Mulle ei riittäis oikeestaan mikään todisteeksi maan ulkopuolisesta elämästä - ei mikään. Minkä tahansa jutun voi mieltää olevan (joukko)hallusinaatiota/vääristelyä/konkreettisemman asian peittelyä/manipulointia... En siis uskoisi ainakaan heti, vaikka Yle etusivullaan näyttäisi valokuvia jostain tiipetin ufojen kontaktista. Tällä en ota kantaa onko tai olisiko ufoja olemassa, vaan tällä tarkoitan että sellaisen todistaminen on mahdotonta.
PS. Ymmärrän tutkielmasi ufoista että ifoista, mutta kansan kielellä se vaan tuppaa olee synonyymi eeteille ja en ainakaan itse siitä jaksaisi kinastella vaan pyrin tajuu mitä se hum... toinen mulle oikein selittää.
PS2 Ja tuollainen ulkopuolinen "pala". Luuletko, että sellainen päätyisi tiedepiirien tarkastelujen alle?
Kuvia on helppo manipuloida. Yksilön kokemukset eivät oikein riitä todisteeksi. Kulttuurimme tuottamat sähkömagneettiset aallot, ilmakehän ilmiöt ja avaruudesta tulleet kappaleet voisivat periaatteessa selittää hyvinkin oudot, monien havaitsemat asiat.
Todisteiden pitäisi siis olla hyvin erityislaatuisia, sellaisia, joita tieteemme & teknologiamme ei tällä hetkellä pysty tuottamaan. Onko muuten jokin sääntö, että alienaluksen pitää aina pudota jonnekin tutkimattomalle ja US-armeijan hallussa olevalle alueelle? Minusta kelpo todiste olisi se, että alus putoaisi sellaiseen paikkaan, missä tuhannet ihmiset ehtisivät nähdä sen ennenkuin MIB rientää paikalle. Tiettävästi muistin poistajaa ei ole vielä keksitty.
Jos tosiaan jotakin hyvin outoa löytyisi maapallolta, löytöpaikka olisi aika keskeinen. Ja se, kuka palan ensiksi löytää ja minne pala toimitetaan. Voihan olla, että paloja on löydetty paljonkin, mutta löytäjät eivät ole tajunneet niiden merkitystä. Ehkäpä ensimmäinen todiste löytyy somesta julkaistuna, miltei koko ihmiskunta kai nykyään roikkuu eri palveluissa.
Eniten arkeologiassa (kuten varmaan antropologiassa sun muissa tähtitieteissäkin) vituttaa se, kun ei ole resursseja mennä tiede edellä vaan pitää myydä sexy-idea ja lopuksi väkisinkirjoittaa sponsorin haluama lopputulema. Kuten vaikka Lucy-kase (ihmislinkkimikälie, oliko ees apina) tai Koala vs valkohai.
Egyptit pyramidineen ovat kyllä jänniä, niihin liitetään ties minkälaisia rakennusufosimulaatioita, mutta itte epyktiläiset ovat kai vähän kahden juuston välissä kun olla hyvä turismijuttu nää pyramidit, mutta eihän nyt saatana voi olla jotain toisia jumalia kun meillä olis tää allahikin tässä - ei nää mahdu samaan kanoottiin mooseksen ja muiden kanssa.
Mutkat suoriksi-päättely on AA-teoreetikkojen tapa ajatella. Jos joku näyttää hyvin vaikealta, se on siis mahdotonta. Jos jotakin ei osata selittää nyt, sitä ei osata selittää koskaan. Vaivannäkö vaatii kärsivällisyyttä ja taloudellisia resursseja. Stonehengeä on tutkittu paljon ja siitä tiedetään ainakin se, että paadet on luultavasti kiikutettu paikalle kymmenien kilometrien päästä. Rakenne tunnetaan, mutta tarkoitusta ei. Eikä tulla koskaan tuntemaankaan, ellei aikamatkustusta taaksepäin keksitä.
En nyt tiedä, kumpi on loppujen lopuksi enemmän väärässä. AA-teoreetikko, joka satuilee jotain jättiläisistä ym. muista aleneista vai professori, joka on sepittänyt itse tieteen arvovallalla oman teoriansa Stonehengestä: ongelmana on vain se, että kummaltakin puuttuvat todisteet asiasta. Epätotuudesta voi seurata mitä hyvänsä.