USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 757 664
  • 6 909

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä taidetaan nyt kaikin keinoin välttää Bidenin 270 ylitystä.

Jos niin tapahtuu, soittaako Trump Bidenille ja tunnustaa tappionsa. Epäilen.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Eikö tämä Huhtasaari myös uskonut, että maapallo on litteä ja se on 10 000v vanha.

Kuten tuossa yllä todettiin. Työpaikkojen menettämisen pelko, maahanmuuton vastustaminen, rikkaiden omien etujen ajaminen jne.. Syitä ja "syitä" on valtavasti, miksi äänestää Trumppia, vaikka muuten pitäisikin häntä epäsopivana. Ei heille paljoa Pariisin ilmastosopimukset tai yhteistyö muun länsimailman kanssa paljoa hetkauta.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Valitettavasti Suomen Trump eli Juhani Tamminen on näin tehnytkin. Ja vielä valitettavampaa, että tuolloin kyseessä oli suosikkijoukkueeni, joka jäi pukukoppiin erätauon jälkeen ainakin yliajalle. Häpeällinen muisto.

Mulla oli kevyt muistikuva että Tami olisi moisen tehnyt, mutten asiasta kirjoittanut KOSKA LUOTETTAVAT UUTISET.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Donnien johto Georgiassa 463 ääntä! Mutta missä viipyvät Pennsylvanian äänet?

Oletko ottanut huomioon että näitä ääniä on laskemassa
Flyers maskotti Gritty
Phillies maskotti Phanatic
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Hillary Clinton kutsui 2016 vaalien aikaan Trumpin kannattajia sanalla "deplorables”, surkimukset. Ei ihan omiaan vähentämään kahtiajakoa.

Deplorable sanalla on yleisesti kuitenkin sävyssä myötätuntoa, sääliä ja empatiaa herättävä merkitys, kuten tuossa Randall Flagg avasi miten Clinton puhettaan jatkoi.

Eli konteksti luo merkityksen. Deplorable ei ole tällöin "surkimus", vaan joku "to be felt sorrow for; worthy of compassion". Toki sanalla on merkitys myös "paheksuttavana" tai "halveksuttavana", mutta sitähän Clinton ei tuossa hakenut. Trumpin leiri toki luki jälleen irti kontekstistaan ja näki omalla tavallaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On ollut niin pitkät ja jännät vaalit että en ole ehtinyt edes Jatkoaikaan kirjoittamaan vaikka muuten olenkin ollut näissä ketjuissa kohtalaisen aktiivinen. Kiitos kuitenkin niille jotka ovat kirjoittaneet, näitä juttuja on ollut kiva vilkuilla muun seurannan ohessa.

Mutta vaikka nyt näyttääkin että vaalit ovat kääntymässä toiveitteni mukaan Bidenille, olen tavannut itsestäni sellaisenkin ajatuksen että vaikka Trump lopulta voittaisi, se ei enää jaksa edes harmittaa, niin alas hän on vajonnut jopa suhteessa omaan tasoonsa ja ennakko-odotuksiin vaalien kuluessa. Hän ei enää yritä edes muodon vuoksi leikkiä demokraattista toimijaa vaan puhuu ja käyttäytyy kuin diktaattori. Koska Yhdysvallat on edelleen ainakin muodollisesti demokratia, en voi kuin halveksia demokratiassa toimivaa wanna be-diktaattoria.

Nyt lähinnä toivon että edes jotkut oppisivat tästä kaikesta jotakin. Kaikki eivät opi, mutta jotkut voisivat oppia. Tulevaisuudessa näemme miten tässä käy.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Perussuomalaisten äänestäjät ovat toisiksi matalimmin palkattuja, matalimmin koulutettuja ja matalimmissa työtehtävissä. Mitä muuta johtopäätöstä tästä voisi vetää?
OT, mutta osin fake news:


Halla-ahon myötä tai siitä huolimatta persuprofiili on muuttunut.

***

Totesinpa yllä olevan, ja merkitsin vaalivoittajaksi samalla Bidenin. Ilman lakitupapäätöksiä se on siinä, ei enää Trump nouse. Alle 1 prosentti Trumpille.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
En ihan pysy näissä väitteissä aina kärryillä. Mun käsittääkseni aika moni maahanmuuttaja äänestää vasemmistoa/demareita tai amerikassa demareita ja siellä vasta sitä heikkolahjaista ja kouluttamatonta porukkaa löytyykin, varsinkin johonkin satukirjaan uskovien osuus on käsittämättömän suuri. Mutta tässähän ihan ilman rasismi viitataan siis tyhmiin valkoisiin, niinkö?

Miten sinä nyt vedät yhtymäkohdan siihen, että republikaanit ovat kokonaisuutena populistinen puolue? Trump on varmasti ihan ehta populisti.

Nyt tuli ensimmäisen kerran sellainen ajatus mieleen, että vaalien jälkeen rebut hylkäävät Trumpin tylysti ja maahan perustetaan uusi aidosti populistinen puolue, jonka keulakuva on Trump itse.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En tunne prosessia tarkemmin, mutta ei pelkästään riittäne, että toimittaa lomakkeen viranomaisille, jossa lukee esim. James, republi-kani.
Luulisin myös, että unisimmallakin vaalivirkailijalla rupeaisi soittamaan kelloja, jos joku kani tai vaikka laama kiikuttaa hampaissaan äänestyslipukkeen uurnalle. Tai, että sekään ei ole kovin todennäköistä, että ovat lähettäneet postissa lipukkeen.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
CNN juuri selvensi tuota äänestyslappujen epäselvyyttä. Lyhyesti jos äänestyslapussa on raksittu väärin, niin siellä on lautakunta joka käy jokaisen läpi. Esim. äänestäjä on raksinut vaikka molemmat nimet Biden ja Trump, niin sitten jos hän on laittamut ympyrän vaikka Bidenin raksin ympärille, niin ääni menee Trumpille.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
ja Trump jatkaa ex-pressana opetuslastensa messiaana.

Eiköhän tuo tapahdu joka tapauksessa, olisi kuka tahansa voittanut Trumpin miten tahansa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Mihin sä perustat nämä väitteesi? Trumpin puheisiin? Ei ole mitään näytettä pienestäkään vilpistä missään osavaltiossa. Uskokaa jo lopulta, että USA:ssa on super turvallista vaalilaskenta. Georgiassa ja Arizonassa hommaa johtaa vielä Rebujen väki. Hauskaahan tässä on, että Arizonassa halutaan löytyvän ääniä ja muualla halutaan, että ei löydy :)
Eihän @BlackWolf tuossa mistään vilpistä puhu. Sieltä ihan oikeasti on löytynyt ”hukassa olleita” laillisia ja oikeita ääniä. Tai jos vilppiä on (yritetty), niin se vilppi on nimen omaan postilaitoksen tekemää, kun laillisia ääniä on yritetty kadottaa.

Surkuhupaisaa se joka tapauksessa on, kun äänestyslippuja sisältäviä postisäkkejä löytyy sieltä jos täältä, vaikka kai niiden olisi pitänyt päätyä oikeisiin paikkoihin ilman etsimisiä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä toki olisi pitänyt selkeämmin ilmaista, että viittasin nimenomaan Suomeen tällä.

Faktoja toki löytyy Palokan Keisarille:
https://journal.fi/tt/article/download/52744/16431/ (linkistä voi ladata artikkelin, joka käsittelee äänestäjäkuntien demograafeista tehtyjä tutkimuksia, hostattuna journal.fi:ssä)

Perussuomalaisten äänestäjät ovat toisiksi matalimmin palkattuja, matalimmin koulutettuja ja matalimmissa työtehtävissä. Mitä muuta johtopäätöstä tästä voisi vetää?
Tilastosi ovat vanhentuneita. Vuoden 2019 EK-vaaleissa persujen äänestäjistä 28 % oli korkeakoulutettuja (AMK-/yliopistotutkinto). Edellä olivat vain Kokoomus (47%), Vihreät (34%). Taakse jäivät kaikki muut puolueet.


Sivut 266-267.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Hoho.
 

Liitteet

  • E3327BD1-01E7-470B-93E0-39A83A81C49E.jpeg
    E3327BD1-01E7-470B-93E0-39A83A81C49E.jpeg
    216,1 KB · kertaa luettu: 302

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
College-koulutetut ovat olleet perinteisesti republikaanien puolella ja 2016 Trump taisi voittaa tämän ryhmän pienemmällä erolla kuin normaalisti, mutta varsinkin tähän ryhmään kuuluvat naiset ovat siirtyneet demokraattien leiriin. Uskoisin että näissä vaaleissa Biden vie college-koulutettujen äänet.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Luulisin myös, että unisimmallakin vaalivirkailijalla rupeaisi soittamaan kelloja, jos joku kani tai vaikka laama kiikuttaa hampaissaan äänestyslipukkeen uurnalle. Tai, että sekään ei ole kovin todennäköistä, että ovat lähettäneet postissa lipukkeen.
No en tiedä. Näin useammankin median tehneen jutun kuvan kanssa siitä, kun käärme kävi äänestämässä Floridassa. Otus sanoi toimituksen jälkeen äänestäneensä ”Trump-nimistä henkilöä”.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ei ihan ymmärrä tätä väitettä että media luo kuvan siitä ja tästä. Eiköhän tämä Dear Mr. Trump ihan itse aiheuta sen että hänestä kirjoitetaan tällä tavalla. Ei tässä kenenkään toimittajan tarvitse mitään kuvaa enää alkaa laveeraamaan.
Trumpilla on taatusti idioottimainen puolensa (no shit), joka ansaitsee sapiskaa ja kunnolla. Otsikoiden ja ingressien sisältö - joihin juttu usein tiivistyy - tuppaa maalaamaan Trumpista yksipuolisen kuvan. Ei mennyt neljä vuotta ole ollut perusjenkin näkökulmasta samanlaista sotkua mitä uutisoinnin perusteella voisi kuvitella.

Myös minulle on jäänyt muistikuva radio-ohjelmista, joissa keskitytään Trumpin irvailuun. Laiskaa toimitustyötä pysyä oman turvallisen kaikukammion piirissä. Mielenkiintoisempaa olisi kuunnella analyysia miksi Trump on kaapannut vallan republikaanien parissa. Mikä saa ihmiset äänestämään miestä, joka laukoo välillä päättömyyksiä, joita politiikassa ei uskottu kuultavan? Jo oma tapani asetella sanani paljasti oman asenteeni - Trumpin valinta on poikkeama "normaalista", ei oletusvalinta.

Jos urheilutoimittajia on haukuttu fanipojiksi, olisi myös politiikan toimittajissa skarppaamisen varaa.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
CNN:



Eli mikähän on lähde.


Lähde oli Iltalehti, joka julkaisi äänestäjäanalyysia Washington Postin kyselytutkimuksen pohjalta.


Mutta jos tutustuu Washington Postin juttuun, niin kyse oli valkoisista äänestäjistä ja siinäkin oli prosenteissa tulkitsemisen varaa.


Eli käsi ylös virheen merkiksi. Menin Iltalehden väärään tulkintaan. Mutta toisaalta äänestäjien jaottelu pelkästään koulutuksen mukaan ei ihan toimi, esim. ei valkoisista koulutetuista ja kouluttamattomista äänesti yhtä suuri osa Bidenia, kun taas valkoisisten yliopistokoulutettujen äänet jakautuivat tasan Trumpille ja Bidenille.
 

Undrafted

Jäsen
Uudelleenlaskennasta varmaan. Joudutaan äänestäjätekisteristä poistamaan kuolleet, ja sitten hylkäämään heidän äänensä, jos kupsahtaneet ennen vaalipäivää.
Luulisi Yhdysvalloissa olevan vaalisalaisuus, ettei äänilippuihin kirjata äänen antajaa? Tällöinhän mahdoton selvittää äänestämisen jälkeen kuolleet, koska kasassa x kappaletta äänilippuja.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aikamoista sekoilua. Jos olisit lukenut tuon tutkimuksen johon artikkelissa viitattiin, ja siitä etenkin sivun 267, niin huomaisit että Perussuomalaiset on edelleenkin erityisesti matalasti koulutettujen suosiossa. Vieläpä ihan kirkkaasti.
No tämähän nyt ei pidä paikkaansa ollenkaan. Taisit katsoa SDP:n saraketta vahingossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös