Niin, siitä, että vanhat sedät ovat nukkumassa.Oho, sekä Trumpin että Bidenin Twitter-tilit ovat olleet hiljaa siitä asti kun Trump ilmoitti tartunnastaan. Kertoo omaa kieltään.
Niin, siitä, että vanhat sedät ovat nukkumassa.Oho, sekä Trumpin että Bidenin Twitter-tilit ovat olleet hiljaa siitä asti kun Trump ilmoitti tartunnastaan. Kertoo omaa kieltään.
Jos Bidenistä tulee pressa, niin kaikki lähisukulaiset joutuu salaisen palvelun suojelukseen. Voipi olla vaikea löytää diileriä tai turvasedät hakee ryönät suoraan apteekista...aika rohkea täytyy olla kiristystä suunnitteleva.Minusta ei ole.
Millä he painostaisivat Bideniä, sillä että poika on repsahtanut taas? Biden on jo nyt liki 80-vuotias ja mahdollinen presidenttiys todennäköisesti uran viimeinen virka. Hänellä ei olisi mitään syytä suostua moiseen kiristykseen.
Siellä asuu 650 000 ihmistä eli se on kaupunki. Tuo selittää jo aika paljon. Obama voitti tuon 2008 ja 2016 Trumpille 48% ja Hillary 46%. Kai siellä sitten vain on hieman kyrpiinnytty Trumpiin.Pääsi yllättämään tuo Nebraskan 2nd district. Syyskuun aikana sinne on eksynyt kaksi mielipiteenmittaajaa (Siena College ja Global Strategy Group) ja saivat Bidenin 6-7 pinnaa edelle tuolla. Muut osat Nebraskasta toki tulipunaisen republikaanista, kuten odottaa sopii. En tiedä sitten, mikä hipsteripesä Amerikan sydänmailla tuo 2nd District on, mutta jotain Trumpin ongelmista vaalitaistelussa kertoo.
Ei siinä tainnut tulla sellaista ongelmaa että vieraan vallan voimat olisivat Georgelle koittaneet alkoholia kuskata.
Nyt on pöydällä 3½ vuoden näytöt ja se on gallupien mukaan karkoittanut paljon liikkuvia äänestäjiä. Sanon arviotasi oikeaksi.Selityksenä näen sen, ettei Trumpilla olekaan nyt mitään kätkettyä kannatusta.
Nyt en yhtään ihmettelisi jos Biden voittaa myös Floridan ja Teksasin.Ei kai niitä "ujoja" Trumpin äänestäjiä koskaan ollutkaan. Mielipidemittaukset oli viime kerralla niin paljon pielessä, koska korkeasti koulutetut valkoihoiset kansalaiset vastailee kyselyihin ahkerammin kuin tavalliset rasvanäppi-duunarit. Ja tätä vinoutumaa ei jaksettu paljonkaan korjata, koska yleensä sillä ei ole niin suurta merkitystä. Mutta Trumpin tapauksessa sillä oli valtava merkitys, akateemiset valkoiset nyrpistelivät hänelle nenäänsä mutta kouluja käymättömät oli pähkinöinä.
Tämä näkyi etenkin kolmessa pohjoisen osavaltiossa, joissa gallupit lupaili Clintonille turvallista voittoa Pennsylvaniassa, Michiganissa ja Wisconsinissa, mutta Trumpille meni kaikki kolme. Minnesota Clinton voitti, mutta pienemmällä marginaalilla kuin ennakoitiin.
Mahdollisesti mittausten tekijät osaavat nyt paremmin painottaa koulutuksen perusteella, tai sitten eivät vieläkään. Bidenin johto noissa pohjoisen osavaltioissa on tosin mittauksissa nyt niin vakuuttava, ettei 5 % virhekään voittoa uhkaisi.
Pääomamarkkinoilla on aika jännää liikehdintää ollut pressanvaalien alla kuluneen vuoden aikana. Keväällä oletus oli, että Trump voittaa ja taloudellisesti tämä olisi markkinoille parempi vaihtoehto, koska Trumpin suosio on hyvin riippuvainen talouden tilasta. Eli jos taloudella menee hyvin, Trumpin muut mokailut ja oudot keissit pystytään pitämään maton alla kun aina on talouskortti pelattavana. Täten toimissaan Trumpin kannattaa tukea taloutta kaikin keinoin ja pitää kurssit vihreällä ja työttömyys alhaisena.
No sitten alkoi korona puskemaan päälle ja kesällä markkinoilla alettiin puhumaan, että mikä tahansa tulos on negatiivinen pääomamarkkinoille, joskin eri syistä johtuen. Jos Biden voittaa, nähtiin hänen toimet olevan markkinoille heikommat: veronkiristykset ja vasemman puolen fiilis yleisestikin nähdään heikompana ja epävarmana (ei sillä etteikö kiinnittämättömän twiittikanuunan päällä istuva Donald J. olisi mitenkään ennustettava ja pitkäjänteinen). Taas Trumpin tappiossa nähtäisiin negatiivisena se, että Trumpin leiri haastaa tuloksen kaikissa oikeusasteissa ja vaalien jälkipyykki jauhaa pitkään ja ollaan kuukausia epävarmuudessa, mikä hermostuttaa markkinalla. Toisaalta jos Trump voittaa, ajateltiin, että Trumpin hallinnolla ei ole työkaluja työllisyystoimiin, koronaa ei saada hoidettua järkevästi, voidaanko tehdä millaisia elvytyspaketteja tai verotoimia jne. eli alettiin tässä vaiheessa epäilemään Trumpin poliittisen työn ytimessä olevia päätöksiä ja niiden tuloksia, eli sitä miten hänen johdolla toimittaisiin. Hämmentävästi tähän alettiin puuttumaan vasta tuolloin kun keväällä tuntui kaikki kelpaavan, kunhan ne vain tukee ja ylläpitää talouskasvua. Keinoja kaihtamatta.
Nyt syksyllä taas vene on keikahtanut nopeasti kuin Estonia konsanaan, eli nyt näyttäisi Bidenin voitto (ja tärkeämmin vielä selkeä voitto) olevan ainoa positiivinen tulos markkinoiden kannalta. Vaikka samalla demokraateilla olisi sitten aika hyvä ote vallankahvasta eri tahoilla ja täten verotus ehkä kiristyy (tai riski tälle kasvaa), samalla nähtäisiin suurella todennäköisyydellä elvytystoimia, jotka tukisi taloutta ruohonjuuritasolla. Ja tärkeintä olisi, että Biden voittaa selkeästi, jolloin vältytään mahdolliselta Trumpin haastolta ja sen tuomalta epävarmuudelta, volatiliteetin kasvulta ja panikoinnilta. Lisäksi jos demokraateilla olisi pressan paikka, senaatti ja kongressi, olisi se ainakin toimiva kokoonpano päätöksille, ja sekin nähdään parempana kuin demokraatti/rebublikaani-sekasetti, jossa sitten vain riidellään ja päätökset junnaa. Ja esim. kumpikin taho voisi tehdä vallassa ollessaan hyvinkin samanlaisia omia elvytyspaketteja, mutta eivät suostu toisen tekemään pakettiin jolla sitten voittaja kerää kaiken kunnian ja suosion. Ainoa etu markkinoiden kannalta vallan sekasikiössä olisi se, että ehkä karuimmat veronkiristykset pystyttäisiin torppaamaan, vaikka toiminta olisikin sitten riitaisaa ja hankalaa.
Eli joitain yksittäisiä etuja voidaan nähdä riippumatta lopputuloksesta, mutta ehkä isossa kuvassa Bidenin selkeä voitto olisi tälle hetkellä parempi markkinoiden kannalta. Tai miksei Trumpinkin selkeä voitto, koska siinäkin olisi varmasti jokunen seikka talouden kannalta hyvin (ottamatta sen enempää kantaa muihin käytännön asioihin). Mutta kaikista pahin näyttäisi olevan tiukka lopputulos ja sen tuomat haasteet (heh).
Rebuilla on kyllä ollut taipumusta valtion talous tekemällä jättimäistä alijäämää..Ei demokraateilla ole ollut mitenkään tapana tuhota taloutta maassa.