U20 MM-kisajoukkueet

  • 48 844
  • 340

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti The Original Jags
On odotettavaa, että Venäjä ottaa kohta paikkansa itseoikeutettuna Euroopan kiekkoykkösenä, ellei se sitä jo tällä hetkellä ole.

Tämä olisi todella tervetullut uutinen. Venäjän olot ovat vielä epämääräiset eikä vauraus välttämättä perustu sen varmemmalle tekijälle kuin öljyn hinnalle, mutta jos Venäjä oikeasti länsimaistuisi taloudellisesti, siitä voisi lopulta tulla jääkiekossakin vahva vastapaino NHL:n yksinvallalle. Jos eurooppalaisilla huippupelaajilla olisi varteenotettava vaihtoehto idässä eikä vain ja ainoastaan Atlantin takana, voittaisi kansainvälinen jääkiekko ja paljon. Tällä hetkellähän NHL on ampumassa itseään lahjakkaasti jalkaan ja jääkiekko on USA:ssa muutenkin pahassa sillassa perinteisten amerikkalais-lajien puristuksessa, ja samalla Venäjä on selkeässä nousussa eli näyttää aivan yllättävänkin hyvältä. No, Venäjä on tietysti arvaamaton maa, takapakkia voi tulla koska hyvänsä - tuskin NHL on myöskään unohtanut ikimuistoisia rahantekoperinteitään ja varmasti tulee takaisin kovalla yrityksellä, mutta ainahan toivoa voi!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti The Original Jags
Esimerkiksi Sergei Zubov pelasi Moskovan ZSKA:n vakiokokoonpanossa jo 19-vuotiaana kaudella 1988-1989, ja silloin ZSKA oli tosi kova joukkue, mutta siitä huolimatta hänet varattiin NHL:ään vasta viimeisillä kierroksilla. Zubov on kuitenkin pelannut mahtavan NHL-uran, vaikka scoutit eivät jostakin syystä häneen uskoneetkaan.

Myöskään Nicklas Lidströmin ei varausnumeronsa perusteella pitänyt nousta kovin hyväksi puolustajaksi, mutta niin vain tämä ruotsalainen nousi kenties 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun parhaaksi NHL-puolustajaksi.

Zupov oli 85 varattu pelaaja kaikista ikäluokkansa pelaajista. Tuohon aikaan (vuonna 1990) Venäläispelaajien motivaatio ja mahdollinen onnistuminen Pohjois-Amerikkalaisessa pelityylissä oli kuitenkin vielä paljon epävarmemmalla pohjalla kuin tällä hetkellä ja myös scouttaustyötä siihen suuntaan tehtiin huomattavasti vähemmän kuin nykyään. Kokonaisuudessaankin koko scouttaustoimintaa tehtiin selvästi nykyhetkeä vähemmän ja tästä ovat hyvinä esimerkkeinä europelaajista mm. Zupov ja Pavol Demitra.

Zupov teki varausikävuotenaan kahdeksan pistettä 48 pelissä ja nämä olivat lukemat, jotka olivat toki nuorelle puolustajalle hyviä, mutta myös lukemat, joihin ei ykköskierroksen varausta kukaan älynnyt käyttää. Pitkään Zupovia pidettiin toki pelaajana, jolla pelinäkemystä ja taitoa riitti, mutta moni kyseenalaisti hänen sopeutumisensa fyysiseen peliin. Tällä hetkellä tämä tekijä ei paina enää niin paljoa kuin tuohon aikaan ja esimerkiksi Kotsov oli kakkoskierroksen varaus, vaikka on lahjoiltaan Zupovia heikompi.

Nykyisin monella joukkueella on myös Venäläinen scoutti ja minä todella ihmettelen, miksi viime kaudella 22 pääsarjapeliä pelannutta pakkia kukaan ei olisi huomannut kun samaan aikaan he huomasivat pelaajia, jotka pelasivat Venäjän ykkös- ja kakkossarjoissa. Olen siis varma, että Vorobjevin peli ei tule kenellekään yllätyksenä ja häntä on scoutattu hyvinkin tarkasti. Tästä huolimatta hän oli siis vasta 159 varaus ja Central Scoutingin listoillakin vasta sijalla 29 europelaajista. Mutta en sano, etteikö hänestä voisi huippupakkia joskus tulla. Kyllä se on mahdollista. Monilla puolustajilla kestää aikansa, ennen kuin he kehittyvät täyteen mittaansa ja voi olla, että Vorobjev on "late-bloomer". Kuka tietää?

Ehkä tätäkin mahdollisuutta moni tosin kyseenalaisti, sillä moni puolustaja kehittyy täyteen NHL mittaansa vasta saatuaan massaa, fyysisyyttä tai liikkuvuutta kaksinkamppailuihin ja nopeisiin hyökkäyksiin. Vorobjevilla fyysisyyttä ja liikettä on riittävästi ja hänen mahdollisuutensa eivät ole tästä kiinni. Ne ovat kiinni siitä, saako hän parannettua jokaista osa-aluettaan tasaisesti. Jos saa, hänestä tulee uskoakseni jonkun joukkueen (Toronton varaus) 3-4 puolustaja. Tämän suurempaan rooliin en usko, vaikka mies valittaisiin nyt turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Nuorten kisoissa saadut palkinnot kun eivät ole tae menestykselle kuten esimerkiksi Alexander Rjazansevin (nuorten kisojen all-stars pakki ja parhaaksi puolustaksi valittu pakki vuonna 2000) tai Anders Erikssonin tapaukset kertovat.

Mitä tulee tuohon Lidströmiin, niin hän oli 53 varaus ja tämän tasoisilla varausnumeroilla pelaajasta voi odottaa jo jotain hyvää. Kanadan joukkueessakin Shea Weber on 49 varaus ja hänestä voi kehittyä huippupakki. Tottakai Lidström oli varausnumeroonsa nähden suuri yllätys ja mies on pelannut loistavan uran. En tiedä, mikä tarkalleen ottaen pudotti hänet noinkin alas. Ehkä se oli hänen Draft vuottaan edeltävä vuosi, jolloin mies pelasi varausvuotenaan Vesterasissa vain kolme peliä ja tuli ehkä muita vähemmän scoutattuna listoille..? En tiedä, mutta hänen kehityksensä varausvuoden jälkeen oli huimaa - se oli poikkeuksellista ja siksi hänestä kehittyi pelaaja, joka hän tällä hetkellä on.

Scouttitoiminta on vaikeaa työtä. Koskaan ei tiedä, kuka kehittyy ja kuka ei. Alexander Daigleakaan ei oltaisi koskaan varattu ykkösenä, mikäli hänen tulevaisuutensa olisi kirjoitettu ennalta. Scoutit osaavat ainoastaan nähdä pelaajat sellaisina kuin he näiden varausvuonna ja pari vuotta tätä ennen ovat. Mutta joku kehittyy ja joku ei. Voi olla, että Vorobjevkin kehittyy ja nousee huipulle. En minä voi sanoa tätä asiaa tietenkään varmaksi. Ainoastaan sen voi sanoa, että viime kesänä hän oli paitsi paljon scoutattu, myös suhteellisen heikosti sijoitettu - huolimatta siitä, että hän pelasi jo viime kaudella Venäjän pääsarjassa ja nykyisin tällaiset pelaajat kyllä huomataan.

Viestin lähetti The Original Jags
Vorobjevista voi parhaimmillaan tulla yhtä hyvä pelaaja kuin Lidströmistä tai Zubovista. Hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet siihen. Vorobjevin "downside" on mielestäni jossakin (parhaassa kunnossaan olleen) Boris Mironovin tai Dimitri Kalininin tasolla. Vielä on paha sanoa mitään lopullisesta tasosta, mutta tämä kausi ja varsinkin nämä nuorten kisat ovat kertoneet, että ainesta on mennä vaikka kuinka pitkälle.

Kuten kirjoitin, koskaan ei voi sanoa, "ei koskaan", mutta tästä hetkestä Vorobjevin tarvitsee kyllä kehittyä ja todella paljon, jotta hänestä voisi joskus tulla huippupakki NHL:ssä. Lidströmin tasolle kokonaispelissä hänen pitää saada enemmän liikettä (kiihtyvyydeltä, nopeudelta, ketteryydeltä) parempi laukaus, osata sijoittua kentällä paremmin, nähdä peliä enemmän niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, oppia pelaamaan paremmin mailalla, kehittyä todella paljon syötöissä jne. Onhan tämä tietysti hänen ikäiselle pelaajalle mahdollista, mutta useimmat näkevät hänet parhaimmillaan tulevana 3-4 pakkina NHL:ssä. Ja tämäkin olisi mielestäni hänen suhteensa onnistuminen hänen varausnumeroonsa nähden.

Viestin lähetti The Original Jags
Ehkä nyt kuitenkin vähättelet Venäjän joukkueen tasoa. Joukkue kuitenkin voitti viime yönä yhden turnauksen ennakkosuosikin USA:n peräti 7-2, saman USA:n joukkueen, joka päivää aikaisemmin murskasi Ruotsin 8-2.

Kyllä Venäjän pakistossa on tasoa myös Vorobjevin jälkeen, ei joukkue olisi muuten voinut pelata näin hyvin. Mainittakoon vaikka Jakov "Kasparaitis" Rylov, Aleksei Jemelin ja Georgi Misharin. Kaikki RSL-vakiopelaajia.

Epäilemattä on taitoa ja moni pakki olisi mennyt monen maan kokoonpanoon, mutta Kanadan puolustukseen ei mielestäni yksikään. Vorobjev on noussut toki näissä kisoissa paremmin esiin kuin esimerkiksi Kanadan Belle, mutta millä osa-alueella Belle häviäsi Vorobjeville? Minä en keksi yhtäkään nykyisellään.

Viestin lähetti The Original Jags
Ehkä hän ei ole huomiota herättävän hyvä millään osa-alueella, mutta toisaalta sitä ei ole myöskään Sergei Gonchar, tämän hetken paras hyökkäävä pakki maailmassa, eikä myöskään Nicklas Lidström. Puolustaja voi olla tehokas molemmissa kenttäpäädyissä ilman huomiota herättävää pelityyliä, kuten Gonchar tai Lidström. Vorobjev kuuluu minusta samaan kategoriaan.

Hänessä on ainesta, mutta hänellä ei ole mitään sellaista huippuominaisuutta kuten esim. Lidströmilla (syöttö, täydellinen sijoittuminen puolustuspelissä, laukaus) tai Goncharilla (kyky nousta hyökkäyksiin, laukaus, syöttö). Hänellä on monta omainaisuutta, joissa hän on hyvällä perustasolla ja tämän ikäisenä hän on fyysinen, mutta hän on kaukana fyysisyydessäkin esimerkiksi Waberista, Phaneufista ja Coburnista. Laukaus on hyvä, mutta ei huipputasoa edes tässä ikäluokassa, samoin liike on hyvää perustasoa, mutta ei huipputasoa. Kun puhutaan yhden ikäluokan pelaajista, joidenkin ominaisuuksien pitäisi olla usein jo tässä vaiheessa edes oman ikäluokkansa sisällä huippua, jotta heistä voisi myöhemmin tulla muidenkin ikäluokkien kesken huippua.

Viestin lähetti The Original Jags
Oikeastaan juuri se, että hän pelaa Ovetshkinin ketjun takana, jossa pelaa kolme hyökkäysvoittoista pelaa (Ove, Pestunov ja Lisin), ja myös se, että mies pelaa niin valtavasti minuutteja peleissä, on minusta merkillepantava asia kun ajatellaan hänen plus/minus-tilastoaan. Vorobjev on pelannut tässä turnauksessa viisi ottelua, joissa keskimäärin on tullut 20-23 minuuttia peliaikaa ilman yhtään taka-iskumaalia omaan päähän tasakentällisin. Näihin peleihin kuuluu kaksi kovaa ottelua Yhdysvaltoja vastaan, sekä ottelu kohtalaisen vahvaa Tshekkiä vastaan. Eikä Sveitsikään varsinainen lilliputtimaa juniorikiekkoilussa ole.

Vastustajat ovat laittaneet luonnollisesti parhaat puolustavat ketjut Ovechkinin ketjua vastaan ja näillä on ollut roolina pelata "nolla-nollaa" vaarallista Ovechkinin ketjua vastaan. Vorobjev on pelannut tämän ketjun takana hyvää peruspeliä ja saanut toki tilastoihinsa niin syöttöjä kuin plussiakin, mutta mielestäni ne olivat odotettuja tässä paikassa. Se, että hän on ollut kentällä ilman yhtään takaiskumaalia on kova suoritus, mutta tämä ei mene yksin hänen ansiokseen, vaan myös koko joukkueen ja tämän vaarallisen ketjun ansioksi. Tehotilastosta voidaan nähdä pelaajan merkitys joukkueelle, mutta tätä pitää tarkastella aina kyseisen roolin ja pelipaikan mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jonkin verran varmasti vielä vuonna 1990 Neuvostoliiton pelaajien varausvuoroja laski epävarmuus heidän saapumisestaan NHL:n ylipäätään. Siihen nähden Zubovin varausnumero oli korkea.

Scoutit kuvailivat ennen varaustilaisuutta Vorobieviä pelaajana, joita on 13 tusinassa, ei kovin mairitteleva ilmaus. Toki ei olisi ensimmäinen kerta, kun scouttien arviot menevät metsään.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Ensi yönä sitten TV2 näyttää sekä pronssiottelun, että loppuottelun. Tuli tuosta loppuottelusta tehtyä pari tulosvetoa, joten tarkoitus olisi sitä seurata yöllä. Myös tuo pronssiottelu on varmasti mielenkiintoinen taisto, joten mikäli vain uni pysyy loitolla, senkin voisi seurata.

Loppuottelusta on varmasti tulossa tasainen vääntö. Ennen kisoja itse uskoin tämän samaisen kaksikon (Kanada ja Venäjä), kohtaavan finaalissa (tuskin olin ainoa) ja näin nyt myös tapahtuu. Kanada lienee hienoinen ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä, joten kenties sitä toivoisi "altavastaaja" Venäjän voittoa ensi yönä.

Aika näyttää, kummalle tähtimerkit ovat suotuisammat.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ville Nieminen on vauhdissa kommentaattorina: "Ei tässä Tsekin yv-pelissä mitään kuviota ole. Kiekkoa viivaan ja silleen". Mitähän kiemuroita Sihvonen olisi meille analysoinut, kun Tsekin yv sentään teki jo maalinkin heti pelin alkuun.
 

spade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Johannes
Ville Nieminen on vauhdissa kommentaattorina: "Ei tässä Tsekin yv-pelissä mitään kuviota ole. Kiekkoa viivaan ja silleen". Mitähän kiemuroita Sihvonen olisi meille analysoinut, kun Tsekin yv sentään teki jo maalinkin heti pelin alkuun.

Muutenkin minua alkaa ärsyttää tuo Nieminen kommentaattorina: mies on niin pro Pohjois-Amerikka meiningillä liikkeellä. "Tää Kessel on ihan uskomaton jätkä. #1 2006 draftissa." Sitten Frolik tekee maalin, niin ollaan hiljaa vähän aikaa ja mutistaan jotain.

Toki tuo voi johtua siitäkin ettei mies tiedä muusta kuin Pohjois-Amerikkalaisesta kiekosta, mutta epäilen hieman sitä vaihtoehtoa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti spade
Muutenkin minua alkaa ärsyttää tuo Nieminen kommentaattorina: mies on niin pro Pohjois-Amerikka meiningillä liikkeellä. "Tää Kessel on ihan uskomaton jätkä. #1 2006 draftissa." Sitten Frolik tekee maalin, niin ollaan hiljaa vähän aikaa ja mutistaan jotain.

Toki tuo voi johtua siitäkin ettei mies tiedä muusta kuin Pohjois-Amerikkalaisesta kiekosta, mutta epäilen hieman sitä vaihtoehtoa.

Ööh, onko sulla eri audio kun mulla? Mun tv:ssä kun Nieminen kehui Frolikin suoritusta todella hienona suorituksena.
 

Kelju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SaiPa, JM Aaltonen
Niin paljon kuin minäkin pidän Nimosta pelaajana, niin kommentaattoriksi tämä joskus hirviömäiseen irvistykseenkin venyvän suun omistaja taitaa olla hieman liian.. miten sen nyt sanoisi - ylimielinen ja suorasanainen. Ville haukkui mielestäni Suomen junnujoukkueen hieman liian tylysti, ja tämän pronssiottelun tuomarin haukkuminen menee kyllä täysin överiksi. Huhhuh. Villehän on pahempi moottoriturpa kuin Rautiaisen Pasi. :D

Villen kommenteista ei tosiaan hirveästi taktisia vinkkeleitä löydy, mikä johtunee siitä että hän edustaa itsekin varsin suoraviivaista pelitapaa. Sihvonen taas on ehkä paras kiekkokommentaattori jonka olen nähnyt tähän mennessä. Mahtaako hän kommentoida finaalin?
 

spade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti eagle
Ööh, onko sulla eri audio kun mulla? Mun tv:ssä kun Nieminen kehui Frolikin suoritusta todella hienona suorituksena.

Jaa-a, eipä ollut vielä kirjoitukseni aikaan kehunut. Kaipa sitten jotain mutissut jälkeenpäin. Tarkoitin tuolla lähinnä sitä että siinä olisi ollut ihan hyvä paikka kertoa enemmänkin niistä 2006 draftin mahdollisista ykkösvarauksista kun eräs niistä sen maalin teki. Mutta Nieminen ei välttämättä ole perillä muista kuin Kesselistä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti spade
Jaa-a, eipä ollut vielä kirjoitukseni aikaan kehunut. Kaipa sitten jotain mutissut jälkeenpäin. Tarkoitin tuolla lähinnä sitä että siinä olisi ollut ihan hyvä paikka kertoa enemmänkin niistä 2006 draftin mahdollisista ykkösvarauksista kun eräs niistä sen maalin teki. Mutta Nieminen ei välttämättä ole perillä muista kuin Kesselistä.

Niin tuskinpa sitä on Nimolla ollut kauhean paljoa aikaa tutustua euroopan kiekkoon kun pelannut viimeiset vuodet P-Amerikassa. Varsinkin kun tiedon saanti euroopasta varmasti rajallista.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Kelju
Niin paljon kuin minäkin pidän Nimosta pelaajana, niin kommentaattoriksi tämä joskus hirviömäiseen irvistykseenkin venyvän suun omistaja taitaa olla hieman liian.. miten sen nyt sanoisi - ylimielinen ja suorasanainen. Ville haukkui mielestäni Suomen junnujoukkueen hieman liian tylysti, ja tämän pronssiottelun tuomarin haukkuminen menee kyllä täysin överiksi. Huhhuh. Villehän on pahempi moottoriturpa kuin Rautiaisen Pasi. :D

Villen kommenteista ei tosiaan hirveästi taktisia vinkkeleitä löydy, mikä johtunee siitä että hän edustaa itsekin varsin suoraviivaista pelitapaa. Sihvonen taas on ehkä paras kiekkokommentaattori jonka olen nähnyt tähän mennessä. Mahtaako hän kommentoida finaalin?

Nimosta ei kyllä ylimielistä saa mitenkään, suorasanainen kaveri varmasti on. Mielummin kuuntelen suorasanaista kuin kaikesta jotain taktista etsivää kommentaattoria. Toki taktisiakin asioita on mukava silloin tällöin kuulla. Sihvosen kommentoinnista paistaa se läpi että hän tekee kaikesta vaikeata, jopa helpoista asioista.
 
Suosikkijoukkue
Pavel Bure#10, Venäjä, KalPa
Vrana teki komean harhautuksen ja häirittynä pystyi vielä ohittamaan Montoyan.
Usan pakin olisi omasta mielestäni päässyt kiekkoon ennen Vranaa ja näin maalil olisi vältetty.
.. Onnittelut Tsekeille pronssista.
Toivottavasti Venäjä vie kirkkaimmat mitalit.

-Russian Rocket-
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Mängimies
Hei älä nyt viitsi. Eletään kuitenkin 2000-lukua.

Niin no lähinnä puhutaan nyt tiedoista tulevista varauksista, eikä euroopan jääkiekkotuloksista tai vaikkappa EU-huippukokouksista. Jenkeissä kun vielä media keskittyy niin paljon oman maan urheilujen(joita on riittävästi), niin kyllä minä sanon että NHL-pelaajan on vaikea tietää muista kun P-Amerikkalaisista tai oman maalaisista ~16-vuotiaista pelaajista noin lonkalta paljoa, jos ei erikseen sitten tietoa heistä hae.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Russian Rocket
Vrana teki komean harhautuksen ja häirittynä pystyi vielä ohittamaan Montoyan.
Usan pakin olisi omasta mielestäni päässyt kiekkoon ennen Vranaa ja näin maalil olisi vältetty.
.. Onnittelut Tsekeille pronssista.
Toivottavasti Venäjä vie kirkkaimmat mitalit.

-Russian Rocket-

Taisi olla vielä sama pakki joka muni aiemmassakin maalissa, jos en väärin katsonut? Niin ja tosiaan onnittelut Tsekille.
 

spade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
2-1 sitten tämä finaalipeli Kanadalle ensimmäisen erän jälkeen. Kanada sai otteluun todellisen unelma-alun: ensin Ryan Getzlaf laukoi lämärillä Khudobinin kilpikäden puolelle 1-0. Hyvän jätön B-pisteen yläkaarelle tarjoili Jeff Carter.

Sen jälkeen Danny Syvret teki 2-0 maalin ylivoimalla laukomalla kiekon miinuskulmasta Khudobinin kautta maaliin. Tämä maali syntyi yhden miehen ylivoimalla.

Venäjän 2-1 -kavennus tuli niin ikään ylivoimalla erän viimeisellä minuutilla, tekijänä Alexei Emelin. Maali oli melko tyypillinen yv-maali: kiekko pakille viivaan ja kauhea maski maalille, pakki laukoo kiekon ranteella verkkoon. Maalivahti Glassia ei voi maalista syyttää sillä ruuhka maalin edessä oli hirvittävää.
 

spade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Venäjän maalivahti on kyllä perinteinen Venäjän maalivahti: jo kaksi ohimenevää vetoa imuroitu verkkoon. Tai no, Syvretin maali oli enemmänkin osoitus Syvretin hyvästä pelinluvusta, mutta tämä kolmas maali oli aika imaisu.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Viestin lähetti eagle
Taisi olla vielä sama pakki joka muni aiemmassakin maalissa, jos en väärin katsonut? Niin ja tosiaan onnittelut Tsekille.
Katoin vähän samaa kanssa. Taisi siis olla numero viisi, Jeff Likens, sekä toisen että kolmannen maalin aikana sähläämässä. Toivottavasti ei kuitenkaan ota pahasti itteensä, sillä mahtaa tuntua kovalta kun kahteen kertaan sählää kiekon kanssa niin, että oikeastaan vain Montoya olisi pystynyt hyökkäykset enää pysäyttämään. Jälkimmäinen kun oli vieläpä voittomaali.
 

spade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
5-1. Venäjää raiskataan aika huolella. Ei voi kuin ihailla tämän Kanadan joukkueen kovuutta. Hats off!
 

vza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia!
Ilo katella, puolet pelistä vielä pelaamatta. huh!
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kanadan fyysinen yliote tässä(kin) ottelussa on kyllä valtava. Ei varmastikaan ole mikään yllätys, että Kanada käyttää ehkä vahvinta tai ainakin tunnetuinta osa-aluettaan. Jokainen tilanne pyritään päättämään taklaukseen, ja erona ainakin jenkkeihin, puhtaasti. Pisteet Venäjällekin, sillä urhoollisesti ottavat taklaukset vastaan ja koittavat jotain antaa takaisinkin. Ottelua kuvastaa varmasti parhaiten tuo Phaneufin hieman ohi suuntautunut taklaus, jonka seurauksena sen alle jäi lopulta kaksi venäläistä. Tuloksena ylivoimahyökkäys ja maali.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Olipa sitten aika jäätävä finaali. Se vajaat kaksi jotka erää näin. Harvemmin tulee kanadalaisia kukonpoikia toivottua – enkä toivonut nytkään. Tunnelma kyllä latistu niiden tokan erän 10 minuutin aikana kun vaahteralehtiset pamautti neljä maalia. Mutta kaiketi he jo ansaitsivat kauan kaivatun kultansa, joka heidän näpeistään on viime vuosina napattu useampaan otteeseen katkeralla tavalla.

Ja olihan Kanadan esitys ja pelityyli aika murskaavaa. Loistavia luistelijoita, suoraviivaisen maalinteon taitajia, järkälemäisiä taklaajia...suurin osa kiekkofaneista haluaisi näitä ominaisuuksia omille suosikeilleen. Pommittivat kisojen parhaaksi hyökkääjäksi valitun Ovetshkinin pimentoon ja ulos kaukalosta. Toivottavasti ei mikään vakavampi olkapäävamma kyseessä.

Vähän ohi aiheen, millaista kohtelua Ovetshkin tulee saamaan änärikaukalossa, venäläisenä taiteilijana? Eikös esmes Ilja Kovaltshukin otteet aiheuttanut alkuun kulmien kurtistumista? Olikos Odgers vielä tulloin hoitamassa hommia? Kuka hoitelee niitä Washingtonissa?

Tulevaisuus näyttää kuinka moni tästä Kanadan loistavasta ikäluokasta nousee tähteyteen ja ennen kaikkea voittajaksi. Team Canada saanee myös aika atleettisia apuja aikustenkin kisoihin. Carter vinguttaa verkkoja ja loistava Phaneuf vastustajia. Niämisen Ville saa seurakaverikseen tulevaisuuden suurpelaajan, ellei Ville lopeta tai joudu treidatuksi lähivuosina.

Venäläiset pääsivät vaihteeksi maistamaan katkeraa kalkkia ottamalla kunnolla pataansa Amerikan maaperällä. Varmaan herkkua kuulla kanukkien voittolaulujen raikaamista ja katsella juhlallisuuksia. No, kenties tässä on heidänkin kohdallaan jonkun suuren alku ja tämä kääntyy lopulta kasvattavaksi kokemukseksi.

Vahvoja ja taitavia pelaajia heillä tuntuu löytyvän, supertähtiensä Ovetshkinin ja Malkinin johdolla. Maalivahtiosastosta ei oikein saanut selvää. Pakeista Panin jäi mieleen kovilla taklauksillaan, Phaneufin jyräämisellä ja muutenkin miehekkäillä otteillaan.

Ja tänään Ässät matkustaa Lappeenrantaan...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ylivoimainen Kanada

Kanadan joukkue oli näissä nuorten MM-kisoissa täysin omaa luokkaansa. Ensin joukkue dominoi omaa lohkoaan alkusarjassa miten tahtoi ja sitten semifinaaleissa joukkue kaatoi Tshekin niin ylivoimaisella esityksellä, että en ihan vähään aikaan muista tällaista semifinaalivaiheessa. Loppuottelussa kaatui turnauksen selvästi toisiksi paras joukkue jälleen ylivoimaisen esityksen jälkeen.

Finaalissa Kanada pelasi puolivaloilla viimeisen erän ja tämä oli Venäjän joukkueen onni tänään. Mikäli peliä oltaisiin pelattu samalla tavalla kuin kaksi ensimmäistä erää, Venäjän vaihtopenkillä olisi liehunut valkoinen pyyhe mailan varren päässä ja peli oltaisiin voitu keskeyttää siihen. "Episjaot!", voitaisiin sanoa tästä finaalipelistä kuitenkin myös tässä tapauksessa.

Kanadan joukkueesta ei heikkoja lenkkejä löydy. Vaikka joukkueen lahjakkain offensiivinen puolustaja, viime kesän Draftin kolmosvaraus ja WHL juniorisarjan pakkien pistepörssiykkönen Cam Barker ei pelannut kuin turnauksen alun, hänen poissaolonsa ei näkynyt missään. Kanadalla oli odotetustikin selvästi turnauksen paras puolustus. Maalivahti Jeff Glass ei pettänyt turnauksessa kertaakaan ja miehelle ei pahoja maalipaikkoja edes tullut, sillä puolustus pakotti vastustajat kulmiin tai ampumaan keskialueelta.

Hyökkäys oli odotetun vahva. Bergeronin ja Crosbyn ketju loisti etenkin turnauksen alussa, lopussa hyökkäyksen päättämiset hoiti parhaiten Carterin ketju. Dixon, MacArthur, Fraser, Dawes, Getzlaf ja Richards hoitivat puolustustehtäviä kuten pitikin. Joukkueen pelisysteemi toimi alusta saakka hyvin ja paketti pysyi hyvin kasassa. Myös erikoistilanteissa ryhmä oli vahva. Jäähyt tapettiin kovalla prosentilla ja ylivoima pyöri hyvin.

Kaiken kaikkiaan, kisat menivät Kanadalta niin hyvin kuin ne ylipäätään voivat jääkiekossa joukkueelta mennä. Koko kisojen aikana joukkueelle ei tullut kuin yksi kauneusvirhe, Oleszin alivoimamaali Tshekkipelissä. Muuten turnaus on täydellinen. Viimeisestä mestaruudesta on aikaa ja viimeisten seitsemän vuoden aikana ollaan käyty liian lähellä (mitaleilla) joka kausi, joten tänään juhlitaan nuorten MM kultaa todenteolla!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös