Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

UMK & Euroviisut 2016

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana J.Hotti, 12.01.2016 klo 18.04.

 1. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Avataas ketju, kun ei sitä kukaan muukaan ole vielä tehnyt. Suomen edustaja Globenissa, Tukholmassa toukokuussa (10-14.5.2016) järjestettäviin Euroviisuihin valitaan helmikuussa kolmen karsinnan ja finaalin kautta. Yhteensä kilpailijoita (julkistettiin tänään tiistaina) on mukana 18 ja heidät on jaettu kolmeen kuuden kilpailijan karsintaryhmään. Jokaisesta ryhmästä kolme eniten ääniä saanutta kilpailijaa selviytyy finaaliin.

  Ensimmäinen karsinta 6.2.

  Saara Aalto: No Fear
  Mikko Herranen: Evil Tone
  Stella Christine: Ain't Got Time For Boys
  Eini: Draamaa
  Clemso: Thief
  Pää-Äijät: Shamppanjataivas

  Toinen karsinta 13.2.

  Attention 2: Ready For The Snow
  Cristal Snow: Love Is Blind
  Annica Milan & Kimmo Blom: Good Enough
  Rafaela Truda: Rise Up
  Ylona: Blazing Fire
  Mikael Saari: On It Goes

  Kolmas karsinta 20.2.

  Lieminen: Pehmeiden Arvojen Vaalijat
  Tuuli Okkonen: Don't Wake Me Up
  Gusani Brothers: Poom Poom
  Barbe-Q-Barbies: Let Me Out
  Pietarin Spektaakkeli: Liian Kuuma
  Sandhja: Sing It Away

  Lisätietoa ja videot kaikista biiseistä löytyy UMK:n sivuilta.

  Itse en biisejä vielä avausviestissä kommentoi, vasta pari ehtinyt kuuntelemaan.

  Keskustelu käynnistykööt ja viimeistäänhän toukokuussa tässä ketjussa on taas täysi rähinä päällä : )
   
 2. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Kuulin hetki sitten tuon Saara Aallon esittämän kappaleen ihan vahingossa, aivan järkyttävää piipitystä ja ulinaa. Melodiaa tai minkäänlaista koukkua tuosta oli vaikea löytää. Vapaaehtoisesti en aio tuota toista kertaa kuunnella.
   
 3. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Yhtään biisiä kuulematta voin jo sanoa että paras on Barbe-Q-Barbies ja toinen kelvollinen on Mikko Herranen. Kaikki muut ovat kuulematta paskaa, ja toivottavasti en edes kuule niitä.
   
 4. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Eikös Euroviisut ole homojen hommaa, joten Cristal Snow voittaa, vaikka se biisi olisi kuinka paska, niinkuin varmaan onkin.
   
 5. Molkke Jäsen

  Kuuntelin läpi biisit, jotka uskon aiheuttavan eniten keskustelua. Barbe-Q-Barbies on taattua sitä itseään. Hyvä biisi, muttei kuitenkaan voittaja ainesta. Kyllähän biisissä jotain erikoista täytyy olla.

  Pää-äijät yllätti. En tiennyt koko kokoonpanoa aiemmin. Biisi on aivan takuuvarma discohitti. Shamppanjataivasta lauletaan pitkälle yöhön. Jos kyseessä ei olisi euroviisukarsinta tämä biisi voisi olla vahvoilla. Jotakin todella erikoista täytyy löytyä, jos suomenkielisellä voitetaan. Tässä ei sitä taida olla, vaikka yllätyksekseni biisistä melkein tykkäsin.

  Mikko Herranen. Ihan ok biisi, pätee vähän sama kuin BQB:hen, hyvä biisi muttei riitä.

  Lieminen tekee myöskin taattua työtä. Ihan hauska tanssibiisi. Ei näihin kisoihin.

  Cristal Snown homorakkaustarina taas oli ihan hauska. Euroviisuihin kenties näistä sopivin.

  Täytyy vielä muut kuunnella, jotta voi antaa kokonaisvaltaisen arvion. Tällä hetkellä valitsisin Cristal Snown.
   
 6. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Eikös samalla logiikalla Saara Aallon pitäs voittaa? :P
   
 7. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Mikko Herranen voisi ehkä kerätä sympatiaa sillä, että on sokea. Biisistä en tosin tiedä, en ole kuullut. On sillä kappaleen tarttuvuudellakin toki kuitenkin oma merkityksensä aina, vaikka näissä karkeloissa ulkomusiikillisilla asioilla ja sanomalla myös varsinkin nykyään usein pärjätään.
   
 8. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Toisaalta Herranen tuskin haluaa sokeuttaan mitenkään korostaa.
   
 9. Molkke Jäsen

  Lainaus:
  Videosta se tulee aika lailla selväksi
   
 10. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Ei sillä ole mitään väliä haluaako korostaa vai ei, mutta asia silti tultaisiin ottamaan esiin ja repimään siitä kaikenlaista sympaattista ja "vaikeuksien kautta voittoon" yms. hehkutusta.

  Niin toi sirkus vaan toimii.
   
 11. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Ihan oman musiikkimakuni mukaan kaksi ensimmäistä ryhmää ovat kaikki massaan hukkuvaa diibadaabaa mutta kolmannessa ryhmässä on sitten jo ihan hyviäkin biisejä. Gušani Brothers, Barbe-Q-Barbies ja Sandhja kuuluisivat olla oman musiikkimakuni mukaan finaalin kolmen kärki. Nelosena tuo Pietarin Spektaakkeli huumoripläjäyksenä. Muilla ei pitäisi olla mitään jakoa. Näiden osalta uskoisin jopa itse Euroviisuissa finaalipaikkaan.
   
 12. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Nyt on voittopotentiaalia. Lesbo-Aalto, homo-Snow ja metallimusiikin Stevie Wonder. Tätä ei oikeastaan voi vetää vihkoon. Eurooppa on kaiken lisäksi meille velkaa viime skabojen suvaitsemattomuuden vuoksi.
   
 13. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Barbe-Q-Barbies on ainoa jota kotona kuuntelisin, mutta kisoihin laittaisin tuon Sandhjan. Vetävä, iloinen biisi. Okkosesta tykkäsin myös.
   
 14. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Näkemättä ja kuulematta olen samaa mieltä.

  Juuri nyt satun KUUNTELEMAAN Euroviisut 60-Vuotta konserttia Yleltä. Kuuskyt- ja seiskytluvulla oli hyviä tsibaleita.
   
 15. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Jos et siis biisiä ole kuullut, niin Herranen on tehnyt pop-balladin eikä mitään normaalia omaa kamaansa.. ja kappale ei kummoinen ole. Lisäksi en ymmärrä, että miksi Herranen pitäisi lähettää viisuihin "vain" sokeutensa takia, sympatian toivossa muka. Joko täällä on unohtunut, että viime vuonna katsottiin se äärimmäisin mahdollinen sympatiakortti, ja puihin meni..

  Lainaus:
  Pääsemme iänikuiseen väittelyyn musiikkimausta, sillä et voi olla tosissasi tässä kirjoituksessa! Gušani Brothersin tekele on aivan kuin jokin Dr. Bombayn 90-luvulla hylkäämä ylijäämäbiisi, 3/4 Itä-Euroopan maista lähettää kisoihin juuri jotain tuollaista tyhjänpäiväistä toistojumputusta, joten sinne hukkuisi massaan. Barbe-Q-Barbies taas on niin HMV-räminärokkia kuin olla voi, soittajien ulkonäkö ei pelasta mitään..

  En ole itsekään ehtinyt kuunnella kuin puolet ehdokkaista, mutta lonkalta sanon että lähetetään viisuihin nyt edes tuo Milan&Blom kaksikon ihan ok power balladi (ei sekään loistava ole, mutta riittävä). Ensinnäkin duetot pärjäävät monesti hyvin ja toiseksi ei ainakaan tarvitsisi hävetä etteivätkö edustajat osaisi laulaa..
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2016 klo 11.52
 16. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Olipas taas aika köyhää ja aneemista. Suurin osa ihan liian laskelmoitua ja mittatilaustyönä viisuja varten tehtyä, eikä edes kovin hyvin tehtyä jos minulta kysytään. Mikael Saaren komea balladi jokseenkin ylivoimainen. En tiedä yltäisikö silläkään kovin korkealle tuloksissa ilman jotain friikkisirkusta esiintyjänä, mutta olisi ainakin komea biisi ja hyvä laulaja edustajana.

  EDIT: Tosin kyllähän esim. Norjakin pari vuotta sitten meni kympin sakkiin aika samantyylisellä balladilla. Että ei se aina sen kummempaa tarvitse kun hyvän sävellyksen ja hyvän laulajan.
   
 17. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Niin no, ei tuo kaarinalaisten veljeksien biisi varsinaisesti minuun uppoa mutta kympillä. Tuollaiseen biisiin euroviisufanit ovat nykyisin heikkona ja tuollainen EDM nyt yleensä on ihan ok. Tuo naisten "räminärokki" puolestaan on ihan jees biisi, verrattuna aikaisempien ryhmien massaan hukkuviin biiseihin, ja kyllä tuo mainitsemasi balladi todellakin myös hukkuu massaan, ja olettaisin että tuollainen naisten räminärokki nousisi massasta hyvin esiin. Positiivisesti.

  Nyt kun näitä on vähän enemmän makustellut, Sandhja on ykkönen meikäläiselle.
   
 18. Molkke Jäsen

  Nyt kuuntelin loputkin. Kimmo Blom ja Annica Milan nousee kyllä ykköseksi. Biisi on sellainen millä voisi jopa pärjätä. Ainut este tällä menestymiseen on Kimmo Blom. Kimmo kyllä laulaa hyvin, mutta ei ole nuori ja/tai komea joita aikalailla menestykseen vaadittaisiin tämmöisellä biisillä. Joku vastaava tulee kuitenkin nuoremmilla ja kauniimmilla laulajilla. Silloin sijoitus on ynnä muut. Eli lähtisin Päääijillä kisoihin.
   
 19. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Täällä saa varmaan puhua myös Melodifestivalenista, etenkin kun se nyt vaan on valovuoden edellä näitä suomalaisvirityksiä ja oikeastaan myös itse viisufinaalia.

  Helmikuussa alkaa, 6.2 näemmä eka osakilpailu. Näitä on neljä kappaletta plus tuttu "andra chansen" ja sitten finaali maaliskuun 12.päivä Stokiksessa.

  Oletan YLEn televisioivan kaikki osakisat ja aion katsoa kyllä.


  Lainaus:
  Olipa tosiaan loistava tuo viisujen juhlaohjelma, jonka Yle näytti muutama päivä sitten. Paljon hienoja biisejä mahtuu tuonne menneisiin vuosikymmeniin. Todella hyvä mieli ja fiilis tuli noista Ruotsin pappojen diggiloosta ja Johnny Loganin potpuri oli hieno samaten. Ennen kaikkea tuli mieleen, että paljon hyviä laulajia ollut vuosien varrella voittamassa, osaavat oikeasti laulaa, eikä taso ole kuin Suomen Idolsissa.
   
 20. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Tuo Liemisen tämän vuoden kisabiisi on ihan hauskaa diskoa, ehkä häivähdys 70- ja 80-lukua? Tulee vähän Saturday Night Fever ja joku BeeGeesin kappale mieleen.

  Tiedä sitten pärjääkö edes karsinnassa, saati mahdollisessa viisufinaalissa, mutta sanoisin, että tuon tyyppistä musaa viisuissa ei niin kamalasti ole ollut viime vuosina. Pieni kysymysmerkki on kertsin melodia, onko tarpeeksi vahva (?) Ja entä miten menee livenä? Itse säkeistöt ja biisin startti ovat hyviä.

  Lainaus:
  Biisin asetelma haiskahtaa pahasti sille, että tulee kuulostamaan livenä aika karsealta, epäilen tuota laulajan laulutaitoa. No, olen mielelläni väärässä.

  Viisuissahan tuollaisella biisillä ei pärjätä, vaan jäädään semeihin aika todennäköisesti.
   
 21. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Ehdin vasta eilen illalla kuunnella tämän(kin), ja samaa mieltä: kelpaisi minullekin edustajaksi enemmän kuin hyvin. Komea, teatraalinen ja kerta kaikkisen hieno kappale, ei lainkaan sellainen vetelä balladi kuin vaikka Herrasella on. Tällä voisi oikeasti pärjätä ihan mukaville sijoille. Tämä hermanni oli suosikkini jo silloin edellisellä kerralla (2013?) kun jäi kakkoseksi. Ainoa uhkakuva tuossa biisissä lienee se, että onko se kenties liian "vaikea" viisulavalle, on kuitenkin aika monipolvinen kolmeminuuttiseksi biisiksi. Itsellekin se avautui koko loistoonsa vasta useamman kuuntelukerran jälkeen, ja moni tv-katsoja näkee nämä biisit varmasti vain sen yhden kerran. Mutta lähettäisin siitä huolimatta..

  Lainaus:
  Blom&Milan on toinen jota edelleen puollan, vaikkei kappale olekaan aivan yhtä hyvä kuin Saaren kappale. Varmasti viisuissa on muitakin duettoja, mutta tämä ei silti hukkuisi vielä niin pahasti massaan kuin bilejumputus tai vaikka tuollainen Saara Aallon tyyppinen klassinen naislaulu (jota on joka vuosi sitäkin). Mutta en kyllä muutoin allekirjoita mitä sanot, sillä onhan Blom nyt ihan järkyttävän skarpin näköinen 45-vuotias. Etenkin kun huomioidaan, minkä näköisiä 45-vuotiaita tässä maassa tuolla kaduilla muuten laahustaa..

  EDIT: se pitää sanoa, että Blomilla ja Saara Aallolla on molemmilla samaa ongelmaa: he oikein huokuvat ulospäin sellaista liiallista ylimielisyyttä, koska he tietävät että he ovat hyviä. En tosin osaa sanoa, häiritseekö tuo asia viisulavalla, mutta esimerkiksi VoF-kisassa se häiritsi ainakin minua aivan mielettömästi..
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2016 klo 13.51
 22. Molkke Jäsen

  Lainaus:
  Olen kyllä kanssasi samaa mieltä. Valitettavasti kisassa ei ole ns. veteraanisarjaa, vaan nuoret ja hyvännäköiset kisaavat vanhoja ja karismaattisia, joihin Kimmo eittämättä kuuluu, vastaan. Ainakaan ulkoisia pisteitä en usko Suomen laariin satavan. Moni sanoo, ettei niitä kaivatakkaan, muttai voiton tullessa se tuskin haittaa.
   
 23. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Jatketaas tätä makustelua hieman, kun useampi kuuntelukerta on takana. JOS liveveto on hyvätasoinen, niin annan ääneni ja kannatukseni Liemisen biisille.

  Oma lähestymistapani on sellainen, että mietin puhtaasti sitä, millä tavalla voisi päästä finaaliin ja saavuttaa kohtuullista menestystä. Liemisen biisin ympärille saa luotua oivallisen diskoshow'n ja musiikkityylillisesti tuo eroaa hivenen perinteisistä viisubiiseistä (kuulostaa itse asiassa aika paljon joltain Stigin biisiltä).

  Tiedä sitten, millä perusteella jengi noita biisejä arvottaa, mutta puistelin kyllä päätäni kun kävin kuulemassa muutamat tässä ketjussa mainitut biisit ja "voimaballadit". En ota kantaa kuinka hyviä biisejä loppuviimeksi kyseessä, mutta nimenomaan viisumenestystä arvioitaessa nuo näyttävät olevan ihan sellaisia, että riskin jäädä semeihin on erittäin korkea.
   
 24. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Lainaus:
  Barbit ovat nimen omaan livenä aivan parasta. Parempia mitä levyillä, jotka ovat vain "ihan ok".

  No, nyt ei ole kyseessä klubitilanne, joten nähtäväksi jää miten homma toimii tv:ssä ja isolla areenalla. Nikiä "parempia" laulajia on kisassa mukana montakin mutta rokki ei koskaan ole ollut mun mielestä mikään tekniikkakilpailu.

  Sandhja edelleen selvä suosikkini, mutta Aallon katebushmainen viritys alkoi myös kiehtomaan. Pietarin Spektaakkeli myös hiton hyvä livenä, mutta ei ehkä viisuna.
   
 25. Mr. Cloudy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  50 in '07
  Lainaus:
  Tämä saattaa johtua siitä, että biisin tiedoissa toisena tekijänä mainittu P.Siitonen tunnetaan myös nimellä Stig.

  Kyllä itse ottaisin ihan mielelläni Liemisen biisin edustajaksi. Ainakin ennen Cristal Snowta..