Viestin lähetti vlad
sen sijaan faktatiedolla kyetään rajaamaan moni uskonnossa esitetty tapahtuma tahi seikka valheekti tai mielikuvituksen tuotteeksi - tämä ei päde yksin kristinuskoon vaan kaikkiin uskontoihin, eli kristinusko ei ole ainoa mikä perustuu faktatietojen vääristelylle tai suoranaiselle valheelliselle informaatiolle.
Tai jotkut haluavat vain asian tulkita näin. Tiede ei tietääkseni ole pystynyt kiistatta kiistämään mitään Raamatun tapahtumia, vaikka kysymysmerkkejä voidaankin toki sirotella useisiinkin paikkoihin. Samoin pystymme myös asettumaan tuntemiemme luonnonlakien rajoihin ja esittämään totuutena ettei veden päällä voi kävellä, meri ei väisty ihmisten tieltä tai alkaa kiistää muiden ihmetekojen mahdollisuutta; taustalla kuitenkin puuttuu se nimenomainen faktatieto onko näin silti tapahtunut kenties Jumalan puuttuessa asiaan. Tällaisia mahdollisuuksia ei ole pystytty aukottomasti rajaamaan pois joten mielestäni olemme (ja varmasti myös pysymme) lähtökuopissamme; toiset meistä "uskovat" ja toiset eivät usko, tai uskovat johonkin muuhun. Riippuen varmasti paljon siitä, millaisen maailmankuvan yksilö on itselleen muovannut ja kuinka kykenevä tämä on käsittelemään tietoa joka saattaa olla ristiriidassa vanhan maailmankuvan kanssa.
Viestin lähetti vlad
Kristinuskon monikaan perusperiaatteista ei kestä kriittistä tarkastelua
Kerropa vlad, mitkä kristinuskon "perusperiaatteista" ei kestä kriittistä tarkastelua? Eikö asia ole nimenomaan niin että kristinuskon perusperiaatteet kuten lähimmäisenrakkaus ja siveellinen, seesteinen elämäntapa, rehellisyys, oikeamielisyys ole juuri nimenomaan hyveitä vaan sitten jotkut uskontoon liittyvät asiat kuten tappaminen uskontoa tekosyynä käyttäen eivät kestä kriittistä tarkastelua.
Viestin lähetti vlad
raamatun tapahtumien kuvauksista vielä vähäisempi kestää tieteellistä tai kriittistä raamatuntutkimista
Varmaan ylittäisi uutiskynnyksen, jos Raamattu todistettaisiin kiistattomasti epätodeksi. Vielä en tosin ole nähnyt ei-kiistanalaista faktatietoa siitä etteikö Raamatun tapahtumat pitäisi paikkaansa. Kuten todettua, kysymysmerkkejä voidaan asettaa toki moniinkin kohtiin, mutta paikkansapitävyyttä ei tietääkseni ole pystytty aukottomasti kiistämään.
Viestin lähetti vlad
vieläpä on huomioitava, että melkoinen osa tapahtumista voidaan tieteen nimissä todistaa silkaksi valheeksi
Itseasiassa "tiede" on todistanut monen Raamatun tapahtuman olleen mahdollinen, mutta viitannet taas johonkin tutkimuksiin, teorioihin joita halutaan pitää totuutena vaikka ne itseasiassa ovat vain teorioita ja mielipiteitä, olettamuksia.
Viestin lähetti vlad
Jos tutkiminen ulotetaan syvällisemmin raamattuun huomataan, että sieltä löytyy varsin paljon virheellistä dataa - dataa mikä ei missään nimessä pidä paikkaansa tai edes voi pitää paikkaansa. Dataa mikä on varsin helppo todistaa virheelliseksi, joku voisi jopa nimittää sitä suorastaan valheelliseksi tiedonlevittämiseksi - minä tyydyn kutsumaan sitä lievemmin virheelliseksi tiedoksi.
Jos ne ovat näin helposti löydettävissä, niin varmaan tuot ne meille esille? Olen kohtuullisen varma, että epäilyt paljastuvat pikemminkin "juosten kustuiksi" kuten nuo aikaisemmin tässä ketjussakin esiintyneet "Raamatun ristiriitaisuudet" jotka juontavat juurensa yksittäisten asioiden irroittamiseen asiayhteydestään sekä vaivautumattomuudesta perehtyä tekstiin vähän syvällisemmin - niin että sen ymmärtää.
Viestin lähetti vlad
Uskonnossa todellakin on kyse uskomisesta, sitä ei välttämättä voi järkiperäisesti selvittää vaikka moni onkin kyennyt selvittämään niitä psykologisia syitä jotka saavat ihmisen uskomaan kirjoituksiin jotka on kenties kirjoitettu tuhansia vuosia sitten mittaamattomien sukupolvien kuluessa
Niin, yhtenä osoituksena ammattitaidottomuudesta uskonnon arvioinnissa on se harhaluulo, että ne ovat nämä tekstit joiden perusteella pitäisi "uskoa" - ei, jos puhutaan "uskosta Jumalaan" niin se on paljon muuta kuin Raamatun kirjoitukset. Pelkkään Raamattuun uskominen ei ainakaan minulta onnistuisi, yhtä hyvin voisin perustaa elämänkatsomukseni Matrix-elokuvaan.
Viestin lähetti vlad
Jokaisella on mielestäni oikeus uskomiseen mutta uskominen tulisi jättää yksilön päätäntävaltaan
Näin myös minun mielestäni ja minun maailmankuvani ja kuvani kristinuskon Jumalasta on myös samaa mieltä; uskoa ei voi kukaan toinen päättää puolestasi, vaan vain henkilö itse henkilökohtaisesti voi uskoa.