USA:n presidentinvaalit 2008

  • 103 933
  • 750

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Ehdin jo hetken miettiä että onko päässä vikaa kun kuuntelin sujuvasti näitä "vasemmiston" ehdokkaita. Kiitos ja kumarrus. Jargonihan on loppupeleissä samaa aivan jokaisella. Karisma osastolla Obama voittaa. Jos Hillaryn kannatus vajoaa luokkaan huono niin varjoista nousee esiin, Elviksen jälkeen, karismaattisin henkilö mitä jenkkilässä on nähty. Jeesannee hieman.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Niin ja 1800-luvulla demokraatit olivat pääasiassa eteläisten osavaltioiden "hillbilly" -tyylisiä rasisteja (Ku Klux Klan syntyi demokraattisen puolueen yhteyteen Yhdysvaltain sisällisodan jälkeen) kun taasen republikaanit liberaaleja kaupunkilaisia.

Asiathan olisivat helppoja hahmottaa, jos Yhdysvaltain puoluepoliittinen kartta olisi täysin verrannollinen suomalaisen puoluepolitiikan kanssa. Ehkä voisi olla syytä asetella USA:n demokraatit jonnekin meikäläisten Kokoomuksen Salolainen-Itälä -siipeen, ja republikaanit siitä oikealle. Väkivaltainen yleistys, mutta parempaakaan en nyt keksi. Jos joku keksii, luen ilolla.
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
Ehkä voisi olla syytä asetella USA:n demokraatit jonnekin meikäläisten Kokoomuksen Salolainen-Itälä -siipeen, ja republikaanit siitä oikealle. Väkivaltainen yleistys, mutta parempaakaan en nyt keksi. Jos joku keksii, luen ilolla.

Olen viimeisen parin viikon aikana ottanut asiakseni ottaa selvää samasta (ja muistakin) kysymyksestä. Tähän mennessä näyttäisi siltä, että väkivaltainen yleistyksesi on aika hyvä. Itselleni on tullut ehkä kuitenkin yllätyksenä, siis ennakkoaavistuksista huolimatta, tuo jo ketjussa mainittu uskonnon painoarvo. Se tekee skenen vaikeasti luokiteltaviksi ainakin minulle. Tuskin kovinkaan monessa maassa on päivän(kin)politiikassa noin voimakasta kristillistä tematiikkaa, taikka miten sen nyt hyvin sanoisi. Ehkä katolisessa maailmassa?

Alabama (4,5M), Kansas (2,7M), Mississippi (2,9M), North Carolina (8,8M), Oklahoma (3,5M), South Carolina (4M), Texas (20,9M) ja Virginia (7,1M). Näissä paikoissa on rontti 54 miljoonaa asukasta, ~20% väestöstä, ja vuodesta 1980 jokaisessa em. osavaltiossa on äänestetty republikaaniehdokasta. Joten, on jotenkin ilmeistä että kehno profiloituminen hengen asioissa maksaa aika monta ääntä.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Tuli viime (tai oikeastaan jo toissa) yönä sitten kukuttua BBC:n Worldin ääressä Iowan tulosten julkistamiseen saakka. Muutamia kommentteja laitettava yön tunnelmista.

Aloitetaan liikkeelle pääsemiseksi vaikka kommentoimalla muutamaa kohtaa Setin viestissä:
Ehdin jo hetken miettiä että onko päässä vikaa kun kuuntelin sujuvasti näitä "vasemmiston" ehdokkaita. Kiitos ja kumarrus. Jargonihan on loppupeleissä samaa aivan jokaisella.
En tiedä mitä tarkalleen tässä tarkoitat ilmaisulla "loppupeleissä", mutta jos tarkoitit eiliseen asti vallinneita ehdokkaiden vaaliteemoja niin ei se aivan samaa ole. Esivaaleissahan kisataan kahden eri puolueen (ja toisistaan ideologisesti eroavien) kannattajien äänistä. Lopullisessa presidenvaalissa sitten toki alkaa "jargoni yhdenmukaistumaan" kun ruvetaan kisaamaan keskiviivalla horjuvista äänestäjistä. Ja tälloin toki retoriikka ja vaaliohjelmakin on eri moodissa kuin esivaaleissa.

Karisma osastolla Obama voittaa. Jos Hillaryn kannatus vajoaa luokkaan huono niin varjoista nousee esiin, Elviksen jälkeen, karismaattisin henkilö mitä jenkkilässä on nähty. Jeesannee hieman.
Obamasta samaa mieltä. Itse asiassa piti erittäin vaikuttavan, tunteellisenkin, mutta ei pateettisuuteen sortuvan kiitospuheen. Sana on hallussa, ainakin puheenkirjoittajien hallussa... Nuori kampanjaväki tuntui olevan myös todella innoissaan. Enpä voi olla rinnastamatta Clintonin rynnistykseen varsinaisessa presidentinvaalissa vuonna -92.

Sitten tuohon "Elviksen jälkeen karismaattisimpaan" henkilöön. Sikäli jos tarkoitat Bill Clintonia ja tämän ryhtymistä antamaan eukolleen todella merkittävää vetoapua, niin riskinsä on siinäkin Hillaryn kannalta. Miltä näyttää oma kompetenssi jos sitä joutuu liiaksi nojaamaan toiseen henkilöön? Ei välttämättä vakuuttavalta. Ja vakuuttavuudesta näissä vaaleissa on kyse.

Muuten myös hieman ihmettelen Hillaryn porukan tapaa lukea mielipideilmastoa. Tilanteessa jossa kansalaiset tuntuvat olevan helvetin pettyneitä (taas kerran) poliitikkojen toimintaan, on Clintonin porukka valinnut taktiikaksi ehdokkaansa "poliittisen kokemuksen" korostamisen. Yksi slogani on muun muassa ollut se että Hillaryn voittaessa koko paskan, hän voikin aloittaa hommat välittömästi koska "tuntee systeemit". En pitäisi tällä hetkellä tätä erityisen nerokkaana vetona. Obaman puolella on (ainakin vielä) ryvettymätön poliittinen maine. Edwards lienee jossain välimaastossa tässä suhteessa.

Edwardsin keskeinen strategia, odotetusti, tuntuu olevan kova kritiikki Bushin veropolitiikkaa kohtaan, yhdistettynä globalisaation vaikutuksiin USA:ssa. Hieman malliin: "Ensin annettiin rahaherroille kunnon veronalennukset ja sitten samat retkut kiitokseksi pakkaavat tehtaat kontteihin ja lähettävät ne Aasiaan." Ärtsy mutta varmaankin tämän hetken tilannetta ja ainakin jonkun kansanosan tunnelmia kiteyttävä ilmaisu.

Kaikkien demokraattiehdokkaiden agendalla on myös viime päivinä otsikoihin noussut vanha kiistakapula: Terveydenhuolto. Tämä on asia jolla jokainen tulisi lopullisena ehdokkaana republikaaneja varsinaisessa vaalissa lyömään. Ruutuun pistetään kuvaa missä keuhkokuumeinen mummo hinaa kadulla mukanaan tippapullotelinettä, tultuaan heitetyksi ulos sairaalasta maksukyvyttömyyden vuoksi. Pisimmät perinteet terveydenhuollon remontin saralla on tietenkin Hillaryllä joka ukkonsa kaudella mesoi asiasta, mutta koko homma kaatui republikaanien vastustukseen kongressissa. Ja tämä asia ei välttämättä ole hänelle meriitti. Hillaryn asemaa istuvan presidentin vaimona mutta myös hänen omaa persoonaana pidetään osasyyllisenä uudistusten kaatumiseen. Obama puolestaan ilmoitti pistäneensä terveydenhuollon järjestykseen jo kotiosavaltiossaan Illinoisissa ja lupasi samaa koko maahan, jahka tulee presidentiksi. Edwards korostaa myös tätä aihetta, mutta en nyt tältä istumalta osaa mainita mitään konkreettista hänen osaltaan.

Irakin sota: Kaikki demokraattiehdokkaat haluavat vetää joukot pois sieltä mahdollisimman pian. Kiitospuheessaan Obama mm. lupasi että "Irakista lähtee joka iikka takaisin kotiin kun hän astuu Valkoiseen Taloon."

Tällä hetkellä löisin roponi likoon Obaman puolesta. Siis demokraattien ehdokkaaksi ja samaa latua Valkoiseen Taloon.


Republikaanit Iowassa:

Tämä jäsentenvälinen oli sitten hieman toisenlainen näytelmä. Jo yksinkertaisesti siitä syystä että pääehdokkaista ei kaikki edes "olleet paikalla".

Rudy Giuliani ei Iowaan satsannut vaan päätti aloittaa tosissaan vasta New Hampshiresta. Tätä päätöstä ei kaikki asiantuntijat pitäneet kovin viisaana. Giuliania tosin voi pitää melko liberaalina joten saattaa saada paremman lähdön vapaamielisenä pidetystä Uudesta Englannista kuin konservatiivisemmasta keskilännestä. Siksi hieman ihmettelen tuota edellisellä sivulla linkitettyä Giulianin "rättipäät jarjestykseen" -tyylistä Youtube-pätkää. Ei välttämättä hirveästi tuo materiaali Giulianin asiaa New Hampshiressa auta. Ylipäätänsä luulen että tuo Bushin lanseeraama ja totaalisen loppuun kuluttama "War on Terror" -pakkotoisto ei tule nyt vetämään. Ei siis edes kaikkien republikaanien keskuudessa. Jos Giuliani ei jatkossa ainakaan ylettömästi korosta tuota linjaa, niin voi hyvinkin tulla valituksi ehdokkaaksi perinteisten mainstreet -republikaanien äänillä. Uskonnollinen oikeisto ei tule tästä miehestä kuitenkaan innostumaan. "Mikälie italialainen (katolinenkin varmaan) huithapeli sieltä paheen pesästä."

Huckabee puolestaan heilui Iowassa kuukausitolkulla pyrkien vaikuttamaan suoraan katutasolla ihmisiin. Pienen budjetin miehenä tavallaan pakkokin, niin nykyhetkessä, mutta etenkin jatkon kannalta. Menestystä olisi tultava tai loppuu rahat. Onnistui ainakin toistaiseksi. Vahvat arvelut kuitenkin viittaavaat siihen puolueen johto ei tätä miestä ehdolle halua. Yksi BBC:n haastattelema asiantuntija tiivisti asian seuraavasti: Republikaaneissa on vallalla kaksi linjaa. Ne jotka vastustavat aborttia ja ne jotka vastustavat veroja. Jälkimmäinen on myös puolueen koneistossa valtaa pitävä ryhmä. Ja tällä kertaa ne jotka vastustavat veroja, haluavat itse valita ehdokkaan omasta joukostaan. Bush nuorempi, kuten isänsäkin, kuulu(i)vat toki molemmat tähän verot alas -puolueeseen, mutta tiukassa tilanteessa Karl Rove aikanaan leipoi Bush jr:iin myös ankaran uskonnollisen imagon (joka ei kyllä ainakaan minua ikinä ole vakuuttanut...) ja sai tällä uskonnollisen oikeiston mobilisoitua varmistamaan voitto tiukassa presidentinvaalissa. Republikaanien mainstream osasto haluaisi ottaa hieman etäisytttä tähänkin linjaan eikä halua ehdolle jo ennakkoon varmaksi tiedettyä uskonmiestä.

Massachusettsin entinen kuvernööri Mitt Romney satsasi myös Iowaan mutta "hieman" enemmän lompakkoa kuin kengänpohjia kuluttavalla menetelmällä. Ilmeisesti Iowan "maanläheinen" äänestysmenetelmä vaikutti siihen että isolla rahalla ei kuitenkaan pystynyt kukistamaan kovaa kenttätyötä. Toki Romneykin paljon osavaltiossa liikkui. En sitten tiedä oliko se välttämättä hyvä asia hänen kannaltaan. Sen verran omituisia puujalkavitsejä äijä viljeli jutuissaan. Meno oli hetkittäin kuin Spede-showssa. Ei tosiaan tuo heti mieleen harrasta mormonia...

John McCain: Kannattaa Irakin sotaa. Eikä kantaansa muuta. Ikäkin painaa ja melkoinen yllätys olisi tämän veteraanin nousu kärkitaistoon.

Yhden suosikkisarjani, Kovan lain, näyttelijän Fred Thompsonin kampanja ei oikein tunnu käyntiin lähtevän. On myös aika vanhoillisen maineessa ja saattaa sen vuoksi myös olla puoluejohdossa hieman epäsuosiossa. Pahassa hädässä ei kuitenkaan mahdoton. Toisen näyttelijän, Reaganin, haamu voi olla vielä liikkeellä...

Ei tuo Republikaanien ehdokaskaarti kyllä vakuuta. Eikä juuri mikään muukaan asia varsinaista presidentivaalia ajatellen. Itse asiassa Demokraatit voivat lopullisessa vaalikampanjassa lyödä Bushin hallinnon aikaansaannoksilla koko Republikaanipuoluetta ja samalla ketä vaan näiden ehdokasta kuin vierasta sikaa. Veronkevennykset yhdessä kalliiksi käyvän sodan kanssa ovat myrkkyä julkiselle taloudella. Bushia tukenut liike-elämä koetaan moraalittomiksi roistoiksi (Enron ja Subprime -kriisi). Ylipäätään talous on ajautumassa taantumaan joka kurittaa myös keskiluokkaa.

Sotilaalliseksi suoksi osoittautunut Irakin sota on syönyt yltiöisänmaallisuuden ja uhoamisen kannatuksen. Omaa ulkopolitiikkaa on alettu epäilemään ja lisäksi on kyllästytty Bushin vuositolkulla jatkuneeseen tyhjään jankkaamiseen. Nyt on Bushin hallinnolla ja sitämyöten myös Republikaaneilla niin paljon ongelmia, että niistä ei enää selittämällä selviä.

Ja lopuksi ilmastokysymys. Bush jr. teki edellisessä presidentin vaalissa raakaa pilaa Ozone-man Goresta, joka nyt sitten sattuu olemaan Nobel-palkittu samaisen aiheen tiimoilta! Bushin hallinnon linjahan on tässä asiassa ollut selvä. Mutta nyt on tuulen suunta kansan keskuudessa kääntymässä. Hurrikaanit ym. luonnonkatastrofit tekevät vääjäämättä tehtävänsä. Johtuivat sitten ilmastonmuutoksesta tai eivät. Ja sitäpaitsi, kyllä Yhdysvalloissa on oltu aikanaan edelläkävijöitäkin ympäristöasioissa. Esimerkiksi autojen pakokaasurajoitukset ovat siellä olleet suurennuslasin alla jo vuosikymeniä sitten. Ei se kansa mitenkään kategorisen ympäristövihamielinen ole. En usko että Otsoni -vitseillä kannattaa enää kansaa kosiskella...

Hupaisaa sinänsä, että ainakin yksi näkyvä republikaani, jota ei tällä ilmastokysymyksellä voisi lyödä, ei kisoihin voi osallistua. Eli Raaka-Arska Kaliforniasta... : )

Lopullista vaalia ajatellen on Demokraateilla nyt käsissään sellaiset kortit, että häviö vaatisi ilmiömäistä tunarointia. Esimerkiksi ehdokkaan täydellistä jäätymistä vaaliväittelyissä. Vaikea uskoa näistä lähtökohdista. Tai sitten jotain "ulkopuolista" vaikutusta, joka muuttaisi koko tilanteen. Esimerkiksi todella merkittävää edistymistä Irakissa, mihin en oikein usko. Tai sitten uusi merkittävä terroriteko...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Asiathan olisivat helppoja hahmottaa, jos Yhdysvaltain puoluepoliittinen kartta olisi täysin verrannollinen suomalaisen puoluepolitiikan kanssa. Ehkä voisi olla syytä asetella USA:n demokraatit jonnekin meikäläisten Kokoomuksen Salolainen-Itälä -siipeen, ja republikaanit siitä oikealle. Väkivaltainen yleistys, mutta parempaakaan en nyt keksi. Jos joku keksii, luen ilolla.

En keksi mutta täsmennän: republikaanit sijoittaisin vielä Mussolinista ja Attilastakin katsoen oikealle.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Demokraattien liberaalisiipi ei merkittävästi poikkea vaikkapa suomalaisista oikeisto-demareista. Puolueen keskusta olisi ehkä Kokoomuksen valtavirtaa ja oikeisto sitten jonkin verran siitä oikealle. Republikaaneista löytyy vielä, suurennuslasilla, sieltä täältä, yksittäisiä suht. liberaaleja hahmoja, jotka mahtuisivat nyky-Kokoomukseen melko ongelmitta. Puolueen talouspoliittinen valtavirta on reippaahkosti piia-nooralaisuudesta oikealle, mutta sitten sen toinen tukipylväs, fundamentalisti-kristillinen sosiaali-konservatiivinen siipi puuttuu Suomesta suht. kokonaan. Ehkä jokin Päivi Räsänen neljänteen potenssiin korotettuna ja merkittävien äänestäjäjoukkojen kannattamana. Vanhastaan valtapuolueet ovat olleet laajoja koalitioita, ja merkittävin viime vuosikymmenten muutos on kai etelän valkoisten äänien siirtyminen demokraateilta republikaaneille. Tämä siirtymä on ollut hyvin keskeinen tekijä Rooseveltin luoman koalition murentumisessa.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Oheisessa linkissä erinomaista analyysiä kummankin puolueen tilanteesta ennen New Hampshireä - etenkin republikaanien kampanja on erittäin kiinnostavassa vaiheessa:

http://www.huffingtonpost.com/2008/01/04/new-hampshire-will-be-key_n_79873.html

Mielenkiintoista luettavaa. Vaikka Huckabee onkin voissa paistettu arvokonservatiivi, niin miehen umpirehellinen, kuvia kumartamaton luonnehdinta republikaanipuolueen johdosta - "[they are a] wholly-owned subsidiary of Wall Street" - lämmittää kovasti tämän vaaliseuraajan sydäntä. Ei ihme, että puolueen legendaarinen rovelainen neo- ja corporateconnien noise machine on jo vedetty käyntiin, tällä kertaa paasaamaan paskaa Huckleberry Houndin päälle. Koneessa on jo varmasti laitettu seuraava vaihde silmään tämän Hucksterin Iowa-voiton myötä.

Kokeilkaapa muuten huviksenne katsoa jostakin (eli SinäPutkesta) joku pätkä, missä Huckabee puhuu. Äijällä on uskomattoman pehmeä ja miellyttävä, mutta samalla myös vakuuttava ääni. Huomaa, että on aiemmassa ammatissaan (mikäs saarnamies se oli) joutunut ääntään käyttämään. Muutenkin Huckabeesta (joka oli vielä pari vuotta sitten kymmeniä kiloja lihavempi kuin nyt) huokuu merkillinen sympaattisuus. Ei ihme, jos menestyy. Asiantunteva Huckabee ei ole, kuten on jo huomattu, ja mies on väläyttänyt hankkivansa ulkopoliittista konsulttiapua kaikkien suosikkimursunviikseltä, Bushin kauhugallerian John Boltonilta, joka teki lyhyen, mutta meluisan keikan USA:n YK-lähettiläänä. Ei hyvä, ei hyvä.

Republikaanipuolueen johtoporras on vuosikymmenet käyttänyt kyynisesti hyväkseen pientä, mutta äänekästä kristittyä arvokonservatiivikannattajaryhmäänsä. Nyt, kun nämä ovat muuttuneet kätevästä käsikassarasta kapinallisiksi ja ottaneet ehdokkaakseen Huckabeen kaltaisen vaihtoehdon, on puoluejohto heti kääntämässä selkänsä. Republikaanien hajaannus ja ehdokkaiden yleinen luokattomuus (tai pitäisikö sanoa tarkemmin kehno "electability") on suoraa pelaamista demokraattien pussiin, aivan samoin kuin demokraattien hajaannus ennen tätä on suosinut republikaaneja.

Muut republikaaniehdokkaat:
Mitt Romney. Se jenkkipoliitikon TV-elokuvista tuttu stereotyyppi. Jäyhäleukainen, ohimoilta hopeoitunut, kiiltokuvamainen teflonmies, hajuton ja mauton. Corporatecon, jonka voitosta suuryritykset olisivat varmasti mielissään. Valitsemista nihkeyttää mormonitausta ja epäilys siitä, että mies on arvoiltaan maltillinen konservatiivin vaatteissa.
John McCain. Entinen omantienkulkija on muutaman viime vuoden aikana ollut vähän liian hyvää pataa presidentti Hänen-Jonka-Nimeä-Ei-Saa-Mainita kanssa. Liian monipuolinen ja arvaamaton miellyttääkseen tarpeeksi suurta republikaanilaumaa.
Ron Paul. Ärhäkkä Irakin sodan vastustaja. Libertaari. Saanut osakseen kulttisuosiota netissä, mutta IRL:ssä tökkii.
Fred Thompson: jostakin syystä suuresti suosittu nettirepublikaanien parissa. Entinen näyttelijä, jonka nettisuosio ei myöskään ole ruumiillistunut todellisessa maailmassa.
Rudy Giuliani. "9iu11ani" muistaa mainita joka yhteydessä maagiset numerot 9/11. Valitettavasti BushCo kulutti sen fraasin jo aika tehokkaasti loppuun. Suosio kansallisella tasolla hyvä, mutta arvoliberaalius arveluttaa puolueen konservasiiipeä. Sehän on eronnutkin monta kertaa!!! Muutakin arveluttavan värikästä löytyy Rudyn historiasta. Yhteiskunnallisella ja ulkopoliittisella tasolla haukka, autoritaarisuus on Rudysta Hyvä Juttu.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
En keksi mutta täsmennän: republikaanit sijoittaisin vielä Mussolinista ja Attilastakin katsoen oikealle.
Mussolini oli fasistiksi suhteellisen vähän oikealla käsittääkseni. Attilaa tuskin voi kovin helposti modernille vasemmisto-oikeisto-akselille sijoittaakaan...

Aika mielenkiintoiseen vaalikoneeseen törmäsin surffaillessani. Vielä mielenkiintoisemmaksi muuttuu, kun näkee, ketä testin tekijöiden pitäisi mielipiteidensä perusteella äänestää.

Ei tuo varmasti ole mitenkään tilastollisesti pätevä otos amerikkalaisista, mutta kertoo kyllä paljon siitä, kuinka vähän vaaleissa on kyse ehdokkaiden mielipiteiden edustavuudesta ja kuinka paljon jostain ihan muusta.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Tämä ketju muuttuu nyt sellaiseksi, että kaikki tekevät vaalikoneen ja ilmoittavat sitten jononsa tänne. Joten aloitetaan:

Kucinich, Gravel, Edwards, Clinton, Obama, Biden, Richardson, Dodd, Paul, McCain, Brownback, T. Thompson, Cox, Giuliani, Huckabee, Romney, Hunter, Tancredo
Olen siis luuserivasuri.

Oikeastaan ihmettelen, ettei tämäkään vaalikone päässyt yllättämään. Suomessakin erinäisissä vaaleissa koneet ovat tarjonneet aika lailla sitä, mitä etukäteen olen odottanutkin. Tässä tapauksessa Edwards, Clinton ja Obama ovat aika lailla tasoissa, Clinton ja Obama täysin. Kun noita sitten tarkastelee yksityiskohtaisemmin, niin realistisista vaihtoehdoista John Edwards lienee ehdokas, joka parhaiten vastaa ajattelultaan ihmistä, jonka toivoisin USA:ta johtavan. Vedän kuitenkin rasismikortin esiin ja toivon Obaman voittoa.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Tämä ketju muuttuu nyt sellaiseksi, että kaikki tekevät vaalikoneen ja ilmoittavat sitten jononsa tänne.

Kaippa mäkin olen luuserivasuri:

Kucinich, Gravel, Obama, Clinton, Edwards, Todd, Richardson, Biden, Paul, Giuliani, McCain, Thompson, Brownback, Cox, Huckabee, Romney, Hunter, Tancredo.

Olipa helppo vaalikone. Minähän en politiikasta sen suuremmin ymmärrä, joten tällaisiin isoihin, arvopohjaisiin asioihin on helpompi vastata.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
31 Kucinich 23 Edwards 23 Clinton 22 Obama 22 Gravel 20 Richardson 17 Dodd 16 Biden 1 Giuliani -9 McCain -12 T. Thompson -17 Paul -19 Cox -22 Huckabee -23 Romney -27 Hunter -27 Brownback -31 Tancredo

Helvettiläinen, se kääpiö sopisi mullekin. :(
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
38 Kucinich, 28 Gravel, 28 Clinton, 28 Obama, 26 Dodd, 22 Biden, 22 Richardson, 22 Edwards, -4 Giuliani, -5 Paul, -5 McCain, -13 T. Thompson, -13 Cox, -21 Brownback, -24 Huckabee, -31 Romney, -33 Tancredo, -37 Hunter

Aika odotettu tulos, ehkä ainoa pieni yllätys on se että Huckabee ei olekaan "huonoin" ehdokas. Vasurilinjalla siis mennään, pitäisiköhän hankkia puoluekirja ja kasvattaa parta...
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17

10 Hunter
10 Romney
10 Giuliani
6 McCain
6 Huckabee
5 Tancredo
4 Richardson
4 T. Thompson
3 Edwards
3 Clinton
1 Biden
1 Dodd
1 Obama
-2 Cox
-4 Brownback
-7 Kucinich
-9 Gravel
-10 Paul


Kovin on republikaani-painotteinen.
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
Mullakin voitti toi Kucinich, kakkonen Obama. Huckabee ja Romney viimeisinä.
Itselleni tulos yllättävä, toisaalta jos oikeistolaisuus edellyttää kuolemantuomion, aborttikiellon, homoliittojen kiellon ja aseiden hallussapidon kannattamista, niin olen kyllä mieluummin vaikka kiinalainen. No joo, näistä skaalaeroista on jo puhuttu.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vieläkö pääsin enemmän luuserivasemmalle: Kucinich 52, Gravel 38, Obama 33, Clinton 30, Edwards 30, Dodd 25, Richardson 24, Biden 23, Paul -3, Giuliani -10, McCain -11, Cox -19, Brownback -20, T.Thompson -21, Huckabee -30, Romney -40, Hunter -41, Tancredo -42?

Edit: Kursivoin jo kisasta vetäytyneet ehdokkaat. Samalla lienee aihetta kysyä, minkäs takia Fred "Kova Laki" Thompson ei ole tässä paneelissa mukana? Vastausta en tosin jää Jatkoajasta odottamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Mullakin voitti toi Kucinich, kakkonen Obama. Huckabee ja Romney viimeisinä.
Itselleni tulos yllättävä, toisaalta jos oikeistolaisuus edellyttää kuolemantuomion, aborttikiellon, homoliittojen kiellon ja aseiden hallussapidon kannattamista, niin olen kyllä mieluummin vaikka kiinalainen. No joo, näistä skaalaeroista on jo puhuttu.

Itse asiassa se taitaa edellyttää juuri noita + yleistä välinpitämättömyyttä luonnosta ja luonnonvarojen raiskaamista talouden ehdoilla, pientä kidutusta pahiksille ja sotahulluutta. Tällaisia kivoja juttuja.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
41 Edwards

41 Clinton

37 Kucinich

36 Dodd

36 Biden

34 Obama
.
.
.
-28 Huckabee

-34 Hunter

Tuollaiselta näyttää minun ehdokkaat.

E: Aika monella näyttäisi olevan Huckabee miinuksella...
 

kovalev

Jäsen
Hieman ulkopolitiikkaa ;

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli...Putinilla+ei+ole+sielua/1135233081709?ref=rss

Tuo McCainin heitto on kyllä paras ! Onkohan itse keksinyt ? Mietin vain, että jos/kun Putin jatkaa Venäjän tsaarina seuraavat parikymmentä vuotta, niin eipä tuollaiset heitot ainakaan paranna lähtökohtia välien lämmittämiseen. Toisaalta, McCain ei todennäköisesti ole kyllä se henkilökään, joka tähän tilanteeseen joutuu, mutta Clinton ehkä.

Tuosta Huckabeesta, ovatkohan Conanin käsikirjoittajat huomanneet Chuckin pepsodentteineen Huckabeen tukijoukoissa ? Eli voimmeko odottaa, että Chuck-vipua vedetään taas lähitulevaisuudessa ?

Vieläkö ne käsikirjoittajat muuten lakkoilevat ?
 

Milanista

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
53 Kucinich
37 Gravel
27 Obama
23 Clinton
23 Biden
22 Edwards
............

-24 Huckabee
-43 Romney
-45 Tancredo
-46 Hunter

Mutta kuka on Kucinich? :)
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Tuosta Huckabeesta, ovatkohan Conanin käsikirjoittajat huomanneet Chuckin pepsodentteineen Huckabeen tukijoukoissa ? Eli voimmeko odottaa, että Chuck-vipua vedetään taas lähitulevaisuudessa ?

Vieläkö ne käsikirjoittajat muuten lakkoilevat ?

Kyllä lakkoilevat. Conan keskittyy vihkisormuksen pyörittämiseen ja kitaran soittoon sillä aikaa showssaan. :(
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös