Jos Venäjä olisi fiksu, niin se lykkäisi Krimin “kansanäänestystä” sillä tällä asetelmalla siitä tulee pitkäaikainen kiistakapula. Vaikea nähdä, että Kiova tai länsimaat tulisivat sen legitimiteetin koskaan tunnustumaan.
-Vielä yksi hauska huomio. Eräässä yhteydessä näytettiin pätkä Oranssin vallankumouksen tapahtumista. Satojentuhansien ihmisten valtaama Maidan ja tuhansia Ukrainan lippuja heilumassa... ja ihmismeren keskellä jättimäinen Suomenlippu! Kuka tunnustaa!? Vlad?
9.6.2014 klo. 15:50 lähtee Helsingistä Kiovaan UIA:n lento ja jos kyseistä lentoa ei peruta Ukrainan kriisin tähden niin aion lähteä osoittamaan solidaarisuutta Ukrainaan niin Kiovaan kuin myös Donetskiin...
Tuohon on vielä pitkä aika, katsotaan jos onkin niin että saat osoittaa mieltä täällä Suomessa venäläisten kaapattua Lappeenrannan ja järjestettyä alueella kansanäänestyksen Venäjän federaatioon liittymisestä.
Onko Venäjällä pokkaa viedä läpi tämä "kansanäänestys" Krimillä? Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että on.
Aikooko Venäjä yrittää jollain keinoin myös Itä-Ukrainan osittaista kaappaamista? Vaikea sanoa vielä tällä hetkellä, mutta en pitäisi mahdottomana tätäkään.
Ja mitä ukrainalaiset tekevät, jos Venäjä aloittaa laajamittaisen itäisen Ukrainan miehityksen? Siinä vaiheessa ei enää auta kukkaseppeleiden laskut haudoille, vaan tarvitaan toimia tai vaihtoehtoisesti annetaan Venäjälle periksi.
Tuosta NATO:n keihäänkärjestä on hyvä dokumentti YouTubessa. Yksi F-22 Raptor tiputtaa viisi F-15 Eaglea, niin etteivät ne nää tästä Raptorista vilaustakaan. Venäläisten MiGeille käy yhtä huonosti.
Battle Stations - FA-22 Raptor - YouTube
Mielestäni on käynyt jokseenkin selväksi, että ainakin läntinen Eurooppa myy Krimin alueen intressiensä vuoksi. Hivenen muistuttaa tilannetta 1940-luvulta, jolloin länsimaat myivät koko Itä-Euroopan Neuvostoliitolle puolen vuosisadan ajaksi.Vaikea nähdä, että Kiova tai länsimaat tulisivat sen legitimiteetin koskaan tunnustumaan.
Mielestäni on käynyt jokseenkin selväksi, että ainakin läntinen Eurooppa myy Krimin alueen intressiensä vuoksi. Hivenen muistuttaa tilannetta 1940-luvulta, jolloin länsimaat myivät koko Itä-Euroopan Neuvostoliitolle puolen vuosisadan ajaksi.
Kelpo vertaus, myönnettäköön.Mielestäni osuvin vertaus (koska kyseessä on pieni, mutta tärkeä alue) on Munchenin vuoden 1938 sopimus Tsekkoslovakian kohtalosta.
Kyse on kuitenkin kokonaisuudesta ja osaavissa käsissä Venäjän ilmavoimien parhaimpien koneiden on mahdollista kyetä taistelemaan suht' tasaväkisesti jopa F-22 Raptorin kanssa, toki F-22 Raptorin lentäjällä on etulyöntiasema, mikä on ilmataistelutilanteessa otettava huomioon. Ja uskoisin, että F-22 Raptorin lentäjä on voittaja suuremmalla todennäköisyydellä tilanteissa joissa ilmataistelun ensikosketus tehdään "horisontin takaa".
Voihan se olla, että nouseekin.Krimillä jaetaan ja liimaillaan pitkinpoikin lehtistä, jossa väitetään seuraavaa: Jos Krim liitetään Venäjään, niin keskipalkka nousee 600:n euroon kuukaudessa...
Huhhuh... Sääli niitä, jotka noihin uskovat. Asiathan ovat juuri päinvastoin.
Miten muuten palstalaiset käyttäytyisivät ukranalaismielisinä krimiläisinä näissä vaaleissa? Kävisittekö äänestämässä Ukrainassa pysymisen puolesta vai boikotoisitteko vaaleja?...
Näin juuri. EU:n päätöksenteko mahdollistaa hyvin hankalasti ripeät ja riittävän painavat toimet esimerkiksi Ukrainan kriisiin liittyen. Tarkoitan tässä siis aivan legitiimejä toimia.Krimin tilanne on osaltaan paljastanut EU:n heikkouden koko maailmalle. Ukrainalaiset tullevat muistamaan sen vuosikymmeniä. Samalla Venäjä saa tämän myötä arvokasta tietoa siitä, mihin EU:n lihakset riittävät: Tarkkailijoiden lähettämiseen ja onnettomiin kravattimielenosoituksiin.
EU:n yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka soveltuu mielestäni jollakin tavalla ennaltaehkäiseviin toimiin, kuten järjestäytyttä rikollisuutta ja terrorismia vastaan taistelemiseen. Sen sijaan nopeasti etenevien alueellisten konfliktien suhteen EU:n reagointikyky on epäilemättä huono. Jäsenmaat ajattelevat opportunistisesti kukin omia etujaan, kuten Ukrainan tapaus osoittaa...
EU-integraatio sellaisena kokonaisuutena, joka ylittää kansallisvaltioiden rajat on osoittautunut utopiaksi, olisi ollut parasta jatkaa sellaisena (länsi-Euroopan) vapaakauppa-alueena, joksi koko unioni alunperin oli suunniteltu...
EU on vaikeasti ohjailtava mahti, päättäjiä ja päämääriä on liikaa nopeisiin peliliikkeisiin. Toisaalta ilman EU:ta ei olisi mahtia. Suo siellä, vetelä täällä.EU:n yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka soveltuu mielestäni jollakin tavalla ennaltaehkäiseviin toimiin, kuten järjestäytyttä rikollisuutta ja terrorismia vastaan taistelemiseen. S
Ei taida Venäjän ilmavoimilla olla kuitenkaan näitä viidennen sukupolven häive-koneita kuin prototyyppiasteella muutama kone, joten eipä siinä paljon mahdollisuuksia silloin olisi. Lisää ongelmia aiheuttaisi että tällaisella häive-koneella on suht "helppo" käydä tuhoamassa vihollisen ilmapuolustus, tutka ja ohjus järjestelmät, jolloin tilanne alkaa olla jo melko katastrofaalinen minkäänlaisen sotilaallisen toiminnan kannalta. En minäkään kuitenkaan mihinkään yhteenottoon oikein usko. Eiköhän NATO:n ylivoima ilmassa toimi tässä sellaisena vihonviimeisenä ennaltaehkäisevänä tekijänä näiden kaikkien muiden lisäksi. Ja vaikka kävisi mitä niin en usko kyllä ydinaseiden käyttöön. Siinä leikissä ei voittajia ole.
Näin juuri. EU:n päätöksenteko mahdollistaa hyvin hankalasti ripeät ja riittävän painavat toimet esimerkiksi Ukrainan kriisiin liittyen. Tarkoitan tässä siis aivan legitiimejä toimia.
EU:n yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka soveltuu mielestäni jollakin tavalla ennaltaehkäiseviin toimiin, kuten järjestäytyttä rikollisuutta ja terrorismia vastaan taistelemiseen. Sen sijaan nopeasti etenevien alueellisten konfliktien suhteen EU:n reagointikyky on epäilemättä huono. Jäsenmaat ajattelevat opportunistisesti kukin omia etujaan, kuten Ukrainan tapaus osoittaa. En myöskään usko, että jonkin nykyisen EU-maan joutuminen sotilaallisen offensiivin kohteeksi muuttaisi tilannetta merkittävästi, varsinkaan jos tuo maa olisi jokin Suomen kaltainen pieni talousalueen laitamilla sijaitseva periferia.
Ukrainan kriisi on jälleen kerran oivallisella tapaa osoittanut sen kuinka jähmeä ja hitaasti toimiva organisaatio EU on ja että jäsenmaat ajattelevat hyvin opportunistisesti juuri niitä omia etujaan ja siksi selkeissä arvokysymyksissä ei uskalleta ottaa suoraa kantaa tai tehdä selkeitä arvovalintoja koskevia päätöksiä..