U20 MM-Kisat Venäjällä 2012-13 - Pikku Jellonat

  • 153 546
  • 414

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Suuri ongelma, että ketään ei voi laittaa vilttiin.

YV oli niin paskaa, että pitäisi miettiä, kuka ottaa Aaltosen roolin tuosta toisesta yv:stä neliön keskeltä. Sellainen siis, joka osaisi syöttää sitä kiekkoa näppärästi ykkösellä siitä, ei mitään vitun Leinoa. Teräväistä ei voi laittaa, koska on jo siellä takakolmiossa alimmaisena, joten pistäkää vaikka Lehkonen siihen ja maskiin sitten joku vitun Salminen, jos ei muitakaan kerran ole, kun ei haluttu Ikosta ottaa. Toinen yv oli niin paskaa kaikilta osin, että sitä ei varmaan saada lainkaan korjattua, itse ainakin näen pessimistinä tällä hetkellä sen, että ainostaan toisesta ylivoimasta voidaan vielä saada toimiva näillä palikoilla.

Jos halutaan vetää överiksi, niin sitten ei muuta kuin vain yksi super-yv, johon lyödään Barkov, Teräväinen, Armia, Lehkonen ja Ristolainen ja katotaan mitä tapahtuu. :D
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Miksi Pokka ei pelaa ylivoimaa? Yhden lyhyen vaihdon taisi saada vetää 2+2 YV:n aikana (liekö Armia silloin vielä paikattavana?) ja heti tarjoili onetimerin Teräväiselle.

Tätä ihmettelin itsekin. Suomella on kolme hyvää YV-pakkia, eli Ristolainen, Määttä ja Pokka. Joku Leino nyt oli ylivoimassa aivan täys sukka eikä Järveläinenkään vakuuttanut. Teräväisen viivapelaaminen on todella mallikasta, myös Barkovilla ja Armialla on kyky rauhoittaa peli ylivoimalla. Kiekon ylöstuonti oli varsinkin ykkösketjulla todella vaikeaa. Kakkos-yv:ssä kiekko pitäisi saada pelattua mahdollisimman äkkiä viivaan Teräväiselle tai laitaan Barkoville.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Markus Granlund oli ylivoimaisesti surkein pelaajamme tänään. Markuksen kannattaisi lähteä kotiin, ihan vain sen takia ettei pilaa veljensä maineikasta sukunimeä kaukalossa näin heikoilla suorituksilla. Armia ei ollut tänään niin huono, mutta todella kaukana siitä johtavasta pelaajasta mikä hänen tässä joukkueessa kuuluisi olla. Vastustajan parhaat pelaajat veivät näitä Armioita ja kumppaneita 100-0. Ja kyllä tässä nyt oikeasti pitää jo kyseenalaistaa SM-liigan taso. Nämä SM-liigassa ratkaisurooleissa olevat pelaajat ottavat turpaan lähes täydelliseltä juniorijoukkueelta näyttäen itse niiltä junioreilta, kun vastustajat pelasivat kuin miehet. Markus Granlund esimerkiksi varmaan 80% jääajastaan siellä jään pinnassa makoilemassa. Itseäni kuitenkin eniten ehkä harmittaa se, että Barkovin haaveet top3 varauksesta haihtuvat savuna ilmaan näillä suorituksilla, vaikka kolmas erä olikin selvästi miehen paras erä toistaiseksi tässä turnauksessa.
 

Tuamas

Jäsen
Granlund pitää heivata ykkösketjusta, ei mitään käyttöä näissä kisoissa ratkaisurooleissa.

Roolituksessa on jotakin pahasti vialla jos ja kun joukkueen potentiaalinen ykkösmaalintekijä joutuu toimimaan ykköskentässä pelintekijänä.
 

Fordél

Jäsen
Granlund pitää heivata ykkösketjusta, ei mitään käyttöä näissä kisoissa ratkaisurooleissa.

Ja kukahan sinne kannattaa laittaa tilalle? Kakkosta ei kannata hajoittaa, joten laitetaanko Nykopp, Leino, Järveläinen vai joku "energiakentästämme" ykköseen?

Itse pitäisi kärkikenttien miehet kärkikentissä, koska alemmista kentistä kukaan ei ole esittänyt mitään erityisen toivoa herättävää. Oliko esim. Nykopp tänään edes kentällä? Kyllähän sitä kärkeä saisi olla enemmän ja siksi tässä tulee Haapalaa ja etenkin Ikosta ikävä. Jälkimmäinen toisi laatua hyökkäysten päättämiseen.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Granlund pitää heivata ykkösketjusta, ei mitään käyttöä näissä kisoissa ratkaisurooleissa.

Roolituksessa on jotakin pahasti vialla, jos ja kun joukkueen potentiaalinen ykkösmaalintekijä joutuu toimimaan ykkösen pelintekijänä.

Granlund oli pihalla eikä vieläkään pärjää yhtään kun peli menee fyysisemmäksi, totta. Mutta odottiko kukaan HIFK:n pelejä (ja kauhukautta) seurannut, että pojasta olisi siihen ratkaisurooliin?
Armiasta edelleen tasan samaa mieltä, mutta ei homma vaan roolituksesta kiinni ole. Tyhjästä on paha nyhjästä; Suomella ei (taaskaan) juuri ole pelintekijöitä, pl. Barkov jr.
Miksi näin, on sitten käsitelty sataan kertaan erinäisissä mm. Nuori Suomi -ketjussa. Puukäsikouhotuksen ihannointia, oman ajattelun kieltoa ja liian varhaista systeemiorjallisuutta ei kitketä vuodessa eikä kahdessa, ei aina viidessäkään.
Nyt orjaillaan sitten vaan toisessa ääripäässä eli leikitään lähes tilanteista riippumatta jätönjätönneppiä - ja ollaan kauhean yllättyneitä, kun läksynsä lukenut vastustaja pelaakin jääkiekkoa ja sotkee koko leikin. Älkääkä tulko sanomaan, että tuonikäiset pelaajat osaavat itse kääntää moodin naps toiseksi. Eivät osaa (muutamaa poikkeusyksilöä lukuunottamatta), etenkään kun sitä ei ole koko heidän peliaikanaan sallittu. Sitä saa mitä tilaa.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tshekeiltä siis käkättimeen.

Ensimmäinen erä oli täyttä ihmettelyä, jossa slaavit veivät ja Suomi vikisi. Ainoa positiivinen asia taisi Lambergin kovat pommit. Varsinkin Barkovin ketju oli täysin yössä. Toisessa oli jo vähän parempaa, mutta yhä vain Tshekki oli se hallitsevampi osapuoli. Kolmas oli ehdottomasti Suomen paras erä, mutta kyllähän Tshekkikin passivoitui, mikä edesauttoi tätä hallintaa. Niitä todellisia huippupaikkoja ei kuitenkaan mitenkään mahdottomasti siunaantunut, vaan meni liiaksi kulmissa ym. pyörimiseksi.

Nyt nähtiin, että tuolla pienehköllä ja heiveröisellä hyökkäyksellä on vain ongelmia kun vastassa ei ole mitään ihan läpsyttely puolustusta ja pelataan harkkamatsien sijaan varsinaista turnausta. Tshekkienkään alakerta ei ole mielestäni läheskään turnauksen parhaita, mutta enimmäkseen Kanadan junnusarjoista koottu nippu osasi pelata tuon maalin edustan varsin mallikkaasti ja voittivat hyvin kaksinkamppailujaan. Pitivät vain Suomen hyökkäykset enimmäkseen kulmissa ja vaarattomilla sektoreilla. Sitten riistojen jälkeen nopeat käännöt ja Suomen pakeilla piti kiirettä. Lisäksi Hertl, Jaskin ja miksei Faksakin (vaikka olikin näitä kahta muuta näkymättömämpi) olivat juuri sitä tyyppiä, jota leijoniinkin kaipaisi. Isoja, vahvoja, taitavia sekä nopeita pelureita, jotka vain kykenivät omalla henkilökohtaisella osaamisellaan nousemaan tyhjästä maalipaikoille. Näitä samoja kavereita ei oikein Suomelta tahtonut löytymään, vaan slaavit saivat omat kärkinimemme aika hyvin vaimennettua.

Toinen juttu on sitten tuo Rindellin pelitapa, joka ei oikein yhdisty tuon materiaalin kanssa. Avaavat peliä hirveän hitaasti ja lisäksi se on paljolti tuota päätyyn ja perään usein vieläpä aivan liian suorin jaloin, joka ei noille pienille laitureille ole ihanteellisin. Enemmän kaipaisi kiekon vauhdilla ylöstuonteja ja viivelähtöjen sijaan nopeita avauksia suoraan vauhtiin ilman, että vastustaja kerkeää asettumaan asemiinsa. Pakistokin olisi kerrankin sellainen, että kykenisivät nostamaan ja tukemaan niitä hyökkäyksiä. Varsinkin Ristolaista tulisi käyttää tähän huomattavasti nähtyä enemmän.

Puolustuskin joutui huomattavasti kovempaan testiin ja kyllähän vaikkapa Tomas Hertl välillä suorastaan leikitteli leijonapakkien kanssa. Määttä ja Ristolainen olivat oikeastaan ainoa pari, jolle voisi antaa puhtaat paperit. Varsinkin Ristolainen on ollut nyt nämä pari matsia vain todella hyvä ja näiden otteiden jatkuessa nostaa hyvin omia draft-asemiaan. Täytyy tosin samalla sanoa, että onhan tuo puolustus silti harvinaisen hyvä. Jos Riikola ja Vainio ovat se heikoin pari, niin eihän tuollaista ole nähty Suomelta sitten koskaan. Molemmat kuitenkin ovat ihan MM-tason pakkeja, vaikka näitä turnauksen suurimpia nimiä vastaan välillä vaikeaa onkin.

Maalissa Korpisalo oli hyvä ja paljon menee kaverille kiitosta joukkueen mukana pitämisestä kahden ensimmäisen erän aikana. Ensimmäinen maali oli vähän sellainen, että olisi voinut varmaan paremminkin sijoittua, mutta vastaavasti napsi useamman tärkeän pelastuksen. Hyvä peli kaverilta.

Jos noita ketjuja ihmettelee, niin kuten todettua nuorempi Granlud on nyt liian suuressa roolissa (ei tee likaista duunia, viimeistele tai luo tilanteitakaan), mutta noin paperilla sekä pelaajaprofiileiltaanhan tuo olisi kohtuu monipuolinenkin vitja, joka olisi kiitos Armian tarjoilujen paremmalla viimeistelyllä (etenkin pikku MG) voinut iskeä maalin tai pari. Armian toki toivoisi olevan se, joka heittää limppua muiden tarjoilusta verkkoon eikä päinvastoin, mutta joka tapauksessa saivat luotua niitä tilanteita edes jotenkin vaikka Tshekin vastaavalle selvästi hävisivätkin. Granlund on vain aika heppoinen kaveri tuonne keskelle, joten voisivat vaihtaa Salomäen kanssa pysyvästi päikseen, joskin silloin taas laidasta uupuisi sitä vääntövoimaa. Harmi vain, että Aaltosen loukkaantumisen myötä tuonne top-6:n ei vain olisi määräänsä enempää niitä tarjokkaita, jonka johdosta Markus vetänee tuossa ketjussa hamaan tappiin asti.

Tuossa kakkosessa Teräväinen ja Barkov alkoivat pelin edetessä löytämään toisia, enkä näitä enää rikkoisi, sillä jotain pysyvyyttä olisi jo hyvä löytää, kun näitä matseja ei olisi enää varaa hävitä ja näilläkin meni se reilu erä toisiaan hakiessa. Sen sijaan toisessa laidassa Lehkonen oli vähän turha kaveri. Ei oikein tuonut tuohon ketjuun yhtään mitään. Tuo kaksikko kaipaisi sellaista näistä eroavaa ja omia puutteita paikkaavaa Salomäki kakkosta, mieluusti suurempana versiona, mutta mistäs tällaisen sitten kaivaa, sas se, kun Salomäellekin on jo se oma käyttönsä? Voisin kokeilla Salmisen Sakua sillä olisi iso, liikkuisi ihan kivasti ja tosi täten tuohon sitä likaista työtä, kaksinkamppailuvoimaa ja tilaa näille kahdelle muulle. En osaa sanoa, miten pärjäisi kiekollisesti tai pelikäsityksellisesti tuossa, eli toisiko enemmän haittaa kuin hyötyä? Itse kuitenkin hakisin jotain muutosta tuohon, mutta katsellaan nyt miten valmennus tuon näkee. Leino tai Nykopp sitten nelosen keskelle ja sitä rataa.

Täytyy muuten sanoa, että en vieläkään ymmärrä, mitä Järveläinen tuolla tekee, sillä ei vain tuo kiekollisesti sen ihmeempiä tuolle tasolle ja kokonsa vuoksi on sitten jatkuvasti lapanen missä päin kaukaloa ikinä onkaan. Jos nyt Juuso Ikosen perään haluaa itkeä, niin juuri tällaisen toisen vielä tätäkin pienemmän ja heiveröisemmän kaverin kohdalla sen voisi jo tehdäkin näiden edes hieman sitä kokoa ja näköä tuonne tuovien Nykoppien sijaan.

No ehkäpä näin...

Granlund – Salomäki – Armia
Teräväinen – Barkov – Salminen
Lehkonen – Nykopp – Järveläinen
Hännikäinen – Leino – Lambert

Lehkosta voisi toki kokeilla huoletta Granlundin tilalla ykkösessä.

Se on sitten aivan oma kysymyksensä, että tuoko tällainen jatkuva ketjujen pyörittely sen suurempaa hyötyä vai pitäisikö vain keskittyä puhtaammin noihin taktisiin puutteisiin, mutta en vain näe noita nykyisiä ketjuja sellaisina, millä tehdään tulosta huippumaiden puolustuksia vastaan.

Vielä ei todellakaan pidä heittää pyyhettä kehiin, mutta onhan se selvää, että pelaamisen tulee parantua, mikäli menestyä aikovat.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Jatketaan vielä edellisen sivun vuodatusta sen verran, että tämä pinokkio vaihtoaitiossa, Harri Rindell, onkohan hän oikea mies U20-maajoukkueen valmentajaksi? Miten auktoriteetti, pelitavan perusteleminen ja viestin läpi saaminen saati yleinen uskottavuus riittää maajoukkuetoimintaan, jossa pelaajat tulevat eri lähtökohdista? SM-liigassa Rindellin kyvyistä on keskusteltu todella pitkään, nimenomaan hänen persoonastaan.

Toiseksi, kenen idea oli jättää Haapala sekä Ikonen Suomeen? Ja miksi helvetissä tuolla kisoissa pelaa niin monta täytemiestä ja silti on varaa jättää kaksi nimenomaan kiekollisesti lahjakasta pelaajaa ulos?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
- Suomen pakisto pelasi todella masentavan oloisen pelin. Perseraiskaus tulossa hurreilta näillä otteilla.

- Armian tarjoilut eivät muille kelvanneet. Onko joku muuten yllättynyt, että surffasi välillä turhautuneen oloisena? Joppe sai koko ottelussa ehkä kaksi kertaa (katso myös seuraava kohta!!) kiekon lapaan vauhdissa, näistä kummastakin vielä hyvät tilanteet.

- Viivelähtöihin perustuva peli osoitta taas sen saman vanhan heikkoutensa: mikäli vastustaja on skoutannut hyvin (ja peliä avaavilla pakeilla ei muutenkaan ole paras päivänsä), niin pakka sekoaa totaalisesti. Näin kävi tänään(kin). Mielestäni olisi nyt ihan hyvä, että siffat sun muuta analysoisivat vähän tarkemmin mistä tämä "MeidänPelin" jatkuva heikkous oikein johtuu näissä tilanteissa. Jos vastustaja tulee siis kovaa, mutta kontrolloidusti päälle, niin peli sekoaa useammin, kuin mitä se toimii. Armiasta jo kirjoitinkin, että ihan sama vaikka ei olisi koko jengissä, jos ei saa kiekkoa vauhdista lapaan. Tänään joutui hakemaan norsukiekkoja päädystä.

- Korpisalo on hyvä maalivahti ja häneen ei kyllä kaaduta.

. Kentän dominoivin osa oli tämä vastustajan ykkönen, hienoa peliä. Suomi näytti rehellisesti sanottuna ihan mikkihiiriporukalta, kaikki kunnia Porokuninkaalle sun muille.

- Pelin alku näytti samalta, kuin Kiva-Harrin Kerhon toiminta viime kaudelta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tsekki jyräsi suomen fyysisyydellä ja kaksikamppailupelaamisella täysin jäänrakoon, vain Korpisalon pelastaessa todelliselta turpasaunalta. Ja tällä joukkueella pitäisi lähteä pelaamaan maailmanmestaruudesta Kanadaa vastaan?

Jotain on parempi muuttua ja radikaalisti, kaikki kaksinkamppailut hävittiin järjestäen, eikä edes silloin tullut mitään, kun kaveri pelasi neljällä. No toivottavasti tämä opetti nöyryyttä ja sitä, että pitää ottaa vain lusikka kauniiseen käteen ja alkaa tehdä töitä niiden kiekkojen eteen. Jos tämä ei muutu, niin ketjuja saa pyöritellä vaikka maailman tappiin asti ilman muutosta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Meillä on joukkueessa kaksi pelintekijää, Teräväinen ja Barkov. Nyt nämä jätkät vetävät samassa kentässä.

Joko:

Salomäki-Teräväinen-Armia
Granlund-Barkov-Lehkonen

tai

Teräväinen-Barkov-Armia
Granlund-Salomäki-Lehkonen
 

Ironmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pelissä on mielestäni ongelmana, että vauhti puuttuu ja keskittyminen ei ollut ihan pelissä, joka näkyi huolimattomina syöttöinä, syötön vastaanotoissa ja laukauksissa. Suurin osa pelaajista ei myöskään pelaa parhaalla tasollaan. Pahimpia alisuorittajia on Granlund ja Lehkonen, jotka eivät pysty tuomaan omia vahvuuksiaan esiin. Granlund pystyy vain hakemaan paikkaa, mutta eikö hänen pitäisi pystyä pyörittämään peliä ja jakamaan kiekkoa Armialle sekä Salomäelle? Näkemissäni peleissä peli katkeaa, koska Granlund ei pysty pitämään itsellään kiekkoa ja voittamaan kaksinkamppailuja. Tästä seuraa, että Armia joutuu pelinrakentajan rooliin eikä hänelle tule maalipaikkoja. Toki Armian pitäisi näissä kisoissa dominoida ja pystyä tekemään maalipaikkoja myös itselleen. Armialla on kyllä paha paikka ketjussaan, koska myös Salomäki on ollut lähes koko kauden unessa eikä voita tarpeeksi kaksinkamppailuja. Koko ykkösketjun on herättävä, jos halutaan menestyä näissä kisoissa. Lehkoselta taas odotin nopeutta ja paljon laukauksia, mutta tällä hetkellä hän tuntuu olevan liian kevyt kisoihin. Tästä olen kyllä yllättynyt, koska Lehkonen on pelannut niin vahvasti liigassa. Barkov heräilee kokoajan paremmaksi, toivotaan Lehkoselle samaa ja että ketju pystyy ottamaan vielä suurempaa roolia jatkossa.

Nyt on helppo olla jälkiviisas ja sanoa että Ikonen olisi ehdottomasti pitänyt ottaa kisoihin. Ikonen pystyy pelaamaan monissa eri rooleissa ja voisi olla nyt tärkeä pelaaja mm. ylivoimissa. Mikä on Järveläisen rooli joukkueessa? Itse en ole nähnyt häneltä mitään väläytyksiä. Jos hänen rooli on heittää järkeviä roikkuja keskialueelta maalille niin rooli on aika pieni. Ylivoimilla viivalla Pokka pystyisi aivan varmasti parempaan, onhan Pokka pelannut ylivoimaa liigassakin ja omaa hyvän pelisilmän ja laukauksen. Pelaako muuten Järveläinen mestiksessä viivalla ylivoimaa vai millä hänen peluutus perustellaan?

Nyt on Suomen poikien kasvun paikka ja saatava nälkä pelaamiseen takaisin! Kaikki vielä mahdollista ja Sveitsi ottelussa nähdään mihn suuntaan lähdetään ja Ruotsi ottelu viimeistään näyttää voidaanko kisoissa menestyä. Hieno nähdä onko poikien mentaliteetti kunnossa ja tästä nosutaan vielä mestaruuskamppailuun.
 
Meillä on joukkueessa kaksi pelintekijää, Teräväinen ja Barkov. Nyt nämä jätkät vetävät samassa kentässä.

Joko:

Salomäki-Teräväinen-Armia
Granlund-Barkov-Lehkonen

tai

Teräväinen-Barkov-Armia
Granlund-Salomäki-Lehkonen
Teräväinen teki sentterin tontilla 0+0 tämän syksyn sm-liigassa. Laituriksi siirryttyään on tullut 18 ottelussa 19 pistettä, eli Teuvo saisi kyllä pysyä laidassa. Hänen peli on paljon vapautuneempaa siinä. Eli jälkimmäinen kokoonpano voisi toimia. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten Teräväinen-Barkov-akseli ruokkisi Armiaa maalipaikkoihin.
 

Ironmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Teräväinen-Barkov-Armia
Granlund-Salomäki-Lehkonen

Ei valmennus lähde enään muokkaamaan kokoonpanoa, ehkä ylivoimiin mutta ei tasaviisikoin. Ja jos lainauksessa oleva kokoonpano toteutetaan niin silloin on kaikki munat samassa korissa. Nykyisillä ketjuilla täytyy jatkaa ja toivoa pelaajien parantavan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Sveitsiä vastaan näin.

Lehkonen-Nykopp-Leino
Teräväinen-Barkov-Armia
Hännikäinen-Salminen-Lamberg
Salomäki-Granlund-Järveläinen

Nelonen istuu filassa koko matsin ja jauhetaan kolmella ketjulla. Salomäki ja Granlund ihan lapasia tässä turnauksessa ja tämän pygmin valinta pistää ihmetyttämään.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Miksi Pokka ei pelaa ylivoimaa? Yhden lyhyen vaihdon taisi saada vetää 2+2 YV:n aikana (liekö Armia silloin vielä paikattavana?) ja heti tarjoili onetimerin Teräväiselle. Jotain YV:lle pitää silti tehdä, kun miehet eivät liiku ja alueellakaan ei tahdo kiekko pysyä ollenkaan.


Tätä ihmettelin itsekin. Suomella on kolme hyvää YV-pakkia, eli Ristolainen, Määttä ja Pokka. Joku Leino nyt oli ylivoimassa aivan täys sukka eikä Järveläinenkään vakuuttanut. Teräväisen viivapelaaminen on todella mallikasta.

Aivan samaa ihmettelen minäkin, Suomella on yksi kiekollinen/hyökkäävä pakki (Pokka) ja mikä on kaverin rooli joukkueessa? En vain voi käsittää miten Leinoa heitetään mielummin yv:lle viivaan kuin Pokkaa, joka on niin ikään rightin pelaaja. Pokan voisi laittaa ykkösylivoimaan Määtän pariksi, en sano että se ratkaisi kaikki ongelmat koskien ylivoimaa, mutta kyllähän Leino oli yv:llä paska, tasakentin homma hoitui. Myös kääpiön (Järveläinen) tilalle voi Pokkaa laittaa.

Miksi Pokka alunperin otettiin mukaan, jos hänen ainoa tehtävä on pelata tasakentällisin, vaikka hänen vahvuudet on nimenomaan kiekollisessa pelissä jota Suomen maajoukkue/valmennus ei hyödynnä nyt täydessä potentiaalissaan.
 
Ylivoimat voisi toki muokata uuteen uskoon, sillä tuntuu että siellä ei kukaan mene maskiin kunnolla. Vetoja saattaa tulla, mutta maalivahti näkee ne selvästi eikä todellista vaaraa ole. Kakkosyv hyvänä esimerkkinä, Ristolainen-Teräväinen-Barkov-kolmikko tulittaa viivalta, mutta maalilla ei ole ketään a) tekemässä maskia b) lyömässä irtokiekkoa sisään. Lisäksi ykkosylivoima ei vaan toimi. Ensimmäinen siirto, jonka tekisin on Järveläisen vaihto Pokkaan. Ei mitään järkeä käyttää tuota kääpiötä viivassa, kun on tarjolla laadukasta pakkiakin samalle paikalle. Rightin miehenä pokka korvaisi hänet hyvin. Lehkosen ja Salomäen paikkoja voisi vaihtaa päittäin, jotta Artturin saisi hereille.

Enpä tiedä, kakkosyv rullaa hyvin ja on vain ajan kysymys, milloin tulokset näkyvät taululla. Ykkösylivoimaan kokeilisin jotain muutosta.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tsekki jyräsi suomen fyysisyydellä ja kaksikamppailupelaamisella täysin jäänrakoon, vain Korpisalon pelastaessa todelliselta turpasaunalta. Ja tällä joukkueella pitäisi lähteä pelaamaan maailmanmestaruudesta Kanadaa vastaan?

Jotain on parempi muuttua ja radikaalisti, kaikki kaksinkamppailut hävittiin järjestäen, eikä edes silloin tullut mitään, kun kaveri pelasi neljällä. No toivottavasti tämä opetti nöyryyttä ja sitä, että pitää ottaa vain lusikka kauniiseen käteen ja alkaa tehdä töitä niiden kiekkojen eteen. Jos tämä ei muutu, niin ketjuja saa pyöritellä vaikka maailman tappiin asti ilman muutosta.

Varsinkin avauserän pelaamisesta meni varmasti paljon ihan korvienkin väliin, mutta kyllä sen jälkeen sitä yritystä alkoi jo olemaan. Kyllähän tuolla puolella on varmasti parennettavaa ja pitääkin parantaa, mutta kyllähän ne realiteetitkin ovat myös olemassa.

Se on vain fakta, että Suomella on pieni ja heiveröinen hyökkäys, josta puuttuvat liiaksi ne vahvat kaksinkamppailupelurit. Granlund, Teräväinen, Lehkonen, Järveläinen ovat kaikki taitavia, mutta samalla pieniä ja heiveröisiä. Isommista kavereista sitten Barkov, Nykopp ja osin Armiakin ovat enemmän tai vähemmän verkkaisia ja varsinkin kaksinkamppailuja ajatellen tärkeissä ensimmäisissä potkuissa on puutteita. Näin ollen antavat jalalla tasoitusta vaikka raameja olisikin. Armia toki parhaimillaan kunnon intensiteetin löytäessään vie noita komeasti, mutta seuraavassa vaihdossa häviääkin sitten puolet pienemmälle pakille. Jäljelle jäävät sitten Salomäki, että nämä nelosen jampat sekä Leino ja näistäkin enemmistö (Salomäki, Lamberg ja Leino) ovat turhan pienehköjä. Salomäki ja Lamberg ovat toki mukavia voiman pesiä, mutta silti.

Jos vertaa vaikkapa tshekkeihin, niin näiden hyökkäys oli vain huomattavasti isompi ja kaksinkamppailuovoimaisempi. Hertl, Jaskin ja Faksa kaikki 190/90 jässiköitä, joilla lisäksi taitoa ja nopeutta. Muistakin Frk ja Sedlak mukavia ok kokoisia voimanpesiä (myös taitoa ja liikettä) jne. eihän se ihme ole, että antoivat Suomen puolustukselle huomattavasti paremman vastuksen ja pääsivät työntymään jatkuvasti ydinsektorille ja tekopaikoille.

Valmennuksen pitäisi nyt vain reagoida tähän ja muokata tuota pelaamista enemmän nopeutta ja taitoa suosivaan suuntaan sillä painimalla ja laidoista rynnimällä tuo nippu ei tule tässä turnauksessa menestymään. Kerran kun pelataan turnausta Euroopassa, niin suurempi jää kunnolla käyttöön. Tuollainen hidas avaaminen ja odottelu maalin takana sekä hidas läpipuskeminen ei ainakaan edes auta tätä. Myös YV olisi hyvä saada jälleen toimimaan.
 

ori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Suomi jäi jalkoihin alusta asti ja siitä sillasta ei sitten koskaan noustu. Tsekillä oli hyvä liike ja kova karvaus ylhäältä ja nopea pelinkääntö Suomen kiekonmenetyksistä oli kuin kryptoniittia Leijonille.
Leijonien peli-ilme oli todella löysä ja välinpitämätön. Lopun paniikissa saaatiin hieman omaa peliä kulkemaan, mutta sekin oli lähinnä tuskaista räpistelyä. Leijonien peli oli läpi ottelun huolimatonta, syötöt mihin sattuu, vastaanotot pomppivat, laukaukset jäivät mailoihin ja miehiin, hukattiin kiekkoja kentän kriittisillä alueilla ja annettiin ylivoimahyökkäyksiä. Ei hyvä.

Pelaajista jollain tavalla puhtaat paperit voi antaa hyökkääjistä ainostaan Barkoville, Salomäelle, Nykoppille ja Järveläiselle, sekä puolustajista ehkä Lindholmille ja Riikolalle. Tosin näistäkin puolustajista kumpaakin vietiin kertaalleen aika makoisasti Tsekki taitureiden toimesta. Korpisalo hoiti myös tonttinsa ihan hyvin ja torjui monta pahaa paikkaa. Pakko ihmetellä kuinka paljon maikkarin lähetyksessä sekä täällä ottelun jälkeen on kehuttu Teräväistä. Maalia ja yhtä hyvää kuljetusta lukuunottamatta oli aivan paska, varsinkin kaverin omaan parhaaseen tasoon verrattaessa. Teräväinen oli kentällä kuin pelästynyt hiiri, joka teki jatkuvasti vääriä ratkaisuja. Ei uskaltanut mennä tilanteisiin tarvittavan kovaa ja antoi huonoja syöttöjä, myös Lehkonen oli aivan lapanen ja pihalla kuin lumiukko. Siinä sitten Barkovin hyvä yrittää yksin saada jotain aikaiseksi. Lehkonen - Teräväinen kaksikolta odotan itse paljon enemmän ja toivonkin suurta tasonnostoa. Myös Ma Granlundilta tarvitaan paljon enemmän.

Valmennukselle on annettava tästä matsista välttävä. Joukkueesta pitää saada enemmän irti. Jos yritetään pelata tänään nähtyä viivelähtöjen täyteistä kiekkokontrollipeliä, ei voi kuin ihmetellä miksi Ikonen ja Haapala jätettiin pois. Hännikäinen, Salminen etunenässä eivät pysty millään lailla tätä toteuttamaan, eikä kavereiden jalka tunnu muutenkaan riittävän. Suomelta ei myöskään löytynyt minkäänlaista kykyä lähteä nopeisiin vastahyökkäysiin tai koittaa kääntää peliä vastustajan hyökkääjien tai pakkien seläntaakse ja saada sitä kautta ylivoimahyökkäyksiä. Peli oli siis aivan liian aneemista kyttäilyä.

Toivotaan että jalka alkaa liikkumaan ja otteita saadaan hieman suoraviivaisemmaksi ja tehokkuus takaisin harjoituspeleissä nähdylle tasolle. Aaltosen loukkaantuminen tuntuu olleen myös iso kolaus tässä vaiheessa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos jotain hyvää pitää löytää tämänaamuisesta, niin Korpisalo vakuutti ja ainakin turhat luulot otettiin muilta suomalaisilta pois. Mukana on joukkueita, jotka oikeasti haluaa voittaa. Silloin ei riitä näennäisesti hyvin pelaaminen, jos ei olla valmiita menemään sota-alueelle ja maksamaan siitä hintaa. Suurin ongelma oli tietty rohkeus. Tsekit pelasivat kovaa, mutta puhtaasti ja saivat lähes koko joukkueelle löysät housuun. Pelirohkeutta ei löytynyt tarpeeksi. Kaveria ei autettu, tiukassa paikassa ei uskallettu antaa kunnon syöttöjä tai ottaa niitä kunnolla vastaan. Syöttöjen heikko laatu olikin yksi suurimmista kompastuskivistä tänään.

Pelaajistosta ykkönen väläytteli ajoittain, mutta ei onnistunut maalinteossa. Barkovin ketju oli hukassa 1. erässä, mutta pelin edetessä pääsivät paremmin mukaan peliin. Kolmonen ja nelonen eivät turhan paljon pelanneet.

Armian ja Granlundin on nyt otettava hyökkäyspäässä enemmän vastuuta. Granlundilla kiekko polttaa turhan paljon lavassa ja Armia puolestaan ei ole päässyt tekopaikoille vaan on keskittynyt enemmän järjestämään niitä ja menettämään kiekkoja. Salomäki puolestaan vääntää kyllä hurjasti, mutta vähän laput silmillä painelee kyllä menemään. Salomäki on hyvä kulmavääntäjä, mutta sen jälkeen hänen pitäisi ehdottomasti luopua kiekosta ajoissa. Lehkonen on kakkosketjussa hieman liian nuori vielä näissä karkeloissa, eikä Barkovkaan ole vielä noussut odotetulle tasolle. Kuinka paljon sitten esimerkiksi Barkovin tekemisen taso on riippuvainen Lehkosen tasosta ja paljonko Lehkonen kärsii siitä, ettei vierellä Barkov pelaa odotetulla tasolla. Nelonen on tehnyt omaa työtään hyvin, mutta nykymuotoisella kolmosella en kyllä näe mitään funktiota. Harmi että Aaltonen loukkaantui.

Pakistossa Määttä on ollut omiin odotuksiin nähden pettymys avauspeleissä. En ollut nähnyt juuri yhtään Määtän otteita ennen turnausta, mutta tälläkin palstalla esiintyneet luonnehdinnat lähes NHL-tasosta ja selkeästä liideristä pakistossa antoivat odottaa kyllä muuta kuin on nähty. Etenkin ylivoimilla oluut oudon hermostunut. Ristolainen puolestaan on ollut paras puolustajista tähän mennessä, vaikka välillä touhussa onkin enemmään näytönhaluja kuin järkeä. Lindbohm valittiin tänään ottelun parhaaksi, mutta en kyllä itse yhdy valintaa tehneiden mielipiteeseen. Oli useampaan kertaan vietävänä ja hieman ryntäili itseään ulos tilanteista. Plussaa siitä, että otti roolia ratkaisuhetkillä. Ei nyt vielä pakiston päällikkö, mutta tulevaisuudessa hänestä voi kyllä sellainen kuoriutuakin. Pokka on antanut jo kaksi ratkaisevaa maalisyöttöä, mutta muuten ollut näkymätön. Osin vastuun puutteestakin johtuen. Kolmospari oli tänään ajoittain pulassa, mutta ei ole siitä huolimatta mikään katastrofipari, jonka esityksiä tarvitsisi pelätä etukäteen. Ehkä pakistoa kuitenkin leimaa tietty raskasjalkaisuus. Myös aktiivisuus eri tilanteissa ja päätösten tekeminen on ollut varovaista.

Ylivoimalle voisi tosiaan Pokkakin kokeilla. Joskaan en näe mitään radikaalia muutosta olevan odotettavissa, vaikka esim. Järveläisen/Leinoin sijaan Pokka olisi kehissä. Valmennusjohdolta oli todella hyvä veto ottaa kolme hyökkävää ketjua, mutta Aaltosen loukkaannuttua tämä on vaikeampaa. Jos jotain ketjumuutoksia on tulossa niin pyrkisin kuitenkin luomaan taas kolme pelaavampaa ketjua ja nelonen tekisi sitä omaa juttuaan, mutta ehkä pienemmällä vastuulla. Ehkä jotain tämänkaltaista:

Teräväinen-Granlund-Armia
Teuvo on joukkueen kuumin hyökkäjä, joten pistäisin hänet ennalta kovimpien tuloksetekijöiden rinnalle. Armia ei ole vielä loistanut, mutta ei ole Granlundkaan. Teräväinen toisi helpotusta niin pelin tekoon kuin viimeistelyynkin.

Salomäki-Barkov-Lehkonen
Barkovin ja Lehkosen suurin puute on fysiikka. Salomäki sen vuoksi siihen rinnalle. Salomäki kykenee myös pitämään kiekkoa tiukoissa paikoissa ja menemään tehokkaasti maalin edustalle. Tällöin Lehkonen saisi keskittyä enemmän paikan hakuun ja maalintekoon.

Järveläinen-Hännikäinen-Lamberg
Hänninkäinen-Lamberg parivaljakko on toiminut ja siihen Järveläinen tuomaan käsiä hyökkäyspäähän. Näkisin tämän ketjun tasapainoisena vaihtoehtona, sillä Järveläinen on ylöspäin suurempi apu kuin Salminen.

Salminen-Leino-Nykopp
Neloseen jäljelle jääneet pelaajat, jotka kaikki kyksenevät pärjäämään kentällä, mutta nelonen olisi tässä hahmotelmassa selkeästi vähemmälle vastuulle jäävä.

Todennäköisempää kuitenkin lienee, että koostumukset pidetään vielä Sveitsiä vastaan ennallaan. Ja kyllähän se voi osua kohdilleenkin, kun vähän enemmän taiotaan porukkaan rohkeutta ja röyhkeyttä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomen valmennus on täysin kuutamolla. Ylivoimaa jauhetaan jääräpäisesti neljällä hyökkääjällä ja joukkueen paras viivapelaaja Pokka jää kokonaan ilman yv-vastuuta. Lisäksi peluutus on käsittämättömän poukkoilevaa ilman mitään säännöllisyyttä. Suomen pitkäaikainen tavaramerkki tasaisesta neljän ketjun peluuttamisesta näköjään heitetty täydellisesti roskakoriin. Myös joukkueen kurinalaisuus on järkyttävää. Tänäänkin hukattiin ihan mieletön määrä kiekkoja keskialueella ja hyökkäyssinisellä. Erityisesti Armian neppailut aiheuttivat vastahyökkäyksiä omaan päähän.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomen valmennus on täysin kuutamolla. Ylivoimaa jauhetaan jääräpäisesti neljällä hyökkääjällä ja joukkueen paras viivapelaaja Pokka jää kokonaan ilman yv-vastuuta. Lisäksi peluutus on käsittämättömän poukkoilevaa ilman mitään säännöllisyyttä. Suomen pitkäaikainen tavaramerkki tasaisesta neljän ketjun peluuttamisesta näköjään heitetty täydellisesti roskakoriin. Myös joukkueen kurinalaisuus on järkyttävää. Tänäänkin hukattiin ihan mieletön määrä kiekkoja keskialueella ja hyökkäyssinisellä. Erityisesti Armian neppailut aiheuttivat vastahyökkäyksiä omaan päähän.

Lisäksi ylivoima yski koska Tsekki pelasi aktiivista ja paineistavaa alivoimaa. Samanlaista alivoimaa siis mitä 90% kisoissa olevista joukkueista pelaa. Suomihan pelaa puolestaan seisovaa neliötä ns. SaipaHPK-alivoimaa, jota vastaan on naurettavan helppo tehdä maali. Kiva-Harrin pitäisi nyt herätä tähän vuosituhanteen ja tajuta ettei tuo ole toiminut enää 90-luvun jälkeen, eikä varsinkaan nuorten mm-kisoissa pelata noin!
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Aika kauheata kuraahan tuo Suomen peli oli. Jopa Latviaa vastaan pelattu peli oli parempaa. Miksi muuten Tsekkejä vastaan yritettiin selkeästi enemmän viivelähtöjä (juu, en laskenut niitä) kuin Latviaa ja harkkamatseissa USAa ja Kanadaa vastaan? Ykkösketju oli kokonaisuudessaan ihan kujalla tässä matsissa ja pakkohan valmennuksen on tehtävä jotain muutoksia tähän ketjuun. Granlundia voisi kokeilla laittaa laitaan jne... Tällä pelillä tekee tiukkaa voittaa Sveitsi. Paljon on parannettavaa.

-Tinke
 

Fordél

Jäsen
Nelonen istuu filassa koko matsin ja jauhetaan kolmella ketjulla. Salomäki ja Granlund ihan lapasia tässä turnauksessa ja tämän pygmin valinta pistää ihmetyttämään.

En ymmärrä näkemystäsi Salomäestä. Tekee paljon todella tärkeää työtä molempiin suuntiin. Monesti se on juuri Salomäki, joka polkee alaspäin tasapainottamaan kentän peliä. Salomäki on myös ainoita kärkipelaajiamme, jonka fysiikka riittää painimiseen kulmauksissa, antamaan tööttiä ja ajamaan kohti maalia. Tärkeä pelaaja, joka on ansainnut paikkansa kärkikentissä. Toki kuten kaikkien kärkimiesten, hänenkin tulee terävöittää peliään esim. siinä kuinka sinne maalitekosektorille ajetaan.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin

kyllähän Barkov tarvitsee vierelleen jalkoja ja ennen kaikkea kaverin joka osaa ampua.Tekisin ketjut :

Salomäki - Barkov - Armia

Teräväinen - Granlund- Lehkonen

Lamberg - Salminen- Nykopp

Järveläinen - Leino- Hännikäinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös