USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 761 264
  • 6 909

ijuka

Jäsen
Hyvä jos ääniä vielä on laskematta. Jotenkin huolestuin, että jos tosiaan Phillyssä enää 140 000 ääntä laskematta ja 28 000 tuolla toisessa piirikunnassa, niin vähiin käy.
Jos ääniä on nyt 6 381 341 ja tällä päästään 89%:iin, niin silloin laskematta on noin 800 000 ääntä.
 

Tuamas

Jäsen
Hyvä jos ääniä vielä on laskematta. Jotenkin huolestuin, että jos tosiaan Phillyssä enää 140 000 ääntä laskematta ja 28 000 tuolla toisessa piirikunnassa, niin vähiin käy.

Myös esim. Pittsburgh/Allegheny on kovin kesken, siellä on laskematta 150k ääntä ja Biden vienyt toistaiseksi 60/40.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tämä kääntyy vielä... uskotteko siellä kotona
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
En nyt ihan näinkään pitkälle menisi. 2016 Trump voitti saamalla 63 miljoonaa ääntä. Hillary sai 66 miljoonaa. Tällä hetkellä Biden 72 miljoonaa ja Trump 68,5 miljoonaa. Eli Trump on ylittänyt viime vaalien äänimääränsä nyt melkein 6 miljoonalla. Biden ylittänyt Hillaryn tuloksen kanssa 6 miljoonalla. Jos väittää, että peli olisi jollain tavalla selvä koska joku äänestystapa, tai laskentajärjestys, niin ei ihan näinkään. Trump olisi voittanut tuolla nykyisellä äänimäärällä 2016 täysin ylivoimaisesti. Tiukille menee tämä touhu ihan sama miten ne äänet olisi laskettu. Tuolla on jo ratkenneita vaalipiirejä missä miljoonien äänien jälkeen eroa parikymmntätuhatta. Eli alle prosentti, ei se muutu sillä missä järjestyksessä ne äänet laskee.
Lopputulos ei tietenkään ole millään tavalla riippuvainen äänien laskentajärjestyksestä.

Sen sijaan nyt kun Trump "karkasi" alussa johtoon, todella moni (minä mukaanlukien) ehti kyseenalaistaa Bidenin voiton. Sen sijaan jos Biden olisi "karannut" alussa johtoon eli jos ennakkoäänet olisi laskettu ensin, tuskin kukaan olisi epäillyt missään vaiheessa, että Trump voisi nousta takaa ohi ja vedonlyönnissä Bidenin kertoimet olisivat heti kättelyssä tippuneet sinne jonnekin 1,10 tuntumaan. Nythän tässä pääsi lähinnä yllättämään Bidenin murskaava ylivoima posti-ja ennakkoäänissä, moni osavaltio olisi mennyt Trumpille, mikäli Biden olisi voittanut nuo äänet "vain" sillä odotetulla "reilulla" erolla, eikä nähdynkaltaisella "murskaavan ylivoimaisen reilulla" erolla. Pakkaa hämmensi lisäksi se, että joissain osavaltioissa noita ääniä laskettiin sekaisin, eikä siten, että valtaosa ennakkoäänistä jäi viimeiseksi.

Nyt esimerkiksi jonkun Pennsylvanian kääntyminen ei ole mikään yllätys, sillä on selvää, että Trump kerää laskematta olevista äänistä ylivoimaisen enemmistön.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tottakai ääniä voidaan laskea uudelleen niin monta kertaa kuin sielu sietää, mutta tulokseen se ei ole tainnut ikinä vaikuttaa mitenkään. Eli uudelleenlaskenta on vain poliittinen manööveri, jolla kyseenalaistetaan tulos vaikkei se enää mihinkään muutu. Joitain satoja ääniä saattaa vaihtaa omistajaa, mutta voi myös kolahtaa saman verran omaan nilkkaan. Toki joku voi korjata, jos joskus on käynyt toisin, itse en muista tällaista tapahtuneen.

No näinhän se juuri on, lisäksi on vielä hyvä muistaa, että sen uudelleenlaskennan maksaa se vaatinut taho ja jokaisella osavaltiolla on omia rajojaan, että millaisessa äänierossa edes tuohon suostutaan.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Lukeeko siinä että ääntenlaskenta lopetetaan 97% kohdalla, vai...?

Ei noista prosenteista voi varmaksi sanoa, miten paljon ääniä on vielä laskematta. Esimerkiksi The Guardian näyttää Georgian lasketuiksi tällä hetkellä 99%, kun sitten taas New York Times näyttää tuota 96%.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Minua ainakin kiinnostaa, mikä on se hyvä Trumpissa mikä saa ihmiset äänestämään häntä ja olisi kiva ymmärtää sitä asiaa syvemmin ja siinä puolueeton uutisointi on tärkeä asia. "Jenkit on tyhmiä/uskonollisia fanaatikkoja" on minusta vähän laiska selitys kaikkeen. Yle toki taisi tehdä jonkun jutun aiheesta, mitä kehitystä Trumpin aikana on tapahtunut.

Tästä samaa mieltä, eli tuo on mielestäni vähän laiska selitys ja onhan siinä Trumpin harrastamassa politiikassa oltava jotain mikä saa ihmiset äänestämään häntä. Ja sitä ei vain saada oikein mediassa esiin. Toki populismi tuntuu valitettavasti vetoavan ihmisiin helppoine vastauksineen vaikeisiin kysymyksiin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Georgiassa pottiin 2 ääntä lisää. Molemmat Trumpille
Tätä tahtia ollaan täällä odottelemassa vielä ensi vuosituhannellakin. Joo kyllä me töitä tehtiin.
 

Tuamas

Jäsen
Ei noista prosenteista voi varmaksi sanoa, miten paljon ääniä on vielä laskematta. Esimerkiksi The Guardian näyttää Georgian lasketuiksi tällä hetkellä 99%, kun sitten taas New York Times näyttää tuota 96%.

Ja näistä Guardian lienee hyvin lähellä oikeaa, koska vaalilautakunnan edustajat ovat ilmoittaneet 50k ääntä olevan laskettavana, jolloin NYT:n arvio on melko raa-asti pielessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös