UEFA Champions League 2008-09

  • 54 071
  • 411

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Iniesta on kaatunut pienestäkin kontaktista ainakin niissä peleissä, mitä itse on tullut nähtyä. Mutta ei silti yllä Drogban tasolle, joka eilenkin jäi minuuttitolkulla makaamaan maahan, kun pallo osui olkapäähän...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ilmeisesti sinulla on sitten valikoiva näky. Tuossa lähdettiin jopa kirjoittamaan, että C. Ronaldo olisi miesten mies (ei seksuaalisessa mielessä, toim.huom.) Iniestan rinnalla ja tuo nyt on jo niin puusilmäistä paskapuhetta, että oksat pois. Cristiano Ronaldo, joka on turvallaan aina pallon menetettyään, ei ole miesten mies kenenkään ammattifutaajan rinnalla. Vielä vähemmän Iniestan, joka usein pysyy jopa pystyssä.

Toki Iniestan koko 169cm:n varren saa turvalleen, kun tarpeeksi kampeaa, mutta filmaaja hän ei ole. Dani Alves on, Eto'o on, Bojan on, mutta tuo Barcan pyhä trio (Xavi, Iniesta, Messi) ei kaadu kovin helposti, vaikka nykyjalkapallossa olisi syytä. Messikin on menettänyt tällä kaudella kolme-neljä pilkkua sen vuoksi, että on jatkanut pystyssä, vaikka 90% jalkapalloilijoista olisi kaatunut ja pistänyt pilkun maaliin. Ehkä tyhmää, mutta ainakin ihailtavaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Iniesta ei ehkä La Liga -mittapuulla ole kummoinenkaan filmaaja, mutta Valioliigan mittapuulla aivan selkeä hyppykeppi. Ei tarvi kummoinenkaan kontakti olla, kun kaatuminen tapahtuu ja ainahan siitä vapari on seurauksena.

Pistetäänpäs linkkinä Maloudan kommentit Barcelonan pelaajien tasapainosta ja kontaktisietokyvystä ensimmäisen osan jälkeen:

http://www.goal.com/en/news/9/engla...er-florent-malouda-slams-barcelonas-theatrics
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Blackie pääsee taas ylistämään Valioliigaa. Onhan tuo yhden miehen sotasi varsin hellyyttävää omalla tavallaan. Pakko ihailla sitäkin, tai no onhan sinulla yksi puusilmä aseenkantajana, mutta jätetään hänet pois, kun on ollut niin mukavan hiljaa tänään.

Valioliigassa ei sukelleta. (Modet: Seuraavat linkit sisältävät Youtuben jalkapalloaiheisia videoita.)

Vielä oma suosikkini eli The kova lädi. (Modet: Seuraava linkki sisältää Youtuben jalkapalloaiheisen videon.)

Iniesta on partiopoika näiden neljän sankarin rinnalla.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Ilmeisesti sinulla on sitten valikoiva näky.

Onneksi sinulla ei kuitenkaan ole. Tällaisenä suhtkoht puoluettomana katsojana voin sanoa, että kaikissa joukkueissa on filmaajia, mutta kyllä kovassa vauhdissa kaatuu aika pienestäkin kosketuksesta. Lisäksi oikeaan kohtaan osuma, esim. joku astuu jalkapöydän päälle vaikka suht vähän, sattuu ihan helvetisti. Ainut kuka oikeasti inhottaa on Drogba, jonka mukana Chelsean arvostus on silmissäni laskenut.

EDIT. Ihmettelen miksi nämä juupas-eipäs väittelyt voi pysyä FF:lla.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Youtube ainoa mittari!

Valioliigassa on filmaajia, sitä ei kiistä varmaan kukaan, mutta La Ligassa joukkueet kieriskelevät systemaattisesti ja kuuluu osana siihen futiskulttuuriin. Ihan samalla tasolla ei onneksi vielä olla saarilla kuin Etelä-Euroopassa.

Pitää antaa vielä propsit Valioliigan tuomareille siitä, että sukelteluja ei palkita vaparilla (paitsi Gerrardin, toki yhden varoituksen on saanut tällä kaudella), vaan peli jatkuu tai sitten lappu nousee kaatuilijalle.
 

Kojootti

Jäsen
Hei lädikeisari, kerro missä kohtaa Iniesta filmasi eilen? Essien tuli kertaalleen todella rumasti Iniestan pohkeelle, mistä olisi voinut antaa suoran punaisen, toisin kuin Nicolaaa Anelkan hypystä Abidalille. Mutta hei, parasta oli kun ylimielinen lampard ja chelsea hävisi! Eikö se niin mene, että parempi joukkue voittaa aina!
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten vaan odottelemaan, miten espanjalaismedia löytää yllättäen juuri finaaliviikolla varmoja faktoja Vidicin siirrosta Barcelonaan ja Ronaldon siirrosta Real Madridiin. Lähteinä tietysti aina niin luotettavat pelaajien lähipiirit. Varmasti myös parin muun ManU:n avainpelaajan siirrot tulevat kirjoituksissa esille juuri sopivasti finaalin alla.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Hahah.. Jatkoajan säälittävin nimimerkki Grainger jälleen vauhdissa. Hienoa, että olet onnistunut Youtuben syövereistä kaivamaan videoita jossa lädit filmaavat. Niitä ei varmasti löydy espanjalaisista pelaajista. Muuan Leo Messihän sai muuten varoituksen filmaamisesta Bayernia vastaan, joten kyllä sielläkin osataan. Niin säälittäväksi en halua tätä keskustelua viedä, että postaan tänne jotain kaatuiluvideoita espanjasta. Itseasiassa ne ovat sellaista tavaraa että kenenkään jalkapalloa seuraavan ei kannattaisi niitä edes katsella.

Ja ketjun aiheeseen sen verran, että onhan se nyt sanomattakin selvää että UCL:ää hallitsevat tällä hetkellä brittitiimit. On aivan turhaa paskanjauhantaa kääntää katsetta jonnekin 2000-luvun alkuun. Ketä kiinnostaa mitä silloin tapahtui? Joku Real saattoi voittaa pari kannua, mutta so what? Nykyään tuo suurin ja kaunein espanjalaisseura on pelkkä lammaslauma täynnä yksilöitä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ketä kiinnostaa mitä silloin tapahtui?

Ehkä niitä, jotka seuraavat jalkapalloa muunkin vuoksi kuin siksi, että voisivat fanittaa sen hetken parasta joukkuetta. Jalkapalloon kuuluu olennaisena osana sen historia. Tuohan nyt ei ollut pointtina, mutta en ole ollenkaan yllättynyt, että juuri sinä olet se, joka ei pointtia löytänyt.

Mitähän sinä taas mouhotat? Eikö tuo nimenomaan kerro, että sykleissä mennään, kun viitisentoista vuotta sitten hallitsi italialainen jalkapallo, sitten oli Real Madridin vuoro ja nyt ManU:n. Sinä vaahtoat sitä, että britit ovat hallinneet viime vuosina, tämä kohta ei oikein aukea. 2006 Barca mestari, toissa vuonna AC Milan ja viime vuonna ManU. Kolmen viime vuoden aikana siis mestaruus mennyt jokaiselle suurelle maalle, melkoista dominointia tosiaan. Kakkossijoja sen sijaan löytyy, kertooko se siitä, että lädit ovat yhtä "hyviä" finaaleissa kuin suomalaiset?

Näit varmaan tilanteen mistä Messi sai keltaisen sakuja vastaan? Suosittelen katsomaan, mikäli et ole nähnyt. Edes sinä et voi sanoa sitä filmiksi, suurempi tuomarivirhe kuin eilisessä ottelussa tapahtunut Piquen kädellä pelaaminen. Tuosta näkee tilanteen, mistä Messi sai varoituksen. Aika selvästi jalkakamppi. (n. minuutti 25 sekuntia eteenpäin, niin näkee tilanteen.)

Luulisi, että aikuinen ihminen osasi jo tuossa vaiheessa kirjoittaa Espanjan isolla, koska se on maan nimi.

"Joku Real saattoi voittaa pari kannua, mutta so what?" Melkoista vähättelyä, ottaen huomioon kuinka vaikeaa nuo pari kannua on voittaa.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Muuan Leo Messihän sai muuten varoituksen filmaamisesta Bayernia vastaan, joten kyllä sielläkin osataan.

Juu niin sai, ja varmasti kaikki tilanteen nahneet (kuten ne brittiselostajat joita itse kuuntelin) pitivat tapausta oikeusmurhana ja selvana rankkarin paikkana. Messille keltainen siita oli todiste ettei tuomari nahnyt tilannetta ollenkaan.

Ehka sinunkin olisi kannattanut tsekata ensin tuo "kaatuilu" ennen kuin kaytit sita pointtisi tukemiseen.
 

J.Petke

Jäsen
Ehka sinunkin olisi kannattanut tsekata ensin tuo "kaatuilu" ennen kuin kaytit sita pointtisi tukemiseen.

Mutta silloinhan loppuu käytettävät "faktat".

Todella hienoa, että Barcelona pääsi finaaliin sillä täysin englantilainen finaali olisi kyllä jäänyt katsomatta. Niin täynnä hienoja pelaajia on Barcelona että melkein voisi alkaa fanittamaan sitä. (vitsi)

Finaalin tulee ratkaisemaan akseli Iniesta-Messi-Etoo-Valdes-Ronaldo-Rooney. Näin suoraan katsottuna Barcelonalla on laajempi rintama laadukkaita miehiä kun taas Manulla se rajoittuu paljolti Ronaldoon ja Rooney(hyn?). Manu on edellä kärkimiehissä sekä mielestäni keskikentän pohjalla.

Hieno peli tulossa.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Juu niin sai, ja varmasti kaikki tilanteen nahneet (kuten ne brittiselostajat joita itse kuuntelin) pitivat tapausta oikeusmurhana ja selvana rankkarin paikkana. Messille keltainen siita oli todiste ettei tuomari nahnyt tilannetta ollenkaan.

Ehka sinunkin olisi kannattanut tsekata ensin tuo "kaatuilu" ennen kuin kaytit sita pointtisi tukemiseen.

OK, esimerkkini ei ollut paras mahdollinen. Ja olen minä tuon kaatumisen nähnyt joten turhaan sitä uudelleen tsekkailen. Pointtina oli lähinnä se, että kyllä siellä Espanjassakin osataan filmata ja filmataan. Nuo Graingerin postaamat youtube-videot nyt ovat jo säälittävyyden huippu, en tiedä luuleeko mies tosissaan että nuo ovat absoluuttinen totuus siitä missä filmataan ja miten paljon.

Koosteen katsottuani tuosta Chelsea - Barca pelistä on kyllä melkoinen skandaali ettei noista Barcan käsivirheistä puhallettu pilkkua. Varsinkin tuo Piquen käsi on niin selvä, että ihmettelen suuresti tuomiota. Nooh, rahalla saa ja lahjuksilla pääsee.. vaikka sitten mestareiden liigan finaaliin. Olisihan se ollut jo liian nöyryyttävää kun ManU - Chelsea finaali olisi uusiutunut.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jossain La Ligan pikkuseuroissa on näitä tusinamanoloja, jotka kieriskelevät kahta kauheammin kuin Cristiano Ronaldo. Ero on vaan siinä, että Crisu on ihan perkeleen hyvä pelaaja. Mutta ilmeisesti paskoille futaajille filmaaminen on sallittava, koska ne ei muuta osaa?

Sukeltaminen on väärin, mutta mittasuhteiden on oltava oikeita (ts. paskaa tasaisesti syyllisten niskaan). Real Madrid -fanina en ainakaan hirveästi huutelisi, kun joukkueessa on pelannut Santiago Solari (yksi pahimmista ikinä) ja nyt Robben.
 

J.Petke

Jäsen
Real Madrid -fanina en ainakaan hirveästi huutelisi, kun joukkueessa on pelannut Santiago Solari (yksi pahimmista ikinä) ja nyt Robben.

Tämä on kyllä lause joka pistää aina silmään ja mikä on aina yhtä perseestä. Tuota lausetta voidaan käyttää jokaisesta joukkueesta.

Jokaisessa huippujoukkueessa on filmaajia. Toisissa enemmän kuin toisissa. Brittipelaajat eivät filmaa niin paljoa kuin esim. italialaiset mutta on täysin väärin tehdä johtopäätös siitä että Valioliigassa ei filmata.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Taisi osua arkaan paikkaan, kun tosikovien saariapinoiden liigassakin on kieriskelijöitä.

Real Madrid ei liity mitenkään siihen, että Valioliigassakin filmataan ihan yhtä paljon kuin La Ligassa ja Serie A:ssa. Minä en ole koskaan puolustellut Robbenin tai Pepen filmaamisia, mutta Jatkoajan anglofiilit meinaavat tukehtua sylkeen, kun joku huomauttaa Valioliigassa pelaavista filmaajista (C. Ronaldo & Drogba) tai pahimmillaan jopa englantilaisista filmaajista (Gerrard ja Rooney). Toki on helppo mennä henkilökohtaisuuksiin, kun muut argumentit loppuvat, sehän porilaisilta tulee luonnostaan hitsaamisen ja Karhun juomisen ohella.

Speedye, mikä siinä oli säälittävää? Onko säälittävää osoittaa, että Blackien kirjoitus oli täyttä paskaa sen osalta, että Valioliigasta ei löydy kieriskelijöitä? Olet nyt käyttänyt sanaa säälittävä sekä minusta henkilökohtaisesti, että minun kirjoituksistani, joten jospa ensi kerralla vain jättäisit lukematta. Pääsisit ehkä vähemmällä, ponimai?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Brittipelaajat eivät filmaa niin paljoa kuin esim. italialaiset mutta on täysin väärin tehdä johtopäätös siitä että Valioliigassa ei filmata.
Valioliigassa filmataan (briteistäkin mm. Gerrard), kuten itse jo aikaisemmin totesin. Mielestäni on vaan naurettavaa, että koko filmauskeskustelu noin ylipäätään pyörii pelkästään C. Ronaldon ympärillä. Vaikken Crisun sukelluksista pidäkään, niin ei hän ainoa lajiaan ole maailmassa, mitä tulee sukeltamiseen, vaikka siltä kyllä välillä vaikuttaisi, kun kommentteja palstoilla lukee.
Real Madrid ei liity mitenkään siihen, että Valioliigassakin filmataan ihan yhtä paljon kuin La Ligassa ja Serie A:ssa.
Ei filmata yhtä paljon (varsinkaan jäädä makamaan nurmen pintaan yhtä paljon), eikä varsinkaan palkita tuomareiden toimesta samalla tavalla kuin noissa kahdessa sarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Blackie, eiköhän se ole juuri siitä syystä, että muutamalla nimimerkillä on kova tarve todistella, ettei Cristiano Ronaldo filmaa koskaan, häntä vain rapataan lujaa. Totta sekin, mutta ei aikuinen mies aina kaadu, kun joku tulee puhallusetäisyydelle.

Hän ei ole maailman ainoa filmaaja, mutta hän on kova filmaaja. Ihan yhtä lailla kuin Robben, Eto'o, Torres, Gerrard ja Pepe.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Nooh, rahalla saa ja lahjuksilla pääsee.. vaikka sitten mestareiden liigan finaaliin.
Herjausta? Koettakaa nyt hyvät ihmiset palata taas maan kamaralle.

Se nyt kuitenkin on fakta, että parempi joukkue voitti ja Chelski on lauma yököttäviä neanderdalilaismoukkia, joista ainakin Drogballa ja Maloudalla on vakavia ongelmia painovoiman kanssa.

Toki on helppo mennä henkilökohtaisuuksiin, kun muut argumentit loppuvat, sehän porilaisilta tulee luonnostaan hitsaamisen ja Karhun juomisen ohella.

Klassikkomateriaalia.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt pitäisi enää tietää, että missä kohtaa olen mennyt henkilökohtaisuuksiin?
 

Dragon38

Jäsen
Varsinkin tuo Piquen käsi on niin selvä, että ihmettelen suuresti tuomiota. Nooh, rahalla saa ja lahjuksilla pääsee.. vaikka sitten mestareiden liigan finaaliin.

On tietysti ymmärrettävää että häviäjien puolella jossitellaan ja kiukutellaan, mutta kukaan ei muista sitä että Chelsea sai pelata viimeiset puolituntia ylivoimalla, vaikka mitään rikettä ei edes tapahtunut. Jos Chelsea olisi mennyt finaaliin, olisiko tuosta punaisesta kiukuteltu samassa mittakaavassa? Varmasti olisi jossiteltu, mutta ei näin paljoa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Sinänsä ikävää, että tuo Barcan ja Chelsean ottelu päättyi tuolla tavalla, koska nyt Barcan voittaessa koko paskan, kaikki muistavat vain tuon väärin tuomitun / epäselvän ottelun ja sittenhän jossitteluun saadaankin menemään vähintään se vuosi.

Mielestäni ManU on kuitenkin suuri ennakkosuosikki, koska Barcan maalivahtipeli on surkuhupaisaa, mikäli sille päälle sattuu ja puolustuksesta puuttuu aika kovia tekijöitä. Pique ja Puyol ovat ihan ok topparipari, mutta Maunoa vastaan ei taida riittää. Alves on paha menetys, ehkä pahin mitä Barcalle voi tapahtua tässä vaiheessa.

Nyt pitäisi enää tietää, että missä kohtaa olen mennyt henkilökohtaisuuksiin?

Njäh, sorry. Yhdistin jotenkin sinun ja erään toisen anglofiilin kirjoitukset samaksi viestiksi. Minun mokani siis.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Chelsea olisi jo ennen Abidalin ulosajoa ansainnut jo 2-3 pilkkua, joten ei tuo ulosajo millään hyvitä Chelsean kärsimää vääryyttä.

Tässä vielä nuo epäselvät tilanteet:

http://www.youtube.com/watch?v=dkCMAn5b5oc

Hieno finaali tulossa joka tapauksessa. Veikkaan, että ManU lähtee ihan samanlaisella vastaiskutaktiikalla kuin Arsenalia vastaan. Eiköhän molemmat joukkueet onnistu maalinteossa. Ainakin itse olisi todella yllättynyt jostain 0-0:sta.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Tässä vielä nuo epäselvät tilanteet:

Noh, eihän Youtubea saanut käyttää tukemaan omia mielipiteitä. Speedyen sanoin "se on säälittävää".

Ensimmäinen tilanne oli siinä ja siinä, molemmat käyttävät käsiä, Chelsean miestä osuu käkättimeen. Ymmärrän, ettei pilkkua tullut.

Toinen aika selvä sukellus. Toisestakin kuvakulmasta nähtynä ei läheskään noin pahannäköinen kuin tällä videolla. Ei toki tässäkään muuta kuin erään nimeltämainitsemattoman hyökkääjäpelaajan sukellus, näitä on nähty. Ymmärrän tämänkin tuomion, vaikka paidassa ollaan kiinni. Jokaisessa erikoistilanteessa roikutaan pahemmin, Drogba vain on ainoa, joka noissa kaatuu.

Kolmas tilanne on käsi, rankkarin paikka, siitä ei epäselvyyttä. Tuomarivirhe. Neljännessä tulee mielestäni jonnekin kainalon seutuville, oikea tuomio. Tai no väärä, koska saku olisi pitänyt heittää suoralla punaisella ulos tuosta vinkumisesta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse pidän selvinä Piquen käsivirhettä ja Drogban rikkomista. Ei sitä vaan saa roikkua noin paidassa ja sen jälkeen vetäistä jaloille. Maloudan tilanne 50-50. Sen sijaan itse olisi jättänyt tuosta Ballackin raivoamasta tilanteesta viheltämättä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös