UMK & Euroviisut 2016

  • 47 123
  • 361

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Tuossa espoolaistytön esiintymisasussa ois tosiaan ollut toivomisen varaa. Makkaralta näytti valitettavasti. Biisi jäi yhtä latteaksi kuin kotomaan laulukilpailuissakin aiemmin. Nämä viisuilut saattoi olla tässä Suomen osalta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sandja tiivistää semifinaalien annin omalta osaltaan Ylen haastiksessa:

Sing it away -kappaleen esittäminen ensimmäisessa semifinaalissa meni Sandhjan mielestä erittäin hyvin. Mitään ei olisi voitu tehdä paremmin.

Mä taas tuppaan ajattelemaan, että oli lukuisia asioita, jotka olisi pitänyt tehdä ihan helvetisti paremmin. Lähtien epävireisestä laulusta ja surkeaan esiintymisasuun päätyen.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä tullut edes katsottua koko semiä, Suomen esityksen katsoin ja kreikkalaisen rapin kohdalla luovutin. Aivan järkyttävän paska taso tämän vuoden viisuissa mitä nuo esikatseluvideot joskus vilkaisin läpi, tuskin tulee katsottua toista semiäkään tai edes finaalia. Huonoinakin viisuvuosina nousee yleensä edes joku helmi, tai pari, mutta tämä vuosi tekee varmaan jonkinlaisen ennätyksen kun mukana ei ole yhtään ainoata hyvää biisiä minun mielestäni.

Suomen esityksestä ei voi sanoa muuta kuin että latteata oli. Lattea biisi, lattea esitys, epäonnistunut puvustus (hyvärunkoinen tyttö näytti makkaralta), ja laulajien kammottava epävireisyys. Aika normisuoritus siis suomalaisilta. Jostakin syystä Suomessa on nykyisin tapana pudottaa ne parhaat biisit jo kotimaan karsinnassa ja mennä viisuihin jollakin tylsällä ja geneerisellä viisubiisillä, joten eipä ihme että tulokset on tällaisia.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli nyt katsottua tuo Suomen esitys ja voin sanoa että näin ekalla kuuntelukerrallakin yllättävän tarttuva biisi, mutta ensinäkin pitäisi kyllä puvustajalta kysyä että kehtaisiko se itse pitää noita pukuja, toisekseen jos tuossa olisi joku laulaja ollut joka oikeasti osaa laulaa tai pysyä edes vireessä niin olisihan tässä ainakin finaaliin ollut saumaa, tuskin enempään, mutta ei viimeiseksi jäädä kuten nyt voi olla mahdollisuus. Vähän tulee mieleen 2002 vuosi lauran Addicted to you biisin kanssa, puvut aivan kauheet ja laulu ole melko kauheaa esityksessä, biisillä potentiaalia mutta väärä esiintyjä ja asu.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Stereotypiat suomalaisista on jyrätty, lol. Joo tottakai Suomessa hymyillään, sen tietää korealaisetkin, mutta eihän toi nainen ees oo suomalainen. Siis kun ei edes näytä siltä eli geenillisesti.

Muakin huvittaa toi asu eli meni sitten lavalle potkupuvussa.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Tuo epävire oli kyllä se häiritsevin tekijä. Huhhuh, kyllä tuo paremmalta UMK-vetona vielä kuulosti.

Puku, en hankkisi itselleni.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Olipa yksi epävireisimmistä esityksistä pitkään aikaan. Näköjään ei omista lainkaan sävelkorvaa kun kerran puolet esityksestä meni tuolla lailla. Muutenkin valintaprosessissa voisi tuota edellisvuosien mamu/kehitysvammaisuuskorttia enemmän keskittyä siihen laulutaitoon/esitykseen.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
.......Suomen esityksestä ei voi sanoa muuta kuin että latteata oli. Lattea biisi, lattea esitys, epäonnistunut puvustus (hyvärunkoinen tyttö näytti makkaralta), ja laulajien kammottava epävireisyys. Aika normisuoritus siis suomalaisilta. Jostakin syystä Suomessa on nykyisin tapana pudottaa ne parhaat biisit jo kotimaan karsinnassa ja mennä viisuihin jollakin tylsällä ja geneerisellä viisubiisillä, joten eipä ihme että tulokset on tällaisia.

Arvon -OO-, viestissäsi on tiivistettynä se, mikä Suomen kappaleessa oli vialla. Kappale oli H-U-O-N-O. Siinä ei ollut yhtään koukkua, ei mitään, mihin eurooppalaiset olisivat voineet tarttua. Tulos edellyttää toistumisen ehkäisemiseksi sitä, että ratkaistaan jatkossa voittaja suoralla äänestyksellä ja poistetaan ns. asiantuntijaraadit, joiden toiminta ei kestä päivänvaloa. Taiteellinen saa olla, OK, mutta ei näin huono.

Mamukortista puhuminen on höpö höpöä ja pelkkää paskaa. Riippumatta siitä, esiintyykö Katri Helena, Dana International vai Alla Pugatsova, ovat hyvä musiikkikappale ja hyvä sanoitus hyvin esitettyinä ainoat, millä pärjätään.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Mä taas tuppaan ajattelemaan, että oli lukuisia asioita, jotka olisi pitänyt tehdä ihan helvetisti paremmin. Lähtien epävireisestä laulusta ja surkeaan esiintymisasuun päätyen.
Ei lisättävää.

Ekan semin omat suosikit olivat Itävalta ja Alankomaat. Harmi että niin monet maat vetävät svedujen biisejä ja tätä myöten freakshowta vähemmän.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllä tosiaan juu Sandhjan esiintymisasu oli sen luokan seksuaalivähemmistösmurffi -haalari, ettei pahemmasta väliä. Toki kisan jääminen odotetusti semeihin ei nyt siitä johtunut, vaan arvattavissa oli että kokonaisuus ei riitä. Veikkaan ettei päässyt edes kovin lähelle finaalipaikkaa, toki osaltaan voi selittää sitäkin että esiintymispaikalta numero yksi ei olla taidettu mennä finaaliin ikinä, mutta selittelyä sekin osin on, koska en usko että Sandhja olisi päässyt finaaliin miltään paikalta. Mitäs minä sanoin, miksei sitä Mikael Saaren teatraalisen komeaa balladia lähetetty! Suomen sauma pärjätä viisuissa on siinä, että lähetämme sellaisen kappaleen etteivät katsojat tajua sen olevan Suomen kisakappale. Softengine todisti tämän kaavan toimivuuden muutama vuosi sitten erinomaisella sijoituksellaan..
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katselin nyt tuon Sandhjan eilisen esityksen ja ei se minusta nyt ihan huono ollut. Biisi on varsin hyvä ja ihan tarttuvakin, mutta kenties se ei sitten ollut riittävän tarttuva ja erottuva. Kun ei se nyt mikään suuri omaperäisyyden voitto tietenkään ole, mutta onko nyt sitten monet muutkaan viisut mitä tuolla veivataan. Voi olla pienistä asioista kiinni. Sandhjan lauluäänestä pidän myös. En toki tuollaista musiikkia ostaisi ja kuuntelisi omissa oloissani, mutta omassa tyylissään varsin ok.

Mikä sitten esityksessä meni pieleen, niin kenties se vähän hapuileva ja sekava oli. Voi mennä jännityksen piikkiinkin (eka slotti voi olla tolta osin aika kriittinen), että ei ihan irronnut parasta mahdollista suoritusta. Asu ei nyt omaankaan silmään mikään ihan kaikkein tyylikkäin valinta ollut, mutta aikamoisen tyylittömiä ja kummallisia asuja tuolla on vuodesta toiseen, että onko sekään nyt niin merkittävä seikka.

Vähän tuntuu, että suomalaiset ryöpyttää artistia aika kohtuuttoman kovaa. Symppis nuori nainen ja biisi ihan hyväntuulinen bilebiisi, mutta se ei nyt vaan puraissut riittävästi. Ehkä se oli vaan liikaa sellainen ihan kiva -esitys.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ekasta semifinaalista maat, joilla veikkaan olevan mahdollisuuksia kärkikahinoihin:

- Venäjä
- Kypros
- Kroatia
- Itävalta

Kroatia oli minusta kokonaisuutena vahvin esitys. Venäjällä karismaattinen esiintyjä joka tuonee itsessään ääniä mutta biisi lavashown kanssa sekavahko. Kyproksella on tarttuva rockbiisi joka voi viedä hyvinkin pitkälle. Itävalta oli söpö ja bonusta ranskankielellä laulamisesta.

Suomen karsiutuminen oli odotettua. Islannin karsiutuminen oli minulle yllätys.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Mitäs minä sanoin, miksei sitä Mikael Saaren teatraalisen komeaa balladia lähetetty!
Tämä. Itsekin tuli mietittyä tuota semiä katsellessa, että kuinka hienot kulissit tuolla ledisysteemillä olisi voinnut loihtia Mikaelin komealle balladille ja itse teatraaliselle koreografialle. Olisi ollut niin mahtava esitys isolla lavalla! No kansa saa sitä mitä tilaa. Toivotaan, että Saari jaksaa vielä yrittää viisuihin (kolmas kerta toden sanoo).
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Suomen show oli surkea mutta biisi ei ollut huono edelleenkään. Olisin kuitenkin olettanut että Suomen edustajisto on ollut tietoinen ettei Euroviisut ole ollut pitkään aikaan mikään laulukilpailu vaan enemmänkin showkilpailu. Jatkoon meni huonompia biisejä mutta paljon parempia esityksiä.

Kisojen voittajaehdokkaaksi nostan saman tien Armenian. Biisi on erinomainen ja show oli valovuoden edellä muita tässä ensimmäisessä karsinnassa.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Melko odotetut jatkoonpääsijät. Pari ylläriä, joiksi lasken Itävallan ja Kyproksen. Itävallan viisusta pidän kovasti (ja toki Zoekin on ihanainen), mutta pidin jatkopaikkaa erittäin epävarmana. Hyvä niin ja toivotaan lauantailta "Leicesterin ihmettä" voittajavetokuponkia rypistäen. Kyproksen kevytrokista tuli mieleen The Killersin "Somebody Told Me", mikä ei sinänsä ole huono asia.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Mitäs minä sanoin, miksei sitä Mikael Saaren teatraalisen komeaa balladia lähetetty!
Siksi että tuonne pitäisi lähettää sellainen kappale josta muistaa 30 sekuntia biisin päättymisen jälkeen edes jotain. Jos ei Sandhja tuota kriteeriä täyttänyt, niin ei kyllä Saarikaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Näin alkuun; kunnia tietysti Sandhjalle Suomen edustamisesta näissä karkeloissa, ei tuonne ihan helpolla päästä.

MUTTA: Toteutus olisi pitänyt hoitaa todella paljon paremmin. Geneerinen biisi, järkyttävä puku ja epävireinen laulu on tuhoisa yhdistelmä euroviisuissa, joissa kokonaisuus ratkaisee. No, ehkä ensi vuonna suomalaiset olisivat paremmin hereillä, kun palavereissa sovitaan viisuesityksen sisällöstä.

Itse tykkäsin tosi paljon Armeniasta ja San Marinosta. Armenialla oli paras kokonaisuus ja sillä San Marinon ukolla oli omissa silmissäni mukavasti karismaa.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Veikkaan ettei päässyt edes kovin lähelle finaalipaikkaa, toki osaltaan voi selittää sitäkin että esiintymispaikalta numero yksi ei olla taidettu mennä finaaliin ikinä, mutta selittelyä sekin osin on, koska en usko että Sandhja olisi päässyt finaaliin miltään paikalta.
Kuten itsekin sanoit, pelkkää selittelyä tuo 1.esiintymisvuoron paha karma. Viimeisenä kymmenenä vuotena on ollut kaiken kaikkiaan 19 semifinaalierää ja niistä on peräti 10 kertaa menty jatkoon avausvuorolta. Kaksiosaisten semien aikana (since 2008) on jommasta kummasta alkuerästä menty jatkoon 8/16. Ja tuon 1.semifinaalin avausvuoroltakin 2/8, joten avauspaikka on haasteellisuudestaan huolimatta ihan kelpo esiintymisvuoro.

Tarkempaa tilastointia tuosta taannoin tekemästäni koonnista:
Tein huvikseni tilastoa, kuinka usein 1.esiintymisvuorolta on viimeisen kymmenen vuoden aikana päästy finaaliin:
Koodi:
(Yksi semifinaalierä)
2005: Itävalta               - ei finaaliin (21/25)
2006: Armenia                - finaaliin     (6/23)
2007: Bulgaria               - finaaliin     (6/28)

(Kaksi semifinaalierää)
2008: 1. Montenegro          - ei finaaliin (14/19)
      2. Islanti             - finaaliin     (8/19)
2009: 1. Montenegro          - ei finaaliin (11/18)
      2. Kroatia             - finaaliin, jury-äänillä (13/19)
2010: 1. Moldova             - finaaliin    (10/17)
      2. Liettua             - ei finaaliin (12/17)
2011: 1. Puola               - ei finaaliin (19/19)
      2. Bosnia-Hertsegovina - finaaliin     (5/19)
2012: 1. Montenegro          - ei finaaliin (15/18)
      2. Serbia              - finaaliin     (2/18)
2013: 1. Itävalta            - ei finaaliin (14/16)
      2. Latvia              - ei finaaliin (17/17)
2014: 1. Armenia             - finaaliin     (4/16)
      2. Malta               - finaaliin     (9/15)
2015: 1. Moldova             - ei finaaliin (11/16)
      2. Liettua             - finaaliin     (7/17)
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Mitä tulee Sandhjan karsiutumiseen, niin oli kyllä esityksen nähtyäni melko helppo povata meikäläiset laulukuoroon saman tien. Veto oli tosiaan odotettua heikompi ja esiintymisasu tavallaan "kruunasi" koko latteuden.

Semifinaali oli kyllä muutoinkin melko vaisu. Venäjän show'ssa oli hienosti hyödynnetty led-taulua ja lavatekniikkaa. Eiköhän rybyt TOP3:ssa ole, ellei jopa voittajia. Putoajista ehkä suurin yllätys oli Viro, mutta eipä tuokaan mikään mahtiveto ollut. Esiintyjästä välittyi todella ylimielinen kuva, mikä ehkä laski pisteitä. Tsekin jatkoonmeno tuli hieman tuulikoneen takaa, mutta ihan mukavaa, että tämäkin maa pääsi vihdoin kisojen finaaliin.

Huomisessa 2.semifinaalissa ehkä odotetuin on Ukrainan esitys, jota ennakoin kyllä ihan kärkisijoille kilpailussa. Biisi ei ehkä ole loisteliaan erinomainen, mutta sen potku liittyy Venäjä-Ukraina-konfliktiin. Uskon, että kappale menee pitkälle jo pelkästään poliittisen sanomansa vuoksi, vaikka viisuissa ei tietenkään tällaisia piiloviestejä saisi olla. Kukin tekee kuitenkin tuosta esityksestä omat johtopäätöksensä. Erikoinen kappale joka tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
......MUTTA: Toteutus olisi pitänyt hoitaa todella paljon paremmin. Geneerinen biisi, järkyttävä puku ja epävireinen laulu on tuhoisa yhdistelmä euroviisuissa, joissa kokonaisuus ratkaisee........

@Barnes; viestissäsi on tiivistetty omaa kirjoitustani paremmin se, mitä Suomen esityksestä puuttui. Ei vain riittänyt miltään osin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
@Barnes; viestissäsi on tiivistetty omaa kirjoitustani paremmin se, mitä Suomen esityksestä puuttui. Ei vain riittänyt miltään osin.

Mielestäni olisi aika tärkeää, että äänestäjille täällä kotimaassa esitettäisiin vastaisuudessa enemmän näiden ehdokkaiden livevetoja, kuin niitä ääniraidaltaan täydellisiksi hiottuja musavideoita.

Vaikea kuvitella, että Sandjan viisuesityksestä livenä tehty tallenne olisi tuonut hänelle montakaan ääntä maassamme, kun kävi ilmi, ettei osaa oikein laulaa...
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Vaikka yleisen tason puolesta tämän vuotiset viisut olivatkin ainakin allekirjoittaneen korviin luokkaa surkeat, kyllähän Ruotsi järjesti shown puolesta kaikkien aikojen viisut - ei kahta sanaa. Tämä ei ollut enää ns. euroshow, vaan Ruotsin viritys olisi kelvannut yleisölle varmasti myös suuressa ja mahtavassa USA:ssakin. Ruotsi vaan osaa tämän puolen ja mitä tulee sinikeltaisten musiikilliseen osaamiseen, niin kyllähän siinä kohtaa kun ruudulla pyöri länsinaapurin musiikillista historiaa, suomalaisena tuli vähän olo kuin olisi ugandalaisena wannabe-kiekkoilijana katsonut Kanadan menestyksen vuosia jääkiekon saralta.

"UMK jatkuu myös tänä vuonna", julisti Mikko Silvennoinen yöllä viisulähetyksen lopussa. Ei voi kuin ihmetellä taas kerran ja jo tänä vuonna huomasin omalta kohtaltani, että viisuinnostus suomalaisvinkkelistä asiaa katsottuna on hiipumaan päin ollut jo jonkun aikaa. Kristan typeryydet, Kurikka ja nyt viimeisimpänä tää espoolaisneito, jonka laulutaito (jopa viisutasolle) yhdistettynä järkyttävän paskaan biisiin ovat saaneet suurimman mielenkiinnon siirtymään lopullisesti viisuissa ihan muihin asioihin kuin siihen, että mitä Suomi viisuihin lähettää ja varsinkin, että pärjääkö siellä. Kukaan ei tunnu YLEn sisällä huomaavan sitä tosiasiaa, että UMK on konseptina täysin toimimaton ja karkoittaa lopullisesti Suomesta ne todelliset alan ammattilaiset, jotka muuten mahdollisesti voisi viisuskeidasta kiinnostua. Ja tämä koskee esiintyjiä, sekä biisintekijöitä.

Pisteuudistus, hyvää ja huonoa. Voittaja Ukraina, floppi. Toisaalta onni, että Australia tai Venäjä ei voittanut, mutta biisin tason puolesta Ukrainan ei olisi kuulunut edes olla noin korkealla. Yksi kaikkien aikojen surkeimmista voittobiiseistä viisuhistoriassa ja ainakin 2000-luvulla surkein, ylivoimaisesti.

Siinäpä ne "tärkeimmät".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös