UMK15 / Euroviisut 2015

  • 111 188
  • 848

Byvajet

Jäsen
Samanlaisia juustoisia balladeja on joka vuosi kolmetoista tusinassa,

Kaikki viisubiisit ovat Youtubessa. Olepa hyvä ja listaa sieltä juustoiset balladit, jotka yltävät parrakkaan naisen biisin tasolle. Pahoin pelkään, ettet sellaisia löydä.

Euroviisuhumpan vastustajat ovat porukkaa, joka ei Euroviisuja aktiivisesti seuraa. He laukovat käsityksiään pelkästään mielikuvien perusteella. Eivät he kuuntele eri maiden biisejä etukäteen eivätkä he välttämättä seuraa kokonaan edes finaalilähetystä. Silti käsitykset ovat vahvat.

P.s. Jatkoin vammaisuuskeskustelua ketjussa "Ketju eettisesti ja moraalisesti monimuotoisille..."
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ei tartte olla edes mummo, vaan nuoremmistakin löytyy. Tai mistä minä tiedän, vaikka tälle palstalle kirjoittelisikin paljon mummoja. Tässä kuitenkin muutama poiminta Jatkoajan vastaavasta ketjusta yhdeksän vuoden takaa:

Mukana myös muutama luonnollisen poistumisen kohdannut nimimerkki, joten sanojat vähän vaihtuneet, mutta muutenhan änkyräsiipi vetää ihan samoja juttuja nytkin. Ja sitten kuitenkin torilla tavataan jne. jos niikseen tulee...
Heh, oma mielipiteeni tästä Lordi-yhtyeestä ei muuttunut missään kohtaa, eikä kyllä tullut mieleenkään mennä torille tuota juhlimaan tai Seiska-lehtiä kääntelemään marketteihin. Tai en nyt muista mitä kerroin hirviön menestymismahdollisuuksista silloin. Jos minut luetaan änkyräsiipeen, niin tässä kohtaa liputan kuitenkin erittäin vahvasti Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen puolesta. Aivan pirun hauska homma kaikkinensa koko konkkaronkka ja varmasti omaa mahdollisuudet voittaa koko paska.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viime vuonna Conchita olisi saattanut voittaa myös musiikillisten ansioiden vuoksi (tosin hieman skabojen päättymisen jälkeen Hollannin kappaleella Spotifyssa n. 5 kertaa enemmän kuuntelijoita), mutta olihan se koko viime vuoden televisio show rakennettu Conchitan "väärinymmärretyn" tarinan kehittämiseksi. En muista, että kenenkään muun artistin kohdalla olisi ikinä rummutettu niin voimakkaasti ja luotu kuvaa oman tiensä valinneesta ja muiden hylkäämästä taiteilijasta, joka voitti omalla tahdonvoimallaan esteet. Samaa tarinaa voi Suomi nyt hyväksikäyttää PKN:n myötä, mutta eri syistä. Jos jostain löytyisi vielä viime vuoden lähetykset, niin kannattaa tsekata haastattelut Green Roomista, selostajien kommentit ym. Kyllä siinä ulkomusiikilliset seikat painoivat erittäin voimakkaasti kun Itävallan edustaja sai lähemmäs puolet musiikin ulkopuolisesta ruutuajasta.

Itse en Itävallan kappaletta kovinkaan erikoisena pitänyt juuri tuon tylsän "raskasballadi Wau" viritelmän vuoksi, mutta olisi tuo saattanut voittaa myös musiikillisin ansioin. Tuo voitto vaan pelattiin Itävallalle täysin ulkomusiikillisin perustein.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kaikki viisubiisit ovat Youtubessa. Olepa hyvä ja listaa sieltä juustoiset balladit, jotka yltävät parrakkaan naisen biisin tasolle. Pahoin pelkään, ettet sellaisia löydä.

Pastora Soler ja Yohanna biisiensä kanssa täysin eri levelillä ja mainitaan partanaisen kanssa samalle viivalle vaikkapa Harel Skaat, Nodi Tatishvili&Sophie Gelovani sekä The Common linnets. Näitä löytyisi ihan jokaiselta vuodelta jos perkaamaan alkaisi. Nuo nyt muistuivat äkkiseltään mieleen.

Viime vuoden voittokappale oli sitä samaa ylimaallisen muka hienosti tekstitettyä huutolaulukamaa mitä niin monet muutkin. Tehdään mahdollisimman yleisöystävällinen sävellys ja korostetaan sitä voimakkaalla kertosäkeistöllä. Viime vuoden pläjäyksen vain sattui esittämään vähemmistöasialla ollut partanainen.

Sinä voisit tämän jälkeen kaiketi kertoa tuon viime vuoden voittobiisin ylivertaisen hienouden suhteessa muihin vastaaviin? Minun ei tarvitse pelätä, koska tiedän ettet siihen pysty. Syy on yksinkertaisesti siinä ettei viime vuoden biisi ollut biisinä mitenkään erityinen moniin balladeihin nähden. Sen vahvuus oli esittäjä agendansa kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kurikan voitto oli mainio juttu (vaikka itse bändistä ja musiikistaan en niin piittaa kun punk ei oo mun juttu), eikä vähiten siksi, että jotkut taas niin tuohtuu ja pahoittaa mielensä ja joutuu häpeämään. Voihh...

Voisi pitkästä aikaa katsellakin Eurovirsuja.
En minäkään ole varsinaisesti punkin ylin ystävä, mutta olen iloinen vamujen puolesta heidän menestyksestään, viisuissa ja muutenkin.

Viisukisan takia en sano tätä, mutta oli ylipäätään mukava juttu että tukijoukot auttoivat keharit bändiharrastukseen. Eiköhän bändin alkuperäinen idea ollut saada kavereille toimintaa ja kiinnostava harrastus, jonka parissa he viihtyvät. Kyllä reipas punkinsoitto hakkaa vamujen asuntolassa kököttämisen mennen tullen. Tuetun toiminnan puolella kukaan ei varmasti edes kuvitellut lähtevänsä laskelmoidusti miettimään jotain kehariorkkaa, jonka olisi määrä pärjätä keikka-aktina ja tehdä levyjä. Pojat ovat aidossa pioneerihengessä tehneet itse oman juttunsa, vähän sillä periaatteella että se kuuntelee joka tykkää, muut voivat painua vittuun.

Tuskin jaksan katsoa tälläkään kerralla Euroviisuja, mutta jos Suomi-keharit ovat ihan viimeisessä finaalissa, niin tekisi meli tsekata heidän esityksensä ja ääntenlasku. Kuinka monta kymmentä viisua siellä finaalissa oikein esitetään? En usko että jaksaisin katsoa tuntitolkulla hölmöä viisuviihdettä. Olisi hyvä, jos Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyisi vaikka viimeisenä, niin voisin ryömiä teeveen äärelle vasta loppuvaiheessa, kun tekijämiehet tulevat lauteille. Tällöin ei tarvitsisi katsoa sitä muunmaalaisten esittämää vammaista skeidaa koko iltaa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tuolla listalla ainakin Lordilla oli hyvä biisi, mielestäni Rybakin biisi oli ihan loistava suorastaan, siinä oli itse asiassa vähän sitä viisujen alkuperäistä henkeä, kun melodiassa oli kansanmusiikinomaisia piirteitä. Loreenin biisi oli täysin ylivertainen, kovan luokan klubihitti, jossa eniten ihmetytti sen kuultuani, että onko näin kova biisi jossain euroviisuissa mukana (vaikken itse tuon tapaista musiikkia juuri kuulekaan). Loreenin biisi oli myös siinä mielessä menestys, että juma sitä luukutettiin joka puolella ja pitkään, samoin ei käy läheskään kaikille viisubiiseille.

Saksan biisistä - tai oikeammin laulajattaresta - samaa mieltä. Biisi ei kovin kummoinen, Lena veti hivenen epävireisesti ja aika monia kiehtoi ymmärtääkseni se aksentti. That said, tuossakin biisissä löytyi koukku, eli helposti tarttuva kertosäe.

Niin niin, mutta noissa kaikissa esiintyjillä oli suuri - ellei suurin - vaikutus. Vetosivat kaikki suuriin äänestäjäsegmentteihin, osa miehiin, osa pikkutyttöihin, osa homoihin, kaikki löysivät jonkin pienimmän yhteisen nimittäjän jne. Esitys on kokonaisuus, mistä löytyy mittari tärkeimmälle elementille. Sanotaan näin että esittäjän tulee tukea kappaletta ja toisinpäin.

Tuo Loreenin kappale oli omaan makuuni rasittava jokellus, ja totaalisen laskelmoitu euroviisuhuttu. Ällötti että voitti laulajansa ja "mystisen" voimistelushownsa takia. Voisi käyttää varmasti aivopesussa, löytyykin varmasti vähintään joltain tee-se-itse kuntoiluvideolta. Samaa kaavaa on koitettu useasti viime vuosinakin, eli laulettu voittamisen yms. mahtavuudesta toistamalla jotain tiettyä hokemaa. Samaa edustaa esim. se Italian tämänvuotinen.
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mitkä olivat ne biisit, jotka noina vuosina olivat selvästi voittajaa parempia, mutta hävisivät ulkomusiikillisten seikkojen takia?

Väärä johtopäätös. Kyse oli yksinkertaisesti siitä, oliko voittajan olemuksella/esiintymisellä suuri merkitys. En osaa toisaalta tehdä tuollaista yleispätevää kappalevertailua, tuskin osaat sinäkään. Kappaleenhan ei tarvitse olla mitenkään hyvä. Yleensä riittää kun se on tarttuva ja erottuu. Kuinka moni (viisuhörhöt poislukien) kuuntelee levylautasellaan viisumusiikkia?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Tuo Loreenin kappale oli omaan makuuni rasittava jokellus, ja totaalisen laskelmoitu euroviisuhuttu. Ällötti että voitti laulajansa ja "mystisen" voimistelushownsa takia. Voisi käyttää varmasti aivopesussa, löytyykin varmasti vähintään joltain tee-se-itse kuntoiluvideolta...

Mielestäni tuolloinen Ruotsin voitto oli oikein ymmärrettävä, biisi+viisujen paras lavashow+todennäköisesti kovin markkinointi sekä radiosoitto.

Mikäli tällainen ärsyttää - ottaen huomioon, että nyt ollaan ihan viisuvoittamisen anatomian ytimessä - niin en suosittele kyllä viisuja seuraamaan.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/eurovision-song-contest-2015-finland-5254427
linkissä mirrorin juttu voittajasuosikeista

Vedonlyöntitoimistotkin tajuaa ulkomusiikillisten juttujen tärkeyden.

Hienoa, voidaan siis alkaa jo spekuloida finaalin esiintymisjärjestyksellä. ;-)
Mielestäni tuolloinen Ruotsin voitto oli oikein ymmärrettävä, biisi+viisujen paras lavashow+todennäköisesti kovin markkinointi sekä radiosoitto.

Mikäli tällainen ärsyttää - ottaen huomioon, että nyt ollaan ihan viisuvoittamisen anatomian ytimessä - niin en suosittele kyllä viisuja seuraamaan.

Ärsytti kyllä aivan helvetisti. Jossain mielenhäiriössä tuli seurattua.
Onneksi viime vuonna jäi friikkishow välistä. Tänä vuonna pakko koittaa seurata taas.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Täh? Tässähän oli listattuna pääosin juurikin hyviä ja kekseliäitä biisejä jotka ovat jääneet radiosoittoon ikuisiksi ajoiksi. Eipä ole koskaan käynyt mielessä että Euphoria olisi voittanut otsatukan takia. Viime vuoden voittobiisikin oli todella vahva, ihan sama vaikka sitä olisi laulanut pimppinaamainen eunukki.

No olisiko noissa voitto tullut jos meidät olisi laitettu sinne tai vaikka joku ns. nollakojo? Ei.
Miten sä silloin lasket sen että voitto tuli enemmän kappaleella? En itsekään väitä että olisi toisinpäin, mutta en yksinkertaisesti tiedä. Suuri, aivan ratkaiseva merkitys sillä oli. Kyllä Loreenin otsis oli huikea.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
No olisiko noissa voitto tullut jos meidät olisi laitettu sinne tai vaikka joku ns. nollakojo? Ei.
Miten sä silloin lasket sen että voitto tuli enemmän kappaleella? En itsekään väitä että olisi toisinpäin, mutta en yksinkertaisesti tiedä. Suuri, aivan ratkaiseva merkitys sillä oli. Kyllä Loreenin otsis oli huikea.

Tästä aiheesta lienee kanssasi turha vängätä, koska tietty euroviisu -viha tai mikä lie negatiivisuus paistaa niin selvästi läpi? Vähän sama kuin keskustelisi jalkapallosta jonkun jääkiekkofanin kanssa jolle kaikki muu kuin hoki on paskaa. Tottakai voittoon tarvitaan hyvän biisin lisäksi hyvä ja oikea esiintyjä, turha tuollaista nyt on edes mainita, vaikka tässä kohtaa sitä ilmeisesti pitää vielä erikseen painottaa? Biisit on kuitenkin räätälöity ja hiottu esittäjilleen ja toisinpäin, kyseessä on kokonaisuus.

Mitä tulee PKN:n kilpailukappaleeseen, niin nyt on vähän hämärän peitossa oletko kuitenkin sitä mieltä että se on huono, mutta voi voittaa koska esiintyjät? Tämä päätelmä siis siitä kun jauhat näitä kuinka se ja sekin on "paskaa" mutta voitti koska ja siksi.

Itse olen melko konservatiivinen musiikin suhteen ja kuuntelen ja tykästyn biiseihin laidasta laitaan, mutta PKN ei kyllä ole sellainen kappale jota lähiviikkoina tulisi vartavasten kuunneltua. Eli biisi on vain yksinkertaisesti kehno ja huonosti "laulettu". Levyllinen tuota olisi todennäköisesti raskaampi kokemus kuin Metallican st. Anger kerralla läpi. Esiintyjät ovat tässä kohdin se ainut positiivinen tekijä, mutta ei pelkästään sillä perusteella voi musiikkikilpailussa voittaa. Ensi vuonna sitten seitsemän tanssivaa kääpiöhomoa soittamaan viulua ja menestymään koska niillä on niin hyvä meininki?
..jos PKN voittaa viisut niin nuo kääpiöt Kirgistanista todennäköisesti nähdäänkin ensi vuoden kilpailussa;>
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Itse olen melko konservatiivinen musiikin suhteen ja kuuntelen ja tykästyn biiseihin laidasta laitaan, mutta PKN ei kyllä ole sellainen kappale jota lähiviikkoina tulisi vartavasten kuunneltua. Eli biisi on vain yksinkertaisesti kehno ja huonosti "laulettu"...

Niin, voi käydä niinkin, että PKN menestyy verrattain hyvin, mutta voittoon tai vaikka top3-sijaan ei kuitenkaan ihan ole asiaa, sillä kappale ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvä... pitääkin käydä vähän tutustumassa, että onko heillä kuinka hyviä muita kappaleita.

Nyt kun höyry on omalta kohdaltani laskenut, niin en voi olla näkemättä myös positiivisia asioita tässä valinnassa, kohua ainakin on noussut ja nousee varmasti vielä lisää. Tämä ei ole tietenkään huono asia, sillä kaikille tällaisille jutuille on tietysti viisuissa tilausta. Sitä jeesustelua en ymmärrä, että jotkin edellisvuosien hyvin menestyneet muka olisivat menestyneet kohulla ja turhalla lavashowlla ja nyt Suomi kokeilee muka jotain uutta ja erilaista. Päin vastoin tässähn on vedetty nyt kohuarvo tappiinsa ja kokeillaan ikään kuin kepillä jäätä, että meneekö homma läpi Euroopassa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mitä tulee PKN:n kilpailukappaleeseen, niin nyt on vähän hämärän peitossa oletko kuitenkin sitä mieltä että se on huono, mutta voi voittaa koska esiintyjät? Tämä päätelmä siis siitä kun jauhat näitä kuinka se ja sekin on "paskaa" mutta voitti koska ja siksi.

En kuuntele punkkia - tai ainakaan ole kuunnellut - joten taisin olla vähän ennakkoluuloinen tässä. Kappale on mielestäni genressään oikein mainio, vähintään hyvien sanoitusten takia, mutta erityisen mahtava viisuihin. PKN:n esiintymisiä kelaillessani tulin viimeistään vakuuttuneeksi. Vammaisuus - tai korkea esiintymistaso siitä huolimatta - on luonnollisesti ehdoton valtti, kerää minunkin sympatiani. Näillä näkymin PKN voi sijoittua hyvinkin korkealle, poikkeuksellisen osaamisensa takia.

Btw. pidin muuten aikoinaan Ruslanan kappaleestakin. Mutta eihän näitä asioita voi toisistaan erottaa.

Itse olen melko konservatiivinen musiikin suhteen ja kuuntelen ja tykästyn biiseihin laidasta laitaan, mutta PKN ei kyllä ole sellainen kappale jota lähiviikkoina tulisi vartavasten kuunneltua. Eli biisi on vain yksinkertaisesti kehno ja huonosti "laulettu". Levyllinen tuota olisi todennäköisesti raskaampi kokemus kuin Metallican st. Anger kerralla läpi. Esiintyjät ovat tässä kohdin se ainut positiivinen tekijä, mutta ei pelkästään sillä perusteella voi musiikkikilpailussa voittaa. Ensi vuonna sitten seitsemän tanssivaa kääpiöhomoa soittamaan viulua ja menestymään koska niillä on niin hyvä meininki?
..jos PKN voittaa viisut niin nuo kääpiöt Kirgistanista todennäköisesti nähdäänkin ensi vuoden kilpailussa;>

Kirjoitteletkohan jostain 80-luvulta, vai oletko jo siirtynyt 90-luvun alkuun. Noin voisin kuvitella. Anyway, minäkin kuuntelen kotona kaikkea muuta mutta siksikin Pertti Kurikka on virkistävä yllätys. Mietin jopa heistä tehdyn dokumentin katsomista. Vaikka tavallisia ihmisiä hekin taitavat lopulta olla. ;-)
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Nyt kun höyry on omalta kohdaltani laskenut, niin en voi olla näkemättä myös positiivisia asioita tässä valinnassa, kohua ainakin on noussut ja nousee varmasti vielä lisää. Tämä ei ole tietenkään huono asia, sillä kaikille tällaisille jutuille on tietysti viisuissa tilausta.

Juuh. Kuten arvata saattoi, tämän aiheen ympärillä keskustelu on vilkasta ja paikoin vaikeaakin. Mielipiteitä on niin vahvoja laidasta laitaan ja suuntaan jos toiseen. Helposti sitä leimautuu jos rehellisesti ei pidä ko. biisiä minään ja siihen sitten tartutaan. Mutta viikon mittaan on nähnyt ihmisillä ihan aitoja ja hyviä näkemyksiä tämän suhteen ja onhan niitä toki tässä sankaritarinassa olemassa. Mutta riittänee tältä erää, koska kaikki lähti heti ensimmäisestä viestistä täysin sivuraiteille ja aiheesta tuskin enää mitään hedelmällistä sanottavaa löytyy. Alunperin oma pohdiskeluni ja kritiikki koski kaikkea lieveilmiöintiä tämän itse biisin ulkopuolella, mutta se tyssäsi palstapoliisien väliintuloon. Onnea matkaan PKN!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä down-syndroomaisten jamppojen punk-bändi on oikein hyvä veto, mutta ehdottaisin että ensi vuodelle aletaan jo suunnittelemaan vielä isompaa jytkyä. Jos vaikka kirkonpolttohevillä ensi vuonna lähdettäisiin? Bändin laulajaksi tulisi löytää joku jalaton ja kädetön albiinokääpiöpedofiili, kitaristiksi kirahvin kanssa naimisissa oleva Parkinsonin tautia sairastava kuurosokea somalihomo, rumpaliksi vesipäinen skolioosista, ebolasta ja rutosta kärsivä nekrofiili manne-hermafrodiitti ja basistiksi Jokeri-fani.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tämä down-syndroomaisten jamppojen punk-bändi on oikein hyvä veto

Kuriositeettina mainittakoon, että rumpali Toni on heistä ainoa virallinen downin syndroomasta kärsivä..
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bändin laulajaksi tulisi löytää joku jalaton ja kädetön albiinokääpiöpedofiili, kitaristiksi kirahvin kanssa naimisissa oleva Parkinsonin tautia sairastava kuurosokea somalihomo, rumpaliksi vesipäinen skolioosista, ebolasta ja rutosta kärsivä nekrofiili manne-hermafrodiitti ja basistiksi Jokeri-fani.
Saipan ykköskenttä täyttää vaatimukset muuten, mutta narri niistä tuskin kukaan on. Turha lähteä merta edemmäs kalaan. ;)

Hiukan vakavammin: Jos menestystä halutaan lähteä iskelmästä tai eurovvisuista kalastamaan, niin siinä on yksi selkeä nyrkkisääntö: Yleisöä ei voi aliarvioida ja rima pitää olla alhaalla. Muuten ei toimi.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Täytyy sanoa, että nautin hieman siitä, että ne hermannit joiden mielestä viisuilla on jotain tekemistä musiikin kanssa tukehtuvat velleihinsä kun Suomea edustaa aidot, ei niin kiiltokuvaihmiset, jotka soittavat ei niin suosittua musiikkia. Enkä taida olla ainoa, minkä takia PKM voittanee koko kisan. Laittakaa ne salkkarit pyörimään ja unohtakaa paha maailma.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Hämminki Saksan Euroviisu-karsinnoissa – voittaja kieltäytyi edustamasta Saksaa


Saksan Euroviisu-karsinnat päättyivät torstai-iltana suureen hämmennykseen. Karsintojen voittajaksi noussut Andreas Kümmert ilmoitti valintatilaisuudessa, ettei hän haluakaan ottaa voittoa vastaan.

– En tunne olevani siinä kunnossa. Minä olen vain pieni muusikko..., Kümmert perusteli hämmentyneenä.


Sekaannuksen jälkeen Saksan televisioyhtiö ARD joutui toteamaan, ettei karsinnan voittaja ota paikkaansa vastaan, vaan Saksaa edustaa Wienissä nuori laulajatar Ann Sophie kappaleellaan Black Smoke


Hämminki Saksan Euroviisu-karsinnoissa – voittaja kieltäytyi edustamasta Saksaa | Yle Uutiset | yle.fi

 
Euroviisuhumpan vastustajat ovat porukkaa, joka ei Euroviisuja aktiivisesti seuraa. He laukovat käsityksiään pelkästään mielikuvien perusteella. Eivät he kuuntele eri maiden biisejä etukäteen eivätkä he välttämättä seuraa kokonaan edes finaalilähetystä. Silti käsitykset ovat vahvat.

Aika moni (minä mukaan luettuna) on varmasti ehtinyt elämänsä aikana kuulla niin monta euroviisujollotusta, että jossain vaiheessa on vain pakko vetää johtopäätös, että ei se paska siitä pöyhimällä parane. Olen tällä vuosituhannellakin joutunut pariin-kolmeen kertaan seuraamaan euroviisufinaalin, joten kyllä niille mielikuville löytyy ihan perusteitakin. Aika paljon mieluummin sitä katselee töllöstä urheilua tai kuuntelee vaikka Kate Bushia, PJ Harveya tai Johnny Cashiä kuin kiduttaa korviaan sellaisella siirapilla, jota euroviisut tarjoilevat.

Loreenin biisi oli täysin ylivertainen, kovan luokan klubihitti, jossa eniten ihmetytti sen kuultuani, että onko näin kova biisi jossain euroviisuissa mukana (vaikken itse tuon tapaista musiikkia juuri kuulekaan).

Minulle selvisi kappaleen ja sen esittäjän nimi sekä se, että kyseessä oli euroviisu, vasta kuukausia viisujen jälkeen, koska olen pyrkinyt euroviisujen katselemista välttämään. Olin kappaletta tainnut muutamaan kertaan jo kuulla ennen sitä. Ihmettelin todella suuresti, että miten tuollainen helmi on voinut nousta euroviisuista kaiken sen paskan keskeltä. Se oli vähän samanlainen shokki kuin se, että Popstars tuotti sellaisen yhtyeen kuin PMMP.
 

Byvajet

Jäsen
Aika moni (minä mukaan luettuna) on varmasti ehtinyt elämänsä aikana kuulla niin monta euroviisujollotusta, että jossain vaiheessa on vain pakko vetää johtopäätös, että ei se paska siitä pöyhimällä parane.

Jos Euroviisut ovat paskaa, miksi ne kuitenkin herättävät voimakkaita reaktioita? Kaikki viisulähetykset, uutiset ja keskusteluketjut on helppo kiertää. Jos Euroviisuilla ja niiden jollotuksilla ei ole merkitystä, miksi sinäkin hakeudut tähän ketjuun?

En minäkään ymmärrä esimerkiksi showpainia. Jos sitä tulee töllöstä, käännän kanavaa. En kuitenkaan myöskään juokse ympäri nettiä julistamassa showpainin paskuutta, koska se on minusta oikeasti paskaa, enkä siksi uhraa sille aikaani tai ajatuksiani.

Kaikkien mielestä viisujollotukset eivät ole huttua. Monet kokevat ne elämäänsä sisältöä tuovaksi viihteeksi siinä kuin MM-hiihdotkin. Miksi viisuvastustajat tahtovat pilata näiden ihmisten ilon karnevalisoivaan kulttuuriin? Miksi euroviisupoppi, joka on täsmälleen yhtä laadukasta kuin muukin tusinapoppi, täytyy erityisesti tuomita?

Artisteillekin viisut näyttävät olevan iso juttu. Tuskin Saksan edustaja muuten olisi mennyt jumiin valinnastaan.

Mitä enemmän te viisuista nillitätte, sitä voimakkaamman kulttuurisen aseman ne saavat. Todistatte omalla käytöksellänne sen, että viisuilla on merkittävä asema suomalaisessa kulttuurissa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Euroviisut ovat paskaa, miksi ne kuitenkin herättävät voimakkaita reaktioita?...
Kaikki suomalaiset veronmaksajat osallistuvat näiden maksamiseen, joten mielestäni kaikilla on oikeus näitä arvostella.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Euroviisuissa rahoitetaan levy-yhtiöiden markkinointia veronmaksajien selkänahasta. Moraalisesti kys kilpailu on sangen arveluttava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös