Uuden hallituksen uudet kujeet

  • 1 100 811
  • 2 463

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Jos jätetään valtapeli hetkeksi niin toivon Juha Hautamaan paluuta urheilujohtajan rooliin. Hade oli ahkera ja kyvykäs toimija.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos jätetään valtapeli hetkeksi niin toivon Juha Hautamaan paluuta urheilujohtajan rooliin. Hade oli ahkera ja kyvykäs toimija.

Tämä oli niin paha, että koko palsta lamaantui pohtimaan asiaa, että josko Juha avaisi uuden sivun...

Tietenkin Hiitelän näyttöjä vasten... Mutta oliko Sepolla vain lupa luvata sentteri, ei lupaa sen hankkimiseen?
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Tässähän se peruskuva tilanteesta lienee: Ilves Oy on pyörinyt tappiolla vuosikaudet, ja tappioita on katettu pääomistajan antamilla lainoilla. Pääomistaja ei halua näitä menneiden vuosien tappioita ottaa omiksi tappioikseen mitätöimällä osaa tai kaikkia (tästä en ole nähnyt kommentteja määristä) "myyntitilanteessa" (sitähän tämä osakkeen arvon laimentaminen käytännössä on), eivätkä "ostajat" halua maksaa sekä tappiollisesta yrityksestä X euroa että sen vanhoja tappioita, jotka ovat edelleen velkana firmassa painamassa sen arvoa alas.

Täysin normaali tilanne yrityskaupoissa, joihin liittyy tappiollinen liiketoiminta. Tappiollinen yritys on aina vaikea myydä, mutta ennenkaikkea sitä on vaikea myydä, jos vanhojen tappioiden rahoitus on velkana mukana. Toisaalta nykyinen pääomistaja ei näe yritykselle siirrettyä pääomaa tappiollisen yrityksen toiminnan rahoittamisena omasta/yritysryppään taskusta, vaan maksamattomina velkoina. Kuitenkin yrityksen arvo saattaa useinkin olla negatiivinen noiden velkojen takia. Tavallisesti tällaisessa tilanteessa, sen sijaan, että myyjä maksaisi ostajille ostamisesta, sovitaan velkojen jakamisesta yrityksen ja sen myyjän välillä kaupassa. Nimellinen hinta voi olla 1€, ja todellinen hinta on velkojen osuudet. Myynnin ja tappioiden nielemisen järkevyys seuraa siitä, että konkurssissa veloista jäisi saamatta vielä isompi osuus.

Periaatteena se, että tappiollisen liiketoiminnan kattamiseksi vuosien varrella annetut lainat pitäisi maksaa takaisin yrityskaupassa, on aika kestämätön. Silloin tappioilla ei olisi merkitystä, koska aina seuraava omistajataho kantaisi kaiken siihen asti kertyneen velan, kunnes yritys kaatuisi. Tämä vielä sen lisäksi, että uuden omistajan pitäisi pystyä kääntämään tappiollinen yritystoiminta voitolliseksi. Tietenkään kenenkään ei ole pakko myydä, ja tuo näkökulman erilaisuus myyjällä ja ostajalla tekee todellakin pitkään tappiota tehneen yrityksen myymisestä paljon vaikeampaa kuin mitä vain laskukonetta käyttämällä luulisi.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tavallisesti tällaisessa tilanteessa, sen sijaan, että myyjä maksaisi ostajille ostamisesta, sovitaan velkojen jakamisesta yrityksen ja sen myyjän välillä kaupassa. Nimellinen hinta voi olla 1€, ja todellinen hinta on velkojen osuudet. Myynnin ja tappioiden nielemisen järkevyys seuraa siitä, että konkurssissa veloista jäisi saamatta vielä isompi osuus.

Mitä jos uusi omistaja heti kaupan jälkeen ajaisi seuran konkurssiin jolloin lainat Vinnien suuntaan jäisi maksamatta. Menettäisikö omistaja vain tuon yhden euron? Ilmeisesti Vinnie haistoi tämän ''suunnitelman'' ja totesi että tässä saattaapi nyt olla luottamuspulaa, you know!
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Mitä jos uusi omistaja heti kaupan jälkeen ajaisi seuran konkurssiin jolloin lainat Vinnien suuntaan jäisi maksamatta. Menettäisikö omistaja vain tuon yhden euron? Ilmeisesti Vinnie haistoi tämän ''suunnitelman'' ja totesi että tässä saattaapi nyt olla luottamuspulaa, you know!

On monia syitä, miksi tappiollisen ja velkaisen yrityksen myyminen on erittäin vaikeaa. Eikä sitä luottamusta ole helppoa rakentaa, kun myyjä haluaa saada tappionsa katetuiksi, ja ostaja haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä laivan kääntämisen. Olen tuollaisia tilanteita seurannut vierestä, ja on todella vaikea laskea "reilua" hintaa sille, että joku pistää vuosia elämästään ja paljon rahaa kiinni firmaan, ei saa firmaa pyörimään voitolla, eikä ole mitään mahdollisuutta saada rahoja tai vuosia takaisin. Samalla menettää otteen firmasta vuosien ja rahojen kanssa. Toisaalta ostajan tehtävänä ei ole maksaa mitään korvausta myyjälle "henkisistä kärsimyksistä", vaan ostaa liiketoiminta käyvällä arvolla. Tai halvemmalla.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Hantta Mattila Hesarissa

""Ilveksen 1990-luvun kapteeni Hannu Mattila on kauppatieteiden maisteri ja kahden Ilves-junnun isä. Mattila etsi Hakametsän hallista eli Haka ykkösestä Manngårdia, jota syytetään syytetään siitä, että hän satsaa seuraan rahaa vain konkurssin uhatessa.
"Sanoisin Manngårdille, että hänellä on vain yksi vaihtoehto: kaataa Ilvekseen reilusti rahaa ja palkata hyviä pelaajia ja sitä kautta palauttaa seuran uskottavuus fanien silmissä.", Mattila sanoi.
"Tunnen hyvin Tampereen Ilves-henkiset talousihmiset. Enkä tiedä yhtäkään täysjärkistä, joka lähtisi mukaan nyky-Ilvekseen, jossa Manngård on pääomistaja. Ennen Ilves oli ylivoimaisesti Suomen paras brändi jääkiekossa. Nyt se on huonoin.""

Siinä vanha suosikkipelaajani tiivistää omatkin ajatukseni täydellisesti. Minua ei kiinnosta vihtun vertaa seurata tekohengityksen varassa korisevaa Ilvestä.

Nyt se saatanan focus seurassa survivalista successiin. Muuten parempi vetää koko paska konkurssiin ja koettaa uudelta pohjalta.
 

scholl

Jäsen
Ei se näin mene, vaan se omistaa niin se omistaa. Epäilen että seuranimi "Ilves" on kuitenkin Ilves Ry:n immateriaalista omaisuutta johon Ilves-Hockey Oy:llä on käyttöoikeus.

Aivan. Ilves on kaikenlisäksi yleisseura, joka harrastaa montaa eri lajia. Ei joku lätkän liigaseura voi omistaa sitä nimeä. IFK:llahan kävi aikanaan niin, että kun emoseura halusi liikaa korvausta liigaseuralta logon käyttöoikeudesta niin kilven sijaan pelipaitoihin tuli tähti.

Rovio EI ole subventoitua yritystoimintaa, Ilves on ollut sellaisita jo pitkään.

Tähän kun lisätään täysi kyvyttömyys toimiallla (Vinnie ja kiekkobisnes), meillä on mukawa soppa jolla tuhotaan instituutio nimeltä Ilves.. tai siis sen tän hetkinen operattori.
.. menköön, tätä enää jaksa

Voi olla kyvytön toki, mutta se, että joku on subventoitua ei vielä tarkoita mitään. Joskus on pakko tehdä x vuotta tappiota, jotta joku liiketoiminta saadaan voitolliseksi. Suomi on vain niin kommunistinen "palkansaajayhteiskunta", että jos ja kun huomataan, että jollain on rahaa niin pyritään saamaan kaikki hänen piikkiinsä. Blueshan on hyvä esimerkki siitä. Nyt aletaan puhua siitä, että pitää olla tosissaan ja kannattajien pitää käydä matsissa, kun ei ole enää Jussia kuittaamassa velat. Vittu jos olisi alettu alunperin käydä hallissa niin ei olisi tullut velkoja. Tulee vähän sellainen fiilis, että vahingonilossa halutaan ikäänkuin kaikin keinoin edesauttaa sitä, että joku jolla on varallisuutta, menettäisi sen omaisuutensa. Amerikassa ketään ei haittaa se, jos joku miljardööri saa omaisuutensa arvon jopa kohoamaan omistamalla jonkun urheilujoukkueen.

En nyt tarkoita sitä, etteivätkö sekä Salonoja, että Manngard olisi hoitaneet seurojaan ihan päinhelvettiä, mutta totuus on se, että karvaperseiden asenne se vasta syvältä onkin. Sama jengi marisee Kataista vastaan joka ainoasta asiasta kuten peruspalveluista blaablaa jne.
 

scholl

Jäsen
Jännä et Vincent Mangordin oikea nimi on siis: Karl Rudolf Vincent Manngård :D

Mitään muuta jännää tuossa ei ole kuin tuo Vincent. En ymmärrä miten jollain Pohjanmaalta kotoisin olevalla voi olla yhtenä nimenä Vincent. Epäilen, että se on liitetty nimeen myöhemmin. Se, että å-kirjain on muuttunut aaksi ei ole niin ihmeellistä, kun amerikkalaiset ovat niin surkeata kansaa kaiken tarkkuutta vaativien asioiden suhteen, joten oikeinkirjoitus menisi aina päinhonkia, mutta mielenkiintoista olisi tietää saadaanko siellä tästäkin nimestä aikaiseksi joku naigaard tyyppinen pelleilyääntäminen.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joskus on pakko tehdä x vuotta tappiota, jotta joku liiketoiminta saadaan voitolliseksi. Suomi on vain niin kommunistinen "palkansaajayhteiskunta", että jos ja kun huomataan, että jollain on rahaa niin pyritään saamaan kaikki hänen piikkiinsä.

Jos tässä onkin kapitalismista kyse. On hankittu Ilves, ja sijoitettu siihen varmojen voittojen toivossa (on varmaa) rahaa.

Voittoja ei ole tullut, mutta on tullut sijoitettua vaan enemmän ja enemmän.

Alkanut pikkuhiljaa vituttamaan, ja hallituksessa käyty rajuja keskusteluita millä ratkaisulla pääomistaja pääsisi omilleen.

Minulla on omakohtainen vastaava kokemus.
Olen hankkinut kahdella tonnilla Nokian osakkeita, joista nyt myymällä saisi ehkä 400- euroa.

Semmosta se on sijoittaminen. Kyllä se miljonääriäkin vituttaa, jos ei meinaa omilleen päästä.
Nimittäin, jos saisi omansa pois, kävisi saluunassa juomassa oluen ja pyyhkisi tämän kaupungin pölyt jaloistaan....Ehkä.

Minua ei vituta, kun on ripaus isänmaan henkeä mukana....naurua vaan....
Vielä on parisataa tilillä, ettei ennen maanantaita huoleta mikään nääs...
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi olla kyvytön toki, mutta se, että joku on subventoitua ei vielä tarkoita mitään. Joskus on pakko tehdä x vuotta tappiota, jotta joku liiketoiminta saadaan voitolliseksi. Suomi on vain niin kommunistinen "palkansaajayhteiskunta", että jos ja kun huomataan, että jollain on rahaa niin pyritään saamaan kaikki hänen piikkiinsä. Blueshan on hyvä esimerkki siitä. Nyt aletaan puhua siitä, että pitää olla tosissaan ja kannattajien pitää käydä matsissa, kun ei ole enää Jussia kuittaamassa velat. Vittu jos olisi alettu alunperin käydä hallissa niin ei olisi tullut velkoja. Tulee vähän sellainen fiilis, että vahingonilossa halutaan ikäänkuin kaikin keinoin edesauttaa sitä, että joku jolla on varallisuutta, menettäisi sen omaisuutensa. Amerikassa ketään ei haittaa se, jos joku miljardööri saa omaisuutensa arvon jopa kohoamaan omistamalla jonkun urheilujoukkueen.

En nyt tarkoita sitä, etteivätkö sekä Salonoja, että Manngard olisi hoitaneet seurojaan ihan päinhelvettiä, mutta totuus on se, että karvaperseiden asenne se vasta syvältä onkin. Sama jengi marisee Kataista vastaan joka ainoasta asiasta kuten peruspalveluista blaablaa jne.

Tässä on nyt tainnut mennä piikkilanka ja meijerivoi sekasin. Eikö meille nyt ole jumalauta yritetty vuosia vääntää kaikki mahdollinen markkinataloudeksi. Siis kaiken pitäisi kannattaa omillaan, niin kuin tavallaan tuossa lopussa sanoitkin. Kenen rahoja manngardille nyt tai salonojalle aikoinaan pitäisi vielä kuskata, että herrat saisivat yrityksensä kannattavaksi. Ei se nyt saakeli kannattajien vika ole, jos omistajat urpoilee.

Kyllä Suomesta on tässä markkinataloudessaan tullut ennen kaikkea yritysten ja erilaisten innovaatioiden piilotukemisen maa. Suurin osa suomalaisista pienistä ja keskisuurista IT-yrityksistä elää näiden palkansaajarukkasten maksamilla verorahoilla.

Eli jos nyt vetäisit vaikkapa edes viikonlopuksi sen päävärkkis sieltä kannikoiden välistä ulos, että saisit vähän happea. Ja miettisit tämän yhteiskunnan "kommunistisuutta", ja sitä, kenen hyväksi näitä yhteisiä varoja eniten kupataan. Niiden, jotka olisivat tukien tarpeessa, oikeesti, vai joidenkin muiden. Millehän sijalla Suomi taas taannoin sijoittui yritysystävällisyydessään, siis jos eurooppalaisiin valtioihin halutaan verrata.

Pari päivää sitten eräs edellytti tällä palstalla 500 000 euron maksamista Ilveksen kassaan, jonka jälkeen olisi oikeus mielipiteeseen. Tässä toinen syyttää huonosti kannattavien jääkiekkoseurojen kriittisiä kannattajia kateellisuudesta.

Ei kai kukaan oleta muuta kuin, että ne omistajat käyttäisivät järkeä. Joku random närpiöläis-amerikkalainen Manngard saisi minun puolestani leikkiä Ilveksellä, jos pitäisi sen pulskana ja hyvinvoivana. Mutta tämä nykyinen on rääkkäämistä. Ja ongelmat johtuvat siitä, että tämä suunnattoman kateuden kohde on hoitanut asiat päin honkia.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Voi olla kyvytön toki, mutta se, että joku on subventoitua ei vielä tarkoita mitään.


Jos ymmärrät sanan, niin kyllä se tarkoittaa. Investointi on sitä, että sijoitetaan toimintaan josta odotetaan saatavan tulosta jollakin aikavälillä. subventointi on sitä, että toimintaa ei kehitetä ja sen tekemät tappiot kuitataan jälkikäteen ja toimintaa ylläpidetään rahalla, joka ei tule toiminnasta, eikä ole tulossakaan toiminnasta. Se on subventointia. Investointi olisi Ilveksen tapauksessa se, että sijoitetaan enne kautta rahaa joukkueeseen, jotta se menestyy odottaen että menestys tuo voittoja. Mutta Ilvestä on subventoitu, eli kuitattu tappiollista toimintaa jälkikäteen.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eikös Vinnieltä pitänyt tulla tänään uutta kerrottavaa takkuturkin tilanteesta? Ei vaan ole ainakaan tänne asti kantautunut. Näinhän sitä uutta positiivista ilmettä rakennetaan mitä herra on toitottanut.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Summanen oli tänään Manngårdin kanssa pelissä. Värväystä tai kenties Rami anto vinkkejä keitä pestata?

Hmmm, pitäisikö urheilutoimenjohtajan ehdokaslista kasata niin että siellä on sellaisia jotka ei enää muihin liigaseuroihin kelpaa: Pena Matikainen, Ape Suhonen, Matti Virmanen, Juhani Tamminen, Heikki Mälkiä, Frank Moberg, Sakke Pietilä, Ika Lehkonen, Erkka Westerlund ja Petteri Sihvonen.

Tuleeko muita mieleen, jotka voisivat ''nostaa'' Vinnien taas fanien suosioon?
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Summanen oli tänään Manngårdin kanssa pelissä. Värväystä tai kenties Rami anto vinkkejä keitä pestata? Mitäs porukka tykkää, jos Vinnie jää, mutta Raato tulee mukaan?
Tähän ei voi olla kommentoimatta täältä Espoosta. Olihan Raato hyödyllinen urheilutoiminnan järjestelyssä ja yksi palanen Bluesin nykyisyyden tiellä. Lähtö tuli kuitenkiin täältäkin aika pian.

Ilves tarvitsisi kuitenkin ihmisten kanssa toimeen tulevaa johtoa, joten ei jatkoon.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Raimo Summanen on Voittaja. Tällaisia ihmisiä Ilveksen organisaatio tarvitsee.
Nykyinen puuhastelun ja selviämisen kulttuuri on jo nähty.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Raimo Summanen on Voittaja. Tällaisia ihmisiä Ilveksen organisaatio tarvitsee.
Nykyinen puuhastelun ja selviämisen kulttuuri on jo nähty.

Toisen voittaja on toisen narsisti hullu

Tässä alla luettelemme seurat joissa Summasen toiminta on johtanut hyvään:





Ei ole näkynyt
 

Mr_T

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pari päivää sitten eräs edellytti tällä palstalla 500 000 euron maksamista Ilveksen kassaan, jonka jälkeen olisi oikeus mielipiteeseen.

Vaikka kuinka toistat tuota väitettä, ei se siitä todeksi muutu. Sinä olet se, joka on puhunut oikeuksista mielipiteeseen. Hieman vahingollista tuollainen tahallinen väärin ymmärtäminen. Toivottavasti et tee sitä kovin systemaattisesti Ilveksen asioista puhuessasi. Luultavasti kuitenkin teet.

Oma ihmetykseni kohdistuu siihen, että väki pitää täysin arvottomana tai jopa vahingollisena Manngardin suorittamaa toiminnan rahoittamista. Jos nyt tosiaan omistus hajautetaan isommin, on aivan relevantti kysymys, että kuka sen 500 000 kassaan sitten maksaa, ja millä ehdoilla. Vai meinaako väki että joku "Räikkönen" sitten vaikkapa 30 % siivunsa vuoksi vetelee seuraavat 20 vuotta sitä rahaa kassaan, ja ilman mitään velkakirjoja? Vai ollaanko niin lapsenuskoisia, että tämä omistuspohja on tosiaan ollut se ongelma, ja nyt kun se korjataan, taloudellinen tulos on maagisesti aina plussalla?

Hassua myös että väki on sitä mieltä että paikalliset tukijat ovat kaikonneet Manngardin sekoilujen takia. Tällain sivusta seuraten näyttää aivan ilmeiseltä että ne ovat kaikonneet tämän kaiken selkäänpuukottamisen ja paskanpuhumisen takia.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hassua myös että väki on sitä mieltä että paikalliset tukijat ovat kaikonneet Manngardin sekoilujen takia. Tällain sivusta seuraten näyttää aivan ilmeiseltä että ne ovat kaikonneet tämän kaiken selkäänpuukottamisen ja paskanpuhumisen takia.

Puhuuko Hannu Mattila mielestäsi paskaa vai onkohän vain kujalla?

"Tunnen hyvin Tampereen Ilves-henkiset talousihmiset. Enkä tiedä yhtäkään täysjärkistä, joka lähtisi mukaan nyky-Ilvekseen, jossa Manngård on pääomistaja. Ennen Ilves oli ylivoimaisesti Suomen paras brändi jääkiekossa. Nyt se on huonoin."

Näin siis Helsingin Sanomissa tänä aamuna.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Puhuuko Hannu Mattila mielestäsi paskaa vai onkohän vain kujalla?

"Tunnen hyvin Tampereen Ilves-henkiset talousihmiset. Enkä tiedä yhtäkään täysjärkistä, joka lähtisi mukaan nyky-Ilvekseen, jossa Manngård on pääomistaja. Ennen Ilves oli ylivoimaisesti Suomen paras brändi jääkiekossa. Nyt se on huonoin."

Näin siis Helsingin Sanomissa tänä aamuna.

Tarina ei kuitenkaan kerro lähtisikö nämä samat ihmiset edes ilman Manngårdia. Hannulla VOI myös olla oma lehmä ojassa lausuntoa antaessaan. Sitä ei toki muut tiedä kuin Hannu itse.
Vaikea nähdä mistä rahat tosiasiassa tulisi jos Vinnie omistuksensa myisi. Puhetta riittää aina, mutta kun on tekojen aika onkin hiljaisempaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
kuka sen 500 000 kassaan sitten maksaa, ja millä ehdoilla. .

Että Ilves on ja tulee olemaan automaattisesti tappiota tuottava organisaatio, jota on subventoimalla pidettävä pystyssä?

No jos toi on asenne, niin varmaan haluaa pitää kiinni siitä rahamassista, josta sitä on Ilveksen lapottu. Se tie ei vaan koskaan tule tuomaan menestystä.

Organsiaatio tulee laittaa liiketaloudellisesti siihen kuntoon, että se toimii omillaan, mielellään tekee voittoa. Se pitää laittaa sellaiseen kuntoon ettei henkilövaihdokset vaikuta oleellisesti toimintaan ja menestykseen.

Ja ei onnistu? No sit täytyy todeta, että oululaiset on fiksumpia ja ruottalaiset on vaan parempia pisneksessä kun suomalaiset.

Salonoja, RTK, Hjallis, IFK kaikki ovat rahaa pumppaamalla hakeneet menestystä onnistumatta. Se on tullut vasta kun toiminta on ollut järkevää ja vakaalla pohjalla.

Sun Ilvestä ei tälläiseksi ilmeisesti saa, vaan aina ois löydyttävä kummisetä jolla on 500 000 takataskussa kassaan pistettäväks?

.. ja sit ihmetelään miksi Ilves on jämähtänyt toimintakulttureineen johonkin mennelle vuosituhannelle..
 

Sumutorvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja hyvä hoki sen kaikissa ilmenemismuodoissa
Summasen menestys

Toisen voittaja on toisen narsisti hullu

Tässä alla luettelemme seurat joissa Summasen toiminta on johtanut hyvään:





Ei ole näkynyt

Jokereitten Suomen mestaruus '02+ Westersundin aisaparina HIFK '98. Lisäksi mopolla motarille World Cup-hopea '04, joka ainakin omasta mielestäni on Suomen maajoukkueen kovin menestystempaus tähän päivään asti. Eli ihan paska se Summanen on.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Jokereitten Suomen mestaruus '02+ Westersundin aisaparina HIFK '98. Lisäksi mopolla motarille World Cup-hopea '04.

Joo. Mutta oletko sattunut vilkaisemaan kalenterista, mitä vuotta nyt eletään? Niin kauan kuin aikuinen mies ei kykene pääsemään yli 90-prosenttisesti ihan itse aiheuttamistaan potkuista - jotka tulivat KAHDEKSAN vuotta sitten - eikä mm. siksi kykene toimimaan tolkullisesti painetilanteissa ja tai ylipäätään muiden ihmisten kanssa, kaikki sinänsä kiistaton tekninen lajitietämys, näkemys, innostus jne. on yhtä tyhjän kanssa. Sad but true.

Pieni reality check Summasen duuneihin ja niiden lopputuloksiin sitten samaisen anno dominin 2004 voisi myös selventää asioita. Toki Raadon palkkaaminen jo valmiiksi täydessä kakofoniassa ja henkilöriidoissa sekoilevaan Ilvekseen olisi laillaan piste i:n päälle:).
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös