Kazakstania vastaan Suomi sai yhden alivoiman. Silloin jäällä olivat hyökkääjistä ykkösalivoimapari Virtanen-Talvitie, mutta puolustajista Heinola ja Jokiharju. Tämä johtui siitä, että Vaakanainen-Laaksonen pari oli vetänyt juuri pitkän vaihdon ennen jäähyä, jonka vielä Vaakanainen otti. Utunen ja Honka ehtivät olla kentällä noin kymmenen sekuntia ennen kuin tuomari vihelsi pilliinsä, joten siksi Ahokas ei voinut käyttää ykkösalivoimapariaan ja oli näköjään tehnyt sen muutoksen, että Utunen ja Latvala oli hyllytetty kakkosalivoimaparista ja tilalle laitettu Heinola sekä Jokiharju. On mielenkiintoista seurata, että jatkuuko tämä Slovakiaa vastaan.
Alivoiman viimeiset puoli minuuttia tappoi puolestaan Heponiemi-Vainionpää-Utunen-Latvala nelikko eli Engbergin oltua pelikiellossa Heponiemi sai alivoimavastuuta ensi kerran ja Utunen-Latvala pari sai sitten vastuuta heidän takanaan, mutta periaatteessa marssijärjestyksessä vasta kolmantena, jos kuvitellaan, että Vaakanainen-Laaksonen on edelleen ykkösalivoimapari ja heidän jälkeensä Ahokas laittoi mieluummin kentälle ensin Heinolan ja Jokiharjun kuin Utusen ja Latvalan. Mutta tuon yhden heikon alivoiman takia jo pelkästään on hyvin mahdollista, että ensi pelissä Ahokas luottaa jälleen ennemmin Utunen-Latvala pariin kuin Heinolaan tai Jokiharjuun, jos Vaakanainen-Laaksonen paria ei voi laittaa jäälle aloittamaan alivoimaa pitkän vaihdon tai muun syyn vuoksi. Kertauksena tältä siis näytti alivoima Kazakstania vastaan:
Virtanen-Talvitie-Heinola-Jokiharju
Vainionpää-Heponiemi-Utunen-Latvala
Alivoimapäivitykset Slovakia-pelistä:
Ensimmäinen alivoima:
Virtanen-Laaksonen-Vaakanainen-Jokiharju (Laaksonen tuli suoraan jäähyltä toiseksi hyökkääjäksi)
Vainionpää-Moilanen-Utunen-Latvala
Virtanen-Talvitie-Vaakanainen-Jokiharju
Kuten arvasin, Utunen-Latvala pari nousi marssijärjestyksessä takaisin toiseksi. Heinola oli hyllytetty kokonaan alivoimasta viime pelin perusteella ja Jokiharju puolestaan siirretty takaisin Vaakanaisen pariksi. Laaksonen ei pelannut alivoimaa kuin sen yhden hetken toisena hyökkääjänä. Se toki saattoi johtua myös siitä, että valmennus halusi Jokiharjun pelaavan myös toisen alivoimavaihdon Vaakanaisen kanssa saman alivoiman aikana, koska he olivat jo pelanneet yhden onnistuneen vaihdon yhdessä Laaksosen oltua sen vaihdon alun vielä jäähyllä. Hyökkääjäpareissa ei ollut mitään ihmeellistä eli Virtanen pelasi Talvitien kanssa heti kun se oli mahdollista ja Vainionpään rinnalla oli Moilanen.
Toinen alivoimasessio:
Vaakanainen otti jäähyn oltuaan Laaksosen kanssa jäällä, joten nelikko oli:
Virtanen-Talvitie-Utunen-Latvala
Talvitie otti jäähyn, joten seurauksena oli yli minuutti kahden miehen alivoimaa kolmikolla:
Vainionpää-Virtanen-Jokiharju
Slovakia kavensi, kun Jokiharju ei saanut polvipeitosta huolimatta syöttöä katki ja Virtanen ei kyennyt lukitsemaan Romanin mailaa painottomalla puolella oltuaan liian ylhäällä. Jäljelle jäi yli minuutti yhden miehen ylivoimaa nelikoilla:
Heponiemi-Moilanen-Utunen-Latvala
Virtanen-Vainionpää-Vaakanainen-Laaksonen (viimeiset 15 sekuntia, joten valmennus laittoi valmiiksi yhdessä muutenkin pelaavan pakkiparin jäälle ja Jokiharju oli juuri pelannut kolmen miehen alivoimalla yksinäisenä puolustajana)
Kolmas alivoimasessio:
Latvala komennettiin jäähylle minuutti ennen loppua. Nelikko oli viime hetkillä:
Virtanen-Talvitie-Vaakanainen-Laaksonen
Jäällä oli vielä liikaa pelaajia kymmenen sekuntia ennen loppua, joten alivoimakolmikoksi luisteli:
Virtanen-Talvitie-Vaakanainen
Yhteenveto:
Suomi käyttää viittä AV-hyökkääjää. Virtanen-Talvitie ja Vainionpää-Moilanen ovat tärkeimmät parit. Tarvittaessa Heponiemi antaa lepoaikaa heille.
Puolustuksessa Utunen-Latvala pari säilyi yhdessä ja nousi rankkauksessa kolmannelta sijalta takaisin toiseksi. Vaakanaisen rinnalla vuorottelevat Jokiharju ja Laaksonen eli Suomi palasi avauspelissä Ruotsia ja harjoituspelissä Kanadaa vastaan nähtyyn konseptiin.
Kahden miehen alivoimaa pelaavat puolustajista Vaakanainen ja Jokiharju toinen vuorollaan. Virtanen on aina toinen hyökkääjä ja toinen on sitten Talvitie tai Vainionpää.