toisella erätauolla pois. Ilves oli aivan hukassa - ei ollut osaamista eikä yritystä. Siis aivan hävettävä suoritus. Ehkä jotain näennäistä hallintaa sitten oli kolmannessa erässä, en ollut näkemässä, mutta se on kyllä aivan silmänlumetta kun vierasjoukkue on neljä-muna johdossa ja selkä on jo suoristunut.

Ai, oot ton tasonen fani, ite ainakin jos Ilves ei pärjää niin nostan lipun salkoon ja kannustan kahta kauheemmin. Vaikka se Lukko peli oli karmeeta katottavaa ja turpaan tuli, mutta sille ei voi mitään. Onko se kiva tiputtaa Ilves suosta allikkoon..?
Jos Ilves häviää niin ne häviää, mutta jos Ilves voittaa me voitetaan, ei se voi mennä niin. Ei ne tarvi enään mitään "Olitte paskoja" kommetteja, ne oli paskoja ja sillä selvä, mutta sää oot viel paskempi kannattaja jos lähet kesken pelin karkuun.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ai, oot ton tasonen fani, ite ainakin jos Ilves ei pärjää niin nostan lipun salkoon ja kannustan kahta kauheemmin. Vaikka se Lukko peli oli karmeeta katottavaa ja turpaan tuli, mutta sille ei voi mitään. Onko se kiva tiputtaa Ilves suosta allikkoon..?
Jos Ilves häviää niin ne häviää, mutta jos Ilves voittaa me voitetaan, ei se voi mennä niin. Ei ne tarvi enään mitään "Olitte paskoja" kommetteja, ne oli paskoja ja sillä selvä, mutta sää oot viel paskempi kannattaja jos lähet kesken pelin karkuun.

Turha täällä nyt on eri tasoja asetella tuon perusteella faneille, itsellänikin kävi todella lähellä etten lähtenyt kotio toisella erätauolla, mutta eihän sitä pystynyt ja perse penkissä istuin pelin loppuun.

Maksavalla asiakkaalla on oikeus kertoa/ilmaista mielipiteensä, niin se vaan menee.

Toki hienoa että porukka istuu ja kannattaa hallista kaikesta tästä sekoilusta ja pahanolontunteen pyörimisestä viime aikoina/-vuosina.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oma kritiikkini Raipen kohdalla on kohdistunut kahteena asiaan. 1) Minusta hänen olisi pitänyt olla lojaali päävalmentajalle, joka vei joukkuetta oikeaan suuntaan. Sen sijaan hän päätti olla lojaali Hiitelälle ja Manngardille. 2) Raipen ei olisi pitänyt ottaa tosiasiallista päävalmentajuutta vastaan viime kaudella, koska ei ollut siihen vielä valmis. Niin Ilves leganda kuin onkin, hän olisi voinut harjoitella valmentamista Lekissä.
.

Kyllä Raipe päätti olla lojaali Ilvekselle.

Ei kenellekään eikä millekään muulle.

Tietysti aina voidaan kuvitella kaikenlaisia "mitä jos" -skenaarioita, mutta ne ovat täysin irti tosimaailmasta siitä yksinkertaisesta syystä, että Raipen kaltainen henkeen ja vereen ilvesläinen mies ei lähde tekemään asioita, jotka itse tulkitsee oman seuransa vahingoittamiseksi.

Kunto osuu taas napakymppiin kirjoittaessaan:

"Raipen vastainen kampanjointi alkoi hämmästyttävästi sillä hetkellä, kun Juupe siirrettiin viime kaudella sivuun. Nyt näyttää manipulointi edenneen jo siihen vaiheeseen, että Raipe estäisi kovat hankinnat. Tämä ei pidä paikkaansa. Tiedän pomminvarmasti, että Raipe olisi ottanut avosylin vastaan pelaajan, mutta kyllä hankinta tyssäsi hänen yläpuoliseen henkilöön. Pätäkkää piti olla, mutta kun oikeaa rahaa olisi pitänyt käyttää, niin sitä ei ollutkaan."

Valitettavasti V. Manngard kokee oikeudekseen puhua medialle ihan mitä tahansa. Hän lupaa vuodesta toiseen milloin mitäkin, ja yhä vain jotkut näihin höpö-höpö -juttuihin uskovat - ja jopa jollain kummalla silmänkääntötempulla osa hänen virheistään kaadetaan syyttömien niskaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kerrotko vielä oman näkemyksesi, mikä pelitapa on sellainen jolla kompensoidaan taitopuutetta?

Monipuolinen reagointipeli, jota esim Jalosen maajoukkue pelaa (kutsutaan sitä sitten vihatuksi meidän peliksi tai miksi tahanssa)

Miksi Jalosen maajoukke onnistunut tasoittamaan taitoeroa? Ei siksi että Jalonen olisi keksinyt jotain maagista ja uutta, vaan siksi, että Jalonen ymmärsi oleellisen asian, eli sen, mitä voi opettaa aikuiselle pelaajalle. Aikuiselle pelaajalle on erittäin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, opettaa kiekonkäsittelytaitoja tai syöttötaitoa. Mutta jotain voi menestyksellä opettaa aikuisellekin pelaajalle, nimittäin pelinlukua. Pelinlukemisen opettaminen onnistuu kenelle tahansa toistojen ja esimerkkien kautta. Videoilta ja reaalitilanteesta välittömällä palautteella. Niinpä reagoinnin opettaminen tuo peliin variaatiota ja ennen kaikkea, älyä, ja se tasoittaa henk.koht. taitoeroja.

Raipen pelitapa vaatii niitä kiekollisia taitoja aika paljon, joiden opettaminen on erittäin hidasta, vaikka sen pelitavan voikin iskostaa nopeasti. Jalosen tavassa opettaa reagointia eikä taitoja, on iso asia siinä kun tasoitetaan taidollista vajetta toista joukkuetta vastaan.
 

Mr_T

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ai, oot ton tasonen fani, ite ainakin jos Ilves ei pärjää niin nostan lipun salkoon ja kannustan kahta kauheemmin. Vaikka se Lukko peli oli karmeeta katottavaa ja turpaan tuli, mutta sille ei voi mitään. Onko se kiva tiputtaa Ilves suosta allikkoon..?
Jos Ilves häviää niin ne häviää, mutta jos Ilves voittaa me voitetaan, ei se voi mennä niin. Ei ne tarvi enään mitään "Olitte paskoja" kommetteja, ne oli paskoja ja sillä selvä, mutta sää oot viel paskempi kannattaja jos lähet kesken pelin karkuun.

Ehkä lähtemiseen vaikutti se kun tällä kertaa oli neljä muksua pelissä mukana. Siinä poppareitten, ipa-lippujen ja kaulahuivien kanssa tuli pari erää odoteltua we are the kingsiä. Pelaajien suorittaman alistuneen näköisen kurvailun jälkeen päätin minäkin alistua ja viedä mieluummin omat ja muitten mukulat aikaisin nukkumaan. Varmaan väärin kannatettu mutta muutama sata kertaa on tullut istuttua loppuunkin. Täytyy yrittää kasvattaa niitä pikku-Ilveksiä joskus paremmalla kertaa kun joukkuekin viitsii osallistua talkoisiin.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä Raipe päätti olla lojaali Ilvekselle.

Ei kenellekään eikä millekään muulle.

Tietysti aina voidaan kuvitella kaikenlaisia "mitä jos" -skenaarioita, mutta ne ovat täysin irti tosimaailmasta siitä yksinkertaisesta syystä, että Raipen kaltainen henkeen ja vereen ilvesläinen mies ei lähde tekemään asioita, jotka itse tulkitsee oman seuransa vahingoittamiseksi.

Tätä en epäile pätkääkään. mutta kun teki sen tavalla millä teki, niin osoitti ainakin minulle että hän halusi itsekin Pajuojasta eroon. Ja se oli virhe isommassa kuvassa, jos ajatellaan Ilveksen etua.

Tietenkään viime syksy ei enää palaa, mutta kun Kunto halusi käydä tämän asian vielä kertaalleen läpi.

Minun silmissäni Raipe ei viime syksyn toiminnasta saa mitään sankarin viittaa.

Ja se, että saa joukkueen yrittämään, ei tee kaverista vielä valmentajaa. Vaikka toki hyvinkin sympaattinen tarina tästä syksystä on kehkeytymässä.

Tosiasia tietenkin on, että näillä mennään.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kirjoitukseni oli huono, kun sitä joutuu tarkentamaan ja selittämään. En ajanut vastakkainasettelua Raipen ja Juupen välille. Itse tunnen molemmat ja toivon molemmille onnistumisia. Noh ... Juupe voisi tietenkin hieman auttaa Ipaa tänä vuonna.

Kirjoitukseni oli vain tarkoitettu katkaisemaan ne huhut, joilla manipuloiden ohjataan keskustelua tiettyyn suuntaan, suojaten tiettyjä I-H:n originaaleja perusrakenteita. Vuosien saatossa vika on aina muka löytynyt muualta kuin näistä. Tällä kertaa ne, jotka olivat aikaisemmin huolissaan Vinnien kohtelusta, ohjasivat keskustelua siihen suuntaan, että Raipe on järjestään hylännyt kaikki vaihtoehdot pelaajavahvistuksista. Näin ei oikeasti ole. Monet ovat jo tämänkin nielaisseet faktana.

Itse olen pitänyt itseäni puolueettomana Ilveksen edun kirjoittajana. Se ei varmastikaan pidä paikkansa. Olen ehkä tietämättäni Ilves ry:n "sokaisema". Yksi niistä monista, jotka ovat 17 asteen pakkasessa poikia harjoituttanut Koulukadulla uskoen, että he joskus luistelevat maailman hienoimman seuran edustuksen riveissä. Heitä on Ilveksessä luistellutkin, mutta seura vain on ollut kaukana siitä ideaalista, mitä itse kuvittelin.

Minä siis varmastikin myös manipuloin, koska omassa harhakuvitelmassani uskon, että jotkut saattavat uskoa kirjoituksiini. Minä uskon kaikkien näiden vuosien jälkeen, että Ilveksen hyvinvointi olisi varsin paljon parempaa ilman Vincentiä. Tämä on ollut Ilves-historian synkin neljännes. Todella synkkä korpivaellus. Se, että meillä ei juuri tänä päivänä luistele kovan luokan pelimiestä, on kiinni välittömästi tai välillisesti Vinniestä, ei Raipesta. Välittömästi siksi, että Vinnie ei ole tehnyt "Ilves pisneksiään" suoraselkäisesti, eikä omaa enää pientä piiriään lukuunottamatta arvostusta ja luottamusta Pirkanmaalla sekä välillisesti siksi, että hän on luottanut vääriin ihmisiin tai ehkä ei ole aavistanutkaan, kuinka hänen mandaatillaan on asioita johdettu.

Lyhyesti viime kaudesta. Itse olen sitä mieltä, että kesällä 2011 asiat tehtiin todella huonosti. Joukkue liikkui alkukaudesta kuin täit tervassa ja muutos edelliskauteen negatiivisessa mielessä oli suuri. Kun Ilves ajautui valmentajan vaihtoon olimme tappioputkessa ja jumbona. Pelityyliä oli muutettu, peli näytti paremmalta, mutta voittoa ei kuulunut. Emme voi ikinä tietää, mitä olisi tapahtunut? Fakta oli se, että etenimme tappiosta toiseen. Olisimmeko välttäneet karsinnat, edenneet jopa pudotuspeleihin vai olisimmeko jopa pudonneet Juupen tai jonkun muun valkun johdolla? Emme ikinä tiedä. Se, minkä näimme oli se, että joukkue vaihtoi pelityyliään, hävisi muutaman pelin ja alkoi sen jälkeen voittamaan pelejä. Hetken mentiin paremmin kuin kertaakaan tuolla kaudella aiemmin. Jatko oli katastrofaalinen, mutta faktana tiedämme myös sen, että selvitimme karsinnat. Minkä nyt voimme omin silmin todeta on se, että joukkue liikkuu taas paljon paremmin. Hiitelä totesi, että kaudella 2011-12 kaikki lähti menemään päin mäntyä päivästä yksi. Viittasiko hän tuolloin epäonnistuneeseen kesäharjoitteluun, joka konkretisoitui onnettomana liikkeenä? Oliko Raipe liian paljon kaksikymppisten kanssa? Mene ja tiedä. Itse olisin toivonut tuolle valmentajakaksikolle ylöspäin osoittavaa käyrää, mutta näin ei valitettavasti käynyt.

Parissa kirjoituksessa edellä onkin kiteytetty se oleellisin. Raipe vain on ihminen, joka on lojaali Ilvekselle. Tietäen Ilveksen taloudellisen ahdingon, hän ei ilmeisesti voinut kääntää seuralle selkäänsä. En koe, että hän oli lojaali Vinnielle ja Juudas Juupelle, vaan vain lojaali Ilvekselle.

Muistakaa, että ette lähde mukaan manipulointiin, ette edes minun. Luottakaa omaan päättelykykyynne. Jos joku uskottelee, että päävalmentaja estää huippuhankinnat, niin miettikää kahdesti voiko tosiaan olla näin? Miksi Raipe sallisi Rajun-Ekin ja tuntemattoman Driesin hankinnan, kieltäen samalla kansainvälisen pelaajan ottamisen? Miksi Raipe hankkisi ylimääräisiä esteitä omalle mahdolliselle urakehitykselleen? Tai miksi hän tekisi Ilveksen pelastamisesta nykyistä haasteellista tilannettakin haasteellisemman?

Ja manipuloin vielä loppuun. Vinnie, sanasi ovat menettäneet merkityksensä täällä niin kauan kuin toisin osoitat. Mainostat olevasi Ilveksen suurin fani. Et ole sitä. Tuttavaperheeni, Tiitoloiden, suvussa on Ilvestä kannatettu jo 60 vuotta ennen kuin edes tiesit Ilveksestä. Eikä pelkästään kannatettu. On monia perheitä kohtaan vähättelevää, että puhut itsestäsi noin. Mainostat samaiseen jenkkityyliin, että Ilveksellä on parhaat fanit. Meillä ei ole tällä hetkellä parhaat fanit. Tiesitkö, että lähes poikkeuksetta Ilveksen fanimatkat peruuntuvat? Fanit eivät seiso johtamiskulttuurisi (heijastuu tämän päivänkin menestyksenä) vuoksi yhteisenä rintamana joukkueen takana. Aikakautesi on repinyt kentän hajalle. Meillä ehkä voisi olla parhaat fanit.

Vaikka ammun kovilla Vinnietä kohti, toivon hänelle ihmisenä erittäin hyvää jatkoa. En ole niin naiivi, että ajattelisin hänen suhtautuvan kevyesti tähän Ilveksen menestymättömyyteen. Hänelle tekee varmasti kipeää seurarakkauden lisäksi se, että hän on tehnyt vikaliikkeitä sijoitettavien rahojensa kanssa. Toisaalta sijoituksissa voitto/tappio realisoituu vasta myynnin hetkellä.

Liian usein tulee unohdettua ne lukuisat muut sijoittajat, jotka ovat ostaneet osakeanneissa Ilveksen osakkeita. Heitä ottaa varmasti yhtä kovasti päähän kuin Vinnietä. Monet heistä tuntevat tulleensa petetyksi, sillä he eivät edes ole päässeet vaikuttamaan seuran kohtaloon, kuten ehkä joskus luulivat.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Nythän on kovaa huhua taas liikkeellä, että Vinniellä olisi neuvottelut käynnissä tuntemattoman miljonäärin kanssa Ilveksen myynnistä. Aamulehti yritti aamulla veistellä jutusta juttua, mutta kovin köyhäksi sen anti jäi. Eikä vähiten siksi, ettei ostajaehdokkaasta ollut mitään hajua (sitten juttu menikin pelleilyn puolelle, mutta ei siitä sen enempää).

Itselleni tulee väkisin mieleen, että Vinnie vetelee tällaisia huhuja hatustaan rauhottaakseen kannattajia ja pelatakseen itselleen lisää aikaa. Myöhemmin hän voi sitten sanoa, että on yrittänyt myydä, mutta oikeaa ostajaa ei ole eteen tullut. Tämä siis ihan omaa spekulaatiota.

Oliko se nyt niin, että ensi viikolla on taas yhtiökokous, minkä jälkeen on ehkä jotain tiedotettavaa? Lähinnä varmaan jonkinlainen hallitus saadaan kasaan ja sama meno jatkuu. Ketä kiinnostaa?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
J-P Jalo URHO:n Porin ottelussa oli tietävinään että tulevana maanantaina tulisi jotain tiedotetta Ilvekseltä. Peltomaa väisteli kysymyksen hyvin, eikä ottanut asiaan mitään kantaa.

Tiedä sitten, onko tuossa mitään perää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös