USA haluaa, USA vaatii...

  • 17 236
  • 259

Carlos

Jäsen
Re: Pata kattilaa soimaa...

Viestin lähetti WPK
Kritiikki on aina oltava sallittua, mutta jos sen esittäjä syyllistyy kahta kauheampaan stereotypioiden viljelyyn ja henkiseen punaniskaisuuteen kuin arvostelemansa kohde, niin hieman käy kuvottamaan tämmöinen meininki.

Hyvä. Viljelenkö kahta kauheampia stereotypioita ja olenko henkisesti punaniskaisempi kuin arvostelemani kohde?

1. lainaamasi kohta:

- USA haluaa olla / on maailman valtias, keinoja kaihtamatta.
- Minä haluan panna tälle pisteen, keinoja kaihtamatta.

2. kohta, omakohtainen "tappouhkaus" USA:n presidentille:

- USA on avoimesti julistanut haluavansa tappaa Saddam Husseinin, ja avoimesti myöntänyt sitä yrittäneensäkin. Sama pätee myös moniin muihin "terroristeihin".
- En uhannut tappaa W:tä, totesin että kaverin ei kannatta tulla minun käsieni ulottuville, joka voi tarkoittaa myös sitä että haluan vain ottaa häneltä senkan nenästä. (Tosin olen pettynyt että missasit ehkäpä parhaimman kommenttini "death to George W. Bush!". Tosin haluan huomauttaa, että en uhannut tälläkään kommentilla tappaa häntä, toivoin vain hänen kuolemaansa, mikä sekin on vähemmän kuin mitä jenkit haluavat tehdä henkilöiden kanssa joista he eivät pidä.)


3. kohta, "kannattaa terrorismia ja USA:n kansalaisten tappamista tjsp.."

- USA:lla on hauska tyyli julistaa heidän vihollisensa terroristeiksi, jolloin he ovat hauskasti keksineet että mitkään sopimukset eivät koske heidän kohteluaan. USA on myös osoittanut että se ei juurikaan ole kiinnostunut jos nyt jokunen siviili sattuu kuolemaan siinä sivussa kun W kehittää elimensä pituutta.
- Niin, se mitä USA ja arvon WPK näkee terroristeiksi, minä en näe terroristeiksi. Minä vain satun arvostamaan näitä vapaustaistelijoita, jotka käyvät toivotonta sotaansa ylivoimaista supervaltaa vastaan. Mitä tulee USA:n kansalaisten tappamiseen (tai sen haluamiseen), myönnän että se kuulostaa julmalta, mutta se on vain osa ennaltaehkäisevän iskun suunnitelmaa, jonka täytyy olla minulle sallittua, koska se on USA:llekin.

4. kohta, "Hitlerin hirmutekojen vähättely"

- Tähän kohtaan en vedä USA:ta mukaan, koska se ei siihen kuulu.
- Onko tämä "Hitlerin hirmutekojen vähättely" kenties kiellettyä jossain? Kerro missä? Mielestäni esitin perustellun mielipiteen, jonka mukaan Hitler ei ollut mitenkään poikkeuksellinen paha, mutta paljolti juutalaisten mediamafian ansiosta siitä on semmoinen tehty, ja pidetään huoli että sitä ei unohdeta.


5. kohta, tähän lainaan jo koko "väitteesi" selvyyden vuoksi:
Viestin lähetti WPK
5. Kannattaa ydinaseiden leviämistä ja käyttöä (esim. P-Korean taholta) (mikä ei ole tietenkään rasismia, mutta kertoo jotain ajatusmaailmasta)
(ketju: "Löytävätkö Saddamin kaasut vai onko niitä edes olemassa?") 21.01.2003 15:54

"... Kyllähän tämä maailma sitä kauhun tasapainoa nimenomaan kaipaisi, eipä tullut Intian ja Pakistanin sodastakaan mitään, kun osapuolet tekivät selväksi mitä tapahtuu kun pannaan kova kovaa vastaan."

- Tämäkin on vain perusteltu mielipide, ja kerrotko minulle mitä se kertoo ajatusmaailmastani? Jos toivon maailmanrauhaa kauhuntasapainolla, onko se paha juttu? Juuri mainitsin mm. Intia-Pakistan nahinan, ja vaikuttaa siltä että sota ei puhjennut juuri nimenomaan ydinaseiden ansiosta. Ehkä sinun mielestäsi olisi kivaa että vain USA omistaisi ydinaseita, nekun ovat niitä hyviä poikia, kuten sinä ainakin tunnut uskovan. Sittenhän meillä kaikilla olisi hyvä olla.

6. kohta, "tiedostaa itsekin oman hyvän maun rajamailla liikuvan linjansa ja on tullut huomautetuksikin siitä JA:ssa".

Yleensä ottaen sanoisin liikkuvani tasan turvallisilla vesillä, joskus tunteeni hiukan kuohahtavat yli (josta olen saanut muistutuksen kertaalleen), mutta mm. nämä lainaamasi kommentit voin allekirjoittaa yhä edelleen. (vaikkakin tyylikkäästi kyllä poimit ne asioiden välistä)

Viestin lähetti WPK
Että semmoinen "jagsmainen" agitaattori meillä tässä lietsoo joukkojansa taisteluun sitä yhtä ainoaa pahaa vastaan, jonka osaa maailmassa tiedostaa.

Mukavaa että arvostelet jo älykkyyttäni, se on aina hyvä keino kun itseltä loppuu sanan säilä kesken.

Tiedoksesi:

- En missään kohtaa ole sanonut mitään tyyliin "käykäämme veljet taistoon..." Ei. Olen vain kertonut mitä minä ajattelen, en ole yllyttäny enkä kehottanut, en edes kysynyt ketään tekemään asian hyväksi mitään.

- En ole esittänyt yhtään suoraa uhkausta USA:ta tai sen kansalaisia vastaan. Olen vain kertonut mitä he mielestäni ansaitsisivat.

- USA ei ole ainoa paha maailmassa jonka tiedostan, kaukana siitä, mutta tällä hetkellä näen sen suurimpana uhkana maailman rauhalle, jolloin se saa suurimman huomioni.

- Elämässäni on ollut aika jolloin todella ajattelin että USA on hyvä maa, hyvällä asialla.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
En ole näistä Yhdysvaltojen ja Bushin toimista tarpeeksi hyvin selvillä, ottaakseni sen suuremmin kantaa, mutta eräät asiat ovat kuitenkin jääneet vaivaamaan.

Mitä Saddam Husseinille olisi sitten pitänyt tehdä? Eikö tässä sodassa kuitenkin erittäin hyvänä puolena ollut se, että Saddam Hussein saatiin vihdoin pois vallasta Irakissa.
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eivätkö Husseinin toimet vasta olekin olleet ihmisoikeuksia rikkovia? Ja vaikka millä mittarilla törkeitä.

Toki kysymys kuuluukin, miksi Husseinin on annettu olla näinkin kauan vallassa?

Olisiko ollut muuta keinoa saada Saddam pois vallasta? Tähän mennessä ei ainakaan ole tuntunut onnistuvan.

Eli tälläisiä asioita olen tässä pienessä päässäni pohtinut ja toivoisin asiallisia vastauksia. Kuten jo aiemmin mainitsin, ei tarkoitukseni ole ottaa kantaa, vaan selvittää yllä olevia asioita.
Mitä mieltä muut ovat näistä asioista?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Saddamiakin laajempi kysymys on tietysti se, että mitä itsenäinen valtio voi rajojensa sisällä tehdä ja onko toisella/toisilla itsenäisillä valtioilla ja yhteenliittymillä oikeutta/velvollisuutta puuttua muiden asioihin.

Kansainvälisen oikeuden asiantuntija professori Koskenniemi on tätä oikeudellista puolta valaissut, mutta sillä taas ei ole välttämättä mitään tekemistä toimien moraalisen oikeutuksen kanssa.

Irak on mielestäni Bushin dynastian 'obsession'. Clintonin aikanahan tätä voimaa käytettiin myös, mutta laajuus ja retoriikka ei pääse edes samalle sivulle dynastian hovin kanssa.

Belgradin asukkaista tuskin oli hauskaa, että Tonavan sillat pommitettiin paskaksi. Niin kuin ei kai Manhattanin asukas pitäisi siitä jos Brooklyn Bridgeä pommitettaisiin.
Toisaalta Kosovon albaanit ovat varmaan kiitollisia, että Slobodan ei enää ole etnistä puhdistusta harjoittamassa. Oikein vai väärin tämäkin poliisioperaatio?

Edit: Linkki Koskenniemi & Kosovo -aiheeseen:
http://www.upi-fiia.fi/julkaisut/ulkopolitiikka/1999/artikkelit/ulkopolitiikka_1999_kosovo_art_3.htm

Suomessa on tiedostettu oman kielen riittämättömyys kansainvälisissä kontakteissa ja vieraiden kielien osaamistaso on meille ollut välttämätöntä. Samoin on koettu tarpeelliseksi tuntea muunkin maailman maantietoa ja muita uskontoja ja kultuureita sekä historiaakin. Se kuinka paljon muun maailman pitää kiinnostaa lähtee kai siitä onko osaamisesta hyötyä?
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti Kapulainen
Mitä Saddam Husseinille olisi sitten pitänyt tehdä? Eikö tässä sodassa kuitenkin erittäin hyvänä puolena ollut se, että Saddam Hussein saatiin vihdoin pois vallasta Irakissa.

Toki kysymys kuuluukin, miksi Husseinin on annettu olla näinkin kauan vallassa?

Olisiko ollut muuta keinoa saada Saddam pois vallasta? Tähän mennessä ei ainakaan ole tuntunut onnistuvan.

Taisi vain olla samat tahot, ketkä Saddamin valtaan avittivat ja valtaa vahvistivat, jotka nyt leikkivät maailmanpelastajaa. Kun silloin vain sattui olemaan parempi, että Saddam on vallassa, ja nyt sitten sopii politiikkaan (öljysopimuksiin) jonkun muun vallassaolo.

Entäs vaikkapa Zimbabwen tämän hetken hirmuhallinto, miksi USA ei lähde voimatoimin kaatamaan tuon valtion hirmuhallintoa. Entäpä muut Afrikan banaanivaltiot, joissa suoritetaan todellisia raakuuksia ja julmuuksia ihmisyyttä vastaan, miksi USA ei tuonne lähde pää kolmantena jalkana valtaamaan alaa ja rauhoittamaan sotivia osapuolia, oi miksi...

Että silleen...
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Viestin lähetti Kapulainen
Toki kysymys kuuluukin, miksi Husseinin on annettu olla näinkin kauan vallassa?
Lisäksi voisi kysyä, miksi Husseinin annettiin nousta valtaan USA:n rahoittamana. Samoin kuin monen muun epädemokraattisen tyrannin tai tyrannian (Taleban, Pahlavi, Pinochet, Noriega jne.). Vain joutuakseen myöhemmin USA:n hylkäämäksi ja demonisoimaksi.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Kapulainen
En ole näistä Yhdysvaltojen ja Bushin toimista tarpeeksi hyvin selvillä, ottaakseni sen suuremmin kantaa, mutta eräät asiat ovat kuitenkin jääneet vaivaamaan.

Hyviä pointteja Kapulaiselta, ja uskokaa tai älkää, olen itsekin miettinyt samaa. Yritän esittää omat mielipiteeni ko. kysymyksiin.

Viestin lähetti Kapulainen

Mitä Saddam Husseinille olisi sitten pitänyt tehdä? Eikö tässä sodassa kuitenkin erittäin hyvänä puolena ollut se, että Saddam Hussein saatiin vihdoin pois vallasta Irakissa.

Sitä tuskin kukaan voi kiistää etteikö Saddam ollut tyranni, ja tuskin kukaan suree että hänet poistettiin vallasta. Kuitenkin tapa jolla se tapahtui ei ole mielestäni hyväksyttävää.

- Alunperin syy pika-hyökkäykseen oli joukkotuhoaseet, joita sitten ei löytynyt. Sitten täytyi äkkiä keksiä jotain muuta, niin sitten muutettiin nimeksi "operaatio vapauta Irak". Sitten mentiin taas kuin ronsu helistinkaupassa, ja kävi ilmi että jälkimaininkeihin ei oltu varauduttu ollenkaan. Maa on paraikaa luisumassa kaaokseen.

Jos USA olisi oikesti ollut kiinnostunut Husseinin syrjäyttämisestä ja Irakin kansalaisista, he olisivat suunnitelleet kaiken valmiiksi, jotta 24h kuluessa miehityksestä uusi tilapäishallinto olisi ollut paikallaan, mukaanlukien poliisivoimat, TVH-miehet ja humanitaariset palvelut. Nythän asiaan meni jokunen viikko ennenkuin alettiin edes miettiä että "hei... mitäs me nyt tehään...?"

Jos soppa on liian iso lusikoitavaksi jenkeille, voidaankin kysyä että mitä jos oltaisiin oltu vaikka hiukan kärsivällisiä, ja kaikessa rauhassa hoidetty YK asiaan mukaan. Nyt olisi eri tavalla resursseja käytössä homman hoitamiseen. Sitten tietenkään öljyvarat eivät olisi yksin USA:n ja britannian hallinnassa.

Viestin lähetti Kapulainen

Toki kysymys kuuluukin, miksi Husseinin on annettu olla näinkin kauan vallassa?

---------

Olisiko ollut muuta keinoa saada Saddam pois vallasta? Tähän mennessä ei ainakaan ole tuntunut onnistuvan.

Olen tässä itsekseni miettinyt että mitä aikaisemmin on tehty, kun kansa ei ole tykännyt hallitsijasta, ja USA ei ole ollut jeesaamassa? Niin, sitä kutsutaan vissiinkin nimellä vallankumous. En periaatteessa pidä ideasta että yksi maa puuttuu toisen maan sisäisiin asoihin.

Kautta historian on aina ollut tyranneja, toiset ovat hallinneet kauemmin, toiset vähemmän aikaa, mutta aina loppujen lopuksi tyrannia on kaatunut. Mielestäni tämän voi nähdä ihmiskunnan "normaalina" kehityksenä, ja on vaikea arvioida mitä sitten tapahtuu kun kaivoon aletaan kantamaan vettä. Varmaankin kohta näemme sen ihan konkreettisestikin.

Toinen näkökohta on se että onko oikein suistaa vallasta jonkun maan hallinto, sen takia että joku toinen maa ei pidä siitä? Ja mihin sitten vedetään se raja, milloin on "sallittua" heittää hallinto pihalle? Mitenkäs nyt sitten vaikka Iran, jos USA lähtee seuraavaksi ärhentelemään sinne? Onko siellä kyllin "paha" hallinto, jotta tämä voidaan tehdä? Onko riittävää pahuutta se että ei tee kuten USA/YK haluaa?

Jos joku maa haluaa kehittää itselleen ydinvoimala / ydinaseohjelman, niin on jotenkin tekopyhää että joku maa jolla niitä jo on, tulee kieltämään sen. Periaatteessa, vapaassa maailmassa jokaisella maalla tulisi olla yhtälaiset oikeudet. Jos NATO/USA/YK sanelee "pahoille maille" miten heidän tulee elää, mielestäni silloin he eivät enää edusta vapautta. Ennemminkin tyranniaa/vankeinhoitajistoa.

Sitten se miksi Saddamia ei ole syrjäytetty jo aikaisemmin, on toinen kysymys. Jos se olisi tehty viime Persianlahden sodan aikaan, silloin siihen olisi ollut olemassa "laillinen" oikeutus, ja silloin se olisi ehkä voinut onnistuakin kun koko YK oli tukemassa ajatusta. Tosin pelko Irakin kemiallisista joukkotuhoaseista sitten ilmeisesti tuhosi tämän suunnitelman.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti Carlos
Olen tässä itsekseni miettinyt että mitä aikaisemmin on tehty, kun kansa ei ole tykännyt hallitsijasta, ja USA ei ole ollut jeesaamassa? Niin, sitä kutsutaan vissiinkin nimellä vallankumous. En periaatteessa pidä ideasta että yksi maa puuttuu toisen maan sisäisiin asoihin.

USA kehoitti Persianlahden sodan jälkeen kurdeja sekä niitä "etelän miehiä" nousemaan kapinaan Saddamia vastaan. Ja he nousivat, odottaen tukea USAlta. Eipä sitten tullutkaan...

Kysyttäessä Bush vanhemmalta, miksi ei kapinallisia tuettu, vastaus oli: USAlla ei ole tapana puuttua itsenäisten maiden sisäisiin asioihin. Ja sitten sai kapinalliset Saddamilta selkään...

Eipä näytäkkään tuo USA puuttuvan juuri mihinkään...

Että silleen...
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kapulainen
Mitä Saddam Husseinille olisi sitten pitänyt tehdä? Eikö tässä sodassa kuitenkin erittäin hyvänä puolena ollut se, että Saddam Hussein saatiin vihdoin pois vallasta Irakissa.
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eivätkö Husseinin toimet vasta olekin olleet ihmisoikeuksia rikkovia? Ja vaikka millä mittarilla törkeitä.

Toki kysymys kuuluukin, miksi Husseinin on annettu olla näinkin kauan vallassa?

Olisiko ollut muuta keinoa saada Saddam pois vallasta? Tähän mennessä ei ainakaan ole tuntunut onnistuvan.

Miksi sinun mielestäsi Saddam Hussein piti saada vallasta toisen maan armeijan avulla. Miksi keski-lännen perheenäidin mielestä piti hyökätä maahan, jonka sijaintia kartalla ei edes kunnolla tiedä. Miksi USA aikanaan tuki Husseinia, Pinochetia, Hugo Banzeria jne., jos se niin kovasti haluaa liehuttaa oikeudenmukaisuuden lippua maailmalla.

Ja ennen kaikkea, miksi kenenkään intresseissä voi olla toisen maan sisäpolitiikkaan puuttuminen aseellisen hyökkäyksen muodossa.

Onko nämä USA:n sotatoimet hyväksyneiden mielestä Venäjä, Ranska, Saksa ja muut saamattomia vässyköitä, kun eivät lähteneet torvet soiden hyökkäämään Saddamin kimppuun.

Ja vielä: missä on USA nyt kun esimerkiksi Ranska lähetttää rauhanturvaajia Kongoon, jossa on käynnissä raaka kansanmurha.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Eikös se ollut juuri USA, joka pitkääääään jätti jäsenmaksunsa maksamatta YK:lle (onkohan vielä edes maksanut kaikkea?) vain koska hommat eivät edenneet USA:n pillin mukaan.

Hm...

(Epävirallinen: Ja kaivariin USA:n suurlähetystön suojaksi rakennettiin erikoisluvalla ruma suojamuuri, ettei mereltä voidan ampua rakennusta. Hm... )
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Svante

(Epävirallinen: Ja kaivariin USA:n suurlähetystön suojaksi rakennettiin erikoisluvalla ruma suojamuuri, ettei mereltä voidan ampua rakennusta. Hm... )

Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa USA:n lähetystöä ympäröivät kadut suljettiin kaikelta liikenteeltä 11.9. jälkeen, mikä aiheutti aikamoista hämminkiä kun keskeisen paikan liikennejärjestelyt piti pistää kokonaan uusiksi. Ja siellä ne asfalttiin juntatut paalut kuuluvat edelleen olevan paikallaan katujen päissä.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Viestin lähetti Svante
Eikös se ollut juuri USA, joka pitkääääään jätti jäsenmaksunsa maksamatta YK:lle (onkohan vielä edes maksanut kaikkea?) vain koska hommat eivät edenneet USA:n pillin mukaan.


Sama vahvemman oikeus jatkuu edelleen. Maksuja maksetaan ja NATO:n päämaajaa siirretään sitä mukaan kuin kv. päätökset ovat heille mieleisiä.

Mutta mutta... kuten jo tämän topikin 1. viestissä mainitsin: "Sille ei vaan mitään mahda mutta maailmaa on aina joku vaatinut omakseen ja/tai jopa hallinnut suurta osaa sitä yksin tai liittolaisineen."

Juuri sain päätöksen Tamin - Kaikki pelissä - kirjan. (oli muuten paljon heikkotasoisempi kuin Aurinkokuningas)
Tuossa kirjassa ja viime päivinä P.Lipponen on hyvin tuonut esille yhtä asiaa.
Ei kannata keskittyä vahtimaan vastustajan tekemisiä liikaa {tai keskittää kaikkia voimia kampittamaan EU:n yhteistä presidenttiä tai väittelemään EU:n puolustusytimen tarpeellisuudesta (molemmat TULEVAT joka tapauksessa)} vaan keskittyä omaan tekemiseen ===> ."Tehtävä kirkkaana mielessä"

Katse yleisöstä kiekkoon, lapa jäähän ja nimi lehteen
 
Viimeksi muokattu:

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
ensin Sergeille

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Jaahas. Vanhojen aikojen neuvostokuvan valvojat ovat löytäneet taas töitä.
...
...
Rasismikortin esilleoton yhteydessä on syytä miettiä, mitä termi rasismi tarkoittaa. Minun sanakirjani tarjoaa siihen seuraavan merkityksen.

RASISMI: rotusyrjintä, -kiihko(ilu) (Nykysuomen
sivistyssanakirja - vierasperäiset sanat; WSOY, 1994).

Tarkoitatko, että Yhdysvaltain kansalaiset ovat omaa rotuaan? Onko tämä rotu muita rotuja ylempänä?
...
...


Taitaa Sergeillä olla jäänyt JA:n menneiltä vuosilta jotain hampaankoloon, todennäköisesti niistä CCCP-CANADA -mittelöistä ?

Luepas Sergei se siteeraamani Oikeusministeriön lausuma uudelleen. Siellä mainitaan rangaistavaksi myös kansallisuuteen liittyvä solvaus ja panettelu, jota nimim. Carlos on harrastanut julkisella foorumilla todella pitkään ja estoitta. Kun laki kerran on olemassa, niin ehkä voi odottaa , että sitä noudatetaan. Yksittäisiin ylilyönteihin on toki turha reagoida, rapaessa roiskuu, mutta näin selvässä tapauksessa olisi aineksia vaikka rikosilmoitukseen, jos joku niin haluaisi ja viitsisi. Kyllähän täällä moni muukin kritisoi ahkerasti jenkkejä, mutta harva lähtee noin alatyyliseen kiihkoiluun. Siinä se ero.

Mutta toisaalta, jos Carloksen tyyli katsotaan asianmukaiseksi, niin täytyy tässä kai pikkuhiljaa alkaa valmistelemaan kuolemankatkuista täyslaidallista omia inhokkejani, muslimeja kohtaan. Sekin osa-alue kyllä kuuluu saman rikoslain piiriin, mutta palstalla palstan tavalla...


PS. Carlokselle tulossa oma vastaus viimeistään töiden jälkeen yöllä .

terveisin : uudelleentyöllistynyt : )
 

Carlos

Jäsen
Re: ensin Sergeille

Viestin lähetti WPK
Mutta toisaalta, jos Carloksen tyyli katsotaan asianmukaiseksi, niin täytyy tässä kai pikkuhiljaa alkaa valmistelemaan kuolemankatkuista täyslaidallista omia inhokkejani, muslimeja kohtaan. Sekin osa-alue kyllä kuuluu saman rikoslain piiriin, mutta palstalla palstan tavalla...


PS. Carlokselle tulossa oma vastaus viimeistään töiden jälkeen yöllä .

terveisin : uudelleentyöllistynyt : )

Onnea ensiksikin uuden työpaikan johdosta (ihan vilpittömästi), se saa kummasti elämän maistumaan ihan eri tavalla.

Olenkin jo rivien välistä lukenut että et juurikaan niin noista muslimeista perusta, mutta olisikin mielenkiintoista kuulla hiukan aiheesta perusteluita, miksi näin? Kyllähän heillä on vallan kummallisia ja jopa ilkeitä tapoja (myös länsimaisia ihmisoikeuksia rikkovia), mutta silti siis odotan lisää aiheesta. Ehkä kuitenkin oma ketjunsa aiheesta..? :-)

Mitä tulee tuohon mainitsemaasi lainkohtaan, niin se on varsin liukuva käsite. En ole käsittääkseni uhannut, solvannut, panetellut enkä levittänyt perättömiä syytöksiä tiettyä kansallisuutta kohtaan. Olen esittänyt mielipiteitäni, sekä toivonut (ääneen itsekseni) varsin radikaaleja toimia ko. maan valtapolitiikan kuriinsaattamiseksi, sekä arvostellut ko. maan toimia, mutta mielestäni se ei täytä em. lainkohdassa mainittuja asioita.


Vielä asiasta kolmanteen, ehkä hiukan tarkoituksellakin välillä tuotan rajumpaakin tekstiä, sillä yleensä aina joku ottaa siitä herneen nenään, ja sitten aiheesta saadaan kunnon keskustelu käyntiin. Luvalla sanoen viime kuukausina tämä foorumi on ollut aika luvattoman HVM...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Re: ensin Sergeille

Viestin lähetti WPK
Taitaa Sergeillä olla jäänyt JA:n menneiltä vuosilta jotain hampaankoloon, todennäköisesti niistä CCCP-CANADA -mittelöistä ?
Ööö...mitenkäs Kanada nyt liittyi Yhdysvaltain Irak-retkeen tai ylipäänsä jenkkien ulkopolitiikkaan? Koskaan JA:n historiassa en ole vaahdonnut mistään 70-luvun lätkäturnauksien paremmuuksista, sillä asia kiinnostaa minua yhtä paljon kuin Hannele Laurin kuukautiskierron vaiheet.

Ylipäänsä vastustan kiivaasti ajattelutapaa, jossa keskustelijoilla oletetaan olevan jotain salaisia agendoja. Kenties näitä jollain on mutta keskustelua ei ole syytä tukahduttaa arvioimalla että Tuo on nyt taas yksi niitä viherpiipertäjiä/rättipäitä/militaristeja/pasifisteja


Viestin lähetti WPK
Luepas Sergei se siteeraamani Oikeusministeriön lausuma uudelleen. Siellä mainitaan rangaistavaksi myös kansallisuuteen liittyvä solvaus ja panettelu, jota nimim.
Niinpä mainitaan, mutta itsepä käytit ison osan vastauksestasi Carlosille syyttäen tätä nimenomaan rasismista. Puutuin nimenomaan tuon termin oikeaoppiseen käyttöön.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Snaksterille

Viestin lähetti Snakster
Miksi sinun mielestäsi Saddam Hussein piti saada vallasta toisen maan armeijan avulla. Miksi keski-lännen perheenäidin mielestä piti hyökätä maahan, jonka sijaintia kartalla ei edes kunnolla tiedä. Miksi USA aikanaan tuki Husseinia, Pinochetia, Hugo Banzeria jne., jos se niin kovasti haluaa liehuttaa oikeudenmukaisuuden lippua maailmalla.

Ja ennen kaikkea, miksi kenenkään intresseissä voi olla toisen maan sisäpolitiikkaan puuttuminen aseellisen hyökkäyksen muodossa.

Onko nämä USA:n sotatoimet hyväksyneiden mielestä Venäjä, Ranska, Saksa ja muut saamattomia vässyköitä, kun eivät lähteneet torvet soiden hyökkäämään Saddamin kimppuun.

Ja vielä: missä on USA nyt kun esimerkiksi Ranska lähetttää rauhanturvaajia Kongoon, jossa on käynnissä raaka kansanmurha.

Aloitetaan vaikka viimeisestä: Onko tämä nyt tulkittavissa niin, että porukka täällä sittenkin haluaa, että USA tiivistää otettaan maailmanpoliisina ? Tosiasiahan on, että jenkkejä arvostellaan jokaisen kriisin yhteydessä, osallistuivat he niihin tai ei . Joko ne on imperialistisia sikoja osallistumalla tai sitten jättävät kärsivät oman onnensa nojaan, kun eivät osallistu. Vaikea miellyttää kaikkia... Muuten USA on kohtapuoliin aloittamassa operaation jossain Afrikassa ( Liberiassa? ), koska nimenomaan YK sitä toivoo, koska oma vaikutusvalta ja nimenomaan pakotuskeinot ovat mitättömät. Niin sitä vaan taas tarvitaan likaisen työn tekijää...

Venäjä, Ranska, Saksa ja muut : osa oli saamattomia vässyköitä, etenkin Saksa. Venäjä ja Ranska taas laskelmoivat omia intressejään, jotka tulivat uhatuiksi Irakin miehityksellä.

Toisen maan sisäpolitiikkaan puuttumiselle aseellisesti voi intressinä olla mm. se , että sieltä masinoidaan väkivaltaista toimintaa muualle maailmaan, esim. naapurimaihin tai sisällisota on niin tuhoisa, että koko kansan olemassaolo ja elinehdot ovat vaakalaudalla.

Lopuksi: USA (ja moni muu eurooppalainen valtio + Kiina, Venäjä)on tukenut ja tukee erilaisia kyseenalaisia ryhmiä/valtioita, koska joskus on järkevää väliaikaisesti liittoutua oman vihollisenkin kanssa, että saadaan tehtyä vaarattomaksi se pahin . Näin tehtiin mm. II Maailmansodassa, kun länsi ja Neuvostoliitto löysivät toisensa natsien kukistamiseksi. Ja heti kohta palattiin vielkin kovempaan vastakkainasetteluun. Aina ei sitä paitsi liittoutumistilanteessa edes tiedetä, minkälainen despootti kyseisestä sissijohtajasta kehittyy, kun valta kasvaa.

Samoin Kylmän Sodan aikana itä- ja länsiblokit pyrkivät estämään vastustajansa vaikutusvallan leviämisen lähes hinnalla millä hyvänsä. Neukutkin käyttivät kuubalaisia joukkoja (parhaimmillaan 40000 miestä) käsikassaroinaan Angolassa ym. Eli kun sai uuden maan jengiin, pystyi hyödyntämään sen kapasiteettia maailmanvallankumouksessa. Tämän estämiseksi USA toimi niin kuin toimi mm. latinalaisessa Amerikassa. Kokonaan toinen juttu on, olisiko homman voinut hoitaa tyylikkäämmin esim. Chilessä. Varmasti olisi. Suuret kokonaisuudet ratkaisivat jättien taistossa ja lopputulos oli onnistunut USA:n kannalta (ja läntisen maailman). Jälkihoito olisi kuitenkin ollut syytä tehdä tyylikkäämmin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Kapulainen
Mitä Saddam Husseinille olisi sitten pitänyt tehdä? Eikö tässä sodassa kuitenkin erittäin hyvänä puolena ollut se, että Saddam Hussein saatiin vihdoin pois vallasta Irakissa.
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eivätkö Husseinin toimet vasta olekin olleet ihmisoikeuksia rikkovia? Ja vaikka millä mittarilla törkeitä.

Toki kysymys kuuluukin, miksi Husseinin on annettu olla näinkin kauan vallassa?

Olisiko ollut muuta keinoa saada Saddam pois vallasta? Tähän mennessä ei ainakaan ole tuntunut onnistuvan.
Tämä kirjoitus toimisi ihan yhtä hyvin puolustuspuheena miksi USA:han pitäisi hyökätä jos vain vaihtaisi Saddamin tilalle Bushin ja Irakin tilalle USA:n.

Jos maailmassa olisi hyvä ja paha, jotka taistelisivat keskenään niin kaikki olisi helppoa. Minä en vain ole vielä tavannut ketään, joka myöntää olevansa pahojen puolella.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti OldTimeHockey
Lisäksi voisi kysyä, miksi Husseinin annettiin nousta valtaan USA:n rahoittamana. Samoin kuin monen muun epädemokraattisen tyrannin tai tyrannian (Taleban, Pahlavi, Pinochet, Noriega jne.). Vain joutuakseen myöhemmin USA:n hylkäämäksi ja demonisoimaksi.
Siksi kun demokratia on hyväksi vain niille maille, jotka toimivat kuluttajina eli jotka ostavat amerikkalaisia tuotteita. Diktatuuri sopii paljon paremmin tuottajille eli mailla joista saadaan raaka-aineita ja halpaa työvoimaa.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa asia joka itseäni tympii USA:n toiminnassa on kaiken verhoaminen yhteisen hyvän tavoitteluun. Se tosin on vallankahvassa roikkujille demokratiassa pakollista.

Olisi mielestäni miehekkäämpää vain myöntää että "Irakiin mennään jotta ne saatanan rättipäät ei enää määräile OPEC:ssa paljonko löpö meillä maksaa!"

USA tekee omien intressiensä hyväksi mitä pystyy, ja se pystyy tekemään enemmän kuin mikään muu valtio. Mielestäni on turhaa demonisoida USA:a sen toimien takia.

Meilläkään ei olisi ollut vihamielistä J.Stalinia naapurina pitkään, jos olisimme asialle jotain voineet tehdä, vai kehtaako joku väittää toisin? Suomella ei ole resursseja ohjailla naapureitaan, eikä edes liittolaisiaan (EU), suuntaan eikä toiseen.

Jos Suomella olisi USA:n valta, ei olisi "pelkoa" alkoholiveron tiputtamisesta, tax-free kaupan loppumisesta, autoveron pudottamisesta ym., maataloustuetkin taitaisivat olla hieman korkeammat?

Näin vain ei ole.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Snaksterille

Viestin lähetti WPK
Aloitetaan vaikka viimeisestä: Onko tämä nyt tulkittavissa niin, että porukka täällä sittenkin haluaa, että USA tiivistää otettaan maailmanpoliisina ? Tosiasiahan on, että jenkkejä arvostellaan jokaisen kriisin yhteydessä, osallistuivat he niihin tai ei . Joko ne on imperialistisia sikoja osallistumalla tai sitten jättävät kärsivät oman onnensa nojaan, kun eivät osallistu. Vaikea miellyttää kaikkia... Muuten USA on kohtapuoliin aloittamassa operaation jossain Afrikassa ( Liberiassa? ), koska nimenomaan YK sitä toivoo, koska oma vaikutusvalta ja nimenomaan pakotuskeinot ovat mitättömät. Niin sitä vaan taas tarvitaan likaisen työn tekijää...

Nyt en jouda älyttömän pitkään tästä kirjoittamaan, mutta itse näkisin asian niin, että hyökkäyssodalla ja rauhanturvaamistehtävillä on aika vissi ja selkeä ero. Mielestäni esimerkiksi entisen Jugoslavian alueella USA on toiminut verrattain mallikkaasti ilman suurempia kukkoiluja. Samoin he ovat hyvässä yhteistyössä touhunneet monissa maailman kolkissa ilman, että siitä olisi hirveästi pahaa sanottavaa.

Hyökkäyssota ja toisen maan pitkäaikainen miehitys todella läpinäkyvien syiden varjolla on kuitenkin kokonaan toinen juttu. Faktoja lienee turha kerrata, sitäpaitsi kaikki ovat Irakin tapauksesta varmaan muodostaneet jo oman mielipiteensä, eikä siitä ehkä kannata enää niin älyttömästi vaahdota.

Lisäksi todettakoon vielä, että totta kai jokainen maa ajaa ennen kaikkea omia etujaan, mutta toiset tekevät sen hienovaraisemmin ja diplomaattisemmin kuin ne, jotka rymistelevät maailmalla kuin norsu posliinikaupassa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Re: ensin Sergeille

Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Ööö...mitenkäs Kanada nyt liittyi Yhdysvaltain Irak-retkeen tai ylipäänsä jenkkien ulkopolitiikkaan? Koskaan JA:n historiassa en ole vaahdonnut mistään 70-luvun lätkäturnauksien paremmuuksista, sillä asia kiinnostaa minua yhtä paljon kuin Hannele Laurin kuukautiskierron vaiheet.

...
...

Niinpä mainitaan, mutta itsepä käytit ison osan vastauksestasi Carlosille syyttäen tätä nimenomaan rasismista. Puutuin nimenomaan tuon termin oikeaoppiseen käyttöön.

No se lätkäjuttu tuli vaan ensin mieleen, kun avasit keskustelun neuvostovalvoja-jutuilla. Mutta se siitä.

Löysitkö tosiaan kohdan , jossa kirjoitin , että Carlos on rasisti , edes kiertoteitse? Minä en . Pointtini oli koko ajan tuossa rikoslain mainitsemassa kansallisuudenvastaisessa panettelussa ja solvauksessa.

PS. tämänpäiväisissä Carloksen kirjoituksissa asioita käsitellään asioina. Omalla tyylillä, mutta ilman ylilyöntejä. Noin jos homma jatkuisi, niin ei ainakaan täältä tule vuodatuksia ; )
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Re: Re: Snaksterille

Viestin lähetti Snakster
Mielestäni esimerkiksi entisen Jugoslavian alueella USA on toiminut verrattain mallikkaasti ilman suurempia kukkoiluja. Samoin he ovat hyvässä yhteistyössä touhunneet monissa maailman kolkissa ilman, että siitä olisi hirveästi pahaa sanottavaa.


Eiköhän tässäole kyse siitä, että USA:n lähes ainoat liittolaiset ovat juuri Euroopan maat joten annettiin Europpan ja Naton toimia "valvonnan" alla.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun on päästy ameeriikan makuun, niin jatketaan. Uusi veto näiltä maailmankaikkeuden vahtikoiriltahan on tämä sotilasavun j'äädyttäminen niiltä reilulta 30 valtiolta, jotka eivät myönnä USA:n kansalaisille syytesuojaa sotarikosasioissa.

Voi herra mujjee! Jälleen yksi todella sofistikoitunut osoitus siitä, kuinka jenkit manipuloivat kaikkea ja kaikkialla.

Tämähän on hieno oravanpyörä. Ensin autetaan ns ystävällisellä eleellä taloutta ja vaikkapa armeijaa. Sitten tarjotaan asiantuntija apua vaikkapa , yllätys, luonnonvarojen hyödyntämisessä.

No parhaat laitteet ja henkilöt tulevat tähän tarkoitukseen, ofcourse from USA! Menee muutama auringonkierto ja paikalliset haluavat lisää vaurautta ja hyvinvointia tai muuten vaan haluavat jenkit ns hevon kuuseen.

Kas samalla CIA "löytää" todisteita vakavasta uhasta USA:n kansallista turvallisuutta kohtaan. Ja kas uhka tulee juuri tästä autetusta valtiosta.

Ja ei kun asevoimat liikkeelle. Perkele, meille ei ryppyillä - menttaliteetilla painetaan menemään niinkuin se kuuluisa norsu posliinikaupassa.

Lopputuloksena maan väestö näkee vielä enemmän nälkää, lapsikuolleisuus kasvaa jälleen, paikat on raunioina ja vaikkapa ne öljylähteet vuotaa öljyt mäelle.

Mutta Capitol:in kukkulalla hurrataan!
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Re: Snaksterille

Viestin lähetti WPK
Aloitetaan vaikka viimeisestä: Onko tämä nyt tulkittavissa niin, että porukka täällä sittenkin haluaa, että USA tiivistää otettaan maailmanpoliisina ? Tosiasiahan on, että jenkkejä arvostellaan jokaisen kriisin yhteydessä, osallistuivat he niihin tai ei . Joko ne on imperialistisia sikoja osallistumalla tai sitten jättävät kärsivät oman onnensa nojaan, kun eivät osallistu. Vaikea miellyttää kaikkia... Muuten USA on kohtapuoliin aloittamassa operaation jossain Afrikassa ( Liberiassa? ), koska nimenomaan YK sitä toivoo, koska oma vaikutusvalta ja nimenomaan pakotuskeinot ovat mitättömät. Niin sitä vaan taas tarvitaan likaisen työn tekijää...
Tottakai ns. maailmanpoliisia tarvitaan rauhanturvaamiseen ja muihin kriisioperaatioihin. Tätä ei kuitenkaan pidä sotkea USA:n touhuihin, joissa humanitaarisia syitä, epädemokraattisuutta, valtion aiheuttamaa uhkaa yms. käytetään keppihevosena omien intressien ajamiseen. Jos USA oikeasti välittäisi niistä asioista, mistä se väittää näiden pullisteluoperaatioiden aikana olevansa huolissaan, ei sitä tarvitsisi erikseen pyytää lähettämään joukkoja Kongoon tai Liberiaan. Mutta kun niillä ihmisoikeuksilla näyttää olevan merkitystä vain öljylähteiden välittömässä läheisyydessä.

Venäjä, Ranska, Saksa ja muut : osa oli saamattomia vässyköitä, etenkin Saksa. Venäjä ja Ranska taas laskelmoivat omia intressejään, jotka tulivat uhatuiksi Irakin miehityksellä.
Maailmankuvasi on luvalla sanoen kummallinen, jos saamattomuuden ja "vässykän" määritelmä on se, ettei suostu osallistumaan kansainvälisten lakien ja terveen oikeustajun vastaiseen hyökkäyssotaan. Eihän yksikään näistä maista puolustanut Husseinia tai vastustanut Irakin aseistariisuntaa. Ne vain vaativat, että operaatio suoritetaan YK:n valvonnassa jenkkien omatoimiramboilun asemesta.

Aina ei sitä paitsi liittoutumistilanteessa edes tiedetä, minkälainen despootti kyseisestä sissijohtajasta kehittyy, kun valta kasvaa.
Itse kyllä arvioisin, että jos joku sotimalla valtaan nostetaan, todennäköisyys tyrannian syntymiselle ei kovin kaukana 100%:sta ole. Vai kuinka moni jenkkien nukkehallinnoista on kunnioittanut demokratian periaatteita ja nauttinut kansan luottamusta paria kuukautta pidemmän ajanjakson?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Rasismilla taantumusta päähän

Viestin lähetti WPK
Löysitkö tosiaan kohdan , jossa kirjoitin , että Carlos on rasisti , edes kiertoteitse? Minä en .
Kun aloitat Carloksen syntien listaamisen, starttaat seuraavalla lauseella: 1. Ydinaseiskun lietsomista USA:han ja rasistinen käsitys maailmanrauhan saavuttamisesta

Viidennen lainauksen kohdalla toteat:" Kannattaa ydinaseiden leviämistä ja käyttöä (esim. P-Korean taholta) (mikä ei ole tietenkään rasismia, mutta kertoo jotain ajatusmaailmasta). Eli kohdat 1-4 vaahtoat Carloksen rasismista. Eikä edes kovin kiertoteitse.

Mutta minähän olenkin kommunistikeskustalainenrättipää, jolla salainen agenda ja isot hampaanvälit, joten don`t mind me...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
No ainakin koko maailma ja USA huomaa onko vallassa demokraatti vai republikaani.
Onhan siinä vähän vastapainoa suomalaiselle monipuoluekonsensukselle.

Ainakin itse toivoisi astelman kongressissa, senaatissa ja valkoisessa talossa kääntyvän demokraattien suuntaan.

Ja eihän tässä ketjussa ole taidettu vielä puuttua Israel/Palestiina -akselin kiistoihin. Tässäkin asiassa uusi hallinto aluksi romutti edellisen hallinnon rauhanponnistelut.

Kumpaakohan puoluetta amerikanjuutalainen raha tuki vaaleissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös