UMK & Euroviisut 2016

  • 47 128
  • 361

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kuka vitun Sandja. Ei tarvitse taaskaan odottaa finaalipaikkaa.
No ehkä ensi vuonna löytyy joku virolaisen näköinen "älykkö" blondi niin flintstonekin pääsee fiilikseen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täytyy näin aamulla noin tunti heräämisen jälkeen todeta, että se biisi mikä itselle jäi eilisestä toisella korvalla kuunnellusta lähetyksestä päähän soimaan, oli tämä Crystal Snow:n veto. Muuten oli musiikillisesti aika sama mitä siellä pyöri.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sandhja on oikein hyvä valinta ja saattaa olla vielä valttiakin jos onnistutaan rummuttamaan "jokaisen turvapaikan hakijan ja maahanmuuttajan puolesta" -kampanjaa. Eipä homma menestymistä ajatellen olisi paremmaksi muuttunut vaikka pelivalikkoa olisi klikattu överidramaattisen/teatraalisen saarimilanblomin kohdalta. Aallolla ja Snowlla olisi ollut vähän enemmän menestymispotentiaalia, mutta kaikki mahdollisuudet on nyt valitullakin.

Saara Aalto vähemmän yllättäen jäi kakkoseksi taas kerran.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Kimmon ja Annican biisin laiha menestys ainakin mulle tämän illan suurin yllätys.

Minusta taas tässä ei ollut mitään yllättävää. Ihan mitäänsanomaton biisi, tylsä koreografia ja Kimmo Blom on rasittava ja persoonaton hahmo, eikä vielä edes missään määrin edustavan näköinen. Kappaleen nainenkaan ei laulanut mitenkään säväyttävästi.

//
Sandhja on oikein hyvä valinta ja saattaa olla vielä valttiakin jos onnistutaan rummuttamaan "jokaisen turvapaikan hakijan ja maahanmuuttajan puolesta" -kampanjaa..

No Sadhjahan ei ole kumpikaan, joten vaikea mieltää miten nämä yhdistettäisiin häneen.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Minusta taas tässä ei ollut mitään yllättävää. Ihan mitäänsanomaton biisi, tylsä koreografia ja Kimmo Blom on rasittava ja persoonaton hahmo, eikä vielä edes missään määrin edustavan näköinen. Kappaleen nainenkaan ei laulanut mitenkään säväyttävästi.
Amen. Kimmossa on karismaa kuin keskiverto kivenmurikassa ja Annica kiinnostaa koivuhalon verran. Puhumattakaan tosiaan biisin täydellisestä kiinnostavuuden puutteesta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Voittaja oli pieni yllätys, raatien äänet tuossa tosiaan ratkaisivat. Biisi on hyvin euroviisumainen nykymittapuulla katsoen, hyvässä ja pahassa. Sandhja laulaa mielestäni ihan hyvin, ja plussaa on se ettei hän kuulosta suomalaiselta. Samoin kappale on sinällään epätyypillinen Suomen lähettämäksi, ja se on juuri sen valttikortti jos menestystä toivotaan
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
No Sadhjahan ei ole kumpikaan, joten vaikea mieltää miten nämä yhdistettäisiin häneen.

Olihan Kristakin viisuissa seksuaalivähemmistöjen asialla vaikka umpihetero onkin. Sandhjan kohdalla kyse olisi puhtaasti peliliikkeestä ja uskottavuutta toisi se ettei hän näytä miltään naapurin huttushelenalta.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä ripulipaskaa! Sandhja!Voi elämänkevät sentään, kun nainen oli aivan hermona jo nyt sontatekeleensä kanssa, niin miten sit miljoonashow´n paikassa? Nököttää varmaan kuin paska tikun nokassa äänen väristessä lampaansaparon lailla. Ei kyllä pääse jatkoon.

Eihän siellä yhtään hyvää ollut, mutta jonkunlainen toi barbique mikä lie.Jos tavalliset, vanhemmat sukankuluttajat ovat äänestäneet, niin eivät taatusti tuota Sandhjaa. Kertosäe riipii musiikkikorvaa. Nuorempi polvi tainnut nupit kaakkoon-meiningissä menettää osin kuulonsa jo, kun tuollaista surkeutta äänestivät kai.

Lisäksi tuollaiset raadit eivät ole tainneet koskaan tuoda mitään hyvää. 0 pistettä hyvin lähellä!Siellä äänestää kuitenkin ihan taviskansa, eikä itseään paskantärkeänä pitävä "asiantuntijaraati." Keppoista ja keveää, simppeliä ja tarttuvaa. Sellaisilla yleensä näytetään voittavan. Sandha kertoi kansan haluavan iloa ja voittaneensa siksi. Olen vahvasti eri mieltä. Tuo ei tuo kyllä iloa kelleen!
 

motamoro

Jäsen
MF-finaalin kattaus näyttää tältä:

Ace Wilder - Don't Worry
Robin Bengtsson - Constellation Prize
David Lindgren - We are Your Tomorrow
Wiktoria - Save Me
Lisa Ajax - My Heart Wants Me Dead
Oscar Zia - Human
Molly Sandén - Youniverse
Frans - If I were Sorry

Samalla ensi viikon Andran parit on julkistettu ja kieltämättä pientä hämmästystä puskee. Isa ja SaRaha vastakkain? SaRahalle joku toinen ja painelisi helposti finaaliin. Onneksi Dolly sai Samir & Viktor kaksikon, joten Dollyn tie finaaliin Isan kanssa pitäisi olla selvä. Muut parit Panetoz vs. Molly Pettersson Hammer ja Albin & Mattias vs. Boris René. Parien voittajat siis finaaliin. Isa, Dolly, se toinen Molly ja Boris?

*Kaikki linkit johtavat Youtubeen.

Omat lempparit heittämällä Panetoz ja Samir & Viktor. Noista nyt kumpikaan tuskin tulee valituksi Ruotsin edustajaksi niin täytyy valita jokin realistinen voittajasuosikki suorista finalisteista, jota voi sympata.
Se on ainakin varmaa, että megasuosikki Molly Sanden ei missään nimessä saa voittaa. Ihan kauhea kappale. Wiktoria, David Lindgren ja Ace Wilder olivat ihan hyviä, kaipa sitten joku noista.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Sandhja kelpaa mulle hyvin. Ainoa mitä toivoisin olisi vähän preppausta matalalta laulamiseen. Ei siitä Aretha Franklinia ehdi tekemään mutta soul-osat vaatisivat vähän lisää voimaa. Voi Saara Aaltoa, pelkästään finaaliesityksen perusteella ei voitto olisi ollut vääryys, vaikka täällä dissataankin. Mahtava ääni, hiottu esitys, jännä oma(!) katebushmainen biisi, ainoa mitä vaihtaisin olisi se uimapuku. Mikael Saaren kolmossija ei taas mulle avaudu yhtään, täällä biisi ei kiinnostanut vähää alusta.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Minkähän takia Yle on tähän tuonut nämä raadit? Tosiaan, jotkut ulkimaiset raadit vielä ymmärtäisi kun silloin se voisi vähän korreloida sen kanssa mitä viisuissa ne raadit tekee.

Jiukan baan jäi sellainen maku, että homma oli jo selvä raatiäänien takia. Äänestäneillä saattaa olla vähän kusetettu olo :)
 

Kine

Jäsen
Suosikkijoukkue
PattU, Raahe-Kiekko, RJK, TeKi, AS Moon
Vastarannan kiiskenä oma järjestys olisi ollut.

KUUNNELTAVAT
1. Eini
2. Barbe-Q-Barbies
3. Sandhja
4. Stella Christine
--------------------------------
EI-UUDESTAAN KUUNNELTAVAT
5. Tuuli Okkonen
6. Annica Milan & Kimmo Blom
7. Sara Aalto
8. Cristal Snow
9. Mikael Saari

Täytyy olla tyytyväinen Sandhjan valintaan edustajaksi. Sara Aallon ja Mikael Saaren biisit eivät kuulu omaan musiikkimakuuni.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Sandhjan musavideossa parasta oli hevonen, joka näytti todella uljaalta. Biisi unohtui heti sen kuultuani. Tyttö osaa kaiketi tanssia, jos sitä hytkytystä voi tanssiksi sanoa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ei tuo Sandja tule ikinä menemään finaaliin sellaista kuraa tuo biisi on.

...toivottavasti Viron edustaja tosiaan olisi joku söpö blondi joka osaisi myös laulaa, toisin kuin tämä meidän edustaja jonka biisi laulajan osaamattomuuden lisäksi oli ihan sitä itseään.

Krista oli eilenkin kuuma. ;)
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Jaahas. Suomi äänesti taas väärin? Seuraavaksi onkin sitten Euroopan vuoro äänestää taas väärin.

Minusta tuo Sandhja on ok valinta. Ennakkokuuntelujen jälkeen liputin Aallon biisin puolesta, mutta live-veto oli selkeä pettymys ja onhan kappale liian vaikea viisuihin noin muutenkin. Myös Cristal Snow'ta pidin ennakkoon potentiaalisena, mutta livenä esitys olikin aivan luokaton. Sääli sinänsä, koska mielestäni tuollainen täysin rehellinen ja estoton homotarina olisi ollut hauska laittaa viisuihin. Milan/Blom oli sitten tasoa ihan jees, mutta kyllä tuosta pariskunnasta uupuivat sekä karisma että tarttumapinta, vaikka niin kovasti oikeaa paria oltiinkin. Mikael Saaren hehkutus on minulle edelleen täysi mysteeri, koska en mitenkään uskoisi noin vaikean kappaleen pärjäävän viisuissa. Kertsin puuttuminen ihan etunenässä ongelmien osalta.

Sandhjasta tykkäsin kolmannessa semifinaalissa ja toivoin likkaa jatkoon, vaikken voittomahdollisuuksiin uskonut oikeastaan lainkaan. Tuo biisi on mielestäni varsin kypsä ja laulajana Sandhja oli selvästi kisan parhaimmistoa. Okei, UMK:n tasoisessa kilpailussa se ei välttämättä vielä ole mikään saavutus. Mutta niin tai näin, kyllä nainen saa varmasti uskottavan show'n pystyyn Globenissa. Selkeä parannus viimevuotiseen.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Itsellä ei ollut mitään väliä, että ketä noista tuonne lähetetään. Ketään ei aiheuttanut sellaista myötähäpeää mitä viime vuotinen ja muutama muu taka-vuosien edustaja. Kun kuitenkin katsoo Ruotsin kisaa niin tuntuu, että ollaan valovuosia jäljessä. Siellä yritetään tehdä kappaletta jolla voitetaan kisat kun taas Suomessa riittää ilmeisesti, että saa edustus-oikeuden.

Tulipa sellainenkin tieto ihan vastikaan, että liian huonoilla pisteillä ei saa osallistua seuraavana vuonna näihin kisoihin. Tätä voisi tolkuttaa enemmän näissä Suomen karsinnoissa niin ehkä voisi jäädä ne viime vuotiset kyykkäykset pois.

Mutta ihan hyvä edustaja Suomella tänä vuonna. Voi jopa menestyä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Ihan hyvä valinta, koska näitä kisoja ei kannata yrittää voittaa. Ihan turhia kuluja veronmaksajille tulisi ensi vuonna ja valtion lainapiikki vain kasvaisi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Euroviisut on jännä skaba, musiikillisesti ihmeellinen sekasikiö, laatu on enemmänkin kertakäyttökamaa kuin koko show mahtipontisuudessaan ja biisikirjossaan voisi antaa odottaa. Isossa kuvassa tuntuisi siltä että on menty enemmän europoppisuuntaan joka vielä vahvistaa tätä mielikuvaa, kauas on tultu Abban ajoista jolloin biisit jäi vielä elämään vuosikausiksi.

Suomen valintaan. Paras voitti, katsoin vasta finaalin ja Sandhja oli ainoa joka vakuutti tälläisen rytmimusiikkidiggarin, kuullostaa hiukan 90-luvun M-Peoplelta joka tuon vuosikymmenen klubimusiikin ehdotonta kärkeä kun svengistä ja laulajan laadusta puhutaan. Puhaltimet taustalla vielä vahvistaa tätä ajatusta.
Hänen tuotannostaan tuo on kevyimmästä ja menevimmästä päästä ja siten sopii Eurovisio-formaattiin parhaiten, muita biisejä voi kuunnella vaikkapa youtubesta
Sandhja: Hold Me (akustisesti Nova Stagella) - YouTube
Sandhja: I Feel You (Depeche Mode acoustic cover at Nova Stage) - YouTube

Olen tämän otsikoihin nostetun asiatuntijaraadin kanssa tismalleen samaa mieltä että Saara Aalto esityksineen on kuin tätä varten tilattu kaikki kliseet omaava euroviisu joka jätti pahasti kylmäksi, en voi tajuta mitä ihmiset tässä näki ja kuuli kun puhelimella äänestivät tämän suosikikseen, makuasioitahan nämä mutta ihmettelen suuresti.

_
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Paras voitti, katsoin vasta finaalin ja Sandhja oli ainoa joka vakuutti tälläisen rytmimusiikkidiggarin, kuullostaa hiukan 90-luvun M-Peoplelta joka tuon vuosikymmenen klubimusiikin ehdotonta kärkeä kun svengistä ja laulajan laadusta puhutaan. Puhaltimet taustalla vielä vahvistaa tätä ajatusta.

M-People se oli, perkele! Olen miettinyt pääni puhki, että mikä se ysäribändi oli, joka tälläisella humpalla aikanaan menestyi. M-People oli, kuten sanoitkin, erittäin laadukasta kamaa, sen ajan eurodance-ripuliin verrattuna. Sandhjan biisi on juuri tuollaista helvetin köyhän miehen/naisen M-Peoplea.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tulipa sellainenkin tieto ihan vastikaan, että liian huonoilla pisteillä ei saa osallistua seuraavana vuonna näihin kisoihin. Tätä voisi tolkuttaa enemmän näissä Suomen karsinnoissa niin ehkä voisi jäädä ne viime vuotiset kyykkäykset pois.

Ai siellä on tuollainenkin sääntö, no on sekin saavutus, siinäpä Sandhjalle tavoitetta välttää tuo, epäilen että ei onnistu. Tuossa biisissä kun ei ole mitään tarttumapintaa, se ei jää päähän ja musiikillisesti sekä varsinkin laulullisesti se on täysin ala-arvoinen tekele joita mahtuu kolmetoista tusinaan. Täyttä diipadaapaa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ai siellä on tuollainenkin sääntö, no on sekin saavutus, siinäpä Sandhjalle tavoitetta välttää tuo, epäilen että ei onnistu. Tuossa biisissä kun ei ole mitään tarttumapintaa, se ei jää päähän ja musiikillisesti sekä varsinkin laulullisesti se on täysin ala-arvoinen tekele joita mahtuu kolmetoista tusinaan. Täyttä diipadaapaa.
Toki mielipiteitä mahtuu tähän maailmaan eikä mikään niistä voi olla mielipiteenä väärä. Minulle on jäänyt Sing It Away soimaan päähän ja pidän sitä hyvänä biisinä. Siinä on koukuttava kertosäe ja se on Euroviisuissa hyvä asia. Siellä myös tykätään siitä että biiseissä on positiivinen sävy. En nyt heti muista kuin Helsingin viisujen voittaneen Molitvan olleen enemmän sellainen herkkä balladi jossa on ollut sellainen surumielinen sävy. Mielestäni myös Sandhjan lauluääni sopii hyvin tuohon kappaleeseen. Ennustan että hänen biisinsä pärjää myös Euroviisujrn finaalissakin jos lavashow paranee vielä tuosta UMK finaalista.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Toki mielipiteitä mahtuu tähän maailmaan eikä mikään niistä voi olla mielipiteenä väärä. Minulle on jäänyt Sing It Away soimaan päähän ja pidän sitä hyvänä biisinä. Siinä on koukuttava kertosäe ja se on Euroviisuissa hyvä asia. Siellä myös tykätään siitä että biiseissä on positiivinen sävy. En nyt heti muista kuin Helsingin viisujen voittaneen Molitvan olleen enemmän sellainen herkkä balladi jossa on ollut sellainen surumielinen sävy. Mielestäni myös Sandhjan lauluääni sopii hyvin tuohon kappaleeseen. Ennustan että hänen biisinsä pärjää myös Euroviisujrn finaalissakin jos lavashow paranee vielä tuosta UMK finaalista.
Tuo kappale soi radiossa aika äsken ja noteerasin kyllä sen alkavan soimaan, Seuraava havainto siitä oli, kun olin vaimoni kanssa kahvilla ja havahduin siihen, että tuo kappale veteli viimeisiä sointujaan taustalla edelleen - ei ollut nk. vanginnut mielenkiintoani mitenkään.
No big deal muutoin, mutta kun juuri sen alkaessa soimaan, ajattelin kuunnella kappaletta rauhassa ilman mitään UMK-öyhötystä. Ei minun sieluni näköjään löydä tuosta mitään tarttumapintaa eikä kuuntelemisen arvoista - valitettavasti...
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Ai siellä on tuollainenkin sääntö, no on sekin saavutus, siinäpä Sandhjalle tavoitetta välttää tuo, epäilen että ei onnistu. Tuossa biisissä kun ei ole mitään tarttumapintaa, se ei jää päähän ja musiikillisesti sekä varsinkin laulullisesti se on täysin ala-arvoinen tekele joita mahtuu kolmetoista tusinaan. Täyttä diipadaapaa.

Voi olla näin ja uskon, että kyllä hän sen välttää jos viime vuodenkin edustaja sen vältti. Tämä kappale voi upotakkin katsojakuntaan vaikkakaan se tuskin voittajakaksi asti. Kun katsotaan vaikkapa n. 10 vuotta taaksepäin niin melko monta kertaa on saanut hävetä Suomen edustajaa. Nyt näin ei tarvitse tehdä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jotenkin epäileväinen olo on tuon biisin pärjäämisestä varsinaisessa kisassa Tukholmassa, ja luulen finaalipaikankin olevan kiven takana, mutta mitä noita muita finalisteja tuli nyt ensimmäistä kertaa kuunneltua niin eipä siellä muutkaan kyllä säväyttäneet. Itse olisin kallistunut siihen Kotkan neitoon, mutta toisaalta musiikki ei todellakaan ole omaa vahvinta alaani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös