Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 129 544
  • 6 877

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllä Saksa on niin pahasti Venäjän taskussa että ei tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa.
Varmaan lähinnä nauraa. Noilla DDR:n kuolinpesän 122 haupitseilla ei kuitenkaan ihan kuuhun asti oltaisi menty ja Ukrainan aseistuksessa olisivat olleet todennäköisesti hyvin pienessä roolissa, jos roolia olisi ollut lainkaan, eli käytännön merkitys melko olematon mutta mainehaitta Saksalle melkoinen.

Jotenkin ihmeellistä miten maassa on onnistuttu valitsemaan johtohahmoja noin tehokkaasti sieltä samalta raatovajalta mistä nuo tykitkin olivat peräisin. Kuvittelisi kuitenkin että myös stasikytköksettömiä (ja näin ollen automaattisesti kompromettakansion omaavia) poliitikkoja olisi maassa johtotehtäviin valittavaksi. Ei tuo vapaaehtoinen neukkujen hirttonuoran pukeminen ole muuten selitettävissä oikein millään. Ei etenkään ympäristöasioilla kun kyllä ne Saksassakin osaavat laskea hiilijalanjälkiä ja tietävät ettei fossiilinen muutu ympäristöystävälliseksi sillä että se on pumpattu diktatuurissa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saksalaiset potee pahaa omaatuntoa natseista. On hiukan koomista, että sen takia marssivat pitkin Berliinin katuja käsi kansallisessa tervehdyksessä ja karjuvat heil putinia. Tämä on tietysti kielikuva.
 
Saksa on joissain asioissa edelleen paska maa.

Ja kiirettäkin tuntuu pitävän. Ei nyt jouda mistään Ukrainasta höpisemään, kun on Espanjan matkaa ja tuota covidiakin liikkeellä...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on kova uutinen, jos on perää. Ihan uskottava ajatuksen tasolla, koska ratkaisisi Ukrainan ongelman. Ukrainan hallinasta Venäjä on sotinut vuodesta -14 asti.

Tuollaisia ei yleensä julkaista, vaarantaa tietolähteen. Voi tietysti olla hakkeroitu tieto. Stalinin ja Kuusisen jalanjäljillä.
edit
UK:n tiedote eli uutisen lähde.
"We have information that indicates the Russian Government is looking to install a pro-Russian leader in Kyiv as it considers whether to invade and occupy Ukraine."
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Individual
Tuolla ex-komentajalla on omituisa mielipiteitä liittoutumisesta Venäjän kanssa. Saksan armeijassa on raportoitu olevan äärioikeisto-ongelma, onkohan yhteydessä siihen?
----
Tuolta löytyy minulle uusi tieto Odessan merkityksestä: "Jos Venäjä pystyy ottamaan haltuunsa Odessan, se katkaisee Ukrainalta kaikki meriliikenneyhteydet ja estää meriteitse tapahtuvat täydennykset." Minä luen tuon huoltovarmuuden vaarantumisena. Artikkelin mukaan Ukrainan toiseksi tärkein kaupunki. Ei tarvinne selittää, kuinka vakava asia on huoltovarmuus.
 

Morgoth

Jäsen
Tuolta löytyy minulle uusi tieto Odessan merkityksestä: "Jos Venäjä pystyy ottamaan haltuunsa Odessan, se katkaisee Ukrainalta kaikki meriliikenneyhteydet ja estää meriteitse tapahtuvat täydennykset." Minä luen tuon huoltovarmuuden vaarantumisena. Artikkelin mukaan Ukrainan toiseksi tärkein kaupunki. Ei tarvinne selittää, kuinka vakava asia on huoltovarmuus.
Ukrainan merivoimat ovat todella vaatimattomat. Ukrainalla on yksi fregatti sekä kovertti. Venäjällä 13 (ohjus)fregattia ja sukellusveneitä ja ties mitä muuta roinaa.

Toki tarvittaessa jonkun Arleigh Burke-luokan hävitttäjän voi pistää ankkuriin lähelle Odessaa, joka olisi melkoinen kivi venäläisten kengässä. Toki USA ei taida olla valmis menemään noin lähellä sotatoimialuetta. Ei aavistustakaan miten paljon rahtia tuodaan laivoilla, mutta onnistuuhan ainakin Puolasta ja Lvivin läpi maanteitse? Ainakaan noin syvälle länteen Venäjä ei ihan nopeasti pääse, kun ottaa huomioon että mitä lännemmäs mennään siitä vihamielisempi toimintaympäristöstä tulee.
 
Kun nyt seuraa venäläisjoukkojen lisääntyvää määrää Ukrainan rajoilla, ja erityisesti Saksan toimintaa kiristyvässä tilanteessa, lienee hyvä vähän verestää (omaa) muistia ja puhua kaasuputkesta. Suomen kohdalla katse kohdistuu erityisesti kepudemareihin, mutta miksei myös koko valtioon ja Fortumiin. Mitenkäs se menikään? Nord Stream 2 ei ole turvall...
Muistuipa mieleeni myös vajaan kolmen vuoden takaa EK:n vaaliväittelystä seuraava kohta. Juontaja ja muut puolueet ovat huolissaan siitä, että perussuomalaiset istuvat FPÖ:n kanssa samassa ryhmässä. Halla-aho taas on huolissaan poliitikoista, jotka lobbaavat Venäjän kaasuteollisuuden "ja näin ollen Kremlin asiaa", sillä se lisää Euroopan energiariippuvuutta Venäjästä ja Venäjän vaikutusvaltaa Euroopassa. Halla-aho muistuttaa kuinka Kreml ja Putin haluavat poliittista vipuvartta Euroopassa, jota voi hankkia myös kaupallisin keinoin. Loppukaneettina: "Siitä onkin aina seurannut hyvää kun Saksa ja Venäjä ovat löytäneet yhteisiä intressejä Euroopassa". Pekkarisen ja erityisesti Heinäluoman reaktiot ovat katsomisen arvoisia. Heinäluoma vaikuttaa olevan ärtynyt, jopa hieman hädissään. Virkkunen ja Hautala ovat Halla-ahon kanssa samaa mieltä kaasuputken ongelmallisuudesta. Heinäluoma ja Pekkarinen, Kumpula-Natrilla säestettynä olivat reilu vuosi tämän vaalitenttivideon jälkeen ainoina suomalaismeppeinä äänestämässä tyhjää Venäjän vastaisille pakotteille ja Nord stream 2 kaasuputkihankkeen pysäyttämiselle (syyskuu -20). Tämä uutinen päätyi myös venäläismediaan. Kohdasta 54.09 eteenpäin



Tällä hetkellä näyttää siltä, että pahimmat uhkakuvat, ennusteet ja varoitukset ovat käymässä toteen, ja kaasuputken valmistuminen antaa Venäjälle vapaammat kädet toimia Ukrainan suhteen. Biden sopi Merkelin kanssa pakotteiden lopettamisesta viime keväänä, putki valmistui syyskuussa, alla oleva BI:n juttu on lokakuulta ja vähän tämän jälkeen joukkoja alettiin kasata Ukrainan rajoille. Huomattavaa on että republikaanien lisäksi Bidenin päätöstä kritisoitiin myös demokraattien riveistä.
Chief among those problems are fears that Nord Stream 2 could liberate Russia to invade Ukraine — a US and EU ally — where Putin annexed Crimea in 2014.

Russia imports gas through Ukraine, so it wouldn't want to destabilize the country's infrastructure. But Nord Stream 2 runs under the Baltic Sea and bypasses the country, meaning Russia may no longer feel bound by the same caution.

"If the Russians do not depend on Ukraine as a transit country, they are free to destabilize it by other means," Gressel said. "All these other means would more or less end up on Washington's desk."


Ja niinhän siinä nyt näyttää käyneen. Republikaanien Ted Cruz toi tässä kuussa senaatin äänestettäväksi "ennaltaehkäisevät" Nord stream 2-pakotteet. Ennaltaehkäisevällä tarkoitetaan siis sitä, että asettamalla pakotteet voimaan ennen sotatoimia, ne voisivat myös ehkäistä niitä. Esimerkiksi Ukrainan presidentti Zelenskyi oli toivonut tätä. Lakiehdotus sai taakseen 55-44 enemmistön mikä ei kuitenkaan riittänyt (olisi tarvittu 60, jokunen demokraatti joka oli alunperin lakiehdotuksen takana, äänesti sitä vastaan koska pelkäsivät että tämä veisi mahdollisesti Saksan pois yhteisestä rintamasta). Demokraatti Menendezin lakiehdotuksessa pakotteet astuisivat voimaan vasta sen jälkeen kun Venäjä aloittaa hyökkäyksen. Saa nyt sitten nähdä kumpi on toimivampi taktiikka, itse olisin kääntynyt Cruzin kannalle tässä asiassa. Muutenkin ihan hyvä teksti tämä lakialoituksen alustus, josta lainaan pienen pätkän. Pääsanoma on siis puolueiden välinen yhteistyö Ukrainan auttamiseksi ja Venäjän vastaiset pakotteet, toki puoluepolitiikkaa unohtamatta.
"When President Biden made his deal to allow the pipeline to go through anyway, the foreign ministers of Ukraine and Poland issued a remarkable joint statement declaring that the decision President Biden made to surrender to Putin—that it created an immediate ‘security crisis for Europe.’ They told us then—Ukraine and Poland—both told us then, as a result of waiving sanctions, we’re going to see Russian troops. They were right.

It's almost as if they understand their neighbor. It's almost as if they understand Putin's desire to reassemble the Soviet Union."


Puola ja Ukraina olivat oikeassa. Ja jos nyt edes jossain Trump vaikuttaa olleen oikeassa, niin tässä kaasuputkiasiassa, pakotteissa ja siinä kuinka pahasti Saksa on Venäjän tossun alla. Voi olla että Trumpin taka-ajatus Nord stream 2:n vastustukselle oli ensisijaisesti taloudellinen, mutta näyttää nyt tämä turvallisuuspuoli ikävästi realisoituvan Euroopassa. Ketkäs kaikki poliitikot Suomessa puhuivatkaan että kyseessä on vain puhtaasti taloudellinen kysymys, eikä sen suurempaa keskustelua tarvita? Noh, ääneenlausumaton fakta lienee se, että pieni Naton ulkopuolinen maa tekee kuten naapurin kummisedät ja EU:n kingi käskevät, tai voi tulla monenlaista ongelmaa. Silti, ja ehkä juuri siksi tuntuu lievästi sanottuna veemäiseltä, että Suomikin on toiminnallaan ollut edesauttamassa tilannetta, jossa Ukraina saattaa joutua massiivisen hyökkäyksen kohteeksi. Pientä toivoa tällä hetkellä herättelee se, että EU etsii nyt uusia maakaasun tuottajia, ja ilmeisesti Biden on vielä tämän kuun aikana keskustelemassa Qatarissa maakaasutoimituksista EU-maihin vastauksena Venäjän toimille. Eikä se Saksakaan ihan kokonaan russofiliaan ole vajonnut. Hallituksessa vihreilläkin lienee sanansa sanottavana ja CDU:n uusi johto on ainakin puheissa vaatinut kovempaa linjaa suhteessa Venäjään.


 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuon kaasuputken kanssa on aika hyvin toteutuneet uhkakuvat. Onko Hanhikivellä yhtään mahdollista haittavaikutusta? Kysytäänkö Halla-Aholta? Onko edes sanonut mitään?
---
"Juštšenko lausui heinäkuussa 2005, ettei ole varma, kannattiko Ukrainan luopua ydinaseista." Viktor Juštšenko – Wikipedia

1/2 vuotta Oranssin vallankumouksen jälkeen lausutut sanat kuullostaa tänään viisailta. Toki kukaan ja aiheesta ei nähnyt mitään järkeä jättää ytimiä Ukrainaan 90-luvun alussa. 2004 alkanut demokratiakokeilu on ollut aika myrskyisä. Ja jatkuu, eihän sillä ole kuin ex-presidentti syytettynä maanpetoksesta. Pontimena ehkä 2. sija gallupeissa. HS Monesta varmaan Poroa voi syyttää, mutta maanpetturuus lienee kohtuuton. Ja vaalit on vasta -24. Maa on sodan partaalla ja tuommoista säätämistä.

Venäjältä kuuluu edelleen ällistyttäviä haluja. ”Venäjän Ukraina-väitteet ovat yhä poskettomampia” verkkouutiset Suorastaan alleviivaa Lavrovin rauhaa tihkuvat lausunnot.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
1/2 vuotta Oranssin vallankumouksen jälkeen lausutut sanat kuullostaa tänään viisailta. Toki kukaan ja aiheesta ei nähnyt mitään järkeä jättää ytimiä Ukrainaan 90-luvun alussa. 2004 alkanut demokratiakokeilu on ollut aika myrskyisä. Ja jatkuu, eihän sillä ole kuin ex-presidentti syytettynä maanpetoksesta. Pontimena ehkä 2. sija gallupeissa. HS Monesta varmaan Poroa voi syyttää, mutta maanpetturuus lienee kohtuuton. Ja vaalit on vasta -24. Maa on sodan partaalla ja tuommoista säätämistä.

Venäjältä kuuluu edelleen ällistyttäviä haluja. ”Venäjän Ukraina-väitteet ovat yhä poskettomampia” verkkouutiset Suorastaan alleviivaa Lavrovin rauhaa tihkuvat lausunnot.
Sitä vähän ihmettelen myös, miten ihmeessä Porosenkosta leivotaan maanpetturia? Korruptoitunut, varmasti, mutta ei todellakaan ole Venäjän kätyri. Vähän omituinen luku meneillään olevassa selkkauksessa.

Prove me wrong.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Tuossa Nord Stream 2:ssa eniten vituttaa kuinka esimerkiksi suomalaiset eturivin poliitikot ovat aivan ilmekään värähtämättä valehdelleet kuinka tuo on vain ”taloudellinen hanke”. Jokainen ihminen jolla on aivot, on alusta asti ymmärtänyt ettei tuo ole Venäjälle ainoastaan taloudellinen hanke. Se että tässä on Putinille tietoisesti pelattu kuningasvärisuora käteen Ukrainaan hyökkäämiselle, on lähes anteeksiantamatonta. Esimerkiksi Paavo Lipponen saa loppuelämän pestä verta käsistään jos Venäjä hyökkää Ukrainaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuossa Nord Stream 2:ssa eniten vituttaa kuinka esimerkiksi suomalaiset eturivin poliitikot ovat aivan ilmekään värähtämättä valehdelleet kuinka tuo on vain ”taloudellinen hanke”. Jokainen ihminen jolla on aivot, on alusta asti ymmärtänyt ettei tuo ole Venäjälle ainoastaan taloudellinen hanke. Se että tässä on Putinille tietoisesti pelattu kuningasvärisuora käteen Ukrainaan hyökkäämiselle, on lähes anteeksiantamatonta. Esimerkiksi Paavo Lipponen saa loppuelämän pestä verta käsistään jos Venäjä hyökkää Ukrainaan.
Jotenkin tuntuu että suomettuneisuuden ajan perintöä tuo ettei ilmiselvästi poliittisia ulottuvuuksia (ja suoria uhkia) sisältävien asioiden voida sanoa olevan edes osin poliittisia, kun kyseessä on itänaapuriimme liittyvät asiat. Tämä on sinänsä hyvin erikoista kun miettii miten typeriltä nuo lausunnot kuulostaa, oli kyseessä sitten Nord Stream, Hanhikivi, tai KHL-joukkue (tai mikä tahansa muu hanke missä venäläiset ovat valtionsa siunauksella tomerina mukana).

Sitä en jaksa ymmärtää minkä takia esimerkiksi Fortum lahjoitti itsensä panttivangiksi Venäjälle, investoimalla todella merkittävästi osallistuakseen energiamarkkinoihin maassa jonka johto on osoittanut yli 20 vuotta että energiasektori on viimeinen minkä hallinnan valtiojohto luovuttaa ulkopuolisille. Yllättäen sitoutuivat rahoittamaan Hanhikiven voimalaa vaikka oli ilmoittanut aiemmin ettei omaa minkäänlaista mielenkiintoa ko. hankkeeseen, suunnilleen 110% varmaa on että putiikin venäläisomistukset olisivat vaihtaneet omistajaa (täysin lakien ja asetusten mukaan, luonnollisesti) jos firmalta ei ala löytyä mielenkiintoa Hanhikiven rahoittajaksi kun kroatialaisbulvaanit ja muut Kremlin hupiehdokkaat oli blokattu.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun Venäjä päättää muuttaa kaiken energian strategiseksi tuotannoksi, se on hei vain Fortumin sijoituksille. Vesi- ja ydinvoima on jo sitä. Riskien takia rahan pumppaamista Venäjälle on vaikea käsittää, etenkin kun tässä odottaa lasku suomalaisia veronmaksajia ja kuluttajia. Presidentin osuus olisi mielenkiintoinen tietää. Fortum on aika syvällä "hyvissä suhteissa" kuten verkkouutiset toteaa ”Vaiettu riski” – näin Suomi on takertunut Venäjän energiaan
Hanhikivi on puolueiden mukaan enää tekninen kysymys. Suomeen kaavailtu uusi ydinvoimala joutui huonoon valoon Venäjän voimapolitiikan tähden – tutkijasta hanke on Venäjälle keino sitoa Suomea itseensä YLE

Saksassa kuuluu perusteltua mutinaa ”Saksalla ei ole oikeutta edistää Venäjän aggressiota” – tutkijat vaativat täyskäännöstä edelleen verkkouutiset
Ei tuo kansleria hetkauta.

Suomi on samalla lailla energiakoukussa kiinni kuin Saksa. Kun Ukrainan kriisi räjähtää sodaksi ja tulee -ehkä kovat- pakotteet, niin Kreml käyttää energiaa aseena. Vaalikarja alkaa palelemaan ja tällä voi saavuttaa vakavaa sekavuutta sekä Naton että EU:n sisään. Ei tarvitse olla kovin suuri näkijä ja tietää tuon houkuttelevan Kremliä. Suuria strategisia päämääriä eikä tarvitse tehdä muuta kuin ratkaista ahdistava Ukrainan kysymys sotilaallisesti.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tuo lähetystöväkien komentaminen kotiin Ukrainasta (alkaen USA:sta), tarkoittaakos tuo nyt sitä, että Venäjälle on hyökkäyslupa annettu? NATO-maat sitten visusti varovat etteivät joudu sotaan osallisiksi mitään kautta. Olisihan siinä selittelyä, jos vaikka Kiovan pommituksessa lähetystöväkeä loukkaantuisi. Näistähän normitapauksessa tehdään niin sanottu kostoisku.

Jättämällä tuon kotiiinkutsun tekemättä olisi USA edes jonkinlaista ryhtiä osoittanut. Onkohan samaan aikaa Moskovan lähetystö normaalissa toiminnassa?
 

rpeez

Jäsen
Fortum on aika syvällä "hyvissä suhteissa" kuten verkkouutiset toteaa ”Vaiettu riski” – näin Suomi on takertunut Venäjän energiaan
Fortumin tilanne on kyllä syvältä. Itse osakkeenomistajana jo mietin ihan niitä ensimmäisiä voimalaitos investointeja Venäjällä, että huono idea, onhan tuo nyt iso riski. Sen osasi päätellä tällaisena tyhmänä piensijoittajanakin. Mutta minkäs teet, ja en malttanut irtautuakaan. Nyt ne riskit sitten on toteutumassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jättämällä tuon kotiiinkutsun tekemättä olisi USA edes jonkinlaista ryhtiä osoittanut. Onkohan samaan aikaa Moskovan lähetystö normaalissa toiminnassa?

Ei tarkoita hyökkäyslupaa. Tarkoittaa, että USA näkee laajemman sodan uhan todellisena. Tuolla liikkeellä korostetaan näkemystä. En kyllä tajua, että mitä "ryhtiä" olisi jättää enemmän väkeä sodan jalkoihin kuin tarvitsee. Lähetystö ei ole menossa kiinni vaan perheenjäseniä tms lähetetään kotiin. Venäjä lähetystöstä on uutisoitu. että vähentäisi väkeä. iltalehti NYT: Venäjä alkanut tyhjentää Ukrainan-lähetystöään Kiovassa

Mikään maa ei ole lähettämässä joukkoja Ukrainan avuksi. Tämän kahinan saavat selviytyä sotimisen osalta yksinään. Sen tietää kaikki. Ydinaseiden takia eskalaatio on aivan liian suuri riski. Nato on lähettämässä lisää joukkoja Itä-Eurooppaan, joten omille osoitetaan tukea. Kai siellä on myös laajenemisen riskiarvio taustalla. Kuinka pahati Putella viiraa?

edit
Eu näkee asian toisin EU ei suosittele diplomaattien perheenjäsenten vetämistä Ukrainasta IS
"Borrellin mukaan tilannetta ei ole syytä dramatisoida niin kauan kun neuvottelut ovat käynnissä."

edit2
HS kertoilee tällaista: "Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan maanantaina, että
puolustusliitto Naton jäsenvaltiot asettavat joukkojaan valmiustilaan ja vahvistavat Naton läsnäoloa Itä-Euroopassa lisäämällä alusten ja hävittäjien määrää."

Olisi tietysti omituista jos ruuvin kiristäminen ei näkyisi. Suomi ja Ruotsi on myös lisänneet valmiuttaan. Olisiko aika huolestua, kun eurooppalaiset alkaa siirtää isommin joukkoja itään? Se merkitsis, että analyysit kertoo eskalaation vaaran olevan merkittävä. Muutaman tuhannen soltun siirtäminen olisi vain ele. No eipä mennä asioiden edelle, höökiminen ei ole vielä alkanut.

edit3
Britit vähentää Kiovan lähetystön henkilökunnan puoleen. Tässä on ainakin osin taustalla USA:n ja UK:n läheinen suhde.

edit4

Peräti mielenkiintoinen. Rupesi hymyilyttämään. Tätä levyä venäläiset on pyörittäneet vuosia säännöllisesti.

Twitterissä on lisääntynyt venäjätrollit viikon aikana selvästi #ukraine.
Tämä olisi ollut uutispommi, vaan ei löydy kuin twitteristä, Ukrainan presidentin puhe tiedustelulle:
“We have learned to contain external threats. It is time we begin offensive actions aimed at securing our national interests. Our citizens are united in wanting their territory returned”
 
Viimeksi muokattu:

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Eihän Euroopan vässyköistä (USA:sta en mene takuuseen, muttei varmasti yksin suostuisi) tähän ole, mutta mitäpä jos tehtäisiin sodan alkaessa kiusaa venäläisille ja NATO lähettäisi hävittäjiä torjumaan Venäjän ilmaiskuja Ukrainaan, ei välttämättä aina, mutta silloin tällöin, jolloin Iivana joutuisi olemaan varpaillaan koko ajan, eikä voisi huseerata ihan miten sattuu? Toki ennen pitkää tulisi omiakin tappioita, mutta aika murheellista, jos Venäjä sillä jyräisi läpi, että se pommittaisi ukrainalaiset tuusan nuuskaksi vailla huolen häivää vastaiskuista.

Maalataan koneisiin Ukrainan tunnukset ja kun Putte tulee räksyttämään, että "Miten helvetissä F-35 pudotti meidän Sukhoin Ukrainassa??!!", niin oltaisiin ymmyrkäisinä (heitetään vastakysymys "mitä teidän Sukhoi tekee Ukrainassa??"), että näköjään se Ukraina on sitten hommannu F-35:a. Kiistettäisiin ehdottomasti osallisuutemme, koneissa oli selvästi Ukrainan tunnukset, eli Ukrainan kone. Ja jos sitä ihmettelette, miksi se kone lensi tehtävänsä jälkeen NATO:n alueelle, niin lentäjä eksyi kotimatkalla ja on nyt internoitu.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Laitela
Varmaan tiesit ehdottaessasi, että kuolleena syntynyt ajatus. Jos länsi haluaisi järjestää jullikan, niin kehittynyt IT-kalusto on oiva ratkaisu. Sellaista, joka kykenee torjumaan myös ohjuksia.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
@Laitela
Varmaan tiesit ehdottaessasi, että kuolleena syntynyt ajatus. Jos länsi haluaisi järjestää jullikan, niin kehittynyt IT-kalusto on oiva ratkaisu. Sellaista, joka kykenee torjumaan myös ohjuksia.
Juu totta, ajattelin taas enemmän siltä kantilta, millä Venäjää voisi näpäyttää sen omilla likaisilla keinoilla. En tullut ottaneeksi Venäjän ilmatorjunnan tuomaa uhkaa kunnolla huomioon. Toki siinähän nyt olisi paikka kunnon "field testille", kuinka hyvin häiveominaisuudet lopulta auttavat konetta selviytymään haastavasta tehtävästä (vitsi).

Kieltämättä IT-kaluston "hukkaaminen" Ukrainaan olisi helpommin toteutettavissa oleva ajatus, tosin eipä sitäkään tarvitse miettiä, koska ei länsimaat siihenkään lähde. Jotain olisi silti keksittävä, koska jos vastapuolella on totaalinen ilmaherruus, joudun veikkaamaan kaikista toiveistani huolimatta, että tulee rumaa jälkeä Ukrainan kannalta, jos ei käytännössä ole mitään keinoja tuon ilmauhan torjumiseen. Stingereillä ei oikein vielä lähde.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ukrainan oma IT-kalusto on neuvostopohjaista ja tästä seuraa, että venäläiset todennäköisesti osaa juksata niitä.

Kaluston "hukkaamisessa" voipi olla ongelma. Jos Ukraina kaatuu, niin vehkeet jää venäläisten käsiin. Niitä voisi valua hyvään hintaan kiinalaisille. Usa:n kenraalit voisi saada hikan, jos ehdotetaan patriotien tms viemistä Ukrainaan nyt. Ukrainan ratkaisu on tässä kohtaa sama kuin meillä: hajauta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Peräti mielenkiintoinen. Rupesi hymyilyttämään. Tätä levyä venäläiset on pyörittäneet vuosia säännöllisesti.

Näinpä. Kyllähän se niin on, että talvisotaakaan ei olisi syttynyt, mutta kun suomalaiset kiristivät tilannetta ja alkoivatkin ampua takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös