USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 756 676
  • 6 909

Morgoth

Jäsen
Läpällä Pompeo tuon heitti. En sitten tiedä onko järkevää viljellä huumoria tässä tilanteessa. Jokuhan tuonkin taas tulkitsi haudanvakavasti. Ajan henki jne.

Mielestäni tuo oli jopa ihan hyvä läppä tai ainakin pieni lohduttava toivonpilkahdus, että olettavasti ihan kaikki Trumpin hallinnossa eivät ole niin sekaisin kuin mitä uutisoinnista voisi päätellä.

Todella riskialtista viestintää eikä varmaan fiksu veto ilmaista asia noin, mutta melkoisissa tunnetiloissa yksi jos toinen meistä taitaa mennä ja epäilemättä omasta mielestään on vielä erittäin rationaalinen.
 
Äkkiä ketjuun "Melkein sukua julkkikselle!"

Olihan Harlemissakin "Little Finland" 40-luvulle saakka.

Nykyinen Harlem Globetrotters taitaa olla jo Joensuusta muuttaneita Kapasiakin kauempaa sukua.

Tai, kai ne silti voi melkein sukua olla, onhan Kapasetkin nykyään savolaisia.

Eikös ne Trumppilaisetkin vitsaile, että "I have a black guy in my family tree.

-he's still hanging there"
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Olihan Harlemissakin "Little Finland" 40-luvulle saakka.
Oli toki. "Times they are a changin" lauloi yksi heebo joka oli kotoisin Duluthista. Ollaan sillekin sukua. Kuten myös Globetrottersin donkkaajille.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei se vitsi ollut, Pompeo hymyili muttei minun tulkintani mukaan siksi että olisi mielestään sanonut jotain hassua, vaan koska oli mielestään keksinyt nokkelan sanaleikin toimittajan kysymykseen. Itse asiassa, eli että Trump tässä on jatkamassa toiselle kaudelle, hän oli täysin vakavissaan.

Heidän pitää "varmistaa että kaikki lailliset äänet lasketaan" ja sitten edetä virkaanastujaisten kanssa, mikä on Orwellilaista peiteilmaisua sille, että pitää keksiä keinot miten riittävä määrä Bidenin ääniä tai valitsijamiehiä saadaan hylättyä, jotta Trump saadaan toiselle kaudelle. Ihan tosissaan ne meinaa tuota vallankaappausta. Jännä nähdä kuinka pitkälle ne on valmiita tuon viemään ja syökö vallankumous lapsensa.

Tietysti ymmärtäähän tuon hädän jollain tasolla, sen enempää republikaaniäänestäjiä ei tuossa maassa pysty uurnille saamaan kuin oli vuonna 2020, ja he hävisivät silti vaalin. Joten ehkä republikaanien kannalta demokratia on nyt nähty, ja on aika kokeilla jotain muuta.
 

Tuamas

Jäsen
Twitterissä on niin monitasoinen läppä, että tätä on jo vaikea pitää totena.

Trumpin kannattaja twiittasi vahingossa ykkösnikillä olevansa musta homomies, jonka mielestä Trump on ihan jees ja Obaman kaudella oli huonommin.

No, tästä luonnollisesti syntyi pienimuotoinen kohu, johon hän vastasi linkkaamalla twiittiin kakkosnikillään jossa on video, jossa musta mies nimeltä ”Dan Purdy” kertoo olevansa tämä mainittu homo musta mies.








Jotta tästä päästään sinne sfääreihin, niin twitterissä ko. jannu tunnistettiin ja kyseessä onkin täysin eri jannu nimeltään Byl Holte, joka on umpikonservatiivinen mediapersoona, jolla muuten on myös Landscaping-firma Philadelphiassa.





Ja nyt ”Dan Purdyn” tili on ymmärrettävästi jäädytetty, koska kyseessä on feikkitili.
 

Liitteet

  • 3BE287BC-121E-4192-9663-DC9ED72B02D7.jpeg
    3BE287BC-121E-4192-9663-DC9ED72B02D7.jpeg
    119,4 KB · kertaa luettu: 150
  • 1CDE995B-D844-4FCD-B2E9-A328A1F7B686.png
    1CDE995B-D844-4FCD-B2E9-A328A1F7B686.png
    44,5 KB · kertaa luettu: 150

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat



Donny pitää huolen siitä, että Giuliani ja muut kaverit joutuu näkemään vähän vaivaa palkkashekkiensä eteen, sillä niin monta kertaa pojat pääsee sinne autotallin eteen toistelemaan miten ehkä mahdollisesti jollain tapaa saattaa olla jotain vilppiä tapahtunut jossakin, mutta todisteita ei toki ole esittää just tässä näin nyt. "Would you shut up, man" olisi taas paikallaan.
 

Tuamas

Jäsen

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pennsylvania meni matemaattisestikin mahdottomaksi Trumpille, kun tarvisi 100,6 % jäljellä olevista äänistä voittaakseen. Tietysti tuo kisa on ratkennut jo aikoja sitten, mutta näin viimeisenä niittinä.

Nevada ei vielä ihan tuossa pisteessä, mutta Trump tarvisi 79,2 % laskematta olevista äänistä, ja on 38 % vauhdissa. Arizonassa Trump tarvisi 65,1 % jäljellä olevista, ja on 58 % vauhdissa. Arizona on tiukin, mutta mennee Bidenille sekin, joten lopullinen tulos pitäisi olla Biden 306 - Trump 232 valitsijamiestä.

Tuon kääntäminen ei onnistu enää ihan yksittäisillä "uskottomilla valitsijamiehillä", eikä myöskään yhden tai kahden osavaltion varastamisella oikeustuvan tai poliittisen suhmuroinnin kautta, vaan jopa kolme kpl pitäisi saada Bidenilta pois. Hirveän mielenkiintoista, miten aikovat tuon saada aikaan. Vai olisiko se ihan suora aseellinen kaappaus kuitenkin helpompi lopulta?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei tuossa 1978 mielestäni mitään häpeällistä ollut. Päinvastoin, ehdokkaita oli viisi ja perustuslain mukainen valitsijamiesvaali toimitettiin.

1974 ei ollut koko vaalia vaan se korvattiin eduskunnan 1973 säätämällä poikkeuslailla Kekkosen neljän vuoden jatkokaudesta alkaen 1974. Eduskunnassa tulos oli 170 ääntä puolesta, 28 vastaan, yksi tyhjä) eli 5/6 enemmistö joka mahdollisti kiireellisen perustuslaista poikkeamisen. Lain mukaan tuokin meni.
Tästä nyt haluaisin kysyä kenet olisi pitänyt valita ja mikä siellä meni pieleen?
Ei ole kyse siitä onko toimittu laittomasti tai laillisesti. En ole laillisuudesta kirjoittanut mitään. Kyse on ollut siitä kuinka toimivaa demokratia on ollut. Venäjälläkin Putin on laillisesti vallassa, mutta ei sitä kovin demokraattisena nähdä. Suurin osa venäläisistä kannattaa Putinia, kuten Suomessa kannatettiin Kekkosta. Toki Venäjällä vaalit ovat joka vuosi vilpillisetkin, mutta vaalit ovatkin näennäisissä demokratioissa vain muodollisuus.

Viittaat 1974 vaaleihin, jotka toki olivat vielä enemmän farssi. Tämä tietenkin vaikutti myös 1978-vaaleihin, joita ei mielestäni voi mitenkään erottaa edeltävien vaalien tapahtumista. Kekkonen oli yhdessä NL:n ajanut itsensä asemaan, jossa Neuvostoliiton pelossa ei muita ehdokkaita uskallettu edes harkita. Nähtiin ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin valita UKK, joka oli vuosikymmenien aikana nostanut itsensä asemaan, että hänen korvaaminen ei ollut mahdollista. Tämän lisäksi Kekkosen pelossa myös Yle oli rähmällään. Silloin oltiin kaukana toimivasta demokratiasta.

Se offtopicista. Saa olla eri mieltä, mutta taitavat nuo Kekkosen viimeiset vuodet olla ajanjakso Suomen poliittisessa historiassa, jota ei tutkijoiden silmissä positiivisessa valossa pidetä. Monet toki ovat edelleenkin rähmällään eivätkä näe mitään väärää tapahtuneen.
 
Viimeksi muokattu:

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Minua hieman alkaa hirv... jännittää. Näyttää siltä, että vallanhimoissaan ja Trump-pelossaan moni republikaanipäättäjä (ja Foxin toimittaja) on valmis ohittamaan vaalituloksen, kunhan saa pidettyä Trumpin ja rebut vallassa. Ei siellä tarvita kuin muutamassa osavaltiossa se temppu, että lähettävätkin valitsijamiehiksi Trmpia äänestäviä (vaalituloksesta huolimatta) tai hämmennetään homma siihen pisteeseen, että se on lopulta kongressi, joka presidentistä äänestää ja siinä kohtaa taas liian moni ajattelee enempi omaa asemaansa kuin demokratiaa. Eli se suunnitelma, mistä on muutamaan kertaan kerrottu. Ei oikeusjutuilla ole muuta tarkoitusta kuin hämmentää tässä kohtaa, tosiasiallinen suunnitelma on pidemmällä ja muissa tempuissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Luuserin suora hylkääminen olisi todennäköisesti repinyt puoluetta rikki, mutta olisi nopeuttanut myös tervehdyttämistä. Vaalien tuloksen muuttaminen pelailemalla aiheuttaisi todennäköisesti sisällissodan ja romahduttaisi Yhdysvaltojen kansainvälisen aseman, joten ihan niin hulluiksi en edes nykyrebuja usko.

Ei USA:ssa ole tulossa sisällissotaa, vaikka Trump valtaan takertuu ja osa rebuista sen hyväksyy. Sen sijaan maassa voi olla kohta jollain todennäköisyydellä perustuslaillinen kriisi, joka ratkaistaan rauhanomaisesti. Niin kauan kun osavaltioiden tulos vaaleissa on avoin ja ääniä laskematta, rebuissa ollaan pääosin hiljaa. Kun lopullinen laskentatulos on saatu ja Trumpin nostamat oikeusjutut käsitelty, tilanne selkiintyy. Silloinkin voi olla Trumpin rintama vs muut, mutta en tämän näe johtavan todennäköiseen sisällissotaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jonkinlaisella sotilasvallankaappauksella Trump tuntuu epäsuorasti "uhittelevan" kun puolustusministeri on pistetty toissapäivänä vaihtoon, ydinaseista vastaava virkamies eronnut viime viikolla ja ilmeisesti muitakin puolustusministeriön korkeampia pamppuja potkittu pihalle.
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Aika monimutkaiseksi toi hässäkkä menee jos Trump pystyisi jotenkin osoittamaan vaalit niin vilpillisiksi, että niiden tulos mitätöitäisiin kokonaisuudessaan. Pienet muutokset eivät vaikuta lopputulokseen ja jonkun suuren vilpin paljastuminen on ensinnäksin hyvin epätodennäköistä ja jos sellainen tulisikin ilmi, niin sitten kaikkien käytyjen vaalien lopputulos pitäisi mitätöidä. Näin ollen esim. senaatin valinnat menisivät uusiksi ja mm McConnellin valinta jatkokaudelle peruuntuisi. Trumpin kausi päättyy kuitenkin tammikuussa ja jos (iso JOS) korkein oikeus mitätöisi vaalituloksen, niin Pelosi ottaisi vallan maassa tuon jälkeen.
Sitten taas se, että hän suhmuroisi useamman osavaltion lähettämään vaalituloksen vastaisesti itseään tukevat valitsijamiehet, ajaisi osavaltioiden keskinäisen luottamuksen kaaokseen.
Todennäköisesti tässä käy niin, että nuo oikeustapaukset ammutaan yksi kerrallaan alas ja Trump vain kylvää epäluuloa ympärilleen. Toistaiseksi ainakaan ei ole tullut ilmi yhtään sellaista tapausta, jossa olisi osoitettu Bidenin puolelta harjoitetun vilppiä. Tarkoitus onkin varmaan vain jatkaa sopan hämmentämistä 2024-vaalikiertueella kun pressa ja kongressi on saatu sekaisin ja nyhtää hyväuskoiselta kannattajajoukolta lisää rahaa omiin taskuihin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eihän tuossa ole mitään epäselvyyttä. Jos tämä tapaus tosiaan vielä jotenkin kääntyisi Trumpin voitoksi, niin siinä vaiheessa USA voisi sanoa hyvästit demokratiansa uskottavuudelle. Kova oli yritys, mutta neljässä vuodessa ei ehtinyt tämä oranssi täystuho sitä kuitenkaan saamaan aikaan.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
NYT mukaan Joe Biden on ylittänyt 77 miljoonan äänen rajan (50,7%) ja Donald Trump puolestaan 72 miljoonan rajapyykiin (47,5%). Loput äänet ovat sitten menneet muille presidenttiehdokkaille: Jo Jorgensen, Howie Hawkins, Rocky De La Fuente, Don Blankenship, Brock Pierce, Kanye West, Brian Carroll, Jade Simmons. Toisaalta Jo Jorgensen on noista muista presidenttiehdokkaista ainoa presidenttiehdokas, jota on voinut äänestää kaikissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
 

Tuamas

Jäsen
Ensimmäinen syyte menossa eteenpäin Pennsylvaniassa, jossa Robert Richard Lynn on jäänyt kiinni 2015 kuolleen äitinsä nimen väärentämisestä ennakkoäänilomakkeen tilauslomakkeeseen.


Ai niin, Lynn on rekisteröitynyt republikaani.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nuo vaalivilppiväitteet Trumpin ja Trumpin kannattajien suunnasta vaaleja ennen, aikana ja vaalien jälkeen kuulostavat sikäli erittäin oudoilta, että ovat kuitenkin 4 vuotta valtaa isosti pitävien suunnasta. Normaalistihan oppositio esittää vaalivilppiväitteitä. Jos Trumpilla ja hänen kannattajilla oli jo ennen vaaleja "tiedossa", että tulevat vaalit ovat vilpilliset, miksi valtaa isosti pitävä taho, presidentti Trump ja republikaanit, eivät ole tehneet mitään konkreettista sen eteen? Varmaan siksi, ettei mitään näyttöä vaalivilpistä ennen vaaleja ja vaalien aikana ole edes olemassa!

Koronan hallinnan lisäksi myös nuo Trumpin vaalivilppiväitteet osoittavat sen, että kuinka helvetin kelvoton johtaja Trump on. Koronakriisi on konkreettinen kriisi, jossa johtaja voi tehdä paljonkin asioita kriisin hallitsemiseksi - Trump ei tehnyt! "Vaalivilppiväitteet" olivat myös sen luokan "ongelma", että jos vaalivilppiin olisi mahdollisuus puuttua, olisi hallinnon pitänyt tehdä asialle etukäteen jotain. Nyt herra presidentti ei ole tehnyt mitään muuta kuin pieksänyt turpaa twitterissä. Paha tietenkään tehdä, kun näyttöä "vaalivilpistä" ei olekaan.
 
Nuo vaalivilppiväitteet Trumpin ja Trumpin kannattajien suunnasta vaaleja ennen, aikana ja vaalien jälkeen kuulostavat sikäli erittäin oudoilta, että ovat kuitenkin 4 vuotta valtaa isosti pitävien suunnasta. Normaalistihan oppositio esittää vaalivilppiväitteitä. Jos Trumpilla ja hänen kannattajilla oli jo ennen vaaleja "tiedossa", että tulevat vaalit ovat vilpilliset, miksi valtaa isosti pitävä taho, presidentti Trump ja republikaanit, eivät ole tehneet mitään konkreettista sen eteen? Varmaan siksi, ettei mitään näyttöä vaalivilpistä ennen vaaleja ja vaalien aikana ole edes olemassa!

Koronan hallinnan lisäksi myös nuo Trumpin vaalivilppiväitteet osoittavat sen, että kuinka helvetin kelvoton johtaja Trump on. Koronakriisi on konkreettinen kriisi, jossa johtaja voi tehdä paljonkin asioita kriisin hallitsemiseksi - Trump ei tehnyt! "Vaalivilppiväitteet" olivat myös sen luokan "ongelma", että jos vaalivilppiin olisi mahdollisuus puuttua, olisi hallinnon pitänyt tehdä asialle etukäteen jotain. Nyt herra presidentti ei ole tehnyt mitään muuta kuin pieksänyt turpaa twitterissä. Paha tietenkään tehdä, kun näyttöä "vaalivilpistä" ei olekaan.

Demokraatithan itse asiassa halusivat lisärahaa vaalien järjestämiseen ja suojelemiseen. Lisäksi esimerkiksi Pennsylvaniassa oli halua aloittaa ääntenlaskenta aiemmin. Republikaanian konkreettinen teko oli estää näitä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saa olla eri mieltä, mutta taitavat nuo Kekkosen viimeiset vuodet olla ajanjakso Suomen poliittisessa historiassa, jota ei tutkijoiden silmissä positiivisessa valossa pidetä.
On siellä pari ylivuotavaa murheellisuutta:
-nootti, jolla NL valitsi presidentin Suomelle -61
-yöpakkaset, jotka luovutti Kremliin oikeuden valita Suomen ministerit
-poikkeusalaki, jolla kustiin demokratiaN PÄÄLLE
-lopussa Kekkosen sängynkastelut ei ole mitään noihin verrattuna

UKK oli Trumpin veroinen "mies".
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Aika monimutkaiseksi toi hässäkkä menee jos Trump pystyisi jotenkin osoittamaan vaalit niin vilpillisiksi, että niiden tulos mitätöitäisiin kokonaisuudessaan.
Voisi olla myös Putin ihmeissään tästä tempusta. Vladimirille on ihan normihommaa junailla vilpilliset vaalit rehellisiksi, mutta rehellisistä vilpilliset, siinäpä olisi uusi aluevaltaus.
 

On tämä melkoinen soppa.
Tuo Washington Times on aikamoinen hupilehti ilmastonmuutos denialismeineen päivineen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat




Pelottavaa katsella noita alkupään foxin toimittajia, podcast juontajia ja sitten kaiken huippuna tämä puutaheinää trippaileva nainen nimeltä Michele Bachmann. Eikö tuo hänen jälkeensäkään esiintyvä ukko ihan koko pakalla näytä pelaavan. Näille ihmisille näyttää siis olevan täysin ok se, että Yhdysvalloista tulisi joku diktatuuria muistuttava valtio. Eihän siinä.

Tämä Bachmann on näköjään sen teekutsuliikkeen johtohahmoja. Tuon tyyppisen paskanjauhamisen näkeminen on oikeasti pelottavaa, koska tälläisellä tyylillä valtiot singottaisiin oikeasti takaisin jonnekin keskiajalle, jossa näiden mielikuvitusolentojen nimissä vainottiin ihmisiä ihan hirveyksiin asti ja hallinnot olivat toinen toistaan sortavampia.

Nyt käytti oikeasti jo todella läheltä, että nämä voimat olisivat saaneet kaapattua tuon koko valtion. Trump on sen sortin ihminen, että hän kykenee tämmösiin juttuihin ja olisi aivan taatusti jatkanut toiselle kaudelle päästessään vallan keskittämistä itselleen ja lähipiirilleen. Bidenilla on todella iso työ ja hänen koko poliittinen perintönsä voisi perustua siihen, että 2024 nuo voimat eivät saa valtaa enää takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös