Näihin kysymyksiin on jo vastailtu ketjussa, mutta omasta puolestani vielä muutama kommentti esitettyihin kysymyksiin - tai ainakin muutamiin niistä.
Viestin lähetti Hockeyfan78
Laitanpa minäkin tähän muutamia kysymyksiä, joidin evoluutiouskovaiset voivat vastata:
1. Miksei ihminen pysty luomaan uutta elämää? Eikö ole aika lapsekasta uskoa sattuman kykyyn tuottaa uutta elämää?
Tähän onkin jo vastattu ketjussa, mutta kertauksena, laboratoriokokeissa on onnistuttu synnyttämään orgaanisia yhdisteitä, kuten karboksyyli- ja rasvahappoja, sekä mm. nukleiinihapoissa esiintyvää adeniinia ja joitain aminohappoja, eli toisin sanoen, portti on avattu.
Otapa huomioon ihmetellessäsi näitä asioita se, että ihminen on kyennyt vasta muutaman (parin) sukupolven ajan tutkimaan tarkemmin elämän perusedellytyksiä joten on turha kuvitella, että tässä ajassa saataisi luotua jotain sellaista johon maapallon kehityshistoriassa on kulunut satoja miljoonia, miljardeja, vuosia.
2. Miten veren hyytymisen mekanismi on syntynyt? Se ei missään tapauksessa ole voinut syntyä asteittaisen kehityksen tuloksena, sillä kyseessä on erittäin monimutkainen kokonaisuus jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja prosessin tekijöitä ei tarvita muualla elimistössä. Siis on pakko olettaa, että tällainen ominaisuus on syntynyt kerralla. On aika lapsenomaista ja naiivia uskoa evoluution tuottaneen tämän ominaisuuden. Faktat puhuvat toista.
Miksei muka olisi voinut syntyä asteittaisen kehityksen tuloksena, esitäpä todella tarkat perustelut tälle väittämällesi.
Samanlaisia väittämiä näkee esitettävän milloin mistäkin biologiankehityshistoriaan liittyvästä osasesta, kuten on esitetty väittämiä, ettei silmä voi olla kehittymisen tulos vaan sen sijaan luomisen tulos, vaikka silmän kehitys on selvitettävissä evoluutioteorialla.
3. Fakta on, ettei sattuma ja lainmukaisuus voi synnyttää (luoda) biologista maailmaa, jossa todella kaikki luomisen merkit ovat silmin havaittavissa.
Minä en näe ympärilläni ainoatakaan merkkiä luomisesta, sen sijaan näen merkkejä evoluutiosta mitä erilaisimmissa muodoissa, alkaen eri roduista (ihmiset), luonnon monimuotoisuuteen ja lajikirjoon ja siihen kuin todistetusti yhdestä lajista on poikkeuksellisissa olosuhteissa kehittynyt useita eri lajeja, kuten on laita Papua-Uusi Guinealla elävien paratiisilintujen joiden kantamuotona on varislintuihin kuuluva laji.
Sattumalla ei ehkäpä ole niin suurta merkitystä elämän synnylle kuin monasti väitetään, epäileväthän monet sitä, että elämän (jossain muodossa) on huomattavan todennäköistä mikäli olosuhteet ovat otolliset, elämää löydetään jopa huomattavista ääriolosuhteista, kuten mertenpohjien mustiensavuttajien luota.
4. Miksei ihmisen ja apinan välimuotoja ole löydetty mistään? Luulisi, että niiden fossiileja täytyisi olla olemassa miljoonittain. Yhtään ei ole vain löydetty. Miksi näin on? No siksi, ettei niitä ole olemassa. Koko ihmisen "sukupuu" on vain satu ja vanhoihin myyttisiin kertomuksiin perustuva höpinä, jota ei nyt niin tosissaan tarvitse ottaa. Kaikki ihmisen ja apinan väliset "fossiililöydöt" mahtuisivat yhdelle biljardipöydälle! Lisäksi näiden mitättömien löydösten seassa on joukko huijauksia. Kerrankin yritettiin rakentaa ihmisen "esi-isää" yhden sian hampaan ympärille. Todisteita ei vain ole olemassa.
Terminä "ihmisensukupuu" on harhaanjohtava, varsinkin sukupuu-taulut ovat harhaanjohtavia koska niissä ihminen esitetään "ylimpänä" mikä antaa sen kuvan, että ihminen olisi kehityksen viimeisin tulos vaikka näin ei ole, siis jos asiaa tarkastellaan muilta kuin älyn ja kehittyneisyyden osalta, eli tarkasteluun käytetään sukulaisuussuhteita tms. Tuolloin kädellisten lahkosta on eriytynyt ihmisenkin jälkeen laji - nimittäin simpanssit, mikä tuolloin on ihmisen lähin "serkku".
Toisekseen, ihmisen sukupuuhun apinat eivät kuulu millään muotoa. Ihmisen sukupuuhun - jos nyt käytämme tätä termiä - kuuluvat nykyihminen ja sen edesmenneet sukulaiset ja jo kuihtuneet ja kuolleet kehityshaarat. Kädellisten sukupuuhun kuuluvat taasen kaikki ihmisapinat, eli mm. ihminen, simpanssit, bono bonot (kääpiösimpanssit), gorillat, orangit.
Ja näitä varhaisia kädellisten esi-isien fossiileja koetetaan etsiä, muutama loistava ehdokas on jo olemassa. Muistaakseni "Lucy" kuuluu etelänapinoihin tjsp, eli on jo puhtaasti "ihmistensukupuuhun" kuuluva, mutta ketjun lenkkejä tätä ennen etsitään kuumeisesti ja muistaakseni viimeaikoina on tutkittu muutamaa fossiilia joitka ilmeisesti ovat kädellisten sukupuun varhaisimpia esi-siä.
5. Miksi kaikki eliökunnan "pääjaksojen" edustajat ilmaantuivat samanaikaisesti ilman todisteíta kehitysopillisista "esi-isistä"? Elämä näyttäisi fossiilien valossa syntyneen yhtäkkiä. Tämä jo riittää kumoamaan koko evoluutiosadun.
Huomioipa kuitenkin se, että yhä on olemassa pääjaksoja jotka ovat selviytyneet näistä maapalloa koetelleista tuhoista, joita, kuten mainittu, on ollut neljä suurta sekä lisäksi joitain pienempiä alueellisia tuhoja, joten kaikki pääjaksojen edustajat eivät todellakaan ole ilmaantuneet samanaikaisesti. Tämä jo todistaa sen puoleasta ettei eläimiä ole luotu vaan ne ovat kehittyneet maapallolle satojen miljoonien vuosien kuluessa.
Elämä ei siis todellakaan ole syntynyt yht'äkkiä, vaikka esim. näiden globaalien tuhojen seurauksena kehitys kiihtyi sykäyksenomaisesti, ei kuitenkaan voida puhua "yht'äkkisestä" syntymisestä sillä tuolloinkin, vaikka puhutaan nopeasta sykäyksenomaisesta kehittymisestä, aikaa kului useita kymmeniä miljoonia vuosia. Menipä monimutkaiseksi...
6. Eri kerrostumista on löydetty vain sukupuuttoon kuolleita lajeja, jotka ovat olleet toimivia eliölajeja eikä mitään epäkelpoja luonnonvalinnan kilpailun uhreja kehittymättömine ominaisuuksineen. On vain "kehittyneitä" täysin valmiita eliölajeja, jotka edustivat olosuhteisiin hyvin sopeutunutta lajistoa. Missä siis ovat ne "luonnonvalinnan" syrjäyttämät epäkelvot ja välimuodot (esim. kaloista sammakoiksi ja matelijoista nisäkkäiksi)? Mitään selvää vaihettumista ei esiinny missään. Miksei? Vastaus on selvä: Eihän evoluutioteorian mukaista evoluutiota koskaan ole tapahtunutkaan! Satu mikä satu.
Mikä on valmis laji? Määrittelepä se meille.
Puuttuvia lenkkejä on löydetty, ks. edellinen viestini. (Siihen liittyen, täsmennystä, huomioi myös se, että kidukset ja keuhkot ovat eriperäiset, eli keuhkot eivät synny kiduksista).
Samoin puuttuvia lenkkejä nisäkkäiden ja matelijoiden väliltä on löydetty, kuin myös dinosaurusten ja lintujen.
On myös otettava huomioon ettei jokainen kuollut muunnu/kehity fossiiliksi - kuten varmaan ymmärrät. Tarvitaan poikkeuksellinen olotila jotta kuollut eläin muuntuu/kehittyy fossiiliksi ajanmyötä. Ja, vaikka yksilöstä kehittyisikin sen kuoltua fossiili on hyvin sattumanvaraista, että ihminen löytäisi tällaisen fossiilin. On otettava huomioon monia seikkoja mitkä vaikeuttavat tutkijoiden työtä, kuten mm.:
-eroosio.
-mannerten liikkuminen ja siitä johtuvat muutokset maastossa (syntyy vuoria, merenlahtia etc.).
-aika ja raha, tutkijoita on kuitenkin vähän ja rahaa vähän joten kaikkea ei voida tutkia vaikka ehkäpä haluttaisikin.
-poliittiset olosuhteet, kaikkialle ei päästä tekemään tutkimuksia vaikka niin haluttaisikin.
-asutus, ihmisen toiminta kaikkiaan.
7. Yleensäkin evoluutioteoria joutuu olettamaan, että aine loi itsensä. Tämä on luonnonlakien vastaista. Tyhjästä ei voi nyhjäistä. Miksi ihmiset oikein uskova tämän sadun?
Miksi ihmiset uskovat sadun jossa tyhjästä syntyy jokin jumalolento joka sitten tyhjästä muovaa kokonaisen universumin erilaisine tähtijärjestelmineen yms.?
Tutustupa aiheeseen tarkemmin ennen kuin teet pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Maailmankaikkeuden alun suhteen on vielä avoimia kysymyksiä mutta myös paljon saatuja vastauksia. Tiede ja tekniikka kehittyy - joten on oletettavaa, että joku päivä viimeinenkin salaisuudenverho raottuu.
Todellisuudessa evoluutioteoria on materialistinen filosofia, jossa ns. "todistusaineisto" on puhtaan spekulatiivinen eli olettamuksiin perustuva. Se on kuin savijaloilla seisova jättiläinen, joka tulee tulevaisuudessa sortumaan. Itse asiassa useissa maissa sitä ei enää edes pidetä totuutena.
Mikähän uskonto (raamattu) sitten on? Sairaanmielen tuotosko?
vlad#16.