UMK15 / Euroviisut 2015

  • 111 192
  • 848

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suurin ongelma tuossa PKN:n edustuksessa oli se, että bändi äänestettiin sinne vammaisuutensa perusteella eikä musiikin takia.. Bändihän kai itse meni maailmaa valloittamaan punk-bändinä. Ei vammaisina jotka soittavat punkkia.

Veikkaan että suurimmat mediassa meteliä pitäneet olivat niitä, jotka eivät vammaisia ole koskaan livenä edes nähneet.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Huikeat, ehkä yhdet kovatasoisimmista semifinaaleista ikinä Euroviisujen historiassa, ovat nyt takana ja finaali edessä. Oli kyllä hienoa nähdä kuinka maat ovat todellakin jälleen jaksaneet panostaa esiintymiseensä, niin visuaaliseen kuin myös musikaaliseen puoleen. Ja hattua täytyy nostaa kun ajattelee sitä työn/treenin määrää mitä esiintyjät ovat tehneet sen eteen, että kuviot menee ns. kohdilleen ja laulu pysyy silti hyvin kasassa. Ammattitaito on korkealla tasolla, kertakaikkiaan.

Suosikkeja en halua nostaa sen kummemmin esiin, koska nää on niin ihania kaikki ja minun silmissäni todellisia estradin tähtiä jokainen esiintyjä. Ja huomasitteko muuten että Concitha Wurst on vain kaunistinut Euroviisuvoittonsa myötä. Aivan ihana ja fantsu.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaa-a...olihan kammottavat kakkossemit eilen illalla. Suoranaista kidutusta mun mielestä. Koska suurin osa oli täyttä paskaa, niin Ruotsikin kuulosti ihan loistavalta ja jotenkin myös Sveitsillä on aika ok. Israel menetteli kansantanssifiilingillään just ja just. Mut nää muut...meillä on näemmä tosiaan täysin erilaiset maut attendon kanssa, mutta mitäs siitä. Kaikki kukat kukkikoon, rikkaruohotkin;)
Edelleen mun ykkönen on Belgia. Siinä vain on jokin juju.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
En ole oikeastaan kuunnellut tänään muita biisejä kuin tuota Viron edustuskappaletta, eikä ole ollut tarvettakaan. Huippubiisi. Toivottavasti voittaisi. Musiikkivideokin on oikein kiva. Tuo Elina Born on aika kissa.

Linkki vie Youtubeen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Suurin ongelma tuossa PKN:n edustuksessa oli se, että bändi äänestettiin sinne vammaisuutensa perusteella eikä musiikin takia.. Bändihän kai itse meni maailmaa valloittamaan punk-bändinä. Ei vammaisina jotka soittavat punkkia.

Uskon PKN:n päässeen myös musiikkinsa ansiosta. Jos Suomen karsinnoissa olisi ollut kehitysvammaisten iskelmäorkesteri, ei sitä olisi äänestäneet ne, jotka halusivat Euroviisuihin musiikillisesti erottuvan yhtyeen. Minulle Suomen pärjääminen kisoissa on toissijaista. Pääasia on, että uskallamme lähettää omanlaisimme edustajan, eikä esimerkiksi matkita edellistä voittajaa niin kuin moni tänä vuonna tekee. Toivottavasti siitä on otettu opiksi, että mitään jarisillanpäitä, lauravoutilaisia tai muita musiikin turhakkeita ei kisoihin lähetetä.

Suomi on ollut Euroviisuissa mukana ties miten monta kertaa, eikä täällä vieläkään ymmärretä, miten siellä pärjätään. Paras esimerkki on se, että Eläkeläisiä pidettiin parempana kuin Kuunkuiskaajia, joka oli paljon lähempänä Euroviisuja kuin ryyppäämisestä laulava Eläkeläiset. Marika Krookin Edea hsijoittui viidenneksitoista, vaikka sen piti olla Suomen huonoin edustuskappala koskaan. Nightwish tosin oli yleisön suosikki, mutta silloinkin jotkut musiikista ymmärtäneet eivät sitä valinneet. Minä en Nightwishistä niin pidä, mutta Holopainen on osannut tehdä kansainvälisesti hyvää musiikkia. Toisin kuin Nina Åström, Laura Voutilainen tai joku muu kansainvälisesti täysin nollatason artisti, jonka laulu on ruotsalaisen röyhtäsyäkin heikompaa.

Onhan Suomella ollut ihan hyviäkin edustajia, mutta aivan liian usein kappaleet ovat suomenkielisiä, joita ymmärtävät meidän lisäksemme vain virolaiset. Ei itäeurooppalaiset pärjää millään salaliitolla vain siksi, että he ymmärtävät toistensa kieliä paremmin. Serbia voitti Suomessa järjestyn kilpailun kappaleella, joka oli laulettu serbiaksi. Se menestyi myös siksi, että siinä oli kohta, jota jokainen pystyi laulamaan. Voittavassa euroviisubiisissä pitää olla kolme elementtiä: mieleenpainuva melodia, kertosäe, jota voi laulaa mukana ja erottuva lavashow. Suomella tällainen kombo on ollut vain vuonna 2006.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Voittavassa euroviisubiisissä pitää olla kolme elementtiä: mieleenpainuva melodia, kertosäe, jota voi laulaa mukana ja erottuva lavashow. Suomella tällainen kombo on ollut vain vuonna 2006.

Sataprosenttisesti samoilla linjoilla kanssasi. Jaan myös näkemyksesi siitä, että Suomessa ei edelleenkään oikein ymmärretä, millainen sen kokonaispaketin tulisi olla.

Mitä tulee tähän Satin Cirkukseen, joka tänä vuonna oli Suomen karsintojen toinen ja viisufanien oma suosikki, niin eiköhän tuo biisi olisi mennyt heittämällä finaaliin. Tämä myös siksi, että kun tänä vuonna on niin paljon slovareita, niin menevämmät biisit ovat erottautuneet hyvin edukseen ja menneet jatkoon. Voittoon tai kärkisijoihin tuo olisi tuskin riittänyt, johtuen siitä, että esitys oli livenä liian täynnä epäpuhtauksia ja huonoa laulamista.

Tällä hetkellä on vaikeaa nähdä, mikä lopulta uhkaa Ruotsin kokonaispaketin voittoa. Kuten viisuyleisön reaktioistakin eilen kävi ilmi, niin Ruotsi kerää kannatukset myös paikan päällä. Kuulematta näistä ennakkoon kärkeen povatuista on vielä ainakin Italia ja Australia. Kummankin kohdalla nousee kysymys, että miltä esitys kuulostaa ja näyttää livenä?

Erityisesti aussien kohdalla kyseessä on varsin trendikäs studioversio, mutta jos ei sitten löydykään laulutaitoa ja karismaa lavalla, niin biisi tulee jäämään valjuksi. Italian kohdalla taas uskon poikien olevan loistavia laulajia, mutta balladi kyseessä, miten erottuu muista balladeista. (?)
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Voi teitä hassut höpönassut kun te ootte ihan hulluja. Eihän Euroviisuissa ole kyse voittamisesta, vaan siitä että kansat kokoontuvat eri puolella Eurooppaa yhteen nauttimaan musiikista ja hienoista esityksistä ja komeista miehistä. Ai että. Ei Suomen tarvitse siis mitään voittosapluunaa keksiä, riittää että osallistutaan tähän yhteiseen juhlaan. Paljon glitteriä ja pullottavia etumuksia, ni täältä tulee kaksitoista pistettä ja lentosuukko.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei näistä tän vuoden kappaleista yllä tasoltaan Viron lähelle kuin Italia. En yleensä ole pitänyt italiasta laulukielenä, mutta tämä on mielestäni aika hyvä. Viron puolesta liputan, tuntuvat olevan lähes joka vuosi mun korvien mieleen. Ei tuu koskaan mitään kauheen tyypillistä viisuveisua vaan pyritään menestymään nimenomaan omalla tyylillä. Diggaan, ja Suomi voisikin hakea etelänaapuristaan jotain muutakin kuin pienempää verotusta.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Venäjän biisi on omasta mielestäni varsin hyvä, ja voisin ehkä lyödä jopa vetoa, että tuo biisi yltää kolmen parhaan joukkoon. Pidin myös Moldovan biisistä, mutta heillä tuskin on kärkisijoille asiaa. Pääsikö Moldova edes finaaliin?

Ruotsin kipale on ihan ok, mutta on heiltä vuosien saatossa parempiakin kipaleita tullut. Luultavasti kuitenkin vievät koko roskan.

Satin Circus olisi luultavasti pärjännyt erittäin hyvin näissä karkeloissa, mutta tällä kertaa valinta ei osunut heihin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
En minä oikein tuosta Satin Circuksesta tiedä, kun ei nuo Tanskankaan poppi-ihkut finaaliin kelvanneet. Mutta tiedä näistä sitten..

Enemmän mietin tuota All For Victorya. Kyllähän tuo Blomin kiekuminen ja mahtipontinen pullistelu olisi voinut olla kovakin sana kaiken tuon balladivyörytyksen keskellä.

No, mitäs näitä enää fundeeraamaan? PKN sinne haluttiin ja lopputulos oli sellainen kuin se oli. Mutta Kuunraiskaajien ja Kystan hävettäviä kärsimysnäytelmiä ei saa verkkokalvoilta, vaikka kaivaisi silmät päästä.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitäs ootte huomisen voimasuhteista mieltä, nyt kun kaikki finalistit ja esiintymisjärjestys selvillä? Aika paljon on jopa ihan kovimpaan kärkeen tunkua, mutta itse lasken Italian ja Ruotsin "varmoiksi" TOP3-maiksi. Italian osakkeita nosti tuo koko nipun viimeinen esiintymisvuoro.

Tämän kaksikon jälkeen tuleekin hemmetin iso nippu, josta löytyy TOP3:n täydentävä maa. Siihen kuuluu ulkomuistista ainakin Australia, Slovenia, Norja, Viro, Belgia ja Venäjä. Sitten on Latviaa, siirtolaisääniä ympäri Euroopan haalivaa Azerbaijania, Israelia jne. Aika vaikea noista lähtökohdista lähteä sommittelemaan esimerkiksi viittä parasta.

Toisesta ääripäästä taas Ranska, Saksa, Liettua, Kypros ja Armenia ovat ainakin sellaisia, joilla ei taida olla mitään jakoja edes TOP10-paikkojen suhteen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mitäs ootte huomisen voimasuhteista mieltä, nyt kun kaikki finalistit ja esiintymisjärjestys selvillä? Aika paljon on jopa ihan kovimpaan kärkeen tunkua, mutta itse lasken Italian ja Ruotsin "varmoiksi" TOP3-maiksi. Italian osakkeita nosti tuo koko nipun viimeinen esiintymisvuoro.

Oma TOP 5:eni on epäm. järjestyksessä:

-Ruotsi
-I-B
-Australia
-Norja
-Belgia

Myös Kyproksessa näen tiettyä menestyspotentiaalia, niillä on ihan symppispoika siellä kuiskaamassa. Bubbling under-osastolla myös Israelin kultapojut, Montenegron Tšingis-khan, Espanja, Italia ja Slovenia.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Omat suosikkini järjestyksessä ovat seuraavat:

1. Viro - Kerrankin duetto, joka toimii. Kisan miellyttävin kappale. Sopivan keveä iskelmärallatus, joka ei kuitenkaan ole niitä kaikkein geneerisimpiä. Pisteet myös tyylikkäästä lavaesityksestä.

2. Australia - Paljon riippuu live-esityksestä, miten tämä kappale pärjää. Mikäli livenä toimii yhtä hyvin kuin nauhalta, niin voi nousta kärkikolmikkoon, vaikka vaikeaa se ilman naapuriääniä onkin. Kappaleessa etenkin kertosäe on kyllä erittäin toimiva... "I don't want tomorrow, oh baby tonight's so good..." jää kyllä soimaan päähän.

3. Ruotsi - Måns voittaa erittäin todennäköisesti tämän skaban, sillä löytyy lähes kaikista top 5 listoista. Tasaisin suorittaja siis. Ihan ykköseksi ei Heroes kiilaa minun listallani, mutta varsin takuuvarmasti nousee radioiden soittolistojen hitiksi. Pidemmän päälle voisin kuvitella tämän kappaleen kuluvan puhki soitossa nopeasti, mutta tämäntyylisessä kisassa tuo vaikutus ei ehdi näkyä.

4. Israel - Golden boy toimi livenä paljon paremmin kuin olisin etukäteen kuvitellut. Mukavasti yhdistelty brittipoppia itämaisiin vaikutteisiin. Pojilla näytti myös olevan lavalla oikeasti hauskaa.

5. Serbia - Tämä biisi oli livenä oikeasti hyvä. Youtubesta kuuntelin ennen kisaa, eikä säväyttänyt millään tavalla, mutta live-esiintymisen myötä pisteet nousi.

6. Italia - Niin juustoinen voimaballadi kuin olla ja voi, mutta on kyllä taitavasti tehty ja laulajat ovat erittäin uskottavia. Menestys riippuu live-esiintymisen tasosta ja saavatko pojat tarpeeksi voimaa esitykseen.

7. Belgia - Mukava yllätys ja ihan kiva poppibiisi. Tuskin voittaa, mutta top 10 voisi hyvinkin sijoittua.

Venäjä noussut muuten voittajakertoimissa toiseksi. Ruotsille saisi tällä hetkellä 2.62 kertoimen, kun Venäjän ja Italian kertoimet ovat tasan 4,00. Omalla listallani pärjäävien kertoimet ovat seuraavat: Viron kerroin on 26,00 (6. suosikki), Australian 11,00 (5. suosikki), Israelin 67,00 (12. suosikki), Serbian 34,00 (8. suosikki) ja Belgian 6,50 (4. suosikki).
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ruotsin voitto on hyvin lähellä, se oli selkeästi paras kokonaisuus semeissä. Viro oli ensimmäisen semin paras ja sijoittuu korkealle. Venäjä on aina kärkikahinoissa, oli biisi mikä tahansa. Niin paljon löytyy Venäjämielisiä naapurimaita. Tämän vuoden kappale on ok, mutta ei voittobiisi.

Espanja oli eniten omaan mieleen suoraan finaaliin päässeistä. Italialla ja Ausseilla oli ihan ok kappaleet, joilla voi top10:n sijoittua, mutta yhtä hyvin voi jäädä pettymyksiksi. Britit, Itävalta, Saksa ja Ranska tulevat jäämään hännille.

Top viisi oma veikkaus:

Ruotsi
Viro
Venäjä
Montenegro
Slovenia
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kannattaa muuten katsastaa youtubesta tuon Ruotsin biisin reenivideo, mikä on kuvattu katsomosta. Kertoo todella paljon siitä miten suunnitelmallinen tuo biisi on. Toki näitähän ei tehdäkkään yleisölle, vaan TV katsojille, mutta on tuo vaan aika kornia katsottavaa, miten juostaan selkä pois yleisöstä laittaan naamaa kameraan jne.
 

Apheu

Jäsen
Kannattaa muuten katsastaa youtubesta tuon Ruotsin biisin reenivideo, mikä on kuvattu katsomosta.

Oisko linkkiä?

Itse en aluksi pitänyt Ruotsin kappaletta oikein minään, mutta on se nyt ihan kelpo ja tosiaan esityskokonaisuus on erinomainen. Parempia biisejä omaan makuuni tuolla on kuitenkin muutama ainakin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Oisko linkkiä?

Itse en aluksi pitänyt Ruotsin kappaletta oikein minään, mutta on se nyt ihan kelpo ja tosiaan esityskokonaisuus on erinomainen. Parempia biisejä omaan makuuni tuolla on kuitenkin muutama ainakin.
Måns Zelmerlow - Heroes - Sweden - Final Dress Rehearsal Eurovision 2015 - YouTube tuossa on yksi, mistä saa vähän osviittaa. Oli joku toinenkin toisesta kuvakulmasta. Linkki siis youtubeen. Lisäksi tuo zoom naamaan, sen naisen kuvan jälkeen oli jo melodiefestivalenin videossa, samaten noi pyörimiset jne. jos oikein muistan. Kyllä se on silloin aika tuotteistettua tavaraa. Toki käyttää muutkin kilpailijat, tai no osa ihan samoja tehokeinoja.
 
Viimeksi muokattu:

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Måns Zelmerlow - Heroes - Sweden - Final Dress Rehearsal Eurovision 2015 - YouTube tuossa on yksi, mistä saa vähän osviittaa. Oli joku toinenkin toisesta kuvakulmasta. Linkki siis youtubeen. Lisäksi tuo zoom naamaan, sen naisen kuvan jälkeen oli jo melodiefestivalenin videossa, samaten noi pyörimiset jne. jos oikein muistan. Kyllä se on silloin aika tuotteistettua tavaraa. Toki käyttää muutkin kilpailijat, tai no osa ihan samoja tehokeinoja.

Måns Zelmerlöw - Heroes (Sweden) Impression of 2nd Rehearsal - YouTube

Euroviisujen viralliselta sivuilta ainakin löytyy noita treenivideoita joka maan osalta. Tuossa ylläolevassa linkissä Ruotsin kipale.

@MustatKortit taisi huudella ainakin Australian livestä, niin siitäkin löytyy videota: Guy Sebastian - Tonight Again (Australia) Impression of second rehearsal - YouTube

Ainakin omaan korvaan ja silmään vaikuttaa ihan hyvältä. Kyllä tuo TOP10:sta vähintään löytyy.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Täälläkin on varmasti jo mainittu, mutta onhan tuo Månsin 'Heroes' aivan päivänselvä kopio David Guettan 'Lovers of the Sun'ista. Eipä ihme kun kuulosti tutulta biisiltä jostain tanssilattialta. Itsehän Måns on sanonut vain saaneensa kappaleesta paljon inspiraatiota... siis noissahan on kaikki aivan samaa.

En tiedä mones viesti tämä multa näihin euroviisutopikkeihin jo on, mutta ai jestas kun rakastan tuota Viron biisiä ja paranee vain kuuntelukerta kuuntelukerralta. Tohon kun lisää erittäin tunteikkaan esiintymisen ja laulajien välisen maagisen yhteyden on voittajapaketti valmis. Elina Born vaikuttaa henkisesti järkyttyneeltä ensimmäisen kertosäkeen jälkeen kun A2-osa alkaa. Lopussa onkin jo itkun partaalla ja musiikin loputtua tirauttaa muutamat kyyneleet. Mielestäni ehkä jopa paras kappale näissä karkeloissa ikinä. Voisin jopa harkita ensi kertaa äänestämistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös