Viestin lähetti varjo
Itselläni ei ole maailmankuvaa jota tasapainotella, koska oma elämäni ei ole riippuvainen siitä onko Jumala olemassa tai ei
Hmm, käyhän lukemassa jotain psykologian ihan aakkosia, niin tietäisit mistä puhutaan; oman maailmankuvasi olet 100% varmasti muokannut ja uskontokin on sijoitettuna jonnekin tuolla kartalla. Se, että sitten jonkun muun uskominen on ristiriidassa sinun näkemystesi kanssa, herättää tällaisen puolustusvimman jota voidaan toteuttaa vaikka sitten kieltämällä tämän toisen henkilön uskomukset tai jopa ajattelemalla että tämä toinen henkilö on "idiootti" tms. jolla voit slittää sitten oman maailmankuvasi mukaisesti että sinun näkemyksesi on oikea ja tämän toisen väärä. No, jotkut meistä toimivat näin, mutta aika naurettavan tietämätöntä kaivella esille jotain psykologian termejä tietämättä miten ne oikeastaan tähän kuvioon soveltuvatkaan. Heh.
Viestin lähetti varjo
mutta mm. tämän [http://www.kaleva.fi/html/JTpage472586.html
] tapaiset uutiset pakottavat toimimaan.
Niin, liika on tietysti liikaa joka asiassa, veden juonnissakin.
Viestin lähetti varjo
Epävarmuus ja idioottius ovat subjektiivisia käsitteitä, mutta jokainen uskovainen jonka kanssa olen ollut tekemisissä on ollut äärimmäisen epävarma henkisesti ja tarvinnut sitä suuremman voiman tukea joko epäsuorasti moraalisissa valinnoissaan tai suorasti tosielämän faktojen aiheuttamien ristiriitojen oikaisuun ( Mortonin demoni).
Sen verran on tultu itkettyä/naurettua kreationistien purkkavirityksille, ettei sellainen älyllinen epärehellisyys enää ole hauskaa, vaan lähinnä pelottavaa.
Ja tämän "luotettavan" tutkimuksesi pohjalta uskallat sitten kuitata koko ryhmän (uskovat) näillä kuvailemillasi termeillä? Oletko koskaan ajatellut harjoittaa pientä kritiikkiä kenties sitä kohtaan missä piireissä olet liikkunut? Kovin monella meistä kuitenkin on enemmän ja vähemmän poikkeavia kokemuksia.
Kun myös leimaat nämä ominaisuudet tällaisen ryhmittymän ominaisuuksiksi, niin haluatko viestittää sillä että nämä liittyvät jotenkin uskomiseen?
No, jatka vain valitsemallasi linjalla, purkkaviritys on varmasti hyvä nimitys itseäsi pettäessä sillä käsityksellä että "uskonto" on jokin merkityksetön asia.
Viestin lähetti varjo
Kotipsykologin kannattaisi pysyä poissa empiirisen tieteen alueelta.
Niin, kannattaisikohan sinun noudattaa omaa neuvoasi?
Viestin lähetti varjo
Ei kannata vetää johtopäätöksiä riittämättömin tiedoin, mutta kuten olemme aikaisemminkin huomanneet, tämä ei tunnu olevan sinulle esteenä.
Taisin tuossa mainita, mihin perustin väittämäni. Jälkimmäisestä vastauksestasi löytyi lisää "puoskarointia" mm. siinä ettet tunne psykologian aivan perusasioita kuten oma maailmankuva, jonne sijoitat myös uskonnon, Jumalan ja muut sinun mielestäsi merkityksettömät purkkaviritykset. En toki ole mikään psykologian ammattilainen, hyvin kaukana siitä mutta riittävän tietoinen kertoakseni että sinä olet vielä kauempana.
Viestin lähetti varjo
Kumoavien todisteitten puute ei ole todiste jonkin asian olemassaololle.
Ei, eikä sitä tällä haettukaan vaan nimenomaan tieteellinen tutkimus voidaan perustaa rajaamalla vaihtoehtoja "mahdottomiin" ja "mahdollisiin". Jumalan olemassaolo on "mahdollinen", sillä sitä ei voida perustella "mahdottomaksi".
Viestin lähetti varjo
Uskonnon yliluonnollisille osioille ei ole tähän päiväänkään mennessä löydetty yhtäkään todistetta, joten on selvää, että väitteen esittäjän "uskonnoissa on Jotain" on esitettävä todisteet.
Usko itsessään on toki jo todiste uskovalle, mutta sinun ei-uskovana lienee tätä mahdotonta käsittää. Samoin toki on puhuttu halki historian ihmeparantumisista, joita lääketiede ei ole kyennyt selittämään joten "yliluonnolliset osiot" ovat silti olemassa. Oikeastaan kuvaaminen "yliluonnolliseksi" on vääränlaista, vaan pikemminkin näitä kannattaa kuvailla "nykytieteen selittämättömissä oleviksi" ehkäpä jonain päivänä ihminen kehittyy riittävästi jotta pystyy ymmärryksensä kautta selittämään näitä asioita. Ehkä silloin naureskellaan nimimerkki varjon absoluuttisille totuuksille kuten nykyään naureskellaan aikanaan päivänselvälle "maailma on litteä" -totuuksille.
Viestin lähetti varjo
Occamin giljotiinin perusteella taas voidaan lähteä siitä filosofisesta olettamuksesta, että asia josta ei löydetä todisteita millään voidaan olettaa aikalailla yhdentekeväksi (kunnes todisteita löytyy).
Raamattu itsessään antaa tietenkin aika voimallisen kimmokkeen useille jopa tieteen harrastajille.
Viestin lähetti varjo
Niin, tokihan voit tutkia sohvien takana eläviä Sumuttisauruksiakin, jos tahdot.
Entä Hammaskeiju sitten tai Syyläkeiju (by Terry Pratchett).
Täytyypä pitää korvan takana näitäkin, vaikka on rehellisyyden nimissä todettava että olen asettanut nämä omassa ajattelussani aivan eri kategoriaan kuin uskonnon, Jumalan ja uskonasiat.
Viestin lähetti varjo
Jaa missä mielikuvitusmaailmassa näin?
Vähän haiskahtaa, ettei sinulla ole mitään aavistustakaan todellisesta tieteellisestä tutkimuksesta ja tieteellisestä metodista.
Voit oikeastaan joko etsiä tuollekin väitteelle viitettä, tai sitten pohtia asiaa ja todeta itse miksi väite ei pidä paikkaansa.
En tiedä missä mielikuvitusmaailmassa elät, mutta rohkaisen toki etsimään tietoa tältä saralta, eiköhän tuota löydy. Minulla sitä ei ole suoraan osoittaa, mutta nokkela etsijä varmasti löytää. Toisaalta, eikö tähän riitä jo vastaukseksi teoria jonka mukaan älyllisen elämän syntyminen alkuräjähdyksessä voi olla mahdollisuutena aivan mitä tahansa - siis jopa 0.