Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Uuden espoolaisen joukkueen nimi

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana The Nikkari, 13.05.2016 klo 10.49.

Tags:
?

Mikä pitäisi olla uuden joukkueen nimi?

Poll closed 12.06.2016.
 1. Blues

  24,7%
 2. Kiekko-Espoo

  58,6%
 3. Espoo United

  6,5%
 4. Muu

  10,2%
 1. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Taannoisen EPS/EKS-tiedotustilaisuuden perusteella Blues on BJR:llä ja Kiekko-Espoo EU:n alla. Ostotarjous Kiekko-Espoon immateriaalioikeuksista oli jätetty, mutta tavaramerkkitietokannan perusteella siirtoa ei ole tapahtunut.
   
 2. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Espooseen mahtuisi parikin edustustason seuraa kun homma hoidettaisiin oikein, mutta sitä varten pitäisi rakentaa uusi halli Viherlaakso-Karakallio-akselille (tai sitten sinne Laaksolahteen; tai sitten Leppävaaraan, mutta siellähän on jo halli!).

  Nimeksi ehdottomasti Blues, mutta tämä on vain oma näkemykseni. Junnut pelaavat edelleen tälle logolle, joten kaikkea ei ole menetetty. Kannattajat ja muut sidosryhmät on tärkeää saada heti mukaan, jotta saadaan yhdessätekemisen fiilis vahvaksi. Ilman yhteisön tukea nämä hommat eivät onnistu.
   
 3. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Salonojan mietteet Edun haastattelun lopuksi:
  "...Liiga on luonnollisesti tavoitteena, millä nimellä sinne sitten mennään, sitäkin voidaan sitten katsella."

  Haluaisin uskoa, mutta...
   
 4. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Sehän se tästä pelleilystä vielä puuttuu että Jussi lähtisi kokeilemaan uutta nostetta K-espoolla tai Bluessilla.
   
 5. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Pieni kommentti, sitten voin taas palata keskustelupalsta-eläkkeelleni. Tällä hetkellä seuran nimi ei varmaankaan olisi se suurin kysymys, jos jotain uutta nousua lähdettäisiin rakentamaan. Toki United se ei voi olla, eikä myöskään mikään uusi viritelmä. Minulle ei olisi merkitystä, olisiko nimenä Kiekko-Espoo tai Blues, vaan ratkaiseva tekijä olisi, kuinka uskottavalta projekti vaikuttaa. Ketkä ovat sen taustalla, mitkä ovat tavoitteet ja toimintasuunnitelma niiden saavuttamiseksi. Pelkällä seuran nimellä minua ei saa palaamaan hallille..
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eihän toki varmasti ainoa asia ole tuo nimijuttu, mutta vähän näyttäisi että jos joku haluaa edes yrittää Espoossa uskottavasti toimia niin Blues tai Kiekko-Espoo on ainoa vaihtoehto jolla yrittää myydä asiaa ihmisille. Näillä kun on jo kuitenkin jonkinlainen brändi ja kannatuspohja valmiina , jos homman aloittaa toisilla nimillä kokonaan uusiksi vaatisi se melkein rajattomasti aikaa ja rahaa vaikka ihan juuritasolta lähtisi liikkeelle.
   
 7. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Bluesin ollessa "elossa", en ollut Toni85:n kanssa oikeastaan mistään asiasta samaa mieltä. Nyt taas tuntuu, että olemme oikeasti samaa mieltä melkein kaikesta. Hämmentävää.

  Itselleni uudessa lähdössä olisi tärkeintä se, että tarina olisi jatkumoa vuonna 1984 alkaneelle tarinalle. Kiekko-Espoota tai Bluesia ei voi perustaa vuonna 2018 uudestaan, jatkumo historiaan on asia, jota pitää kunnioittaa. Kokonaan uusi juttu on nyt kokeiltu, siihen tuskin kukaan enää lähtee.

  Edelleen Unitedissa itseäni nyppi eniten se, että katkaisi omassa viestinnässään "napanuoran historiaan" - koko ajan painotettiin 2016 perustettua historiatonta ja uutta monilajiseuraa, joka kuitenkin todellisuudessa oli toimintansa peruskivet "ostanut" muilta perinteisiltä toimijoilta - ja joka oli yhden miehen show. Yhdessä tekeminen oli vain korulauseita. Sen verran urheiluromantikko kuitenkin olen, että muistot lapsuudesta ja Matinkylästä pitää olla osa tarinaa, johon samaistun. Yhteisön kuuntelu ja arvostaminen on myös tärkeää.

  Valehtelisin, jos väittäisin, että Bluesia tai ehkä vielä enemmän Kiekko-Espoota ei olisi ikävä. Tietyllä tapaa surutyö tässä välissä oli jo melkein ollut tehtynä ja tunne muuttunut lähinnä välinpitämättömyydeksi espoolaisesta kiekosta - ei junnuillekaan kiinnostanut mitään tukea antaa, kun tähän viritelmään lähtivät... mutta ei se tunne sydämestä mihinkään katoa - nyt kiinnostaa taas, jos oikeasti on mahdollisuus ottaa uusi startti.

  Jos taas uusi startti on Jussin projekti tällä kertaa Kiekko-Espoon tai Bluesin "valepuvussa", pitäköön tunkkinsa. Jussin uskottavuus omissa silmissäni on viimeistään nyt niin nolla, että en aio tukea millään tasolla mitään toimintaa, jossa Jussi on osallinen. En vihaa Jussia, en vain usko hänen kompetenssiinsa rakentaa mitään kestävää ja pitkäjänteistä. Uuden projektin tulee olla sellainen, johon voisin sijoitusmielessäkin uskaltaa lähteä mukaan (ihan kuin itselläni rahaa muka olisi - mutta vapaa-ajankäyttöä ja henkistä omistautumistakin voi pitää sijoituksena).
   
 8. Dfence Jäsen

  Lainaus:
  Ja kohta joku tulee "puskista" ja tekee todellisen "back to future" vedon ilmoittamalla JÄÄHONGAN paluusta Espoolaiseen miesten edustuskiekkoon perustamalla III-divariin joukkueen :) Lähtisikö kukaan sen taakse?
   
 9. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Riippuu varmaan aivan täysin projektista. Jos joku "kaveriporukka" perustaa "höntsäjengin", ei varmasti kiinnosta yleisöä. Taustat ja positoituminen espoolaiseen juniorityöhön sekä muuhun kiekkoyhteisöön olisi tässäkin se avainkysymys. Kolmosdivari on kuitenkin aika harrastesarja Suomessa.

  Jäähongan nimessä kuitenkin on sama haaste kuin FC Hongan puolella futiksessa on. Jäähonka on ollut yksi kilpaileva kasvattajaseura, ei kaupungin yhteinen toimija. Ei se tosin poista sitä tosiasiaa, että ennen Kiekko-Espoota Jäähonka oli edustustasolla selvästi menestynein espoolainen seura.
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Sen verran vieraisiin pöytiin, että olisi kyllä todella hienoa, jos Espoossa tehtäisiin hokkimainen uudelleenrakennus eri yrittäjilä. Sillä tavalla, että saisi kunnolla kaikki nykyiset ja entiset espoolaiset kiekkofanit seisomaan projektin taakse, ja olisi tekemisen meininki, vaikka sieltä Suomi-sarjasta lähtien, tai tarvittaessa II-Divarista. Nimeksi esimerkiksi se Kiekko-Espoo vanhalla logollaan ja paidoilla. Paras asia, mitä Espoolaisessa kiekossa voi tapahtua. Nyt tuntuu, että Unitedille on ilmoitettu elinajaksi vuosi, joka päättyi viime viikolla, ja Salonoja ostaa siihen vain lisäpäiviä, kun ei ole valmis menettämään lastaan, vaikka tietää että se käy ennemmin tai myöhemmin.
   
 11. JaniK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Onnistuisiko sellainen, että unohdettaisiin espoolaisuus ja yritettäisiin kasata joukkue, joka profiloituisi koko pääkaupunkiseudun joukkueeksi. Eli vaikka pääkaupunkiseutua kuvaava Metro ja vaikka jokin eläin, joka täällä on yleinen vaikkapa peura. (Metro Deers). Pelipaikaksi kyllä pitäisi saada tuo nykyinen halli joka sellaisenaankin on jo loistava. Yksi parhaista liiga paikkakunnat mukaan lukien.
   
 12. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Metroliito-oravat toisi mukavan espoolaisen mausteen tähän nimeen.

  Tämä idea on noussut esille silloin tällöin. Lähinnä sen kai pitäisi olla Espoon ja Vantaan oma joukkue, kun idässä niitä on kuitenkin jo kaksi. Henkilökohtaisesti en osaa sanoa mitä tuollainen joukkue tarkoittaisi minulle. Luultavasti yhtä paljon kuin EU, eli kiinnostus lajia kohtaan on suurin syy tulla hallille.
   
 13. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Mä olen tätä ennenkin sanonut, mutta sanon taas: espoolaisuuden pakonomainen korostaminen kaikessa lähinnä vituttaa. Blues pumppasi tyhjiin tuon aiheen, ei toiminut. Jos on hyvä ja kiinnostava lätkäjengi, niin yleisöä ja sponsseja piisaa. Mutta harvassa on ne, jotka tulevat hallille palvomaan espoolaisuutta.
  Omissa kavereissa on paljon ensimmäisen polven espoolaisia, jotka kannattivat Bluesia, mutta vierastivat sitä espoolaisuuden tunkemista kurkusta.
   
 14. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Olen itse 70-luvulla syntynyt ja syntymästäni asti Espoossa asunut - ja käynyt nuo erilaiset espoolaisuuden taistot aikanaan. Jos Espoossa haluaa vaikuttaa nuoriin ja Espoon brändiin, on myös pakko espoolaisuutta nostaa esiin. Ja mä olen ylpeä espoolaisuudestani,

  Kuitenkin Espoossa asuu Helsingin kerma... ja Vantaalle nyt nauretaan. Sopivasti ylimielinen, Se on Espoo.Miten sen viestii... se on vaikeaa.
   
 15. Dfence Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärtääkseni liiton mukaan kuka tahansa joka laittaa pystyyn uuden seuran miesten edustukseen niin pitää aloittaa III-divarista, ellei toki saa jonkun muun jättämää sarjapaikkaa, ja jos sen saa kun on tapahtunut konkurssi niin pitää ottaa velat vastuulleen.
  Eli uusi Kiekko-espookin jos laittaa uuden miesten edustusjoukkueen pystyyn puhtaalta pöydältä, niin se lähtee III-divarista ellei sillä ole jotain Kummolan VIP-korttia, mutta ne Kummolan kortitkaan ei taida enää auttaa kaiken Espoolaisen sössimisen jälkeen.
  Fudis Honka ja Jäähonka voisi olla yksi combo ja vaikken fudista seuraa niin eikös siellä fudiksen puolella ole suhteellisen osaavia tahoja takana joilla voisi olla kykyä. Ja jos saisivat BJR:n sitten Jäähongan taakse.
  Ihan puhdasta spekulointia kaikki, aika näyttää.
   
 16. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  United sai villin kortin Mestikseen. Oli uusi seura.
   
 17. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  United sai Bluesin sarjapaikan. Muuten olisi joutunut aloittamaan kolmosesta.
   
 18. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Eikös unitedin pitänyt olla täysin irti Blues/K-Espoo historiasta?
   
 19. Dfence Jäsen

  Toki täällä voidaan pohtia päät puhki miten joku asia meni ja saiko joku jotain vai ei tai miten sen sai.
  Sääntöjäkin toki asiaan löytyy joista sitten voi lisäksi tehdä poikkeuksia jos VIP kortteja tulee pöytään.
  Tulevaa miettiessä kuitenkin kaikki muodon JOS elementit eivät ole faktoja joiden varaan on vaikea rakentaa uusia kuvioita, sehän tässä Espoolaisessa tulevaisuuden rakentamisesta on vaikeaa niille tahoille joilla edes on riittävästi kykyä asiassa toimia.
  Blues teki konkurssin pelatessaan Jääkiekon SM-liiga Oy:n pyörittämässä sarjassa. EI siis jääkiekkoliiton sarjassa, liiton kilpailusäännöissä kohta 2.5 määrittelee selkeästi taloudellisen vastuun syntyneistä taloudellisista velvoitteista mikäli joku uusi toimija haluaisi jatkaa samalla sarjapaikalla. Samoissa kilpailusäännöissä sarjojen suhteen löytyy kohta 6.3 josta 2 osa käsittelee sarjapaikkojen myöntämistä sekä liittohallituksen kykyä toimia vaikka kesken kauden sarjapaikan suhteen jos on jäänyt maksuja hoitamatta.
  Mielestäni kun en ihan ulkomuistista enää kaikkea muista niin tätä pykälistöä suhteessa taloudellisiin vaikeuksiin ja velvoitteisiin on viime vuosina korjattu ja täsmennetty (johon Espoon sotkut on varmasti vaikuttaneet).
  Saman 6.3 kohdan 4 osa, toteaa sarjapaikan suhteen että liittohallitus päättää konkurssiin menneen jatkajan sarjatasoista. Joskus aikoinaan muistan että sääntöihin oli kirjattuna että uusi seura lähtee 2sarjatasoa alempaa mikäli ei ole hoitanut taloudellisia velvoitteita edeltäjän jäljiltä, eli tämä 2 sarjatasoa alempaa startti on nyt poistettu ja annettu valta ja vastuu liittohallitukselle päättää.
  Kun sitten EU syntyi ja Jussi avasi lompakkoaan niin jääkiekkoliiton vastuulla oleva Mestis sai pöydälleen Espoolaisen jääkiekkoilun edustuskiekon (=EU:n toiveen) saada VIP kortti Mestikseen.
  Liitossa VIP kortin osalta isona asiana oli Espoon suuri vaikutus kiekkokaupunkina, juniorimäärät, halli, lajikulttuuri etc.
  Näitä asioita sitten liiton viisaat punnitessaan päästivät EU:n suoraan Mestikseen vaikka Jussi ei maksanut konkurssipesän velkoja vaan aloitti taloudellisesti puhtaalta pöydältä.
  Nyt kun näitä Espoon sotkuja on ollut vuodesta toiseen niin VIP kortit lienee melkoisen tiukassa liittohallituksella, enää ei varmaan uskoa riitä ellei sitten pöydälle tule jotain totaalisen uutta ja vakuuttavaa.
  Mutta toisaalta niin kauan kuin Jussi tuosssa häärii niin tilaa uudelle toimijallekkaan ei ole, ja taloudellisestihan ei kannata maksaa eurokaan EU:sta tai välttämättä hallistakaan jos ei ne mitään tee viivan alle aitoa riihikuivaa rahaa.
  Tulipas paljon tekstiä tällä kertaa näillä vanhoilla sormilla mitä jo 70-luvulla Matinkylän kaukalossa vastustajat hakkasivat mailoillaan, eli nyt pitää levähtää vaikka asiasta olisi vieläkin kyllä muutama tarina mielessä vuosien varrelta.
  Hyvää Espoolaista kiekkoviikonloppua toivottaen.
  Huom, tänään sekä nuorten SM-liigaa ja Naisten SM-liigaa tarjolla ilmaiseksi Tapiolan hallissa.
   
 20. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Jos Jussi saadaan pois Espoolaisesta jääkiekosta ja hommaa lähetään rakentamaanr3.div intohimoisesti katsojia unohtamatta niin uskon että Espoo yhdistyy taas, tätä helpottaisi suuresti jos hommaan otetaan nimi historiasta.
   
 21. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Minä uskon ihan samoin. Mulle Kiekko-Espoo on se ainoa oikea nimi, mutta tulisin kyllä toimeen melkein millä nimellä vain jos vain taustat on kunnossa ja mentäisiin yhteisö edellä. Taitaa kuitenkin olla niin, että Blues -nimellä olisi helpointa saada haalittua kohtuullinen kannattajapohja mistä lähteä rakentamaan.
   
 22. Piiskuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oranssi, sympatiat sinisille
  Lainaus:
  Tässä isona ongelmana junnupuolen jakautuminen. Edustusjoukkueen nimenä Blues on nyt yhtä lailla kontaminoitunut kuin olisi EKS tai EPS, jotka nekin ovat enää vain tiettyjen Espoon alueiden seuroja. Jos nimi olisi Blues, kyseessä olisi siis enää "puolen Espoon" edustusjoukkue (toisin kuin vielä pari vuotta sitten). Mikäli kaikkien Espoon seurojen junnujen edustustoiminta saataisiin joku kaunis päivä yhdistettyä K-Espoon logon alle (ei tule nyt mieleen parempaakaan), tällä perinteikkäällä nimellä olisi luontevaa mennä myös aikuisten edustuksessa.

  Jos kaikkia kasvattajaseuroja ei saada sidottua saman sateenvarjon alle, en näe edustusjoukkueen pyörittämisellä olevan järkeviä toimintaedellytyksiä - ja alkaapa siinä todennäköisesti ennen pitkää rapautumaan mahdollisuudet tehdä uskottavaa junioriedustustyötäkin. Kun resurssit ei riitä, potentiaalisimmat ykslöt häipyvät viimeistään B-ikäisinä muualle.
   
 23. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  EPS/EKS:n paalutettua itsensä Kiekko-Espooksi lienee sillä nimellä puolessa Espoota sama kaiku kuin sillä Bluesilla toisessa puolessa.

  Intuitiivisesti tykkäisin eniten Kiekko-Espoosta, mikä on sikäli erikoista, etten ole koskaan Kiekko-Espoota kannattanutkaan. Kirjan näkökulmiin on omat kirjoittajasta johtuvat inhimilliset selitykset, mutta Pihasta Päätyyn -kirjan luettuani tuntuu sille, että Kiekko-Espoossa tehtiin oikein ne asiat, mitkä Bluesissa mättivät.

  Blues on tästä huolimatta parempi nimi ihan sen vuoksi, että jostain siihen joukkueeseen pitää pelaajat saada ja ne pelaajat ovat Isoon Beehen kasvaneet.
   
 24. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Jännää keskustelua kyllä. Huomaa ihmisten mielipiteiden subjeltiivisuuden asiassa. Itse olen varmaankin etelä Espoolainen ja Tapiolalaisista taas länsi Espoolainen. Mielestäni Blues on ollut aina koko Espoon joukkue, kun taas Eps on Kivenlahdesta ja Jäähonka Matinkylästä.

  Väittäisin, että jatkossa kannattaisi jatkaa Bluesilla, vaikka täällä palstalla monesta K-Espoo on paras ratkaisu, sillä vaikka K-Espoo ei jakaisi ihmisä maantieteellisesti niin se varmaan jakaisi sukupolvet. Uskoisin, että Kiekko Espoon kannatus oli aikoinaan vähäisempää kuin Bluesin niiden huippu aikoina, vaikka aika kuinka kultaisi muistoja.

  Edit: lisättäköön se että oma mielipiteeni on myös hyvin subjektiivinen ja perustuu hyvin rajatun joukon mielipiteisiin toisista asuinalueista.

  Toki tässä on vielä sellainen jokerikortti, että nykyään kaikki wanha ja retro on trendikästä, eli K-Espoo jollain mustalla pyöreällä logolla missä on valkoinen ruksi ja vuosilukuja olisi varmaankin trendikäs ja hipsterkatu-uskottava, tosin tuokin trendi taitaa olla jo vanhenemassa.
   
 25. Piiskuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oranssi, sympatiat sinisille
  Lainaus:
  Tästä tismalleen samaa mieltä, ja tämä näkyi myös Bluesin liigamatseissa. Näin kyllä siis oli - viime kauteen asti. Viime kaudesta lähtien Blues ei ole enää ollut junnuissa se koko Espoon joukkue vaan puolelle pojista se, jota vastaan kilpaillaan (Bjr). Niinä aikoina kun K-Espoo oli edustusjoukkue aikuisten lisäksi myös C-A -ikäluokissa ja Jäähonka, EJK, EPS ja EKS keskittyi tahoillaan kasvattamaan poikia, K-Espoo oli varmastikin se espoolaista kiekko-skeneä yhdistänyt elementti. Blues oli luonteva jatkumo tälle, mutta parin vuoden takaiset episodit muuttivat kaiken. Junnupuolella yhdistymistä yritettiin uudestaan pyrkimällä aikaansaamaan kaikkien seurojen pojille K-Espooseen johtava pelaajaputki, mutta Bjr:llä oli (ainakin tässä vaiheessa) toisenlainen visio junnuedustustoiminnan järjestämisestä, ja näin ollen junioripuoli jakautui. Ja tämän sivutuotteena myös K-Espoon nimen mahdollinen käyttö aikuisten edustusjoukkueen nimenä koki ainakin pienen takaiskun.

  Ja onko sillä sitten merkitystä mikä logo pikkujunnujen paidan rintamuksessa komeilee tai minkä värisessä paidassa nämä viillettävät? Poikien itsensä kannalta - siis omien pelien kannalta - nähdäkseni vähemmän. Tulevina vuosina joukkueet vaihtuvat vanhaan malliin sen mukaan mistä löytyy itselle sopiva pelipaikka ja taso. Aikuisten edustusjoukkueen ja siihen sitoutumisen tai kasvamisen kannalta merkitys on sen sijaan suurempi. Niin pojat kuin vanhemmatkin kiinnittyvät enemmän tai vähemmän yhteisöön ja sen tunnuksiin, ja EU:n seuraajan kannalta on nähdäkseni merkityksellistä kokeeko espoolainen kiekkoskene joukkueen "meidän joukkueeksi" vai naapurin joukkueeksi.

  Siis: kuten moni muukin on jo todennut, nimeä ei olisi ikinä pitänyt vaihtaa Bluesiksi. Kun se kuitenkin vaihdettiin, ei siitä olisi pitänyt ikinä luopua. Kun luovuttiin, joudutaan nyt rimpuilemaan kysymysten parissa, joihin ainakaan itse en osaa antaa ehdottoman varmaa "oikeaa" vastausta, eikä ilmeisesti moni muukaan.